Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
Parancsolj, itt egy profi teszt a 42ST60B-ről.
Több dologban is előrelépett az ST50-hez képest, így pl. a maximális fényereje, ezáltal a kontrasztja sokat nőtt, több beállítási lehetőséget fog kínálni, igaz, még vannak hibák a szoftverben és az input-lag is nőtt egy hangyányit, de ettől még várhatóan kiváló készülék lesz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
Vicc nélkül: a 42 col inkább már PDA méret - ne vegyél olyat!!! 50 alatt semmit! Én már nagyon megbántam hogy 55 colos vettem, pedig 2 méter 30 centiről nézem és kicsi!!! 65 col kell, de lehet az is kicsi lenne
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
Legkésőbb év végére szerintem leeshet az ára 250 eFt-ra is akár, igen. Ne állj be Te se a 42"-t vásárlók közé: nem véletlen, hogy kevesen veszik. Ha már pénzt adsz a fullHD-ért, akkor legyen értelme: olyan méretben nézd, ahol látod is a többletet!
A 200 eFt-os 50"-os LCD-t felejtsd el, vicckategória a plazmához képest!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Year
tag
válasz DM-Fan #37193 üzenetére
Pár hónap elteltével ennyit esne az ára 320e-ről?
Amúgy tényleg kevesen vásárolnak 42" modelleket,azokból mindig van raktáron
Voltam az euronicsban is és ott majdnem elcsábultam egy pillanatra.Volt egy pana lcd 50" 199.999ért.A képe tényleg nem volt rossz(persze az ottani fényviszonyokhoz mérten...) De amikor vége lett a filmnek és indúlt a stáblista a szöveg elkezdett szaggatni...[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #37193 üzenetére
Soha nem adnék 250 ezer forintot 42"-os tévéért. Még ha szűkebb lenne a keret is vennék inkább egy gyengébb minőségű 50"-ost. A 150 ezer forintos 42UT50-re azt mondom, hogy még rendben van.
Szerintem simán lehet még náluk bontatlan 42GT, VT. Az 50-es változatok voltak népszerűbbek.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha 250 eFt-od van a dologra, akkor ne add 50" alá! Várj pár hónapot és meg fogod tudni venni az 50ST60-at! Nem az határozza meg a méretet, hogy hány filmet nézel hetente, hanem hogy milyen messziről nézed. Ha heti, vagy havi egy filmet néznék csak, azt sem tenném 42"-os TV-n. Hidd el, nem viccből mondjuk: a 42"-t választók döntő hányada megbánja később, hogy nem vett nagyobb méretű modellt. Mi többen végigjártuk mindkét mérettel az utat, tudjuk miről beszélünk.
Egyébként is fenntartással kezelném azt az állítást, hogy rendelkeznek még bontatlan ST50-nel/GT50-nel.kovadika #37194: "Szerintem simán lehet még náluk bontatlan 42GT, VT. Az 50-es változatok voltak népszerűbbek."
Elképzelhető, de én már nem nagyon reszkíroznék. Meg amúgy sincs értelme a 42"-t erőltetni, pláne, ha meg is van a keret nagy része az 50"-osra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Year
tag
Sziasztok!
Ma szétnéztem és hosszas gonsolkodás után rájöttem,hogy nekem elég a 42" is arra a heti 2-3 filmhez.Érdeklödtem a panashopban és a ST50 és GT50-ből is rendelkeznek bontatlan 0 üzemórás készülékekkel. olyan 250 szánnék rá esetleg még beleférne a ST60. Ti mint szakértök mely készülék mellett döntenétek? Vagy érdemesebb lenne várni míg az ST60 ára kissé csökken?
-
efi99
őstag
válasz sinick #37090 üzenetére
1. Cerregés az talán mindnél van. Nagy fehér felületen lenémítva én bizony 3 méterről is hallom kicsit, de összességében nem zavaró.
2. A Panáknál van 1-2 érdekes dolog a képaránynál, mégpedig: az automatikus az nem az, mert a 4:3-ast széthúzza, holott nyilván nem kéne. A fix 4:3 az nem 4:3, mert a 16:9-et széthúzza (mondjuk szerencsére, mert mivel az automatikus nem működik rendesen ez az egyetlen opció a kb 10-ből, ahol legalább nincs torzulás egyetlen adónál sem és nem is vág le semmit). A zoom1 elvileg arra lenne, hogy a 4:3-ba ültetett 16:9-et pont kitegye szélesvásznúra, ehhez képest észrevehető overscannal teszi ezt, holott előre pontosan tudható, hogy hol a tartalom széle, még sem sikerül. Én nem tudom mit szedtek aznap a mérnökök, amikor ezeket leprogramozták. Külön letárolható viszont SD adókra és HD adókra, de mint írtam, minek? (fix 4:3, aztán csókolom)
Úgy rémlik hangbeállítási lehetőség az van, de sose próbáltam, hogy adónként eltárolja-e. Nálunk a DVB-C adók hangereje nagyjából egyforma.
3. Lehet nincs is ilyen. Én azt vettem észre, hogy valamin erősen dolgozik ilyenkor a processzor (kiolvassa az EPG-t,meg egyéb sallangokat, amit megjelenít az info sávban, fene tudja) és kell neki az a 2. mp. Ha nem kapja meg, vagy gyengébb a jel, akkor jön egy kis kockásodás. Szerintem ezt "palástolják" a besötétítéssel. Megfigyelhető még kézi csatorna eltároláskor is. (mármint a CPU terhelés miatti kockásodás)Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Dorian
félisten
Gyorsan bele néztem néhány ismert filmbe így kalibrált állapotban. Rá kellett jönnöm, hogy eddig némileg sárgás képet néztem. Mintha eddig valami alacsonyabb Kelvinre lett volna állítva a tévé.
Kicsit furcsa is így először ez a fehér, de kétségkívül "valóságosabb"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
spiky03
veterán
Ma voltam a KÁCSÁ-nál HDMI kábelt venni, hogy legyen az erősítő meg a tv között is.
Egy 2 méteres KCS-HH-t vettem, mert ilyen van 1 méteresben is, hogy ugye azonos kábel legyen.Kérdeztem az eladót, hogy figyelni kell-e arra, hogy hogy kötöm be, melyik vége menjen a tv-be és melyik az erősítőbe? Mondta, hogy azon nem nagyon látni a szöveget, de nem is nagyon lényeg, az a fontos, hogy ne cserélgessem a kábel irányát, ha bedugtam. Ha kihúzom akkor ugyan úgy dugjam vissza ahogy legelőször volt.
Meg kérdeztem, hogy mennyire árt neki ha pl kicsit megtöröm, mondta, hogy nem ért neki de ne vigyem túlzásba. Meg mondta, hogy a csatlakozótól kb 5 cm-e érdemes, mert ha közel töröd meg a csatlakozóhoz akkor elszakadhat.Jah meg tök jó fej volt az öreg, mondtam neki, hogy ugye náluk vettem az 1 méterest is, és amikor írta a számlát, és írta rá az árát, mondta, hogy olcsóbban adja, mert visszatérő vásárló vagyok.
Ezen tök meglepődtem, és örültem neki. Vannak még rendes emberek.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mayday00
őstag
Nálatok is xaraxik a oldal? alig lehet használni
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Ispy
veterán
válasz DM-Fan #37172 üzenetére
Az első 5 jó volt, de a 6. szerintem unalmasra sikerült, alig bírtam az utolsó pár részt lenyomni.
Majd lehet, akkor nekifutók az utolsó 2 évadnak.
(#37178) Májküll
Hát igen, vagy 2 TB és 30k, vagy 1TB és 20k.
Én még emlékszem azokra a szép időkre, amikor 16k-ért vettem a 2TB-s samukat. R.I.P.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #37134 üzenetére
A Samsung modelljeinél előfordult, hogy a nagyobb képátlójú készülékeknek jobb volt a feketeszintje, Panasonic esetében ilyenről nem tudok. De ne legyen kérdés a dolog: mindenképpen 50"-osat vegyél, hidd el, megéri! Nagyon sokan voltak már itt a topicban is, akik utólag mind belátták, hogy nem lett volna szabad megvenniük a 42"-ost és adott esetben le is cserélték 1-2 éven belül, mert belátták, hogy nem viccből írjuk/van ott az #1. HSZ-ben, hogy 2 méteres nézési távolság fölé KELL az 50". Pláne, ha sok szélesvásznú tartalmat nézel, mivel ott ugye a hasznos képtartalom ráadásul nem is egyezik a panel teljes méretével.
A ventillátorok idővel zavaróvá válhatnak. Én sem szívesen vennék ventillátoros modellt (az 50G20-amban sincs szerencsére), mert nagyon érzékeny vagyok a minimális zajokra is és bizony van neki, más kérdés, hogy már egy halk TV-adás is elnyomja, de azért előfordulnak filmekben csöndes jelenetek, amikor lehetne hallani. Szerintem az ST60-ban sincs, ahogy az ST50-ben sem volt.
Ahhoz a gondolathoz viszont már most szokj hozzá, hogy minőségi TV-t minőségi anyaggal kell kiszolgálnod, szóval az avi-gyűjteményed mehet a levesbe! A minimális elvárás a tömörítetlen DVD - ezt egy jó lejátszó már megfelelő minőségben fel tudja skálázni 1080p-re, ami egy átlagos natív 720p anyag minőségének fog kb. megfelelni, ha jó a DVD. Ezen túlmenően pedig HD-anyag kell - lehetőség szerint BD, vagy ez alatt remux. TV-előfizetést tekintve is érdemes minimum egy digitális SD-csomagra váltani, de erősen ajánlott a tematikus HD-csatornákra is előfizetni - pláne, ha van is köztük, ami érdekel. Na, azok megmutatják, hogy miért is jó a HDTV. Sajnos az SD-adások nem képesek erre.
rgeorge: jól emlékszel, a Panasonic plazmái egész biztosan tudnak kontraszt-leszabályozást, ha a beérkező jelben nincs változás, csak az nem rémlik, hogy ez a bemenetkijelzés esetén is így van-e, de talán igen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz sinick #37090 üzenetére
Na, akkor válaszolok én is.
1. Sajnos vibrálnak, 10 emberből legalább 1-2 érzékeny is a vibrálásukra. Ezt különösen a világos, homogén felületeknél fogod észlelni és főként perifériás látómezőből - ahogy azt az #1. HSZ-ben is leírtam. A helyzet durvulhat, ha túlzó a kontrasztbeállítás. Sajnos abszolút egyénfüggő, hogy ki mennyire tud vele együttélni. Volt már olyan a topicban, aki kénytelen volt eladni emiatt, mert nem tudta megszokni, de ne ebből indulj ki! Meg kell nézni üzletben, esetleg másnál. A Samsung-ok minimálisan kevésbé vibrálnak, mint a Panasonic-ot, de meglátjuk, hogy az idei szériára mi lesz a jellemző.
A tápcicergés esetleges, az utóbbi időben nem jellemző a Panasonic-nál és a Samsung-nál sem.2. A TV-adásnál csatornánként nincs fix zoom-beállítás. Nálam külön megjegyzi az SD- és a HD-adókhoz tartozó arányokat, tehát ha mondjuk az m1HD-n beállítok zoom1-et, akkor a NatGeoHD-re kapcsolva is zoom1 lesz a beállítás, sőt a HDMI1-re váltva is ugyanez marad (mivel ott is 1080p jel megy). Az SD-csatornákra beállított zoom2 viszont előbbiekre nincs hatással.
Amúgy a TV automatikusan az adott adó képarányának megfelelő helyzetbe áll a kapcsolójel miatt.3. A gyors csatornaváltást felejtsd el, ez ma már nem jellemző, ha a TV-k saját tunerjét használod!
4. Képkitartás nincs, elsötétülés van.
5. A 2,5 méteres nézési távolságodhoz felejtsd el a 42"-t! Az 50" pont jó lesz oda, kicsit már tán kicsi is.
6. A 250 eFt-os keretre tekintettel egyelőre várnod kell, mert ennyiből megkaphattad volna az 50ST50-et, de az már kifutott, az utód 50ST60 pedig még 300 eFt fölött jár és szerintem ott is marad egy jó ideig. Talán 6-9 hónap múlva leesik 250 eFt környékére. Azon készülékkel jól jársz!
Get Moded!
-
rgeorge
addikt
válasz DM-Fan #37174 üzenetére
És tényleg nincs más megoldás erre, csak az automatikus kikapcsolás? Nyilván "tudja" a tv, hogy nem kap jelet a bemenetről, nem kapcsol ki? Van a "Kikapcs. időzítő", amit Ki/15/30/45/60/75/90 percre lehet állítani, és van az "Auto készenléti mód", ami Ki/2/4 órára állítható. Ha jól értem, az első egy "sima" időzítő, mindentől függetlenül kikapcsol a beállított idő után, a másik pedig a "nyomkodás" óta eltelt idő függvényében kapcsol ki.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
szgaborsz
tag
Egy kis off, hátha valakinek segít, 1 darab origi, bontatlan samsung 6500-as van még a budakalászi euronics-ban.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dorian #37079 üzenetére
Nekem annyira tetszett a 24, hogy itt van a polcon mind a nyolc évada díszdobozban. Volt olyan évad, amit konkrétan majdnem hogy egy seggel ültünk végig - na jó, mondjuk napi 10-12 részt daráltunk le maratonban. Annyira tudatosan úgy szerkesztették azt a sorozatot, hogy addikt legyél tőle, hogy az elmondhatatlan. Viszont a kiadványok képe tényleg meglepően jó még mai szemmel is és jól is szól 5.1-ben.
Ispy: az utolsó két évadot ki ne hagyd, mert a végére ismét felpörgött a sorozat! A közepe picit leült, ott voltak laposabb részek, de személy szerint mindegyik évadját kedvelem. Újra is kéne már nézni az egészet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz benceb77 #37165 üzenetére
Én csak Mayday kedvenc mondatát tudom ilyenkor újra meg újra leírni: én sem reménykedtem már semmiben, majd teljesen más okból kicserélték az A-board-ot és azóta nincs vékonyka sávocskák pici halmaza ott jobb oldalt.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Dorian
félisten
válasz sinick #37166 üzenetére
Ennyibe kerül a minőség, te döntesz. Amúgy meg ha már veszel egy tévét 250.000-ért, igazán nem nagy plusz költség egy 2TB-os külső vinyó 20ezerért: számold ki hány film ráfér, + akár az adataid biztonsági másolataira is használhatod.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz rgeorge #37153 üzenetére
"Értsétek már, mit kérdezek, ne a kisfiam képességeit firtassátok!"
Te hoztad be a képbe a kisfiadat, azt írtad, azért keresel megoldást, hogy ő is tudja kezelni. Erre teljesen jogosak voltak a válaszok, hogy a gyereknek ezt megtanulni pár perc. Azt meg csak most írod, hogy nem is a gyerek miatt, hanem "ha bárki, bármilyen okból elfelejti kikapcsolni a TV-t". Erre egyébként az első reagálásomban is megkaptad a választ, 2 órás automata kikapcsolás.
-
kovadika
őstag
válasz sinick #37166 üzenetére
Még mindig azt mondom, hogy ki kell próbálnod, utána nem kellene erről győzködnünk.
Ha megtehetném, hogy ST60-at vegyek X60 helyett, akkor biztos nem bizonytalanodnék el olyan dolgok miatt, hogy hogy fog kinézni rajta az avi, illetve hogy tárhely szempontjából mi lesz majd az 1080-as filmekkel.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz kovadika #37160 üzenetére
Nekem 24 colon Full HD-s monitoron nem nagyon volt szükségem 1080p-re, elég volt a 720p is 70 centről nézve. Egykét kölcsönzött mkv-m van, azok 720p-sek és általában 8 GB méretűek. Sőt, az avi is elég, egy normálisabb bitrátával (kb. 1500 kbps), ami hosszabb film esetén kb. 2GB. Szóval ebben az esetben tárhely szempontjából négyszer annyiba kerül az mkv.
-
Dorian
félisten
válasz sinick #37159 üzenetére
Gyenge anyagoknál a HD ready kisebb felskálázásból eredő minőségi előnyét szerintem bőven túllépi a FullHD készülékek minőségibb képmegjelenítése. Persze drágább, neked kell dönteni.
Tárhely témát hagyjuk. Ha ez probléma, nem kell mindent 50GB-os BD-ben tölteni, egy 10-15GB-os 1080p mkv is nagyon hasonló élményt ad, főleg valami divixhez viszonyítva.[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz sinick #37156 üzenetére
Hát úgy látszik ilyenek ezek a programozó kölykök, mint az enyémek.
Én is programozó vagyok, szóval kütyükből van itthon elég, a gyerekek meg szívják magukba a tudást, mint a szivacs.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
sinick
senior tag
Nekem a négyéves lányom kikeresi és kezeli a PC-n a meséket (azok a kérdéses fránya avi-k), a YT videókat és netes flash játékokat (persze nem gépel, csak előzmányeken keresztül). A kétéves fiam is kezdi, ül mellette és nyomkodja a gombokat. A windows fiókot le kellett jelszavaznom, mert még rászokik a gépre, mint az apja és még a végén programozó lesz, mint az apja, azaz én.
-
Dorian
félisten
válasz sinick #37150 üzenetére
X sorozatnak nem csak a felbontása kisebb, de egyéb képtulajdonságokban (főleg fekete szint) is gyengébb a magasabb kategóriás példányoknál, én nem venném. Épp ma írtam, mennyire meglepődtem, hogy egy durván tömörített (~350MB /45perc) AVI is teljesen nézhető minőséget ad az ST50-en.
-
rgeorge
addikt
válasz liszi70 #37148 üzenetére
3 és fél, és mondom, az előzőt megtanulta, amikor alig volt 2 éves, ezt még nem. Nyilván meg fogja, de addig is kell megoldás. Értsétek már, mit kérdezek, ne a kisfiam képességeit firtassátok! Mi történik, ha bárki, bármilyen okból elfelejti kikapcsolni a TV-t, de nincs bemenet? Akkor is csak az automatikus kikapcsolás fogja kikapcsolni a TV-t legkorábban 2 óra múlva?
[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
sinick
senior tag
Hmmm... mea culpa!
Akkor ebből az ideiek ugyanúgy 60-asok (P42X60 és P50X60)?
Mondjuk gyanítom, hogy az lesz, amit kovadika írt, hogy megízlelem a Full HD-t és mást már nem is akarok nézni. A kérdés az, hogy az SD és AVI hogyan fog kinézni X60-on és ST60-on. Gondolom nem lesz nagy különbség, holott a témaindító ezekhez az X-eseket ajánlja (???). De ha nem lesz különbség, akkor inkább felfele, mint lefele, azaz ST60.
-
Ispy
veterán
válasz liszi70 #37148 üzenetére
A fiam még nincsen 4, de már úgy játszik a tableten, mintha már 1000 éve ezt csinálná
Bekapcsolja, kioldja, bemegy a menübe, megkeresi a játékát, amivel játszani akar, ha meg végzett vele, akkor kilép belőle.
Apám be se tudná kapcsolni
-
sinick
senior tag
válasz kovadika #37144 üzenetére
Nyilván nem egy kategória, de vannak olyan régebbi filmek, amik nem jöttek ki BD-n. Mint ahogy vannak silányabb képminőségű gyári DVD-k is. Írják, hogy ezekhez illetve az SD adásokhoz nem biztos, hogy a Full HD-s felbontás a megfelelő. De van egyátalán olyan ÚJ(!) plazmatévé, ami még HD Ready-s?
-
kovadika
őstag
válasz sinick #37113 üzenetére
Csak minőségi anyagokkal tudod kihozni a legtöbbet a tévéből. A világ legjobb megjelenítőjén is mérföldekkel rosszabbul néz ki egy avi, mint egy BD50.
Majd ha meglesz a tévéd nézz meg rajta a kedvenc filmedet aviban és utána BD50-ben, azután biztos nem kéne megmagyarázni a dolgokat.
Előtte nekem is megfeleltek a divx és társai, de ma már eszembe nem jutna, hogy BD25-50-nél gyengébb minőségben kölcsönözzek filmet, még sorozatokat is 1080p-s web ripben nézem. A tiszta, részletes kép nagyban hozzájárul az élményhez.
Ez alól kivételek azok az anyagok, amikhez lehetetlen hozzájutni jobb minőségben. Megjegyzem én itt is el szoktam odáig menni, hogy zaklatom a kiadót, hogy mikor adják ki BD-n az adott filmet, sorozatot.(#37132) pokerarcsuny
Még fél év múlva sem lesznek olyan alacsonyan az árak, mint most (voltak). Talán december körül. Hidd el, jól jársz az 55ST50-el, főleg, hogy emlékeim szerint ez lesz az első minőségi tévéd, úgyhogy gondolom nem vagy videofil, hogy GT-t, vagy VT-t ajánljunk. Az ST60-ra csak akkor várj, ha tényleg ráérsz.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz liszi70 #37140 üzenetére
Én ki tudom kapcsolni a TV-t is, sőt, Harmony-m is van, csak ezeket a kisfiamnak is meg kell még tanulnia ill. a harmony-t féltem tőle, elég gyakran repülnek le (véletlenül) a távirányítók a kanapéról. A "régi" módszert megtanulta már.
Valahogy az rémlett nekem, hogy a plazmatévék kikapcsolják a panelt, ha nem kapnak bemenő jelet egy idő után.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
nagyúr
válasz rgeorge #37078 üzenetére
"...a megszokás szerinti kikapcsolás az erősítőn a TV-t nem kapcsolja ki, a bemenet kijelzése ott marad a TV-n. Van erre beállítás, ami forrás hiányában kikapcsolja a panelt bizonyos idő után?"
És ha esetleg nem a "megszokás szerint" kapcsolod ki, hanem megnyomod a tévé-távirányító OFF gombját is?
Vagy, hogy ezt se kelljen, veszel egy Logitech Harmony távirányítót, azzal be tudod makrózni, hogy minden készülékedet kapcsolja ki egyszerre. De biztos tudja ezt más típusú, olcsóbb tanítható táv is.
Legvégső esetben beállítod a tévén a 2 órás automatikus kikapcsolást (amit amúgy is javallott), azalatt nem fog beégni, utána majd a változó képtartalom kimossa a ghost-ot.
Ráadásul automatikusan, fokozatosan csökken a fényereje az ilyen jel nélküli esetben a panelnek, így a "bemeneti forrás kijelzése" is tompul egy kis idő után.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz Rossi1908 #37138 üzenetére
Akkor szeretném megkérni DM-Fan és János topiktársunkat is, hogyha erre járnak és idejük illetve türelmük engedi, akkor nézze át a kérdéseimet és a rá adott válaszokat #37090-től és röviden reagáljanak a leírtakra. Előre is köszönöm!
Köszönöm minden hozzászólónak a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
-
-
sinick
senior tag
válasz Rossi1908 #37131 üzenetére
Amúgy a 50ST60E és 42ST60E között van különbség a képátlón kívül?
Nem találok magyar termékadatlapot!
A panasonic.hu-n nincs is fent az ST60-es sorozat, csak az ST50-es.(Nekem van egy vezető beosztású ismerősöm egy naaagy gyárban, aki azt mondta, hogy azonos típus esetén is van különbség. Csak a termékkód vagy sorozatszám x-edik karakteréből derül ki, hogy az egyikbe régebbi vagy kísérleti LCD panelt raktak, míg a másikba már ráncfelvarrottat.)
[ Szerkesztve ]
-
pokerarcsuny
tag
Üdv !
Elolvastam a összes commentet és arra jutottam hogy nekem 55ST50 kell de javítsatok ki ha 1-2 hónapon belül esetleg lemenne a 2013 modellek ára vagy lennének már tesztek ,mert ugye az új modellekről nem tudni semmit ! Érdemes várnom max 2 hónapot (többet nem szívesen várnék mert már nagyon vágyom a TV-re !)
-
Rossi1908
csendes tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz Franky2Ster #37109 üzenetére
Hali!
Honnan rendelted?
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
mayday00
őstag
válasz Rossi1908 #37119 üzenetére
Akkor a 2012 es modellek már hatalmasat fejlődtek. Ezekben nincs venti, és nem is melegednek.
(#37123) Rossi1908
Nagyon picit rá kell ütni a tetejére és elmúlik a ciripelés.
Ez nem trollkodás.!Nálam bevált. Még a elején a készülékem UT50 is ciripelt. Kicsit rávágtam a tetejére azóta semmi.
Nem tudom ez nálad működik e.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Cha-b
senior tag
válasz Shadowbull #37108 üzenetére
+1 Én is szinte csak sorozatot nézek, sokkal jobbak mint a mozifilmek, és sok jobb van mint mondjuk a 24 bár az is jó volt nagyon.
Szerk.: Sinick: igen
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
sinick
senior tag
Szóval akkor.. Panasonic TX-50ST60E a befutó? Ez idei modell?
(Nejem tutira megöl, de övé lesz az utolsó szó... "Igen, kicsim!"
[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Megrendeltem az 50UT50-et két és fél hete mára érkezett volna be az igéret szerint a raktárba.Aztán benyögik,hogy nem is értik miért igérték nekik...
Aztán szerencsémre picivel többért találtam egy másik áruházban raktáron van egy darab bontatlan!Meg is rendeltem elméletileg Hétfőn megkapom.
Már most az agybaj kerülget.
Remélem nem lesz gondom és minden jól alakul a végére.... -
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #37040 üzenetére
Kéretik átnevezni "hunspikey" sárgára ezek után Viccet félretéve örülök, hogy sokaknak hasznára válik! Sávokra visszatérve én négy dolgot látok illetve olvastam a külföldi fórumok alapján:
Vékonyka sávocskák, főleg SD tartalomnál. Nekem ez volt, ez elektronika hiba, mert a panelcsere megoldotta
Vastagabb világos sávok: ez főleg az ST-k kiváltsága, sajnos gyártási hiba - görgőnyom
Vastagabb sötét sáv(ok) VT hiba, más okozza mint az ST világos sávjait és messze nem annyira zavaró, valóban csak überkukacosok tudják kiszúrni
Nagyon vastag akár 20 centis sávok - ez a teljes képernyő homogenitást érintő probléma, gyakran más színű is ezen a területen a szürke - ez kuka - cserélni kell a TV-t. Bár igen ritka jelenség.A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Neszójábe
senior tag
Azt ugye figyelembe vettétek a "42 col kicsi" megfogalmazásánál, hogy szinte nem néz full hd tartalmat.
Sinick: vegyél 50 colost és nézz full hd tartalmat...
[ Szerkesztve ]
Peace
-
kovadika
őstag
válasz sinick #37101 üzenetére
Érdemes várni pár hónapot. A különbözetből már kijöhet egy tisztességes médialejátszó, amit igencsak megkövetel a tévé. Világos képtartalomnál előfordulhat némi zúgás, de csak néma csendben hallható, nálam elhanyagolható mértékű. Emiatt nem aggódnék, főleg ha 2,5 m-ről nézed. Kétlem, hogy bármikor is feltűnne.
A vásárlást én biztos elhúznám nyárig, lehet hogy nagyot nem zuhannak addig az árak, de 5 éves garanciaakciót is hirdethetnek.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz dedy70 #37095 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Ez a csatornánkénti beállítási lehetőség hiányzik. Analóg adást nézek, digitálison nem tudom mi a helyzet, gondolom ugyanaz. Bár, ha a kép ügyesen állt képarányt illetve a dinamikus hangerő kezelése okos, akkor valószínűleg nem fog hiányozni.
Első pontban leírt tápegység ciripelésre tudsz valamit mondani?
-
sinick
senior tag
válasz kovadika #37091 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! 2-3 éve várok jó tévére, úgyhogy pár hónapot kibírok. Eddig azért nem vettem, mert az SD adások nekem nem tetszettek a nem CRT-s tévéken. Most úgy látom kénytelen vagyok váltani, mert 1) a tévém 4:3-as és hülyén állít képet, 2) digitális tuner kell, mert a digi adások felét nem látom és nincs kedvem set top boxal vacakolni. Bár ha 310 270-re megy le, akkor nem biztos, hogy várok őszig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest