- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz akaido #49974 üzenetére
Ennek ellenére azért számomra van pár előnyös tulajdonsága. Pl. androidos box microsds update-elője csak XP-ben működik. SIM olvasóhoz csak XP-s driver van. Aztán ha beragadnak fájlok még mindig XP alatt lehet csak "feloldani" Unlockerrel, mert csak ott működik rendesen.
8.1-en sajnos csak látszatműködést produkál az Unlocker.
Ja meg egy-két 16 bites windózos játék natívan fut. 64 biten nem fut. Szóval néha jó, ha van. Két oprendszer két külön vinyón. Meg XP-ből mehet az inaktív rendszer vírusellenőrzése stb..
-
-
-
JohnD
tag
válasz akaido #49791 üzenetére
Pont ezt próbáltam, de azt az üzenetet küldi a driver telepítő, hogy "a megadott helyen nem található információ a hardverről", vagy valami ilyesmit, pedig az ASUS honlapjáról van letöltve a driver. (És megvan szerintem minden fájl, ami kellene .sys, .inf, .oem, .cat fájlok).
Bár az universal drivereket nem próbáltam, megnézem még azokat is.[ Szerkesztve ]
-
JohnD
tag
válasz akaido #49759 üzenetére
Több forrással is próbálkoztam (egy OEM ill. egy MSDN), de a FAT32-t még nem, alapból NTFS-re formázza a Rufi de akkor megnézem még így is, ill. hátsó portból (bár szerintem ez utóbbi nem kellene hogy gond legyen).
Megnézem a cikket isIgen, sajnos nem XP alól tudom csak csinálni. ODD beszerzése folyamatban van
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Mexildos
aktív tag
válasz akaido #49012 üzenetére
Egy sima első generációs I7-es alaplap (1366 foglalat). Asus alaplap. Sajnos fejből nem tudom a típust most. De a rendszerkövetelmény biztosan megfelelő
Számomra felfoghatatlan, hogy pendrive-ról nem tudtam feltenni az XP-t. CD-ről viszont gond nélkül települt. Ezt nem értem mi okozza. -
Graphics
Jómunkásember
válasz akaido #48984 üzenetére
Megpróbálom azzal, active boot CD volt most , eddig ez is jól ment
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
peterszky
őstag
válasz akaido #48931 üzenetére
[link] - az ablakban nálam a 2-es és 4-es checkbox szürke, nem lehet pipálni, az gond? Nem teljesen világos még a téma, szüleim gépét próbálom első körben ezzel "felújítani", ezeréves XP alá egy generációval újabb gépet, ha nem megy, akkor meg majd telepítek újat, de elsőre ezt kipróbálnám, hogy lehet-e csak HDD-vel költöztetni.
What else you gonna do on a Saturday?
-
Márton
nagyúr
válasz akaido #48796 üzenetére
És most ebből keressem ki, hogy vajon elszáll-e a 8bpp-től vagy sem?
Szerinted nem ilyen oldalak olvasásával kezdtem?..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Babetta-X
senior tag
-
Charlento
tag
válasz akaido #45547 üzenetére
quailstorm (/#45546), akaido (#45547):
Mint írtam, a laptopot külföldről, használtan az XP-vel kaptam és több mint 3 éve
megy kifogástalanul.Telepítőlemezt és "kulcsokat" nem kaptam. A verzió angol volt.
Egyedül a tapipad mellett van egy kisméretű XP matrica.
Ha azokat az eljárásokat követem melyeket leírtatok mire számíthatok.
Az nem zavar, hogy az asztal fekete színű és a jobb alsó sarokban ott van
a figyelmeztetés, viszont az igen, hogy hosszú évek használata során
nem volt ilyen probléma!Charlento
-
w.miki
veterán
-
FTomi94
csendes tag
válasz akaido #45441 üzenetére
Az eredetét nem tudom már sajnos, nem én vásároltam boltban a lemezt. De elvileg nem netről letöltött kalóz oprendszer. Windows XP Professional, amit egy ismerősöm cserélt le Win7-re, és továbbadta nekem. Ezek után még a lemez le is lett másolva, mert az eredetit az egyik CD-meghajtónk elég nehézkesen olvasta (kicsit karcos volt).
Amúgy az Eredetiség-ellenőrző a telepítés után eredetinek minősítette, és másfél éve rendben telepítette mindig a frissítéseit. Lehet hozzá köze? -
Pikaa
aktív tag
-
maxika2004
őstag
válasz akaido #44450 üzenetére
xp prof sp3... frissitettem is, gond nélkül ..
elvileg feltettem mindent,
probáltam játékokat feltenni, 10 ből kb 2 indul....(régieket, flatout1-2 nemmegy, dirt, cobra11-ok )
gép adatok:
nvidia 8600gs
pentium4 3.4 ghz
2gb ramvagy telepitésnél ilyen olyan error.. (adatátviteli hinára utalóan, volt pl crc hiba- másig gépen probáltam okés )
kábeleket cseréltem, vinyót is , amugy a winyó okés,)
vagy betültés közben errorok....volt most pl játéktelepités közben egy kékhalálfelvillanás és ujraindulás...
amugy videók yutub képek fotók, dokumentumok okés....
net is, csak néha mozzilla összeomlik.... exploler is néha hibát észlel és leáll...
mintha akkor lenne gebasz ha több mindent csinálok egyszerre.... -
Aflamin
tag
-
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz akaido #43016 üzenetére
Helló!
Nem oldódott meg még, és nem is olvastam mostanában ezt a totyikot.
Köszönöm a tanácsot, jövő héten meg is próbálom.hirenem van, azzal kezdjem vagy a javítással?
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
addikt
-
vilmaboy
őstag
válasz akaido #42045 üzenetére
akkor nem is értem miért fontolgatod az xp-t win7et nekije, aszt ha annyira kell az xp valami szoftver miatt, akkor ott a wirtual xp win7alá. szerintem amúgy professiont tegyél rá. természetesen csak ha van odahaza jogtiszta
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Lenry
félisten
válasz akaido #41666 üzenetére
teljesen szűz, tökéletesen üres, klasszik stílusú, üres hátteres XP, amit 2 napja telepítettem, azóta egy Google Chrome került fel rá, a Total Commander, meg a 3D motorunk webplayere és annak a tesztelésére használjuk.
úgyhogy háromból hármat kilőttem
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
B-L-A-C-K
titán
válasz akaido #41085 üzenetére
Már nem tudom pontosan mert elvitték a gépet, de írtam már megoldódott...
-
_ak_
addikt
válasz akaido #38896 üzenetére
Másodjára elfelejtettem említeni, h lehetőség szerint ingyenes programot keresek, olyat amit valaki már ki is próbált. Találtam egy pár fizetőset, amik egyébként jól működnek.
Most a net user parancsot próbálom megint használni, alapból az volt vele a baj, h ki nem lépteti a már bejelentkezett felhasználót, egy helyi biztonsági érték megváltoztatásával, ami elméletben ki is lépteti a felhasználót az idő lejártakor.
Azért köszönöm!
Let's begin, de gozaimasu!
-
pibácsi
senior tag
válasz akaido #36581 üzenetére
Köszi a segítséget.
Természetesen tudom és használom is a letiltásokat (nem engedélyezés), de itt abban akadtam fel, hogy nem tudtam beazonosítani és így nem akartam galibát. A Nero-nál hagyján, mert legfeljebb vissza kapcsolom, de az Intel résznél elbizonytalanodtam (hál istennek). Jól jött a segítség, köszönöm.Pibácsi
-
törölt tag
-
pibácsi
senior tag
válasz akaido #36574 üzenetére
Szia!
Tulajdonképpen semmilyen víruskereső nem hozta ki fertőzöttnek, csak átnéztem az indulókat és nem találtam, hogy mi ez és ahogy utána olvastam, többen azt írják, hogy esetleg valamilíen fertőzés. Van a másik is, amit nem tudom mi, ez is az Intellel kapcsolatos: Persistence. Ez is indúl a gép indításakor. Indul még a Nero Filter Check, amit nem tudok, hogy miért. Természetesen Nero van a gépen, de ennek állandóan indúlni kell?Pibácsi
-
-
brd
nagyúr
válasz akaido #36508 üzenetére
Rendszergazdaként lett futtatva a netsh? Az IPX/SPX önmagában elvileg nem jelent gondot, persze lehet, hogy a beállításai között el lett kutyulva valami (pl. mintha lenne valami olyasmi beállítás, hogy melyik protokoll induljon előbb, és ez okozhat gondot).
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz akaido #36466 üzenetére
A víruskeresés mellett, esetleg ezeket a parancsokat is kipróbálhatod (parancssorba kell írni őket, és ha végeztek, újraindítás kell, továbbá az esetleges fix IP beállítások elvesznek, azokat majd újra be kell állítani):
netsh winsock reset
netsh int ip reset %temp%\resetlogtxtThe only real valuable thing is intuition.
-
félisten
válasz akaido #36468 üzenetére
Akkor még azt megpróbálhatod, hogy komplett eltávolítod az eszközkezelőből a hálókarikat(meg ha látsz esetleg nem odatartozó "fura" hálózati eszközöket, akkor azokat is) és gép restart. Ha nem javulna a helyzet, akkor meg [link]
(Tudom, írtad, hogy kerestél virnyákot, de azért futtasd csak le ezt a kettőt, hátha találnak valami szépséget) (MBAM-ot frisítsd, mielőtt teljes ellenőrzést indítasz a rendszerpartíción)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sfdrakex
nagyúr
-
TAKÍÍ
tag
válasz akaido #36097 üzenetére
Jó tehát, ezt a linket olvastam és nem tetszett.
"hogy elindítottam a másik rendszeremet (Vista), behelyeztem a Windows XP telepítő CD-t, megkerestem az I386 mappában az ntldr fájlt és simán másolással betettem az XP boot partíciójára az NTDETECT.COM és boot.ini fájlok mellé. A boot partíció nem feltétlenül az a meghajtó, ahol az XP Windows könyvtára található"
Egy Vinyóm van teljesen üres nincs rajta se vista, se másik op rendszer, se másik partíció, csak a fekete képernyő. Jah és az XP telepítő CD nem karcos kb 3 szor volt használva
Ennyire jó állapotban ritkán van CD, DVD."simán másolással betettem az XP boot partíciójára". Na szal ezt a mondatot lehet magyarázni. Hogyan tegyem be azt a pár fájlt a winyóra és hova?
Vagy muszáj rendszer-indítólemezt alkalmaznom?
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz akaido #35894 üzenetére
Semmit, és az ntbtlogban sincs semmi olyan, ami normális indításkor ne lenne. Minden HW eszköz már más a Windows alatt (még a tápegység, egér, bill. is), tehát 100%, hogy nem HW-es okból fagy.
skoos: Még elpirulok.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
papg79
tag
válasz akaido #35687 üzenetére
Szia!
A kérdés csak az, hogy ezt a programot tudom csökkentett módban telepíteni? Mert a gép csak csökkentett módban indul el. Tudom a Revo-t ebben a módban telepíteni? Egyébként a Ccleanerrel próbáltam leszedni a Symantec-et, de akkor is írta, hogy a windows installert nem tudja betölteni. A másik amit próbáltam, hogy csökkentett módban kitöröltem a Symantec könyvárát a Program files-ből, így el is indul a gép normál módban, de folyton hibaüzeneteket dobál.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest