Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
Arra figyelj hogy egy ssd csak olvasas gyorsit az irashoz azt hiszem ketto kell. Tenyleg javaslom a szakaszos epitkezest. Csomo felesleges penz kidobast meg lehet sporolni (tapasztalat)
A 720 tobbet fog enni. Kb olyan 30-40 kozott. Plusz ha van hely ahova teheted vagy nem zavar a kattogas akkor 7200 vinyot javaslok.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
€uro
őstag
válasz zsamiatt #37690 üzenetére
Zsamiatt:
Értem. Valószínűleg ez lesz, hogy majd az új NAS-t kipróbálom, hogy boldogul. Na majd meglátom...
Gyorsítótárnak egy kb. tízezer forintos SSD-re gondoltam. Arra nem nagy összeg, hogy ha kicsit is megkönnyítem a dolgát, akkor nekem már megérte. HDD helyett viszont nem lesz SSD, mert legalább 3 TB tárhelyre szükségem van. Ráadásul mindjárt kettő is kell, mert tükrözve használom a HDD-ket az adatok védelme érdekében.
Kzkz:
Egyébként alapvetően nem hülyeség. Csak tudod, úgy megszerettem már ezt a kis NAS-t. Ráadásul mindössze 15 watt a fogyasztása, kis helyen elfér és csendes.
Zsamiatt:
Köszi a linket, ki fogom próbálni.
Nem gondolnám, hogy szükségem van "komolyabb" kamerarendszerre. Az otthonom biztonsága és a szórakozásom érdekében most elegendőek ezek az egyszerűbb eszközök is.
Köszi mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
kzkz
őstag
Sikerült is megoldanom, nem a lenti addon-nal, hanem a HACS-ban volt egy pfsense integráció, ezzel: https://github.com/travisghansen/hass-pfsense
Most már könnyen le tudom tiltani a gyereket a netről
-
tarjanyij
csendes tag
Van valakinél működő Sanxing SX631 P1 portján működő adatkiolvasó HA-hoz?
Küzdök vele pár napja, de folyton zsákutcába futok.Az olvasóm egy Wemos D1 mini Tasmota firmware-rel:
https://tasmota.github.io/docs/P1-Smart-Meter/
Ezzel már alapból jönne is az adat mttq-n, de minden minden csak így:
{"SerialReceived":"0-0:96.1.0(9902758328)\r"}
{"SerialReceived":"1-0:1.8.0(001540.369*kWh)\r"}Ebből ugye nekem kellene valahogy kivarázsolni a hasznos adatot de valahogy ez nem sikerül.
Itt megtalálhatók a részletek:
https://community.home-assistant.io/t/p1-smart-meter-mttq-parsing/468911Utána próbálkoztam a Tasmota-ban a scriptre bízni hogy a különbőző serial adatokból más-más mttq topic keletkezzen, de ez sem akar működni. A script amúgy itt lenne:
https://tasmota.github.io/docs/Smart-Meter-Interface/#sanxing-sx6x1-sxxu1x-ascii-obisSzóval ha van valakinél működő bármilyen megoldás, azt módfelett érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
-
kzkz
őstag
Valakinek van tapasztalata HA és pfSense tűzfal szabály integrációról?
A HA-ban szeretném egy kapcsolóval a tűzfalon lévő szabályt ki/bekapcsolni...
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
egyébként ha komolyabb kamerás rendszert akarsz építeni ami tényleg pontos akor meg AI fog kelleni. Gugli corallal vagy deepstack.
Egyébként a HA bővítmény boltjában ez a kamerás program van benne freeben:
[link]Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
zsamiatt
őstag
Én azt mondom, hogy próbáld ki. a 720+nak nem lesz gondja meg a 6gb memóriának. Elvileg 3 kamera, torrent, file server, HA meg se kottyan neki. Persze torrentből ne 5000 aktív db legyen. Nyilván ki fogja használni a NAS erőforrásait, de még mindig észszerűbb mint ezért még egy eszköz. Ha nem sok apró fileod van nem sok értelme van az SSD gyorsító tárnak. A vinyo helyett SSD az már sokat dob rajta.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz zsamiatt #37683 üzenetére
Vampire17, Zsamiatt, köszönöm a válaszokat, segítséget!
A NAS-t szeretném kicsit tehermentesíteni. Elsődlegesen a számítógépem háttértáraként szolgál, a PC SSD-jén kizárólag a Windows fut. A NAS még torrentezik, TV-t nézek róla. Ezeken kívül a HA elfutna még rajta. De a kamerák kezelésével együtt már félő, hogy túlságosan terhelném hosszú távon.
Két QHD felbontású H.265-ös kamera képét szeretném rögzíteni mozgások esetén. Egy harmadik, később talán negyedikét kamera képére pedig néha-néha ránéznék. A Synology NAS-okkal valóban csak két kamerát lehet egyszerre használni külön licence nélkül. Már csak ezért sem fogom közvetlenül a NAS-t erre használni. Az összes kamerát egy helyen szeretném látni.
Jelenleg egy DS212+ NAS-om van 1 maggal, 512 MB memóriával. Egy kamerát kezelek vele és szolgálja ki ugye a PC-t. Ugyan még kiszolgál, de már gyengének tartom.
Ezt fogom cserélni DS720+-ra. Ez már 4 magos lesz 6 GB memóriával, és lesz benne még gyorsítótárnak SSD is.Szóval, valahogy így jutottam oda, hogy az alábbi két lehetőség közül választok:
1.) NAS-on fut a Home Assistant, NVR kezeli a kamerákat.
2.) Raspberry-n fut a Home Assistant, ami vezérli a kamerák.[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Olympia76
tag
Sziasztok,
E-papírós, HA-ból történő adatokat kiolvasó kijelzővel kísérletezett már valaki?
Van ilyen "sikersztori"? -
kzkz
őstag
válasz Richi78 #37679 üzenetére
Valószínű sehol, magadnak kell kimérni.
Nekem van olyan, ami idle-ben 0,2-0,3W-ot fogyaszt, relét bekapcsolva pedig 0,5-0,6W-ot, de van olyan 4-es elosztóm, ami már bekapcsolt relékkel több, mint 2W-ot eszik.Pl.: egy USb-s telefontöltőt ezzel nem érdemes kikapcsolni, mert az okoskonnektor idle-ben többet fogyaszt, mint ha a töltő be van dugva, de a telefon nincs rajta, vagy már teljesen fel van töltve.
-
vampire17
addikt
válasz kasza blanka #37684 üzenetére
Persze, de attol is fugg, mit ertesz "rendszer" alatt.
Ha valamilyen altalanos kozpontot (HA, Domoticz, OpenHAB, Node-RED. Homey, etc...) akkor a Shellyt egyszeru ezekhez illeszteni.
Ha az a cel, hogy sajat okoszisztemaban tartanad oket, akkor a shelly es a Meross termekpalettaja is viszonylag korlatozott, ebben az esetben mindenkepp valami tuya alaput valassz, abban kb mindent IS meg fogsz talalni
-
zsamiatt
őstag
synon tökéletesen fut HA VM-ben. Nekem is ott van még amíg meg nem szűnik a syno. 1 mag, 2 giga ram beállítással. Mennyi memod van a synoban? Ha van benne elég ram akor van a HA-ban is kamera program, de vannak más szoftok is.
-
vampire17
addikt
Csak nezni sztm eleg a HA is. ha rogziteni is akarsz es fontos az uzembiztonsag, akkor inkabb nativ NVR vagy legalabb egy VMS program.
Amugy.... Ha van egy Syno NASod miert nem hasznalod NVR-nek? alapbol asszem 2 kamera a free licensz hozza. Ettol meg csak "nezesre" beteheted a streamet HA ala is.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Home Assistant alapokra szeretnék építkezni a lakás okos eszközeinek automatizálása céljából. Synology NAS-on fog futni a rendszer vagy egy Raspberry Pi-n.
Három ONVIF kamerát használok, melyek kezeléséhez kinéztem egy ilyen NVR eszközt. Jól gondolom, hogy felesleges ilyet vennem, ha Raspberry Pi-n fut majd a rendszer? Hiszen a Home Assistant is kezelhetné a kamerákat. A Raspberry-nek eleve erősebb a hardver-e, mint az NVR-é. Vagy külön NVR-rel jobban járok, mert az kifejezetten kamerák kezelésére van optimalizálva? Esetleg nem túl bonyolult Home Assistant-re "telepíteni" a három kamerát és ezért egyszerűbb az NVR?
Mit gondoltok erről, melyik az észszerűbb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz kasza blanka #37678 üzenetére
Shelly lenyegeben barmibe illesztheto. (marmint ami nem gyari, mondjuk Tuya, Mi home) Illetve FW is cserelheto rajta.
Merossnak van sajat okoszisztemaja, sajat appal, meg par sajat eszkozzel. Mast abba sztm nem tudsz tenni.
Ha ultimate "no touch" cuccot akarsz (tehat DIY kizarva), nem akarsz komoly automatizalasokat, csak annyi a fo cel, hogy tavolrol elerhetoek legyenek a cuccaid, es lehetoleg mindent egy appal, egy okoszisztemaban akarsz iranyitani, akkor en Tuya alaput vennek, pl ilyet: [link]
Nemetbol sztm jovo het elejen itt is van.
-
Richi78
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek hol lehet megtalálni az okos konnektorok fogyasztásának az adatait. Pl, hogy egy Sonoff S26 wifi-s mennyit fogyaszt vagy egy Sonoff S26 zigbee-s !? Ha tudtok másik típusról adatot azt is megköszönném. -
kasza blanka
aktív tag
válasz vampire17 #37677 üzenetére
Te melyiket vennéd? (az általad ajánlott Shellyt?)
Ami a Shelly mellett szól - beépített, tölthető akku 6500mhA, de egy esetleges jövőbeli bővíthetőségnél nem tudom mennyire lehet rendszerbe foglalni (jelenleg nincs ilyen igény persze), hátrány, hogy kicsit nagynak tűnik, és drágább (33e).
Meross - olcsóbb, a fej kisebb, de csak eldobható elemmel működik, viszont a rendszer része egy HUB, ami bővíthető (kérdés, hogy csak thermofejekkel, vagy más okos eszközökkel is, nem értek hozzá még), de ezt valahova be is kell dugni (legolcsóbb helyen 25e)
a danfoss RA átalakító mindkettő csomagnak része.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz kasza blanka #37674 üzenetére
ez mar preferencia kerdese. mukodesben sztm nincs kulonbseg, konverter igy is ugy is kell (mind a ketto M30x1,5 mint az ilyenek 99%-a)
-
droetker
csendes tag
válasz koala69 #37673 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és az ötleteket twine és koala69!
Jobb híján egyelőre az alábbi külön Shelly hőmérő szenzorra gondoltam, amit össze lehet kapcsolni egy külön Shelly Plug konnektorral és így lényegében megvalósulhat a változó hőmérséklet alapján az automatikus vezerlés.
https://okos-kiegeszito.arukereso.hu/shelly/h-t-wifi-s-paratartalom-es-homerseklet-szenzor-fekete-p651684543/#termek-leiras
Csak egyszerűbb lenne, ha egy eszközben lenne minden, mint pl. az a Sonoff reléiben is van. -
kasza blanka
aktív tag
válasz kasza blanka #37656 üzenetére
Vki erre?
Fentebb írt igényre melyik a jobb megoldás? Shelly TRV vagy a Meross MTS150HHK?
Pro és kontra?Köszönöm.
-
koala69
tag
válasz droetker #37671 üzenetére
lehet, hogy van olyan konnektor-ajzat amiben van homero, de meg en sem lattam.
Ezert csinaltam egyet, egy ds18b20-as homero szenzort kapcsoltam a konnektor-ban levo esp-hez. A talpasztalat az, hogy legalabb egy 20cm-es vezetekkel kell csatlakoztatni ahhoz, hogy valos homersekletet merjen. Amikor a hazra szereltem, termeszetesen kivulre, ugy, hogy a szenzor haza -ami muanyag - nem ert az ajzat hazahoz - ami szinten muanyag, tehat nem igazan jo hovezeto - akkor kb 2-4C-al tobbet mert, es nem linearisan valtozott az elteres.
Persze lehetett volna korrigalni, es "minden hataron tul" finomitani, de a kabeles megoldas volt a nyero.
Ha jol emlekszem, a sonoff homeroi is kabellel csatlakoznak - persze ott az alkalmazhatosag miatt is lehet igy. -
twine
veterán
válasz droetker #37671 üzenetére
Szia!
Ez engem is érdekelne, esetleg ha találsz, kérlek dobd be ide a "közösbe"...
Addig is, ha nem találsz, elmondom én mit és hogyan használok, hátha az segít neked is
Én ilyen Blitzwolf BW-SHP2 aljzatokat használok sok éve elégedetten...
Az egyik ilyen felhasználás a kutyaházban elhelyezett infra fűtőpanel "vezérlése".
Az infra ebbe a blitzwolfba van dugva, a a szoftverében pedig létrehoztam két ilyen szabályt a külső hőmérséklethez, amit a szoftver leszed a netről...(hónapokon keresztül figyeltem,2foknál nagyobb különbség nem volt a netről származó hőmérséklet, és a real kinti hőméröm között)
Hátha ez neked is segít...De a hőmérős aljzat ettől még érdekelne, hiszen az én megoldásom elég paraszt, hiszen ez csak félmegoldás volt eddig, mert elért belső hőmérsékletnél nem kapcsol ki a holmi, tehát pazarló...idén terveztem termosztátot szerelni a kutyaházba, ha másképp nem megy...[ Szerkesztve ]
-
droetker
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan okoskonnektort amiben van hőmérő is? Külön hőmérőt vagy hőmérős reléket találtam, de konnektort nem.
Köszönöm -
v.attis
őstag
válasz zsamiatt #37666 üzenetére
Média kezelés nemigen lesz, Google Chromecast-ok vannak itthon és imádom őket az egyszerűség miatt. Saját média (családi fotók, videók) felhőbe vannak tükrözve így szintén pofon egyszerű cast-olni.
Nincs nas-om, nem is kell, nem használnám ki. Telefonról megoldok mindent, de ha mégis gondom akad, akkor jön a laptop...
A HA is tulajdonképpen egy univerzális hub szerepet fog el látni, nem korlátozódom majd erre a brandre, alapjában véve telefonról vezérlek mindent most is. -
zsamiatt
őstag
válasz v.attis #37664 üzenetére
Maganak a HAnak van egy alap igenye. A kamera egy mas dolog. Az, hogy van 50kapcsolod/erzkelod meg nem jelent semmit anyira minimum az igeny. Az eroforras akkor kell majd ha sok modul kell, grafikonhoz, kinezethez, automatizalashoz, adatok megjelenitesehez, es magahoz az eszkozok integracioi. Meg aztan jonnek az igenyek a media kezeleshez stb amihez mar kellhet eroforras ahogy latom.
[ Szerkesztve ]
-
gya/352
tag
Igaz nem okosotthon, ezért bocs.
Használ itt valaki öntanuló on/off termosztátot? És ki milyet? -
v.attis
őstag
válasz zsamiatt #37663 üzenetére
Csak annyiban, hogy nem lesz nagyon nagy rendszerem mostanában. Lakótelepi lakás, legfölső emelet.
Van néhány hőmérőm, izzóm, led szalagom, kapcsolóm. Még lesz egy-két relé és nagyjából a végére is értem.
Nem lesz kamerám, nem lesz kapu vagy garázsnyitóm, de gyanítom még mozgás érzékelőm sem. Nyitás érzékelő talán... de jelenleg nem látom indokoltnak.
Valahogy össze kötném a klímával és a gázkazánnal a rendszert és kész. Ezt jelenleg nem tudom a Xiaomival megtenni, de a HA-al már lehetséges.
Meg imádok bütykölni, fejlődni. -
vampire17
addikt
egy szezont nekem sima elemekkel a Tadok elvisznek altalaban. A Tado egy bizonyos HW verziotol mar tamogatja az alacsonyabb feszultsegu (toltheto) elemeket is. Amugy a regebbi fejekkel is megy, csak 2 nap mulva mar jon az ertesites h merul ettul fuggetlen meg elmegy 3 honapot
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz tradeelek11 #37648 üzenetére
Köszönöm!
Minimális málna pc amin elmegy a HA? Semmiképp nem ruháznék be 4-esre, mert nem nagy a lakás, de érdemes 3-as alatt keresgélni, vagy az már felejtős? -
kzkz
őstag
Ezek az elemmel működő radiátor szelep nyitók/zárók vajon hány nyitási/zárási ciklust bírnak ki egy szett elemmel? Van ezzel valakinek tapasztalata? Feltölthető akkuval is működik? Mert ezek általában max 1,3V-osak, nem 1,5.
-
őstag
Sziasztok,
adott egy kétszintes, '96-ban 35-ös Poroterm téglából épült épült családi ház, melyben kétkörös fűtés rendszer van (földszinten kb 50nm padlófűtés + 4 radiátor többi alsó helységben és 8 radiátor az emeleten + melegvíz ellátó. A Viessmann nyílt égésterű kazán, mely Viessmann Vitotronic 300-K szabályzóval és egy Vitoconnect 100-as modullal (okostelefonról vezérelhetőséget biztosítja) rendelkezik. A kazánhoz egy belső és egy külső termosztát is tartozik. A radiátorok kétcsövesek, párban vannak felfűzve és mindegyiken Herz thermofej található.Vajon érdemes-e a thermofejeket "okos" TRV-kre cserélni? Lehet érzékelhetően sporólni, ha a kazán viszonylag szofisztikált vezérelhetőségén túl tudnánk a helyiségekben is idő alapon is szabályozni, hogy mikor legyen meleg a radiátor? Véleményetek szerint volna e bári valós hozzáadott értéke?
(A helyiségegek nagy részében csak rövid ideig tartózkodnak a szülők, már nem dolgoznak így nincs egy fix idősáv aminkor rendszeresen nincsenek otthon. )
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #37653 üzenetére
ha Tuya-ban szimpatikusabb, van olyan is amugy:
https://www.aliexpress.com/item/1005004074161063.html
De ezt sztm csak kinabol tod beszerezni.
-
vampire17
addikt
válasz kasza blanka #37651 üzenetére
Ilyen Shellym nincs, de a tobbinel siman a webes feluletrol egy gombnyomas a frissites. Sztm itt sincs maskepp.
"Akkor ez mindeféle Hub/Gateway nélkül felcsatlakozik WiFi-n a Routerre, és neten keresztül távolról mobil appról vezérelhető?"
Igen
"Azt hol tudom megnézni, hogy kompatibilis-e a Danfoss RA-G szelepekkel?"
M30x1,5-osre ramegy converter nelkul. A Danfoss nem tudom milyen gyarilag, de converter biztos van hozza.
[ Szerkesztve ]
-
kasza blanka
aktív tag
válasz vampire17 #37650 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ez mindeféle Hub/Gateway nélkül felcsatlakozik WiFi-n a Routerre, és neten keresztül távolról mobil appról vezérelhető?
Azt hol tudom megnézni, hogy kompatibilis-e a Danfoss RA-G szelepekkel?Köszönöm.
UI: a linken írják, hogy firmware frissítés 2ropi és kiszállítás előtt a legfrissebbet teszik fel. Ezt utólag én is meg tudom tenni otthon?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz kasza blanka #37649 üzenetére
Sietnek a vasarlassal, nincs tul sok az orszagban...
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv!
Adott egy garzon ahol a szobai radiátoron Danfoss RA-G 20 (013G1677) szelep van.
Olyan eTRV-t vagy olyan megoldást szeretnék, hogy az ott lakó távolról (pl munkahelyéről) is tudja vezérelni ezt a szelepet neten keresztül, telefonos alkalmazással, mivel egyedi mérős távhő van (pl hazaindulás előtt 1-2 órával feltekeri 20-22 fokra, hogy mire hazaér, meleg legyen).
Jelenleg nem tervezek oda egyéb okos eszközt, így a legegyszerűbb, legjobb ár/érték arányú megoldás érdekel. Alternatív javaslatként persze elfogadok később bővíthető megoldást, hátha lesz egyszer redőny, vagy a konyhai radiátorra is felkerül egy ilyen szelep, de jelenleg nem ez a prioritás. Előny az olyan eszköz ami boltban azonnal megvásárolható, vagy max 1 héten belül megérkezik.Digi FTTH net van a Digi által adott eszközzel, mint WiFi router.
A segítséget előre is köszönöm.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot és máshol is kutakodom.
Jelenleg xiaomi rendszerem van itthon.
Jól értelmezem, hogy HA alatt ez a hub ugyanúgy csak brand-en belüli eszközöket kezel? Tehát ha Blitzwolf, vagy Shelly eszközt raknék be, ahhoz kell saját hub?
Vagy másik verzió, hogy kidobok minden hubot és usb stickekkel oldom meg...? -
its_grandpa
tag
válasz gahor72 #37636 üzenetére
>> ... 2.4 Ghz-es bridge meg nincs
Többen is írtátok de szerintem az RFLink - elméletileg - tudja ezt.
nRF24L01+PA+LNA ~2.400.- + Arduino Mega amit találtam ugyan most 8.900-ért akcióban de általában 15 vagy felette.
Van mindkét eszközöm de gyakorlati tapasztalatom nincs mert nincs 2.4 Ghz-es lámpám amit vezérelni kellene.[ Szerkesztve ]
-
its_grandpa
tag
-
adam3
aktív tag
Beígértem a feleségemnek valamit amibe most beletörik a bicskám. Van egy sima E2002 IKEA Zigbee vezérlő, illetve egy nappali 4 LED csíkkal Shelly RGBW2-vel vezérelve, a 4 channel most össze is van fogva egy groupba HA alatt. A kettő eszközt már összedrótoztam, be-/kikapcsolás és fényerő szabályozás megy. Azonban most olyat kellene csinálnom, hogy a vezérlőn a nyilakat nyomogatva a LED csíkok közül mindig egy másik világítson. Szóval lenne egy előre definiált sorrend (1-2-3-4-all) amin lehetne léptetni jobbra-balra, és természetesen a fényerő szabályozás is csak azon az elemeken menne ami éppen világít.
Ehhez egy dolog kellene nagyon, hogy lehet HA alatt dinamikusan egy light entitás alatt megváltoztatni az elemeket? Mert ha ez menne, akkor már csak egy action-t kellene írnom ami ezt az entitást változtatja a léptetéssel.
-
kzkz
őstag
válasz its_grandpa #37630 üzenetére
Nos, a local tuya igazából local + cloud tuya együtt, mert hiába telepíted a local tuyat, attól még ugyanúgy kommunikál a clouddal.
Ha a cloudból kitörlöd, akkor az eszköz is reseteli magát, így a wifire se tud felcsatlakozni, tehát a local tuya se megy.
Az egyetlen működő megoldás az, ha a router-ben adsz az eszköznek fix IP-t, és ennek az IP-nek megtiltod, hogy az internet felé kommunikáljon. Így a cloudban már offline lesz, de helyből irányítható a local tuyaval.
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #37638 üzenetére
Van.
Kezdésnek felejtsd el a "neten lêvö videókat". Ki tudja mikor készültek, döntő többségükben idejétmúlt infókat tartalmaznak.
A configuration.yaml-ba sem kell a bluetooth megjegyzés (szerintem ez akkor kellett, amikor a hacs-ból telepített passive bluetooth akármi volt a tuti. Ez viszont pár hónappal ezelőtt megkezdte hosszú útját a hivatalos integrációvá válás felé. Ezzel el is érkeztünk az egyelőre szomorú hírhez: a mérleg adatait jelenleg nem fogod tudni olvasni, csak kis trükközéssel: egy esp32 és esphome kell hozzá).
Ha maradnál a hacsos megoldásnál, akkor a passive... Leírásában benne a miként, de számíts rá, hogy gondok lehetnek egyéb bluetooth cuccok elérésével. A régi, hacs-os passzív emlékeim szerint a mára idejétmúlt bluepy-t használja, az új pedig az aktívan fejlesztett bleak-et.
Ha van otthon egy esp32, akkor viszont simán látni fogod a mérleg adatait (tapasztalat), aztán ha őt is integrálják officially, akkor elfelejtheted a kerülőutat is.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
gahor72
aktív tag
válasz zsamiatt #37637 üzenetére
Igen attól tartok én is. Napokig nézegettem a lehetőségeket de nem sok van. Plusz ha hozzá piszkálok ugrik a gari 70e-ért.(35ért)A röhej, h a vásárlás után 2 héttel megjelent ue a lámpának az okos verziója. De nekünk azonnal kellett, mert viktor vissza adja a felét. Mondjuk így is volt.
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Bluetooth-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Inte NUC-on futo HassOS -ról szeretném elérni bluetooth eszközeimet, első körben egy Mi scale-t.Adaptert meg is találja, bekonfigurálja, de egy eszközt sem talál meg.
configuration.yaml-ba beírtam, hogybluetooth:
, de nem tudom van e más dolgom, mert a neten lévő videókban minden automatikusan megy, nálam viszont nem talál semmit. -
zsamiatt
őstag
válasz gahor72 #37636 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni de szerintem semmilyen nem lesz. A le fel kapcsoláson kívül sok mindent nem tudsz tenni. MAx ha találsz rajta olyan helyet ahova felszerelheted akkor ESP home vagy WLED-del el tudsz játszadozni. De akor meg a távirányító nem biztos, hogy fog menni.
-
gahor72
aktív tag
válasz BlackJack21 #37624 üzenetére
Hello!
Én is így jártam!
Zasszony választott lámpát, csak a hódosban. 2.4 Ghz-es bridge meg nincs. Ha végzel a belezéssel, légyszi írj egy pár szót róla. Milye driver/adapter kellett hozzá. Érdekelne.
A gyártónál néztem ott nem volt.
Köszönöm -
kzkz
őstag
válasz its_grandpa #37630 üzenetére
Local Tuya:
Ebből a videóból indultam ki: https://www.youtube.com/watch?v=vq2L9c5hDfQPersze már semmi nem ott van a Tuya cloud-on belül, ahol a videó mutatja, de a lényeg, hogy ezeket a Cloud service-eket telepítettem, mind ingyenes. Nem biztos, hogy mind kell, de nem tudtam biztosan melyik kell...
Majd ezeket authorizálni kell (a videóban benne van, hogy mi ez, de már ez se ott van, ahol mutatja), ezután pedig az API explorerben lehet lekérni a local key-t, ami szintén nem ott van, mint a videóban:
Szóval ez a videó csak a főbb lépések szempontjából irányadó, a lépéseket nem tudod pontosan követni, mert azóta változott az oldal felépítése. Összességében mégis sikerült megcsinálni, csak 2-3x annyi idő alatt, mint ami elvileg kellett volna rá...
-
amargo
addikt
válasz MaCS_70 #37631 üzenetére
Dobozok, nálunk még vannak dobozok 3 év után is, igazából már mehetne is el innen, ha eddig nem volt rá szükség.. (bár hozzáteszem, 3 lakásnyi cucc került hozzánk.. sajnos)
Viszont van egy Sonoff RF bridge-em, amin tasmota van, ha esetleg kellene.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
twine
veterán
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni a trv-re itt a topicban, és amit találtam át is olvastam, de mégis kérdeznék:
Bosch elektromos kazánom van amiben 3x3Kw-os fütőbetétek vannak , és ezeket modulárisan kapcsolgatja...
Földszinten padlófűtés.
Emeleten pedig 3 helyiség, és helyiségenként 1 radiátor(és ez nekem most a lényeg)
Emeletet, földszintet két külön rádiós termosztát kapcsolja, amik rá vannak kötve egy elektronikára, így mind a kettő be-ki tudja kapcsolni a kazánt.Emeleten:
Gyerekszoba "nagy radiátor",
Hálószoba "közepes radiátor"
Fürdő, (és egyben talán sajnos egyelőre leghidegebb helység) "kis radiátor"Azt találtam ki, hogy az emeleti fürdőbe raknám a termosztátot mint "referencia helység", és vennék 2db ilyen Moes ZigBee3.0 TRV Tuya New Radiator Actuator-t a hozzá tartozó Wireless Hub-al, ezeket pedig "felakasztanám" a "közepes", és a "nagy radiátorra". Beállítanám hogy mondjuk 08:00-16:30 között csak 18fokot akarok,(vagy "semennyit" mert jó a ház szigetelése, és délutánig nem zuhan olyan brutálisat) 16:30-08:00 között pedig 22fokot.
Ezzel azt szeretném elérni, hogy csak az emeleti fürdő legyen napközben fűtve(random dolgozik asszony és ha "úri kedve" úgy hozná, hogy be akar feküdni egy kád vízbe napközben, vagy bármit molyolna a fürdőben akkor ott legyen meg a 22fok, ne kelljen külön kapcsolgatni(ezt csinálja a termosztát hogy szinten tartja a fürdőt.) Viszont a másik két helyiséget abszolut nem használjuk napközben, tehát feleslegesen tolja a kazán oda is melegvizet.
Elképzelésem szerint mivel a két "nagyobb" radiátor le lenne zárva, ezért csak a "kis radiátorhoz" kellene a kazánnak táplálni a meleget, azt gondolnám ezzel baromi gyorsan megvan, és azt is automatikusan "lemodulált" 1db fűtőbetéttel meg tudja oldani a kazánom. Ezzel hét közben "rengeteg" energiát tudnék szvsz spórolni.
Jó az elképzelés? A fent említett radiátor thermofejek ajánlottak? Megbizhatóak és, teszik a dolgukat?Még valami:
egy ilyen "szenzort" ha kirakok "az ablakba", mint külső hőmérő, akkor akár a kinti hőmérséklethez létre tudok hozni szabályokat a thermofejekhez? HOgy ha mégis olyan hideg lenne akkor mégis kacsoljanak be?Előre is köszönöm a türelmet, és a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz its_grandpa #37628 üzenetére
"Osztott ablak - szerintem ne így spórolj, nagyon erős motor kéne ilyen széles redőny mozgatásához."
Ablakaim osztott méretei: 100x130 és 50x130cm
A redőny egyben: 150x130cm
A redőny amit mozgatna egyben, ha egy rudra raknám: kb. 150x160cm
Mert ugye van rajta kb. + 30cm a redőnytokig. Ez 2,4nm.
A linkelt TrendLine motor (10Nm) 3nm Alu redőnyhöz van!
Nekem műanyagok vannak (még), de jól működnek, könnyű őket felhúzni.
Kevés lenne ez a motor ekkora felülethez?
Persze van erősebb motor is ebből a kapcsolós verzióból..
Szerinted ill. szerintetek, jobb lenne meghagyni ezt az osztott lehetőséget??
Kb. 100k-val lenne több az egész (4 ablakból 3 ablak osztott), ha megmaradna az osztott lehetőség.
Mondjuk beleférne a keretbe..
Ezt néztem a szűkebb (50cm) redőnyhöz, mert ez rövidebb motor: [link]
Ez elég ehhez? Vagy ide is inkább erősebbet tennétek? Pl,: 35S13?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
félisten
válasz its_grandpa #37627 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Amint egy kicsit kiverekedjük magunkat a dobozokból élésből (ez elvben április második hete lett volna), valahol fel kell bukkanniuk az eszközeimnek, és akkor megpróbálom használatba venni a 433-as adaptert.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
its_grandpa
tag
Ez a kapcsoló mocsok drága, az Alin most 7.200.- ért látok , + van hozzá távirányító is.
Keresőszó - wifi curtain switch.
Az általad linkelt csőmotor végálláskapcsolós a leírás szerint (és megtaláltam annyi bruttóért amennyiért nettó linkelted ).
A 3 állásról : gondolom úgy működik,hogy megnyomod valamelyik irányt, elindul - aka bekapcsol - és ha odaér ahová szeretnéd meg kell nyomni a stoppot. Ezt 2 állásúval is meg lehet oldani, elindítod - bekapcsolod az egyik irányt - és ha odaér az áhított pozicióra, kikapcsolod.
Osztott ablak - szerintem ne így spórolj, nagyon erős motor kéne ilyen széles redőny mozgatásához. -
kzkz
őstag
Sikerült a https://github.com/rospogrigio/localtuya -ban beállítani a GoSund SP1-et, ami már nem ESP chipes.
Működik is, de a cloud tuya-val még mindig vezérelhető. Ha kitörlöm a cloudból, akkor kész vagyok? Utána is menni fog localban?
-
félisten
válasz BlackJack21 #37624 üzenetére
Rontok még egy kicsit a helyzetemen: van is egy 433-as adapterem, emlékeim szerint ESP8266-os alapokon, az egyik profi gyártotta itt a listán, tőle vettem.
Csak sajnos úgy alakult az élet, hogy sose jutottam el a beüzemeléséig, pedig jó lenne. Gondolom, talán el tudnám kapni vele az üzeneteket.Mostanra pedig MINDENT elfelejtettem vele kapcsolatban.
A 433 hátrányaival tisztában vagyok, fontosabb üzemet nem is bíznék rá, de jelenlétszimulálásra jó lehet. (Bezzeg, ha IR lenne, arra van egy BroadLinkem...)
A minap letöltöttem valahonnét egy táblázatot, millió neves és nevesincs gyártó kódjaival, de az Avide nem volt benne. Feltételezem, nem igazi gyártó. Majd leszerelek egy lámpát és megnézem az elektronikáját, hátha kiderül belőle valami.
-
BlackJack21
tag
válasz MaCS_70 #37623 üzenetére
Ha rádiós részét szeretnéd használni, akkor a Broadlink RM 3 (mini), RM 4 működhet vele, de ez korántsem biztos, illetve nem fogsz visszajelzést kapni közvetlenül, hogy meg történt a változás( persze lehet fényérzékelő, áramfigyelés stb is) Én is így jártam, először lett a lámpa, mondtam, hogy inkább a másik legyen, ami legalább wifis, de az asszonypajtinak ez tetszett. Így 2,4 GHz-es rádiós lett. Ez szuper, mert olyan bridge-t még nem láttam. A távirányítót jelenleg nem is használjuk, egy jól körülírható időpontban( amikor nincs itthon), jól megnézem mit lehet tenni, kibelezem és kap egy zigbee vezérlőt, ha a megoldható. Ő észre sem veszi a különbséget, és én is integrálni tudom majd a rendszerbe.
-
félisten
válasz LouiS22 #37621 üzenetére
Nem megsértődtem, hanem jeleztem, hogy a válaszod nem segítség, hanem kioktatás. Akárcsak a mostani.
Amúgy meg, mivel nem ismered a helyzetet, nem kéne ilyen lekezelően magyarázni.
Nem mintha számítana, de a lámpákat vettük meg először, mert a családnak tetszettek. Az, hogy van távirányítójuk, ami mellesleg 433-as, csak nem várt nyereség, és ha már vannak, gondoltam, hátha rendszerbe tudom illeszteni a lámpákat.
A kereső pedig nekem csak egy érdeklődést dobott, hogy milyen minőséget képviselnek az Avide lámpák, a távirányításukról nem itt, sem a nagy neten nem találtam semmit. Ha Te igen, akkor, kérlek, linkeld.
MaCS
-
LouiS22
veterán
válasz MaCS_70 #37617 üzenetére
Nem megsértödni kell, hanem elfogadni az alábbiakat:
1. Használod az itteni keresőt
2. Használod a google-tHa nincs releváns találat, akkor levonod az alábbi következtéseket:
1. Nonane cuccot csak akkor veszel, ha a előtte a két fenti megvolt és tudod, hogy van értelme megenni
2. Alapvetően elfelejted ilyen célra a 433 mhz-et. Noha rengetegszer leírtuk már (én is), megteszem neked is: a 433 nem "okosotthonra" lett kitalálva. Egyirányú kommunikáció, sosem fogod tudni, hogy a parancs valóban teljesült-e, csak azt, hogy ki lett adva.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
libus
őstag
Van 10k-ért ugyanilyen három állású eWeLink kompatibilis kapcsoló. [link]
Bár nem tudom van e minőségbeli különbség, mert erre 1 év gari van, a 17k-ba kerülőre pedig 3 év. [link]
A TrendLine csőmotort pedig legolcsóbban 16k-ért találtam. [link]Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
Meg is találtam a kérdésemre a választ, azzal kapcsolatban, hogy az eWeLink applikáció tudja e százalékosan is állítani a redőnymotort, ezzel a három állású redőny kapcsolóval.
Itt ezen az oldalon megtaláltam: [link]
"Három gombja a NYIT / STOP / ZÁR funkciót működteti, és a beszerelést követő kalibráció után százalékos pontosságú állapotvisszajelzést ad, valamint százalékos pontosságú nyitást / zárást tesz létre az app felületéről."
Ez a TrendLine csőmotor [link] jó ehhez a három állású kapcsolóhoz?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz its_grandpa #37614 üzenetére
Én is ár érzékeny vagyok és szívesen barkácsolok is, ha kell.☺
Csőmotor esetében úgyis barkácsolni kell majd.
Sőt, 3db 3 ablakos [kép] osztott műanyag redőnyöm van és nagyon gondolkodom rajta, hogy egy rudra rakom a redőnyt, mert nem kellene annyi motor és kapcsoló..Én inkább maradnék ennél a háromállású kapcsolónál [link] , mert ennél sokkal nehezebb a Le és a Fel gombhoz egyszerre hozzáérni, hisz középen van egy stop gomb, meg ezt tudom a már megszokott eWeLink appomból használni. Igaz, a te számításodhoz képest +7k-val többre jönne ki.
Az még nem tiszta, ill. nem tudom, hogy lehet e ebbe az eWeLink app-ba százalékosan állítani a redőnyt.
Ehhez a három állású kapcsolóhoz is végállású kapcsolós csőmotor kell venni? Mert ugye van rajta egy Stop! Én ezt néztem: [link][ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
félisten
A házat telepakoltuk Avide lámpákkal, közülük tíz távirányítós.
Tudtok olyasmiről, hogy ezeknek a 433 MHz-es rádiókódját visszafejtették-e?
-
its_grandpa
tag
Én ár/érték érzékeny vagyok, meg szívesen reszelek egyedi megoldásokat.
A problémát fenti kijelentés alapján úgy oldanám meg, hogy :
Végállás kapcsolós redőny motort vennék (Trendline) < 20.000.-
Wifis fali kapcsoló 2 ák. (Gosund SW9) < 6.000.-Jelenlét esetén a kapcsolóval lehet le-fel, persze ésszel és valószínűleg relével kizárnám azt, hogy egyszerre lehessen bekapcsolni a le, fel irányt (+ 1.500.-).
A Gosund Tuya-s, wifis vezérlés megoldva de ....
Tennék rá Tasmota-t (megy, van 1 ilyenem) és akkor Tasmota rule-okkal menne le-fel, reggel-este.
A százalékos megoldás lenne trükkös messziről, mert valamelyik végállasba kellene tekerni és időzítéssel megoldani, mennyit mozogjon.
Akár Tuya, akár Tasmota integrálható okos otthon rendszerbe is (HA, Domoticz), mondjuk ha Tuya, akkor Local Tuya mert a felhőt nem szeretjük.
Ha jól számoltam, némi barkáccsal megvan 30 alatt ;-)ps: Alin rengeteg eszköz van erre de ugye a $ árfolyama most nem a barátunk.
[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
válasz Saughassy #37558 üzenetére
Nézd meg ezt:
Zigbee2MQTT with Conbee 2 Not a Happy MarriagePár napja a hónapok óta tökéletes zigbee hálózatom összeomlott. Eltűntek eszközök, de vannak maradók is. Látok pár shp13at, de kapcsolni nem őket, pedig frissülnek. A hőmérők is jók.
[ Szerkesztve ]
-
hombember
csendes tag
Üdv!
A Smart Home nem gyárt wifi-s redőnymotorokat, csak 433 MHz-es rádiós ill. sima vezetékes, kapcsolós megoldásai vannak.
Ahhoz, hogy mobil app-al tudd vezérelni kell:
- egy Smart Home DD7002B okosház központ (65.000 ft + ÁFA),
- és ha valamelyik redőny a központtól távol van, akkor egy DD1557H jelerősítő (20.000 ft + ÁFA)
A jelerősítő önmagában csak a 433 MHz-es RF jelet erősíti mindkét irányba, ez nem elég a mobil app-os vezérléshez (de cserébe erre nincs is minden esetben szükség, csak akkor, ha messze van a redőny a központtól) -
libus
őstag
válasz its_grandpa #37609 üzenetére
Köszi, hogy rá kerestél unaloműzőként!😉
Tegnap késő este megtaláltam én is ezt a "központot" ami kell hozzá.
Van is róla videó a beállításáról ill. a beüzemeléséről. [link]
De tényleg szép ára van!
A videóban nem esett szó a 433Mhz-es jelerősítőről, de gondolom az csak akkor kell, ha vki távirányítót is akar használni, és nem csak az app-ot.Használok eWeLink app-ot, a Sonof POW R3 kezeléséhez.
Ehhez hozzá lehetne társítani ilyen [link] háromállású kapcsolókat.
Ezzel az app-on keresztül ugyanúgy tudnám kezelni a redőnyöket mint a Smart home os központtal, csak ez ingyen van .
A kapcsolós vezérlésű csőmotor + a linkelt 3 állású kapcsolóval nem kerülne annyiba mint ez a Wifis Smart home os csőmotor + 90k a központ!
Motoros gurtnihoz nem lehet ezt a kapcsolót használni?
Vagy nincs olyan motoros gurtni verzió, amit akár távolról is vezérelhető és van felhúzás/leengedés százalékos állítás lehetőség is?[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
its_grandpa
tag
Kell.
.
.
.
Na jó, bővebben ha már unaloműzőként meggugliztam kíváncsiságból.
Ezek rádió vezérelt motorok és nem olcsók + kell hozzájuk egy 65.000 + áfa "baráti" árú központ és egy jelerősítőnek hívott usb-s 433 Mhz rádiós kütyü 20.000.- + áfa-ért (okoshaz menü a felső sorban).
Az app-ja (Connector) meg 3.2* a Play-en, a vélemények siralmasak.
Az rtl-433 oldalára 3 éve lett feltöltve a kommunikáció minta de még nem fejtették vissza.
https://github.com/merbanan/rtl_433_tests/tree/master/tests/smarthome
( Minority Report - engedjétek már el ezeket a kamu gyári szarokat ). -
embe
nagyúr
válasz Kolondrum #37456 üzenetére
Csak fizikai. Pont ez a baj, hogy nincs appos reset lehetőség. Amúgy most pont a Smart Life van fent. De nekem nincs ott az az "Eltávolítás és visszaállítás" opció.
Mint írtam, régebben is más, nem a Blitzwolf appal sikerült csak teljesen resetelni.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
libus
őstag
Üdv!
Ezekhez a Wifis Smart Home-os redőny csőmotorokhoz [link] kell bázisállomás?
Vagy csak beszereli az ember és hozzápárosítja a Wifi hálózatához és a Smart Home app-al lehet akár távolról is vezérelni?
Mert van egy Sonos POW R3 kapcsoló relém, áramváltós fogyasztás-mérővel, és ezt az eWelink appjából párosítani kellett csak a Wifi hálózatommal, és kész!
Távolról is tudom ezt vezérelni, és nem kellett semmi központi bázisállomás.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
ViZion
félisten
válasz scabi78 #37603 üzenetére
Tuya rendszered van ember...
Nálam van ilyen "autonóm" lámpa, mozgás és sötétedés érzékelővel. Pro: ócó. Con: nekem túl világosban is kapcsol, gyárilag nincs rajta állítási lehetőség, lehetne játszani az ellenállásokkal, majd télen, ha lesz rá időm.
Amúgy smart mozgásérzékelő + smart relé(k) és nem kell lámpákat cserélned. Arra tudsz programozni is dolgokat. Elhelyezésre figyelj, mert ha pir és mondjuk a zuhanykabinba nem lát be, akkor vicces lesz sötétben szappanozni
Nem smart megoldás lehet ez: [link], a többi csak kábelezés.37605-re: ha wifis cuccokat veszel, akkor elég az applikáció, nem kell hub, ami inkább gateway, wifi helyett/mellett más protokollal kommunikál az eszközökkel.
Okos konnektorból a GoSund SP1 sokaknak bevált, a kollégákkal is többen használjuk, meg itt is sokan. Az is Tuya, nem kell semmi extra hozzá.A fenti praktikeres lámpa buktatója lehet, ha valaki rutinból lekapcsolja a kapcsolót, mert akkor nem fog mozgásra bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
scabi78
senior tag
válasz nemethsza #37604 üzenetére
wifis a klímám, a fűtésem, a világításom, kamerák, porszívó... ezek mind működnek hub nélkül. Erre gondoltam, hogy nem akarok okos rendszert.
Köszi a linket, elég kevés az információ. Lámpás oldalon nézelődtem, ahol több infóval szolgálnak..
Szeretnék okos konnektort vagy okos kapcsolót, mozgásérzékelőt vagy jelenlétérzékelőt a fürdőbe, akkor kérlek azt mond, hogy mi kell hozzá és meglátom, hogy érdekel-e.Tiszta Windows, rendes ház!
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, a fürdőbe szeretném, ha belépek, akkor felkapcsolódjon a lámpa. Lenne egy mennyezeti lámpa, tükör fölötti világítás és tükör hangulatvilágítása.
Milyen megoldás jöhetne szóba? IP44 mozgásérzékelős mennyezeti lámpa létezik nem aranyáron? Semmilyen okos rendszerem nincs amihez csatlakozhatna, igazából nem is szeretnék. Valami olyan megoldás lenne jó, hogy a mozgásérzékelő kommunikáljon közvetlen a lámpával vagy a kapcsolóval.Tiszta Windows, rendes ház!
-
koala69
tag
triggernek hasznalom:
platform: time_pattern
id: check in 8 min
minutes: /8hogy 8 percenkent vizsgaljak vmit
es condition -nak:
condition: time
before: '23:00:00'
after: '04:00:00'akkor az action-ban definialt resz csak akkor fut le, ha reggel 4 es este 11 kozott van?
koszonom a segitseget!
-
Rosep
senior tag
Sejtettem, hogy valamelyik PRO 1-ről.
Csak azért kérdezem, mert pont a sima PRO 1-et tervezem beszerezni 2 helyre is.
Én eddig úgy gondoltam, hogy mindkét SW-re lehetne 1-1 nyitásérzékelőt rakni 1-1 12V-os relével. Raknék egyet a kiskapura, meg egyet a nagykapura. (A szárazkontakttal meg nyitnám a nagykaput.)
A másik helye a garázskapunál lenne, a két végálláson 1-1 nyitásérzékelővel.
Akkor erre a megoldásra nem is lesz jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest