Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Scarletiel

senior tag

válasz hunym #11642 üzenetére

Szia,

Ezt igazából szerintem neked kell mérlegelni, hogy mennyire szereted a handheld dolgokat illetve mennyire látod benne a lehetőséget, hogy használnád-e a nagy gép mellett.

Ha egy kis bátorítás kell, akkor az én személyes tapasztalatom le tudom ide írni egy kisebb regény formájában.

Egy pár hete jött meg a Deck OLED, eddig nagyon tetszik. Én is hasonló cipőben jártam mint te, hogy kételkedtem, lesz-e létjogosultsága a nagy gép mellett, főleg úgy, hogy van egy Switch Lite-om is. Hát lett. :D
    A nagy gépet alig használom, mert kényelmesebb háton fekbe kézből játszani. Az OLED kijelző nagyon szép és számomra kényelmesebb a feliratokat Deck-en olvasni mintha konzolon játszanék és 4 méterről nézném a 65 colos tv-t.
    Számomra kényelmes kézben tartani a gépet is. A touchpadtől remegtem a legjobban, hogy mekkora rossz lesz, de a legnagyobb találmány rajta esküszöm :D
    Helyén kell amúgy kezelni, mert ha natívan szeretnél rajta játszani, akkor inkább indie vagy kevésbé gépigényes régebbi (5-7 éves) játékokra van kitalálva, úgy többnyire tudja is a 60 fps-t, meg a magasabb minőség beállításokat. Jelenlegi címek közül is megbírkózik többel is de vagy 30 vagy 45 fps-el és low beállításokkal. Érdemes nézni videókat youtube-on mielőtt vásárolsz, vagy a ProtonDB oldalon csekkolni.
    Van lehetőség, hogy streamelsz PC-ről vagy PS-ről is rá, nem is nehéz ezeket beállítani és én lepődtem meg a legjobban mennyire nincs érezhető lag játékok alatt. Hozzáteszem nálunk gigabites internet jön be földszintre, az van Wifi Mesh-el felküldbve, majd onnan szórva Wifivel a jel PC-re, PS-re és Deck-re is. Nagyjából így a gigás netből lesz 400-500Mbits-es. Gyönyörűen futottak a játékok, csak ne tölts közbe semmit, mert arra viszont érzékeny.
    Az akku idő rendben van, nagyobb játék vagy 60fps mellett olyan 2 és fél órát tud, ha kompromisszumosan is tudsz játszani akkor kitolható 3-3 és fél-re. Ha pedig valami kis indie cím, akkor akár 5-6 órát is elvan a gép egy töltéssel.

A Decky loader-t nagyon javaslom, rendgeteg customizációs lehetőség van benne, teljesen magadra szabhatod a gépet általa.
    Ahogy te is írtad, nem nagyon vinnéd magaddal, szerintem egy ekkora handheld nem is arra van optimalizálva, hogy BKV, MÁV közben csapassa az ember, habár lehet vele csak szerintem nem túl komfortos és elég figyelemfelkeltő ha érted mire gondolok. Viszont itthon nagyon jó vele feküdni és úgy játszani, backlogot takarítani vagy az én esetemben új accountot csinálni és bevásárolni 20 játékot, mert ákcijós és jujjdejó lesz Deck-en :U :U
    De nem kell ennyire elvetemültnek lenned :D
    Szerintem ha hasonló a meglátásod, nem fogsz benne csalódni. Nekem annyira megtetszett, hogy PC-n a Windows-t is dobtam egy Linux Bazzite distro-ra teljesen. :R

Új hozzászólás Aktív témák