-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprobert
őstag
Mármint tényszerűen melyik része marhaság?
Az, hogy a 800mm^2 tapasztalatilag a max méret ameddig elmennek a gyártók, vagy az hogy generációról generációra össze lehet hasonlítani a szilícium "befektetést" a GPU gyártó részéről a középkategóriában, és valahogy eddig kb. mindig 200-250 közé esett az optimum?
Jó lenne ha hoznál érveket.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Moby
addikt
válasz paprobert #8995 üzenetére
>Ehhez lehet hasonlítani, hogy egy adott termék mennyire budget vagy mennyire hardcore.
Ennél nagyobb marhaságot még nem olvastam itt Tehát akkor számoljuk bele a turingok a játékok szempontjából hótfelesleges Tensor core-jait is, a nagyon rossz hatásfokú RT corejainak tranzisztorait, meg egy alapvetően teljesen eltérő architektből származó méretet??
Iszonyú butaságokat hordassz itt össze. -
MODERÁTOR
Mivel 50+%, ezért vegyünk 60-at, és mivel 20-30%, ezért vegyünk 20-at. Vagyis XSX esetén a 2,4 GB/s-ból 6 GB-ot kapunk másodpercenként, a PS-nél pedig az 5,5 GB/s-ból realizálhatunk majd nagyjából 6,9 GB-ot. Vagyis az olvasottak alapján 6 és 6,9 GB/s-ot tud a két konzol, ami majdhogynem semmi különbség. Azért fura, hogy a Sony pofátlanul behazudta azt a ~9 GB/s-ot, ami amúgy nagyjából 40% lenne és nem 20-30. Az MS meg szerénykedett itt nekünk ezzel a 4,8-cal (50%)...
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
A die size úgy jön ide, hogy ma kb. 800mm2-nél tetőzik az, ami még legyártható észszerű keretek között. Ez a a max méret, ami egy időszakban maximálisan kihozható maximális teljeítménnyel. Ehhez lehet hasonlítani, hogy egy adott termék mennyire budget vagy mennyire hardcore.
A 200-250mm2 méret tradicionálisan egy szolid, költség-optimalizált méret. Gazdaságos gyártani, ezért megéri korrekt profit mellett alsóközép-középkategóriában is árulni, bármilyen node-on. Amikor ennek a méretnek az ára majdnem duplázódik, az azt jelenti, hogy sokkal rosszabbul jársz, mint egyébként lehetne.
A konzol paramétereit is ismerjük, ugyanez a kaliber lesz. Ezért hívom fel a figyelmet arra, hogy inkább a környezet miatt tűnik durván másfél kategóriával izmosabbnak GPU fronton a PS5, mint ami valójában.
-
Moby
addikt
A max I/O-t ne kerevjük ide, az a csatoló áteresztőképessége, az nincs semmilyen relációban a tömörített adat kicsomagolt méretével. A csatoló mindig többet fog tudni, mint a tényleges eszköz, a mennyivel, és mennyit itt irreleváns. Én semmire nem utalok, csak arra, amit olvasok.
-
MODERÁTOR
Szóval arra akarsz utalni, hogy az XSX tömörítési megoldásának a hatékonysága valószínűleg még jobb mint ez a kalkulált 200%, és ezáltal majd nyaldoshatja azt a kicsivel több mint 6 GB/s-ot ami a max I/O? A PS5 megoldása meg annyival gyengébbnek ígérkezik, hogy szinte alig lesz csak jobb mint az SSD nyers 5,5 GB/s-ja, ergo majdhogynem pariban lesz a két konzol?
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz paprobert #8990 üzenetére
És hogy a bánatban jön ide a diesize? Hóteltérő architektekrő beszélünk, eltérő csikszélességről, stbstb. Egyébként sem értem amit írsz, a rx5700xt az esetek zömében pont kétszer olyan gyors, mint az rx580
A konzolokban megy egy harmadik architektúra lesz, amit nem is ismerünk még. Én nem tudom dekódolni amit írsz.[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Ezek kalkulált eredmények. Vannak valós eredmények is, de ezek még nem ismertek, csak utlások voltak rá:
Some back of the envelope figures: - Kraken: Reduces the size of a complex non-RDO encoded BC7 format texture (say a normal map) by approx. 20-30%. - BCPack: Approx. 50+% size reduction. Depends on how far MS pushed the tech. Definitely more effective than just Kraken alone. -
paprobert
őstag
Konkrétan az RX5700 XT-re gondolok, ami technikai szempontokat nézve az RX 480-580 utódkártyája.
(Igen, ez azt jelenti hogy technológiailag óriásit ugrottunk előre adott szilíciumméretet tekintve, csak ez az előrelépés a gyártók zsebében landolt, nem pedig a te géped lett 2x olyan gyors azonos pénzből).
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz paprobert #8984 üzenetére
"Amúgy ez a mondat tökéletes indikátora annak, hogy a PC felhasználók mennyire le vannak húzva az elmúlt pár évben kb. a Pascal, de inkább a Turing óta."
Ebben nagyon egyetertek."Ha így tekintesz a dologra, akkor máris hasonló lenne most a helyzet a PS5-tel, mint mint 2014-ben a PS4-gyel volt. (mínusz végre normális CPU, mínusz fancy SSD)"
Persze, ha mindent kiveszunk a kepletbol, ami eloremutato, aktualis es eros, akkor igen, maris nem eloremutato, aktualis es eros a nextgen. Sot, vegyuk meg ki a GPU-t is, es akkor mar akar ossze lehet hasonlitani egy okosoraval is mindket nextgen konzolt.Azt kell eszrevenni, hogy a nextgen hardware szempontbol meg pc szinten is aktualis, es nem eppen also kategorias. Az, hogy ez most eppen milyen hardware es miert, az megint egy masik kerdes, abban nagyjabol egyetertunk.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
MODERÁTOR
Ezekből a számokból te hol látod az azonos tömörítési rátát?
A PS nyers I/O sebessége ~22 GB/s ha nem vesszük bele az SSD-t, de a beépített hardveres kitömörítőnek hála arról hatékonyabban lehet kiolvasni az adatokat, és átlagban ~9GB/s-ot kapunk. Ez azt jelenti, hogy az egy másodperc alatt kinyert tömörített 5,5 GB-ból lesz kb. 9 GB-nyi kitömörített adat. A hatékonyság tehát nagyjából 160%, tehát kb. 1,6:1 a tömörítési arány. Szemben az XSX 2,4 GB-ból csinál 4,8-at, tehát 200%-ot, ami 2:1 tömörítési aránynak felel meg. -
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #8983 üzenetére
Az bizony akkor is töltőképernyő. Az màs kérdés hogy ~1-2s alatt töltötte be a màsik vilàgot.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
paprobert
őstag
"a jelen szeria sok szempontbol mar a megjelenesekor is gyengebb volt, mint egy also-kozepkategorias PC, most meg nagyon nem ez a helyzet, most konkretan rohadt erosek lesznek a konzolok"
Amúgy ez a mondat tökéletes indikátora annak, hogy a PC felhasználók mennyire le vannak húzva az elmúlt pár évben kb. a Pascal, de inkább a Turing óta.
Vagyis grafikát tekintve egyik konzol sem eszméletlenül erős, csak volt képe az AMD-nek a mainstream 250mm2-es GPU-t nem 250, hanem 400 dollárért adni. (sőt, milyen áron akartak vele eleinte nyitni, amiből vissza kellett táncolniuk, ha emlékszel)Ha így tekintesz a dologra, akkor máris hasonló lenne most a helyzet a PS5-tel, mint mint 2014-ben a PS4-gyel volt. (mínusz végre normális CPU, mínusz fancy SSD)
Szóval kb. egyedül ismételgetem ezt a véleményt az adott topikokban, de a valóság az, hogy inkább a majdnem duplázott árak miatt tűnik piszok jó ajánlatnak a konzol, erőben ez a technológiailag kihozható repertoárból továbbra is csak alsó-középkategória. Ami nem baj, a méretgazdaságossági elvnek megfelelni kritikus, de szerintem fontos látni hogy optikai csalódásról van szó inkább.
[ Szerkesztve ]
-
-
opr
nagyúr
Az is egy jarhato ut, de nem az egyetlen, meg lehet ezt oldani alkalmazasspecifikusan is. Valoszinuleg meg egyszerubb is valami AI-t betanitani, ez pont az a dolog, amire nagyon jol tud mukodni meg egy egyszerubb AI is.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Persze, de a PC mindig is arrol szolt, hogy annyira rohadt eros, hogy hiaba kell ugyan annak a dolognak, ami konzolon egy sor kod atmennie 160 kulonbozo retegen, meg igy is gyorsabb es erosebb. Nem lesz ez maskent most se, attol fuggetlenul, hogy a jelen szeria sok szempontbol mar a megjelenesekor is gyengebb volt, mint egy also-kozepkategorias PC, most meg nagyon nem ez a helyzet, most konkretan rohadt erosek lesznek a konzolok, szerintem minimum 2024, mire az atlag PC tudni fogja ugyanazt a szintet cpu/gpu-ban, mint egy PS5/XSX.
A masik oldalrol nezve viszont az van, hogy mar most is lehet olyan ssd-t kapni, ami meg tomorites nelkul is, siman nyers erobol gyorsabb, mint a PS5 ssd-je minden magiaval egyutt.
Igaz, valami 1800 euro a cucc ara es amit ala kell rakni se pont olcso (jobb threadripper lapok), de letezik, mar ma, megveheti barki. Szerintem ez lesz az irany, amerre a PC menni fog, mint ahogy mindig is ez volt az irany, amerre ment.Szerintem (es most ez aztan mar tenyleg csak tipp) az a 10 ev egy olyan becsles volt, hogy az "atlagos" pc nem lesz olyan gyors, ami viszont jogos, csak epp az atlagos pc az a par szaz dollaros csillivilli ultrabook egy apu-val, nem pedig egy okosan osszerakott, draga gamer pc.
-
MODERÁTOR
Amit én olvastam, a PS5-ben 5,5 GB/s-ot tud az SSD, az elméleti max. ~22 GB/s, amiből tömörítéssel hoz átlagban ~9 GB/s-ot. Szemben az XSX SSD-je 2,4 GB/s-ot tud, az elméleti max. ~6 GB/s, amiből tömörítéssel hoz átlagban ~4,8 GB/s-ot. Ha ezeket a számokat összevetjük, akkor arányaiban tényleg jobb az MS tömörítési megoldásának a hatékonysága. De összességében az I/O teljesítmény azért bőven elmarad attól mint amit a Sony hozott össze.
-
karmaresz
senior tag
Ahogy az eddigi információ morzsákból összeszedtem, a PS5 SSD-je köré épített ökoszisztéma elég sok előnnyel jár:
Az alapok:
- ~5 gb / sec átviteli sebesség
- "nulla" seek time
- sokkal gyorsabb boot idő
- sokkal gyorsabb játék betöltés
- gyorsabb patch telepítés
Az extrák:
- felszabaduló ram, mivel nem kell a memóriában tárolni a potenciálisan szükséges pályarészeket
- nincs szükség adatduplikációra, így értelemszerűen az adott játék kevesebb helyet foglal az SSD-n
- dedikált hardveres dekompressziós modul, amivel ismét tárhelyet lehet megspórolni a tömöríthető adatok miatt.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Mike
veterán
Olvastam erről egy cikket, onnan szedtem a 10 évet de már lövésem sincs hol, szóval nem tudom belinkelni sajnos
Persze az is csak egy vélemény, de értelmesen volt levezetve.
Többek között arról is szólt hogy a Win10 io kezelést át kell hozzá írni, és az ms még érdemben bele sem kezdett.
Emellett szó volt a tömörítésről is amit a pc-n a CPU számol míg a psben dedikált proci van erre[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz ImACeltic #8969 üzenetére
Ezzel azért még várjatok. Igen, a ps5-ben kétszer olyan gyors az ssd, viszont egyelőre az a mondás van, hogy a az xbox texture compressionje jobb, mint a ps5-é, de erre részletek azóta sincsenek. Szóval a ps5 I/O-ban nem nagyon jár be más utat, mint az XSX, és a sebessége sem olyan nagyon biztos, mint ami a számokból első körben következne. Nem lesz a két rendszer között olyan nagy különbség, mint amit itt sokan várnak.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz paprobert #8970 üzenetére
Meg lehet csinalni ezt is, csak akkor a 16GB nem eleg. Inkabb 32, de minimum 24 + sata ssd.
De meg ez se ugyan az, mert ahhoz, hogy ezt megoldd igy, egy nagyon ugyes es okos cache-elo eljarast kell irni, ami kozel se biztos, hogy minden jateknal lehetseges.
Nagyon okos cache-eles nelkul meg a ~128GB az, amirol beszelgetunk, az meg egyszeruen nem realis, annal akkor mar olcsobb lesz a gyors ssd.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz RangerFox #8967 üzenetére
MS oldalrol egyetertek. A hozzaszolasban En altalanos jelleggel gondoltam a dolgot.
Amugy igen, En sem ertem, hogy most ezzel mit szeretne az MS, de siman lehet, hogy az van, hogy akkor lesz igazan kihasznalva az az ssd a boxban, ha mar PC-re is lehet ugy tervezni, hogy ott van ugyanaz az IO, es egyuttal akkor engedik el a One szeria kezet is.
-
paprobert
őstag
Szerintem PC-n egyszerűen majd jócskán 16 GB RAM fölé lövik be a gépigényt, ezzel a RAM válik majd másodlagos textúra cache-sé. A játékkal szállított 100+GB textúrák okos frissítése a RAM irányába lesz csak az SSD feladata. Ezt akár egy SATA SSD is meg tudná oldani, de persze ez a koncepció csak tipp.
(#8973) opr Egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Azert ez egy barokkos tulzas. Szerintem kizarolag IO sebesseget nezve maximum 3-4 ev mulva siman elerheto lesz ugyanaz a teljesitmeny egy atlagember szamara is PC-n, mint ami most a PS5-ben. Ezert is irtam fentebb, hogy tippre kb akkor varhato, hogy megjelenjenek az elso PC-s jatekok, amiknel a minimum rendszerkovetelmeny resze, hogy egy ma brutalgyorsnak szamito nvme ssd-rol legyenek futtatva. Atlagember szamara elerheto alatt pedig azt ertem, hogy olcson, de legalabbis pc gaming szinten megfizetheto aron.
-
Moby
addikt
De igen, csak ott Xbox Velocity Architecture-nek hívják.
Xbox Velocity Architecture consists of four components: a custom NVMe SSD, a dedicated hardware decompression block, the all new DirectStorage API, and Sampler Feedback Streaming (SFS). All these four components work together to improve available memory and asset streaming for developers -
-
MODERÁTOR
válasz kicsako #8953 üzenetére
Ugye elvileg a PS5 I/O rendszerében az a lényeg, hogy alig kell előtölteni az adatokat, mert iszonyat gyorsan behúzható az SSD-ről minden, miközben már játszol. Csak a töltőképernyőn ez kétszeresen is segít (gyorsabban a kevesebbet), sőt, a teljes megszüntetésén van a hangsúly. Az XSX hardveres felépítését nem erre hegyezték ki, hanem tradicionálisabb megoldásnál maradtak és jobbára másra gyúrtak rá. Ami érthető mert ott a PC-ket is figyelembe kell venni, hiszen nem számolnak konzol-exkluzív játékokkal.
-
gyuromoj
veterán
2 gamestar cikk:
iOS app segít arckifejezéseket rögzíteni az Unreal Engine-nek
Már következő játékához keres alkalmazottakat a Naughty Dog[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
opr
nagyúr
válasz RangerFox #8958 üzenetére
Nagyon meglepodnek, ha ezt meglepnek 2020 vegen. Az En tippem az, hogy 2023 elott nem lesz olyan jatek PC-n, ahol a minimum rendszerkovetelmenyek kozott van nvme ssd. De ha teljesen oszinte akarok lenni, 2024-25-ot tartom igazabol realisnak.
Aztan remeljuk, hogy nem lesz igazam, mert mindenkinek az lenne jobb, ha hatalmasat tevednek, es akar mar iden/jovore lenne ilyen jatek.[ Szerkesztve ]
-
RangerFox
Topikgazda
-
3L1T3
addikt
válasz RangerFox #8955 üzenetére
Véletlenül sem tölt világok között... csak nem loading felirat lesz hanem Ratchet üvölt.
Jó lesz az SSD a nagyobb és gyorsabb adat mozgatásra, de egy tárhelytől ne várjunk már teljesítmény boost.
Valószínűleg lesz olyan multiplatform játék aminek a minimum követelménye végre SSD lesz PC-n is.
Ugyanakkor nem értem, hogy a PC megint , hogy merül fel. Teljesen más teljesítményszinten van egy PC és egy konzol. PC esetében nincs felvehető maximum energia, hűtés keresztmetszet. Nem beszélve az árról. Mint minden konzol generáció megjelenésekor, elégséges lesz a PS5 és XSX teljesítmény, de már most lehet számítani 2,5-3 éven belül “pro” verzióra. Hozzáteszem ez így van jól. Nem is kell a teljesítmény fejlődés utjába állni. Pont elég volt ez a szerencsétlen PS4,XONE esetében. És ne gyertek a First Party címekkel, mert elenyésző, itt a multiplatform játékok esetenként hulladék teljesítményéről van szó.[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
opr
nagyúr
válasz RangerFox #8952 üzenetére
A box-ban is van rohadtgyors SSD. Ok, nem annyira rohadtgyors, de van. PC-n a mai napig figyelembe kell venni, hogy lehet valami 20 eves, epphogy csak sata-s hdd-rol akarja valaki futtatni a jatekot. Eddig ez nem volt gond, mert a konzolokban levo hdd is kb ezen a szinten volt, de most vegre ez a bottleneck ugy nez ki, el lesz tuntetve, de legalabbis csokkentve. Rengeteg videoban meg cikkben rengeteg szakmabeli beszel rola, hogy ez miert nagy dolog es miert nagyon fontos. Ezt igy eldobni...
Akkor minek rakjak bele azt a nagyongyors SSD-t? Rakjon bele valami sima 1-2GByte/sec-es m.2 SSD-t, 2TB meretben, aztan a pistikek, akik csak a szamokig latnak, maguk ala elveznek, es valoszinuleg meg olcsobb is.Szoval tenyleg az van, hogy vagy az interju baromsag, vagy a csavo terel, esetleg a lockhart-ban nem lesz ilyen gyors SSD, vagy nem tudom.
Valami celjuk biztos van ezzel, kivancsi leszek mi, csak igy egy picit kevesbe varom az xbox eventet, mert ha itt nem baromsagokat beszelt, akkor nem lesz semmi extra, ugyanazok a jatekok lesznek, mint eddig is, kicsit csillivillibb grafikaval es kesz."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
RangerFox
Topikgazda
A PC akkor fogja vissza a fejlesztőket, ha a minimum hardverkövetelményt nagyon alacsonyra kell belőni. Egyébiránt csak plusz teher és fejlesztési idő. De ezzel kalkulálnak is. Az igazi probléma inkább ott keresendő, hogy az XSX hardverében nincs semmi olyan dolog, ami a szebb grafikán és gyorsabb töltési időn kívül igazán "next genesítené" a játékokat. A Ps5-ben van ilyen, az a bizonyos SSD.
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #8946 üzenetére
Jó lenne egy ilyen a Sonytól is
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #8947 üzenetére
Ja megértettem, csak aztàn ràjöttem hogy nem érdekel hogy mit mond, mert nem szàmít. (szàmomra)
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
l.skywalker
félisten
The Horizon Forbidden West trailer soundtrack is available to stream [link]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
hombre[EU]
veterán
igen tudjuk,pont ezért vicces amit mond azért nincsenek only nextgen játékaik,mert nem akarják kizárni belōle a usereket (és az öreg hw nem gond)... de csak 1évig
I find it completely counter to what gaming is about to say that part of that is to lock people away from being able to experience those games. Or to force someone to buy my specific device... (itt a ps5-re gondol) de egy év múlva már teljesen rendben lesz érted már?Life, Uh, Finds A Way
-
nagyúr
válasz l.skywalker #8936 üzenetére
Remélem esetleg lesz valami jó kis csereprogram is, mint anno a One/S-ről az X-re.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #8942 üzenetére
Nem most talàltàk ki hogy 1-2 évig csinàlnak még One-ra is jàtékot. Nem értem mi ebben a meglepő.
-
hombre[EU]
veterán
-
opr
nagyúr
válasz RangerFox #8939 üzenetére
Eleg az, ha a PC-t is tamogatni kell, minimum 3-4 evig garantalja, hogy ne legyen olyan igazan next gen jatek, csak a szokasos, szebb grafikaval (de persze a PC-nel csunyabban, csak elozo genhez kepest szebb grafikaval).
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
válasz hombre[EU] #8930 üzenetére
Azt hittem rossz topikba tévedtem, de tévedtem.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
RangerFox
Topikgazda
Hol mondott olyat, hogy az egész generáció alatt támogatva lesz a One? Amíg kivitelezhető, downgradeljék a játékokat 720p/25 fpsre, több szoftvert adnak el így. Lényegében amit mondott, az egy gamer friendly cukormázba bújtatott féligazság, ami most jól hangzott, később már nem annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Nem fog minden ex menni XOX-en, ilyet sosem mondtak. Màr most van ami nem is lesz One-ra. Egyébként meg ja, ők tudjàk. Én màr több hónapja mondom hogy eszük àgàban sincs eladni az SX-et, ők szoftvert és szolgàltatàst akarnak eladni. Teljesen szembemennek azzal, amit a Sony csinàl konzoleladàs terén.
-
opr
nagyúr
válasz RangerFox #8933 üzenetére
Azt mondta, hogy szamukra a next-gen annyit jelent, hogy kevesebb ideig latod a loading screent es szebb a grafika.
Ez szvsz egy eleg nagy hiba, mert ha minden exkluziv menni fog XOX-on is, akkor mi a francnak venne valaki egy XSX-et? Plusz innentol minden letezo korlat, ami a jelen generaciot fojtogatja, azt figyelembe kell venni, ugyanugy megkoti a keszitok kezet, aztan a vege az, hogy megkapod ugyanazt a jatekot, csak szebb grafikaval.Hat mindegy, ok tudjak.
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
hol is kezdjem?! maradjunk annyiban,hogy nagyon rosszul fog öregedni ez az interjú...ma még mindenki egyenlō és nem számít a hardware, 12hónap múlva pedig fckyou one users. bullshitbe csomagolja azt,hogy ki kell tolni a generációt,mert pofátlanság lenne 2év után otthagyni a onex vásárlókat...és a nextgen exkluzív rossz dolog 2020 végén, de 2021 végén már okés lesz?...wtf?!
ez az ürge már 2013tól kamuzik...és semmi bajom az xbox branddel, de ōt rühellem[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
RangerFox
Topikgazda
Amúgy tényleg, mi rosszat mondott?
-
törölt tag
Remélem lesz szó a Bugsnaxról az eventjükön. Máskülönben semmit se fog érni.
-
Wesder
félisten
Valahogy elfogyott az angolom, mert nem értem mi a gond.
-
hombre[EU]
veterán
Fülöp gyerek most nagyon beszólt nem hiszem el,már megint hülét csinál magából...
Life, Uh, Finds A Way
-
d@vee
őstag
Persze hogy drága a PC gaming. De azon az oldalon mindig hasít a kalózkodás, kb. nem kell játékot venni. Én nagyrészt legál vagyok, akciósan behúzom a játékokat. És bőven elvagyok 1080p-n. Nem sajnálok 3 évente kiadni 70-110k-t vga-ra, egyszerűen nekem ennyi a saját hobbimra belefér.
Valahogy hülyeségnek érezném venni egy boxot a PC és a PS mellé. De abszolút megértem azt, akinek a helyzete pont azt teszi logikusabbá hogy PC mellé vesz másik szobába egy boxot és egy fiókkal tudja nyomni innen, gyerek meg pl. konzolról.Ui.: hombre[EU] nagy igazság, konzolon nem lehet csézni
[ Szerkesztve ]
Ja
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #8927 üzenetére
Nyílvàn, a sajàt igényeim nem egyenlő mindenki màs igényeivel.
-
hombre[EU]
veterán
hát assettózni nem lehet konzolon, se iracing, se rfactor se csézni, se stratégiai játékokat meg mittudomén milyen mmo-k vannak most... szóval lehet bármilyen olcsó meg jó a konzol nem biztos,hogy alternatíva mindenkinek. de amiért a legtöbben választják az a személyreszabás. konzolon,ha szar a verzió akkor ez van, pc-n addig tweakeled míg jó nem lesz a te gépeden. pro-con ott van mindegyiknél
Life, Uh, Finds A Way
-
Wesder
félisten
Nekem azzal nincs baj hogy monitor elött, mert most is úgy hasznàlom, de a PC gaming egyszerűen gagyi ha konzol utàn àtülsz. Inkàbb veszek 2 konzolt azt le van fedve minden. Szerencsére màr elértünk oda hogy làtvànyra panasz nem igazàn lehet.
-
Szabi®
addikt
-
Kicsimix
őstag
ABU még egy kis szösszenete PS5 kapcsán is : [link]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
nagyúr
-
Wlac
Ármester
Ha a kraftolásra és a skillezésre gondolsz, tuti hogy marad a mostani formula (már a Far Cry 3 óta ugyanez a rendszer van). Biztos vagyok abban, hogy ez is egy tök jó játék lesz, és megéri az árát 6000 forintért akcióban (ez nem szarkazmus, szeretem a Ubisoft játékait, csak nem teljes áron).
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
felixo
őstag
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #8904 üzenetére
Szerintem ők úgy vannak vele hogy "làtod Béla, ez is elég". Ha bezuhannànak az eladàsaik akkor teleszrt gagyàval iparkodnànak végre valami értelneset összerakni.
Amúgy nextgenre én lehet majd behúzom, ha nem olyan RPG-s lesz, mint a New Down. Persze csak nyomott àron.
-
felixo
őstag
Vajon a menürendszer magyar lesz ?
Redmi Note 9
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest