Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogee
tag
Sziasztok!
RPI3-on fut nálam a HA (HA.OS)
Nemrég kipróbáltam VLC (lokál) - intergrációt - TTS-el olvastatnék fel vele üzeneteket.
Az az anomália áll fenn, hogy kb 5-ből 3-szor kihagy pár szót a felolvasott üzenetből.
A legenerált MP3, teljesen OK...
A tts.google_translate_say service-el indítom a lejátszást.
Kipróbáltam ezt a service-t kodi-ra küldve is, de ott is ez a helyzet.
Sima MP3 fájl lejátszásakor is csinálja...
Mi lehet a gond? -
yogee
tag
válasz noorbertt #31165 üzenetére
Bocs, nem volt elég egyértelmű: x percenként szeretnék xiaomi GW-en hangjelzéssel figyelmeztetést ablak nyitvamaradásra. (a GW kezelés megvan, működik...)
A Te megoldásod, sztem csak egyszer, 10 perc mulva fut le.
A google szerint a HA alert funkciója pont erre van kitalálva, de csak a notification-nel lehet megadni azt, hogy hol jelezzen, call service-el nem. [link]Ha kiegészítem a példádat "time_pattern minutes:/5"-el, akkor működik a dolog, hogy 5 percenként lefut a figyelmeztetés, de nekem az nem megfelelő, hogy ha mondjuk 10:04-kor kinyitom az ablakot, akkor 10:05-kor már jelezni fog, hogy 5 perce nyitva... [link]
domoban alatt LUA-ban a device last_update volt figyelve percenként, hogy az eltelt percek száma osztható-e maradék nélkül pl. 5-el.
HA-val ezt hogy tudom megoldani? -
yogee
tag
Sziasztok!
HA-alatt, ablak nyitvamaradásra figyelmeztetést csinálnék...
(domo alatt, semmi gond nem volt, LUA-val x percenként, lecsekkoltam a sensorokat és ha nyitva volt, jelzett xiaomi GW az előre beálíított hanggal.)
sok helyen HA alert-et javasolják, ami megy is, de csak notification-t tud, xiaomi GW-t meg service-el kell indítani. Lehet valahogy notification-el meghívni xiaomi GW-t?Alert helyett jelen tudásom szerint "time_pattern" trigger-el oldanám meg x percenként, úgy hogy minden nyitásérzékelő sensornak készítenék egy automationt...
Ez jó megoldás, nem terheli feleslegesen a rendszert? -
yogee
tag
válasz Shummo #30887 üzenetére
Ez a bekötés szerintem nem jó, NE kösd így be.
Az eredeti rajz sem jó, a lámpáknál a fázist kell megszakítani, nem a nullát.
Nem tudok rajzolni neked, de olyanba gondolkodj, hogy ami fázis megy a lámpához, azt kösd a relé S1 pólusára, a lámpát közvetlenül a relébe (N,,L1), a relének meg adj N-re földet, L-re fázist.
Nem bántásnak mondom, de, szerintem ha a fenti képet komolyan gondoltad, akkor keres egy szakembert a környékeden. -
yogee
tag
Hali!
HA alatt létrehoztam egy generic_thermostat-ot:climate:
.
- platform: generic_thermostat
name: Előszoba
unique_id: termostat_eloszoba
heater: switch.infrapanel_konnektor_5
target_sensor: sensor.auriol_00ec_temp
min_temp: 15
max_temp: 21
ac_mode: false
target_temp: 17
cold_tolerance: 0.5
hot_tolerance: 0
min_cycle_duration:
seconds: 5
keep_alive:
minutes: 3
initial_hvac_mode: "off"
away_temp: 16
precision: 0.1
Az történik bizonyos időközönként, azt veszem észre, hogy hideg van az előszobában, mert OFF állásban van a termosztát. A logokban (Logbook) nem látszik, hogy le lett volna kapcsolva:November 16, 2021
Előszoba changed to Heat by Gee5:55:59 PM - 1 hour ago
Előszoba changed to Heat by Gee7:51:45 AM - 11 hours ago
Mi okozhatja ezt vagy merre keressek továbbb?
Előre is kösz! -
yogee
tag
Sziasztok!
Sonoff TH16 (+CH340G) tasmotizer-es frissítés után, kék led villog. Létrehoz egy titkosítatlan tasmota_xxxxxx ssid-t, de nem enged kapcsolódni hozzá. Mi lehet a gond?
(nodemcu-val primán megy a tasmotásítás)
Köszi!
G. -
yogee
tag
válasz sambenez #26327 üzenetére
Persze, bármilyen nem elemes repeatert ki tudszt rakni. Max félévente/évente cseréled mert vagy megfőzted, vagy a pára kinyírta...
Egyébként áldom az eszem, hogy behúztam egy UTP-t a kapumozgató erősáramával együtt...
Így elég egy d1mini a kapunyitónak, a kapuállapotnak, a csengőnek és a postaládának. -
yogee
tag
Sziasztok!
Eddig a Domoticz-ot használtam synology alatt, és mivel docker nem fut a nasomon, ezért jadahl féle prebuild csomagokkal. Mivel beszüntette jadahl a frissítését a csomagjainak, ezért elővettem egy rég halasztott projektet: áttérnék homeassistant-ra…
Tudom, lehetne syno alá is kézzel telepíteni domo-t, de mivel volt egy rpi-m raspbiannal feltettem rá dockert, bele homeassistantot és meg kell, hogy mondjam, hogy elsőre tetszik…
Elég sokféle a rendszerem, vannak zwave, zigbee (xiaomi gw), wifi és RF (wifi rflink gw) eszközeim, és jópár lua és blockly automatizálásom domo alatt.
Mivel NAS-t mostanában nem tervezek újat venni, RPI3-n futtatnám a HA-t, de lenne pár kérdésem, mivel nem egyértelmű, hogy a különböző telepítési formákkal milyen előnyöm/hátrányom származhat..
Szóval: van egy RPI3 60GB-os SSD-vel, milyen módon fusson rajta HA-t:
-- maradhat a mostani raspbianon, (SSD-ről fut), rajta docker és alatta HA?
Ez, ahogy olvastam alapból nem tartalmazza a Supervisor panelt és az addonokat. Elég előny a docker miatti rendszer függetlenség a hátrányokhoz képest?
Ha docker lenne, akkor futhatna egy külön konténerben egy nore-red is. Erre elég a RPI3, ugye?
-- Telepítsem közvetlenül Raspbian alá? Ha lementem elég sűrün az SSD-t akkor lesz biztonsági mentésem, ami aránylag könnyen visszaállítható… ;)
-- HASSIO, saját oprendszerrel?
MQTT nem kell, az fut a NAS-on, de addonok jók lennének, hogy egyszerűen felmenjenek… -
yogee
tag
válasz enesbcs #25912 üzenetére
Köszi, valahogy rávezettél a megoldásra...
Csak, hogy más is okuljon belőlebár ahogy látom itt mindenki sonoff-al használja...)
A tasmotán nem elég switch-et (vagy buttont) létrehozni, hogy a domoticznak küldje a MQTT-n az állapotot, fel kell tenni valamelyik GPIO-ra egy relay-t is.(mindegy hova)
Hát nem tudom, az espeasy ízibb volt... -
yogee
tag
válasz enesbcs #25872 üzenetére
Hali!
Egy csengő nyomógombot váltanék ki a tasmotat futtató d1minivel.
Espeas-vel teljesen korrekten megy a dolog, beállítom a domo servert, az idx-et és amikor a csengőnyomogombot megnyomom, a domoban vált.
Ezt csinálom tasmotával:
1.beállítom az mqtt szervert/topicot (tasmota_csengo)
2.device(18) -ra állítom a típust.
3 D7-et beállítom switch-nek
4.az idx-et a domoban létrehozott idx-re állítom
MQTT explorerrel látom, hogy a MQTT-n megjelenik a domoticz/out és a stat/tasmota_csengo topic alatt pedig POWER bejegyzés alatt a kapcsoló megnyomásakor ON/OFF érték váltakozik...
Gondoltam, hogy egy RULE segítségével létrehozom a domoticz/in-t, de szerintem ennek anélkül is működnie kellene.Lehet a sonoff templatekbe ez a rule be van állítva alapból?
Eddig az espeasy-t használtam, de ahogy látom nem nagyon frissítik , ezért gondoltam, hogy váltok tasmotára, de eddig nem győzött meg.... -
yogee
tag
Sziasztok!
Segítsetek plz...
Egy jópár wemos d1 mini-t használok espeasy-vel, de gondoltam kipróbálom a tasmotát...
Telepítettem egy mosquitot a nasomra, ahol szépen meg is jelenik a stat topic alatt a tasmotás eszköz és vált is állapotot, ahogy kapcsolok.
Domoticz alatt létrehozam egy dummy eszközt, bekapcsoltam az MQTT client gateway-t, létre is jön egy domoticz/out topic az MQTT-n, de domoticz/in nem.
A tasmotán be van állítva a domoticz idx-e a switch-hez.
A domoticz alatt - gondolom a domoticz/in hiánya miatt - nem vált az eszköz.
Mit csinálok rosszul? -
yogee
tag
Hali!
RFLINK GW-t használok hő/pára érzékelésre. (a távolság elég harmatos sajna..)
A kapunyitóm távjával szeretnék vezérelni, ami KEELOQ protokollal működik, amit a forumok alapján támogat is az RFLINK, igaz csak vétel üzemmódban, de ez nekem pon t OK lenne...
Viszont valami gond van, mert 100 gombnyomásból kb 8-10-et vesz az RFLINK.
Gondoltam, hogy az ugrókód miatt, de nem egyenletes az eloszlás a sikeres/sikertelen vélteleke között, emiatt sztem nem amiatt van...
Van valaki, akinek megy a KEELOQ táv RFLINK-el?
A távom tipusa ez: [link] -
yogee
tag
válasz zsamiatt #16359 üzenetére
Azokat nem lehet a kapcsolóknál meghívni...
Viszont ha a LUA-t lemented valahova, azt már megadhatod az On/Off scriptenel, de akkor ezek mentéséről neked kell gondoskodni...
Vagy megírod LUA-ban a domo-n belül, de nem a kapcsolónál rendeled hozzá, hanem a lLUA-t device-ra állítod és elejébe teszed be a feltételt:if devicechanged['Your device'] == 'On' then ... (your code) end
-
yogee
tag
válasz zsamiatt #16352 üzenetére
úgy vettem észre, hogy minden a domoticz.db-ben van elmentve.
Más.
Egyre több bajom van a domoticz-al, és látom már sokan áttérnek HA-ra.
Én is nagyon gondolkodok rajta, de sajna a synologim-ra nem lehet dockert feltenni, ezért a HA-t egy rip3-ra tenném. Megosztanátok velem, hogy ha élesbe fut egy PI-n a HA, az manegelés (megy egyéb) szempontjából milyen hátránnyal bír a docker-es megoldáshoz képest? -
yogee
tag
Sziasztok!
Tavaly én is összeraktam egy RFLINK gatewayt ojb kolléga alkatrészlistája alapján.
Wifi-s Mega 2560 és wl101,102. Antennát nem vettem hozzá, anélkül is szépen működik, veszi a külső hőmérőim adatait.
Meg persze a szomszédokét rf-es eszközeiét is és sztem épp ezzel van a baj.
Az a probléma, hogy domoticz-ban az eszközök alatt folyamatosan jelennek meg új eszközök (az id-juk 1-1 bitben tér el) és ez sztem kiakasztja a domot.
Tegnap kb 1500db RF-es eszközt töröltem ki... (dec végén töröltem őket legutóbb)
Eddig csak max lagolásokat vettem észre, de pár napja nem volt elérhető a devices menü és az eszközök logja sem töltődött be.(domo futott, az automatizmusok mentek)
Egyébként nem hiszem, hogy a vassal lenne a gond, mert igaz nem túl acélos, de stabil synology nason (DS216j), fut a domoticz...
Mégis kellene antennát tennem a WL101-re, az megoldaná a gondot?
Nektek mennyi eszközt "lát" az rflink a környezetében? Illetve akinek van antennája, annak nem keletkeznek duplikált (id-ban kicsit eltérő), de ugyan olyan típusú eszközök? -
yogee
tag
válasz DougButabi #15278 üzenetére
Vigyázz, mert (gyenge) emlékeim szerint, ha törlöd az mihome-ban, akkor a domoticz-ból, ha-ból is törlődik az eszköz!
-
yogee
tag
válasz anonym147 #13771 üzenetére
3EFT-ot tudsz spórolni, ha nem a KIT-et veszed 22.9EFT, csak az rpi4+ház+táp-ot 19.8eFT-ért.
MicroSD kártyád csak van otthon, úgyis HDD/SSD-ről célszerű használni...
Még spórolhatsz picit, ha csak a tápot és a pi-t veszed meg itthon és kínából veszed a házat, arra úgy sem kell gari..., bár jóval később ér ide... [link] -
yogee
tag
válasz gabter #13689 üzenetére
Hi!
semmiképp se pendrive-t használj!!
Szerintem vegyél egy új SSD-t. kb 6eFT+ hozzá egy 2,5-es USB-s ház kb 2-3eFT...A RPI3-nál az alábbiak szerint lehet az USB bootot beállítani:
(szükség lesz egy microsd-re, hogy átállítsd USB-s bootra az eszközt, de utána már enélkül, USB-ről fog bootolni.)
Lépések:
1. be kell bootolni pl. egy Raspbiannal
2. frissítés: sudo apt-get update
3. frissítés: sudo BRANCH=next rpi-update
3. echo program_usb_boot_mode=1 | sudo tee -a /boot/config.txt
4. reboot
5. megnézni, hogy OK lett-e a módosítás: vcgencmd otp_dump | grep 17
6. ha ezt látod, akkor nyertél: 17:3020000a
7. microSD-t kiveheted, (ez a microSD át fogja állítani USB bootra minden eszközt, amiben bootol!, uhh vedd ki a program_usb_boot_mode=1 -t egy szövegszerkeztővel a config.txt-ből (sudo nano /boot/config.txt)
8. most megy a bootolás USB-ről.Tipp:azzal az tool-al, amivel fel szoktad írni az RPI imageket, azzal HDD/SSD-re is fel tudod írni...
-
yogee
tag
-
yogee
tag
válasz tomigonzo #9290 üzenetére
quickconnecten keresztul azt ered el aminek van a synon sajat kezelofelulete. domonak nincs, azt csak bongeszobol ered el. akkor mukodne a dolog, ha synon lenne webbrowser dsm, amivel a lanodon tudnal bongeszni. korabban en is kerestem de azt talaltam h nincs es biztonsagi okok miatt nem is tervezik...
-
yogee
tag
válasz its_grandpa #9115 üzenetére
csak 300 FT-ot, mert neki, benne van egy microusb kábel is...
-
yogee
tag
válasz spider23 #9113 üzenetére
Azért küld többször notificationt, mert ezt kérted...
A jobb felső sarokban tudod átállítani az eseményt, hogy a script mikor fusson.
valószínű neked a vagy All-ra vagy device-ra állítva, tehát amikor bármi eszközállapot megváltozik, lefut a scripted...
Ha átállítod Time-ra, akkor csak percenként fog lefutni... -
yogee
tag
válasz S.Milan #8988 üzenetére
Nálam is ezt csinálja a kerek xiaomi switch...
Én nem scriptet, hanem konnektort kapcsolok vele, és csak így működött: "set xkonnektor on after 2 seconds"
Ha nem volt bent a 2 sec, akkor ide-oda kapcsolgatta a konnektort..
Ha más nem, így megoldhatod Te is, hogy a xiaomi button egy dummy kapcsolót kapcsol 2 sec után és a dummy váltásánál indítod a scriptet. Nem elegáns, de valószínű működik... -
yogee
tag
Sziasztok!
Domoticz alól eltűntek a naplófájljaim. a file is üres (0b) és a menüben nézve is üres.
Amit találtam, hogy egy update után jelentkezett többeknél, nálam nem oldotta meg a gondot:[link]
újraindítás is volt
Valaki találkozott ilyennel? ha igen, mi volt a megoldás? -
-
yogee
tag
válasz Degeczi #8009 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy a tolókapu állapotát lekérdezem, de a reed relés nyitásérzékelőre eddig nem gondoltam, pedig jó ötletnek tűnik...
Ha a kapu saját végálláskapcsolóit használnám jeladásra, ahhoz mi kellene hozzá, a mivel egyszerűen meg lehetne oldani? Relé?
Asszem 12V-os kört szakít meg a végálláskapcsoló.
Tudnátok javasolni reléket(vagy mást), amivel ez megoldható lenne?
Egy ESP8266-ot tennék ki a kapunyitó motor mellé, ami nyitna/csuka és adná a jelet az állapotról is... -
yogee
tag
Sziasztok!
Bocs, az off kérdésért, de most készült el az úszókapunk, vennék hozzá motort. A legtöbb, amit néztem sonoffal okosítható, ezzel nincs baj, de kíváncsi vagyok, kinek milyen van, mennyire van vele megelégedve, esetleg mi a kerülendő típus.
Előre is kösz, üdv:
G. -
yogee
tag
Felmerült egy probléma domoticz LUA-ban:
adott a köv. script:commandArray = {}
ventdev='Etkezo vilagitas Switch'
tstbutton='Xiaomi Wireless Switch'
if (devicechanged[tstbutton] == 'Double Click') then
print("G_JUST device:"..ventdev)
print("G_JUST INIT:"..otherdevices['Etkezo vilagitas Switch'])
if otherdevices[ventdev]=="On" then
commandArray[ventdev]="Off"
print("G_JUST SET OFF")
end
if otherdevices[ventdev]=="Off" then
commandArray[ventdev]="On"
print("G_JUST SET ON")
end
print("G_JUST AFTER:"..otherdevices['Etkezo vilagitas Switch'])
end
return commandArraya kapcsolás működik, de a log szerint az állapotváltozás kiolvasás már nem:
Plusz még van a hibaüzenet, amit nem bírok mire vélni...2018-06-09 23:36:00.346 Error: EventSystem: in LUA_JUST_TEST: [string " ..."]:9: attempt to index global 'devicechanged' (a nil value)
2018-06-09 23:36:29.927 dzVents: G_JUST device:Etkezo vilagitas Switch
2018-06-09 23:36:29.928 dzVents: G_JUST INIT:Off
2018-06-09 23:36:29.928 dzVents: G_JUST SET ON
2018-06-09 23:36:29.928 dzVents: G_JUST AFTER:Off
2018-06-09 23:36:29.929 EventSystem: Script event triggered: LUA_JUST_TEST -
yogee
tag
Sziasztok!
Nem működik egy ideje a email küldés domoticz alatt. (gmail, smtp) Ti milyen notifikációt használtok androidra? -
yogee
tag
Sziasztok!
Domoticz-al próbálok Xiaomi temp/humidity sensorral vezérelni egy ventit.
Valamiért nem tudom kiolvasni a temp/humidity értékeket külön.
Logba kiiratva a temp és a hum. device-ok étréket ez a kimenet:
2018-06-01 15:19:59.491 22.6;72;3
2018-06-01 15:19:59.491 22.6;72;3
Valaki rájött már, hogy mi a módja a külön-külön kiolvasásnak?
Kösz!
G. -
yogee
tag
-
yogee
tag
Hi!
Szerintem így kell kinéznie a scriptnek:local heating_probe = 'Nappali'
local thermostat_setpoint = 'Thermo'
local heating_unit = 'futes'
-- Use when a combined sensor (e.g. temperature and humidity) is used
-- Replace in "otherdevices[heating_probe]" to "otherdevices[heating_probe]" by "temp_only" (in the 2nd "if" and in the "elseif".
-- Remove the -- in the next two lines:
local naartekst = (tostring (otherdevices[heating_probe]))
local temp_only = (string.sub(naartekst,1,4)) -- the digits (1,4) do point out what characters of the string are needed.
local hysteresis = 0.1
commandArray = {}
-- loop through all the devices
for deviceName,deviceValue in pairs(otherdevices) do
if (deviceName== thermostat_setpoint ) then
if tonumber(deviceValue) < tonumber(temp_only-hysteresis) then
if (otherdevices[heating_unit] == "On") then
-- commandArray['SendNotification']='Heating is off'
commandArray[heating_unit]='Off'
print("Heating is Off")
end
elseif tonumber(deviceValue) > tonumber(temp_only+hysteresis) then
if (otherdevices[heating_unit] == "Off") then
commandArray[heating_unit]='On'
-- commandArray['SendNotification']='Heating is on'
print("Heating is On")
end
end
end
end
-- loop through all the variables
for variableName,variableValue in pairs(uservariables) do
end
return commandArray -
yogee
tag
Használja valaki a https://my.domoticz.com/ oldalt domoticz távelérésére?
Néha megy, néha egy ideig nem látja a szerveremet...
Most pl ez van:
My Domoticz
Last seen:14-03-2018 14:20:49
Last visited:06-02-2018 23:28:55Domoticz újraindítás, mydomoticz tiltás, újraengedélyezés nem használ...
-
yogee
tag
válasz MaCS_70 #2885 üzenetére
A docker egy egyszerűsített virtuális futtatókörnyezet, ahol nem a gazda oprendszeren fut az adott alkalmazás, hanem egy "konténerben", Ez elszeparálja, és kvázi védi a fő oprendszert.
Sajnos nem vagyok otthon a témában, de vannak páran akik pl synology NAS-on futtatják a HA-t.
Itt előjön a fentebb írt dolog, hogy úgy fut a NAS-on a docker, hogy a NASnak csak bizonyos erőforrásait láthatja, így pl. nem tehet kárt benne,stb...
De egyébként én is kváncsi lennék tapasztalatokra. pl. mennyire megoldható dockeren belül az upgrade,stb. -
yogee
tag
válasz itanczos #2522 üzenetére
Igen, most műár látom, ez akkor úgy működik, ahogy a domoticz-nál..
Mindenesetre kicsit megtévesztő, hogy az unsupported functions között van a GW button és a GW Radio is, (valamiért a radio-t és az MP3-at együtt kezeltem....) De lejjebb a supported servecesnél mégis ott szerepel az alarm-nál a custom ringtones. OK akkor ezzel sem lesz, gond, már csak rá kellene venni magamat a hogy az elég jól belkaott domoticz-ból átköltöztessek mindent a homeassistantba... -
yogee
tag
válasz itanczos #2516 üzenetére
Szia!
Szerintem évi 17eFT, sokakat sziven ütött volna itt a topickban is...
De, jogos, nem gondoltam át, hogy ez a max teljesítmény...
Otthon mértem volna le, de így, hogy megtetted így már nem kell..
És így az éves kb 1000Ft ez már elviselhető....más:
A https://home-assistant.io/components/xiaomi_aqara/ azt nem láttam, hogy támogatott lenne a GW MP3 funkciója.
Ez igaz, tényleg nem lehet HomeAssistant-ból ezt a funkciót elérni?
Többek között ezért vettem, a GW-thogy bizonyos eseményekkor legyen hangalapú figyelmeztetés... -
yogee
tag
válasz S.Milan #2300 üzenetére
Az eventsek két esetben aktivizálódnak: vagy percenként lefutnak, vagy egy HW 8pl. szenzor) változásakor.
Emiatt nem fut le a változót vizsgáló evented. Esetleg áttervezheted az eventet, hogy ha percenként lefut, akkor ellenőrízzen.
Én még nem csináltam meg, de ha eventeket használsz, az SD kártyád védelmében érdemes lehet ramdisket létrehozni és ott futtatni az eventseket, mert mintha azt oilvastam volna, hogy elég sűrün újragenerálja a blocklyból a scripteket a domoticz. -
yogee
tag
válasz Arcanus #2221 üzenetére
Szia!
Szerintem legyen olyan kérdés is, hogy milyen eszközöket használ hozzá? (Zwave, WIFI (sonoff/Espeasy/stb), Xoami,stb)
Esetleg egy ilyen kérdés: Mire használod (fűtés vezérlés/ hőmérséklet monitorozás / világítás automatizálás, stb)
Meg lehetne egy textbox a PH-s usernévnek is..
Üdv
G. -
yogee
tag
Sziasztok!
Domoticz-os problémáim miatt gondoltam megnézem az egyéb soft.GW versenyzőket.
Kérdésem lenne:
Openhab-nek tényleg nincs olyan GUI-ja, amivel mindent meg lehet oldani (csatolás, rules,stb)?
Hogy áll ezzel a Homeassistant? ott GUI-val mennyire lehet kezelni a rendszert? -
yogee
tag
-
yogee
tag
-
yogee
tag
Sziasztok!
Xiaomi GW-t szeretnék Domoticz alá felvenni.
Mihome-al látja, lehet vezérelni.
Routeren beállítottam neki fix IP-t
Domoticzban, amikor hozzáadom a GW-t,uténna eltűnik minden eszköz, majd a domoticz offline lesz.
Ezt a WIKI-ben [link] írják, h előfordulhat, de nekem egyik megoldás sem oldja meg a problémát.
sem aiptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp -j ACCEPT
sem a<Wait for Network at Boot> is enabled
nem megoldás.
Ha manuálisan indítom ujra a domoticot (domoticz_restart) akkor pár percig megy, de aztán offline lesz.
A Gw-n FW frissítés is volt...
Mi lehet a gáz? -
yogee
tag
Sziasztok!
Remélem nem minősűl reklámnak, meg egyébként az árak sem annyira meggyőzőek, csak, mint érdekesség:
Computherm néven elég sok sonoff terméket lehet venni itthon:
[link] -
yogee
tag
Abban a helységben volt a termosztát, ahol a radiátor el volt zárva?
Ha igen, akkor úgy van, ahogy mondtad, miszerint a termosztát folyamatosan kért meleget a kazántól, a kazán adodtt, de a saját automatikája meg a túl meleg visszatérő vízhőm. miatt lekapcsolta a gáz-t, de a keringetés továbbfuttatta. S mivel a szobában ahol a termosztát volt a radi nem ment, ezért nem kapcsolta le a termosztát a kazánt. -
yogee
tag
Ha kész rendszert akarsz, akkor érdemes megnézni a honeywell evohome-ot. Bár elég borsos az ára, de kulcsrakész cucc...
link:evohome[ Szerkesztve ]
-
yogee
tag
Nem ismerem azt a bluetotth-os radiatorszelepet, de sok ilyenben (pl. danfos ) tényleg nincs hőkok visszajelzés a központ fele...
A CUBE-bal meg ahogy Te is írtad az a baj, hogy bár van hozzá relé modul, amivel a kazánt vezéreled, de valamiért sehol sem lehet kapni...
Ezt házközpontifűtés vezérlésre találták ki, ahol a csövekben mindig kering a melegvíz, s csak a radiatorszelepet szabályozásával vezérlik a hőmérsékletet. -
yogee
tag
válasz JoHn123 #1701 üzenetére
Ugyen ebbe futottam bele zwave-es mozgásérzékelőkkel.
először én is blocky-val próbálkoztam, de rájöttem, hogy nem tökéletes.
szerencsém volt nekem, mert a zwave eszközöknek van konfigurációs felületük, ahol be lehet állítani, hogy x mp legyen a figyelési időszak, aztán utána y mp az alvo idő...
xiaomi érzékelőnek ilyen konfig felüllete nincs?Megnézheted még a blockly helyett a lua/dzvents scripteket.
Valami ilyesmi algoritmus kellene neked:
- ha jelez az érzékelő, akkor 5 percre állítasz egy változót.
- az 1 percenként lefutó scriptel csökkented a változót, majd ha 0 a változó értéke, akkor kikapcsolod a lámpát. -
yogee
tag
A leírás alapján, amit linkeltél OpenHab megy rajta:
Operating SystemBecause PINE A64 is an open source platform, you can load anything you want but we suggest to pair PINE A64 with Ubuntu, Android or openHAB IoT
Az, hogy mennyire frissítik, azt meg kell nézni...
[ Szerkesztve ]
-
yogee
tag
Aki épp most venne RPi 3-at:
[link]
kupon: RPi3EST -
yogee
tag
Sziasztok!
Ugye USD 23.99 jó ár a Xiaomi GW-ért?
Ugye már új verziósat árulnak csak? -
yogee
tag
válasz DougButabi #1328 üzenetére
Igen, ilyen fekete ovem nekem is van... De ahogy gondolom ebben a topicban szinte mindenkinek...
-
yogee
tag
válasz DougButabi #1321 üzenetére
Van pár RF-es külső/belső hőmérőm. ezeket a Broadlink RM Pro-val is lekérdezhetném domoticz alól?
Vagy inkább RFLink GW célszerűbb? -
yogee
tag
válasz layerke #1256 üzenetére
Igen, már kezdem beleásni magam a dzvents-be. eddig még tetszik., mert amit akartam azt meg tudtam benne csinálni...
Más. Ti hogy oldanátok meg azt, hogy pl. szellőztetésnél 5 percnél tovább nyitva maradt ablak esetén figyelmeztessen?
Egyenlőre gmail-es notifikációt építek be, ami saját telóra és egy tabletre küld mailt. (a tablet később controll panelként fel lesz "fúrva" a falra..)
Gondolkodtam központi helyen lévő lámpa villogtatására, esetleg kodi-s jelzésre is de az nem OK-s mert a TV pl. nem mindig megy... a xiaomi gw esetleg megoldás lenne, ugye? -
yogee
tag
válasz Yoshida #1203 üzenetére
Megvan, mi volt a gondom az events-el!
Okulásképpen:
Az event type-ot (harmadik dropdown jobb oldalon fent az event neve alatt) állítottam el ALL-ról Time-ra... (valamikor, valaki...
Egyébként nem rossz ez a blockly, de most, hogy beleástam magam a LUA-ba (vagyis dzvents-be) egészen más világ... pl blockly-ba valamiért nem implementálták az if/else párost, így elég nehézkes volt megoldani dolgokat... LUA-ban ilyen gond nincs... -
yogee
tag
válasz layerke #1198 üzenetére
Sziasztok!
Domoticz events-el van problémám.
Tapasztalt már vki olyat, hogy events-ben beállított blockly script nem működik?
vannak amik mennek, de ha újat hozok létre azok nem.
próbáltam ezt az egyszerű tesztet, de ez sem megy:
[link]
Rpi2-n fut a domoticz, s bár 2-3 hetente van lefagyás, de egyébként nincs baj vele... -
yogee
tag
Sziasztok!
Ha még nem láttátok, javaslom a ESPeasy wiki-t, elsősorban ezt az oldalt:[link], ahol megnézhetitek, hogy mely GPIO lábakat használja az adott eszköz , ergo melyek a szabad IO-k... -
yogee
tag
válasz hoodoo86 #983 üzenetére
Milyen tipusú radiator szelepeid vannak?
A fűtésvezérlést a központi egységed vezérli, vagy a Homematic GW-en keresztül éred el őket?
Homematic-os cuccokról azt olvastam anno, hogy FHEM-el használják.
Azt nem próbáltad? Anno nagyon jókat olvastam róla, de a problémám az, hogy inkább német nyelvű a közösség és a forumok... -
yogee
tag
válasz hoodoo86 #980 üzenetére
Köszi a tesztet!
A local area network protocoll azt jelenti, hogy a gw engedi magát lan-on keresztül pl. HTTP-n keresztül állítgatni, vagy a mihome app éri el net helyett lan-on?Te egyébként mit használsz otthoni központnak, domoticz-ot? Neked milyen xiaomis szenzorok vannak rajta?
-
yogee
tag
válasz itanczos #977 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy Neked le van tiltva a routeren a GW-nek a net és nem problémázik?
Amikor megérkeztedk a xiaomi cuccaid, utána pár nappal Írtad , hogy nem mindig látszódnak a domoticz-ban a GW-en keresztüli szenzorok. Ez változott azóta?Egyébként nem láttam, hol írtad, hogy a GW felküldi a netre az adatokat...
-
yogee
tag
-
yogee
tag
válasz itanczos #960 üzenetére
Sziasztok!
Azt jól gondolom, hogy domoticz (vagy akár Openhab,stb) -al ha szeretnék xiaomi érzékelők adatait elérni, akkor szükségem van egy xiaomi gatewayre:
XIAOMI gateway
és az érzékelőkre pl. erre:
[link]
vagy erre:
(L:https://www.gearbest.com/smart-light-bulb/pp_257677.html)door contact(/L)
Ez a gateway gondolom veszi az érzékelők Zigbee-s jeleit és küldi WIFIn a netre a xiaomihoz?
Ha így van, akkor meg lehet hackelni, hogy a xiaomihoz, ne hanem csak a domoticz-ba küldje az infókat?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Assetto Corsa
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DIGI internet
- Microsoft Excel topic