Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz mekkGyver #11316 üzenetére
Ha értelmeznéd is a hozzászólásokat akkor nyilvánvaló volna, h végig a saját HUB és a szolgáltató kapcsolatáról van szó, nem pedig az adott cég eszközéről: vajon mégis miért írtam meg az api végpontokat ahol az Amazon ill. a Google eléri az otthoni gépet? De tényleg elég unalmas már, h csak kötözködni jársz ide
-
LouiS22
veterán
válasz mekkGyver #11315 üzenetére
Viszont meg kell, hogy kövesselek: valóban frissül az mjpeg kimenet és kvázi mozgóképet jelenít meg.
Ellenben a hivatalos mobilappban már nem látszik ilyen módon a kamerakép (böngészőben okés).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
válasz mekkGyver #11315 üzenetére
Mintegy öt éve használok domót, szóval a személyeskedő megjegyzéseket tartsd meg magadnak. Értem én ,hogy ez a topik mekkGyver homokozója lett, viszont ha 1 hét alatt ketten is szóvá tesszük... Akkor lehet, hogy a hiba nem a mi készülékünkben van?
Hovatovább: varázsold már be pl. ezt az url-t: http://192.168.2.119/cgi-bin/api.cgi?cmd=Snap&channel=0&rs=wuuPhkmUCeI9WG7C&user=admin&password=123456
(Reolink kamerák MJPEG kimenete)
Segítek, nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
válasz mekkGyver #11309 üzenetére
Te magad írtad le korábban, hogy régi kamerákkal működik/cgi script. Régi kamera egyenlő MJPEG. Azaz állóképek sorozata egymás után.
Egyébként pedig tényleg kezd unalmas lenni, és a múltkor már valaki szóvátette a stílusod.
-
addikt
válasz mekkGyver #11311 üzenetére
Nyilván Degeczi az Alexás alszálban nem arra gondolt, hogy az echo-nak kellene portot beforwardolni. Alexaval vagy GA-val összekötött Hass-ról vagy Domoticz-ról volt szó, én csak próbáltam kifejteni, hogy ezekhez sem feltétlenül kell portfowrad, illetve később neked, hogy van olyan eset, amikor mégis. Sajnos perpill igazán jól nem tudod máshogy megoldani, de lehet hogy nem is szükséges (lásd a fenti listámat).
-
addikt
válasz mekkGyver #11302 üzenetére
Úgy jön ide, hogy ha valaki nem akar emulated hue módot, vagy havidíjas hass cloudot, akkor valóban kell a forward. A kérdező nem jelölte meg, hogy mit akar pontosan, én kerülném a portforwardot mint a rossz gyavaját, ezért ebben a sorrendben növelném az igényt + kockázatot:
- ha nem gond hogy költeni kell havonta -> hass cloud
- ha nem akarok költeni, de elég az emulated hue funkcionalítása (sokmindent bele lehet szögelni azért, de nem fullos) -> emulated hue
- ha egyik sem megfelelő, akkor marad a local api, és a portforward -
SwissAirplan
aktív tag
válasz mekkGyver #11301 üzenetére
Nem kell nekem hogy a Domo-ba integráljon mozgoképet, az nekem doszt elég ha ott van a kis kamera ikon (vagy akármi) és ha arra rákattintok akkor behuzza az eppen akkor aktuális állóképet!
A mozgóképhez pedig akkor ha jol tippelem kell keresni egy olyan szoftvert ami Linuxon fut ( linux mint-re tervezem a Domot tenni egy miniházas HP i3 ra)
És akkor ha valami "érdekességet" lát az ember a Domon akkor oda át lehet nyergelni!
Vagy milyen megoldást javasoltokA mobilhoz amugy nem ragaszkodom 25-35 dollcsiért elég emberi kamerákat lehet kapni.
(A "megfigyelendő terület" az egy 3x5 méteres zárt terasz. Meg egy beltérbe lévő 4x5 méteres előszoba)
-
LouiS22
veterán
válasz mekkGyver #11295 üzenetére
Olvasd el és megérted. A kolléga a kamerakezelés alatt RTSP (azaz folyamatos mozgókép) megjelenítést értett... Az nem kamerakezelés, hogy mutat egy állóképet szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mekkGyver #11188 üzenetére
Neztem egy ilyet: [link]
A kerdesem. Ha ezt meghajtom egy kulon tappal, akkor mit es hova kene kotnom a csengorol, hogy erzekeljem a ledek felvilanasat?
Tudom, nem ertek hozza, de csengon levo GND+Led fesz. ágat nem tudom rakotni a NodeMCU-ra, mindenfele plusz cucc beiktatasa nelkul?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mekkGyver #11182 üzenetére
Nem lesz jo a sonoff, nem fer el a csengo dobozaban..
Adott egy ESP8266 (ESP-01) a csengo es egy HLK-PM03 tepegyseg. Ebbol kene valahogy kihozni a biztonsagos uzemet.
RF vetele: Igen ez lenne az egyszeru, de sajna nem megy... Epitettem meg ev elejen egy RFLink-et ATmega2560 alapon de az sem fogott semmit.. (probaltam elkapni a nyers adatot is de semmi... Termeszetesen mas 433mhz es cuccokat latta, szoval a cucc mukodott) Meg 315mhz es antennaval is probalkoztam, hatha... de semmi.
Probaltam sonoff rf bridge-et is, (portish firmware-el) szinten nem latja, meg a nyers jelet sem.
Ezert kellene a fentiekbol osszerakni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz mekkGyver #11174 üzenetére
A családomban nem akad hozzád hasonló fennhéjázó alak, így ezt a megszólítást tartogasd a saját köreidnek, ahol ezzel a stílussal (ha már mással ezek szerint nem) érvényesülni tudsz!
Hogy ki beszél baromságot, arról elég visszaolvasni a korábbi hozzászólásaid, ahol azt sem nézed meg miről van szó, csak belöksz pár fontoskodó megjegyzést...
(a saját linked meg próbáld értelmezni, különös tekintettel az időtengelyre) -
vampire17
addikt
válasz mekkGyver #11174 üzenetére
Sztm ne szemelyeskedjuk ok? Ez egy olyan bekes topic volt eddig... Ha egybol irtad volna neki, hogy miert nem ertesz vele egyet, akkor lehet nincs ez..
Szoval az a biztos, ha beteszek egy sajat tapot? pl ezt: [link] HLK-PM03 3.3v
Ilyen esetben hogyan kozositem a foldet?
-
vampire17
addikt
válasz mekkGyver #11140 üzenetére
Ertem, akkor es sem jarhato ut sajnos....
a belteribe szerelt ESP segithet? Az a baj, hogy nem tudom, hova kene kotnom, hogy legyen valami "on/off" jelem, ha megnyomjak a csengot... Anno szetszedtem egyszer es probaltam merni a kimeneteken de nem volt semmi, sehol...
-
veterán
válasz mekkGyver #10959 üzenetére
fél óra működés után ahogy szereltem be a dobozba néztem kézzel és nem éreztem, hogy meleg lenne a LM2596s... Majd infrás hőmérővel is megnézem... de lekopogom 2 napja körülbelül folyamatosan működik - tápon van - és már megcsinálta az első programozott locsolását is
Megjegyzés aki opensprinklerrel akar locsolni:
- a köröknél lehet állítani, hogy párhuzamosan futhat-e a kőr mással
- programoknál viszont több kört alapból tud együtt kezelni (akár MASTER locsoló "körrel")
- nálam 1,05 A-s trafó 2 relét simán visz többet nem akarok... Elvileg 750 mA-s tápot ajánlanak így annak is vinnie kellene a master + 1 kör kombót tehát a 2 kört egyszerre, s gyanítom hogy a 1,05 A esetén pedig a 3-at is elbírná de nem erőltetjük -
Degeczi
nagyúr
válasz mekkGyver #10941 üzenetére
Így van! 5V-os Arduino Mini is teljesen jó, $1.33-ért darabja, a CAN bus adapter $1.18 (de az RS485 illesztőnek még $0.3 sincs darabja), szóval nem tétel egyik sem. Még mozgásérkélőből is akad itthon régen Arduino-hoz beszerzett filléres SR501, amiket így végre föl tudok használni. A buszrendszer miatt a kábelezés sem lesz nagy összeg, hiszen elég egyet körbevezetni, nem csillagpontosan. Persze, h idő-energia - dehát részben pont erről is szól az egész: ez egy hobby, amivel szívesen tölt időt az ember!
Nálam a plafon kőzetgyapottal kitöltött gerendái alatt gipszkarton a borítás, a padlástérben pedig további gerendákra fektetett vastag OSB lapok képezik a padlót, külön rögzítés nélkül = azokat félretolva könnyen lehet kábelezni tehát a szobákat fölülről megtámadva, csak kb. 30 centis szakaszokon kell majd a falba marni az ablaknyílások felső szegélyéig (ahol meg nem fontos az elrejtés, pl. mellékhelyiségben valszeg egyszerűen falon kívüli kábelcsatornával)
Zigbee-es érzékelőim is vannak - és továbbra is lesznek jópár helyen, hiszen pl. mosógép- vagy szárítógép-, de hűtőgép ajtóhoz sem fogok kábelt vezetni, de valszeg az ajtókon is maradnak a vezeték nélküli megoldások.
-
Degeczi
nagyúr
válasz mekkGyver #10926 üzenetére
Pont most gondolkozom én is azon, h átalakítok pár filléres vacak (csak nyitásról impulzust küldő) 433-as nyitásérzékelőt vezetékesre, és szobánként egy-egy Arduino nano-val megoldani az összes ablak nyitásérzékelését.
A kábelezéshez vmilyen buszrendszer lenne ideális (ahogy említed, a tápot is központilag megoldva): és valóban az RS485 az egyik lehetőség, de akár CAN bus-szal is meg lehet oldani egyszerűen - szerintem rendelek mindkettőhöz alkatrészeket, aztán majd kiderül, melyik válik be jobban. -
malnabokor
senior tag
válasz mekkGyver #10928 üzenetére
Még dolgozom rajta, hogy tudnék kevesebb karakterrel hatékonyabban írni
UberMutant: köszönöm szépen, akkor redőnyönként egy shelly, ezt javítom magamnak.
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
-
-
Immy
őstag
válasz mekkGyver #10543 üzenetére
DS118-am van, realtek cpu-val. A docker és virtuális gép futtatás az intel cpu-val rendelkező NAS-ok privilégiuma.
Degeczi: Ebben az esetben várok és hátha kijön a synology egy frissített python-al nem akarok plusz egy "server"-t beállítani ami fogyasztja az áramot még ha RPi3+ is van szó, aminek nagyon kicsi a fogyasztása.
Chal: most kezdek ismerkedni az IOT világgal és első körben a fő szoftveres platformot akarom megtalálni, ami a legjobban támogatott.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
enesbcs
tag
válasz mekkGyver #4520 üzenetére
Igen, PlatformIO vagy Arduino IDE-ben az ember megírja C nyelven, az ESPEasy forráskódjával együtt, belefordítja a firmware binárisba, amit rá lehet sütni az eszközre. A PluginPlaygroundon van pár kész plugin, pl a VL53L0X lézeres távmérő használatához csak ott találtam plugint. Meg van pár olyan is fent, amit már átemeltek az ESPEasy normál repositoryba. De hogy még mindig magamat reklámozzam, a WifiMan plugint is beteszem minden általam fordított firmware-be, ezzel lehet szabályokból ki-bekapcsolni a ModemSleep funkciót, ezzel jelentősen csökkentve a fogyasztást. Elvileg ezt a funkciót majd átveszik a pluginomból az ESPEasy Core funkciók közé valamikor, egyelőre csak a DeepSleep van integrálva.
-
enesbcs
tag
válasz mekkGyver #4515 üzenetére
Azon az 5V-os WiFi-s relén simán elfut az ESPEasy és a Tasmota is, aminek sárga a csatlakozója:
http://bitekmindenhol.blog.hu/2018/02/03/wifi_mini_rele_5v_esp-01sA fekete csatlakozósnál egy sorosan vezérelt MCU aktiválja a relét, erre írtam egy ESPEasy plugint (P165 a PluginPlaygroundon), ami a Sonoff Dualon kívül ezt az LCTECH nevű wifis relét is tudja vezérelni.
Nem kell semmit hekkelni fizikailag, a saját soros parancsait küldi az ESP az MCU felé.
Előre fordított binárisok letölthetőek >innen< (valószínűleg az 1MB-s Puya safe binary lesz a jó ehhez
A beállításokról pár képet lőtt egy lelkes felhasználó >itt látható<[ Szerkesztve ]
-
cpt rodgi
tag
válasz mekkGyver #4426 üzenetére
szia.
Érdeklődnék, hogy a fényképen amit megosztottál, Érintő villanykapcsoló, amiből van 1-2-3 gangos, honnan szerezted, és van-e háttérvilágítása? Ilyet keresek régóta, ami wifis, gyengébb/ erősebb háttérvilágítás, vagy ilyen / olyan színü.
Mert a sonoff ugyan közkedvelt, flashelhető, de sajnos nekem ez nagyon nem tetszik a megjelenése. -
ghck
csendes tag
válasz mekkGyver #4419 üzenetére
Magamra vettem, hiszen nekem címezted, és nem mondtad, hogy ne vegyem magamra.
Azt mondtad, ne sértődjek meg. Nem is sértődtem meg.Amúgy a személyeskedéssel általában van bajom. Az egyes hozzászólásokat a tartalmuk, és nem a hozzászóló újoncsága alapján kellene megítélni. Szóval talán nem kellene egy anonim szabad nyilvános fórumban holmi tekintélyelvűségnek helyet adni. Azért, mert valaki régi, még mondhat borzalmas butaságot. És fordítva.
És nem, egyáltalán nem haragszom.
A gyári wifi-modulod amúgy vezérelhető kényelmesen homeautomationból, vagy csak saját appon keresztül?
-
ghck
csendes tag
válasz mekkGyver #4417 üzenetére
Elolvastam részletesen, amit írtál, és értem, hogyan oldottad meg. Zseniális, ajánlott módszer...
A hozzászólásod azon részére reagáltam, miszerint csak véséssel lehet nullát vinni a kapcsoló dobozába.
Nem, nem csak véséssel, hanem a kapcsolóhoz húzott két vezeték átkötésével.Nekem mind a kapcsolónál, mind a lámpánál tasmoták vannak. Van sonoff, van saját építés. (Újabban, mivel kell low power megoldás egy-két távoli helyre, egy pár helyen a mesh háló kiépítése miatt mysensoros node-ok is vannak ugyanilyen funkcióval...)
(Amúgy te milyen információ birtokában tudod azt állítani, hogy egyetlen klíma sem beszél a távirányítóhoz? Mert OK, az enyém nem, nem is hallottam ilyenről, de a kolléga talán tudhat valamit, amit mi nem, nem gondolod? Az az elemkivevős ötlet eléggé saját tapasztalatnak tűnt pl.. Szóval én nem sértődök, de a segítőkész klímás kolléga jogosan sértődne a kommenteden!)
-
Janaboy
veterán
-
félisten
válasz mekkGyver #3936 üzenetére
De, pontosan az a bajom, hogy lyukak vannak. Ha tüskék lennének, beleférnének gyárilag.
A lyukak pedig csak alulról hozzáférhetőek, felülről a nagy zöld Sonoff-fényreklám takarja őket, amit nem szívesen feszegetnék.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BullZeye
veterán
válasz mekkGyver #3803 üzenetére
Én tavaly ősszel próbálkoztam csövezéssel gőzölt betonon (panel). Maradjunk annyiba, hogy elméletben tök jó lenne, gyakorlatban megvalósíthatatlan kategória
Így inkább megtanultam glettelni, és ha gáz van kitépem a vezetéket, és glettelek Ennek a szomszédok is jobban örülnek.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
jedie82
csendes tag
válasz mekkGyver #3730 üzenetére
Köszi a segítőszándékot.
A kábelezés nem gond, mert térkövezés/füvesítés előtt a ház, és a kinti garázs között letettem többek között 2 db 30-as csövet a föld alá. Ez a gépészeti helyiségig megy(pince), ahol a szerver is van. Bőven befér. A garázstól mennek még csövek mindenhová, gondolván a későbbi automatizálasra. (Szerszámos, filagória, kapu, kerti tó, kút akna, üvegház, csirkeól, kerti lámpák). Az ipkamerákat is ezeken keresztül oldottam meg. Itt van olyan kamera ami 38 méter hosszú cat5e kábellel van a poe swichre kötve, igaz az nem rs232 szabvány.
A reggeli hólapátolás közben (mivel itt debrecenben rengeteg esett) lemértem a távolságot 15-16 méter kis ráhagyással. Ma le is kábelezem. Majd kiderül megy e. -
félisten
válasz mekkGyver #3702 üzenetére
mekkGyver, enesbcs!
Az biztos, hogy társasházi környezetben külön művészet összehozni a használható wifit, és egészen mások lehetek a körülmények a lakás egyik és másik sarkában.
Egy jól megtervezett ÉS erre felkészített eszközökre (pl. Ubiquiti) épülő hálózat persze sok segítő szolgáltatást tud nyújtani, de az már költségoldalon sem mindig megoldható.
Nekem szerencsém van, mert családi házban élek, ugyanakkor egyetlen router lefedi a teljes területet, összes szintet.
Ha viszont ez az eszköz kifut, vélhetően én is elmozdulok az eggyel komolyabban menedzselhető irányba.
Az AP-okról azért még annyit, hogy ahol nincs roaminglehetőség, ott nagyon nem ajánlott azonos SSID-ket adni nekik -- így meg a fixen telepített IoT eszközöket jó eséllyel rá lehet hergelni a hozzájuk legközelebb működő AP-ra.
MaCS
-
válasz mekkGyver #2000 üzenetére
Ahogy irtam is tisztába vagyok azzal, hogy nagyon szerteágazó a terület, de valami leirás info tanács csak fellelhatő olyanoktol akik már használják a rendszert és tapasztalatuk van benne.
Mert nekem jelenleg csak annyi infom van, hogy vannak kütyük amiket lehet vezérelni programokkal.
DE nem tudom, hogy arra amire szeretném használni ahhoz mire van szugségem.
Ahogy olvasgatom avnnak az ugynevezett ready to use kütyük amiket csak fel kell ismertetni a hálózattal és a telefon programmal lehet állitgatni, meg vannak amikhez meg kéne bontani az elektromos hálózatot meg saját programokat kell irni hozzá és vannak a wifis meg a rádiós cuccok.DE ezen kivül semmit nem tudok .Infó hiányában meg nem tudok rendelgetni cuccot hogy majd valamire jó lesz.
esetleg van valami olyan alkalmazás amivel virtuálisan lehet szimulálni a dolgokat és mikor abban a környezetben minden kiépitésre kerül akkor lehetne átültetni a valóságba már egy kész beállitást?Egyébként gázos konvektorokat hogyan lehetne, felokositani , hogy stabilabban és pontosabban tartsa a kivánt hőfokon a szobát?Pelgrim és FÉG régi tipusu.
-
-
félisten
válasz mekkGyver #1949 üzenetére
Őszintén kívánom, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, hogy a hangutasítások komoly kényelmi funkciót, neaggyisten életminőségbeli tényezőt jelentsenek!
Nem piszkálódásból, de nagyon sok ember számára jelentenek az ilyen (és egyéb, nem rászorulók által lefikázott szolgáltatások) komoly segítséget a mindennapi életben.
MaCS
-
-
Norby-007
tag
válasz mekkGyver #1891 üzenetére
Szia,
Köszi, közben kiméregettem hogy nálam sincs nulla a kapcsolóknál, így nehéz ügy. Én ezt találtam [link] a de az a baja, hogy a kapcsolók helyére kell egy elemes rf kapcsoló amiben mindig cserélgetni kell az elemet. Az általad fejlesztett kapcsolás alternatív kapcsolókhoz is működik. Sajnos nekem a kapcsolók kötődobozához semmit sem tudok beépíteni, mert nincs rá hely. Viszont amit most fogok kiépíteni a ház átalakításánál gipszkarton dobozolással oda mindenhova tudok nullát vinni, oda érintőkapcsolós rf kapcsolókat fogok tenni és azzal lehet majd a led lámpákat és led szalagokat kapcsolgatni, de a nappaliban étkezőben ami egybe van olyan messzire kell mennem (na jó 10 méter) a kapcsolóhoz, hogy jó lenne automatizálni hangvezérléssel, de azért nem fogom szétvésni a falakat, hogy be tudjam tenni a sonoffot a kötődoboz mellé. -
Norby-007
tag
válasz mekkGyver #1821 üzenetére
Akkor azt nem értem miért lehet wifis és rf-es váltókapcsolót kapni, akkor annak mi értelme van?
[link]Ha van két ilyen váltókapcsoló betéve a két eredeti sima váltó kapcsoló helyére és alexával az egyik kapcsolót kapcsolgatom, akkor így is úgy is lekapcsolja függetlenül annak állásától, nem? Nem kell a központnak tudni, hogy fel van-e vagy le van kapcsolva. Sőt a broadlink Rm proval nem is kell semmi központba mennie a jeleknek. Valamit nem jól látok itt? Meglehet mert amikor időm engedi olvasgatok a dolgokról, de egyelőre még csak hajóznak a cuccok így még kézbe semmit sem fogtam.
Viszont miután rendeltem cuccokat utána néztem ki ezt az Alexát és a Broadlinket amikkel jó pofa cuccokat lehet művelni. Most még tegnap elcsábultam a Google Home Mini felé is, de mivel az annyira új és nem lehet csak chromecasttal hangot áttolni hangfalra belőle, meg nagyon kevés még hozzá az infó (illetve az alexára is rá lehet tenni a google keresést és a youtube-os ingyen zenét, videót), hogy inkább Alexa mellett döntöttem :-)
Van egyébkén tapasztalat itt a GHminiről már?
Köszi. -
Yoshida
aktív tag
válasz mekkGyver #1746 üzenetére
1 perc múlva a grafikonon leesett 1 fokot pont az érték, ebből gondoltam hogy stimmel. Meg előtte nem mínuszba hanem pluszba adtam hozzá, és még magasabb lett az érték.
Itt volt asszem, 1 perc alatt ment le 1 fokot (0.9, gondolom közben emelkedett 0.1-t):
Más:
Volt szó az nrf hatótávról, most 8 méterre egy gipszkaron fallal elválasztva, low power settingen stabilan jönnek a hőmérséklet adatok. Antenna nélküli verzió, de a tápon van egy kondi! Azt írták az kell, hogy stabil legyen. 22uF asszem amit találtam hirtelen, 4-40 között bármi jó, ha jól emlékszem.
qqzs:
milyen vastag lett a hőszig? Ha elég jó, akkor a szobánkénti szabályzás egyre inkább értelmét veszti, pláne ha nyitva tudjátok hagyni az ajtókat napközben. (szerintem)[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz mekkGyver #1708 üzenetére
Ezeken a relé modulokon sajnos nincs eléggé el szeparálva a gyenge áram az erős áramtól.
Ezért nem ajánlják.
Nekem olyan opto csatolós moduljaim vannak, amelyikek külön tápfeszről üzemelnek. Így nem terhelik meg annyira az mcu-t.
A sonoff relé simán vezérli.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
alcsapalcsa
tag
válasz mekkGyver #1679 üzenetére
Akkor ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy veszek egy pl. wemost, azon egy gpio-ra kötöm az egyik vezetéket, a másokat a gdn-re? Ha van egymás mellett több ablak, akkor mehet uarra a gdn-re és más-más gpio-ra?
Egyébként néztem ebay-en, de kb ott is hasonló áron van, csak ott szemét módon a 10db 5pár, persze nem néztem végig és így is kb egy árban vannak, csak nem kell 20 párt venni egyszerre ez a 11.11 meg tényleg béna, bár amiket vettem nem voltak drágábbak, de sajnos a felárazások miatt meg kellett várni az elmúlt hetekben a 11.11-et.
-
qqzs
őstag
válasz mekkGyver #1631 üzenetére
Amit negativumnak mondanak higy 15fps de az engem nem erint meg usb drivera is tud menteni sd mellett es amit meg sajnos nem sikerult beuzemelni meg higy motorosan tud kovetni mozgo objektumot. Forumokban is panaszkodnak hogy a frissites miatt. Remeljuk megjavul. Egyebkent szep kepe van hangkommunikacio is jo oda vissza. Ja es reddot awardos
Eladó: GTS450
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
válasz mekkGyver #1589 üzenetére
Nekem pont 3600-as Tplink szarakodik...
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
fecus
őstag
válasz mekkGyver #1578 üzenetére
Mindegyik érdekel, de kikeresem magam, csak hátha néztél, olvastál valami jó cikket, videót.
Megjött a SonOff kapcsolós aljzat. Azon most kitanulom a Tasmota-t és ha beválik átállok a fali kapcsolóval meg a minivel is."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
itanczos
senior tag
-
fecus
őstag
válasz mekkGyver #1567 üzenetére
Ez jól hangzik. Van egy linked ahol ez kissé részletesebben le van írva?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz mekkGyver #1558 üzenetére
Stimmel. Nekem elfért egy rövid tüskesor, így az bent is maradt beforrasztva. Láttam egy jó trükköt: Blu-Tack, más néven gyurmaragasztó segítségével zárta a GPIO0-t addig amíg feltöltötte a progit.
És amikor Tasmotáról Tasmotára upgrade az megy OTA?
Ha WiFi-t váltok akkor a miatt újra kell fordítanom?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
itanczos
senior tag
válasz mekkGyver #1556 üzenetére
Azért kicsit macerás, mert az rx-tx-et is forrasztani kell és a "flash button"-t is.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
fecus
őstag
válasz mekkGyver #1549 üzenetére
ESPEasy-ről tudok Tasmotára frissíteni OTA vagy szét kell szerelnem a falikapcsolót?
-
Gh0sT
addikt
válasz mekkGyver #1456 üzenetére
Ha ezt előbb tudom...
Amit most linkeltél powerbank szerű megoldást, az ha jól értem a behelyezett 18650-es cellából mindenféle forrasztás nélkül csinál egy 5V-os kimenetet az USB ágon, amit már köthetek a ledekre, a relére és az Arduino raw lábára? Ráadásul helyben tölthető lenne...Most már csak az a kérdés, hogy vajon egy cellával meddig menne el az Arduino.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
krisztián28
csendes tag
válasz mekkGyver #1418 üzenetére
Nekem például azért szimpatikusabb a mysensors mert sokkal inkább realtime mint az espeasy-s esp8266.
Magyarán ha mondjuk mysensors-al kapcsolgatok egy fényforrást domoticz-on keresztül akkor azonnal felkapcsol a világítás, míg espeasy esetében vagy egy kis késés 1-1,5mp. Vagy pl. volt olyan hogy hirtelen ki-be kapcsoláskor megbolondult az egész espeasy és diszkóba illő fényeffektet varázsolt a nappaliba (folyamatosan ki-be kapcsolgatott amíg újra nem indítottam).
Lehet, hogy ha írnék egy saját programot az esp8266-ra akkor ez a hiba pl. kiküszöbölhető lenne... Egyetlen problémám, hogy nem tudok programot írni, így "hozott anyagból dolgozom".
Mellékesen jegyzem meg, elképzelhető, hogy csak én bénáztam el valamit és azért volt vele negatív tapasztalatom. Lehet az is, hogy ha MQTT-vel vezérelném akkor másképp viselkedne, de sajnos fogalmam sincs, hogy mi az az MQTT.
Az espeasy-ben tetszik, hogy egyszerre több érzékelőnek be tudom hívni az adatait vagy több dolgot tudok vele kapcsolgatni, vagy "mindent" vegyesen "egy" eszközzel meg lehet oldani.
A mysensors-nál is gondolom van erre lehetőség csak ott meg a programíráshoz kellene konyítani, legalább annyira, hogy több előre megírt programot össze tudjak ollózni és így lehetne 1 db arduino-val szintén több dolgot írányítani vagy több féle érzékelő értéket kiolvastatni. De programozás tudásának hiányában ez is felejtős...
Így marad az hogy minden érzékelő kap 1 arduino-t[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz mekkGyver #1423 üzenetére
A telefonos példa szerintem abszolút nem helytálló, itanczos is leírta, hogy a mysensors idejében még nem volt esp egyrészt, másrészt én már nem 2 hónapja foglalkozok ezzel és eleinte az esp ahogy te is írtad, egy bugos vacak volt. Neked nem prioritás az elem vagy akksi, mert mindenhova van vezetéked vagy 230as dugaljba dugsz mindent, nekem nem ez a vonal van, én nem akarom szétfúrni a falakat, mert nem tervezek felújítani, ezért jó a rádiós is. Ha sikerül megoldani, hogy bírja 2 évig elemről egy hőmérő, akkor nyert ügyem van szerintem.
Az, hogy többségetek nem csak automatizál, hanem telefonnal is vezérel, az legyen a többségetek választása, amihez minden jogotok megvan. De akkor ne köss bele abba, ahogy én csinálom, mert nekem is megvan ez a választási jogom és lehetőségem, ami neked és a többieknek.
Az én olvasatomban a telefonnal villanykapcsolás sima parasztvakítás és éppen nagyon kevés haszna van, viszont ha földnedvesség és várható időjárás alapján van megöntözve a fű, akkor amikor a legkevesebb a párolgási veszteség és mindezt nem nekem kell vezérelni, hanem egy számítógépnek, akkor szerintem helyben vagyunk, mert szerintem ez az automatizálás.
Telefonról irányítás témában még egy dolog, nekem is elérhetők házon belül egy adott porton a lehető legbiztonságosabb módon az eszközeim és az internetre vpn-en keresztül van kiengedve a házautomatizálás. Ennél többet én a saját eszközeimmel és tudásommal nem tudok elérni, de nekem ez egyelőre elég is. Ha bármi probléma adódik, akkor leválasztom teljesen és kész, nem vagyok kíváncsi rá, hogy bedugva maradt-e a vasaló, mert ki szoktuk húzni, a redőny meg majd leereszkedik magától, amikor kell, én ugyan nem fogom huzigálni.Az egész monológomat a tisztánlátás végett írtam és nem támadni akarok, csak közelíteni egymás álláspontját.
-
itanczos
senior tag
válasz mekkGyver #1425 üzenetére
Egyet értek veled!
Nekem is ezek miatt a kedvenceim a Sonoff cuccok!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest