Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Ma alairtunk az elso magyar ugyfellel. Oke nem magyar tulajdonu de akkor is, naluk volt az elso szamlam, ugyhogy ->
Majusban uzleti ut haza, fura meg belegondolni is... 🙂
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #56796 üzenetére
Egyik ismerősünk tanár, és az egyik tanítványát Nemoda Buda-nak hívják...
-
K1nG HuNp
őstag
válasz parandroid #56796 üzenetére
A Beátára alapból rímel a dolog, de így 100%, hogy trollkodtak a szülei.
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
parandroid
félisten
válasz EQMontoya #56795 üzenetére
Vas Virágot én is ismerek. De a legborzasztóbb név kontesztet egy jóbarátom középiskolai évfolyamtársa, szegény Kapp Beáta nyerte, ehhez kétség nem férhet. Különösen a rövidített keresztneves formával.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #56793 üzenetére
Ha jol tudom fiuneveknel itt a Csongorba , a Gyorgybe, a Szabolcsba, sot a Sebestyenbe is elegge beletorika nyelvuk....
Nem ertem miert.... tanuljak meg az s => sh, sz=> s. Bar en is voltam mar ÁjdájkoFelmerult fiunevnek a Jason is, de az tul kocka lenne
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
Na, tizeniksz után is témánál vagyunk
Pedig a Balázsnál nincs is praktikusabb, senki nem tudja leírni, vagy, ha igen, felcserélik a betűket. (tök mindegy, hogy angol, cseh, szlovák, román, horvát, vagy szerb az illető)
Kimondani se.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
e=mc²
őstag
Ambulimax Provider
-
bitpork
nagyúr
válasz Tothgera30 #56778 üzenetére
bebszna ha orosz származású lenne. Gót v török nem?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Spet
addikt
-
bitpork
nagyúr
Nem a kimondásról van szó, hanem amikor pl emilt kell adni és benne a nevem. Rémálom nekem. MErt ha István lennék mondanám nagy pofával hogy Steve, vagy bármi. Bár azt is el kell fogadnom h annyira nemzetazonos név h nincs is megfelelője sehol.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz bitpork #56771 üzenetére
Ki tudják mondani, azzal nincs gond, inkább nekik kissé olyan, mintha Adolfnak, Dzsingisznek vagy Szaddamnak vagy hasonlónak nevezném.....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz K1nG HuNp #56760 üzenetére
Az tuti nem lesz, három fiunevvel lehet kikergetni a világból: Balázs, Dávid , Bence.
Valószínűleg Attila Michael, vagy Kieran Michael lesz.
-
K1nG HuNp
őstag
.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
K1nG HuNp
őstag
Vagy valami videójáték karakter nevét tessék nekiadni, aztán a kiadótól kapott tiszteletpéldányokat eladni ebayen.
Hogy nem szakosodott még erre a kisebbség?
[ Szerkesztve ]
-
-
NoLF
veterán
O viszont 12 eves koratol 20 eves koraig versenyszeruen kosarlabdazott es atletizalt, igy az atlagkockahoz kepest vazizomzata irigylesre melto. Igy tud 35 evesen is zokkenomentesen letolni 90 ora allomunkat hetente, napi 20km gyaloglassal
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
concret_hp
addikt
válasz szőröscica #56755 üzenetére
a többség azért elég rosszul élte meg a 90es években megjelenő munkanélküliséget, akár érintett, akár nem + a jelentős inflációt és úgy általánosságban a bizonytalanságot (pl. megszűnt az, hogy "kapsz" egy lakást), ami addig nem igazán volt jellemző. így a többség szerintem alapvetően elég rosszul élte meg a rendszerváltást. de a többség aki azt mondja, hogy mondjuk a 70-es 80-as években jobb volt, ma vélhetően sokkal jobban él mint akkor (kivéve persze ha akkoriban élősködött a rendszeren, mert azt manapság nehezebb megcsinálni kicsiben)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #56755 üzenetére
Alapvetően egyetértünk.
Talán annyiban árnyalnám a képet, hogy az egyre tovább tolódó tanulás és az egyre magasabb lakhatási költségek erősen negatívan hatnak a gyermekvállalási kedvre, amit jól látható a szaporulatunkon.Same rules apply!
