-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
-
sagit
veterán
sziasztok
adott egy gép 2 vinyóval... a kérdésem az lenne ha a rendszer vinyóról átmásolok minden adatott ( rejtetteket is) a szűz formázott másik merevlemezre akkor bootolni fog róla a gép?
csak mert ez egy új hdd és a régi 80gb-os maxtort váltja le... de nincs kedvem mindent újrahúzni
előre is köszi
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
brd
nagyúr
válasz joecontra #38797 üzenetére
Én több éve 47,96/50 Hz-en használom a monitorjaimat, mert filmet nézni már csak úgy tudok, ha nincsenek azok a pici akadások, amelyek a film FPS-e, és a monitor képfrissítése közötti eltérésből adódnak. Ezeket gyárilag nem igazán lehet beállítani, csak a PowerStrip-hez hasonló programokkal.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz joecontra #38787 üzenetére
Ne az egyénibe add be, hanem ha maga a felbontás egyébként jó, már amit nyit magának a játék, pl. 800x600, akkor állítsd át az asztalt ennyire, majd a PowerStripben Custom timing, és ott a Vertical geometry alatt a Refresh rate-hez írd be kézzel, amit szeretnél (gondolom, 50 Hz), ilyenkor, amint erre a felbontásra vált a Windows, a PowerStrip beállítja ezt a kézzel beírt frissítést.
Daninet: Router van? Anélkül jó?
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38793 üzenetére
sp3 up-to-date
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
félisten
válasz daninet #38792 üzenetére
Értem. Nem írtad (pedig kérdeztem) , hogy milyen szerviz csomag van fent ill. update-ek. Az SP1-nél jelentkezett ilyen hiba, illetve ezen felül védelmi progik (önnálló tűzfalak, vagy tűzfallal ellátott kergetők) is okozhatják...
Ha nem SP3-as az XP, akkor egyből telepítsd az SP3-at (nincs támogatás az SP2-höz már)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
daninet
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38791 üzenetére
Próbáltam mindenféle böngészővel..
IE anyi különbség, hogy nem hibát dob, hanem visszairányít a belépős oldalra.
PH-n pl nem tudok belépni, kiírja, hogy sikeres bejelentkezés ugye ahogy szokta, átirányít a fórum főoldalára, de nincs bejelentkezve.
Facebook visszadob a főoldalra és annyit ír, hogy a megtekintéshez jelentkezzek be.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
félisten
-
localhost
Közösségépítő
-
daninet
veterán
Ide is beírom a bajom, nem csak a hálózatos totyikba
Továbbra is fenn áll a baj windows telepítés után, amiért elkezdtem szöszölni ezzel a géppel. Azt hittem szimplán szoftveres eredetű a baj, de most így szűz windowssal szinte biztos, hogy egyéb dolog is képben van.
SSL oldalak nem mennek. Bármi ami https-el kezdődik, "Hiba a biztonságok kapcsolat során" szöveggel meáll az összes böngészőben.
Most egy Opera van kizárólag a gépen (meg annyi driver amennyit alapból felismert a gép semmi más!), nincs 15perce, hogy befejeztem a telepítést és ugyanez a baj.
Ilyet látott-e valaki?
SSL szolgáltatás fut. Újra is indítottam, nem lett jobb...Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
addikt
válasz Bjørgersson #38779 üzenetére
Akkor start menü/vezérlőpult/felügyeleti eszközök/eseménynapló itt megnézed vannak e hibák, ha konkrét programra/illesztőprogramra utalnak akkor azt uninstallálod, majd megnézed megy e már normál indítással. Ha ilyet nem találsz az eseménynaplóban, akkor simán elkezded uninstallálni a dolgokat amiket utoljára telepítettél amíg jó nem lesz.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
joecontra
addikt
Betettem a 640x480-at a modeline-ok közé, 59 Hz-es frissítési gyakorisággal. Ha beírom a dxdiag-ba, hogy 59, akkor a játékok csak 640x480-ban mennek ki a tévére.
Azok a játékok, amik eleve 800x600-on indulnak, továbbra sem jelennek meg helyesen. Pedig reinstall előtt vígan elment mindegyik 800x600-ban (59-es felülbírálási érték mellett).Viszont a dxdiag-ba, ha 59-nél kisebb számot írok be pl. 49 (mint a 800x600 frissítési frekvenciája), akkor a kártya egyszerűen nem veszi figyelembe és 60 Hz-et állít be a játékokhoz.
Viszont ha 75-öt írok be, akkor 75 Hz-et állít be. Magyarán szólva: bár 40 és 120 között lehet állítani a felülbírálási értéket, az 59 alatti értékeket egyszerűen ignorálja.Ezeket nem értem én.
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz fatal` #38782 üzenetére
Várj, majd én...
joni1: Igen. Ilyenkor automatikusan deaktiválják a windowsodat és nem fogod tudni többet használni a gépet, ráadásul minden adatod elveszhet!
Regisztrálják is az ip címedet, ami alapján beperelhetnek, bár szerencsére ez Magyarországon annyira nem valószínű, mivel nem éri meg nekik. De én inkább nem kockáztatnék!''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
brd
nagyúr
válasz Faterkam #38778 üzenetére
Fogalmam sincs, maga a M$ sem írja le, hogy ezmiez, pedig sokszor leírják az okát is a probléma megjelenésének. Maguk a zónák egyébként az Internet/Intranet stb.-t jelentik (amit az IE beállításai között találsz).
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #38770 üzenetére
Na kész a keresés, nem talált semmi vírust.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Faterkam
addikt
Nagyon köszi a segítséget, a hiba javítva, már csak az a kérdésem, mi ez az extra parazita zóna?
Még egyszer köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
Az van fent, fel nem tenném a 9-et, ezt se használom, most újratelepítem, meglátom mi lesz!
Újra tettem semmi változás
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
brd
nagyúr
válasz joecontra #38767 üzenetére
Akkor ez nem nyert. Ezt a "végtelenül bonyolult" feladatot (GPU scaling) analóg csatoló esetén nem tudják a kártyák (ill. a gyártók úgy készítették el a kártyák programját, hogy ne tudja).
Egyébként az ilyen mindenféle felbontás-kierőszakolást (mármint a kártyából, nem a dx felé mutatott felbontást) én a PowerStrip használatával intézem.
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Lehet kérdezték már, de én nem találtam rá választ. A problémám, Xp Sp3-nál beírom a futtatásba services.msc, és ezt az ablakot adja be:
„Egy vagy több ActiveX-vezérlőt nem sikerült megjeleníteni a következő okokból:
1.) A jelenlegi biztonsági beállítások miatt nem futtathatók az adott ActiveX-vezérlői vagy
2.) Az egyik vezérlő kiadóját letiltotta.
Emiatt a lap esetleg nem jelenik meg megfelelően.”Valakinek valami ötlete? Előre is kösz!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Visormail #38765 üzenetére
Csökkentett módban működik rendesen a gép, a sebessége is normális. Elindítom így a rendszerellenőrzést hátha így hamarabb végez.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
joecontra
addikt
Hali!
Neked is köszi a reagálást.
Ha DVI/HDMI(/és talán DisplayPort, de azzal még nem találkoztam élo"ben) csatlakozóval van rákötve a kártyád a monitorra
VGA-SCART megoldással csatlakozik a tv a vga-ra, a gondom az, hogy ha indul a játék,akkor elállítja a felbontással együtt a frekvenciákat is. Korábban ezt úgy hidaltam át, hogy adtam be a 800x600-nak is modeline-t és a dxdiagban felülbíráltam a frissítési értéket 59-re, és akkor ment a játék.
Most viszont valahogy nem akar működni a dxdiag-os felülbírálás, legalábbis hatástalan marad. Ezért gondoltam, hogy jó lenne, ha 720x540-ben is menne.Valahogy lehet, ha jól emlékszem, de rendszerfile-t kell hozzá módosíttatni (programmal),
Köszi, rá google-zok.Üdv,
J -
Bjørgersson
félisten
válasz Visormail #38765 üzenetére
Az egér nem tűnik el. Most sikerült indítanom egy rendszerellenőrzést, utána megnézem a csökkentett módot is.
-
addikt
válasz Bjørgersson #38764 üzenetére
Akkor ez inkább lefagyás lesz, azt bármelyik alkatrész vagy program is okozhatja. Az egérmutató is eltűnik? Csökkentett módban működik?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Visormail #38763 üzenetére
Tegnapelőtt raktam újra a Win-t, azóta nem jelzett egyszersem az Avast hogy valami vírust talált volna.
-
addikt
-
-
addikt
válasz Bjørgersson #38760 üzenetére
A start menüre klikkelsz? És mi tűnik el?
-
Bjørgersson
félisten
A szomszédból írok szóval légyszi segítsetek gyorsan!
Az otthoni gépemen amikor rá akarok kattintani a Startra, akkor eltűnik és írni sem tudok mert sehol sem villog a kurzor.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz joecontra #38750 üzenetére
2. Ha DVI/HDMI(/és talán DisplayPort, de azzal még nem találkoztam élo"ben) csatlakozóval van rákötve a kártyád a monitorra, és normális VGA-d van, akkor a VGA driverének beállításai között elvileg van olyan, GPU scaling, ezzel át tudod méreteztetni az ilyen felbontásokat. Persze eto"l a felbontás nem változik, de legalább a monitor a fizikai felbontásban marad, és a képarány sem lesz hibás.
1. Valahogy lehet, ha jól emlékszem, de rendszerfile-t kell hozzá módosíttatni (programmal), tehát, ha ez nem zavar, akkor érdemes keresgélni.
-
addikt
válasz stupid user #38752 üzenetére
Rendszerpartíció mentéséhez ingyenes példák:
http://clonezilla.org/
http://www.macrium.com/reflectfree.asp
http://www.easeus.com/disk-copy/Particionáláshoz ingyenes példák:
http://www.partition-tool.com/personal.htm
http://www.partitionwizard.com/download.html
http://www.paragon-software.com/home/pm-express/A particionálás nem veszélytelen, előfordul hogy elvesznek az adatok, addig ne kezdj neki amíg a pótolhatatlan dolgok nincsenek meg más adathordozókon is. Egyből ne készülj újratelepítésre, általában simán megy az átméretezés minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
-
joni1
csendes tag
Tisztelt fórumozók
A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
Létezik a xp-hez sp3-ál frissebb service pack? Néhány napja mikor frissítettem a vírusirtóm (nod32), egy figyelmeztetést kaptam, hogy a rendszer elavult és felhasználói beavatkozást igényel. Ezenkívül felajánlotta, hogy automatikusan csatlakozik a windows up date-hez és onnan automatikusan frissít. Az utóbbi megoldás sajna nekem nem jó.
Hogy tudnám a fenti problémát kiküszöbölni, hogy a gépem nagyjából napra kész legyen?
Ha véletlen nem lenne teljesen hivatalos az xp, akkor az automatikus frissítés során (Microsoft Update) nem akadnának esetleges problémák?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
stupid user
tag
válasz Visormail #38749 üzenetére
kösz,
a particionálással kapcsolatban tudnál segíteni? mivel mentsem le a rendszer meghajtót, ha esetleg beszarik menetközben, akkor minél egyzerűbb legyen visszatenni?
Vagy készüljek egyből arra, hogy újra kell telepíteni?[ Szerkesztve ]
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
joecontra
addikt
Hali!
Két kérdésem lenne:
- Hogyan lehet a boot képernyő megjelenítési felbontását és frekvenciáit állítani?
- Régebbi PC-s játékok, amelyek 800x600-ban mennek, azokat hogyan lehetne más felbontásra rávenni (pl. 720x540)?Aki válaszol, annak megköszönöm!
Üdv,
J -
addikt
válasz stupid user #38747 üzenetére
Az outlookot nem használom, nem tudom miért csinál ilyeneket. Egyébként pl a ccleaner ingyenes programmal több helyet is fel lehet szabadítani én szoktam használni, de kezdőnek nem szoktam ajánlani, figyelni kell hogy mit távolít el vele az ember mert különben bajt is okozhat (mondjuk azért elég ritkán szóval nem mondanám veszélyesnek inkább a többiek mondják annak akik általában nem is használják).
Szerintem káromkodást nem kellene aláírásba tenni még akkor se ha "vicc"
[ Szerkesztve ]
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam egy játékot futtatni XP SP3-on, de a d3dx9_43.dll állomány hiányára hivatkozva nem indult el. Mi lehet a gond, valamit telepítenem kell hozzá?
Olyan laptopra szeretnék XP-t telepíteni amelyen nincs optikai meghajtó. Megtehetem külső HDD-ről USB-n keresztül? -
stupid user
tag
-
válasz stupid user #38743 üzenetére
Azok arra valók, hogy szükség esetén uninstallálhasd a windows hotfixeket, patcheket. Persze ha ilyet nem akarsz csinálni, nyugodtan törölheted.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
stupid user
tag
válasz Visormail #38744 üzenetére
a leveleknek utánaolvastam, azt írta az office support, hogy mindenképp arhiváljam őket.
Az eredeti Outlook.pst 8,2 giga volt, archiváltam így csak 6 Gb (tömörítés után), viszont létrehozott egy Archive.pst-t ami 4,5 Gb." ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
addikt
válasz stupid user #38743 üzenetére
A lemezkarbantartót lefuttattad már? (Sajátgépbe, a c meghajtóra jobb egérgomb, tulajdonságok, általános fülön megtalálod) Szép helyet foglalnak a leveleid
[ Szerkesztve ]
-
stupid user
tag
googli kidobott néhány fórumot, ahol azt javasolják a hozzám hasonló rutintalannak, hogy a windows könyvtárból a $kezdetűeket nyugodtan törölheti
az igaz?
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
stupid user
tag
Sziasztok,
előrebocsátom, nem olvastam végig a hozzászólásokat. A problémám, hogy megtelt a rendszer meghajtóm. A telepítéskor biztosra vettem, hogy 30GB elég lesz az XP-nek, de tévedtem.
Mit lehet az oka szerintetek, hogy ennyire telefosódott:
Windows 7,25 GB
Documents & settings 12,8 GB (ebből 10,5 az Outlook.pst és az Archive.pst)
Program files 4,65 GBa játékokat nem ide telepítettem, 1 db profil fut a gépen.
segítsetek legyetek szívesek, hogy mit törölhetnék anélkül, hogy gondot okozna az XP-nek?
Ha mégis oda kerül a dolog, hogy Partition Magic-el kell növelnem a partíciót, milyen módszerrel kéne lementenem, nehogy valami zűr legyen?Előre is kösz
-
addikt
A cab az egy tömörített fájl, a gyártók nem ilyen formában teszik közzé a drivereiket. Tölts le az adott hardver gyártójának honlapjáról egyet abban lesz exe fájl amit futtathatsz (ritka esetben csak inf, azt az eszközkezelőben tudod kézzel hozzáadni).
[ Szerkesztve ]
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Hogy tudok cabinet driver fájlokat telepíteni?
Köszönöm
Windwos xp pro-ra
-
Bjørgersson
félisten
válasz Mahesa #38738 üzenetére
Már mindegy újraraktuk, megvolt hamar. Egyébként Avast Antivirus volt/van a gépén.
-
Mahesa
tag
válasz Bjørgersson #38737 üzenetére
Azért reinstall előtt próbálkozz még
Milyen vírusírtó van fent? Milyen tűzfal? -
Bjørgersson
félisten
válasz Pet008 #38736 üzenetére
Köszi szépen! Ha más nem akkor mi is újrahúzzuk a gépet.
Egyébként úgy emlékszem nekem is volt már hasonló gond Win7-el, viszont nem tudom mitől javult meg. Talán csak restartoltam orrba-szájba meg össze-vissza huzigáltam a modemből a kábeleket. Érdekes.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Pet008
csendes tag
válasz Bjørgersson #38735 üzenetére
Én is ezzel küszködöm.
Amúgy:
Start menü - Futtatás
beírod: cmd
aztán itt a parancssorban a két parancsot, amit a kolléga írt:ipconfig /flushdns
netsh winsock reset (gép restart)nekem sajna nem működött
-
Bjørgersson
félisten
-
Pet008
csendes tag
Sziasztok!
Elég fura helyzet állt elő, és sajna elég fontos, h újratelepítés nélkül meg tudjam oldani a problémát (most Vista alatt, de xp-n is volt):
- semelyik böngészővel sem tudok netezni, és a virusirtó sem tud frissíteni annak ellenére, hogy a Vista szerint van internetkapcsolat és PING elni is tudok külső címeket. Amiket eddig próbáltam:
- 3 böngésző (Firefox, Opera, IE 8)
- proxy kikapcsolása
- Malware ellenőrzés (28 napja nem frissitett, mivel nem tudok frissíteni)
- tűzfal, vírusirtó (Nod 4.2) kilövése
- hálókártyák kilövése (mint wifi, mint LAN) egyiken se megyDNS probléma, vagy mit tippeltek ?
Köszi előre is!
Pet
-
Mahesa
tag
válasz Bjørgersson #38730 üzenetére
DNS cache törlés (ipconfig /flushdns)
TCP/IP alaphelyzetbe állítása (netsh winsock reset és restart utána - http://www.home-network-help.com/netsh-winsock.html)
Vírusírtó vagy egyéb védelem is csinálhat ilyet (pl. nod mellett többször láttam ilyet) -
nano222
csendes tag
Üdv
Két számítógépem van és az egyiken Winxp pro sp2 32-bites van rajta és azt szeretném meg tudni hogy a Winxp tud-e 4 giga memóriát kezelni.
Előre is kösz
-
Bjørgersson
félisten
Egyik ismerősömnek rakoncátlankodnak a böngészők a gépén, nem töltenek be semmit, viszont minden mással jó a net. Valami ötlet mi lehet a gond?
-
-
brd
nagyúr
válasz beefjeez #38725 üzenetére
Darabszám korlátról nem tudok (ha csak a kiosztható betűjelek számát nem tekintjük annak, de azt NTFS esetén mappába csatlakoztatással meg lehet részben oldani), de szerintem te a méretükre gondolsz. Ott sajnos van limit, 2TB, bár maga a HDD lehet ennél nagyobb, csak az XP (a 32bites legalábbis) max. 2TB-ig tudja kezelni, mert a nagyobb tárterület (partícióméret) kezeléséhez szükséges GPT (pl.) partíciókezelést nem ismeri.
-
_ak_
addikt
Találtam egy pár programot ami tökéletesen képes erre, de hátha tud valaki tapasztalatból és esetleg ingyenes programot ajánlani.
szerk.: persze megint csak a kérdést kellett feltennem és egyből válaszra leletem. bár még nem próbáltam, de úgy tűnik, h itt van vmi okosság: [link]
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
beefjeez
senior tag
sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy xp ben van-e hdd limit, vagyis mennyi hdd t képes kezelni?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehetne az XP-nél egy adott fiókhoz időlimiteket beállítani? Mondjuk, h minden nap este 8kor jelentkezzen ki az adott fiókból. Tehát időkorlátot szeretnék beállítani, h az adott felhasználó meddig gépezhet, így az is fontos lenne, h ez jelszóval védhető legyen.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Tomekli
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy Fájlok és beállítások varázslóval szeretnék beállításokat, fájlokat visszamásolni egy adott mappából, de a Win azt a hibaüzenetet adja, hogy a mentés egy másik verziójú Winnel készült, majd a varázsló kilép. Át lehet hidalni valahogy ezt a problémát? SP3-as XP-ről van szó konkrétan, és van a mentésben 1-2 fontos dokumentum amit szeretnék kinyerni belőle...
(remélem sikerült érthetően megfogalmaznom, kicsit másnapos vagyok még )Előre is köszi a helpet!
-
kungzi
veterán
hiba: leállt a unmountable_boot_volume
stop: 0x000000ed (0x8a5ca900,0xc000009c,0x00000000,0x00000000)
berakom a windows xp telepítő cd-t, hogy arról bootoljon a rendszer a javítás miatt, de mikor behozza a telepítő felület nincs javítási lehetőség
mi a gond ezzel? egyből a partíciókat hozza be és csak telepíteni tudok
de nagyon fontos fájlok vannak a tesóm gépén, és vhogy fel kellene éleszteni a rendszert -
őstag
válasz Gallaxis #38716 üzenetére
Amikor indítod a gépet, még a betöltőképernyő előtt szorgosan nyomkodd az F8 gombot majd ekkor megjelenik egy képernyő, és ott válaszd a csökkentett módot
Ekkor csak a Windows futtatásához nélkülözhetetlen fájlok töltődnek beDe most nézem hogy az msconfig-ból próbálod kiszűrni a feleges programokat
Rakj be egy képet róla és akkor megmondom hogy mi az ami valszeg nem kell
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
addikt
válasz Gallaxis #38712 üzenetére
Bármeddig tudod húzni, nem marad le. Nem tudom megmondani mi az ami mindenképp kell, szerintem ez rendszer függő. Ami pl a windows/system32 mappából indul az fontos rendszerfájl szokott lenni, de a hardverek programjai se szoktak ártani de már ez is felhasználás módjától egyénileg változhat, a többi program meg főleg.
-
Gallaxis
tag
Üdv.,
kérdésem, hogy mi az a minimális program(file) amivel még feláll a rendszer?
Rengeteg program betöltődik induláskor de ha az msconfigot futtatom
nem tudom kiszűrni a feleslegesen indulókat mert a név alapján
nem tudom egy adott programhoz kötni...
KösziGallaxis
-
fatal`
titán
válasz Gabenvagyok #38706 üzenetére
Homeon ezt nem fogod tudni megtenni. Ki vett a munkahelyre otthoni verziót, és miért?
-
addikt
válasz Gabenvagyok #38706 üzenetére
Csoportházirend, szoftverkorlátozó házirendek? Dehát home-ba nincs csoportházirend sem, azért home a neve mert otthoni felhasználásra tervezték, kihagyták belőle az ilyen dolgokat. Melóhelyre ki vett home-ot és miért?
[ Szerkesztve ]
-
Gabenvagyok
csendes tag
Üdv,
Windows XP Home edition, eredeti licence-el.
Már nagyon sok mindent próbáltam, és a mostani megoldás valamennyire jó is nekünk, de..
Van egy csomó régi, használt hardverünk, hozzá mindhez Windows XP Home. (terminálok, amin a dolgozók adminisztrálják egy alkalmazáson keresztül a munkájukat)
A cél az, hogy csak ezt az alkalmazást tudja futtatni azon a gépen a felhasználó. A felhasználó egy korlátozott fiókon keresztül használja a gépet. Van mellette rendszergazda fiók is, de a gép automatikusan ezzel a fiókkal indul. Indítópultban benne van ez az alkalmazás, ez is indul egyből. De ezzel még természetesen nem akadályoztuk meg, hogy más is futhasson a gépen. Fájl és nyomtatómegosztás kikapcsoltam.
Eltávolítottam minden felhasználói programot. Eltávolítottam mindent, amit a Windows összetevő hozzáadása/eltávolítása enged. XP security console programmal sok jogosultságot elvettem ettől a fióktól. (pl nem jelenik meg sajátgép, dokumentumok, vezérlőpult, nem lehet hozzáférni megjelenítési beállításokhoz, asztalon nincs jobb klikk, hálózati helyeket nem éri el stb..)
Még mindig nagyon sok mindent tud megtenni a user, szóval ez sem a tökéles megoldás. (pl nem látszik ugyan hálózati helyek, de ha számítógépre keres az illető még mindig láthat gépeket a belső hálózatunkról.) Internettel nincs gond, routeren letiltottam.
Tehát a kérdés az, hogy tudom teljesen lecsupaszítani az XP-t, csak ezt a bizonyos programot tudja használni a user?? Talán létezik egy program, amivel zárólható a számítógép?
Előre is köszönöm!
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
A napokban voltak levelezési gondok a gépemmel. A hálózati beállítások ugyanazok, mint eddig (kap IP-t, tartomány tagja, stb). Végül csak egy érdekes dolgot találtam, nem akarja elvégezni a helyi kapcsolat hitelesítését. Tegnap letiltottam és engedélyeztem a hálózati kártyát, egyből jó lett utána. Most login után 5-10 perc kellett neki.
-
Giri9
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés lenne! Munkahelyi gépről szeretnék eltávolítani jelszavakat!
Hálozatra lépnék be és ott jelenik meg minden olyan email cím amit használtam a gépen!
Ezt hogy lehet eltávolítani?
Előre is köszönöm a választ! -
ledger
tag
Nem volt gond az egérrel, működik rendesen,
Nem próbáltam másikat.
De hát azért holnap kipróbálom,egy másikkal is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest