-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
A geped nem ezert fagyogat, amugy ezek figyelmeztetesek es nem hibajelzesek,
az piros felkialtojeles, ez a tcpip jelzes biztos azt takarja hogy a kapcsolodasok szama
elerte az MS altall limitalt, maximalisan 10 kapcsolodast.
Ne torodj vele, nem ez lehet a hiba oka.
Ha valamelyikre kettot rakattintassz biztos ilyen dolgokat fogsz olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, vezetéknélküli router esetén érdekes is lenne, ha hálózati kábel lenne bedugva
A "Helyi kapcsolat" véleményem szerint ettől független. El lehet tüntetni a figyelmeztetést, hogy a hálózati kábel nincs bedugva, ha nagyon zavar.
A problémára Kernel kolléga már mondott lehetséges válaszokat. Ennél okosabbat én se tudok mondani.Úgy bírom, amikor valaki szidja azt az operációs rendszert, amit használ... A hiba sosem a programban van, hanem abban, aki azt fejlesztette, és abban, aki használja.
Ha valami nem működik, nem biztos, hogy egyből az XP-t kell fikázni. Ha nem tetszik, akkor ne használd, vagy csinálj helyette jobbat. (Ez kb. ugyanolyan, mint amikor valaki Bill Gates-t fikázza azért, mert nem működik valami a gépében... )Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért is akarod "letiltani a "helyi kapcsolat"-ot?"
Nem jó ötlet, mert onnantól kezdve nem fog működni a neted, mivel routeren keresztül csatlakozol. Nálam is router van, és a Helyi kapcsolatot sose tiltom le. Nem járnék jól vele. (Tulajdonképpen nem olvastam vissza annyira, hogy mi a probléma, mert már olyan régóta húzódik a dolog, hogy azt se tudom, mi az alapvető gond.)Sk8erPeter
-
Kernel
nagyúr
A net (chello) vezetéknélküli routerrel van megosztva.
Talán ezt kellett volna hamarabb elárulni, mielőtt -- immár másodízben -- feleslegesen utaltam az ADSL-re, de innen kezdve sürgős Bikavér infúziónak leszek kitéve, úgyhogy engedelmeddel passzolnám a többiek felé...
Mod:
Kiszedtem a pipát, nem lett jó.
Én nem mondtam, hogy szedd ki, hanem csak:
...amennyiben közvetlen ADSL csatlakozásod van, vagyis nem használsz routert.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Szokott várni például DHCP szerver válaszára a helyi hálón, ami esetleg nincs is, hanem mondjuk ADSL PPPoE van.
Ha ez a gond, lehet adni fix IP-címet a kártyának (a lokális címnek ilyenkor nincs köze a netkapcsolathoz).
Más kérdés, közvetlen PPPoE csatlakozás a netre biztonsági szempontból nem jó megoldás, ha valóban így van.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Jazz
veterán
Hagyok én 1gigát is a rendszer vinyón ha kell, csak akkor gondolom azt használná, aztán csak ha az betelik akkor a másik vinyón lévőt.
Hogy mennyit hagyjak azért kérdeztem, mert van 2.5Gb gépben, 256Mb videókarin, akkor már csak 1.256Gb címezhető terület marad a virtuális ramnak. Ennél többet megadni feleseleges, mert csak max 4Gb-ot tud címezni alles zuzammen Win xp 32bit.
És természetesen használok nagy memóriaigényű progikat. Csak azokat. Win indulásnál megeszik 600Mb-ot, és igazából még 16Gb is kevés lenne....
free your mind
-
-
KMT
addikt
Közben tesztelgettem a premiere-t is, és úgy tűnik, hogy működik a /3gb.
Ha a /pae kapcsoló van bent, akkor max 1,2 gb vituálist és 0,8-0,9 GB fizikait használ (összesen picit több, mint 2gb), utána memóriahibára hivatkozva kilép. Ezek alapján a /pae tényleg hatástalan.
/3gb kapcsolóval összesen kb 3,1 GB-ot is el tud használni, viszont nem lép ki, csak szól, hogy ennyi volt, nincs több memória.
Úgyhogy végülis így jó. A hiba ezek szerint a memtest-ben van.
De a fene enné meg ezt a memória éhes premiere-t... semmi nem elég neki. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez érdekes. Hányas verziójú Adobe Premiere-ről van szó? Ha viszonylag új, akkor talán érthető, de nálunk pl. nővérem régen sokat használta az Adobe Premiere-t, és soha nem volt olyan gondja, hogy kilépjen a program, pedig abban a gépben csak 512 MB RAM volt!! (Ami ma már nevetségesnek számít... ) A gond csak olyan formában jelentkezett, hogy kegyetlenül belassult néha. Ettől függetlenül használható volt a progi.
Gondolom te már a CS verziók valamelyikét használhatod. De még akkor sem értem, mert a CS3 esetében is csak 1GB RAM a minimum feltétel.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Egyszerűen nem értem, minek ragaszkodsz ezekhez a kapcsolókhoz??
Már korábban is írtam, hogy a /PAE kapcsoló akkor érdekes, ha 4 GB-nál több RAM-od van.
A /3gb kapcsolónak még talán van vmi értelme, de ha nem hoz pozitív változást, akkor minek használod?
Egyébként itt van egy olvasmány a /3gb kapcsolóról (erről az oldalról):
"/3GB
Ez a kapcsoló arra kényszeríti az x86 alapú rendszereket, hogy 3 GB virtuáliscím-tartományt foglaljanak le a programok, 1 GB virtuáliscím-tartományt pedig a kernel és a végrehajtható összetevők számára. Az ezen felüli memória-címtartomány kihasználásához a programokat ennek megfelelően kell tervezni. EA kapcsoló használatával a felhasználói üzemmódú programok a Windows által a számukra lefoglalt szokásos 2 GB helyett 3 GB memóriához tudnak hozzáférni. A kapcsoló a kernelmemória kiindulópontját 3 GB-ra módosítja. A Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft Windows Server 2003 egyes konfigurációihoz szükség lehet erre a kapcsolóra."Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A fizikai címkiterjesztés az IA32-processzorok sajátossága, amely képes 4 GB-nál nagyobb fizikai memória címzésére. Az alábbi operációs rendszerek képesek a 4 GB feletti fizikai memória kihasználására fizikai címkiterjesztéssel:
• Microsoft Windows 2000 Advanced Server
• Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
• Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
• Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition
A fizikai címkiterjesztés engedélyezéséhez használja a /PAE kapcsolót a Boot.ini fájlban." (Innen)Tulajdonképpen minek használod a /PAE kapcsolót, ha nincs 4 GB-nál több fizikai memória a gépben?
Még ha a tényleges 2GB-hoz hozzáadjuk a virtuális 2GB-ot, akkor is csak pont 4 GB az eredmény.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA, Win 7,8,10,11, Kaspersky, AVAST,Office 16-19-21 ONLINE
- Pc játékok (Captain calw , Gyűrűk ura, Small soldiers , Godfather....)
- Ea fc 25 standard beváltható kulcs
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- COD MW2, COD 2019, COD COLD WAR eladó.