Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz Fogash #37962 üzenetére
No, legyen egy samsung tulaj válasz is neked
én 2010 májusában vettem PS50C430 készüléket. 150e Ft volt a MM-ban, az akkor jó ár volt.
A mai eszemmel ugyanoda vissza az időbent játszva, is ugyanazt venném, mert nekem olcsó és nagy tévé kellett. Te viszont 300e Ft árban nézegetsz, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelenleg ennyiért jobb Panát kapsz, mint Samsungot. Én akkor vennék ma is samsungot, ha nagyon olcsón szeretnék vásárolni, és a HD Ready 50"-51"-es készüléket keresném, + biztosan nem akarnék külső media playert.
Nekem a következő tévém is samsung lesz, amennyiben a 60"-es modellek jövőre vagy két év múlva hasonlóan kedvező árra csúsznak le február környékére, mint ahogy idén a PS60E530 lement.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
tamáspapa
aktív tag
válasz kovadika #37929 üzenetére
Nem tudom, Fogash-nak milyen konkrét tipusú Pana (?) plazmája van, de én is emléxem, hogy néhány évvel ez előtt volt egy 50-es Pana plazma, amire ha ránéztél kikapcsolt állapotban, olyan matt-szerű felületet láttál, de nem azt, amit az LCD-k mutatnak, hanem olyan elmosódott, szellemkép-szerű tükröződést adott vissza az alakomról. Mondtam is akkor, hogy na, ez már valami. Ahhoz képest a mostani 50ST50-em "csili-vili", de tényleg. Az persze lehet, hogy ha bekapcsolva egymás mellett látnám a két tv-t, akkor az ST győzne, de nem tudom... Már persze a tükröződés szempontjából, nem a képminőség szempontjából... Lehet, hogy előbbiben a régebbi lenne jobb, de valószínű, hogy a mostani bevonat a képminőségre is jobb hatással van, mint az a régi, akár mi is volt az
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Atya ég. Éreztem is, hogy le vagyok lassulva, de ~250ms? Keresnem kell valami fizikai vagy legalább virtuális sportot (esetleg visszatérni egy régihez), mert így még gyalog is veszélyes kimenni az utcára, nem még mondjuk autóba ülni.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Kitűztem április 13.-án szombatra egy Szeged és környéke TV kalibráló utat. Aki nem kapott most erről körlevelet, de érdekli, az dobjon egy privát üzenetet.
Terveim szerint Debrecen lesz a következő, 1-2 hét múlva (aki már érdeklődött onnan, az kap majd körlevelet, aki nem, az pedig már most feliratkozhat a "levelezőlistára").
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Tegnap este megnéztem premier előtti vetítésen Tom Cruise Oblivion - Feledés c. új sci-fi-jét! Szerintem nagyon korrekt kis film lett, ajánlom a műfaj szerelmeseinek! Méltó folytatása az utóbbi évtizedbeli Tom Cruise-féle sci-fi-knek (Különvélemény, Világok harca).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
-
buci30
addikt
Az Pana UT50-nél megoldható ,hogyha rá van kötve egy külső hdd akkor fel lehessen rá venni tv adást mondjuk?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lacima #37989 üzenetére
Szerintem várj az 55ST60-nal! A jelenlegi az indulóára, ami aránytalanul magas. Ezért a 480 eFt-os árért már majdnem megkaphattad a 65ST50-et Cetelem-es akcióban az utóbbi időben. Ha vársz jövő év elejéig, akkor szinte biztos, hogy a 65ST60-at is megkapnád hasonló áron, de az 55ST60-at is biztosan 400 eFt alatt. Jelenleg az 55ST50 sem rossz vételt 360 eFt-ért egyébként.
Get Moded!
-
lacima
tag
Üdv!
Panasonic 42G20-as plazmám van amit nagyon szeretek. Idén gondolkozok, hogy kellene egy nagyobb helyette, ez pedig menne a hálószobába. A dilemma: még kapható az 55ST50 360k-ért, az 55ST60 pedig már 480k. Megéri e a difi, vagy várjak nyár végéig és esetleg 400 körül megvásárolható lesz az 55ST60?
-
kovadika
őstag
válasz kolosszus87 #37986 üzenetére
Szerintem jól döntöttél az UT-val, ha nem nagyon akarod nappal használni. Remek tévé, és 100 ezerrel olcsóbb, mint az ST60, ami nem kevés pénz, főleg ha házimoziba is akarsz befektetni. Gratula!
-
Fantomas80
tag
válasz hunspikey #37985 üzenetére
Szerintem is felesleges neki bármit írni ő már eldöntötte!
Igen a Smart csoda kb. fog neki is tartani 3 napig aztán el is felejti az ember hogy van ilyen funkciója a tv -nek!
Yotube alkalmazás azt még aláírom de oda is marha nagy szükség van dupla magos procira!Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
kolosszus87
senior tag
válasz mayday00 #37982 üzenetére
Bocs, mayday, az alábbi hsz-t nem neked akartam címezni, csak úgy általánosságban beírni, véletlen nyomhattam a válasz gombra.
Meglett az 50UT50-enem, elégedett vagyok vele, szerencsére, ahogy azt sejtettem a szűrő hiánya nem befolyásol nálam semmit, ugyanis nem világos a szoba és amúgy is este sötétben használom nagyrészt, de alapból is rosszabbra számítottam ami a tükröződést illeti. ST60-on is agyaltam, pénzem is lett volna rá, de pár hónap múlva szar érzés lett volna látni azt a tv-t sok 10-ezerrel olcsóbban, viszont tovább már nem tudtam várni a vásárlással, most kellett a tv (sebaj, maradt pénz erősítőre).
ST60-tól ráadásul eltántorított még egy dolog, AVS fórumon nagyon sok friss tulaj panaszkodik, hogy rettenet magas lett az új ST input lagja (100 ms és afölötti lagokat mértek), így elődeivel ellentétben játékra nem ajánlják, márpedig nekem az fontos szempont. Erről tud itt valaki valamit!?[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
hunspikey
őstag
Te nem véleményt kérni jöttél ide, hanem trollkodni. Nem veszed észre, hogy többen írtak neked úri módon tényszerű, valóságalapú dolgokat, de te nem látod, nem akarod látni, csak nyomatod a nulla tartalmú postokat. Mayday hol vagy?? Visszasírlak!
Vegyél szépen egy 5500-as samsungot és kész - úgy is eldöntötted te már magadban, már ha egyáltalán akarsz TV-t venni...
Itt sokan minden nap hasznos tanácsokkal látják el az arra befogadóképes embereket. Te ma itt előtűnsz, osztod az észt - én nem láttalak téged 8-9 hónap alatt egyszer sem, pedig minden nap olvasom az összes postot. Szóval köszi- de ha nem haragszol, akkor ignore on mostantól.
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz Fogash #37914 üzenetére
Az a baj, hogy nem érdekel mennyire adsz a véleményemre - ezt mindenki döntse el maga. Te nem adsz rá - oké - téged így szeretlek
Az viszont nem baj, de tény, hogy a samunak sikerült kijönnie egy plazma tv-vel ami a tavaly előtti panasonic tudást adja nagyjából - tök jó, ez is szép eredmény, a VT30 is egy kiváló TV, de ne akard már itt nekem elmagyarázni, hogy a Pana nem nyomta le a samut idén mint a bélyeget.
A "középszerű szart", mint jelzőt viszont ne add a számba, mert soha nem írtam le oké?
A reflexeidről nem nyilatkoznék, a belinkelt kis flash játékon én 0.07 és 0.1 között teljesítek 10 mérés alapján, de az a helyzet, hogy lehet előnyöm van mivel azért indultam én drag versenyen a valóságban éppen eleget.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
kovadika
őstag
válasz JasonD #37980 üzenetére
Tavaly középkategóriás modell volt, mivel alatta és felette is volt két modell, idén viszont alatta egy, felette pedig három darab van. Így ha tettszik, ha nem, belépő Full-HD modellé lett degradálva.
Lehet, hogy furcsának tűnik belépőnek nevezni, tekintve, hogy az össze LCD-t helyben hagyja és a Samsungok nagy részét is lehagyja, de a Panasonic kemény palettát állított össze, aminek bizony a végén van.[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
Suzukit nem adnak hozzá mint régen MM-ban a plazmákhoz?
Szerk.: csaboooo: Szerintünk is furcsán hangzik, de ez van, nem is értem miért nem forgalmazzák itt, nagy sikere lenne itthon sztem, De ha vki belépő/legolcsóbb fullhd modellt kérdezi, nem mondhatjuk neki az S60at illetve igen, csak hülyeség mert bejárja a várost , és majd csodálkozik, hogy sehol sem talál itthon.
mayday00: Vettél egy plazmát, és kaptál egy swiftet mellé.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
roomi
tag
Hi. Most lattam a Sony ban 84" 4K 7.5 milla.
-
efi99
őstag
Melyik szolgáltató, mekkora a jelerősség és a jelminőség, ugrál-e a bithibaarány azonos jelminőség mellett, milyen csatlakozók vannak, a tv előtti utolsó koax kábel kifogástalan-e (pl változik-e a jelminőség értéke a mozgatására a tv-bemenet körül), az azonos frekvencián lévő másik 6-7 adó is produkálja-e ezt, a hang is akad vagy csak a kép?
Frissítést amúgy a tv-ben lévő kártyára is tudnak küldeni. Ha bejelented általában ezt is szokták első körben csinálni.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
JasonD
aktív tag
Miért írja itt mindenki, hogy az ST60 a Pana belépő szintű FHD-je? Akkor az S60 mi?
-
tomic
addikt
Németeknél is árulják már a Gt60-at. Az ára az 1599euro 50"-ban Kicsit több mint otthon.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Rajtad kívül senki nem szarozott. Nem kell ferdíteni a dolgokat.
'Innentől kezdve próbáltam óvatosan kezelni a véleményeket és meggyőződesem, hogy eg tévén más is számít, nem csak a feketéje."
Az, hogy sokkal jobb a kontrasztja az egyik legnagyobb érv a Panasonic mellett. Írtuk azt is, hogy az ST-n van tükröződésgátló bevonat is. De le merem fogadni, hogy az általános képminősége is jobb(E550 és ST50 között így volt).
Ha te mindezek ellenére jobb vételnek tartod a Samsungot, akkor vedd azt. Abban úgyis kétmagos processzor van.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha a digitális adás időközönként szétcsúszik, azzal én, mint földi halandó tudok valamit kezdeni (conax modul + kártya), vagy a szolgáltató? Régen a STB-nél volt, hogy valami frissítést küldtek rá a jóemberek, amikor beszóltam, hogy nem jó az adás.
Vagy ilyenkor várnom kell, amíg egyszer csak meggyógyul? Főleg az M1HD szokott szétesni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Félre érted a dolgot. A Samsung 8000-es nem sz@r, csak van nála ár/érték arányban jobb. Ennyi. Most már elmondtuk neked mi lenne a legjobb választás neked.
Egyébként ez az egymás mellé tevés meg hülyeség, menj el, nézd meg a panát élőben, ha tetszik és nem bántja a szemed (valaki nem bírja a plazmavibrálást), akkor ennél jobbat nem fogsz kapni (esetleg olcsóbbat, ha vársz őszig a vásárlással).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
Leírtuk neked, hogy mihez képest nem jó az F8000 és hogy ehhez mérten még drága is. Ezen felül te folyamatosan az F5500-zal jössz, annak ellenére, hogy az F8000 tesztjére hivatkozol. Az F5500 kapcsán is leírták neked, hogy egyértelműen gyengébb még a Pana belépőszintű modelljeinél is és hogy árban ráadásul ott van, mint a jobb Pana. Nem tudom, ezen mit nem lehet elfogadni, de mondom: vedd a Samsung-ot és légy vele boldog! Attól, hogy valamit jóra értékel egy teszt, nem jelenti azt, hogy nincs nála azonos árban jobb. Akik válaszoltak neked, nem csak úgy be-benéznek évente egyszer a topicba, tehát van fogalmuk róla, hogy mi a jó és mi kevésbé. Ha nem hiszel az ide íróknak, akkor nem értem, hogy miért kérsz véleményt. Önigazolásért felesleges jönnöd, mert azt úgysem kapod meg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Fogash
tag
válasz liszi70 #37959 üzenetére
egyem azt a sértett önérzetetek... idejöttem véleményt kérni egy típusról, ajánlottatok egy másikat, ami egész addig hiteles vélemény lett volna, amíg a Samsung csúcsmodelljéről (f8000) nem írtátok le, hogy az mekkora szar. Innentől kezdve próbáltam óvatosan kezelni a véleményeket és meggyőződesem, hogy eg tévén más is számít, nem csak a feketéje.
Az meg, hogy tegyem egymás mellé az országban csak egy PANA bemutatóteremben megtalálható st60at meg az F5500at és még sötétítsenek is be nekem, na az aztán komoly realitásérzékre vall... Szóval ha én troll vagyok, akkor ti meg befordult kockák vagytok. (Aki valóban segítőkészen szólt hozzám, az természetesen ne vegye magára!)
Amúgy a matt plazma Samsung PS42D5S. http://m.cnet.com.au/samsung-ps-42d5s-240056680.htm?redir=1A kávája lakkfekete, így jól látni, hogy matt a display.
[ Szerkesztve ]
-
mikron
tag
Ma láttam végre normális körülmények között ST60 készüléket PERFECT nem hiába Panasonic még mindig a legjobb kijelzőket csinálja......... ja a táp nem zúg ha valakit az érdekelne.Azért megnéznék egy ZT-is nekem jó lesz a ST60 -is fizetéskor be is figyel egy
-
kovadika
őstag
Első UHD tévé teszt a ph-n: [link]
-
nagyúr
válasz DM-Fan #37950 üzenetére
"Ha ennyire megy nélkülünk is a véleményalkotás, akkor nem értem, miért írsz ide."
Miért, miért!? Mert igazolás kellene a prekoncepciójára. Viszont ha ezt nem kapja meg, akkor jön a vagdalkozás meg a sznobizmus-vád, az észérvek helyett.
(Tényleg volt valamikor matt plazma? Az utóbbi jó pár évben biztos nem, de régen volt ilyen?)
-
BBéci
legenda
válasz Fogash #37944 üzenetére
Akinek ma F5500 van a birtokában, annak a véleményére nem lennék kíváncsi.
Egyrészt írreálisan drága, mert pár hete jelent meg és egy tudatos vásárló nem szórja el a pénzét.
Másrészt csaknem ugyanannyiért jobb tévét lehet kapni, tehát aki nem azt választotta, annak fogalma sincs arról, milyennek kell lennie egy tévének. Ergo a véleménye irreleváns.
Nemrég írta janos666, hogy az idei Samsung plazmák a tavalyiak átmatricázott változatai, legfeljebb mókusvakító funkciókban nyújtanak többet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Neszójábe
senior tag
-
Franky2Ster
senior tag
50UT50 Ma próbáltam még csak ki rajta az Xbox 360-at A képet ráraktam Játék-ra és semmin nem állítottam.
Brutális képe volt!!! Eszméletlen!!! -
89Csabi89
tag
válasz Fogash #37944 üzenetére
"Még nem döntöttem, látni kellene mindkettőt élőben."
Nah látod ez egy okos gondolat. De azért azt hozzátenném, hogy bemutatóteremben vagy olyan helyen ahol be is sötétítenek neked, a megvilágítások fényét is a minimálisra redukálják. Valamint valamilyen minőségi anyag menjen rajtuk
37942 Cha-b: Random adja
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
nekem úgy tűnt, hogy random, legalábbis volt, amikor egyből futott a sárga, volt amikor meg majd egy másodpercig bámultam, mire jött a zöld. mindegy, átlagos esetben tizedmásodpercben mérik a reakicóidőket is, vagyis a 0,06 lagnek én nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget.
-
nagyúr
válasz Fogash #37935 üzenetére
"Csak gondoltam kérek tapasztalatot itt a fórumon, de a kevés értelmes hang mellett gyakorlatilag le lettem cseszve, hogy egyáltalán megfordult a fejemben más is, mint a Panasonic."
Ki a bánat cseszett le téged? Tudsz idézni? Nagyon sokszor van szó a fórumon samuról is, és sokszor ajánljuk is. De ha egyszer szakmai konszenzus van arról, hogy a te rászánt összegedből a pana ST60 jobb választás mint a samu, csak azért ezt nem fogjuk eltitkolni, mert allergiás vagy a panasonic szóra! Ráadásul vitatkozhatnánk a "kevés értelmes hang" megfogalmazásodon!
kovadika:
"Szerintem nem is igazán a véleményünk érdekelt, csak megerősítést kerestél a saját elképzelésedhez."Egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz kovadika #37940 üzenetére
igen, valamennyire megerősítést is kerestem, meg esetleg tapasztalatot. Csak szerintem ma a magyar boltokban és webshopokban több típus forog, mint ahány regisztrált usere van ennek a fórumnak, így nem csodálkozom, hogy nem találtam olyant, akinek PONT F5500es Samu áll a szobájában. De hogy egyáltalán nincs itt samu-tulaj, az azért meglep. Kicsit olyan, mintha "okostelefon" blognak hívnák, aztán csak bent derülne ki, hogy ez bizony csak iphone-blog.
És azt olvastam, hogy az F5500 nagy előrelépés az E550-hez képest. És igen, én nézek youtube-t, meg vimeo-t is, és mivel a médialejátszómnak (wdtv live) is foghíjasak az okosfunkciói, nem szeretnék mellé egy félnótás - ám csodás képű - tévét is.
Astra árban Insignia = fullos Astra vs fapados Insignia. Van, amit jobban tud (mert nagyobb, erősebb), máshol kompromisszumokra kényszerít (kurblis ablak). Még nem döntöttem, látni kellene mindkettőt élőben.
-
Ijk
nagyúr
Abból kár kiindulni mit láttál az áruházban, ugyanis hazaviszel egy LCD-t és sötétben elvérzik a 0,04-0,06cd/m2-es feketéje. Egyébként az sem rossz, főleg ha nincs összehasonlítási alapod, viszont az X20-amnak a hasonló paramétereivel szürkének látszik a feketéje az ST50-hez képest.
Azért ajánlottak neked Panát mert jobb. Ha nagyon nem bírod a márkát, akkor vegyél samsungot, azok a plazmák is nagyon jók, csak a panák jobbak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
kovadika
őstag
"- 50-70%-ban nem is láthatóak az átlaguser (mint én) számára"
Itt tévedsz nagyot. Addig pedig nem tennék ilyen kijelentéseket, amíg nem láttál a saját szemeddel is egy F5500-at és ST60-at. Már az E550 és ST50 közt is lényeges különbség volt fekete szintben és tükröződés szempontjából is. Soha egyetlen Smart funkciót sem használtam és többségről is elmondható, hogy nem használja, vagy csak nagyon ritkán. Szíved joga emiatt rosszabb képminőségű tévét venni. Szerintem nem is igazán a véleményünk érdekelt, csak megerősítést kerestél a saját elképzelésedhez.
Azért a helyedben kipróbálnék egy ilyen tavalyi Samsung okostévét, hogy tudd mire lehet használni ilyen szempontból egy tévét.[ Szerkesztve ]
-
89Csabi89
tag
válasz Fogash #37914 üzenetére
Nem mintha köze lenne a válasz időnek a reflexeinkhez de én azért kipróbáltam! Átlagosan 0.049 mp amit elértem, és kétszer voltam 0.03 mp alatt
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz kovadika #37929 üzenetére
én se láttam még bálnát, mégis elhiszem, hogy van.
bocs, hogy én nem a "mi itt" kategóriában vagyok, de azt hiszem, hogy azok a különbségek, amikről a jó-jobb-legjobb tévék képminősége között adódnak,
- 50-70%-ban nem is láthatóak az átlaguser (mint én) számára
- 30-40%ban kiiktatódnak a tévé elhelyezése által (belesüt a nap, nincs tökéletes sötétség, stb)
- a maradék 10% meg az a kategória, amivel valahol együtt kell/lehet élni.Mint mondottam, a MM-ban az összes tévé előtt elsétálva (1db plazma van összesen, a többi mind LED/LCD) az én skálámon többnyire "elég jó" és "jó" közötti képeket láttam (ki mihez van szokva). A plazma meg a leírások szerint jobb az LCD-nél, ezért bízom benne, hogy nem nyúlok mellé egy középkategóriás tévével. 2005ben még baromi randa volt az LCD-k képe a plazmámhoz képest, azóta sokat fejlődött az is. A személyes találkozás majd dönt.
Csak gondoltam kérek tapasztalatot itt a fórumon, de a kevés értelmes hang mellett gyakorlatilag le lettem cseszve, hogy egyáltalán megfordult a fejemben más is, mint a Panasonic. Anélkül, hogy akár EGY Samsung tulaj is megszólalt volna. Mint egy vallási szektában, vagy mint amikor az VW-Opelesek szidják a francia, meg olasz autókat úgy, hogy csak messziről, sötétben láttak egyet.
Szóval köszi, de azt hiszem, inkább egy jól felszerelt, kényelmesen élhető "Astra", mint egy fapados "Insignia". Ha érted, mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Shadowbull #37893 üzenetére
A "pixelesnek tűnt" nem jelenti azt, hogy valóban a pixeleket láttad, inkább a film alacsony felbontása miatt tűnt olyannak.
Ma délelőtt kollégáimmal néztük a Sony 65 colos 4K tévéjét. Senki nem látta a pixeleket egy méternél messzebbről.
Egyes hangfalgyártók, mint például a KEF leírják a kezelési füzetekben, hová helyezzük el a termékeiket, milyen távol a falaktól, bútoroktól. Nem kötelező, csupán a jó hangzás miatt ajánlott. Nem én találtam ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
válasz Shadowbull #37893 üzenetére
Alig 2m-ről nézem az 50"-os tv-t, semmilyen pixeleket nem látok, de az emberek túlnyomó többsége sem. Persze az csak jó ha növelik a felbontást, de minimális gyakorlati haszna van ekkora képernyőnél, ami miatt nem ér cserét.
Másfelől szerintem a 65" és annál nagyobb képernyők soha nem lesznek könnyen megfizethetők, már maga a szállításuk nagyon problémás.
Persze mint mondtam egy 65"-os 4k-s tv-t már el tudnék képzelni, jelenleg félmilla a kifutó ST50 ebben a méretben, ami nekem biztosan megfizethetetlen. Nem hinném hogy nagy csoda történne pár év alatt, szerintem már így is iszonyatosan nyomottak az árak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Fogash
tag
köszi, ez így érthetőbb és nem az süt belőle, hogy mindenki hülye, aki nem Panasonicot vesz, vagy arról álmodik. Viszont amennyit utánaolvastam, az én igényszintemet belőve se pénzem se igényem nincs az Insignia OPC-re, egy jól felszerelt Astra bőven elég, és az F5500 azért messze nem egy Corsa.
Mellesleg találtam egy videót a tecsőn, ami a 2013 kínálatot veszi végig, talán okosabb leszek tőle.
-
kovadika
őstag
válasz Fogash #37927 üzenetére
Én az életben nem láttam még matt felületű plazmát. Az általad kinézett F5500-on sincs bevonat, ami által még jobban tükröződik, mint az ST60. Ha 300 ezred van tévére én nem adnám az alá.
Főleg nem azzal az indokkal, hogy a Panasonic leáll a fejlesztésekkel. Ez még nem azt jelenti, hogy nem ők gyártják a legjobb tévéket. Hetente jönnek a különböző pletykák, ide is posztolják tízszer, ahogy az LCD topicokba is mindig rohan valaki a "jó" hírekkel."pont az F5000 és az F5500 között van az a vízválasztó, ami felett a prémium Smart Hub-ot kapják a tévék, ami felett jár a Smart Touch távirányító, meg okosabb a képe-hangja, kétmagos processzor van benne, full böngésző, DLNA, stb."
Ezek miatt képes vagy kompromisszumot kötni képminőség terén? Ebben a topicban még nem találkoztam olyannal, hogy valaki ezek miatt vásárolt tévét. Mi itt az adott árért a legjobb képminőségű, legjobb ár/érték arányú készülék ajánljuk. Nem a "legokosabbat".
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Lehet másképpen kell fogalmazni:
amit ott olvastál az egy opel insignia teszteje volt, te pedig egy corsát szeretnél venni. Ezek nem egy ligában játszanak, igaz mindkettő tévé és samsung.
Egyébként meg 3 cég gyárt még plazmát, és ezek közül a panasonic viszi az első helyet. Egyébként ha a pana beszünteti a plazma gyártását, azzal kb. egy időben fogja megtenni a samsung és az lg is.
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz liszi70 #37922 üzenetére
7 éve áll egy a nappaliban, de lehet hogy közben lemaradtam valamiről...
(#37924) kovadika: onnét jövök, mert ott meg az fájt nekik, hogy mit plazmázok egy LCD/LED fórumban?
(#37926) Cha-b: Ja, csak az a poén (mert én már utána olvastam, te meg nyilvánvalóan nem), hogy éppen pont az F5000 és az F5500 között van az a vízválasztó, ami felett a prémium Smart Hub-ot kapják a tévék, ami felett jár a Smart Touch távirányító, meg okosabb a képe-hangja, kétmagos processzor van benne, full böngésző, DLNA, stb. Vagyis egy csomó szempontból az F8000 tesztje igenis irányadó az F5500 helyre tételéhez. És az én k anyámat b+, hogy senki köcsög nem volt képes eddig F5500-ast tesztelni, pedig már majdnem egy hónapja a piacon van (elvileg...)
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Fogash #37921 üzenetére
Nincs matt bevonatos plazma, viszont sokkal jobbak ezek a bevonatok, amit itt használnak a gyártók. Nem maszatolják a képet és adnak csillámporos / gyöngyházfényezés hatást a kijelzőnek még sötétben is. LCD-nél a felületvédelem miatt is szeretik a vaskos külső réteget, de itt üvegre megy.
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz KTTech #37910 üzenetére
köszi, nézem!
webshopban megtaláltam máshol is, csak ugye a termékspecifikációk, esetleg pdf-manual leginkább egy gyári .hu oldalról szokott lejönni. Aztán a tesztek olvasása, fórumozás, onnét a szélsőségek kiszűrése, aztán elvi döntés. Ez után jönne a személyes találkozó (enélkül már vettem tutit is: Yamaha 6.1 erősítő + hangfalszett, meg nempontolyant is = WD TV Live) Nálam legalábbis ez a sorrend, ezért túrok itt ezerrel.
Az emlegetett Samu F-teszt meg engem éppen megerősített az elhatározásomban, az egyetlen, amitől félek, az a fényes-tükröződő képernyő. A mostani (8éves?) Samum kimondottan matt felületű és tök jól látni, a laptopom meg tükörfényes és megőrülök, hogy ha háttal ülök a fénynek, akkor azért tükröz, ha meg az én képembe süt a nap, akkor azért látom magam a fényes fekete monitoron.
szóval matt kijelzőt keresek.
(#37919) kovadika
Azért nehéz titeket, fanatikus tagokat helyesen értelmezni, mert (és ne vedd személyeskedésnek) nektek hamar elsül a szátok pár 80-90%-os eredményt olvasva. A "szar feketéje" meg még mindig 400szor különb, mint az öreg samum feketéje, és harmincezerszer jobb, mint az junosztyé.(tudod egyáltalán mi az a Junoszty?) Ráadásul a porig fikázott mai LED/LCD tévék képe is elég állat, aminél (megint csak ársávban maradva) az "akármelyik" plazma is tuti lesz. Viszont touch pen baromira nem kell, a Smart Hub interface-be meg tapicskolás közben kicsit beleszerettem, akárcsak a nagyonokos távirányítóba.És tudom, én vagyok a hülye, mert a "Plazma TV" nevű fórumon merek másról is beszélni, nem csak a Panasonicról.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Horror ára van és ahhoz képest alig tud többet, mint mondjuk egy GT50, fekete szintben pedig attól is elmarad. Rossz ár/érték arányú készülék. Lehet jó tévé, de vannak nála jobbak, olcsóbban.
(#37916) Cha-b
Én sem értem, hogy mire megy a feszkó. A Panasonic kínálja a legjobb ár/érték arányú tévéket, lehet ez ellen kapálózni, de felesleges. Az a Samsung 200 körül jó vétel lesz, de ha az ST50 lemegy 250-re, akkor már inkább érdemes arra spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fogash #37903 üzenetére
"A belinkelt cáfolatok magyarra fordítva nagyjából azt tartalmazzák, hogy "A cég eddig is megtett mindent a minőségi tévénézés érdekében és ezután is meg fog tenni, hogy jó tévék legyenek." Az én olvasatomban ez nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy maradnak a plazma fejlesztésénél."
Akkor olvasd el még egyszer. Konkrétan a PDP-kről van szó az angol nyelvű cikkben, a pana ragálásánál, nem általában a tévékről és a PDP panelek lehetőség szerinti továbbviteléről. Aztán majd meglátjuk, de szólamok szintjén felvállalták a "kiváló képminőségű" plazma-panelek további gyártását.
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz hunspikey #37879 üzenetére
hát, ha a #37851-es hozzászólásodból indulok ki, amely szerint a Zenith által belinkelt tesztet olvasva neked a csupa "excellent" és "reference" minősítésekről az jutott eszedbe, hogy ez egy középszerű szar, akkor azt hiszem, a te véleményedre keveset fogok adni a tévém kiválasztásakor.
Amúgy meg "If you’re main interest is in watching TV and movies and you’re just a casual gamer then the input lag won’t be an issue. However if you’re looking for a TV to use for serious gaming then the PS64F8500 isn’t the one for you. Of course a big screen, expensive TV like the PS64F8500 probably isn’t the ideal choice for a gamer anyway but the reality is there are far better TVs for gaming." Namost nekem még csak játékkonzolom sincs, az a 60ms (=0,06 másodperc) meg messze túlmutat az én reflexeimen. Itt kipróbálhatod, a te reflexeid mennyire gyorsak. Én 0,25-0,26 körül tudtam, ami még mindig négyszerese a TV késésének, szóval ha lelőnének a mortalkombatban, az nem a tévé hibája lenne...
Ez után csak egy kérdésem van: Kocka-e vagy?
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #37866 üzenetére
GT-től ZT-ig mind azt új Hexxa chipsettel futnak, így gondolom a színkeverés is egyezik majd a GT60-éval, ami TV-s szemmel csodás, de egy EIZO (vagy akár IPS paneles Dell) monitorhoz képest az eddigi tesztekben látottak alapján még nem nevezhető "tökéletes"-nek.
De az évek során ezt lesz legegyszerűbb finomítani, mert csak CPU teljesítmény és még inkább software kérdése. Ha a panel és a vezérlő megvan, akkor tényleg olyan, mint ha már csak egy "chiptuningra" kéne vinned az álomautódat.
Mondjuk David még mindig látja a 60 és 100Hz közti minőségromlást.
És nálam egy álom TV valódi FullHD képet ad 3D-ben is akár 60Hz/szem sebességgel.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz mandju #37846 üzenetére
Attól függ mennyit kér érte. Házilag megokosítva jól használható (anélkül viszont határeset), de a mai Pana PDP-k már keresztben lenyelik, és a garanciája is biztos lejár lassan, mert 2 év 2 hó járt rájuk 2 éve.
Én 2012 januárjában adtam el egy ilyet 175k-ért egy aksis szemüveggel, úgyhogy 150k-tól többet semmiképp nem adnék érte, de olyan 135k körül lenne az, amire azt mondanám, hogy siess érte, nézd meg alaposan és hozd el.
-
kovadika
őstag
válasz Johnny198612 #37907 üzenetére
Nem, az csak a Panashopnál elérhető.
-
kovadika
őstag
válasz Fogash #37903 üzenetére
Egyelőre úgy néz, hogy az idei csúcs Samsung plazma fekete szintje is elmarad attól, amit a belépő Panasonic ST60 tud. Ebből következtetsz arra, hogy egy belépő kategóriás Samsungnál csak tovább romlik ez a helyzet, arról nem is beszélve, hogy 50-es méretben a Samsungoknak rosszabb a kontrasztja, mint a nagyobb modelleké.
Az E550-en pedig tükröződésgátló bevonat sem volt, és úgy látom, hogy ezen az utódján sincs. Úgyhogy egyértelműen rosszabb vételnek tűnik, mint az ST60.(#37906) Fogash
Az ST50(amit már nem lehet kapni) utódja az ST60. Ezt Edigitálnál vagy Panashopnál már meg lehet vásárolni, előbbinél 10 ezerrel olcsóbb, de az utóbbi +1 év garanciát ad.
[ Szerkesztve ]
-
Fogash
tag
válasz hunspikey #37879 üzenetére
Mi vaaan? "plazma" topic, nem "panasonic" topic. Ahogy az "automobil" topikon se csak Mercedesről lehet beszélni, úgy gondolom itt se csak a Panasonicról lehet. Bocs, ha tévedtem...
Amúgy meg laikusként is megbökte a szemem a hír, hogy a Pana leáll a plazma fejlesztésével, ezért azt hiszem, jogos a kérdés, hogy "van-e élet a halál előtt"?
@liszi70:
A belinkelt cáfolatok magyarra fordítva nagyjából azt tartalmazzák, hogy "A cég eddig is megtett mindent a minőségi tévénézés érdekében és ezután is meg fog tenni, hogy jó tévék legyenek." Az én olvasatomban ez nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy maradnak a plazma fejlesztésénél.@kolosszus87:
Igen, mivel F-széria, 2013-as modell és ahogy néztem, valóban az E550 utóda, ami lényegesen olcsóbb is. Csak az okosfunkciói baromi korlátozottak, a hangkezelésénél is komoly eltéréseket láttam a specifikációkat összeolvasva. Vagyis a kérdés úgy is megfogalmazható, hogy 200-220-ért egy "majdnem olyant", vagy 300ért egy "pont olyant", mint amit szeretnék.Amúgy egyszerű, mezei userként mennyire látható/tapasztalható az a "fényévnyi" különbség, ami az azonos árkategóriájú Pana és Samu tévék között van? Mercedes vs BMW, vagy Mercedes vs Opel? (hangsúlyozom, még mindig nem kötekedni akarok, csak jó helyet keresek annak a lóvénak, amit tévére szántam)
ja, és kösz a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz Franky2Ster #37900 üzenetére
Még anno elég sok mkv-t megnéztem az UT-n, soha egyikkel sem volt problémája. USB-ről próbálkoztál már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest