Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Franky2Ster #37793 üzenetére
Többször írtam már: alap poreltávolításhoz a legjobb a Pronto Duster pamacs. Nem szöszöl, nem karcol, ellenben az utolsó mikronos porszemet is lekapja a panelről.
Ha makacs szennyeződés van (pl. ujj- vagy tenyérlenyomat), akkor alapesetben enyhén nyirkos szarvasbőr, vagy mikroszálas kendő jöhet szóba. Vegyszert, oldószert messziről kerüld! Ha nagyon nem hozza le a nedves kendő sem, akkor végső esetre marad a direkt plazma/LCD kijelzőkhöz készült törlőkendő, amiben van valamilyen enyhe tisztítószer, többnyire nagyon alacsony koncentrációjú alkohol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
norral
aktív tag
válasz Kernel #37788 üzenetére
Na így kell valamit megmagyarázni. Magyarul Pio foglalkozott a kérdéssel, és költött rá, míg a Panának ez nem prio, gondolom mivel túl költséges lenne javítani ezt a "hibát".
Ez az a jelenség, ami miatt komolyan csalódtam anno a plazmában, azért szóltam hozzá, mert tényleg kíváncsi vagyok, mi okozza pontosan, ezúton is köszi a kimerítő választ.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Franky2Ster #37785 üzenetére
Ha panasonic tévét vettél, akkor ne gondolkozz media playeren, hanem muszáj lesz venni. A panák nem jók ebben, a samuk sokkal inkább mindenevők, de ott is vannak hiányosságok bőven, én spec megtanultam azzal élni. Panánál mindenki belefut a nem megfelelő feliratkezelésbe is, meg sokkal gyakrabban van "nem támogatott formátum" üzenet. Amúgy hiába kényelmes a youtube, ugye nem gondolod, hogy lesznek olyan weboldalak, ahol egy klikk és nézed a filmet 1080p ????
Bunkó vagyok, de ilyen ötletek után szoktak jönni a " milyen firmware-t kell leszednem, hogy az UT50-ből GT50 legyen? Azt hallottam van valami megoldás...."
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Franky2Ster
senior tag
Ti mivel takarítjátok a panelt? ( Gondolom nem kalapáccsal )
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Egy 1 éves Samsung PS51D550 tv-re, ha meg szeretném vásárolni, mennyit szabadna költeni?
Még 2 év garanciával, 2 szemüveggel, dobozával, hibátlanul...A 1026-os firmwarere van valami megoldás? Vagy meg kell vele barátkozni...
Előre is köszi.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Kernel
nagyúr
válasz norral #37768 üzenetére
Nem erről van szó, a cellákat meghajtó végfokozatoknak is van belső ellenállása, valamint a hozzávezetésnek is, amin az áram nagyságával arányos feszültség esik. Elektronikus trükkökkel ezt lehet némileg kompenzálni, de teljesen megszüntetni nem.
A Kuro plazmák állítólag pontszerű letapogatással működtek, hasonlóan a képcsőhöz, ahol egy sugár pásztázza végig a képernyőt. Mai panelek viszont egész soronként adják le a képet.
Vagyis a jelenség csupán azzal rokon, amikor mondjuk egy utcában is bekapcsolnak igen sok fogyasztót egyszerre. A feszültségcsökkenést minden lakó észrevenné, ahogy halványulnak az izzók, a táptranszformátor belsőellenállása és a vezetékek együttes ellenállása miatt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dexar007
veterán
Csak nálad tartott ilyen sokáig? Mert ha mindenkinél ilyen hosszú idő,akkor nem tudom,hogy lehet jó supportról beszélni.
Én amikor a Samsungnak cseréltettem a kijelzőjét,akkor péntek délután 3-kor hívtam fel a központot,ott annyit mondtak,hogy jelentik a legközelebbi szervizpontnak és majd keresnek. Rá fél óra felhívott a gyöngyösi szervizes,hogy eljönne megnézni.Megvizsgálta,még itt nálam telefonon megrendelte az új kijelzőt, (ha van belső raktáron akkor 3 nap ha nincs akkor 1 hét múlva jön ). Természetesen nem volt náluk,ezért külföldről rendelték meg,ha jól emlékszem Hollandiát mondott,de így is szerdán már itt szerelték össze a nappalimban a tv-t. Vagyis hétvégét nem számítva 3-4 nap alatt lezajlott az egész.Give me your cum,bull!
-
őstag
válasz benceb77 #37780 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy kétségbe vagyok esve, mert igaz sávmentes a tv, de valahogy nem tetszik a képe. Amúgy kb 3 hét volt a csere a bejelentéstől, ebből csak az utólsó 6 napon volt náluk a készülék. 2 hétig az alkatrész megérkezésére vártak.
Viszont megkérnélek, hogy nézd meg a GT-n, hogy nálad is ennyire tükröződik a kép kikapcsolt állapotban?
-
Franky2Ster
senior tag
válasz sad_Vamp #37784 üzenetére
Gondolkozom média lejátszón de addig ideglenesen nem marad más csak a youtube vagy,hogy megosztom a PC-et és onnan játszom le amit tudok.Igaz az mkv-t próbáltam az előbb az nem ment most egy BD50-et töltök hátha.
(#37783) Neszójábe
50UT50 -em van most tesztelgetem.Igen tudom,hogy mi a torrent és a kölcsönzéssel is tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37782 üzenetére
ilyen jellegű problémákra ajánlom figyelmedbe:
és innét kezdve lehet is menni a másik topicba kérdezgetni
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Neszójábe
senior tag
válasz Franky2Ster #37782 üzenetére
Nincs warez!
Használd a jutyúbot, neked az való.
Ha szeretnéd megtanulni a kölcsönzést, nézz utána a neten, vagy más fórumban.
Ami pedig off, azt rakd off-ba, de ebben az esetben inkább ne is írd be...Kérdésedre válaszolva, milyen tv-d van?
[ Szerkesztve ]
Peace
-
Franky2Ster
senior tag
Igen van torrent is de youtube kényelmesebb!
Most szedtem le egy Mkv-t és osztottam meg a TV-nek a gépről de sajnos azt írja Mkv-ra,hogy nem ismeri a fájl formátumot.Mit játszik így le ami HD-s ? -
benceb77
tag
Szia Heffi!
Ezek a sávok és tenyérnyi foltok a jobb alsó részen szinte ugyan olyanok mint amiket én linkeltem nemrég. Érdeklődöm, hogy milyen volt a szervizesek hozzááállása, mert én is tervezem bejelenteni. Nálam ugye az a helyzet, hogy egyre intenzívebben volt látható a jelenség.
A panel csere mennyi időt vett igénybe? -
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37775 üzenetére
Mindannyian tudjuk, hogy amit tulajdonképpen Te keresel az T-vel kezdődik és orrent-el végződik. Használd.
Közben látom már más is megfejtette
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Gicz
addikt
válasz Franky2Ster #37773 üzenetére
van, torrent a neve... :
-
sad_Vamp
őstag
válasz Franky2Ster #37773 üzenetére
Van, úgy hívják mozi....
-
Franky2Ster
senior tag
Van valami hasonló mit a youtube ahol vannak 1080p-s filmek magyarul?
-
kolosszus87
senior tag
Ma megrendeltem az 50UT50-et Digicam shoptól, 2 év hivatalos Pana garanciával, 2db bontatlan példányuk volt már csak. Remélem nem lesz semmi hibája.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kovadika
őstag
Valaki tud, valamilyen egyszerűen használható logóeltávolító programot? Próbálkoztam már párral, de nem jött össze.
-
norral
aktív tag
válasz hunspikey #37766 üzenetére
Ez az egész nem függ azzal össze, h "környezetbarátnak" kell lennie, és nem kap elég kakaót a sor? Ha nem lenne ez a "nem fogyaszthat többet, mint..." júúróbullshit, akkor nem lenne/lehetne jobb ez is, mint a fényerő?
(Nem feltétlen neked szól a kérdés, remélem majd János is olvassa)
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz pokerarcsuny #37763 üzenetére
Minden plazma csinálja, bár a felsőbb kategóriások messze nem annyira mint azon a zöld képen ábrázolt jelenség. Érdekes, hogy ezt valóban nem nézik semelyik teszten sem...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Ijk
nagyúr
Line bleeding lesz, ami szerintem a leglátványosabb plazma betegség, mégse nagyon beszélnek róla:
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ispy
veterán
Line bleeding a neve a jelenségnek és plazma betegség.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pokerarcsuny
tag
Üdv !
Észrevettem , hogy az egyik 1080p filmnek a végén ,mikor megy a felirat a fekete hátérképen ,akkor a feketében csíkok vannak , nem tudom sajnos lefényképezni !
Lehet csak a film ilyen szar, de lehet hogy a TV-vel lesz valami ?
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #37761 üzenetére
"Plusz mikor maga a TV gyárt környezeti fényt"
Nagyon igaz - ezt el is felejtettem - bár az is környezeti fény - ugye
Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy hacsak nem verőfényes direkt besütő napfény van, akkor általános TV-zésre tökéletes a filter. Nyilván amennyiben az ember egy jó sötét képi világgal megáldott film élvezéséhez (pl Immortals) be kell, hogy sötétítsen, de szerintem ez még egy 400 cd/m2-es LCD-nél is így lenne.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #37736 üzenetére
A szűrő egy olyan dolog ami csak akkor kap szerepet, ha van környezeti fény.
Plusz mikor maga a TV gyárt környezeti fényt, például egy 2.35:1 arányú film világos jelenete visszatükröződik a világos falról (vagy épp bútorokról, esetleg egy világos ruhadarabról, amit viselsz), és elkezded látni a falat (vagy akár önmagad) az alsó-felső fekete sávokban a film körül...
Egy jó filter erre tökéletes. Bár sokkal jobb, mint a semmi, az igazán erős nappali fénnyel csodát azért mégsem tesz, ezt a jelenséget viszont gyakorlatilag maradéktalanul elhárítja egy közepesen jó szűrő is.
(A jó szűrő másik ismérve pedig, hogy csak tükröződést vesz el, mást, például csillámporos hatást nem ad hozzá a képhez, és nem maszatolja össze a pixeleket. -> Ugye aggressive 3H AR filteres matt LCD-k? )
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
BBéci
legenda
Átérzem a helyzetedet, kegyetlen szar lehet.
El kellene vinned a tévét valakihez, akinek ugyanolyanja van és egymás mellé tenni őket. De előtte jelezni a szerviznek, hogy átverve érzed magad és utána fogsz járni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
őstag
válasz hunspikey #37752 üzenetére
Kipróbáltam és láttam is a különbséget.
Még valami szembetűnt, a fekete részeken elvesznek a részletek. HD tv adón eddíg szépen lehett látni a zakók mintázattát, most meg teljesen homogén (de lehet csak átöltöztek). Mindenesetre úgy gondolom csökkent a részletesség a sötét helyeken.
-
dedy70
tag
válasz pokerarcsuny #37707 üzenetére
A UPC-nél csak saját Mediacard és a hozzá párosított kártya használható, egyedileg vásárolt CI modul nem. Az sd-s Mediacard ingyenes a hd-ért 1000 Ft-ot kell fizetni havonta, ennek ellenére én hd tv-hez utóbbit ajánlom, mivel 19+2 hd csatornát nézhetsz minimális felárért cserébe.
-
hunspikey
őstag
Én a helyedben - bár ugye nem látom amit írsz, de bizonyára szar a helyzet, szépen reggel az lenne az első dolgom, hogy kicseréltetem velük az egész TV-t újra. Ugyanis a szerviz nem szakszerűen végezte a panelcserét, nem kalibrálták hozzá a boar-ot, vagy a panel drive elektronikát, mert amatőr dilettáns seggek. Ha kell igazságügyi szakértőt hívnék az ügyhöz.
-
hunspikey
őstag
Pedig egyszerű: ha be van kapcsolva a TV és bármilyen módban vagy, kivéve dinamikus, akkor a menüből kikapcsolt kép esetén is drive sorok vannak a panelon - azaz nincs kikapcsolva a képernyő - olyan mintha egy fekete képet mutatna. Ilyenkor lehet megnézni, hogy mit tud fekete szintben panelból. Pl itt lehet a FW hibát észrevenni a pro és a THX mód közt. Próbáld csak ki!
-
őstag
válasz DM-Fan #37750 üzenetére
És ez fordítva is igaz kellene, hogy legyen. De sajnos nálam nem így van. Ott tartok, mint az előző tévémnél, attól azért kellet megszabadulnom, mert "sütött" a feketéje.
Most 352 óra van a GT50-ben, ebből az első 350 órában rengetegszer rácsodálkoztam (nappali tévézés közben is), hogy milyen gyönyörű a feketéje és a színei. Most meg sírhatnékom van
Természetesen tudom, hogy nem teljesen fekete a fekete, de ezt előtte csak akkor láthattam, ha alkalmazkodott a szemem a teljesen sötéthez, és ha már volt tartalom a képernyőn, ezt a derengést nem lehetett látni. Most nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Pedig elméletileg ha menüben kikapcsolod a panelt, akkor ugyanazt a feketét kéne látnod, mint amit egy üres HDMI-bementre váltva látsz.
A fekete kép sem lesz soha teljesen tökéletesen fekete, egy kis derengés mindig lesz, kivéve dinamikus képmódban, mert az olyankor lekapcsolja a panelt és kopp fekete lesz, de az nem reális és a többi képmódban nincs is meg. Kérdés, hogy Te mit nevezel szürkének jelen esetben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
őstag
válasz hunspikey #37721 üzenetére
Guggolgattam, a tükörkép nem változott, enyhe lilás árnyalat van a kávához képest.
A szürkénél - márha a képemre gondolsz - nincs bekapcsolva a tv.
Amúgy meg a fekete tesztje: kapcsold be a Tv-t, majd menüből nyomd ki a képet Ezt nem egészen értem. Ha menüben kikapcsolom a kijelzőt, akkor az kikapcsol, ha viszont egy üres hdmi bemenetre kapcsolok, akkor megvannak a csíkok, de nem tudok ráfókuszálni, szóval hol látom azokat, hol nem.
Érdekesség, hogy sötét szobában kiteszek egy fekete képet a kijelzőre és 0 kontraszt és 0 fényerő mellett is csak sötétszürkének látom. Pedig nem is teljessen sötét a szoba, mert a monitor megvilágítja egy kicsit.
-
hunspikey
őstag
válasz ZEN1TH #37739 üzenetére
Anya Máriám!!
Ettől leseggeltem:
"...we were transfixed in reverence by The Hobbit Blu-ray, which looked considerably better at 24 frames per second than it did at the cinema in HFR. But it’s not only the motion, it’s the look and ‘feel’ of the VT65’s picture that inspires, delivering the most analogue and film like experience we’ve seen since TVs went digital; LED TVs will never look like this and if OLED can’t manage it either, we’re in no rush for its almost inevitable replacement of PDP as the connoisseur’s choice of TV display."
Le a kalappal Panasonic! Agyament jó TV-t hoztak ki - a Samu kullog a sor végén
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #37743 üzenetére
A hdtvtest.co.uk ST60 tesztjében volt ezzel kapcsolatos tapasztalat. Ettől függetlenül highly recommended minősítést kapott és kiváló TV, a bug-okat meg majd javítják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz ZEN1TH #37739 üzenetére
"Those above mentioned calibration controls helped us extract reference accuracy from the VT65B but that’s not the only reference thing about this TV, both motion handling and contrast performance are firmly from the top drawer and that’s not just with Blu-ray disc this time, Panasonic has all but expelled any issues with motion on 50Hz content, at last, but there does remain the odd, and we really mean fleeting, spot of false contouring but that’s just about out only complaint with the 2D pictures on offer. The 3D presentation is also tremendous with the improvements in the Focus Field Drive technology translating over in to the third dimension with improved motion and reduced crosstalk.
The VT65 is an absolute triumph for Panasonic and brings everything to the party one could possibly hope for – stunning dynamic range, steadfastly accurate colours and gloriously silky motion handling. With so many rumours circulating of Panasonic’s imminent departure from the Plasma market , let’s hope that party isn’t a leaving do but we think they’d be crazy to give up on it at this stage when it, so obviously, has so much to give. Bravo Panasonic. Oh, and yes, they’ve done it again, Reference Status."
Ez azért kemény.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pokerarcsuny #37738 üzenetére
Miért ne tudnád hangosabbra venni a TV távirányítójával? A TV hangszórói adják a hangot, tehát kell tudnod vezérelni őket a TV hangerő-beállításával a TV saját távirányítójával. Akár STB-ről, akár médialejátszóról beszélünk.
Get Moded!
-
ZEN1TH
őstag
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
pokerarcsuny
tag
válasz DM-Fan #37735 üzenetére
"Írtad is, hogy sztereóra downmix-re állítva van már hang."
jah,de lényeg hogy már van hangja a filmnek.
1 HDMI-vel összekötve a TV + Med600
1 HDMI-vel összekötve a TV + BoxTV távirányítójával a TV Adásokat tudom , a lejátszóval pedig a Filmeket , azt hittem, hogy ilyenkor még a TV távkapcsal tudom hangosabbra venni .
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz pokerarcsuny #37727 üzenetére
Nem vagyok biztos, de talan a HDMI-CEC be van kapcsolva a lejatszodon, es ilyen esetben a lejatszod veszi at a hangero szablyzast a tevetol, de ez csak feltetelezes, nezz utana a lejatszod beallitasaiban.
Nekem be van kapcsolva a hdmi cec a lejatszomon meg erositomon is. Amikor bekapcsolom a lejatszot, az bekapcsolja az erositot es tevet is, az erosito meg elveszi a hangot a tevetol es csak az erosito szol, tovabba a teve taviranyitojaval is csak az erositot tudom hangositani ilyenkor.
Ja, es a lejatszo taviranyitojaval is tudok hangerot szabalyozni az erositon.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
A szűrő egy olyan dolog ami csak akkor kap szerepet, ha van környezeti fény. Pl nem totál sötétített szoba, nappal, reggel, stb. A tesztekben olvasható műszeresen mért fekete a full tökéletesen lesötétített, magyarul zéró ambiens fénnyel mért készülékből jövő fekete. Sajnos arra vonatkozólag nincs mérés, hogy nappal hogyan teljesítenek az egyes modellek. Ezért van az, hogy pl teszem azt a 2012-es modelleket műszakilag tekintve az UT feketéje megegyezik a VT-jével - a gyakorlatban azonban egymás mellé téve nem érted akkora a különbség.
A szemléltetés kedvéért csináltam ma délután három képet.
kép1: Egyet bekapcsolt állapotban, úgy, hogy az ablakok nincsenek benne, a mögöttem lévő falat, tárgyakat 100%-osan kiszűrte a filtere.
kép2: Egyet úgy, hogy kikapcsoltam, az ablakra fordítottam, hogy lássátok a kinti fényből mennyit szűr le
Aztán egyet úgy, hogy ablak is van benne, meg még egy 40 wattos olvasólámpa de megy rajta a Predator I. Itt kép3: is látszik, hogy semmi nem mutatkozik a képében a filter miatt!A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pokerarcsuny #37734 üzenetére
Már írtam, hogy azért, mert dekódolatlan jelet küldesz. Írtad is, hogy sztereóra downmix-re állítva van már hang.
Mi az, hogy csak a lejátszó távjával tudod szabályozni a hangot? Milyen lejátszó? TV-re van csak kötve?
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
válasz pokerarcsuny #37699 üzenetére
Hali.
DVB - T = Digital Video Broadcasting -Terrestrial, magyarul digitalis foldfelszini (antennas) teve adas.
DVB - C = Digital Video Broadcasting -Cable, ugyanaz csak nem antennan hanem kabelen.Na, most latom, hogy kozben megkaptad a valaszokat. Ugy szoktam irni, ahogy olvasom. Nem baj, ismetles a tudas apja
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Az ilyen újabb cuccos TV-knél, amikkel már pendrive-ról is lehet filmet nézni, meg lehet valahogy oldani, hogy egy .avi film mellett lévő .srt formátumú feliratot lejátsszon?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
anonym1s
őstag
válasz Johnny198612 #37627 üzenetére
Hali.
mayday00-nak ut50 teveje van, kerdezd meg tole mit szolna egy sör melletti teszt tevezeshez
Nem hinnem hogy nemet mondana. -
pokerarcsuny
tag
A Dekódolatlan izét hogy tudnám megoldani ?
A lejátszóban nincs olyan hogy sztereó downmix !
Nah addig - meddig állítgattam a Lejátszó hangbeállításaiknál, hogy valahogy elöjött a hang, valami Stereóra állítottam és van hang most .
De csak a lejátszó távirányítójával tudom állítani a hangot és a TV távirányítójával pedig nem !
Felse tom fogni hogy miért ?
UI: Köszönöm DM-Fan, legalább már van hangom a lejátszóról !
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pokerarcsuny #37723 üzenetére
Gondolom azért, mert dekódolatlan jelet küldesz a TV-nek. Állítsd át a lejátszóban sztereó downmix-re a hangot!
Get Moded!
-
nagyúr
válasz pokerarcsuny #37715 üzenetére
Üzemidő előhívása 2012-es modelleknél.
Ja, már látom megcsináltad!
[ Szerkesztve ]
-
pokerarcsuny
tag
Ha a lejátszóról nézem a filmeket akkor nincs hang!
Vki tudna segíteni miért nincs ?
-
pokerarcsuny
tag
A TV adásnak van hangja de ha a Box-ról nézem a filmeket , akkor csak kép van , hang nincs ! Ez miért van ?
-
hunspikey
őstag
A filtert úgy kell lecsekkolni, hogy elé állsz és guggolgatsz - ne nézz hülyének az így létrejövő függőleges betekintési szögeltérés meg kell, hogy változtassa a tükröződő dolgok intenzitását. Másik tutti jelenség a szűrőre az, hogy minden egy kicsit lilás benne amit tükröz.
A szürke viszont nagyon gázosnak tűnik. Nincs brightness elmenve?
Amúgy meg a fekete tesztje: kapcsold be a Tv-t, majd menüből nyomd ki a képet. Ilyenkor menj oda hozzá 2 centire és nézd a drive vonalak, hogy mennek felfelé. THX-ban dupla fekete, egy sötét-szürke a ritmus. Ha nem így van, akkor valamit elbasztak neked!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz liszi70 #37713 üzenetére
Nekem szürkébbnek tünt, mint előtte volt, de a fényviszonyok is változhattak 1 hét alatt. Majd hosszabb használat után tuduk nyilatkozni.
A szervízes azt mondta, kell 3 nap használat, hogy elérje a véglegességét a fekete
Hivatalos szervíz volt, a legközelebbi a lakhelyemhez.
-
pokerarcsuny
tag
Köszönöm ! Közben már megcsináltam . Az üzemórát is megtaláltam , minden király !
Lenne itt még egy alap kérdésem .
Miért nincs hang a TV-n ?
-
Franky2Ster
senior tag
Tudtok még olyat mint a youtube,hogy 1080p-s filmek vannak rajta magyarul és a TV-n keresztül tudom nézni?
-
patakidr
aktív tag
Hogy is találna, mikor nincs előfizetői kártya a TV-ben! Nem tudja dekódolni a tuner a csatornákat.
Kiválóan megtalálja a kódolt csatornákat ebben az esetben is, csak nem tudod nézni, mert kiírja: kódolt csatorna
Szóval ha nem látja, akkor nincs is, vagy nem kapcsoltad be az adott tunert...
-
pokerarcsuny
tag
Üdv !
Ezt találtam, hogy hogy kell megnézni az üzemórát !
Elsőre meredeknek tűnik a "saját felelősség " szöveg miatt .
Így csináljam ahogy ide le van írva ?
pana 55ST50 modellem van .Az új modelleknél (legalábbis a 2009-eseknél) ez volt az üzemidő előhívásának módja:
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.
Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Csak saját felelősségre próbálkozz vele és véletlenül se módosíts semmit a szervízmenüben!
Nem tudok róla, hogy a 2010. évi modelleknél ne működne -
Kernel
nagyúr
Mellesleg, az érdekesség kedvéért, a UPC-csatornákat kártya nélkül is meg szokta találni egy DVB-C TV, csak akkor titkosított műsorként jelennek meg. Ehhez az antennakábelt természetesen be kell dugni a TV-be, vagy átfűzni a boxról.
Össze van kötve a TV és Set-Top-Box !
SCART vagy HDMI? De nem kellene annyit kiabálni, mert zavaró, ez egy kijelentő mondat.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
pokerarcsuny
tag
válasz DM-Fan #37708 üzenetére
WoW !
Köszi , de láma voltam , a TV távkapcsolójával próbáltam kattingatni
Mostmár van TV adás !
Köszi szépen a felvilágosítást !
Egyébként 10percre othagytam a TV-t és "beiségett" egy picit ,lol DE már el is tünt !Ha beégne valami és mondjuk álmos vagyok és nincs már erőm kimosni a fehér képpel, akkor az nagy baj ?
Szóval ha látom h beégett pl egy logó , akkor azt célszerű azonnal elkezdeni a kimosását, vagy totál mind1 ha kikapcsolom és holnap kezdem el a kimosást ?
-
DM-Fan
Topikgazda
"A lejátszó kinézetű kütyüből vegyem ki a kártyát és helyezzem a TV-be ?"
Nem tudod beletenni a TV-be a kártyát, mert ahhoz kell a conax-modul. A kártyát előbb a modulba kell tenni, a modult pedig kártyástól a TV-be. Ráadásul szerintem nem is feltétlen azonos a két kártya a UPC-nél (mármint a TV-be való és a SetTopBox-ba való).
"Össze van kötve a TV és Set-Top-Box !"
Akkor meg mi a gondod? Miért kerestetsz a TV-vel csatornákat? Az antennakábelt bedugod a SetTopBox-ba, ez utóbbit rákötöd a TV-re, a TV-t arra a bemenetre állítod, ahová a SetTopBox-ot kötötted és nézed a TV-adásokat, csatornát meg a SetTopBox távirányítójával váltasz. A TV saját tunerjét meg nem piszkálod. Ha ez nem tetszik, akkor kell kérni a UPC-től TV-be való kártyát és modult, a SetTopBox-ot pedig leadni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pokerarcsuny
tag
válasz DM-Fan #37704 üzenetére
"Az a bajom hogy ha megnyomom hogy keressen automatikusan csatornákat , lemegy a keresés , de nem találs semmi !"
Hogy is találna, mikor nincs előfizetői kártya a TV-ben! Nem tudja dekódolni a tuner a csatornákat.A lejátszó kinézetű kütyüből vegyem ki a kártyát és helyezzem a TV-be ?
Vagy a szolgáltatótól venni/kérni kell még 1 ilyen kártyát ?"Mi az a Set-Top-Box ?"
Az a lejátszó kinézetű kütyü, amit az előfizetéshez kaptál. Vagy ezt kötöd rá a TV-re (SCART-on, HDMI-n, vagy ami kimenete van az STB-nek) és ezen keresztül nézed a TV-adásokat, vagy ehelyett kérsz media card-ot, amit az említett conax-modulba téve a TV saját tunerjét használod.Össze van kötve a TV és Set-Top-Box !
-
Kernel
nagyúr
válasz pokerarcsuny #37703 üzenetére
DVB-C jelet például a Digikábelen kaphatsz közvetlenül, vagyis kártya nélkül. UPC-nél kódolt.
DVB-T jelet pedig szoba- vagy tetőantenna csatlakoztatásával, a helyi térerő függvényében.
-
kovadika
őstag
Most néztem meg az ST-t, és simán tudok róla ilyen fotót csinálni, pedig ugyanaz a szűrő van rajta, mint a GT-n. A szűrő meglétét nagyon egyszerű ellenőrizni, mert ha közelről nézed, akkor a kép bizonyos részei teljesen elsötétülnek ahogy mozgatod a fejed, az UT-nél ilyen nincs.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pokerarcsuny #37703 üzenetére
Hú, látom nagyon alap dolgok se mennek.
"Az a bajom hogy ha megnyomom hogy keressen automatikusan csatornákat , lemegy a keresés , de nem találs semmi !"
Hogy is találna, mikor nincs előfizetői kártya a TV-ben! Nem tudja dekódolni a tuner a csatornákat.
"Mi az a Coax-modull ?"
Egy 10-15 eFt körüli áron külön megvehető egység (pl. ez), amibe bele kell tenni a szolgáltatótól kapott előfizetői kártyát és ezeket így együtt bedugni a TV oldalán levő kártyaolvasó nyílásba.
"Mi az a Set-Top-Box ?"
Az a lejátszó kinézetű kütyü, amit az előfizetéshez kaptál. Vagy ezt kötöd rá a TV-re (SCART-on, HDMI-n, vagy ami kimenete van az STB-nek) és ezen keresztül nézed a TV-adásokat, vagy ehelyett kérsz media card-ot, amit az említett conax-modulba téve a TV saját tunerjét használod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pokerarcsuny
tag
válasz DM-Fan #37701 üzenetére
Az a bajom hogy ha megnyomom hogy keressen automatikusan csatornákat , lemegy a keresés , de nem találs semmi !
"Coax-modul kell a TV-be, abba meg az előfizetői kártya és ezáltal kiváltható a Set-Top-Box"
Mi az a Coax-modull ?
Mi az a Set-Top-Box ?A TV-be is kell egy kártya (mint a "dekóderbe") UPC-m van, és kaptunk hozzá egy "lejátszó" kinézetü kütyüt , ebben van 1 kártya, és a távírányítójával lehet váltani az adások között !
DVB-C-n keresek egyébként csatornákat !
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pokerarcsuny #37699 üzenetére
Mi nem világos? DVB-T és DVB-C digitális tunerek. Az előbbi a földfelszíni sugárzáshoz, az utóbbi a kábeles jeltovábbításhoz kell. Coax-modul kell a TV-be, abba meg az előfizetői kártya és ezáltal kiváltható a Set-Top-Box, mert a TV a saját tunerjét és EPG-jét használja a TV-adások vételéhez és az információk megjelenítéséhez. Egyébként ez is ott van az #1. HSZ-ben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest