Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz makkmarce #113 üzenetére
6700xt itt is, várom a sima 9070-et 200k körül alzán január végén. rosszul teszem? nekem elég lenne egy 7900gre teljesítmény 2x8 pinnel de jóval kisebb fogyasztással, és jóval olcsóbban gyártva. ha e felé mennek, még lehetnek nálam nyertesek. ha nem, majd az intel megcsinálja. mondjuk intelt nem vennék
-
privacy99
senior tag
Annyit hozzátennék, hogy 60fps a javasolt minimum frame gen nélkül, ez alatt lehetnek gondok vele. Szóval nem teljesen igaz, hogy "ingyen fps", ahogy sok helyen olvasni. Pl. az nem javasolt, hogy 20-30 fps-nél bekapcsoljuk, és akkor lesz 40-60 stb. Ez persze az eddigi megoldásokra vonatkozik, azt nem néztem, hogy a DLSS4-ben lévőnél van-e ilyen feltétel.
-
Ragnar_
addikt
Digital Foundry elemezett DLSS4 ügyben:
[DLSS 4 on Nvidia RTX 5080 First Look: Super Res + Multi Frame-Gen on Cyberpunk 2077 RT Overdrive!]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
villamos
őstag
válasz kiralytom #111 üzenetére
Várható árak? Nehéz ügy. De...
5070Ti - 749$
5070 - 549$
a két érték között 200$ difi van. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy direkt lett az 5070 ilyen "olcsó" ha már az AMD nem adott meg semmit, akkor hát izzadjon csak. (lehet az is, hogy az utolsó pillanatban lett eldöntve.)[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
kiralytom
aktív tag
Nagyon vártam a bejelentést az AMD GPU-k kapcsán, mert voltak olyan leakek , melyek szerint a
,,8800 / 8800 XT" - ami mint kiderült 9070/9070XT? - valahol 500$ körüli áron lesz. De ahogy látom nem sok a konkrétum.
Mikorra várható hogy kikerülnek a kártyák a piacra?Jelenleg egy 6700 Xt-t nyúzok és amúgy is váltani akartam 6800 XT-re ( vagy 3080-ra) ,
DE így hogy tudo mást szereztem az új GPU-k érkezéséről, kivárnék.
Jól teszem? -
Ragnar_
addikt
válasz makkmarce #99 üzenetére
Ja, értem. Igaz, hogy ha mondjuk 30 FPS van DLSS-el ott a generált framekkel 100 FPS ellenére is érezhető input lagg lesz. És valóban, a DLSS verzióval, framegennel a latency már nem változik, csak az FPS. És inkább mondjuk egy magas frissítésű monitor kihajtására optimális. A számok is ezt mutatják. Ugye a videóban a 27FPS/73ms ból lesz DLSS-el 71FPS/34ms, és onnantól a lagg marad, mert ugyanazon a felbontáson renderel, csak az FPS változik. Teljesen jogos, hogy a framegennek megvannak a határai.
[DLSS 4 / DLSS 3 / DLSS 2 / DLSS Off Comparison | Cyberpunk 2077]
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
villamos
őstag
válasz huskydog17 #107 üzenetére
Nem csak ez volt, állítólag a bemutató előtt volt egy nem nyilvános sajtótájékoztató, amelyen állítólag elhangzottak részletek, de hogy pontosan mik voltak ezek, az NDA. Hogy ez utóbbi mikor jár le, az is NDA.
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
huskydog17
addikt
Abszolút logikus, ezt teljesen reálisnak tartom, sőt valószínűnek.
Az utána készült interjúban meg aztán két AMD-s arc próbálta oltani a tüzet és ment a szánalmasabbnál szánalmasabb hazudozás, terelés és mellébeszélés, azaz magyarázkodás, hogy hát a keynote-ben kevés lett volna az idő az RDNA4 bejelentésre, hát mondom magamban, ekkorát hazudni hogy lehet.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
makkmarce
őstag
válasz worxland #103 üzenetére
nem ettől függ, mindegyik annyit eszik amennyi gpu ram van, a többi meg a sima ram-ban pihen. Ha 32 gigás kártyát teszel rá, akkor egy openword akár annyit is megehet.
16 azért lesz elvárás, mert ennyi most a modern konzol, tehát az elméleti konzol max vram 16, erre fogják a jövőbeni játékokat optimalizálni. Ha ez nem tetszik, akkor lehet butítani a texturát[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
worxland
addikt
válasz Predatorr #96 üzenetére
"hát jó pár játék megzabálja a 14-16GB RAM-ot is 4k-ban." Ja, a szarul optimalizáltak. Last of Us 1, a friss Indy játék, hirtelen most ezek ugranak be. Azért az általam játszott játékok nagy része (bőven tele AAA címekkel) nem volt ilyen mohó.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
makkmarce
őstag
válasz Predatorr #96 üzenetére
mi köze az nvidianak ahhoz, hogy te előre kitalálod, hogy milyen gyors lesz az amd, holott se a frekit, se a magok számát nem adták még meg?
tehát te az 5070-es videókártya sebességéből találod ki az AMD sebességét?
mindenki tudja, hogy nem lesz gyors, nem kell ezen görcsölni, szólt az AMD előre, hogy lassú leszokoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
5090nél, több shadermag lesz 25%-al, de csökkentik a frekit 10%-al. Akkor már számolható, hogy kb mennyit megy valójában előre. Érdekes, hogy 5080-nál nem nőtt nagyon a shaderek száma, ott a frekit húzták fel.
Legalább a fogyasztás egész baráti lett. 16gb viszont pont elég lesz, de kell mellé legalább 32gb ram a gépekbe.okoskodom, tehát vagyok
-
makkmarce
őstag
-
makkmarce
őstag
ezt minden évben előadta az nvidia, aztán a valóság meg pár % lett, megvárom a teszteket. Emlékszem a 40xx-es sorozatnál is repkedtek a 60-70%-ok, de annyival nem volt gyorsabb egy 4080, mint egy 3080.
Viszont ha tényleg ennyit gyorsult, akkor legalább lesz előrelépés, és az unreal 5 nem 480p-ben, elkenve fogja renderelni a GI-t és az RT reflectiont.okoskodom, tehát vagyok
-
sittes79
addikt
Kerdes, hogy vaalmi jo szandeku hacker tudja e implementalni a DLSS4/et az en 4080-omra
-
Predatorr
őstag
válasz makkmarce #28 üzenetére
Neked is: olvasok. Az, h a PH mélyen hallgat az egész 50x0 sorozatról (ott a 10% 4080 vs 5080), nem jelenti, h semmit nem tudni róla, legföljebb a csak innen tájékozatlanódók.
Chrys: hajj, gondoltam, 5080-as laptopot veszek majd (Acert), erre mind AI! Kémszoftverrel, kémhardverrel, kismillió biztonsági réssel.
Talán majd kiszórnak 4090-es raktárkészletet valahol...Worxland: hát jó pár játék megzabálja a 14-16GB RAM-ot is 4k-ban.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Duck663
őstag
Köszi. Többféle variációt is láttam már. 12/16/16/32 most a legutóbbi.
#93 worxland: Különböző források mást és mást írnak. Meglátjuk. Keveslem is a 8GB-ot. Persze vissza lehet venni a textúrákból. Én 16GB-ot kifuttattam már 2.5K-n
Meglátjuk mi lesz a vége.
Talán ez jó lesz:
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Ragnar_
addikt
válasz arnoldito #85 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy nekem tökmindegy, hogy valós, vagy AI generált képkockáról van szó, amíg nem látok jelentős különbséget, és lesz 30 FPS-ből 70, vagy 90. Mondom ezt úgy, hogy DLSS/framegenerationnel nincsenek gyakorlati tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Még semmi hír az nvidia kártyákról. Nahát
-
bozont
veterán
Nincs mit ezen csodálkozni, az új Framegen 1 valódi képkocka mellé már 3 kamut generál, míg az előző 1 mellé 1-et.
Nem tudom menyire ad valós képet ha csak úgy visszaszámolom, de a szerint a 4090 53 fps-sel futtatja a játékot, az 5090 meg 59.5 fps-sel. Az kb 12%-os előny. -
BaLee
addikt
Jól hangzik ez az 5070 de az lesz vele, mint az összes hasonló szuper ígérettel.
Itthon majd dupla áron lesz, szerintem egy év múlva sem lesz még 250k közelében sem. És ha jól belegondolunk Nvidiának sem az a nagy üzlet, hogy a "bestbuy" kategóriás kártyáját vegye mindenki szóval mesterségesen is csökkenteni fogják a kínálatot.
-
Ragnar_
addikt
Az Nvidia előadás gyakorlatilag scifi volt az AI alkalmazásokkal. Kezd elég jelentősen rásegíteni az AI a képgenerálásra is a számítás mellett, így lesz egy AI plusz featureel DLSS-el az 5070 4090 teljesítményű. Meg ugye volt valami AI material tömörítés is, ami kevesebb, mint a felére tömöríti egy material memóriaigényét. Mindenesetre durva, hogy 1 framet számít ténylegesen a GPU és az AI generál mellé akár másik kettőt. Kérdés, hogy az AMD mennyire tud a DLSS4-el versenyezni, de nem vagyok nagyon optimista ezzel kapcsolatban. Majd ha jönnek a tényleges tesztek, addig ez egyelőre nagyrészt csak marketing.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Csak azért szólok hozzá, hogy nyomonkövessem a hsz.-eket
-
hokuszla
senior tag
Nvidia demonstrated Cyberpunk 2077 running on an RTX 5090 with DLSS 4 at 238fps compared to 106fps on an RTX 4090 with DLSS 3.5. Both GPUs are running the game with full ray tracing enabled.
10600k 16GB 1660s 5TB
-
-
kecsu10
aktív tag
Sajnálom én is nagyon. Amit tudnak tenni szerintem, hogy nagyon bemennek ár alá. Egyébként a 6800xt brutál jó ajánlat volt, 3070ti-t váltottam le rá, és az Amd kártya sokkal jobb, most is az van. De lassan cserélni kell majd, és ha nem lesz jelentősen olcsóbb az Amd midrange kártyája, akkor jön az 5070/ti. (Avagy beérem egy egyszerűbb élménnyel, és elvagyok a kis ps5-ömmel...)
-
Duck663
őstag
Persze, hogy nem jó! De mit tudsz tenni, hogyha ők nem fejlesztenek megfelelően, illetve rosszul lövik be, hogy milyen szintre kellene fejleszteniük?!
#66 worxland: Már eleve a memória miatt sem lehet egy az egyben ugyanaz a tempó, de ha pl fullhd-ben hozza azt a tempót vagy felskálázás mellett, akkor azért az is egy igen komoly eredmény.
Az is lehet, hogy blöffölt egyet az öreg bőrdzseki, kinézem belőle. Sok körülmény nincs megadva, hogy mikor is hozza azt a teljesítményt. Azért hozzátenném, hogyha 4090 tulaj lennék, nem lennék rá büszke!
Nagyon sok gond van az AMD-nél továbbra is. Gyengék a fejlesztéseik, nem látni a szoftveres innovációt, csak futás van a konkurencia után, a partner programjuk egy hulladék, ha be is kerül az FSR valamelyik verziója egy játékba, az gányolt, magyarán nincs minőségbiztosítás, a modok jobban működnek, a meghajtójuk ugyan rendben működik, de lassan fejlődik... szóval van gond.Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
westlake
félisten
Szerintem hibásan "dekódolod" a táblázatot. Hozzáteszem, nem kicsit félrevezető, szóval megértem, hogy miért gondolod. Hibásan van kommunikálva. A DLSS4 lenne a Multi Frame Generation, ami negyedig generáció only (ahogy a képen is látszik). Nem is lehetne másként, mivel a számozás DLSS 2, 3, 4 adott fájlokat jelent. És a DLSS egy réteges valami, a magasabb nincs az alacsonyabb nélkül. Linkelted a képet, nézd meg mi van alul a szövegben. "MFG (4X Mode) 50 Series". Szóval hidd el nyugodtan, a DLSS4 csak az 50-es szérián fog működni.
DLSS 2 (DLSSR) 20+, DLSS 3 (DLSSRR) 30+, DLSS 3.5 (DLSSFG) 40+, ez van a képen.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
antikomcsi
veterán
Na jól van, ígéretekben nincs hiány. Azért csak megkóstoljuk majd azt a pudingot.
-
arnoldito
senior tag
Hát nem tudom mi lehet a háttérben, de igazad lehet. Feleségemnek mondtam is ezt nézd, hogy remeg, mondom ez vagy izgul a szerepléstől vagy valami nincs rendben azért remeg mint a kocsonya. Ha annyira jó cuccot jelentek be, magabiztos őszinte mosolyom van, esetleg tudnék show is csinálni, de ezt nem csúfolnám shownak. Hát azt mondták, hogy közép kategóriát akarják dominálni, ez nem, hogy az nem lesz, de lehet még az alsót sem sikerül. Mit akarnak ezek után 7900XT körüli teljesítménnyel? Ezt aki kitalálta azt is megkérdezném, hogy mikor ezt kijelentettétek hivatalosan nem vártátok, hogy NV lépni fog rá és nem biztosít oda is kártyát? Hát rakni fog 5070 549$-s áron, és borul is kb minden. Azért ehhez nem kell 3 diploma, ezt a sarki kisboltos üzleti érzékkel is ki lehet találni. Sajnálnám ha így lenne, én AMD fan vagyok és azt vennék, majd meglátjuk.
-
zsirfecske
addikt
szerintem az AMD sem hülye ám, ahogy az Intelnek, nekik is van bőven keresnivalójuk egy jól arazott szériával az 5070/ti és lentebbi kategóriában. nemtom ki hogy van vele, de nekem 200k a lélektani határ egy új vga-ért, ok hogy az Nvidia pro karikat tervez, de ezek az árak forintban rendre 1m/500k/380k/280k:
ha lesz egy rx 9070xt 240-ért ami összemérhető az 5070-el (lassabb de több vram-mal), 200 körül meg 9070 ami midrange-ben szintén bőven jó, és tudják shipelni januárban mikor rtx-ből még csak az első két opció fog kijönni, intelből meg még kitudja melyik battlemage, akkor bizony lesz keresnivalójuk. 5070/ti úgyis hiánycikk lesz ilyen árakon, megeszem a kalapom ha első hetekben lesz belőlük 500k/350k alatt aib verzió idehaza. -
Duck663
őstag
Az AMD-nél idegeskedtek! Ezért borult minden! Lehet kapni vagy sem, irreleváns! Az AMD olyan szintű lemaradásba került, hogy az hihetetlen! Igaz nem tudjuk a fogyasztási adatokat, de szinte mindegy is, mert a teljesítménykülönbség akkora, hogy a fogyasztás mint olyan semmit, sem fog számítani. Az ára? Nos az majd beáll, várni kell. Ennyi.
Az nvidiánál gondolkodnak, kihasználják az AI-ban rejlő lehetőségeket, maximálisan. Az AMD meg AI demokat tol, de minek. Használni kell. 90 milliárd tranzisztoros lett a csúcs black úgy, hogy alig 15 milliárd tranzisztorral több mint a 90-es ada. Közben tempót dupláznak. Próbáld már meg értelmezni ezt az ugrást. Korábban a seggüket a földhöz verték, ha a tranzisztorok duplázásával tudtak tempót duplázni épp egy nv-s nyilatkozta, hogy az csak álom, ma meg... Nem szeretem ezt a vállalatot, de emelem kalapom az előtt amit technológiai fejlesztések terén művelnek.[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
westlake
félisten
-
Duck663
őstag
Na itt az idegeskedés oka:
-
makkmarce
őstag
A HW unboxed azt mondja megkérdezte, és a teljesítmény adatok nem igazak, merthogy a driver még nincs kész/3rd party gyártók még nem kapták meg. Mikor rákérdeztek, hogy miért nem mutatták be, akkor az volt a válasz, hogy hát csak 45 percet kaptak, és nem volt elég az idő (lett volna idő, volt töltelék bőven, a DELL-es AI bohózat helyett teljesen jó lett volna).
Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Mondjuk az már gyanús, hogy memóriában egy komplett generációval vannak lemaradva. Lehet tényleg annyira lassú lett, hogy inkább nem demózták. Nekem jó az is, ha tudja a 7900xt-t jobb RT-vel, de már nagyon váltanom kellene.okoskodom, tehát vagyok
-
Duck663
őstag
Van egy elméletem. Megnéztem ezt a rémes előadást és akkor csak a pumpa ment fel bennem, hogy ezt így képesek voltak prezentációként produkálni. De most hogy bevettem a nyugibogyókat (egy levéllel) és tényleg lenyugodtam higgadtan végiggondoltam azt amit láttunk. És jutottam is valamire, no és itt jön az elmélet. Dr. Lisa Su szokta tartani ezeket a CES prezentációkat, most azonban mégsem ő lépett a színpadra, no de miért. Aztán feltűnt, hogy az elején a 9950X3D után, mintha egy lóugrással továbbhaladtunk volna, és mintha az előadásból kimaradtak volna dolgok. De közben történt valami, ami első pillanatban elsikkadt, behozta a kis hölgy a CPU-t, mi tagadás, lekötötte a figyelmem egy kis időre, de egy pillanatig megvolt, hogy az előadást tartó Jack Huynh, remeg mint az állat, a neve miatt visszanéztem az előadás elejét és most még valami feltűnt. Hogy is szokták mondani: "Sínre fektetett ember mosolya, nem őszinte." Na ezt láttam. Mire gondolok. Az előadás előtt nem sokkal megtudhatták, hogy a 50-es RTX család hogy áll sebesség szempontjából, és valószínűleg, az RDNA4 csúnyán alul lett méretezve. Emiatt, az előadás ezen részét jobb híján törölték. Lisa Su meg a rossz teljesítménycél meghatározása miatt, (vezetői felelősség) kb lekapta emberünk fejét. (Lettem volna légy a falon azon a beszélgetésen.) Most pedig megy a tanácskozás, hogy mit tehetnek. Valószínűleg limitig fogják húzni az RDNA 4-es GPU-kat, de addig amíg erről döntés születik teljes info zárlat van. De ez csak egy tipp. Az biztos, hogy Jack Huynh helyében kezdenék izgulni!
Megjegyzem, hogy amikor elkezdtek a paraméterek szivárogni, amiről még nem tudjuk igaz vagy sem, de be szoktak jönni, akkor nyilvánvaló volt, hogy ez max alulra lehet jó. Az AMD nem volt még olyan, hogy jól meg tudta volna határozni a teljesítménycélokat, de még ha időnként oda is találtak, élni nem tudtak vele. Csak szólok, hogy szívesen segítek, csak győzzenek megfizetni!Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
hapakj
senior tag
Hja. Az Indiana Jones játék az első ami elavulttá tette számomra. S nem teljesítményben hanem, képességekben. Review alapján teljesen jól megy az a játék 3060-osokon is, amik meg igazán gyorsabbak az 1080Ti-nál, csak tudnak Raytrace-t.
Szerintem az 1080 / 1080 Ti egy olyan időtálló széria lett amit az nvidia mai napig bán
-
Csokifalo
senior tag
Ennyi. Konzolokhoz képest csúcs még az is. Én inkább a jó játékokat hiányolom, az az évente megjelenő max 10 cím elég lagymatag ahhoz képest amit sokunk egy egy gépbe öl bele. Látványos játék persze van doszt, de olyan ez mint a szex, hiába van egy csaj aki fullos minden tekintetben, ha olyan mint egy fadarab, és összességében a sarki közértes pénztáros csajjal jobb lenni mint egy olyannal persze mutogatni meg "tulajdonolni" jó, de...
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz zsirfecske #50 üzenetére
Na ok ezért nem áll össze ez a sztori így a fejemben,amióta megláttam a 3x8 pines csatit es a hűtőket.Az ilyen 400 W koruli kartyakra való. Egy 7900 GRE hez nem kellene ez.vagy extreme magas orajelet lehet elerni vele es akkor nem 7900 GRE vagy passz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
zsirfecske
addikt
reference kari csak lesz 2x8 pinnel különben semmi értelme. ha a 9070xt a 7900xt és a 7900xtx közt lesz, a 9070 meg a gre és az xt közt teljesítményben, akkor csak úgy piacképes, ha jóval kevesebbet fogyaszt és így olcsóbb is tud lenni. máskülönben visszafejlődés van, de konkrétan
-
Ragnar_
addikt
Volt egy olyan marketing szöveg, ha jól rémlik, hogy az RDNA4 7900XTX teljesítmény lesz jobb RT-vel és "féláron". Eddig nem derült ki, hogy így van-e. Egy 5070 teljesítmény RX7700 áron jó lenne, egy 5070Ti szinten meg a 9070XT drágábban. De mérget nem vennék rá.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
A játékos társadalom is mennyit változott, emlékszem még a boldog 90es évekre, ezred elejére, hogy használtuk a beállításokat rendesen pedig nem sok volt. Most meg mindenki a maxra akarja tolni, ha úgy nem megy már szar...Én 4070 ti superrel játszom 4K oleden Indit, és úgy 100-120 köré lőttem be a beállításokat. Gyönyörű a kép 85 colon is. Most az hogy sokaknak már kevés ez, és veszi majd milla felett az 5090-et, szíve joga, én a veterán TRABANTOMRA 4-5 db 4090-es kártya árát vagy többet locsoltam rá 2 év alatt, de az hogy azért ne lenne élet 4090 meg 5090 alatt 4K-n meg hogy akad, azért már túlzás na
-
félisten
válasz zsirfecske #46 üzenetére
Nem vagyok benne biztos hogy olyan nagyon sokat tudnak variálni AMD nél. Épp néztem a hűtéseket 3x8 pines kártyák hatalmas batár hűtőkkel. Ezek nem szoktak azért 4-500 dolláros kategóriába tartozni.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
zsirfecske
addikt
biztos lesz legalább egy 5070ti msrp, és abból már könnyen kitalálható az 5070, amihez tudnak igazodni.
persze nyilván jobb lenne, ha nem okoskodnának ennyit (de hát ne legyenek illúzióink, tőzsdei cégek a mocskos profitmaximalizálásukkal), és egyszerűen költségek +X% margin áron tolnák ki a cuccokat. csak ugye mining/covid/ai óta nem így működnek a dolgok. talán majd jön az intel és megmenti at átlag kispénzű gamert. ár/értékben prociban amd a jani, gpu-ban intel, fura fordulat lenne
-
Ragnar_
addikt
-
félisten
válasz zsirfecske #42 üzenetére
Ok csak mi van akkor ha az Nvidia nem mutat be mást csak az 5080- esetleg 5090 kártyát?Arra várhatnak ha teljesítményben más dimenzióba jön a 9070..
-
Ragnar_
addikt
GPU fronton elég karcsú volt az AMD előadása. Vannak akik úgy vélik, hogy esetleg az árazás miég mindig képlékeny az AMD-nél, és megvárják az Nvidia árazását aztán konkretizálnak. Az mondjuk nem lenne nagyon jó, ha lenne egy RTX5070 teljesítmény RX9070 néven ugyanoda árazva, de előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
ne gondoljátok túl, az amd csak kivár, és ha kijön az nvidia az rtx árakkal, szépen megejtik ők is a rdna4 announcementet.
én is meglepődtem, de makes sense. ha már nem versenyeznek teljesítményben csak árban, akkor nem árt ha tudják a target price-ot
-
Valamivagyok
tag
válasz Big_Janowsky #33 üzenetére
Az Nvidiának nem nagyon van más mutogatni valjóa. Az AMD meg laptopokon valszeg többet kaszál mint a dGPU "bizniszen". Nekünk videokártya használóknak ez nem jó, de nekik biztos komoly dolog a Dell ügy, ott idáig elég ritka volt az AMD CPU. Ez az Intelnek biztos nem esik jól, még egy nagy ügyfelük félrevásárol.
-
villamos
őstag
Hát ha vársz 03:30 ig, akkor itt megnézheted:
NVIDIA CEO Jensen Huang Keynote at CES 2025Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
djbb534
tag
Csak én találom sehol az nvidia előadáshoz a linket?
the way it's meant to be played
-
-
Depression
veterán
Egy párbeszédben valaki megkérdezte volna, hogy milyen gpu-val is sikerült jobbnak lenni?
Tudom, én már öreg vagyok ehhez, és nem látom, hogy miért is lenne jobb a saját gépemen futtatni egy micro AI-t, mint egy szuperszámítógépen, vagy céges szerveren neten keresztül. Ha a chatgpt sem képes elsőre konkrét válaszokat adni, akkor az én gépemen futva mit csinálna?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Big_Janowsky
csendes tag
De az Nvidia meg be tudja mutatni holnap reggel az RTX 50xx kártyákat
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Big_Janowsky #30 üzenetére
jó azért azt be kell látni hogy az ilyen konferenciák nem a gémerpistikéknek hanem a corpoknak van.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
LÁZ
addikt
amd aka júdeai nemzeti front elit öngyilkos alakulata
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Big_Janowsky
csendes tag
Ai faszságot muszáj volt bemutatni de FSR4-et meg az RX 9000 szériát meg nem volt fontos
-
Chrys_
addikt
Arra büszkék, hogy 150 féle laptop jön AI CPU-val tőlük? A DELL fejese meg azzal jön, hogy majd mindenki AI gépet akar venni azon gépek helyére, amiken nem fut a Win11. Nem az AI miatt fogják választani ezeket, hanem mert nem lesz más a piacon
-
villamos
őstag
Annyi viszont érdekes, hogy a Dell -t megszerezték...
-
Depression
veterán
0 GPU. Hát ez szép. De van 9950x3D, meg ai, meg laptop.
Ráadásul dög unalom volt, látszik, hogy nem végfelhasználóknak tartották.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Duck663
őstag
Kiakadtam! Ez hulladék volt!
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Magyarul asszem pcgurun láttam, de nem mentek el ilyen linkeket. A 30%-ot minden genváltásnál belengetik. Persze majd tesztekből kiderül.
Hát a 4080 is visz mindent, legföljebb szájbőrpankban benyomom a dlss-t. Persze vannak optimalizálatlan játékok, amelyekben pár fps-re zuhan bármi, és VR is kiesik nálam.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
nálam lehet fogadni hogy előbb mutatják-e be a 9070-et, vagy 9070x-edik alkalommal hangzik el az "AI" kifejezés /s
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
fatal`
titán
válasz Predatorr #19 üzenetére
Mutass már forrást erre az 5-10%-ra, mert mindenhol 30 körüli előrelépést lehetett olvasni, ami sokkal reálisabb. A fogyasztás nő 12,5%-kal.
Nem visz 4k-ban mindent maxon a 4090 és VR is létezik a világon (meg sokan más területen is használják). De hamarosan kiderül a valós tempó.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Onnan, hogy olvasok híreket, mint jeleztem. Nem valószínűsítgetek. Hardver alapján 5% javulást írtak 5080-ra 4080 Superről, annak sebességét meg a sima 4080-asom is hozza OC. 4090 vs 5090 nem nyilatkoztam %-ot, de váltani, amikor 4k-ban is mindent visz maxon, miért? Utóbbiról annyit írtak, hogy nagyobb teljesítményugrás (de minek), irdatlan fogyasztással.
-
Predatorr
őstag
NEM PH-n már kb. minden megjelent az érkező VGA-król, főleg nV-ról. Még tavaly. Nem mindenki csak reklámújságot olvas.
Gjndolok, az AMD fogyasztása megint az egekben kesz idle és videó lejátszás alatt is.
4080-at nem éri meg lecserélni, 5-10 % gyorsulásért, szerintem 4090-et sem."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
zalchi
csendes tag
lassú a net, pár órába beletelik, mire ideér a kép
-
Segal
veterán
felskálázást
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
villamos
őstag
Az már biztos hogy az FSR4 RDNA4 only, de akár még az is lehet, hogy csak a 9070(XT) -lesz elérhető, a később érkező 9060 -on nem...
AMD announces FSR4, available “only on Radeon RX 9070 series”Az előadás itt kísérhető figyelemmel:
[link][ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Én nem venném készpénznek, hiszen a DLSS csomagból a SR és RR minden RTX kártyán működik. Ez biztosan nem fog változni, nagy valószínűséggel egységesíteni fogják a modulok verziószámát, ahogy a DLSS 3-nél is történt, így a DLSS 4 csomagból a SR és RR továbbra is működni fog minden RTX kártyán. Ha jön egy új feature, talán az lehet exkluzív, ami teljesen logikus, hiszen az új szériát is el kell adni valahogy, ha már fukarkodás megy a VRAM-mal.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
anulu
félisten
azt nagyjából fixre veszem, a kérdés az, hogy mit fog tudni
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
személy szerint a DLSS4 fog érdekelni, hoz-e valami forradalmit, hogy a 4090-et le akarjam cserélni...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
worxland
addikt
válasz huskydog17 #1 üzenetére
Sok volt a kávé, kétszer adta hozzá a kilenc órát.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
huskydog17
addikt
"Az AMD magyar idő szerint holnap reggel 5 órakor, míg az NVIDIA délben 12 óra 30 perckor tartja meg CES előadását"
Ke????
Ezek az időpontok honnan jöttek?A valóság az, hogy az AMD előadása ma este 20 órakor lesz, az NVIDIA előadása pedig holnap hajnalban fél 4-kor. Ez a beágyazott videókban is tökéletesen látszik, a YT is kiírja.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DUNE médialejátszók topicja
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Ryzen 7 7800X3D
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest