Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Plazma vagy Led tv 3D.be?
S Aktív vagy passzív?
Pro-kontra?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
janos666
nagyúr
válasz Pilács #36194 üzenetére
Nem akartam közzétenni a látatlanul elhamarkodott megérzésem, de valóban keserű szájízzel tettem le a telefont. Úgy hogy "akkor majd átgondolom és jelentkezem", de igazából arra gondoltam "kell-e ez így nekem?" mert már telefonon sem volt szimpatikus, akivel beszéltem. Ezért is mondtam, hogy ha már házhoz nem jönnek onnan se, akkor inkább Budapestre vinném, és ezért számoltam be róla itt is, hogy ebben a Panasonic szerviz-régióba nem olyan rózsás a helyzet, mint Budapest vonzásközetében.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
panpeter92
tag
Üdv,
Mennyire igaz az, hogy a plazma tévék idővel "kifakulnak", vesztenek a kontrasztjukból? -
hunspikey
őstag
-
nagyúr
válasz z123456789 #36193 üzenetére
Hát, sajnos GT-vel, VT-vel ez a helyzet. Tud állítani János a Prof módon, de nem biztos, hogy érdemes lesz használnod, a firmware-hiba okán durván megemelkedett feketeszint miatt. Legalábbis én már többedjére olvasok erről, és ezt szűrtem le. Maradj a THX-nál inkább, általában azt használják. Azért nem mondtam hamarabb, mert eszemben sem volt, hogy GT-d van.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Semmi gond
Amúgy kíváncsi lennék, hogy ha 70%-ra tolnád a VT-det, ha lenne, akkor elégedett lennél-e vele? Ugyanis a maximális 82 cd/m2-nek a 70%-a már csak 57-58 cd/m2- ezt nem akarom elhinni, hogy jó lehet, tekintve, hogy itt már a fehér nagyon piszkos, de nevezhetjük konkrétan szürkének is.... Azért az zavaró tud ám lenni, amikor egy olyan jelenet van pl természetfilmben, ahol a napot látod átvonulni az égen és az nem egy fehér nap, hanem egy távoli bolygó szürke, haldokló napja Én azt gondolom, hogy a mostani 82 cd/m2 még épp, hogy belefér abba, hogy elfogadható legyen ilyen helyzetekben.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz tom_tol #36184 üzenetére
Milyen pénznemben írod, ha szabad kérdeznem?
Prometheus: értem én, hogy rendetlenül van kódolva, de akkor a MED600x miért játssza le hibátlanul?? Meg egy két éves fostaliga HP laptop is... - ez hogy van?? Ezt mondd meg és gyertyát gyújtok a nevedben minden vasárnap
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #36189 üzenetére
0,02 akart lenni, csak eltévesztettem, mert közben Samsungok méréseit nézegettem.
(#36187) DM-Fan
Szeretnénk barterezni egyet, céges referenciakészüléknek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz hunspikey #36183 üzenetére
VT50 sajnos nem volt nálam, se soha, semelyik plazmatévé maximális fényerejét nem keveselltem. 70 % volt a maximum, amire valaha felhúztam kontrasztot, fényerőt, háttérvilágítást. Tehát bőven volt még bennük tartalék.
Viszont a 0,05-ös feketeszintet nem fogadnám el, ha annyi pénzt kellene adni érte, amennyibe a VT50 kerül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tom_tol
addikt
válasz hunspikey #36183 üzenetére
Pont most nézegettem az itteni árakat.
55VT50 most 19k, 55VT60 29k lesz. Azért nagyon jónak kell lennie a feketének hogy kidobjam a VT50-t pedig nem vagyok egy takarékos ember.Majdnem elfelejtettem.
Megnéztem az általad linkelt Prometheust, hát a vlc megakadt az adott jelenetnél (dxva nélkül, MPC HC lejátszotta akadás mentesen) így a TV belső lejátszójával meg sem próbáltam.
Hálózaton majdnem teljesen megállt, pedig nem szokott egy ekkora mkv akadni.
Konklúzió: nem árt rendesen kódolt anyagot beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Az lesz nekem is egy nagy dilemma. Mert ha tegyük fel pro módban nem lenne elcseszve az fw és kicsit lejjebb is menne, mint amin a VT50 megjelenéskor volt, tehát gondolok itt 0.008-ra pl, és netán ehhez tudnának nyomni egy 100 cd/m2 fényerőt, na akkor nagyon elgondolkodnék, hogy kihajítsam-e a VT50-et.
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #36174 üzenetére
A VT60-ra vagyok igazán kíváncsi! Izgatja a fantáziámat a dupla tuner, azzal megoldódna a PVR jelenlegi (számomra) használhatatlansága.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
-
mayday00
őstag
Most nézem a GT60 felkerült a panashopra.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Morris
veterán
Heffi, Ijk: ah, remek. nagyon frankó lett.
Köszönöm -
Morris
veterán
Urak, bugyuta user error kérdés jön.
A tv össze van kötve a géppel. Sokszor megy a letöltés, így a gép bekapcsolva. Közben nézem a tv-t.
Ha megmozdítom az egeret, mert a képernyő időközben kikapcsolt, akkor a tv egyből átvált a csatornáról a számítógép kiterjesztett képernyőre.
Hogy tudom ezt az átváltást kikapcsolni? Csak akkor kapcsoljon át ha én megnyomom a gombot. -
janos666
nagyúr
Így van. Csak szintem mindegy, hogy Budapesten egy magánszemélyhez viszem el, és a szervizesek ott nézik/javítják meg nála, vagy Budapesten közvetlenül a szervizig viszem. Sőt, akkor már jobb bevinni a szervizig, mert gyorsabb lehet, mint ha többször szállnak ki házhoz, és nem mindig ér rá, akinél otthagyom... A TV egyformán hurcolódik és hosszú ideig nincs itthon. Az a kár, hogy vidéken nem jönnek házhoz csak elvinni, de itt helyben meg sem vizsgálják, és hozzák, mikor hozzák (saccra ígérhetnek egy hetet, törvény szerint három is bőven belefér, így ha sok a dolguk nyugodtan lehet annyi).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Olyan szempontból mindegy, mert mindkét esetben (ha Kecskemétre, ha Budapestre viszem -> szerintem bevihetem személyesen a Budapesti szervizbe is, ami alig van messzebb) ott kéne hagyni akár hetekre, vagy idióta módon ide-oda hurcolászni, ugrásra készen várva a következő alkalmat.
Ha komoly hibája lenne, akkor pattantam is volna a kocsiba és viszem Budapestre, csak legyen jó, de így szerintem necces kvázi bérbe adni nekik akár hetekre, hogy nem is garantált a javulás.
Ha házhoz jönnének, felőlem jöhetnének minden héten, mindig valami mást cserélni, én ráérnék, míg vagy örülnék, hogy nincs zajos sáv, vagy feladják, és akkor beletörődnék, hogy tényleg nincs mit tenni.Láttam már 50G30-at zajos sáv nélkül, de 42-est még nem, utóbbiból zajjal viszont többet is.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz DM-Fan #36146 üzenetére
Sajnos így gondolkodtam én is, és ettől féltem, hogy ha eddig nem javították, akkor ezután (az új modellek kijövetelével) már sokkal kisebb az esély rá .
No de nem baj, mint írtam is maximálisan megvagyok elégedve a THX móddal is.És ezúton köszönöm mégegyszer Neked, és a többi fórumtársnak is, aki annak idején a tanácsaival segített a TV kiválasztásánál Nagyon elégedett vagyok azzal a képminőséggel amit kaptam, élmény minden perc amit a tv előtt töltök .
(#36150) janos666: Köszi neked is a választ. Akkor ez úgy néz ki ennyiben marad...
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #36150 üzenetére
Amúgy személyesen nem vagyok elégedett a Panasonic-al.
Az a része OK, hogy az első 42G30-am tele volt zöld foltokkal és pár óra után előpattanó pixelhibákkal, mert ezeket megoldotta pár nap múlva egy készülékcsere.
Viszont mindkét, és a boltban kibontott bemutatókészüléken, illetve más fórumozókén is egyformán volt (és gondolom egyformán van azóta is) egy enyhén zajos felső sáv. Így akkoriban nem tudtam tovább cseréltetni (legjobb tudomásunk szerint az akkori raktérkészletből mind ilyen volt).
Viszont, mikor eldőlt, hogy idén mégsem cserélem le (kezdettől tervben volt 50"-os GT50-re, ez a 42-es átmeneti TV-nek volt szánva), akkor írtam a Panasonic-nak. Kértek és küldtem róla fényképeket (nem hamisakat, de olyanokat, hogy minél durvábbnak tűnjön a dolog, hogy lássanak belőle valamit, mert amúgy lágy, nagyon ritkán veszem észre csak azért, mert tudom, hogy ott van), és úgy 2 hónap átfutással azt mondták hívjam ki a szervizt.És itt jön az, amit fájlalok. Kihívtam a szervizt, de nem jöttek, mert...
... kiderült, hogy épp kívül esem a Budapesti szerviz hatótávolságán, így a Kecskeméti céggel kell beszélnem.
Írtam nekik E-mailt, csatolva a korábbi levelezést. Hetekig nem válaszoltak, pedig megadtam a telefonszámomat is.
Ma felhívtam őket, és azt mondták lehetőleg nekem kéne elvinnem a TV-t Kecskemétre, vagy begyűjtik ők, aztán a szervizükben kb. egy héten belül megvizsgálják, hogy javítható-e.Mivel épp nincs itthon másik használható kijelzőm, csak egy laptopom, így nincs kedvem határozatlan időre megválni a TV-től egy olyan apróság miatt, amiért valószínűleg nem lesznek hajlandók alkatrészt cserélni. Főleg így, hogy egyedül vizsgálják meg, esélyem sincs bemutatni nekik, hogy mikor válik zavaróvá ez a zaj, ami általában elveszik a képen. Illetve elképzelhető, hogy ha minden egyes alkatrészt kicserélnének kétszer, akkor is ott maradna a zajos sáv, mert sok G30-on ott van.
Hihetetlen, hogy nem képesek kijönni, megnézni, aztán vagy visszajönni cserealkatrész(ekkel) és itt beszerelni (mint Budapesten teszik a Panasonic TV-kkel, vagy itt vidéken is a Samsung TV-kkel), vagy itt eldönteni, hogy érdemes lenne-e elvinniük, vagy eleve nem akarnak belenyúlni, úgyhogy kár meghurcolni.
Szóval ez most már így marad. Majd ha lesz másik 50"-os TV-m, akkor elvitetem velük mielőtt meghirdetem eladni.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #36151 üzenetére
Én most legutóbb azt olvastam itt ph-s cikkben, hogy 2020-ra 8k-s műsorsszórást terveznek. Persze lesz ebből talán 2025 is. 4k(UHD) felbontású filmek, valamilyen hordozón szerintem pár éven belül elkezdenek szivárogni(horror áron).
Persze még ekkor sem kell majd 4k-s tévéért rohanni a boltba, de egy jó skálázási képességű 4k-s lejátszó nem biztos, hogy elérhetetlen lesz. Már tavaly is volt 50 ezer körül Sony 4k-s Blu-ray lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kovadika #36149 üzenetére
A legtöbb helyen azt írják, hogy 2020-ig esély nincs az UHD felbontásra, szóval annyira nem kell kapkodni, hogy mindenét pénzzé tegye az ember egy ilyen 145"-os csodáért! Nem véletlenül nincs is ára, ezt nyilván nem kiskereskedelmi forgalomba szánták, hanem köztéri megoldásoknak, max egyedi megrendelőknek szállíthatnak. Korábban hasonló kaliberű TV-re 35-40 milliót olvastam irányárnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Gabesz26 #36138 üzenetére
Nem bíznék benne. Decembertől általában már kizárólag az új modellekre koncentrálnak, amik prototípusait használhatóvá kell tenni a CES-ig, majd márciusig a boltokba kerüléshez is. Ez pedig elég régóta ismert tényállás. Ha szerették volna, akkor a termék életciklusának aktív részében már rég kijavíthatták volna.
Persze később is jöhet frissítés:
- A Smart Viera keretrendszerhez, főleg a Viera Market-hez, hogy a korábbi készülékeken is biztosítva legyen az új univerzális kisalkalmazások megvásárolhatósága és használhatósága. (Minket itt ez nem igazán hoz lázba, de azért köszönjük meg. )
- Ha valami kompatibilitási gond van, ami sok olyan felhasználót érint, aki zajong miatta.Én reméltem, hogy a Cinema/Prof módok ezen "hibája" (nem láttam még hivatalos állásfoglalást a kérdésben, hogy ez szándékosan vagy véletlenül lett ilyen az új szoftverben) nagyobb sajtóvisszhangot kap. De nagyon kevés teszt született már a frissítés után az érintett készülékekről, így a nagyobb tesztoldalak sem panaszkodtak róla harsányan (ezzel amúgy el is évültek és részben félrevezetővé váltak a régi tesztek, miután nem kaptál már olyan készüléket, amit nem a frissebb szoftverrel dobozoltak be), az otthoni felhasználók (az a kevés, akit valaha is érdekelt) pedig gondolom inkább beletörődtek valami olyan formában, hogy "nem baj, nem kalibráltatom, elég jó nekem a THX mód is" (ami tényleg egész jó ezeken a készülékeken), és nem állt neki hetente leveleket irkálni a Panasonic-nak (bár páran innen a fórumról megeresztettek egy-kettőt).
-
kovadika
őstag
válasz DM-Fan #36146 üzenetére
Elnézném én ezen a gagyi Full-HD-t is, amíg nincs rá megfelelő anyag. Kisebb szobába télen fűtés kiegészítésnek is kiváló lenne.
(#36147) mayday00
Biztos nem kereskedelmi forgalomba készült. Inkább amolyan tech demo, persze lehet valaki elviszi egy aukción, nem tudni.
[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Gondolom azért az átlátszó lógókkal nem kell vigyázni gondolok itt a HBO HD-re és hasonló lógókra?
(#36147) mayday00
Lehet két anyja van annak aki 20 milláért Tv-t vesz!
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Tök átlátszó az a logó alig látszik. Kényes a logóra a plazma. Vigyázni kell vele.
(#36145) kovadika
Mennyi az annyi? Mennyiért adnak egy ilyen tévét? Hozzávetőlegesen.
Forintba én olyan 20milára saccolok
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz26 #36138 üzenetére
A korábbi években az ilyen jellegű hibákat a Pana gyorsütemben javította, lásd pl. a fluctuating brightness problémát a 2011-es modellcsaládnál, amire kb. már 2011. nyarán kint volt a javított firmware. Ráadásul tudtommal a GT50/VT50 esetében korábban ez a probléma nem volt meg, tehát ezt firmware-frissítéssel tolták el. Ugyanakkor az sem igazán jellemző, hogy a modellévet követően túl sok frissítés jönne hosszasan az adott modellekhez, szóval én annyira már nem bíznék ebben a javításban, pláne, hogy már itt az új széria, amit ugye nyilván jobban igyekeznek eladni, mint a régit javítani. Ettől függetlenül reménykedjünk, hogy azért nem hagyják ilyen elcseszett állapotban ezen kiváló TV-k Prof. módjait.
Azért ettől függetlenül szerintem még érdemes helyére pöcögtetni a Prof. módot, akárhogy is emelkedettebb ott a feketeszint. Sokan még annak a feketeszintnek is örülnének, amit ott ad a TV, a színhűségről nem is beszélve! Nappalra teljesen rendben van az!
kovadika: csak győzd etetni aggregátorral! Lehet a födémet is meg kéne erősíteni alatta. Meg ugye anyagot is érdekes módon tudnál rá gyártani. Max fotózol rá. Mondjuk ha megvan egy nagyobb lakás ára egy ilyenre, akkor nem gond.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
Ezt 8k-s Panasonic plazmát elfogadnám itthonra, az egyik fal helyére.
-
buci30
addikt
Az miért van ,hogy pár adó pl. Viasat6 szemcsés míg a másik kristály tiszta?
Ez gondolom nem a tévé hibája hanem ilyen szar az adás remélem. (UPC)iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Gabesz26
senior tag
válasz z123456789 #36139 üzenetére
A Professional 1-2 módban lehet csak elérni a részletes képbeállításhoz szükséges menüpontokat. Mivel ezekben a módokban a fekete fényereje ~2 - 2,5-er nagyobb mint pl. a THX módnál (és nem is nagyon lehet mit kezdeni vele), ezért érdemesebb inkább a THX profilnál maradni. Röviden ennyi.
Remélhetőleg előbb-utóbb javítja ezt a szoftveres "hibát" a Pana. Nekem ugyan THX módban is eszméletlen szép képe van a TV-nek, és már azzal is maximálisan megvagyok elégedve, de ettől függetlenül örülnék neki, ha lehetni kalibráltatni...
[ Szerkesztve ]
-
89Csabi89
tag
válasz z123456789 #36139 üzenetére
"A kalibrálható prof. mód" ???
Az ahol lehetne kalibrálni, de egy szoftveres hibának köszönhetően ebben a módban a fekete szintje kétszeresére ugrik És így hogy leírtad, hogy GT50-ed van, ez a probléma is megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz janos666 #36135 üzenetére
Szerinted várható, h valamikor firmwarerel javítják a GT, VT modell prof. módjának feketéjét? (Tudom, h erre a kérdésre nehéz válaszolni, de ahogy láttam Te megfordulsz a külföldi fórumokon is, és ott hátha volt róla már szó)
(#36137) z123456789: A kalibrálható prof. módok feketeszintje miatt sajnos jelenleg nem érdemes sem a GT50, sem a VT50 modelleket kalibráltatni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz janos666 #36135 üzenetére
Ò köszönöm a teljeskörü tájékoztatást.Azt hiszem akkor még várok a dologgal.
A terv amúgy egy Dune 303D media player, illetve egy Pioneer BDP LX55 BD lejátszó.Sajna nem rád esne a választás, mert szerintem drágább lenne az utad Györ-Moson-ba mint a kalibrálás, persze ha egyáltalán mennél is ennyit. Annak ellenére, hogy itt többen ajánlottak, és azért eddig bejött amit ez a közösség állított.
Ezért ne is haragudj!De ha véletlenül erre jársz, akkor mindenképp élnék a lehetöséggel.Gondolom nem szivesen beszélnél az árakról fórumon, de akár ha PÜ-ben tudnál egy te általad kalkulált összeget mondani, TXP50GT50-re mondjuk azzal a 3D felárral, azt megköszönném, csak hogy tudjak mihez viszonyítani.Sose kalibráltattam még amúgy.Ha nem, mert üzleti titok, azt is megértem, és köszönöm még1x az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz z123456789 #36043 üzenetére
Megfelelő hard- és szoftverekkel egy PC egy megbízható és jó minőségű lejátszó is lehet. Épp ezért a hozzá tartozó megjelenítő beállítások is csereszabatosak bármelyik másik eszközzel, amiről ez elmondható (pl. Sigma chipes médialejátszók, Pio és Oppo BD-lejátszók, stb.)
Ettől függetlenül jobb, ha olyankor mennek ki, ha minden lejátszó a helyén van, mert akkor azoknak is szét lehet nézni a menüjében, és kiderülhet, ha valami baj van.
Mások árait nem ismerem, nálam még kb. stimmel (konkrét modelltől is függ, a 3D mód is opcionális, a kiszállás pedig kilométer alapú).
-
buci30
addikt
válasz Zsoca_D #36121 üzenetére
338ezer Ft? :-D
Az tobb mint a teve maga :-D Na azert arra kivancsi lennek h mivel lenne szebb ezzel a kep.
Ez egy otthoni felhasznalonak szerintem kicsit eros meg ha film orult es minoseg orult sas szemmel is.
Max egy 10 esig elmennek amit itt a napokba linkelt valaki ,h minosegi mert ha mar ilyen teve akkor plusz 10 nem gond egy kabelra meg akaribralasra se ha tenyleg megeri de 300ezer Ft? pffiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
ketkedo612
tag
válasz liszi70 #36123 üzenetére
A tény mitől prekoncepció?
Kik lovagolnak a panelek sávosodásán és nézetik minden féle módon az alig felfedezhető sávokat és küldetik vissza az egyébként pixelhiba mentes készüléket néhány csak homogén felületen feltűnő sáv miatt?
Én nem, szoktam ilyet javasolni, pedig ezek hasonlóan alig felfedezhető problémák mint a halvány ghost. -
buci30
addikt
válasz ketkedo612 #36129 üzenetére
Aham...
S szervizeles utjan mennyibe fajna egy ilyen eltuntetese ha valakit annyira zavarna?
Vagyis helyben is megoldhato vagy par het bucsu a tevetol?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
ketkedo612
tag
válasz buci30 #36115 üzenetére
A reklámok nem mentenek meg az RTL logó nyomától.
Az sem feltétlenül segít, ha az RTL után még 1-2 órát más, változó tartalom van a logó helyén. Nekem ennek ellenére lett állandó jelenség.
Én a 16:9 átállásig néztem kinagyítva az RTL-t. Addig nem volt nyoma a logójuknak. Az átállás után kb 2-3 héttel már felfedeztem. Azóta sem lett jobban látható, nem zavaró csak bizonyos szín árnyalkatokon látni.
Az, hogy ez eltüntethető lenne vagy már végleges eldönthetetlen, mert az eltüntetéshez esetleg több száz üzemórát kellene úgy használni a TV-t, hogy ez a logó nincs rajta egy percet sem. -
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #36041 üzenetére
Válaszd a Mozi-t. Az is egy korrekt képmód, és mindig elérhető. Kb. olyan, mint egy gyárilag nagyjából beállított Professional 3: a THX-hez hasonló színek, csak kisebb a maximális fényerő (ami nem árt, ha hosszan akarsz exponálni), és ezzel együtt kicsit jobb precizitás.
-
nagyúr
válasz ketkedo612 #36119 üzenetére
Nem kell beszarni a beégés esetleges lehetőségétől. Ne csak azt olvasd már el, ami a te prekoncepciódat erősíti, azt is vedd figyelembe, amit már sokan, sokszor (én ma is legalább 3x) leírtunk!
Egy mezei user (akit mindig féltetek a beégés "szörnyű" következményeitől) NEM IS VENNÉ ÉSZRE, olyan ritkán és alig látható jelenségről van szó!
Nem kell túlexponálni, túldramatizálni ezt a kérdést. Szerinted az LCD topicban mennyire paráztatják az érdeklődőket a szappanopera effekt, meg bevilágítás, vagy felhősödés miatt? Ha nem hívják fel rá a figyelmüket, sokan észre sem veszik ezeket, mint ahogy a beégést sem vennék észre, ha egyáltalán lenne.
-
-
ketkedo612
tag
Ha meg van egy kis szabadidő, akkor megnézni a kedvenc sorozat epizódját, vagy egy filmet.
Aki pedig ezt véletlenül nem DVD vagy BD lemezről vagy netről letöltött sorozatokkal teszi, hanem megelégszik azzal a sorozat résszel vagy jó filmmel, amit éppen egy kereskedelmi TV ad, szintén ne vegyen plazmát és ne akarjon jó képminőségű adást nézni.
Mert így is ott ragadhat az RTL logó a panelen.Az emberek nagy többsége nem letölti a netről amit nézni akar, hanem az elérhető műsor kínálatból választ valamit ami érdekli, ezt nevezik televíziózásnak. Akár milyen furcsa is ez az itt fórumozók nagy többségének.
Ha ezt nem lehet feltételek nélkül, maradandó károsodás bekövetkezésének veszélye nélkül megtenni egy olyan készüléken amit beépített TV tunerrel, televízió készülék néven árulnak, az nem a felhasználó hibája.
De ez ebben a topicban nem népszerű vélemény.De talán ebből a nézőpontból szemlélve érthető az emberek félelme a beégéstől és az, hogy miért nem plazmát választanak sokan azok sem, akik esetleg próbálnak tájékozódni.
-
VT3BB
csendes tag
Nos , 50GT50 , egy hónapos , 1-2 óra RTL. Kb. hirek nézése .
Most mosok , hogy száradna le a kamerájuk CMOS érzékelő mátrixa ... -
buci30
addikt
válasz DM-Fan #36113 üzenetére
Megvolt igen
De ott sincs leírva ,hogy kb mennyi időt érdemes.
A reklám okés ott van stb, de kinek mennyi a sok óra.
Azért kérdeztem általánosságba ,hogy ha mondjuk folyamatosan megy az RTL klub vagy más logos csatorna... 4-5h-t akkor beéghet a logo? Vagy nem mivel ott a sok reklám ami megmenti?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Sifre
senior tag
Ja igen, elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a kábel jó lehet egy kalibrálatlan tévéhez: [link]
Illetve okozhat a rossz minőségű kábel olyan hibát, hogy számítógépről a 24p kép néha beszaggat? A kép nem esik szét, de némi zaj közelről nézve látszik rajta.
-
Ijk
nagyúr
válasz Dorian #36106 üzenetére
"Másrészt megértem azok álláspontját (akik nem mi vagyunk, de teljesen érthető) akik a képminőséget nem tartják olyan fontosnak, viszont cseppet sem akarnak törődni a használat mikéntjével."
Én is. Nekik tökéletes az LCD.
"Harmadrészt a népek többsége furcsa módon a tévét nagyobb részben tévénézésre akarja használni, és nem életszerű, hogy a nappaliban ott álljon egymás mellett a plazma és egy használt CRT."
A nyugdíjasok nézik ezeket a fantasztikus szappanoperákat, nekik kell az crt. Egy dolgozó szülőnek meg úgy sincs ideje televíziózni, mert nincs rá hétköznap idő. Ha meg van egy kis szabadidő, akkor megnézni a kedvenc sorozat epizódját, vagy egy filmet. Ha van gyerek, annak is bőven elég ha napi egy órát tölt a képernyő előtt. Le kell menni focizni, játszani, mozogni a levegőre. Legalábbis én gyerekkoromban ezt csináltam és nem a tv, konzol meg a fészbúk előtt rohadtam egész nap.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Kernel
nagyúr
válasz rgeorge #36082 üzenetére
Ne is törődj vele, ez a kereskedők klasszikus szavajárása. Régen, a Gelkás időkben kellett járni üzletekbe is, un. "eladatlan" készülékekhez (vagyis, ami kibontás után már nem működött, rádiók, TV-k stb.). Bírtam, amikor a raktárban egy-egy javítás után a főnök kiadta a dolgozónak, hogy "na ezt most gyorsan origináld le, mert jönnek érte". Kabaré... "Leoriginálták" szépen, mintha mi sem történt volna.
Más kérdés, hogy egy-egy apróbb gyártási hiba megszüntetése után maga a készülék lehet teljesen vállalható, megbízható, de attól még össze lett fogdosva, esetleg karcolódva stb.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
nagyúr
"Pedig nagyon jó ha valaki megváltoztatja plazma miatt a tévézési szokásait. Amit rtl-klubra elcsesznek időt, azt sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni. Másfelől nem tartom egészségesnek napi 2 óránál többet tölteni a képernyő előtt."
"Népművelődésileg" egyetértek veled, de technológiai szempontból talán nem kell annyira beparázni az esetleg előforduló, ritkán látható, halvány folttól. Persze jobb elkerülni, de nem dől össze a világ, ha megjelenik. Azzal együtt is jobb, mint a CRT vagy az LCD. Aki videofil és nagyon zavarná, az úgyis kizummolja. Aki nem videofil, az észre sem veszi, vagy nem érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz azmo31 #36107 üzenetére
Nekem is UT50 van és nem zavar egyáltalán pedig mögöttem 2 nagy ablak
Tükröződik de nem zavaró. De ki az aki nem sötétít be film nézés közbe? Ha meg be van akkor nincs mi tükröződjön. Nálam legalábbis nincs.
-----------
Én óda figyelnék a ghost stb de nem tudom meddig lehet elmenni akkor tévézési időbe csak vagy mire kell figyelni. Azért mondjuk 4-5h RTL Klub vagy mindegy milyen logos tévé adót mondok csak nem fog beégni.
Meg tényleg ott vannak a reklámok kb 20 percenként akkor nincs logoiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Dorian
félisten
Nem értek egyet. Egyrészt a ghost nem válogat értelmes tartalmak meg hülyeség közt, nálam a Natgeo logó okozott már másodszor tartós ghostot.
Másrészt megértem azok álláspontját (akik nem mi vagyunk, de teljesen érthető) akik a képminőséget nem tartják olyan fontosnak, viszont cseppet sem akarnak törődni a használat mikéntjével.
Harmadrészt a népek többsége furcsa módon a tévét nagyobb részben tévénézésre akarja használni, és nem életszerű, hogy a nappaliban ott álljon egymás mellett a plazma és egy használt CRT.
Próbáljunk már kicsit más nézőpontból is a világra nézni, nem biztos, hogy egyedül a mi véleményünk, világnézetünk az egyedüli üdvözítő.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
buci30
addikt
aham értem.
S PS3 játéknál lehet gond ?Se ha mondjuk ghostol, vagy be is ég akkor az nagyon látszik?
Vagy csak sima fehérnél vagy ilyesmi teszteknél?S mielőtt beégne mi a tanács, hogy ne?
Mondjuk xy ideig nézünk csak xy tévé adót ahol van logo?
Vagy az nem segít rajta ,hogy a hülye rengeteg reklám alatt ugye nincs.
Amit utálok de akkor most lehet jól fog jönni
Mennyi ideig szabad akkor nézni folyamatosan mondjuk egy RTL klubot kb.?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Ijk
nagyúr
válasz liszi70 #36094 üzenetére
Már elég hisztit láttam a topikban hogy állítólag senki nem figyelmeztette az rtl-klub logó beégésre.
Pedig nagyon jó ha valaki megváltoztatja plazma miatt a tévézési szokásait. Amit rtl-klubra elcsesznek időt, azt sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni. Másfelől nem tartom egészségesnek napi 2 óránál többet tölteni a képernyő előtt.
Továbbá én a plazmát mindig is házimozi technológiának tartottam, elsődlegesen filmekhez és legutolsósorban meggyalázni kereskedelmi csatorna tartalommal. Arra tökéletesen jó egy 15k-s használt CRT is./人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest