-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoOne1976
őstag
A segítségeteket kérném:
Most tervezem a váltást hdd-ről ssd-re, mivel mindenhol azut olvasom, hogy mennyivel gyorsabb úgy a rendszer. Viszont nem nagyon szeretném újra telepíteni az xp-t, meg az összes programot, és kezdeni újra a beállítgatásokat.
Az megoldható, hogy a mostani rendszervinyó (amin semmi más nincs, csak az xp), valahogy átkerüljön az ssd-re és fusson is róla? Régen énis csináltam image fájlt, hogy ha elszáll a rendszer, abból vissza tudjam rakni könnyen, de az csak ugyannarra (ugyanakkora) vinyóra működött, és persze sok-sok évvel ezelőtt volt.
Ezért kérdezném, hogy ezt ki hogy oldja meg?
-
nagyúr
válasz Kufár81 #38593 üzenetére
Nem biztos hogy nem makulátlan. Ellenőrizni kellen a biost, a kábeleket. Ha ott rendben, akkor máshol keresni a problémát.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Kufár81
tag
Sziasztok!
Nagyon ritkán szoktam segítséget kérni,de most van egy kis problémám.
A következő a hibajelenség :
Beindítom a gépet lefut rendesen a boot elkezdi betölteni a XP-t és ekkor leáll a gép!
A hardware makulátlan :
Chieftec 350W tápegység
AMD Athlon 64+ 1640LE + gyári AMD hütő (nem melegszik, ezt már teszteltem)
ECS Socket AM2 + integrált Geforce 6100
2 x 1GB Kingston DDR2/800 Mhz Dual Kit
Samsung 120GB SATA
NEC DVD-iróTegnap telepítettem rá a Windows XP SP3-at, tegnap még használtam akkor minden rendebn volt vele.
Nem volt éjjel vihar!
Előre is Köszönöm nektek!
-
fatal`
titán
válasz Butcher-HUN #38591 üzenetére
Szektoronként megy végig a vinyón.
-
fatal`
titán
válasz Butcher-HUN #38589 üzenetére
Én a Runtime GetDataBack for NTFSt szoktam használni.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! XP nehézkes újratelepítése után, másik vinyót nem ismeri fel azt írja ki hogy formázza e? Pedig tele van rajta adattal. Kérdésem az lenne hogy milyen programmal lehet lementeni az adatokat külső vinyóra menne szeretnék elkerülni a vinyó be rakását másik gépbe.
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
piadex2
senior tag
válasz fatal` #38584 üzenetére
hello!
elmondom, mi volt:
kiszedtem az összes RAM-ot, és tök újat (már amennyire egy DDR1-es új lehet) raktam a helyére. nem tartom valószínűnek, hogy az új RAM is hibás legyen.szóval, az új RAM-mal ugyan az a hiba jött, mint a régivel.
lehet, hogy alaplap?
amúgy szereztem BSOD kód analizáló progit (egy előző hozzászólásnak megfelelően), de az csak annyit írt, hogy a kernel állt le, de semmi hardver specifikus dolog nem jött elő.
újabb ötlet?
kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Butcher-HUN
senior tag
ziasztok! Tegnap AVG IS 2011-el csökkentett módban vírust irtottam a barátnőm gépén. Na most az AVG törölt is szép számban. Viszont mikor a gépet újra indítottam odáig eljut hogy normál módban akarom indítani a Windows XP SP3 ról van szó vagy előző helyes mentés vagy csökkentett mód. Rányomok hogy normál mód erre újra indul és oda lép vissza majd ha rányomok hogy csökkentett mód vagy elűző helyes mentés újra indul a gép nem bootol be. Szerintetek mi lehet a probléma? Bios-t nem babráltuk minden default-on van. A konfig egy régi Prescott magos Intel Pentium 4-es konfig. 2 vinyó van. Segítségeteket előre is köszönöm!
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
félisten
-
piadex2
senior tag
válasz piadex2 #38582 üzenetére
bocs... az már a zárójeles rész.
ez a helyes:
0x0000008e (0xc0000005...mod:
közben RAM-ot is cseréltem, de semmi javulás (ill. a PCI-os hálókártyát kiszedtem a gépből, de ez sem segített)megjegyezném, hogy csökkentett módban nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
hello!
na, beállítottam, hogy a kék képernyő (blue screen) jelenjen meg.
ezen a következő volt:0xc000005 (és itt még néhány kód)
mi lehet?
vírust irtottam, hd sentinellel ellenőriztem, vga drivert ill. vga-t is cseréltem, de mindig ugyanez.ötletek?
kösz előre is:
piadex2
-
Kareszovics
addikt
válasz Kareszovics #38513 üzenetére
Megoldódott. Tulajdonba kellett venni a könyvtárt és ennyi, minden cucc meglett.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
addikt
válasz kungzi #38577 üzenetére
Persze hogy lehet, vírusfertőzés miatt gyakorlatilag szinte bármilyen tünetet produkálhat a gép. Ha mindig újraindul, akkor könnyen lehet hogy kékhalált dob a gép, csak alapban be van kapcsolva az automatikus újraindítás. F8-at nyomkodod a gép indításakor és abban a menüben ahol a csökkentett módot is kérted, lennie kéne egy olyannak hogy automatikus újraindítás kikapcsolása hiba esetén. Ha ez után nem újraindul hanem egy kék képernyőt kapsz, akkor arról leolvashatsz némi infót hogy mi baja van.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
kungzi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38573 üzenetére
én úgy tudom, hogy nem volt semmise telepítve. azt mondta, hogy délelőtt ment, délután meg nem. nem lehet vírus?
-
Pá
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #38571 üzenetére
? Ezt nem teljesen értem.
Senki sem hozott létre felhasználót. Egyelőre 1 db van a gépen, a default rendszergazda. Azt szeretném, ha indításkor nem állna meg a választóscreenen, hogy rákattintsak arra az 1 db-ra, hanem azt átugorhatnánk és rögtön betöltene mindent.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
félisten
válasz kungzi #38572 üzenetére
Esetleg még annyit, hogy ha be volt kapcsolva a visszaállítási pont, akkor egy régebbire visszaállítani a rendszert...
Amúgy csak úgy egyik napról a másikra jött elő a dolog? Nem telepítettetek valamit, nem tudod valamilyen eseményhez kötni mióta a hiba jelentkezik?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kungzi
veterán
sziasztok
nővérem gépén még xp van, már mondtam neki a 7-et, hogy rakjuk rá na mind1. most az a gond, hogy a windows betöltésekor elmegy a windows logóig de ott újraindul a gép. csökkentett módban is. a legutolsó helyes beállításnál is. mit lehet ilyenkor csinálni? újra rakni a rendszert? ja és semmi hibát nem ír ki.
előre is köszi a segítséget
-
félisten
Alapban nem változik meg a bejelentkezés módja, azt vagy Te, vagy valamilyen progi idézheti elő, pl VmWare stb. Próbáld meg, hogy a felhasználó fióknál megváltoztatod a bejelentkezés módját.
(De ha tényleg mondjuk a VmWare vagy egyéb progi hozott létre felhasználót, akkor 2x is gondold meg, hogy töröld-e, mert attól a progi is bedőlhet, nem műxik többet)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Pá
addikt
XP SP3-ban meg lehet csinálni, hogy a gép indítása után ne álljon meg annál a képernyőnél, ahol felhasználót kell választani, hanem automatikusan lépjen be?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz Psychonaut #38567 üzenetére
-
Pá
addikt
Anyukám régi laptopján szeretném újratelepíteni a rendszert. Van hozzá eredeti windows xp cd-m, de a probléma az, hogy a product key már nincs meg. Még nem formáztam a merevlemezt, szóval most még fent van a windows, így van valami mód, hogy megnézzem valahol, a kódot, hogy amikor újratelepítem, akkor tudjam vele aktiválni a wint? Esetleg egyéb javaslat?
-
őstag
válasz LamerGyuri #38563 üzenetére
Köszi szépen, értem akkor, azt nem tudtam hogy az időzítéseknek is egyezniük kell. Ebből is tanultam, van egy mondás ha valamit nem tudsz és kérdezel hülye vagy 10 percig, de ha nem kérdezel egy életre hülye maradsz
Egyébként SATA kábel cserével egyelőre működik, Sentinel is írja hogy sok alkalommal probléma volt a kapcsolatban, most már remélem végleg jó lesz.Köszi mindenkinek mégegyszer
-
LamerGyuri
senior tag
válasz dave93 #38562 üzenetére
Ha egy gyorsabb memória mellé beraksz egy lassabbat, az visszafogja a gyorsabbat. Ez idáig megvan, gondolom. De ha a gyorsabb memória a kisebb órajelen nem tudja ugyanazt az időzítést, mint a lassabb, annak fagyás, rosszabb esetben kékhalál lesz a vége. Everest-el vagy Aida64-el tudod ezeket az értékeket kiolvasni.
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
őstag
válasz LamerGyuri #38561 üzenetére
Nincsen teljesen egyforma, 4db ugyanolyan méretű és ugyanolyan órajelű memóriám itthon. A gép különböző memóriákkal ment hiba nélkül eddig.
A topic arról szól, hogy egymásnak segítsünk, és tanuljunk, tudod azért jövök ide mert nem sikerül egyedül megoldanom a problémát és segítséget kérek, és még tanulni is szeretnék belőle.
Ha nincs türelmed ne gyere fel és ne szólj a témához ennyi
Azt pedig még mindig nem értem miért nem dob hibát a memtest ha memóriagond. -
LamerGyuri
senior tag
-
őstag
Vissza kell jönnöm az XP felkúszott, de volt egy hiba, nem tudott betölteni valami netkezelő akármit, mert "nem található". Gondoltam csak a CD rossz, próbálkoztam egy másikkal, elölről kezdtem.
A "windows előző verzióinak keresése" résznél megint kékhalál. Most próbálok SATA kábelt cserélni, hátha, memtest továbbra is hibátlan -
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38558 üzenetére
A deszka látja gond nélkül, ahogy a memtest is. Most visszaraktam 256+256+512+512Mb ramot, amiből a 256osok DDR2 400Mhzesek, az 512Mbosak DDR 533Mhzesek, így egyelőre folyamatban a telepítés, és még nincs kék halál, remélhetőleg nem is lesz
Persze, ha így jó akkor minden rendben, csak azért akarok ennyire belemenni, mert tudni szeretném, eddig ez számomra alap volt, hogy minden ram megy kisebb órajelen is ha van mellette egy lassabb. Ezek szerint itt is vannak határok.
Köszi szépen mindenkinek, ha telepítés végéig gond lesz, jövök vissza -
félisten
válasz dave93 #38557 üzenetére
Az túl nagy mértékű alapórajel különbség. Amúgy a deszka látja is a +1G ramot?
Vagy nem is figyelted, aztán olyan, mintha bent sem lenne.
Amúgy ha kiveszed, akkor megy a telepítés? Mert ha igen(és szerintem igen), akkor nincs mit nagyon agyalni tovább...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38556 üzenetére
Azt én értem, de a névleges 400Mhzes nem tud korlátozódni 200Mhzre? A másik érdekes kérdés, hogy memtest akkor hogyhogy nem talál hibát?
-
félisten
válasz dave93 #38554 üzenetére
Mert a DRR2-es ramokon feltüntetett órajel, az csak a névleges órajel, a valóságban az alapórajelük a névleges fele, azaz pl DDR2-400-asnak 200Mhz az alapórajele. A 800-asnak 400-as alapórajel kellene, azt meg a deszkád nem támogatja...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38553 üzenetére
Az okés, hogy páronként azonos méretűnek kell lennie, de miért ne menne a 800Mhz Kingmax lassabb üzemmódban? Tudtommal ezek lefelé kombatibilisek. Ugyanúgy, mint a DDR1nél, ha 1Gb DDR 400Mhz mellé teszek mondjuk 512Mb DDR 333Mhzet, akkor a 400Mhzes is lekorlátozódik 333Mhzre.
-
félisten
válasz dave93 #38552 üzenetére
Páronként azonos méretű és az összes ram-nak azonos órajelűnek kell lennie. Ezen felül nem hiszem, hogy az alaplapod támogatja a 800Mhz-es ramokat... Szóval vedd ki a Kingmax-ot és úgy próbáld, jó eséllyel simán menne is a telepítés.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
Sziasztok!
DELL GX280 P4 HT 3Ghz/1,5Gb DDR2/250Gb SATA/DVD IDE
minden integrált.
Kivettem egy hangkártyát, maradt az integrált, és 256+256+512+512mb ram helyett 1gb+256+256-á alakítottam. Az 1Gb DDR2 800Mhz Kingmax a többi csak 400Mhz valami akármi.
XP reinstall volt tervben, de nem tudom felrakni, mert kékhalállal megáll. A ramok jó sorrendben vannak benn és a legnagyobb meglepetésemre memtest nem talál hibát. Mi lehet a gond? -
nagyúr
válasz Psychonaut #38549 üzenetére
privi
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
ro_bert17
őstag
válasz Psychonaut #38547 üzenetére
Egy sentinellel, vagy más HDD monitorral meg tudod nézni szerintem, mert azok nem annyira erőforrás igényesek ha jól tudom.
Az SP2 már tényleg nagyon csücskös. A frissítésket meg elvileg kár tiltani, mert SP2 egyedül az SP3-at fogja hiányolni. (nincs supportálva az SP2 vagy 1 éve). Így hagyva az op. rendszer meg könnyen benyelhet valamit, amitől meg végképp lassú lesz.
Ha nincs hardveres hiba, és nem új XP-t teszel fel, akkor is érdmes a szumma 1 giga ram. Ha sima ddr, akkor nem lesz túl olcsó. -
Psychonaut
veterán
válasz Dluinet #38546 üzenetére
Na, ez nagyszeru, koszi. Mivel falu, itt meg RAM-ot sem lehet venni, legkozelebb Miskolcon talan. Akkor rakjak fel egy SP2-es XP-t, es tiltsam le a frissiteseket? Sajnos az SP3 leszedese nem igazan opcio, tele van mar minden hasztalan programmal a rendszer (legalabb olyanok, amik nem indulnak automatikusan, ez az egy szerencse), kevesebb ido alatt felrakok egy ujat, mint amennyi ido alatt ezt kitakaritom. Lemez viszont szerencsere itt van.
ro_bert17: fogalmam sincs, mondom, hogy nem akartam elinditani egy toredezettsegmentesitest, mert mar igy is szinte hasznalhatatlanul lassu, ugy meg...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Psychonaut #38543 üzenetére
XP SP3-hoz már minimum 756MB ram kell ha futtatni is akarsz valamit.
A Frissen telepített Xp SP3, feltelepített programok nélkül már alapból 420MB ramot eszik.
A böngészőnek indításkor még kell plusz 200MB ram, és még több tabot meg sem nyitottál.
Vírusirtó, meg egyéb alap programmal talán, nagy nehezen belefér az 512 MB-ba, ha semmilyen programot nem indítasz el.512MB rammal virtuális memóriát nagyon használja, lényegében HDD-ről fut minden, lassú HDD-nél meg már akad az egész.
Szükséges az 1 GB ram, vagy XP SP2 használata, de a biztonság hiányosságai miatt nem ajánlott
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ro_bert17
őstag
válasz Psychonaut #38543 üzenetére
Csak tipp: HDD milyen állapotban van? A PC nem melegszik, "koszos" lehet esetleg? Frissítések?
Szerk: +1 a #38546-ra. Sőt, igazán 1 GB környékén lehet rendben használni az SP3-at.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Na várj...most összekavarodtam Szóval ha jól értem, úgy kellene csinálnom, hogy a win7-es gépen (ahol van a megosztott mappa) kellene létrehozni ezt a fiókot, vagy megváltoztatni a felhasználónevet Lalira? Vagyis nem elég az, ha a PC neve ez, a felhasználói fiók neve az, ami a lényeg? Csak mert a gépen egy fiók van, plusz a vendég nyilván.
Köszi ismét a segítséget
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
Fontos tavdiagnozis kellene nagyszuleim gepere. En mar evek ota nem talalkoztam XP-vel, es amikor anno hasznaltam, nekem nem dobalt ilyeneket - szoval lovesem sincs a temahoz.
Hibajelenseg: nagyon lassu a gep, alkalmazasok hihetetlenul lassan indulnak (mar ha eppen elindulnak), minden akadozik (IE8 peldaul nem kepes tobb tabot megnyitni), beragadnak az ablakok, ha talcara teszik oket, illetve gyakran dob a gep "kvota nem megfelelo" es "inicializalashiba" alkalmazashibakat, sot, neha ures hibauzeneteket is.
Kekhalalt viszont soha.Erre kernek szepen egy diagnozist - alapveto koroket en is megfutnam (virus,malware ellenorzes avast!+MBAM, toredezettsegmentesites), de sajnos akkor hasznalhatatlanul lassu lesz a gep, es tozsde miatt fontos, hogy napkozben mukodjon, ezert inkabb megvarom, mit mondtok.
A vas egyebkent Athlon 2000+ 512MB RAM tarsasagaban, a VGA valami Radeon (9250 talan).
Tippeket elore is koszonom!
-
Traxx
őstag
válasz LamerGyuri #38524 üzenetére
Megcsináltam, és bepipáltam a Bejelentkezéskor újracsatlakozás rublikát is. De ez szívat, mint a fene
brd: ha jól emlékszem, a win7-ben azt adtam meg a mappának, hogy mindenki használhatja korlátozás nélkül. Ez nekem rejtély, miért csinálja ezt...és miért csak ezen a 2 gépen. Ha mindenhol nem jó lenne, még beletörődnék, hogy így jártam, de hát nem
Továbbá még ilyet kapok (az előbbi esetnél figyelmetlen voltam, mert átrakta magát a win7 készenlétbe, vagy nem tudom milyen állapotba pontosan, tehát a tulaj hosszabb ideje nem használta). És hogy ismét "megy" a gép, ezt kaptam a csatlakozásnál:
De legalább a felhasználónevet már beírta
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ---Lasali--- #38539 üzenetére
Na hoppá, sikerült megoldani a problémát.
Kipróbáltam az ezen az oldalon linkelt drivert:
32bit AMD/ATI SB7xx RAID&AHCI Driver v9-4 (WHQL) és ezzel feltelepül az xp.
Érthetetlen számomra, hogy az asus oldalán ami direkt ehhez alaplaphoz fent van, az meg miért nem jó.. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz LamerGyuri #38538 üzenetére
De most érted ugyan azt a drivert integráltam bele nlite al, ugyan úgy kéne működnie, nem?
Thinkpadomra simán felraktam ugyan ezzel a módszerrel az xp-t.[ Szerkesztve ]
-
LamerGyuri
senior tag
válasz ---Lasali--- #38537 üzenetére
Kérj kölcsön valakitől, aztán meg is oldódik a dolog.
Nézd már milyen jó kis alaplap. Van egy marék ECC-s DDR2-m, csak én eddig 775-ös vonalon vadásztam: eredménytelenül. Szereznem kell egy ilyet, azt hiszem...
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
---Lasali---
Közösségépítő
M3A78 az alaplap...
[link]
Innen szedtem le a "AMD Raid/AHCI Driver files for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista& 32/64bit 7.(WHQL)" -t.
Most érted ezen mi a nem jó neki...LamerGyuri
Floppy meghajtót 2 hete dobtam ki a gépből nem használtam semmire 4 éve, meg foglalta a helyet a kábelja, meg így jobban szellőzik a winyóm. -
brd
nagyúr
válasz ---Lasali--- #38530 üzenetére
Valószínűleg nem jó drivert próbálsz beadni neki. AMD-s alaplappal én is szórakoztam már így, de azt már sajnos nem tudom megmondani, hogy melyik/milyen driver volt a jó. Talán valami olyasmi kavarás lesz, hogy van RAID és AHCI is, és a kettőhöz más driver kell.
The only real valuable thing is intuition.
-
piadex2
senior tag
válasz Lastemperor #38533 üzenetére
hello!
igen, köszi, erre én is gondoltam, de mik lehetnek a kékhalál okai?
-hdd
-alaplap
-táp?
piadex2
-
Lastemperor
tag
válasz piadex2 #38532 üzenetére
Kékhalált kapsz, csak mivel be van kapcsolva az automatikus újraindítás, mielőtt megjelenne a kép már restart van
Win boot előtt taposs rá az F8-ra és válaszd az "automatikus újraindítás kikapcsolása rendszerhiba esetén". Így már látni fogod a BSOD-t Annak függvényében cselekedj hogy mire hivatkozik, rendszerfile esetleg driver.. vagy szokásos "UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE".
Próbálhatsz egy "utolsó helyes beállítások visszaállítását" szintén az F8-as menüben.Ain't no rest for the wicked, money don't grow on trees
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
Mi lehet a baj:
egyik napról a másikra azt kezdte produkálni a gép, hogy amikor az xp-be való bejelentkezés megtörténik, akkor azonnal újra indul. (mintha resetet nyomnék)mik lehetnek a lehetséges problémák? miket érdemes megnézni?
Kösz: piadex2
-
LamerGyuri
senior tag
válasz ---Lasali--- #38530 üzenetére
Alaplap típusa?
Miért nem próbálod meg floppyról beadni, mindenféle telepítőlemez mókolás helyett.én eddig sose szaladtam bele ilyenbe. valami nagyon furmányos telepítőlemezem lehet; simán felmegy AHCI-ban is...
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nekem ugyan az a problémám mint Skyernek volt tavaly..
" Én a minap integráltam Nlite al az alaplapomnak a driverét AMD raidXpert a telepítőlemezbe. Felismeri a lemezt látja is megtudom formázni, majd felteszi a fájlokat(felkúszik a sárga csik) jön a restart és nem indul be a winyo, kékhalál 0x000007B és még egy darab ilyen sor. Nemtudom pontosan mi a hiba a driver a telepítőbe elvileg jólbenne van nem értem mértnem használja..probáltam lemezről és usb ről is változatlan. IDE modba gyönyörűen felkúszik az oprendszer. Vista és Win7 még AHCI modban is. Csak az XP nem képes rá. Mért? X86 os driver van benne és mégsem jó. Valaki tudja? Privi is jöhet! THX"
Formatálás megvan, ott írja is hogy ahci x86 os winyókat lát, felmásolja a fileokat, majd ujraindít, és utána töltéskor kékhalál. Skyer írta hogy rájött a problémára, de azt nem hogy mi a megoldás, és nem érem el sehol sem.Erre tudna nekem valaki valami megoldást? Már nyakamig érnek itthon az xp cédék de még mindig nem sikerült felrakni
-
Sweet Lou 6
addikt
-
aktív tag
-
Воланд
titán
válasz kenesei1982 #38526 üzenetére
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
aktív tag
XP-re feltettem a MPC HC-t, de rinyál a DX verziója miatt.
Googleba beírom h dx download, de semmi értelmes oldal nem jön be. Ezzel már sokszor találkoztam. Honnét tudok dx-et letölteni? -
Traxx
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #38405 üzenetére
No...most jutottam odáig, hogy válaszoljak is kissé bővebben. Átrágtam a megosztásokkal kapcsolatos doksit, és az alapján megcsináltam, amit kellett. Viszont egy dolog feltűnt...az XP nem ajánlotta fel a jelszó megjegyzését, amikor beírtam a gép nevét, és a jelszót. Valahogy így:
Holott ugye így kellene kinéznie, eltekintve persze az angol XP-től:
Gondolom ez az oka annak, hogy amikor ismét bekapcsolom a gépet, akkor hiába csatoltam fel a kérdéses win7 megosztást hálózati meghajtóként, nem jelenik meg Mintha semmit nem csináltam volna...és megint ugyanott vagyok, hogy ha használni szeretném a megosztást, akkor be kell újfent pötyögnöm a jelszót a gépnévvel együtt az elsőként linkelt ablakba.
Nem tudom, hogy lehet-e ennek az az oka, hogy a dolgot XP Home alatt próbálom, de amiatt zárnám ki (a témában laikusként) ezt a lehetőséget, hogy más, ugyancsak Home-ot futtató gép alatt semmi probléma nincs, és a kezdetektől fogva minden állítgatás nélkül hozzáférek a win7-es megosztáshoz. Itt meg szenvedek.
A rendszer naprakészen van tartva, és a vírusölő is azonos az én, "nem jó" gépemen, és a másik, minden piszkálás nélkül jól kezelő megosztásos géppel.Ilyenkor mit lehet még elkövetni?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz RaZroX #38521 üzenetére
Egész véletlenül a routerben nincs lekorlátozva a wi-fi kapcsolódások maximális száma? És hiába látja, nem fér hozzá a limit miatt? Esetleg az usb-s cucc nem tudja azt a titkosítási erősséget, mint a router?
megadhatnád az usb cucc és a router típusát is pontosan. XP Prof?
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
válasz LamerGyuri #38519 üzenetére
Ez sem segített sajnos.. nem tudom mi lehet a gond. Win7 alatt szó nélkül ment..
This is the way
-
ro_bert17
őstag
válasz LamerGyuri #38519 üzenetére
Azt is be lehet állítani, hogy a vindóz, vagy a tp-link szoftvere kezelje a kapcsolatokat.
(#38515) Visormail: Ezt meg már lehet sosem fogjuk megtudni, ha nem volt elég türelmes a főnök.
[ Szerkesztve ]
-
LamerGyuri
senior tag
válasz RaZroX #38518 üzenetére
Nem bonyolult az...de akkor uninstall; ha viszi magával a drivert is, akkor eszközkezelőből telepítsd vissza csak! a drivert. Ekkor megmarad kapcsolatkezelőnek az XP, az pedig kérni fogja a jelszót csatlakozáskor.
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
válasz LamerGyuri #38517 üzenetére
Fent van a kapcsolatkezelő is, de azzal fogalmam sincs hogyan kéne csatlakozni.. elég bonyolult
This is the way
-
RaZroX
addikt
Hello! Sürgősen kéne segítség! Van egy TP Link usb-s wifi eszközöm, fent van a driver, és Windowsal szeretnék csatlakozni hálózathoz. Látja is őket, de amikor csatlakozom nem kéri a jelszót, és emiatt nem is csatlakozik fel a hálózatra. Tudna valaki segíteni ?
This is the way
-
ro_bert17
őstag
válasz Kareszovics #38513 üzenetére
A milyen program topikban írtad hogy látod a régi dokumentumok mappát, csak nem férsz hozzá. Milyen szoftverrel látod, hogy ott van? Új telepítéskor eltérőek lettek a felhasználó adatai?
-
addikt
válasz Kareszovics #38511 üzenetére
Ez nem így megy hogy ugyanoda írta az új windows fájljait ahol az előző volt, ha adatokat akarunk menteni akkor semmit nem szabad arra a partícióra tenni, másolni, telepíteni, stb (tehát írni rá) mert az adatmentés sikerességét exponenciálisan csökkenti.
Te írtad:
- nem látszódnak régebbi adatok, de a merevlemezen foglalja a helyet
- hogy tudnám megnézni - kimenteni a régi cuccokat?Amivel lehet próbálkozni az pl a Getdataback, Recuva és ne csodálkozz ha a felét se tudod már megmenteni, ha így lesz az a normális, ha többet akkor már szerencséd van. Fordítva kellett volna, a vinyót át egy másik gépbe, vagy bebootolni pl egy hiren's boot cd-ről, adatmentés, utána újratelepítés.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Kareszovics #38509 üzenetére
Azon a partíción voltak a sérült adatok amire húztatok egy új wint?
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
A következő probléma, vázlatosan, érthetően:
- Win XP 32bit Home
- csurom vírus volt az egész
- Avast! után törlődtek "cuccok", sérült a fájlrendszer
- formázás nélkül húztunk új Win-t
- nem látszódnak régebbi adatok, de a merevlemezen foglalja a helyet
- hogy tudnám megnézni - kimenteni a régi cuccokat?Nagyon fontos lenne, ha ezek az adatok megmeneküljenek, mert főnököm csaja kinyír a f@szba...
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
-
addikt
válasz A_ScHuLcZ #38503 üzenetére
Esetleg a vezérlőpult/területi és nyelvi beállítások/nyelvek fül/kiegészítő nyelvi támogatás alatti 2 opciót bepipálni (kérni fogja a telepítő cd-t is) nem segíthet? Enélkül pl az ázsiai weboldalakon lévő karakterek sem szoktak megjelenni a böngészőkben. Vagy ez már fel van téve?
Fire/SOUL/CD: azt írta hogy nem tudja elmenteni, nem másik gépen való megnyitásról van szó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz A_ScHuLcZ #38503 üzenetére
Ez inkább Office téma, nem hinném, hogy XP...
Gondolom azon a gépen, ahol a doksi készül nincs gond, de ha egy másik gépen nyitják meg, akkor van a gubanc...
Ha így van, akkor a betűkészletet be kell ágyazni a doksiba. Nem írtad milyen verziójú az Office/Word, de általában a Beállítások/bal oldalt mentés ablaknál található, pl Office 2010 - Word[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
válasz LamerGyuri #38502 üzenetére
Azt akartam, csak nem találtam sysprephez egy normális leírást, ezt a megoldást pedig ismerem, hát elkezdtem, csak bezavart a daemon tools...valszeg még mindig az okozza a galibát, benne lehet a machine.inf-ben(annál akad el), és tényleg akkor az scsi driverrel lehetnek gondok, de fingom nincs hogy fogjak hozzá.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy kollégánk kínaiakkal tartja a kapcsolatot, így kínai doksikat kell kezelnie. Az office kínai kiegészítőt feltettük, az működik is szépen, de a fájlokat nem tudja elmenteni kínai írásjelekkel, hiába tettük fel a windows-hoz a kínai langpacket. Mit kellene vajon még csinálni hozzá, hogy működjön?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
LamerGyuri
senior tag
válasz joergie #38500 üzenetére
Nem kellett volna SP-t frissíteni, hanem a lapkakészlet driverek uninstall, aztán sysprep-el visszazárni. Akkor jó lett volna a javítás funkció is. A 34. percnél megáll tipikus; vagy a videó vagy az IDE-Sata driver miatt kiakad, és nem tud tovább menni. Próbáld meg elindítani az oprendszert újra: chkdsk, fixboot, fixmbr parancssorból. Valamelyik csak összejön.
Vagy csak lesz még más ötlete valakinek.szerk: Lastemperor - én adni szoktam azért 50%-ot. Volt már, hogy sikerült...egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
Lastemperor
tag
válasz joergie #38500 üzenetére
Az sem kizárt hogy a HDD-n van akár csak egy logikai szektorhiba, a gyártó hivatalos teszprogramjával futtass le egy teljes felület tesztet. Ha ez nem talált hibát, dos alatt chkdsk /f
Ha már megborult a rendszer illetve ráfagyott egy reinstall az esélyed hogy visszanyerd a rendszert szinte nulla.Ain't no rest for the wicked, money don't grow on trees
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest