-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Hallottam egy olyat, hogy az SP3 már el fogja kezelni a 4GB RAM-ot és azt szeretném megkérdezni hogy igaz-e.
Bocsi, ha már volt a kérdés.
Sic Parvis Magna
-
D4rkm4n
őstag
A következő lenne a problémám. Ha az egyetemi kollégium hálózatára csatlakozok a gépemmel, akkor változó idő után kidobja a gépem ezt a hibaüzenetet:
A hibaüzenet után a gépemen elszáll a hang. Amennyiben azonban még a hibaüzenet megjelenése előtt indítok (pl) egy winampot akkor az üzi után is tudok vele zenét hallgatni.
Hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a problémát?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz martonx #7090 üzenetére
Na az a gond, ha beírom, hogy system("pause") c++-ban tehát ami javasoltál, akkor is törli. Tehát lefut a program, törli, kiirja hogy "Welcome to Darvin" és utána jön a pause, szal kéri hogy nyomjak egy billentyűt.
Nem is értem hogy hogy lehet ez.....
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
Pocak89
senior tag
Az 32 bites XP mennyi memóriát ismer fel 4GB-ból?
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #7087 üzenetére
maga a scanner párhuzamos portos?
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Kernel
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6835 üzenetére
A Javítótelepítés lefuttatása egyébként annyiból is sajnálatos / kárbaveszett idő, hogy ki lehetett volna használni a bootmenü létrehozására. Másszóval, ha volna kedved ismét lefuttatni (csak nem pont így), simán megoldhatná a gondot. Magam ugyan nem így csinálnám, de ez is egy lehetőség.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
V.Stryker
nagyúr
-
bezzeg
csendes tag
Szisztok!
Adva van egy magyar windows xp(eredeti) ami rosszalkodik mostanában
A profilom betöltésekor gyakran nézz ki a fejéből.Nem fagy le ,lehet mozgatni az egeret, de nem csinál semmit.
Egy darabig még villog a led aztán néma csend.Vártam jó pár perci,semmi.Nincs bejelentkező hang sem.reset majd újraindul s tökéletesen bejelentkezik.Mostanában elég gyakran csinálja.
Gondolom valami profile sérülés lehet.Hogyan tudnám orvosolni?
Tunep 2008 megilyesmi progik rendszeresn futtatva s elméletileg nem jelez hibát.köszi
-
martonx
veterán
válasz .:GoliBali:. #7031 üzenetére
Ugyan az ötletemnek semmi köze a win xp-hez, de a cmd ablakban a program viselkedését módosítani lehet a c++ programban.
Azaz ha a programod végére beírsz, egy várjon egy billentyű nyomásra sort, akkor addig nem fog végig futni, ergo letörölni a képernyőt, amíg nem nyomsz meg egy gombot.Én kérek elnézést!
-
Kernel
nagyúr
válasz Sk8erPeter #7087 üzenetére
A #6785-ben leírtam a dolog működését, DOS alapú rendszert nem lehet ilyen módon indítani. Az így megadott elérési útvonal ugyanis NT alapú kernel helyét mutatja meg az Ntldr számára.
DOS alapú rendszer indítása a már részletezett módon, bootsect.dos (bootszektor image) fájlon keresztül lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz cucclee #7084 üzenetére
Ilyenkor jellemzően más rendszeridegen processz is fut a háttérben, ami suttyomban visszapakolja, újrakreálja, akár más néven is, visszaírja az automatikus indulásba is. Ez a viselkedés vírus, trójai, spyware programok sajátja.
Úgyhogy alaposan szét kell nézni, észre kell venni az ellenséget. Ehhez hasznos programok:
Autoruns
Process Explorer
HijackThisAhol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6835 üzenetére
Hello!
Már itt korábban leírtam a problémámat, de sajnos nem sikerült megoldást találni rá. Azért írom le még egyszer, hátha vkinek van vmi újabb ötlete.
A gond: van két külön merevlemez, az egyiken XP, a másikon Win98. Szeretném betenni a Win98-at az XP bootmenüjébe úgy, hogy az működjön is. Már szerkesztettem a "boot.ini"-t, a bootmenüben megjelenik a Win98, de ezt írja ki az elindítási kísérlet után: "A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található: <Windows root>\System32\hal.dll Telepítse újra a fenti fájlt."
Mit kellene változtatni, hogy működjön? A hal.dll fájl egyébként nem is volt benne a system32 mappában, de ettől függetlenül működik a Win98, ha lehúzom az XP-s vinyót. Ha viszont az XP-s vinyó is bent van, a 98 ki van lőve.
Az XP-s vinyó NTFS formátumú, így természetesen 98 alatt nem is látszik, de az nem gond. A 98 csak egy régi scanner miatt kell.Van vkinek ötlete?? (Lúzernek: A Virtual PC-t sajna nem vágom, nincs egyszerűbb megoldás?)
Nagyon hálás lennék!!![ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Kernel
nagyúr
válasz molngab #7080 üzenetére
Nem tudod befolyásolni a szolgáltató szervere által kiosztott IP-címet, legfeljebb a modem lekapcsolása után várhatsz valamennyi ideig, hátha közben más kapja meg ugyanazt.
Hogy régebben sikerült, most meg nem, az nem rajtad múlt, hanem a szerveren. Vagy másképp volt konfigurálva, vagy akármilyen okból.
-
cucclee
tag
hi! vann egy fura kis folyamat a gépemen. Valószínű nem vírus ,de ez most nem biztos. Lefutattam nod32-őt +counterspy-t ,és nem találta meg. Ez a folyamat kéretlenül elindul minden rendszerindításnál ,kb 1 hete lett ott. konkrétan: pci32b.exe. Rákerestem a neten és nem talált semmi értelmeset ,nem tudtam rájöni mia z. Ha msconfigból kilövöm ,megint indul a kis szemét ,de futó rendszeren be lehet zárni. Ötlet a pusztításra?
-
Pubszon
veterán
Hali.
A 32bites XP SP2-őt fel lehet frisíteni 64bites XP SP2-re, hogy minden beállítás, driver stb. megmaradjon?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Jazz
veterán
Nem! Eredeti a winje természetesen, mind az 50k-t kipengette érte, csak nem akar netre menni és adatokat kiszolgáltatni, ez az ő hitvallása, vagy defektje ha úgy tetszik!!!! Annyira feleslegesek az ilyenek! Ez csak egy szolgáltatás amit nem kért. Task manager 2.0-t kiveszed a rendszerből az is legális!
Valaki?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Üdv!
Egy ismerősömnek Auto frissítés On-on volt XP-ben, és kapott egy ilyen állandóan felugró idegesítő eredetiség igazoló akármi szolgáltatást. Szolgáltatások között sincs. Elég zavaró folyton rányomkodni. Hogy lehet leszedni?
free your mind
-
chungee
addikt
Tudnátok segíteni
Ez állandóan "újratermelődik" anélkül, hogy böngészném a netet. Zavaró, mert mindig leblokkolja a gépet, csökken a teljesítmény és lelassul tőle a gép. Akárhányszor indítom újra a gépet ezt találja.
-
Pocak89
senior tag
Hali! Nemtom hogy ide vág-e de tudnátok ajánlani valami jó partícionáló programot. Ami biztonságosan megcsinálja? Köszöntem.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
akaido
addikt
válasz Chiller #7065 üzenetére
Kernel kollegához kapcsolódnék a Media Player ajánlásával kapcsolatban. Ezen kívül a KMPlayer az ami még kipróbálható kategóriás lehet![http://thekmplayer.extra.hu/news.php]
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
n0se
tag
hali!
xp home, volt a gepen egy office xp, az uninstallra kerult es felkerult egy office 2003, a prolema az, hogy a winupdate meg mindig szedi az office xp-hez is az updateket, mi a megoldas?
n0se
-
Kernel
nagyúr
válasz Chiller #7063 üzenetére
HDD és optikai eszköz adatátviteli módja/sebessége, processzor kihasználtsága lejátszás közben?
Mplayer szerintem a legkevésbé proc. igényes, a maga belső kodekjeivel. Bár valamikor, Celeron 600-on ffdshow + valamilyen lejátszó szintén bevált volt nekem.
Az Mplayer DVD-t is lejátszik, akár .vob fájlt önmagában is, akár félig (sem) kész torrent letöltésbe is bele lehet nézni, sőt parancssori bűvészkedéssel (minőséget lerontva) még sokkal gyengébb gépen is lehet vele DVD-zni.
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok.
Most váltottam gépet amiben kétmagos AMD procit tettem.Kérdésem az lenne,hogy kell-e,jó-e,ha a 32 bites XP-t kicserélem 64 bitesre,esetleg 64 bites vistára.32 bites vistával már kipróbáltunk egy hasonló gépet,és az borzasztó lassú volt.Mire azt mondták,hogy 64 bites kéne rá.Nem vagyok vista párti,és inkább az xp-eröltetném.Ja az AMD dual core optimizer az fent van a gépen.
-
tag
Nyomogattam én már minden kombinációt huszárosan, de seholsemmi. Hovatovább erre sem reagál. Egérkurzor megvan+háttér, és slusszpassz. Se jobb egérgomb, se semmi egyáltalán.
Xp sp2-es meg úgy nagy általánosságban minden újdonság fel van rá telepítve.
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
Chiller
őstag
Pontosan ez az. a Divxes tömörített, a dvd tömörítetlen mpeg2. Az adatbusznak is elégnek kell lennie. Memóriának is.
Jaigen, és egy Voodoo3 2000 is van a gépben. Nagyon régen ilyen géppel néztem dvd filmeket először (kisebb volt a hdd, és csak 256M volt a ram és v3 3000 volt a vga)[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Előre is bocsánat, nem tudtam hova tenni.
Adott a következő probléma:
Celeron 500MHz, 384MB SDRAM, 10GB Quantum HDD, Pio109 DVDRW, Windows XP SP2, Dx9c.
DVD filmet szeretnénk lejátszani szűz telepítés után. Minden driver/ K-lite codec-pack feltéve. Videolant próbáltuk, 10-15 fps. Mediaplayer detto. Mini Mplayer detto. PowerDVD 6-os csak a hangot játssza le. (codec pack nélkül is ezt csinálták, ezért próbáltam ki, hátha, de azzal se lett jó) De az előző telepítés után (sima szűz Win XP) a powerdvd is szagatott.
Divxes filmek gond nélkül mennek. Felmásoljuk a DVD-t vinyóra, akkor is szaggat. Nem vagyok mai csirke, de én már a falnak megyek. -
Glarion
csendes tag
Sajnos a ctrl+alt+del nem megy, emrt rögtön bezárja a játékot, recycle bin nevű mappákat pedig enm találtam egyik partíción se.
-
tag
Sziasztok!
Sok nálamnál okosabb ember közül ha valaki tudna segíteni egy alap vindóz xp problémámon akár itt, akár privátban, annak nagyon megköszönném! A helyzet a következő: az adataimnál látható konfigurációt sikerált magamévá tennem konkértan egy gyengébb használtautó áráért, és ennek fejében igencsak vicces problémába ütköztem: a gépet sokszor szoktam készenléti módba tenni, ha az ember elugrik ebédelni, mást csinál stb. Ez a mostani konfiguráció halál pontosan minden második alkalommal készenléti módból visszatöltésnél beadja a hátteremet, és mintha elvágták volna. Egykedvűen kacsingat rám a háttér, és nem történik semmi. De mindig másodszorra, tök mind1, hogy a kettő megállítás között 5 perc, vagy 5 óra telik el, másodszorra feljön a háttér, és semmi. (persze minden második alkalomra az egy bekapcsolást követő alkalmakat értem). Gépet újraindítom reset gombbal, tökéletesen betölt, sehol egy hibaüzenet vagy bármi. Mnden tökéletesen működött a telepítésnél, soha egyetlen error message-m sem volt.
Erre varrjon valaki gombot ha tud, és ha tud, azt már most előre nagyon köszönöm.
Maradok tisztelettel.
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
Glarion
csendes tag
Hali! Remélem jó topicba írok. Lenne egy olyan problémám, hogy megkaptam akrácsonyra a nagy dobozos The Witcher Collector's Edition-t, viszont még a játék elején, van egy hely, amikor fel kell mennia felső szintre, és ugye a játéknak be kéne töltenie az új teret, viszont a Windows XP kidob a játékból ezen a helyen ezzel a szokásos a program leáll-os kis ablakkal, próbáltma a játékot az 1.0-s változattal, aztán felraktam az 1.2-es patch-et, a probléma nem szűnt meg. A Windows XP-n fent van a Service Pack 2. Konfigom: Intel Core2Duo E4500, MSI Geforce 8600 GT, 1 GB DDR2 RAM. Legújabb grafikus driver van fent. Se a videókártya se a processzor nem melegszik túl, ezt direkt megfigyeltem terhelés alatt Everest-el. Egyszerűen egy pillanatra felugrika töltőképernyő, majd rögtön ki is vág a windows az asztalra, és mindig ugyanazon a helyen, és sajnos muszály arra menni, hogy folytathassma a játékot :S Kérlek segítsetek, mi a megoldás?
-
aktív tag
válasz .:GoliBali:. #7044 üzenetére
senkinek nincs erre valami válasza, 5lete?
[ Szerkesztve ]
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
Karima
őstag
válasz martonx #7021 üzenetére
Hali!
Kösz mindenkinek a segítő tanácsokat, megoldódott a problémám, igaz máshogy. Beszéltem egy szervizes gyerekkel, elmondtam a problémát, kikérdezte töviről hegyire a hardware összeállításomat is, és amikor mondtam, hogy am2 alaplap 2x1g mem, akkor rögtön rávágta,h vegyem ki az egyik mem modult, tegyem fel a win-t, utána meg rakjam vissza a mem modult.
És láss csodát, igaza lett.
Állítólag az új amd alaplapok nem nagyo szeretik win telepítésnél, ha 2 vagy több modul van bennük. Utána vissza lehet tenni a többit, és azóta is atomstabilan megy.
"Akkor ez most SATA vagy PATA? Sata-nál nincs sec master" - Hát nem tudom ez mitől lehet, de a bios is, meg a bootolásnál is ezt írja ki a gép. Lehet azért, mert - mivel egy sata hd-m van - ide módban van?
-
csaabz
őstag
A tc commander látja a rejtett fájlokat....
és láthatóvá is tudja őket tenni, de ettől függetlenül a probléma nem szűnt meg....https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
martonx
veterán
Ez jó. Ezért is írtam ilyen bizonytalanul, mert igazat megvallva még sosem jutott eszembe PATA drivehoz a rend kedvéért SATA drivert is telepíteni
Nekem eddig még mindig újra kellett rakni a komplett wint, mikor PATA-ról SATA-ra váltottam, aztán meg SATA-ról RAID-re.
Persze ki tudja előre, hogy egy év múlva épp mit fog használni?
De jó tudni, hogy érdemes előre telepíteni a drivereket.Én kérek elnézést!
-
csaabz
őstag
Hello!
Ez megvan:
SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
De mi az a HKLM? Olyat nem találtam.Mellesleg,ha meglesz, ez melyik problémára ad megoldást?
A bejelentkezősre (ez meg lett oldva) vagy a láthatatlan rejtett fájlosra?Köszi!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
aktív tag
válasz .:GoliBali:. #7042 üzenetére
itt egy link a cmd.exe-mről, így néz ki most.
-
brd
nagyúr
Nem. Feltelepíted az IDE HDD-re, mintha a S-ATA nem is létezne. Majd telepíted a win alatt a vezérlőhöz/alaplaphoz való S-ATA drivert. Ezt követően a S-ATA HDD-re is nyugodtan átmásolhatod a win-t, onnan is fog futni.
Egyébként nem javaslom, hogy az IDE HDD-ről futó win alatt a S-ATA HDD is kapjon betűjelet, mert probléma lehet belőle, ha utána onnan akarod a win-t használni, ugyanis a win-ben el van tárolva az összes, meghajtóknak kiosztott betűjel és az átmásoláskor ez nem tűnik el, így előfordulhat, hogy a win partíciója más betűjelet kap, mint az IDE HDD-n volt neki.The only real valuable thing is intuition.
-
aktív tag
válasz .:GoliBali:. #7031 üzenetére
Senki nem tud a kérdésemre választ
Már annyival is megelégednék, hogy mi az a file, ahol a cmd.exe a beállításait tárolja, vagy registry-ben merre van ilyesmi...
De ha van valami olyan program amivel ezt meg tudom változtatni az is jó!
JAH, és közbe felraktam egy másik console-t "console" nevezetü progit, amit szintén átír, szal lehet nem is a cmd.exe-ben kellene keresnem a változást, hanem abban, amit a cmd.exe, és a console is használ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
BUÉK mindenkinek!!
"valszeg a másik partíció az aktív, jártam már így pqboot progival szórakoztam"
Megnéztem, a Windows Lemezkezelője szerint a c: partíció a "Rendszerindítás", míg a másik, d: partíció érdekes módon a "Rendszer" szerepet tölti be, csak tudnám, mitől...
A telepítés során semmi hasonlót nem állítottam be, és a c:-n van a Windows könyvtár is. Nem mintha olyan sok helyet foglalna az a pár fájl a d:-n, de akkor is fura, hogy oda került.Virtual PC-nek egyelőre fogalmam nincs, mi a lényege. Van már belőle 2007-es kiadás is Biztos nem olyan bonyolult, de nincs egyszerűbb megoldás? (Pl. simán "boot.ini" fájl HELYES megszerkesztése, vagy hasonló)
A hagyományos boot-menü-megjelenítős megoldás nem működik?? Miért van baja a "hal.dll" fájllal a boot-menüből való indításnál? Próbálkoztam már bootfix-szel, nem hozta helyre.
Sk8erPeter
-
sentinel
aktív tag
Nem tudjátok XP-ben command parancssorból hogyan tudhatnék lekérdezni egy fájl módosítási vagy létrehozási dátumát? DIR-el nem jó, mert kellene rá hivatkoznom és be szeretném tenni egy változóban. A lényeg, hogy azt szeretném, hogy megnézné egy batch file, hogy milyen régi az adott fájl és ha régi, akkor törölje. Esetleg valami külső alkalmazással?
Köszi -
Kernel
nagyúr
Gyakorlatban pl. telepíted az XP-t egy IDE vinyóra. Eközben már ott figyel a gépben a SATA vinyó is, pusztán mint adattároló eszköz, működik, driverrel el van látva.
Az már mindegy, ezt a drivert mikor telepíted, mivel önmagában az oprendszer telepítéséhez, működéséhez szükségtelen. Legfeljebb kap egy sárga felkiáltójelet.
Viszont a megfelelő driver telepítése után már klónozható az XP a SATA eszközre is.
-
ANT
addikt
"Mellesleg az említett játék feltelepítése óta,a windowsba belépve rá kell kattinta a nevemre, ez eddig nem volt ott..."
Nem telepítettél 1.1-es .NET keretrendszert? Mert az létrehoz egy új felhasználói fiókot. Nálad nincs ilyen?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
Jazz
veterán
1.Tehát úgy tudom leellenőrizni, hogy leterhelem a gépet, mondjuk elkezdem vele számoltatni 234234! (faktoriálist), és ha leáll akkor nem vírus. Ha továbbra is dolgozik, azaz holtidőn kívül akkor vírus ok.
Szeretem a csendes gépet, de ez így nem ok hogy folyton dolgozik, és amint megmonzdítom az egeret abbahagyja. Pedig ki van kapcsolva a "optimize hard disk when idle" PowerToys-ban.2. Most pl. a legújabb az hogy éppen települ egy-két win frissítés (ezek az 1-2 megás letölthető biztonsági frissítések...), és eközben egyik svchost.exe a sok közül 50%-os CPU, 15Mb terhelésen van folyamatosan. Most is miközben írok....végzett a frissítéssel. Még mindig 50% !!!
isass.exe, smss.exe, csrss.exe, cisvc.exe, wuauclt.exe, services.exe, mscorsvw.exe, wudfhost.exe.....ezek akkor normális létező rendszerszintű win alkalmazások ugye? Csak vírusok ezek használják ki. Vagy már nem értem.3.Pl. Isass.exe Virusbuster,Google
"alias: Backdoor.Win32.MoSucker.bl, BKDR_MOSUCK.F
hossz: 813583 bájt
dátum: 2005 október
elterjedtség: ritkaMS Visual Basicben készített kémprogram. Bemásolja magát a {Windows_könyvtár}\fonts\lsass.exe fájlba. Létrehoz két Registry bejegyzést, hogy bekapcsolás után azonnal elinduljon :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\{felhasználónév} = {Windows_könyvtár}\fonts\lsass.exe
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\{felhasználónév} = {Windows_könyvtár}\fonts\lsass.exe."4.Na most nekem ebből semmi nem igaz! És ugyan így a fennt említett programokat is ilymódon leellenőriztem, és semmi sem egyezett azzal amit írtak. Akkor elvileg tiszta a gépem, és ezek norm. programok!?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
csaabz
őstag
Hello!
XP-m van. Tegnap feltettem a Gears of Wart (szerintem ez okozta a problémát) és a játékból való kilépésem után feltűnt,h nem látom a rejtett fájlokat (láthatóvá voltak téve)
Megkerestem a mappa beállítások között,de hiába kattintottam rá, nem történt semmi.
Tudni kell,h nekem több 10 gigányi adat, zene, stb van rejtve és most nem tom, mit csináljak.
A winamp-ban van playlist-em, azon rajta vannak a rejtett zenék is és le is játsza őket,de ha rákeresek a zenékre a win keresővel (be van áll.,h rejtettek között is keressen) nem találja meg őket.
Szóval mért nem látok több gigányi rejtett fájlt?
Mellesleg az említett játék feltelepítése óta,a windowsba belépve rá kell kattinta a nevemre, ez eddig nem volt ott...rohadt microsoftos programokhttps://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
aktív tag
Üdv.
Felraktam a flyakite nevezetü programot(os x kinézetüre varázsolja az xp-t), de van egy gondom.
command console-t (cmd.exe) is átalakította...
Eredetileg inditasnal kiirja a Windows nevét, meg néhány dolgot, és utána az ahol éppen vagyok, és villog a kulzor
Nekem ezt átirta a flyakite arra hogy Welcome to Darvin, ami nem is lenne annyira gáz, DE az a gáz benne, hogy akármit lefuttatok, utána mindig letörli a képernyőt, és kiirja a Welcome to Darvin szöveget, meg az éppen aktuális helyet.
Ez nem valami jó, ha az ember c++-t programoz, mert gyakorlatilag nem látok belőle semmit, mm a lefutott programból.TEHÁT
a kérdés, lehet-e valahogy átírni, állitgatni, egyebet a cmd.exe-n, azon kivul amit felajál a bal felső sarokbol legörülő tulajdonságok menü??????
Ha valaki nem érti, felrakok képet róla, hátha ugy érthetőbb, de remélem így is megértitek...
-
ivcsi86
tag
hali!
azzal fordulnék hozzátok h törölgetem itt a gépen a cuccokat bele a lomtárba,és mikor üriteni akarom akkor ez fogad:
[link]
igen
[link]
ok
...és akkor jön is a "lomtárüritös hang" DE!,nem lett több a helyem,és még mindig telinek látszik a lomtáram...ha pedig lefuttatok egy ilyen "takaritos" progit (CCleaner),az ezt irja:
[link]
...szal kiirja h törölt,de a nagy f...t,ugyanugy teli kuka,nunu hely. ez kb már 3napja játsza,és egyre több (nemlétezö)elem van lomtárban,és foglal jelen pillanatban 3,5gb helyet.
Légyszi segitsen vki!
elöre is kösze...[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz martonx #7027 üzenetére
Ne keserítsd el, mert nincs igazad. A telepítésnél pont azt a drivert kapja meg a windows, mint amit később telepítesz, vagyis, ha az IDE-re telepített win megkapja a S-ATA drivert, akkor onnantól az adott S-ATA vezérlőre kötött HDD-ről is képes elindulni.
The only real valuable thing is intuition.
-
martonx
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, és lehet csak én vagyok a béna, de nem tudok módszert arra, hogy egy sata driver nélkül telepített rendszert, áttegyél egy sata vinyóra, és az működjön is.
Bár cáfoljatok meg, ha ez nem így van.
Egyszerűen nem fog róla elindulni a windows, a BIOS hiába látja.Másik válasz: SATA-nál tényleg nincs primary/secondary, se master/slave.
Én kérek elnézést!
-
brd
nagyúr
De miért teker állandóan 20%-on! És vinyót is keményen pörgeti.
Ez a dolga, végignézi a file-ok bizonyos tartalmát (mit tartalmaz a file, pl. médiafile esetén bitrate, hossz, minőség, tömörítés etc, vagyis beleolvas a file-okba is, nem csak a könyvtárszerkezetet nézi át) és egy adatbázist készít róluk, hogy utána abban lehessen keresni. De mondom, otthoni felhasználás esetén sok értelmét nem látom a dolognak, több vele a kényelmetlenség, mint amennyi haszna van.
Ettől függetlenül a nálad futó, ilyen nevű task persze lehet kártékony program is. Ezt talán úgy is ki lehet deríteni, hogy elkezded leterhelni a gépet. Ilyenkor az indexelő pihen kicsit, ugyanis úgy van beállítva, hogy a holtidőben dolgozzon.The only real valuable thing is intuition.
-
Myers
senior tag
Üdv!
Van egy gép, amire majd xp-t telepítek. Most egy 60-as PATA winyóra, ez egy átmeneti állapot.
Így gondoltam a felosztást:
XP - 10giga
Vista (majd a jövőben) - 25 giga
egyéb - a maradék.Az a tervem, hogy amíg nincs nagy SATA winyó, addig ezen a 60-as PATA-n szépen bekonfigolom a dolgokat.
Kérdés: Ha ezt az egészet, norton Ghosttal, vagy Acroniossal egy az egyben átrakom majd a nagy SATA vinyóra, normálisan fog működni az XP???
Csak azért kérdezem, mert esetleg SATA driver bekavarhat, vagy a SATA-nál, ha jól tudom, nincs ilyen, hogy pirimary/secondary master/slave.
http://www.muszaj.hu/
-
Jazz
veterán
Na most egy kicsit megnyugodtam. Végignyomtam mindent, meg minden gyanús alaklamzást lellenőriztem Virusbuster honlapon. Ugye ezek a trójaiak ált. ugyan olyan névvel jelennek meg mint eg ymár létező szolgáltatás/alkalmazás.
De semmi, leglább is semmi nem volt igaz rendszeremre amit ott leírtak (sem a létrehozott file-ok könyvtárak, bejegyzések...nem voltak ilyenek)
De miért teker állandóan 20%-on! És vinyót is keményen pörgeti.
[link]És kérdés: Amiket még nem tudom hogy fogjak-e Keri-val vagy ne. Nekem az sem kell hogy kimenjen netre/microsofthoz/akárhova csak úgy.
- LSA Shell (Export Version)
- Microsoft File and printer shared
- Generic host process for win32 service
- update
- wcescomm
- wcesmgr
- ceappmgr
- Application Layer Gateway Service (ez az alg.exe asszem)
- Microsoft Help center hosting server
- Microsoft directplay helper
kösziEzek vannak. köszi!
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz martonx #7020 üzenetére
Igen csináltam ezekkl teljes rendszer átvizsgálást.
Legújabbak.
Spyaboottal is csökkentett módban. 1 db trójait nem talált (se ciscv.exe-t, pedig ott virít) csak cooke-kat.Igen eddig többet voltam msconfigban mint win-ben Mindig ezt csináltam csak már untam, legtöbbről foggalmam sincs mi micsoda, és még csak nem is tudok utánanézni hogy hova hivatkozik.
pl.: wcmdgrl.exe ez mi?Reinstall, na ja. Nem kis munka lenne újra összerakni ezt a rendszert. Nem abból áll hogy win meg TC meg játékok...
free your mind
-
martonx
veterán
"a vinyó pedig sata-n van sec masterként"
Akkor ez most SATA vagy PATA? Sata-nál nincs sec master
Valami gáz lesz a vinyóddal, az okozza ezt a problémát. Próbáld ki, a telepítést egy másik vinyóval, ha azzal megy, akkor tényleg a vinyó a hunyó (figyeltétek a szójátékot? )
Lehet a virus összekuszálta a vinyót.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Azt nem írtad, hogy futtattad-e ezeket teljes rendszer átvizsgálást, csináltál-e?
Attól még, hogy van vírusirtód a gépeden, nem 100%, hogy soha nem is kapsz vírust, vagy trójait.
És ezek legújabbak, vagy legfrisebb az adatbázisuk?Más:
kapcsold ki a gyanús, sőt a nemgyanús szolgáltatásokat is az msconfigban. LEgalább egy próba erejéig.
Az is gyanús, ha egy szolgáltatás nem engedi magát kikapcsolni, és mindig visszakapcsol.
Ugyanez igaz az indítópultra is.Ha pedig semmi nem segít, jöhet a windows reinstall
Én kérek elnézést!
-
Jazz
veterán
Ezt a segítséget kaptam:
"Csökkentett módban futtasd a Spybot Search & Destroy, az AdAware Personal-t, és ami még akad (vírusírtót se felejtsd el)."Legújabb SpySweeper és Nod32 van! Hogy forulhatott ez elő? Nem fog ütközni ha most felrakom ezt a spybot-ot?
msconfig-ba még ilyenek vannak szolgáltatásoknál ami gyanús (és gyártó is ismeretlen):
- ndipsve
- ServiceLayer
- Starwind iSCSI serviceAuto indításnál:
- WSN.exe (egy WSN nevű könyvtárban a Program Files-ben, és semmi több, már törötltem de még mindig itt van)
- wcmdmgrl, C:\Windows\WT\updater\wcmdmgrl.exe -launch
- ctfmon.exe, SYSTEM32-ben van (ez asszem normális)Hely mindegyiknél: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersion\Run
És még egy!
Amikor nyomok egy ctrl+alt+delt- és előjön WinFeladatkezelő, éppen akkor tűnik el egy tized mp alatt taskmanager 40% CPU terhelés felirata!! Ez meg mi a fene!! 3.6-os Prescott.....free your mind
-
Jazz
veterán
Üdv!
Egy nagy gondoom van!
Win FeladatKezelő:
cisvc.exe! SYSTEM, 2Mb memória, és Folyamatosan! most is 15-20% CPU terheléssel megy Közben vinyó állandóan pörög! Akkor is ha éppen dolgozok valamit vagy bármit csinálok!
Mi ez vírus?
Ha folyamatot leállítom, semmi nem történik azonkívül hogy abbamarad az egész dolog és vinyó sem teker.
(nem, nem az "optimize hard disk when idle", ez ki van kapcsolva Tweak UI-ben)thx for help
free your mind
-
ThuG4LifE
senior tag
amikor újraindul kiírja, hogy cd-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, megnyomod ismét? jobb nem jut eszembe, próbálj másik telepítő cd-t szerezni ... haveré múltkor azt csinálta, hogy rossz partícióra telepített (és formázott), azt gondolta, hogy véletlen félrenyomta, másik haver kölcsönkérte a cd-t, nála is rosszat formázott a telepítő, szóval érdekes dolgokra képesek ezek az xp cd-k
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
Karima
őstag
Sziasztok
A következő nagy problémám lenne:
Win xp tellepítő cdről bootolok, szépen el is indul a telepítés, megkérdi, hogy melyik partícióra, kijelölöm, formáz, majd másolja a neki szükséges fileokat (eddig minden a "nem grafikus, kék hátterű" képernyőn történt), majd kiiírja, h a gép 15 mp múlva újraindul. Újra is indul, viszont emlékeim szerint ennél az indulásnál már a winxp logoval kellene indulnia, ezzel ellentétben újra elindul a telepítés (a gép hardverkiépítésének vizsgálata, partíciókiválasztás, stb).
Ezt kb 10-15ször eljátszottam már különböző jumperbeállításokkal, és most értem el arra a pontra, hogy ide kevés lesz az én tudásom. Pedig ugyanerről a cdről kb 50szer telepítettem már xp-t minden gond nélkül.
A cd meghajtó ide-n van prim.masterként, a vinyó pedig sata-n van sec masterként. És így (erre az új gépre) már a múlt héten sikerült is telepítenem gond nélkül, csak bekaptam egy vírust, és elég komoly gondok voltak, ezért újra kellett (volna) telepítenem. Valószínűleg sp1-es a telepítő cd-m, mert a 320g-s vinyót csak 137nek ismeri fel a telepítésnél, és után a win alatt kell formázni a többi részét (part.magiccel csináltam a múlt héten).
Kérdésem tehát az, hogy amikor a telepítő újraindul és a winxp logonak kellene bejönnie, akkor miért a telepítés indul újra előlről?? A BIOSban elsődleges bootnak a cd, másodlagosnak a hdd van beállítva.
Előre is köszi a válaszokat.
-
opr
nagyúr
most éppen ezt próbáljuk, közben sikerült egy másik agp-s videokarit szerezni hálistennek.
de kössz a tippet, ha nem fog sikerült még jövök helpért"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
ui.:windowstelepítés előtt e gép tökéletesen ment időtlen idők óta, aztán cd be beboot-ol, és vége...
nem fért bele a mod-timeba, és most jutott eszembe, hogy ez még fontos lehet"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Üdv.
Van egy nagy problémám, amin egyszerűen nem tudok segíteni, kifogytam az ötletekből, plz help!a szitu a következő:
win xp telepítés, megy tökéletesen, egészen addig, amíg el nem jut addig a pontig, hogy eszközök telepítése, 34 perc van hátra. Na amikor eddig eljut, egyszerűen elmegy a kép. Nem kap képet a monitor, és fogalmunk sincs miért.
Északi hídról anno leesett a borda, azt már visszaraktuk, újrapasztázva meg minden.
Ami lényeges lehet: videokari:
video: gainward gf4 mx 440 64 mb
proci: 1.9-es celerongy
alaplap: abit bh-7
ram: 2*256 mbyte pc 3200Ugyan erről a cd-ről egy másik gépre csont nélkül felment a zikszpé.
Ha valaki találkozott már ezzel a hibajelenséggel, és ismeri a megoldását plz help us, már totál kivagyunk...
Előre is thanx
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Kazimír
őstag
válasz martonx #7006 üzenetére
Bocs, lehet, hogy tényleg nem voltam egyértelmű.
Igen, csak a SP2-t szerettem volna feltenni, úgy 3 év elteltével, mert eddig remekül működtem az 1-el, de most valamelyik újonan telepíteni kívánt program balhézott nekem, hogy a 2-nél kevesebbel nem éri be.
Az alkatrész hiba szintén előfordulhat, mert a legfiatalabb is van már 3 éves. A memóriához a memtest, HDD-hez scandisc vagy valami ilyesmi, de a többi alkatrész hibátlan működéséről mivel tudok meggyőződni?
Huh. Majd nézek egy új xp-t. Az újratelepítés viszont fogorvosi élményt ígér..
Köszönöm az eddig és az ez utáni segítségeket![ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
martonx
veterán
válasz Kazimír #6997 üzenetére
Oké, csak nem volt egyértelmű, eredetileg, hogy te most komplett wint telepítettél SP2-est, vagy meglévőre akartad rátenni (mert gondoltam akár telepítőlemez hiba is lehet).
Mivel ez a hiba is megmagyarázhatatlan (a hiba alapján akár memória hiba is lehet), javaslok egy windows reinstallt, de előtte a helyedben átnézném a gépemet, hogy rendesen működik-e a proci, alaplap, memórai, vinyó.
Ha minden rendben reinstall után közvetlenül tedd fel az SP2-t, szvsz érdemes lenne egy eleve SP2-es integrált windowst szerezned.Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA Office 16-19-21 ONLINE
- Grand Theft Auto - The Classics Collection
- Windows 8 Pro 64bit angol dobozos 4GB-os pendriveon
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA Kaspersky, AVAST
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!