-
szőröscica
addikt
Ebben igazad van. Ezt leszamitva szerintem maximum azok sirjak vissza azokat az evtizedeket, akik a rendszer kegyeltjei voltak, vagy a gulyaskommunizmust kovetoen nem tudtak tovabblepni. Legalabbis az en csaladomban senkit nem hallottam nosztalgiazni azokrol az idokrol, igaz, nalunk 56-osok voltak, meg oriasi bukasok az allamositasokon a haboru utan.
-
Spet
addikt
válasz Viszlát #56752 üzenetére
90-es évek szülötte vagyok, apámtól meg a 60-as 70-es évek életeseményeit hallgattam. Pl. az ő korosztályuknak (már amelyik még él, és nem elvakult), annak azok az évek hiányoznak legjobban.
EQMontoya: Egyedül, vagy több fő lakik közösen, hitelre vett lakás/ház, vagy bérli, Bp-n belül van vagy agglomeráció, de tömegközlekedéssel könnyen megközelítő helyről jár be? Sok a változó.
emvy: De, hiányolom a kölyök klubbot. (helyette hallgathatom a "kulturált" fiatalokat)
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Viszlát
addikt
Hja, mert 30 éve mindenki értelmiségi volt. Én például egy olyan általános iskolába jártam a 80-as években aminek még neve sem volt, csak száma és a tanár az osztálytársaimmal együtt röhögött azon, hogy én programozói szakra jelentkeztem középiskolába. A 27 fős osztálynak a nagy része vagy tovább sem tanult, vagy kibukott a szakmunkás első évében, vagy felcsinálták és mostanra vagy a harmadik-negyedik házasságát koptatja vagy csak simán alkoholista. Szüleimnek még ha lett is volna pénze magán avagy jobb iskolába járatni, a környéken azt sem tudták mi az, hírből hallottuk, hogy Pesten milyen sulik vannak, pedig nem a világvégéről van szó, alig 20 percre Veszprémtől és Székesfehérvártól. A menzát meg hagyjuk, a havi 1-2 fosós/hányós nap teljesen rutinból ment, nagyon fenn sem akadt rajta senki, ahogy azon sem, hogy a kaják nagy részére ma azt mondanánk, hogy ehetetlen.
De ja, régen minden jobb volt.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #56739 üzenetére
Szvsz 70-es években már simán volt mo-n kis üveges coca cola,
-
Spet
addikt
Persze, az érettségi elvégzésére is AKÁR. Vagy ingyenes OKJ-s képzés elvégzésére IS.
Lehet ezen veszekedni, mindenki másképp látja a dolgot, de azért ha te azt mondod, hogy 8 általánost végzett ember középvezetői bért akar akkor ott gond van.
-
félisten
> Tudják a határaikat és
Azert nem probalkoztak massal, mert nem volt eselyuk se. Ha szerinted ez jo, akkor gratulalok
> Persze meg a Mcdöncinek van ISO minősítése
Pontosan, ezert tud adott szinvonalon produkalni X szazezer etelt naponta ugy, hogy altalaban evi egy jelentosebb fertozes/gyomorrontas sincs. Nem mondom, hogy a big mac a legegeszsegesebb dolog, de tobb bizalmam van hozza, mint egy harminceves balatoni langosozohoz.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Spet
addikt
Egyebkent mikor volt olyan, hogy az emberek nem akartak magas bert?
Tudják a határaikat és, hogy mit kaphatnak érte. 10-15k/napért elmehetsz segédmunkásnak feketén. Ja, ha leesel/elesel és csak megsérülsz, akkor magadnak fizetsz mindent. Persze ezel nem vetekedhet egy 8 órás munkahely, ahol bevan jelentve az ember és van TB
A gyorsettermekben nem kevesbe egeszseges az etel, mint az atlag magyar etteremben 1985-ben. Sot, egy McDonalds-ban olyan higenies szabalyoknak kell megfelelni, aminek a Komarbogyoroi Vendeglo sose tudna.
Persze meg a Mcdöncinek van ISO minősítése míg a Komarbogyoroi Vendeglonek nincs, ezzel is jöhetnél (patkány rágcsáló mind2 helyen van, csak az egyik jobban szabályozza a dolgokat)
-
Spet
addikt
válasz EQMontoya #56742 üzenetére
Hmmm menzakaja. Volt közöttük azért olyan, ami jó volt.
emvy: Évfolyam társamnál a céghez takarítónőt 180k nettó (!) bérért akarták volna felvenni. Hogyan is voltak a bérezések állítólagosan 2012-ben? És kell hozzá valami végzettség? Nem, munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> Birkaviselkedés:
> nincs semmi végzettsége és tapasztalata, de magas bért akar rögtön
A birkak magas bert akarnak vegzettseg nelkul? Hm. Egyebkent mikor volt olyan, hogy az emberek nem akartak magas bert?
> 30 éve még nem voltak gyors éttermek Mo-n (1988. április 29-én nyílt meg az első).
A gyorsettermekben nem kevesbe egeszseges az etel, mint az atlag magyar etteremben 1985-ben. Sot, egy McDonalds-ban olyan higenies szabalyoknak kell megfelelni, aminek a Komarbogyoroi Vendeglo sose tudna.> Senkinek nincs ideje (és kevés plusz energiája, hogy főzni tanuljon), hogy házi kosztot csináljon (ahol tudja, hogy miből van), beugrik valahova megveszi, ami a keze ügyébe kerül aztán ennyi.
Ezzel semmi problema szerintem, nem kotelezo, hogy a fozes legyen az ember hobbija. Van, aki autokban cserel olajat, van, aki villanyt szerel, van, aki meg foz. Van, aki meg egyiket sem csinalja, mert inkabb penzt keres valamivel, amihez jobban van kedve. Ez szerintem tok jo.
> Na és, ha mindent vizsgálnának 1-2 étterem láncnál érdekes dolgokat tapasztalnának)
Igy van, mert manapsag mar van vizsgalat, 30 eve meg nem volt.
Remelem egyebkent csak viccelsz.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Spet
addikt
Birkaviselkedés: nincs semmi végzettsége és tapasztalata, de magas bért akar rögtön (nem szeretne, a szeretne szó már kiveszett a világból, jah és természetesen mindegyik közgazdász és csak a diagramokban szereplő legnagyobb összeget látja), illetve követni a többit külföldre ugyanúgy 0 tapasztalattal, mert az a jó (persze nem 100%, hogy összejön, de az más kérdés). Ez a trend és nekik mint a birkák követni kell, nem tájékozódnak (nyugdíjas a politikában a másik fél, de ez is más kérdés).
30 éve még nem voltak gyors éttermek Mo-n (1988. április 29-én nyílt meg az első). Senkinek nincs ideje (és kevés plusz energiája, hogy főzni tanuljon), hogy házi kosztot csináljon (ahol tudja, hogy miből van), beugrik valahova megveszi, ami a keze ügyébe kerül aztán ennyi. Na és, ha mindent vizsgálnának 1-2 étterem láncnál érdekes dolgokat tapasztalnának).
13-14 évesen már kv-t energiaitalt (alkoholt) fogyasztanak, mintha akkora szükségük lenne rá.
-
félisten
válasz concret_hp #56739 üzenetére
Marmint itthon nem volt, ja. Cserebe volt sokszor elegetett olajban sult rantotthus, meg telen nem volt egeszen altalanos a gyumolcsfogyasztas.
while (!sleep) sheep++;
-
FehérHolló
veterán
Egy újonnan épülő házban tervezek lakást vásárolni. Házas nem vagyok, viszont ez lesz az első saját tulajdonú lakásom.
Milyen illetékkedvezményekre vagyok jogosult? Csak annyira, hogy a 15 millió feletti részre kell az illetéket megfizetnem?
Az önkormányzat adhat további kedvezményeket?Skynet is real. It's called Google.
-
bitpork
nagyúr
válasz EQMontoya #56731 üzenetére
Én anno bordásfalon nyújtottam saját súllyal gyógytornász javallatára. Osztán eljött a pillanat amikor hanyatt fekve a földön nem tudom úgy széttárni a kezeimet hogy a kézfejem hátulja érje a földet mindkét oldalon. Viszont lábbal még mindig 100 kg felett tudok nyomni, meg ha emelni kell sincs sok bajom. Egyszerűen a korral átalakult a vázizom rendszerem és megnyomorodtam. Most hetente egyszer az asszony megtapossa a hátamat. Olyan recsegés és ropogás jön ki belőlem, hogy nem egyszer volt h leugrott rólam mert azt hitte h eltört valamim
(#56732) K1nG HuNp : 190 cm. Akkor te tényleg fiatal lehetsz. Az én generációmban 174 cm-rel én voltam az átlag.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz bitpork #56730 üzenetére
Pfu, akkor még nem is éltem Nézek majd valamit mert ez így nem állapot. Nekem pont a hosszadalmas üléssel van a gondom. Amúgy 2004 óta koptatom a billentyűzetet.
Netezés alatt figyelek a tartásra, de ha csézni kell és inni is elfelejtek, akkor adja magát, hogy a hátam se úgy áll ahogy kellene.
190 centivel amúgyis csak az ágyon laptopozás kényelmes itthon, az asztalt nem rám szabták.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
-
-
K1nG HuNp
őstag
Mi lesz a mai generáció függősége? A videójátékok?
-
tildy
nagyúr
Mondom így esmeinnek, hogy nem jól mutatja a Wi-Fi, hol vagyok... Erre ő:
-a vilagito teglatest a kezedben nem mondja meg tokeletes pontossaggal hol vagy es merre mesz, mikozben egy okori gorog istenhez meltoan a felhok kozott suhansz. Le az ilyesmivel."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Spet
addikt
Postával kell felvenni a kapcsolatot, ha volt csomagazonosító (hétvégén természetesen ők sincsenek), merre jár átvették-e stb. Utánvétes termék volt, vagy már fizettél? Ha utánvétes, akkor számodra no para a cég keresse meg a terméket a postánál, velük kötöttek átmeneti szerződést a csomag kiszállításra nem veled.
-
gmx9
aktív tag
Köszi.
- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!
-
gmx9
aktív tag
Ez okés, csak ugye pont az a gond, hogy nincs meg a termék, tehát vissza sem fog kerülni elviekben.
- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!
-
gmx9
aktív tag
Mire meglett ez a topic elsírtam magam. Amúgy kis segítséget kérnék. Volt egy netes rendelésem, ami utólag kiderült, hogy nem fog megjönni, mivel a posta faszán elkeverte. Nem volt nagy termék, kb. 10 ezer forintos. Lehet a Kiss Józsikánál meg a Terinél is Debrecenben.
Felvettem a kapcsolatot a bolttal e-mailben, ők annyit mondtak, hogy a posta rendszere szerint kint van, és megkérdezték mondták-e nekem az átvevő helyen, ahova a rendelést kértem, hogy nem jött meg. Mondtam, hogy igen, majd lejárt a műszakuk és elmentek a vérbe (mármint az e-mailes kapcsolatom). Hétvégén persze nem lehet velük beszélni.
A kérdésem, hogyha én most futárral megrendelem a terméket ugyanattól a bolttól, az mekkora gáz? Értelemszerűen amit postapontra kértem, azt lemondanám, kérdés ezt lehet-e. Szerdán kellett volna megjönnie, bárkit kérdek azt mondják kivitték, kivéve a postaponton, ahol lennie kéne. Mivel sürgősen kell a termék, ezért rendelném futárral, így is hét közepéig várnom kell majd rá.
Köteles vagyok a postapontos elkevert terméket is kifizetni?
-
bitpork
nagyúr
válasz fokukac #56705 üzenetére
http://precizkoltoztetes.hu/szolgaltatasok/koltozteto-dobozok-berlese-eladasa
Ilyet keresnék ha csak nem akarsz teliáron venni ahol egy 60x40x40 mondjuk 5 rétegű doboz 600 ft.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
veterán
válasz concret_hp #56710 üzenetére
Azokba nem igazan pakolsz semmit, le vannak vagva, vagy gyarilag perforaltak, ugy letepve.
Everybody lies.
-
nagyúr
Valaki tapasztalt segítsen, költözéshez dobozt hol lehet venni?
Barkácsáruházban?köszi
-
Viszlát
addikt
válasz EQMontoya #56702 üzenetére
Na igen, teljesen igazad van, de szerintem így is iszonyatos lavírozás mehetett mire ennyi szigorítást rá tudtak húzni a bankokra. Készséggel elismerem, hogy ennek a három napnak van mosom a kezeimet oldala is, de én azért látom benne a pozitív lehetőséget.
-
nagyúr
válasz Viszlát #56701 üzenetére
Azért egy lakásvásárlás és lakáshitel így is annyi utánajárással jár, hogy elég nehéz hirtelen felindulásból elkövetni. Legalább egy hónap ügyintézés, rohangászás (utánajárás, alku, megegyezés, ügyvéd, hiteligénylés, értékbecslés, doksik beszerzése, közjegyző, jóváhagyás, banki ajánlattétel, nullás igazolás, stb.) ehhez képest nem oszt, nem szoroz, ha a végén még 3 napot kell várni a végső papír aláírásánál.
Nekem konkrétan már harmadszorra nyomtatták ki a kétszer 20 oldalas szöveget, és kedden fogják negyedszerre.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz Viszlát #56701 üzenetére
Igazából nagyon nagy részben egyetértek a mondanivalóddal, csak szerintem a 3. bekezdés a válasz az első kettőben fejtegetett problémára.
Ha a banknak meg kell gondolnia, hogy kinek ad hitelt, mert nincs jogi lehetősége utólagosan fedezetet bevonni, életed végéig letiltani a jövedelmedből, stb, akkor egyszerűen rá van kényszerítve, hogy gondolkozzon, akár az adós helyett is. Márpedig egy bankban alapvetően nem hülyék ülnek, szóval fognak gondolkodni, és egyszerűen nem adnak ki olyan hitelt, ami komoly eséllyel válik fizetésképtelenné.Szerintem a normális intézkedés egy kormány részéről a megfelelő jogi környezet biztosítása, nem az ilyet látszat dolgok, mint ez a 3 napos szabályozás.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Viszlát
addikt
válasz EQMontoya #56699 üzenetére
Szerintem nem gáz megengedőbbnek lenni és segíteni azoknak akik esetleg nem olyan talpraesettek bizonyos dolgokban, illetve kihívásokkal küzdenek. Nem vagyunk egyformák, a képességeink sincsenek ugyanolyan szinten, valahol nem is várható el, hogy mindenki überkirály legyen az élet minden területén. Viszont ennek nem kéne azt jelenteni, hogy akkor ne is férjen hozzá bizonyos dolgokhoz mint a lakáshitel, mert nincs toppon a témában.
Éppen ezért nem látom problémásnak azt, hogy olyan szabályozások léptek életbe amik megakadályozhatják a hirtelen felindulásból elkövetett évtizedekre kiható rossz döntéseket. Ez nem jelenti azt, hogy ezekre mindenkinek szüksége van és azt sem, hogy hülyének van nézve akárki is. Az én olvasatomban szimplán arról van szó, hogy egy olyan széles réteget érintő területről van szó, ahol az ilyen és ehhez hasonló intézkedések segíthetnek bizonyos embereknek, ártani meg nem ártanak velük senkinek. Van olyan ismerősöm akinek komoly gondokat okozott a pénze kezelése, a költekezések visszafogása, nem azért mert hülye, hanem soha senki nem tanította meg arra, hogyan is kellene ezt csinálni, nem volt a környezetében olyan akinek "felesleges" pénze lett volna. Az ő esetében például egy olyan egyszerű kis trükk segített, hogy ha megkíván valamit, akkor vár egy hetet vele, közben nem dől össze a világ, viszont van ideje végiggondolni, hogy valóban szüksége van rá, vagy csak hirtelen impulzus volt (nyilván nem kiló kenyér szintű dolgokról van szó). Valami ilyesmi célzatát látom ennek a három napos szabályozásnak is és szerintem ezzel semmi gond nincsen.
Az adósságrendezésről nem szólnék, az mindenestül egy nagy szarkavarás volt, a bankoknak nyújtott segítségtől kezdve a kárpótlásig. Azt viszont pozitív dolognak tartom, hogy az ilyen három napos intézkezdések mellett például ma már a bankot is felelőssé teszik a hitel folyósításáért, ha ezt olyannak teszi akinek egyértelműen kihívást fog jelenteni a törlesztés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest