- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3559 üzenetére
Rendszám után Kagome-nak. Nem is néznek hülyének nagyon. De nem érdekel.
modd3r grat hozzá. Ütős nagyon!''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
SzalaiG
addikt
válasz SzalaiG #3539 üzenetére
Utvonal tervző progi szerint:
Indulás: Székesfehérvár
Érkezés: Nyíregyháza
Beállítások: leggyorsabb sorrendtartó út
Az útvonal hossza 293,3 km, becsült idő a megtételére 3:20
Üzemanyagköltség: 6336 Ft
És akkor még ugyanez visszafele. Bár ha öten megyünk, akkor 2535Ft/fő. Meglátjuk. -
fokukac
nagyúr
válasz SzalaiG #3523 üzenetére
nekem végig padlógázzal (160-165) sem ment 7 liter fölé, autópályán
----------------------------------------
ha beállok 130-ra, akkor olyan 5,5-6 liter, csak országúton, 80-110 között, sok előzgetéssel 5-5,5 liter.
a rekord-fogyasztásom 4,21 liter, máig sem tudom, hogy csináltam. szlovákiai mol-benzinnel történt... na jó, sok motorfék volt benne.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
süti5
őstag
válasz SzalaiG #3523 üzenetére
Sztem azért lesz minimum 7-7,5 liter, mert kis motor, és pörgetni kell sajnos....
Nekem az 1,3-as ignis megissza az átlag 7,5-et, 8-at autópályán, míg 90-el 6,5, városban átlag 7.
A fogyasztás tök érdekes, múltkor 7,5-re jött ki városban, most meg 7-re, és se az idő nem változott, sem jobban nem hajtottam, de még csak dugóban sem álltam többet. Már kezdem elhinni, mennyire különböző lehet a benzin minősége.
Egyszer teszteltem állandó 150-160-al is, ott bekapja a 9-et is, sztem ha állandó végsebességgel mennék, ami olyan 170 körül van, felszökne 10 fölé.
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
válasz SzalaiG #3506 üzenetére
Kisebb esztétikai változások, megváltozik hátul a padlolemez picit, meg a motor+válto, de csak dieselnél. Ezen kívul még lesz pár apro változás, de már nem emlékszem rá, pedig ma írtam alá a papírt, de csak a rám vonatkozo részeket figyeltem.
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
ett
aktív tag
válasz SzalaiG #3501 üzenetére
Akkor swiftet csak 2007-től vegyen akinek kell, mert akkor lesz pár változás rajta.
Donhere: nem hiszem, hogy ezt szoftverfrissítéssel meg lehet oldani, mert amelyik mutatja az átlagfogyasztást is, abban más kijelző van.
[Szerkesztve]Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
Robi_73
őstag
válasz SzalaiG #3483 üzenetére
Lehet, hogy sokat állt a kocsi és a féktárcsák és fékdobok oxidálódtak. (súrlódó hang) A remegés lehet az első féktárcsára tapadt fékbetéttől is .Ilyenkor egy ponton a féktárcsán a fékbetét teljes lenyomata megtalálható.(remeg) Megoldás egy darabig vasalni kell a féket, ha nem szűnik meg a jelenség, akkor a féktárcsát szabályozni, vagy ha vékony a tárcsa akkor cserélni kell. És mind a két esetben cserélni kell a fékbetéteket is! Az utolsó szériás Swiftek közül elég sok berázta a kormányt, és a karosszériát de azt a hátsó fékdob okozta. Próbáld ki, hogy 70km/h-ról egy forgalom mentes szakaszon szépen lassan lefékezed a kocsit a kézifékkel, és ha remegést tapasztalsz, akkor azt a hátsó fék okozza. Ekkor szintén szabályozni kell (fékdob), vagy csak a fékdobban felhalmozódott fékport kell eltávolítani.
Robi73
-
Raptus
tag
válasz SzalaiG #3483 üzenetére
Az én cégesemnél is ez volt megfigyelhető. A téligumik felkerülésekor megszűnt. Oka: kockára fékeztem a gumit és onnantól berázott 130 felett is, meg fékezéskor is.
De érdekes módon Faterom Swift-jénél is volt ilyen rázás fékezéskor, ott meg a fékhatás volt gyenge, fékpofák cseréjével megoldódott.Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3475 üzenetére
Marad a kontakthiba. És annak a megkeresése. Ha még garos, vidd vissza a szerelőhöz.
[Szerkesztve]''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3472 üzenetére
Valszeg az energiaellátással van gond. Vagy az akkuval van gubanc, vagy a generátorral/fesszabályzóval. Az akkusarunál multiméterrel mérj rá, üresen 12,5-13 V között kell lennie. Beindítás után alapjáraton 13,5-14 volt körüli mértéket mérsz, akkor kezdj el felkapcsolgatni mindent, ami fogyaszt. Ha akkor is tartja, akkor nem a fentebbiekkel van baj, akkor lehet kontakthiba. Szvsz.
[Szerkesztve]''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3466 üzenetére
Akkor távolítsd el a kedvencek közül, és vedd fel újra. Más ötletem nincs, ha nem jön be, akkor a hiba topikban talán tudnak rá megoldást.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3464 üzenetére
Jobboldalt Kedvenceim, Fórumtémák, Suzuki - A mi autónk? mellett második ikon egy boríték, jobb felső sarkában egy beikszelt négyzet. Vedd ki az ikszet rákattintással.
-
Raptus
tag
válasz SzalaiG #3448 üzenetére
Ajánlok egy kompromisszumos megoldást: össze-vissza matricázzuk a Swift-jeinket, leszedjük a hátsó dobot, veszünk teszkó jégkék izzókat, teszkó gazdaságos halálfejes váltógombot, teszkó gazdaságos alumínium-pedálokat, világító dobókockát, szőrös kormányborítást. Ha ez megvan, éjjel kettőkor kimegyünk Pesten a hungáriára és valami gázos csaj indításával nyomunk egy traffipax futamot. Nos?
Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3401 üzenetére
Apámé Budapest oda 5 fő, vissza 3, 130-150 autópályán, városban annyi amennyi között, kb 530 km elment egy tankal, és még maradt is pár liter, mert másnap tankolásnál harmincvalahány liter ment bele. Apám nem is hagyta abba a vigyorgást egy darabig.
-
tildy
nagyúr
válasz SzalaiG #3385 üzenetére
Mennyibe adnak manapság egy ilyet?
Calogero: milyen astra lesz?sedan, vagy csapot hátuljú?
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Slax
senior tag
-
Calogero
addikt
válasz SzalaiG #3391 üzenetére
Ha manuális váltóval kértük volna már karácsonykor itt állhatna a garázsban, de az asszony kormányról akar váltani gombokkal. (mint a Forma-1-be) Gonoszkodtam is vele egy kicsit
-''Ha már a 3 pedált nem tudtam megjegyezni, akkor a két pedál közül csak eltalálod, hogy melyik a fék
2007-es model évü autó lesz, ép a váltó miatt nem tudták teljesíteni, mert mert 2006-os modelt nem raknak össze már ilyen váltóval.
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3387 üzenetére
Grat hozzá. Sok balesetmentest. Ugye nem fordult óra? Fateromé 2001-es glx-es riasztó nélkül, és mivel szeretnek anyámmal körülnézni az országban, már 95k km körül járnak. Amúgy lehet a mocit hajtani, nekem 175-nél még gyorsult.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Snoop-y
veterán
válasz SzalaiG #3361 üzenetére
Van már Swift sport? Nem is tudtam Adatok?
Hozzáteszem én nem a régi GTI-re gondolok.Azt ismerem és nagy kedvencem is.
Közben látom megérkezett Mo-ra is.
Hát nem egy erőgép a szentem 125Ló 0-100 8,9mp
Hát meg az ára ehh: 3 920 000
[Szerkesztve]New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Raptus
tag
válasz SzalaiG #3305 üzenetére
Székesfehérvár elég nagy, biztos van ott is jó mesterember
Egyébként a totálkáros témádhoz egy tavaly előtti esetem:
Feleségem a Swift-tel (öt ajtós) nekitolatott egy Ford Scorpio-nak. Ezeket a Ford-okat már 10 évvel ezelőtt is 5 éve nem gyártották . Lényeg, hogy megnyomódott az 5.ajtó a zár körül és berobbant a hátsó szélvédő. Gondoltam le van sz@rva, mert van az autómon CASCO. Elvittem a kárbecslőhöz, aki a kárt 75.400 forintra értékelte. Elvittem a kasztnishoz, mivel a biztosítómmal (Allianz Hungária) úgy egyeztem meg, hogy utalják a számlámra az összeget. A javítás végösszege kereken 40.000 volt kis borravalóval. Ebben benne volt az új üveg, a karosszéria javítása, meg a festés-fényezés. Jó lett, a szín teljesen megegyezik, észre sem venni, hogy történt valami. Rá egy hónapra kijött az értesítés, hogy a kár 75.400 forint, aztán jöttek a korrekciós tényezők, mint például az avulás. Ekkor volt 8 éves a szekér, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a lap alján ott állt, hogy a számomra kifizetésre kerülő összeg 399 forint. Háromszázkilencvenkilenc forint!!! Mert az autó nyolc éves, meg az önrész, meg ilyenek... Na ezt még lenyeltem valahogy, hanem!!!!!!!!!! Két hónapra az esetre megjött a károsultnak az igénye: el ne felejtsük, hogy egy 16 éves autóról beszélünk: mégpedig 89.000 forint!!!! Mert eltört neki a hátsó lámpabúra, és megrepedt a lökhárítója. Kérdem én: 17 éves autóra nincs avulás??? Vagy ha van, akkor az említett sérülésnek mekkora volt a teljes értéke? 200.000 forint? maga az autó ér kb. annyit. Szerintem inkább volt neki egy ismerőse a biztosítónál, aki egy üveg páleszért beírt egy jó vastag összeget. Na ennyit erről.Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
Raptus
tag
válasz SzalaiG #3299 üzenetére
Szeged, Szekeres utca. Hogy melyik szám, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs
Telefonszámot sem tudok, mivel nem én jelentkeztem be, hanem a szervízvezető, akinél a céges autókat javíttatjuk. Kérdeztem, hogy tud-e egy jó fényezőt, és tudott. Felkapta a telefont és azt mondta, hogy másnap reggel nyolcra vigyem. Úgy pereg a szekérről a víz, mintha zsírral kentem volna be.
Ha kell, tudok küldeni az eredményről fotót, de csak e-mail-ben.
[Szerkesztve]Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
t1
veterán
válasz SzalaiG #3278 üzenetére
ettől félek én is..már vezettem jogsi nélkül 1-2x-er persze nem főuton. Fater szokott vinni.. megnálunk lenn a haveroknak sincs jogsijuk de van 1-2 trabi aazl szoktunk nyomulni a bakonyban
Amúgy még Calibrában gondolkodok...de opel a suzuki megnem hagy ott soha
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz SzalaiG #3217 üzenetére
Thanks! Nekem is tetszik.
Amúgy ez a kép még február-március környékén készült. Azóta változott egy kicsit a jószág (eltüntek a márkakereskedés matricái, felkerült, bekerült 1-2 apróság, stb...).
Csak az a fránya légkondi hiányzik....Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3189 üzenetére
Az én szemszögemből a kettes számú. Csakis szvsz! Ha városban laknék, valszeg az eggyes.
Nem ismerek roncsost, csak a méh telepet (3ft/kg).''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3134 üzenetére
''+ Kiszálltam élve.'' Ez nagyon plussz. Bár a hogy a roncsért ennyit kapsz e, az jó kérdés. A méhtelepen talán adnak kilójáért 3 ft-ot. Ettől jobban jár az ember, ha otthon vagy szerelő isminél szétkapja, és alkatrészenként adja el. Hol veszenek át roncsot egyben alaktrésznek ennyiért?
-
divot
veterán
válasz SzalaiG #3055 üzenetére
A márkakereskedő fölajánlotta, hogy beszámítják egy SX4-be, úgy, hogy ugyanannyi marad a törlesztőm, mint most, csak előről indul a hat év. (Egy éve fizetem.) Megnéztem, annyival nem nagyobb, amennyivel drágább, ráadásul az 1,6-os motorral lomhább, a dízel viszont megfizethetetlen. Így marad a drágaszág.
-
Slax
senior tag
válasz SzalaiG #3042 üzenetére
Hol volt a járgány, hogy csak úgy lelopták? Hm, ebből is tanultam. Ha totálkárosra töri valaki a járgányom, mentsem ami menthető.
-
karib
addikt
válasz SzalaiG #3036 üzenetére
Van egy hónap türelmi idő, utána nincs biztosítása.
Nemtom, ez rád nézve jó-e vagy rossz - elvileg téged akkor is véd valami közös alap, ami a biztosítás nélkül kárt okozók károsultjainak kártalanítására lett kitalálva (). Aztán hogy a biztosítás nélkül furikázót mivel meszelik el, azt nem tudom, de valszeg nem dicsérik meg.
Miért, nem volt biztosítása?Department of Redundancy Department
-
jasszer
őstag
-
Calogero
addikt
válasz SzalaiG #3023 üzenetére
1 Eset amikor összejöttünk azzal nem volt annyira gáz.
Biztosító: Hungaria. A kocsit leadtuk a hivatalos márkaszervízbe, a papírokat pedig a biztosítóhoz.
Készült két kárfelmérés (szervíz szakértő, biztosító által küldött szakértő), majd nagy csend. Másfél hónap múlva már készen is volt az autó és az üögy lezárva.
2. Eset amikor hatulról belénk jöttek (kétszer egymás után ugyan azaz autó)
Biztosító: MÁV Biztosító (ami ugye nem nagyon szeret fizetni)
Az eljárás ugyan mint az első esetnél csak a annyi a különbség hogy a MÁV biztósító szakértője nem nézte meg az autót., pedig már több mint 1 hónap eltelt.
Ha szeptemberig nem lépnek akkor hagyom a fenébe, önköltségen megcsináltatom a Focus hátulját.
Amit tanácsolni tudok, légy higgadt, és türelmes mert akkor emberszámba vesznek.
Az első esetnél volt olyan hogy az előttem álló ember agresszivan kiabált az ügyintézővel (több hónapos ügye miatt) és amikor végzett csak annyit ért el hogy miután elment, a csaj fogta a papírjárt és a legnyagyobb stóc aljára tette.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz SzalaiG #3013 üzenetére
Pff azért nem semmi, hogy egy hátulról a másik kocsiba beletoló autó ilyen kárt tud okozni.
Mennyivel mehetett? Ez számomra annyira hihetetlen. Bár ismerve azt, ahogyna a régi swift törik...
Sajnálom
Én lekopogom, még csak egy kis koccanásaom sem volt (hacsak a jéárdaszegélyt nem nézem, mert az néha megkocolja alulróla lökhárítót) , remélem így is marad. C3mal mi lett?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
karib
addikt
válasz SzalaiG #2998 üzenetére
Igen, sokszor csak a doboz más.
Ma már az autók több mint fele beszállítóktól jön, sőt a tervezést is sokszor nem a gyárban végzik. Kipufogó, műszerfal, rádiók, kerekek, lámpák, ülések s még sok minden más ''kintről'' jön. A gyárak szinte már csak terveznek, összeszerelnek és eladnak.
Gondolom szerződések szabályozzák, hogy miként és mennyi idő után adhat el a beszállító saját néven alkatrészt.Department of Redundancy Department
-
tildy
nagyúr
válasz SzalaiG #2996 üzenetére
Az tökjó ár érte. Én meg azt hiszem áttérek majd az ignis levegőszűrőjére, kompatibilis elvileg az enyémmel, viszont csak 3ad annyiba kerül.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó