Hirdetés
-
GAMEPOD
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
Nekem nincs gondom vele. 4-es wifi jel a szomszéd szobában is és a stream PS-ről sem akad vagy szemcsésedik.
-
Scarletiel
senior tag
Szia,
Ezt igazából szerintem neked kell mérlegelni, hogy mennyire szereted a handheld dolgokat illetve mennyire látod benne a lehetőséget, hogy használnád-e a nagy gép mellett.
Ha egy kis bátorítás kell, akkor az én személyes tapasztalatom le tudom ide írni egy kisebb regény formájában.
Egy pár hete jött meg a Deck OLED, eddig nagyon tetszik. Én is hasonló cipőben jártam mint te, hogy kételkedtem, lesz-e létjogosultsága a nagy gép mellett, főleg úgy, hogy van egy Switch Lite-om is. Hát lett.
A nagy gépet alig használom, mert kényelmesebb háton fekbe kézből játszani. Az OLED kijelző nagyon szép és számomra kényelmesebb a feliratokat Deck-en olvasni mintha konzolon játszanék és 4 méterről nézném a 65 colos tv-t.
Számomra kényelmes kézben tartani a gépet is. A touchpadtől remegtem a legjobban, hogy mekkora rossz lesz, de a legnagyobb találmány rajta esküszöm
Helyén kell amúgy kezelni, mert ha natívan szeretnél rajta játszani, akkor inkább indie vagy kevésbé gépigényes régebbi (5-7 éves) játékokra van kitalálva, úgy többnyire tudja is a 60 fps-t, meg a magasabb minőség beállításokat. Jelenlegi címek közül is megbírkózik többel is de vagy 30 vagy 45 fps-el és low beállításokkal. Érdemes nézni videókat youtube-on mielőtt vásárolsz, vagy a ProtonDB oldalon csekkolni.
Van lehetőség, hogy streamelsz PC-ről vagy PS-ről is rá, nem is nehéz ezeket beállítani és én lepődtem meg a legjobban mennyire nincs érezhető lag játékok alatt. Hozzáteszem nálunk gigabites internet jön be földszintre, az van Wifi Mesh-el felküldbve, majd onnan szórva Wifivel a jel PC-re, PS-re és Deck-re is. Nagyjából így a gigás netből lesz 400-500Mbits-es. Gyönyörűen futottak a játékok, csak ne tölts közbe semmit, mert arra viszont érzékeny.
Az akku idő rendben van, nagyobb játék vagy 60fps mellett olyan 2 és fél órát tud, ha kompromisszumosan is tudsz játszani akkor kitolható 3-3 és fél-re. Ha pedig valami kis indie cím, akkor akár 5-6 órát is elvan a gép egy töltéssel.
A Decky loader-t nagyon javaslom, rendgeteg customizációs lehetőség van benne, teljesen magadra szabhatod a gépet általa.
Ahogy te is írtad, nem nagyon vinnéd magaddal, szerintem egy ekkora handheld nem is arra van optimalizálva, hogy BKV, MÁV közben csapassa az ember, habár lehet vele csak szerintem nem túl komfortos és elég figyelemfelkeltő ha érted mire gondolok. Viszont itthon nagyon jó vele feküdni és úgy játszani, backlogot takarítani vagy az én esetemben új accountot csinálni és bevásárolni 20 játékot, mert ákcijós és jujjdejó lesz Deck-en
De nem kell ennyire elvetemültnek lenned
Szerintem ha hasonló a meglátásod, nem fogsz benne csalódni. Nekem annyira megtetszett, hogy PC-n a Windows-t is dobtam egy Linux Bazzite distro-ra teljesen. -
Scarletiel
senior tag
válasz
nincsnév007 #11605 üzenetére
Igen a gaming módot amivel alapból bebootol és tudsz játékokba lépni onnan. Bocsi nem vágom még, hogy mit hogy kell nevezni
Sajnos asztali módban is ledobál.
-
Scarletiel
senior tag
Arra még mindig nincs normális megoldás, hogy a bluetooth fülesek Steam menüben ne kapcsoljanak le meg fel egyfolytában? Játék alatt szerencsére továbbra is normális minden, csak Steam menü alatt dobja random a connectiont minden percben kb 4-5 alkalommal.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
nincsnév007 #11592 üzenetére
Ha azóta nem volt frissítésed, akkor gondolom te már a jót szedted le, de nem vagyok szakértő
-
Scarletiel
senior tag
A legújabb frissítés ami ma reggel már elérhető volt azzal nekem is megjavult
-
Scarletiel
senior tag
Ez a Deck update jól sikerült... csómó embernek bootloop-ot okozott, nekem eltűnt a tdp csúszka, és veszítettem 15 fps-t is játékok alatt...
-
Scarletiel
senior tag
Köszi srácok
-
Scarletiel
senior tag
Köszi srácok, és akkor mindegy hogy A1 vagy A2?
-
Scarletiel
senior tag
Szeretném majd bővíteni a Deck-et.
[link] Ez jó választás lehet? Vagy mi a javasolt márka/kártya? Mennyire futhatok bele kínai hamisítványokba, ha számítástechnikai szaküzletből vásárlok? -
Scarletiel
senior tag
Hát gyerekek bocsánat egy kis ömlengés jönne részemről. Ha nem idevaló, akkor töröljék az adminok nyugodtan
Pár napja velem van már a Deck és habár még tart a rózsaszín köd biztosan, de tényleg úgy érzem életem egyik legjobb vásárlása volt. Én úgy álltam hozzá és még most is úgy vagyok vele, hogy nem ezen akarok 4k 120fps-el játszani legújabb címeket, sőt még AAA címeket se nagyon nyomnék rajta így az elmúlt 4-5 évből. Ellenben a gép túlteljesítette minden elvárásomat. A régi címeket nagyon szépen viszi, a Mass Effect probléma nélkül szalad rajta max beállításokon 60 fps-el. A Final Fantasy remasterek röccenés mentesen hasítanak, az indie címekről nem is beszélve. A Persona 5 is gond nélkül szárnyal. Ami a legjobban meglepett, hogy ezeken felül bírja a Nier-t, a GoW-ot és a Red Dead 2-t, Witcher 3-at is 30-40-50fps mellett. Személyesen nem próbáltam, de videókban elképesztő volt látni. A beállítási lehetőségek eszméletlen részletességűek ám mégis gyerekjáték. A community cuccok amik a Decky loader-ben vannak elképesztőek.
De a legjobb az egészben, hogy a PC-s játékaimat simán ki tudom küldeni rá stream-elve és mégszebb grafikán tudom nyomni.
Bátran ajánlom ezt a kütyüt mindenkinek. Amióta megvan a PC csak azért volt bekapcsolva, hogy netezzek. Iszonyat élmény PC-s gamekkel nyomni miközben heverészel az ágyban és nem kell hunyorogni a tv-re sem, hogy elolvassam mi van odaírva -
Scarletiel
senior tag
Remélem patchelik, nem élhetetlen, de azért bacca a csőröm
. Amúgy ma érkezett meg a Skull & Co tok is hozzá + üvegfólia, csak ajánlani tudom a márkát. Switch-nél is használtam a tokjukat hozzá, igen minőségi darab.
-
Scarletiel
senior tag
Most hogy megvan a deck lenne még pár kérdésem. Eddig nagyon tetszik, de másnál is csinál olyat, hogy ritkán bekapcsolás után nem reagál csak az érintő képernyőkre és a steam gomb/... gombokra? Ha újraindítom minden fain. A másik, hogy a bluetooth fülesekkel valahogy nem barátok. Játék alatt nincs gond, de a Steam felületen folyamatosan lecsatlakozik, felcsatlakozik. Próbáltam több eszközzel is (Apple airpods 3 és Realme Buds Air 6 pro) mindkettőnél csinálja. Bluetooth nélkül nem megy el a gép hangja és csak a steam felületen csinálja, játék alatt nem. Aggódjak vagy ez ilyen normál bug amit majd patchelnek?
-
Scarletiel
senior tag
válasz
nincsnév007 #11525 üzenetére
Bocsi most láttam csak a kérdésed. Hát több címet is vettem most kifejezetten a Deck miatt.
Sea of Stars
Persona 5
FF 10/12/13
Dredge
Mass Effect legendary -
Scarletiel
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, valószínűleg fogok még kérdezni és szorítok a ti gépetekért is, hogy még a héten megjöjjön!
Ha esetleg van Magyar Deck Discord community szívesen csatlakoznék.
-
Scarletiel
senior tag
Ezek eddig stimt csak, hogy kell telepíteni asztali módban játékot illetve a mass effect esetében mi a külömbség ha asztali módban rakom fel vagy steam felületen?
-
Scarletiel
senior tag
Ennek nagyon örülök. Viszont akkor egy kérdés is mert ma érkezik a Deck. Mi ez az asztal módban rakjam fel versus steam felület? Mi a különbség?
-
Scarletiel
senior tag
Valaki próbálta a Mass Effect Legendary edition-t Deck-en? Most akciós, de 2 éves videók vannak fent youtube-on, ahol panaszkodnak, hogy csak experimental móddal indul el, úgy is csak többedszerre, gyakran crashel az EA launcher miatt stb. Nem tudom mennyire igaz ez még.
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz
zoltannagy #11493 üzenetére
Nekem pénteken küldte ugyanezt, de ma se kaptam értesítést, hogy történt volna bármi mozgás. Majd egyszer megjön akkor
Addig kis mákkal ideér a Skull & Co tok meg az üvegfólia is Ali-ról.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
UberMutant #11487 üzenetére
Csütörtökön rendeltem, Pénteken jött az email már magyar nyelven, hogy felvitték a rendszerbe. Azzal számoltam, hogy a GLS-nél nem dolgoznak szerintem szombat-vasárnap, így max kedd lesz belőle. Ha késik kicsit az se baj, csak legyen egyben és működjön
-
Scarletiel
senior tag
válasz
nincsnév007 #11485 üzenetére
Szerintem én egy litániát fogok írni, ahogy magam ismerem
-
Scarletiel
senior tag
válasz
UberMutant #11483 üzenetére
Zseniális vagy köszönöm, már látom is a csomagot a Valve-től
-
Scarletiel
senior tag
válasz
zoltannagy #11480 üzenetére
Lehet nekem is csak kedden jön, mert a magyar levél szerint még nem adták át a csomagot a GLS részére csak bekerült a rendszerbe. Mindegy az az 1 nap nem oszt nem szoroz. Plusz így csomagpontba is át tudtam kérni
Mondjuk azon kicsit parázok, hogy utólag vettem észre, hogy +36 20 résznél náluk lemaradt a "+" (pedig én megadtam normálisan) remélem kapok nyitó kódot, mert másodjára már nem engedi módosítani a csomagot.
Van esetleg Magyar Deck discord közösség amúgy?
-
Scarletiel
senior tag
válasz
UberMutant #11474 üzenetére
Oh okés köszi
-
Scarletiel
senior tag
Most jutott eszembe egy elég fontos kérdés... Honnan tudja a Steam, hogy nekem EU vagy UK plug kell? Akárhány kicsomagoló videót nézek, ott nem EU dugvilla van, hanem ez a nyárs szerű izé...
-
Scarletiel
senior tag
Mondjuk nem tudom optikai csalódás vagy beképzelem magamnak, de ami mondjuk Switch-re jött ki port és 30fps-t tud stabilan azt valahogy handhelden nem úgy érzékelem mint PC-n a betonstabil 30fps-t. Mindegy hogy motion blur be van-e kapcsolva vagy sem, a handhelden mégis fluidabbnak hat. PC-n meg szó szerint látom hogy törik össze a játék (nem screen tearing, csak nem tudom szebben kifejezni)
-
Scarletiel
senior tag
válasz
zoltannagy #11451 üzenetére
Én is meglepődtem, de már a magyar GLS-től kaptam értesítést, hogy 24-e a tervezett kiszállítás. Át is kértem csomagpontba
Ha kedden jön az se baj, a sok 12 órázás miatt nem sok időm/energiám van rá amúgy sem de nemsoká szabi és akkor kiélvezhetem
-
Scarletiel
senior tag
válasz
nincsnév007 #11448 üzenetére
Akkor nem aggódom, a betöltési időkre gondoltam amúgy illetve hogy van e pop-in miatta.
Köszi! -
Scarletiel
senior tag
válasz
UberMutant #11446 üzenetére
Nem lesz gáz a töltéssel?
-
Scarletiel
senior tag
Jó gyors a kiszállítás, tegnap rendeltem a hétvége miatt hétfőn már nálam is a masina.
Kicsit aggódom hogy nem lesz elég az 500GB, bár zömében régebbi címek, indie játékok meg Jrpg menne rá. -
Scarletiel
senior tag
Basszus még egy kérdés... tudom sokadik, de a mentések átmenetesek PC és Deck között? Tudom a Deck-en ott folytatni ahol PC-n abbahagytam? Nagy királyság lenne ha mondjuk egy FF VII-et nem kéne előről kezdeni
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy egy teljesen off off topik, de nem tudom hol kérdezzem meg... Hogy tudtok custom avatarokat használni itt prohardveren? Nekem egy csomó amit használtok nincs benne a választható listába.
Bocsi a nagyon off topic miatt, törölhető, csak valaki írja meg nekem pls -
Scarletiel
senior tag
No nem bírtam magammal, megrendeltem már most a Steam felületén. Annyi, hogy a címemben van egy "ő" betű amit nem tudott értelmezni, és "o" lett helyette, remélem ez nem hiúsítja meg a kiszállítást.
A tartozékokat meg köszönöm!
-
Scarletiel
senior tag
Még ami felmerült bennem kérdés, hogy ha jól értettem lehet streamelni is a játékot a deck-re. Ez hogy néz ki a valóságban? Mondjuk párom játszik a PC-n, de közben elindítom én is a steam-es játékot és azt jó net esetében szépen kiküldi a gépre? Vagy olyankor elindul PC-n és úgy kapom meg a képet a Deck-re? Bocsi a sok hülye kérdésért srácok.
-
Scarletiel
senior tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy milyen accessory-t érdemes hozzá venni? Kijelző fólia az alap, de érdekelne ki mit használ.
-
Scarletiel
senior tag
Köszi srácok fizukor rendelem is. Volt annyi túlóra hogy most kell egy kis kikapcs 😃
-
Scarletiel
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors és segítő válaszokat. Akkor meg is van, hogy beruházok egy 512-es OLED-re. Remélem nálam is a GLS hozza, mert akkor fixen tudom csomagpontra módosítani ha nem lennék éppen itthon. A rendelés menete hogy a legegyszerűbb? Jelentkezzek be a steam accountomba az alkalmazásban és tegyem a kosárba majd fizessem ki? Mikor kell szállítási adatokat majd megadnom? Vagy hivatalosan a steam oldalán lenne jobb?
Még egyszer köszi mindenkinek! -
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Gondolkodok egy Steam Deck Oled vásárlásán, viszont még nem teljesen érzem magabiztos döntésnek. Leírnám a pro-kontrát és ha valaki segítene pár tanáccsal vagy személyes tapasztalattal akár privátban is, azt megköszönném. Használata 99%-ban itthon ágyban lenne, nem cipelném magammal és az akku idő annyira nem zavar, mert töltőn is használnám akár. Főként régebbi játékokkal, jrpg-kkel és indie játékokkal menne amolyan backlog pucolásként. A nagy teljesítményt igénylő játékok maradnának PC-n.
Ami mellette szól:
- Nagyon szeretem a handheld konzolokat.
- Nagy gépen már jóval kevesebbet játszok, a TV és konzol meg már kicsit messze van, hogy kényelmes legyen olvasgatni a feliratokat hosszabb game session mellett.
- Úgy tudom, hogy a Deck alkalmas emulálásra, és szeretném majd arra IS használni.
- Ahogy youtube videókban látom, eléggé plug and play az eszköz, de elég sok beállítási lehetőség van, hogy játékoknál megtaláljam a sweet spot-ot.
- OLED kijelző. A konkurenciával szemben hiába alacsonyabb a felbontása, de az oled kijelző szerintem többet ér.Ami ellene szól, vagy bizonytalanná tesz:
- Már pár éve a piacon van és ha jól tudom hamarosan lesz új verzió, így az 550 euró körüli ár amire gondolom még vám és szállítás is rájön eléggé borsossá teszi.
- Nem tudom gondolom csomagpontba kérni, így itthon kéne lenni, mire jön a futár (ezt nem dobatnám be a kerítés mögé mint a Temu-s csomagot)
- Ha többen használnánk nem tudom hogy támogat-e több steam accountot.
- Néztem a Steam-en egy csomó játékot támogat, de a 3/4-ed library-m sárga jelet kapott, hogy vagy támogatja vagy nem. Itt nem tudom mennyire lesz körülményes adott játékokkal játszani rajta.
- Kényelem szempontjából nekem furcsa, hogy annyira a szélén vannak az xyab gombok. Kis kezem van, de nem tudom mennyire kell majd kicsavarnom hüvelyk ujjam, mennyire lesz kényelmes mondjuk egy Switch Lite-hoz képest.
- Említettem az emulálást, nem tudom mennyire bonyolult a dolog, kell-e hozzá külön OS-t telepíteni és akkor bukom a SteamOS-t, ahogy azt se tudom, hogy milyen platformokat tud emulálni. Switch-em van így azt nem kell, hogy tudja (bár azt tudom, hogy az pont megy rajta), de egy PS1, PS2, PSP, Gamecube nem lenne rossz.Bocsánat a hosszú post-ért és köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Magisk
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus Tuf Gamer Laptop
- Dell Latitude 7420 - i7 11. gen / 16 GB RAM / 512 GB SSD / MAGYAR Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD, 8GB, 256GB SSD, WIN 11, Világító magyar Bill
- MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB ram, 512GB ssd, magyar billentyűzet
- HP EliteBook 820 laptop, 14", i7, 8GB RAM, 512GB SSD, Windows 11, dokkolható
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest