-
GAMEPOD.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
A beállitás gombra ráklikkeltél????Mert amikor innen kilépsz a win magától kérdezi hogy akarod-e az ujrainditást...alul kevés hogy leokézod... középen előbb rá kell klikkelni a beállítás gombra,biztos vagyok benne hogy nem tetted,mert ezt a kört már én is elnéztem párszor...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
djg
aktív tag
válasz TTomax #15794 üzenetére
Kedves Fire/SOUL/CD és TTomax,
Köszönöm szépen a segítséget, de az a helyzet, hogy írtam is, hogy eljutottam idáig és át is állítottam, aztán újra is indítottam, mert kérte is. A baj csak az, hogy a probléma ezek után is fennmaradt. Indításkor ugyanúgy 0 MB volt.
Kipróbáltam azt is, hogy én adok meg méretet, azt is, hogy a rendszer kezelje és azt is, hogy nem a C-re teszem. Sajnos egyikkel se lett jó.
Tehát beállítottam a képen látható módon majd restart és boot után úgyanúgy 0 MB. :S
Van valami ötlet még a tarsolyban esetleg?
Köszi
-
akaido
addikt
válasz .:GoliBali:. #15785 üzenetére
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Steelmanus
addikt
Ment privat.
-
dany27
őstag
sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Vista látja egyből az XP-s gépen megosztott mappát a hálózaton ??
(Tehéát csak azok a beálítások kellenek neki mint két XP-s közt??) -
TTomax
félisten
Remélem a kép segít, a végén a beállítás gombra kell klikkelni az kevés ha csak átírod...majd a gépet újraindítani... ha nincs hely a C-n akkor értelemszerűen bárhova rakhatod a lapozófájlt.Érdemes egy fix érteket megadni hogy ne töredezzen annyira...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
félisten
Hali!
Ott ahol a méretét próbáltad állítgatni, kell lennie valami ilyesminek:
" a Windows kezelje automatikusan" vagy valami hasonló, arra állítsd, és újraindítás után remélhetőleg megoldódik a problémád...
(pontosan nem emlékszem, elég rég óta nem használok már XP-t sajnos)Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
djg
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne az én problémám, hogy nemrég újraraktam egy gépen az xp-t és amióta friss a rendszer nincs lapozófájl. Ezért indításkor mindig hibaüzenet fogad az "Üdvözöljük" megjelenésekor és általában nem is enged tovább csak egy ctrl+alt+del után. Valamint nagy probléma, hogy lapozófájl nélkül akadozva fut a rendszer és sok program nem hajlandó működni, ami persze nem meglepő.
Bootoláskor is akadozik a loading csík.Sajnos hiába próbálkozom azzal, hogy a megfelelő helyen, a vezérlőpult rendszer részében beállítom egy normális értékre, mert ekkor újraindítást kér és indítás után ugyanúgy 0 MB a mérete.
Egyszer már újratettem a gépet emiatt, de nem oldotta meg.
Mi lehet a baj?Találkozott már valaki ilyen problémával?
Nagy segítség lenne, ha valaki tudna valami ötletet adni erre.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
Ha csökkentett módban elindítod a windows-t akkor elméletileg van egy jelszó nélküli Rendszergazda is, és onnan meg kéne tudnod változtatnod(vagy törölnöd) bármelyik felhasználó jelszavát.
[ Szerkesztve ]
-
szilva01
őstag
Hali!
Az a problémám, hogy újratelepítettem a gépem és azóta nem kezeli az USB 2.0-ás cstlakozókat.Ugyan az alaplaphoz van usb driver mikor a setup-ra rákattintok akkor egy txt fájl nyílik meg hogy a drivert csak sp1-es xp-re kell feltenni .Ez részben azért gázmert az internetem vezetéknélküli és annak az adaptere egy pendrive, részben pedig azért mert pendrive-okon ugye sokkal könnyebb adatot hordozni mint korongokon.segítségeteket előre is köszönöm. -
lúzer
veterán
Állítólag csökkentett módban lehet új jelszót írni, viccnek tűnik de sokan esküsznek rá.
F8
utána az új jelszóval beléphetsznézd meg, kíváncsi vagyok rá bejön-e
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz .:GoliBali:. #15724 üzenetére
Tényleg nem tudja senki hogyan lehetne megoldani a problémám? (rendszergazdai fiokra szeretnék bejutni a jelszó ismerete nélkül) Nagyon nem szeretném ujratelepíteni a gépet, mert elég sok melóval járna, szóval akármilyen megoldást szívesen veszek! akar PM-be
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
spyduck
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #15782 üzenetére
Ez az alapértelmezett
-
félisten
válasz spyduck #15781 üzenetére
Hali!
Esetleg próbáld meg alapértelmezett beállításokat visszalőni.
jobb egér a tálcán, tulajdonságok, start menü fül, testreszabás, alapértelmezett beállítások használataFire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
spyduck
nagyúr
válasz Dr. Romano #15780 üzenetére
Én azt tudom de nem kerül ide semmi Azért kérdeztem, h lehet visszaállítani.
-
csabyka666
veterán
válasz Steelmanus #15770 üzenetére
Igen, ez a lapom. A proci drivere fenn volt eddig is, anélkül nem menne a C'n'Q. A másik kettőt felraktam.
Az egyik - lényegében - ilyen proci-statisztikát mutat, a másikat meg majd tesztelem, hogy dobott-e valamit a procira.Köszi!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
spyduck
nagyúr
Hali!
A kérdőjellel jelzett helyen miért nincs semmi, hol lehet beállítani?
-
addikt
Hogyan lehet megosztani egy könyvtárat úgy, hogy csak jelszóval lehessen belépni (mint 98 esetén) ?
-
TTomax
félisten
válasz qwertly #15773 üzenetére
Önálló hivatkozásként az soha nem szerepelt ott....a vezérlőpultból el lehet érni a felügyeleti eszközök-számítógép kezelés-eszköz kezelő... van több elérési útja is...ez ha jól emlékszem hirtelen ez a legbonyolultabb.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Elnezest kerek hogy ket topicba is beirtam (Catalyst) de fontosnak tartom hogy a regebbi NForce 3-as chipsettel allatott lapoknal mint pl az enyem a Catalyst 8.8 verzional megszunt
az a bosszanto hiba hogy az Esemenynaplo / Rendszer alatt 7.3 verziotol folfele mindig
teleszemetelte egy ilyen uzenettel: Invalid CRT monitor / hiba pontosan mar nem emlekszem,
mert eddig a 7.3-t hasznaltam ezidaig.
Jelenlegi op.rendszer: Integralt XP SP3 +.Net 2.0 SP1.
Kep a jelenlegi Esemenynaplorol: -
qwertly
addikt
Sziasztok készítettem egy sp3 egybegyúrt telepítő cd + [link] így még aktuális javításokat is hozzá csaptam.De amikor fel telepi etetem a vezérlőpultba nem szerepelt az eszközkezelő ikonja hogyan tudnám oda betenni valahogy utólag?
-
Steelmanus
addikt
Bar egyaltalan nem ide tartozik de komolyan mondom meg viccnek is rossz.
Link: -
Steelmanus
addikt
válasz kornel8585 #15768 üzenetére
Nincs itt semmi kellemetlenseg, oroluk hogy rendesen mukodik a regi vidikari.
-
Steelmanus
addikt
válasz csabyka666 #15758 üzenetére
Menj el a kovetkezo linkre, es toltsd le a kovekezoket:
Link:
Programok:
1. AMD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64)
2. AMD Power Monitor Version 1.2.3
3. AMD Dual-Core Optimizer Version 1.1.4A telepites sorrendje a szamoknak megfelelo, elotte kapcsold be a BIOS-ban a Cool@ Qi...
tamogatast enable.
Remelem igy jo lesz.
Ezek az legujabb driverek lehet hogy az A8N SLI valok, akkor ugyan ezen oldalon a Drivers& Utilitis oldalon keres regebbit mert nem tudom hogy mikori a lapod.
En ezt a lapot neztem ki a leirasod alapjan de ezt az archive lapok kozott talaltam meg, a masik a
Link:
Vagyis ha nem SLI alapod akkor a mar leirt Drivers... oldalon keresned kell a regabbi divereket, de ugynazokat kell letolteni mint amit mar leirtam csak regebbi valtozatot- -
csabyka666
veterán
válasz localhost #15761 üzenetére
Na, kicseréltem a tápot. Az 500as helyett egy 450est tettem bele, ezzel eddig nem fagyott meg. KIPP-KOPP
Köszi a segítséget! Ha mégsem válna be, kérdezek tovább...Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
kornel8585
tag
válasz Steelmanus #15767 üzenetére
köszi az infókat.visszatettem és már jó,valszeg kontakt volt(kifujtam belöle a port).a konfigom meg azért nem töltöttem ki mert nem az én gépemről van szó.bocsi a kellemetlenségért.
-
Steelmanus
addikt
válasz kornel8585 #15717 üzenetére
Eleg nagy a valoszinusege, nem volt veletlenul huzva a videokartya?
Azert ha van turelmed egy probat meger hogyha meg nem raktad fel a tobbi cuccot amiket hasznalsz, rakd vissza a rossznak itelt kartyat es probald megujra tenni a windows-t, de elottte en pl radirgumival megszoktam tisztitani a videokartya labait, majd tobbszor ki-be rakom a foglalatba csupan azert hogy rendes legyen a kontakt.
Ha komolyabb kontakt hiba lenne akkor a csak fekete kepnyo lenne es sipolna a gep de ez BIOS fuggo ha regi a lap akkor biztos.
Milyen tipusu kartyarol van szo, es milyen alaplapban nem, mukodik?
Ezert vona jo kitolteni az adatlapodnal a konifigod reszeit mert ugy konnyebb segiteni, kattintcs a Steelmanus nevemre es maglatod hogy hogyan kell kitolteni. Ha nem akarod hogy mindig megjelenjen a hsz-ed alatt, az egesz konfig sor ele tegyel egy kotojeket.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Az a helyzet állt elő, hogy boot-idejű víruskeresés közben megint megfagyott. Ugyanúgy, ahogy eddig "szokott" fagyni. Pedig ilyenkor benn sincs a winfosban.
Én kezdek valamiféle hardveres gondra gyanakodni. Szerinted lehet akár táp is? 500W-os Q-TEC hajtja a masinát, de lehet, hogy már a végét járja? (kb 3 éves)Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Na spyware nincs egyik meghajtón sem. Registry kitisztítva. Most jön egy boot-time-scan az Avasttal. Utána jelentkezem.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
localhost
Közösségépítő
válasz csabyka666 #15760 üzenetére
A "szerintem nincs" nem yó válasz, Reg.takarítás utoljára és utána restart!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
csabyka666
veterán
válasz localhost #15759 üzenetére
Üdv!
Registry-t most takarítom, vírus és kémcucc szerintem nincs, de biztos ami biztos,
leellenőrzöm azt is!Köszi! Írok, hogy mi van...
MOD: Jah, csökkentett módban nem fagy. Még a hőfokokra gyanakodam, de a legmelegebb a VGA, az is csak 55 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
\Documents and Settings\Felhasználó_neve\Apllication Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
csabyka666 Neked pedig...
#vírusirtás,
#kémprogram eltávolítás
#Regisztry takarítás (CCleaner)
# Restart
# Na és most ????VÁMpír : Nem, semmi esetre sem! Ez valami szutyok, ami a Te szolgáltatód egy másik ügyfelétől (azaz hálózaton belül) egy másik gépről akar bekukucskálni!
TILTSD![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Nem tudom, ez lesz-e az én topicom, de szerintem a legjobb a problémámra.
Pár napja elkezdte csinálni a gépem azt, hogy változó időközönként megfagy a rendszer. Semmi kék halál, semmi előjel, csak megfagy az egész. A konfigom az adatlapomnál van.Pls segítsetek!
Amiket próbáltam:
- winfos újrarakás (vagyishogy ghostolás)
- minden egyes kártyát külön kivettem
- VGA csere
- AMD Cool'n'Quiet drivert letöröltem (így valamivel többet kibír, de szerintem csak véletlen, mert így is fagy)Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
VÁMpír
aktív tag
Kerio tűzfal jelzi ezt állandóan
Someone on address ip-95-118.bp9.tvnet.hu [85.238.95.118] wants to send ICMP packet to your machine
ezt akarja használni: tcpip kernel driver
A szolgáltatóm a tvnet.
Engedélyezzem állandóra? -
bim
veterán
Hy guruk!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel hogy a tálcán lévő gyorsiditás szépen működik de a listábol nem tudom kitörölni egyik ikont sem mert jobbklikkel az ikonra bedobja hogy az explorer.exe hibát észlelt ezért leáll. Holott nem is azt az ikont szeretném eltávolitani.Sőőt! Nem is volt akkor per.pill netkapcsolatom.A gépet feladatkezelőt elinditva simán ujra tudtam inditani de a tálca és a startmenű kifagyott.
vezérlőpult-startmenű beállitásoknál nem tudtam letiltani a gyorsinditást mert alkalmazom-ra kattintva a homokora kiakad.Amugy utána ha bezárom a beállitások ablakot akkor visszatér a gyórsiditó menű mintha misem történt volna.
szóval inditani tudok mindent rola csak jobbklikk nem működik...
Máshonnan el lehet érni a gyorsinditó menűt?Hátha onnan menne a törlés.Vagy mi lehet a gáz? -
ghost52
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Miért van az, hogy mnden újraindításnál a gyorshivatkozás ikonok eltünnek és újra meg újra be kell kapcsolnom? A másik, ha filmet ki akarom tenni media player11-en teljes képernyőre, akkor kiteszi és 1 mp múlva visszaáll alapállapotba
-
tothm
őstag
Esetleg valaki azt megtudná nekem mondani, hogy hogyan tudnám beállítani, hogy a wifis jelszómat elfelejtse az xp? Köszi:
-
SeQ
csendes tag
Halihó!
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék felmappelni xp-ről egy mappát remote desktopon keresztül egy win 2000 serverhez.. Ezt hogy valósíthatom meg?--> Nincs múltad. A jelenben élni a legjobb út ahhoz, hogy legyen jövőd is.
-
brd
nagyúr
válasz piadex2 #15744 üzenetére
A 32bit-es Vistában is be van állítva ez a korlát, de ne így jegyezd meg, hogy a 32 bit-es OS-ekben van ilyen korlát, mert nem a 32bit-es volta miatt nem kezel többet, hanem mert így akarták M$-ék, hogy a desktop, 32bit-es OS-ek ennyit tudjanak. Mire nem elég egyébként pl. 2 GB memória? Nekem ennyi van és én video-t szerkesztek, konvertálok, digitalizálok, és kikapcsolt pagefile-lal (azaz sosem használna ennél többet a gép, mert ha ilyen lenne, akkor hibát okozna valamilyen program működésében) semmi bajom.
The only real valuable thing is intuition.
-
Fasten
tag
válasz REDeath #15739 üzenetére
Halihó,
mindkét gépben próbáltam, mindkét gépnél elindult két rammal, de az xp az nem..
freki, időzítés ugyanaz volt.
Akkor lehet javítás lesz belőle...
Mégvalami.
1Gb memoria 400 mhz-cel, vagy 1024Mb 333-mal?
Melyik a jobb?
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
piadex2
senior tag
válasz Dr. Romano #15743 üzenetére
Hello!
Kösz a hozzászólásokat.
Ez tehát azt jelent, hogyha nagyobb beruházást tervezek akkor lehet, hogy érdemes Vistában gondolkodni, mert az már simán kezelné a több memóriát (bár nem tudom, hogy a kompatibilitással milyen gondjaim lehetnek, ill. hogy a 32 bites vistának ugyan olyan korlátai vannak-e mint a 32 bites XP-nek?)
Igazából egy olyan gépet szeretnék, ami kiszolgál még vagy 5 évig, oprendszerrel mindennel együtt. (szeretnék videotszerkeszteni, HD filmet nézni, TV-t nézni és műsort velvenni, mágnesszalagról DVD-re videotátvenni - konvertálni/szerkeszteni/captureölni)piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
piadex2
senior tag
Hello!
Kösz a választ! De nem értem, hogy mi az, hogy a bővítőkártyák levesznek valamennyit. Először is milyen bővítőkártyák (ha nem integrált videom van). Ha belerakok 4 GB-ot a gépbe, akkor a Vezérlőpult 4GB-ot fog kijelezni, és én pedig ennyit fogok használni.
Kérlek világítsd meg a helyzetet, hogy hogyan tűnhet el akár csak egy bit is a rendszermemóriából - feltéve, hogy nem integrált videovezérlőt használok.
Nagyon kösz a segítséget:piadex2
-
REDeath
őstag
válasz Fasten #15737 üzenetére
másik gépben próbáltad mindkét ramot egyszerre? ha ott jól megy, szerintem akkorse feltétlen kell újratenni xp-t. amúgy ha mindenképp ehhez folyamodsz, akkoris inkábbcsak "a windows javítását" válaszd, megmarad minden progi,beálítás stb..
én ha a helyedben lenék és csak az én gépemben vacakolnának a ramok, kivenném a 256-ost, és 1gigával nyomulnék.Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Az XP Pro mennyi memóriát támogat legfeljebb?
Kösz a választ előre is:piadex2
-
Fasten
tag
-
REDeath
őstag
válasz Fasten #15722 üzenetére
ugyanolyan sebességű ramok vannak benne? Elvileg nemkéne probléma legyen, de azért biosban nézd meg memóriabeállítások környékén, hogy milyen módban vannak. Mivel egy rammal, bármelyikkel aztmondod hogy megy, akkor valószínűleg a ram modulok különbözősége okozza a hibát.
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
válasz qwertozee #15734 üzenetére
Sok bort kell innod, a számítógépet a szoba közepére kell helyezned, majd féllábon körbe kell ugrálnod kb. fél órán keresztül. Ez után megjelenik az Úr angyala, és a füledbe súgja, hogy a CD-ről való bootolás be van e állítva.
Vagy választod az egyszerűbb megoldást, és megnézed a BIOS-ban.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
qwertozee
csendes tag
és az miből derül ki h be van e állítva a bios-ban? ''del''?
-
-
válasz Chris16 #15728 üzenetére
Bármi okozhatja.
Próbaképpen újratelepítheted a windowst, mondjuk egy másik partícióra. Ha úgy eltűnik a hiba, akkor valszeg szoftveres volt. Ha nem, akkor meg szinte biztos hardveres.
Ha bármi húzva van a gépben, állítsd alapállapotra, és végezz egy memória tesztet (ne a windows alól), mondjuk memtest+ -al.
Ha a memória okés, akkor még célszerű kivenni minden perifériát, kártyát a gépből (amit lehet), ilyen lehet a lan, audio, vga (ha van integrált), stb. Tílts le minden alaplapi eszközt (pl. audio, lan), és úgy is érdemes kipróbálni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
válasz Panthera #15725 üzenetére
Ha törölni akarsz a registryből, akkor egy mínusz jelet kell tenni a kulcs elejére.
Pl:
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{C90250F3-4D7D-4991-9B69-A5C5BC1C2AE6}]De nem értem, hogy miért ebben a topikban kérdezted.
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok! A napokban előjött egy hiba, hogy a gép bizonyos időnként egy hibaüzenetet ír ki...Nem telepítettem semmilyen új programot meg semmit. Netezés közben egyszer csak felbukkant. Megoldásként próbáltam újratelepíteni a hangkártya drivert, hátha az a gond, de nem....
Ezt írja:
Chris
-
qwertozee
csendes tag
Sziasztok!
Az a nagy problémám, hogy kapcsolom be a gépet és kiírta h csökkentett mód stb. Rámegyek valamelyikre, erre az tölt windows-os ablak, majd ujraindul és folyamatosan ezt csinálja. Mondtátok h telepítsem ujra a windowst, de hogy hogyha nem tudok belépni a gépbe, mert folyamatosan ujraindul?
-
-
Panthera
őstag
Registry-hez gyártok .reg kiterjesztésű beállításjegyzék-fájlokat, hogy automatikusan hozzá lehessen adni őket a rendszerhez, és ne kelljen a regeditben szórakozni. Csak elakadtam, nem sikerül egy beállításjegyzék törlése ilyen módon. Hibaüzenet: nem lehet importálni a fájlt, mivel nem rendszerleíró fájl. Kulcsok tartalmát már sikerült módosítani, csak ez nem megy.
Akinek info kell a témához: [link]
A fájl tartalma:
Windows Registry Editor Version 5.0
[HKEY_CLASSES_ROOT\LNKFILE]
"IsShortCut"=-[HKEY_CLASSES_ROOT\PIFFILE]
"IsShortCut"=-[ Szerkesztve ]
-
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz .:GoliBali:. #15699 üzenetére
Az en kérdésemre nem tud még vk valamilyen megoldást? Előre is köszönöm!
#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)
-
Fasten
tag
válasz REDeath #15720 üzenetére
jajajaja.
tény.
mindkét gép elindul +1 memóriamodullal, szépen bejön a BIOS, többnek van írva a memória, de az XP az istennek nem hajlandó elindulni egyiken sem.
EGyiken NTFS.sys hiányzó rendszerfájlt jelez, másiknál nagy setétség.
Kivéve BÁRMELYIK memóriamodult a két XP voila... megjavul.
Azért gondoltama reinstall-ra, mert pl. lapcserénél is dukál egy XP reinstall...
Vagy tévedek ?
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
félisten
válasz REDeath #15718 üzenetére
De akkor miért nem kerreg nálam 1 giga rammal (3dsmax + PS), és miért tudtam használni régen 256MB rammal a gépet (PS + Flash)?
Oké, néha töltögetett, de teljesen jó volt.Vagy nálad sem lassul be, csak az zavar, hogy egyáltalán csinál valamit a swap fájlal?
Ha igen, akkor sztem keress valami progit, ami szabályozza.
Nekem az is sokat segített, hogy fix méretűre állítottam a swap méretét, mert sokszor az átméretezés miatt hal meg a rendszer.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Fasten
tag
Halihó,
buta kérdés, lehet volt is már, de nem találtam...
Ha memóriát cserélek ( 256Mb ( 1. slot ) helyett 1024 DDR ( 1. slot ) + 256Mb DDR ( 2. slot ) ), akkor XP reinstall? ELindul a gép így is, de az XP már nem... Bocs, ha lammer voltam
-
REDeath
őstag
-
kornel8585
tag
válasz Steelmanus #15669 üzenetére
szia.kicseréltem a gépbe a videókártyát a régire.azzal beindul.ez azt jelenti h rossz az uj videókártya?
-
Keksz
senior tag
Helló,
windows alatt összefűzött dinamikus lemezek (3 winyó egybe, hogy 1 meghajtó legyen) újratelepítés után is megmaradnak vagy akkor elveszett minden?
Tudtok erről valamit?
Köszi:
KekszUI:
Egyik napról a másikra: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME hibaüzenettel indul a gép és nem is megy tovább. Fixboot megvolt, de nem használt. Most majd próbálom másik gépben a rendszerwinyót csekkolni, aztán menteni róla, aztán jön a fixmbr. De gondolom windows reinstall lesz belőle. -
válasz ghost52 #15706 üzenetére
Semmi köze ehhez a biosnak.
A következőt megpóbálhatod, de a legtutibb az új windows:
Csökkentett módban unistalláld az összes drivert, ami az alaplappal kapcsolatos (chipset, audio (már ha alaplapit használsz), lan, stb). De utána ne újraindítsd a gépet, hanem kikapcsold. Cseréld ki az alaplapot, maj kapcsold be a gépet és telepítsd a drivereket. Lehet hogy bejön... De én újratelepíteném az egész rendszert.
-
-
félisten
-
félisten
válasz REDeath #15708 üzenetére
Mikori az XP?
Egy idő után nálam is ezt játszotta.
Én így szoktam gyógyítani a windows-t:
- registry pucolás, felesleges progik leszedése
- minden driver legyen fent - nem árt a reinstall nekik, legújabb verzióra
- SP3, de legalább SP2
- windows update: minden biztonsági frissítést tegyél fel, a többi nem létkérdés
- futtass le egy disk cleanup-ot minden meghajtóra: mindent törölj, de ne fusson komoly progi a háttérben
- frissített vírusírtót futtass végig, majd friss ad-aware + frissített spybot
- ha ezek után is szarakodik, akkor a folyamatkezelőben figyeld meg, hogy mit csinál ilyen esetben, hátha megtudsz valamitA swap fájlt nem kell kikapcsolni, mert régen rossz, ha csak ez hoz megoldást. Máshol lesz a baj forrása.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a Windows magyar nyelvét mindenféle telepítés és a vele járó adatvesztés nélkül megváltoztatni angolra?
Jogtiszta (campus) Windows Xp Professionalom van! -
REDeath
őstag
2 giga rammal xp mér swappol? ha nicsn más mód kikapcsolom lapozófájlt mert nem hiszem hogy nem fér el 2 gigában minden... kilépek játékból vagy ps-ből, és ha közben tálcán rányomok a már futó operára pl, swappolni kezd hoyg betöltse. de akor minek a ram? áhhhh
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
ghost52
csendes tag
Kedves fórumtársaim.Ha alaplap csere esedékes,helyette hogy fussanak a programok és a rendszer is fusson (a régi),elég ha ugyanolyan biosu az uj alaplap?
Vagy mi a tuti megoldás?
Ugyanolyan alaplap az nincs,nem kapható.
üdvözlettel és köszönettel -
Laybee
őstag
Valaki erre: (#15677)
-
NoName?!
csendes tag
Szaisztok!
Meghalt az alaplapom, vettem egy nonamet idéglenesen, mert nemsokára fejelszteni akarom a gépet. Van nekem egy infra usbs vevőm, ami valami "igorusb" driverrel működne együtt. De az alaplap csere óta ha bárhova bedugom a gépbe azt írja hogy ismeretlen eszköz (más usbs kütyü rendesen megy), ha frissíteni akarom a drivert akkor meg nem talál a megadott helyen a hardverről semmit. Már az Xpt is újraraktam de nem segített. Próbáltam másik gépbe, ott tökéletesen megy. Lehetséges hogy az alaplap a ludas vagy xp-vel kéne valamit ügyködni??? Már kész idegroncs vagyok tőleÖné a híd Egyes!
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest