Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz EQMontoya #55898 üzenetére
Marpedig 3 ora alatti utazasra, ami nem fapad, ennyi jar biza. Foglalasnal biztos jeleztek, hogy nincs kaja (marmint nem jeleztek, hogy van) ugyhogy ergo egy zacsi chips kedvesseg a reszukrol.
Ez mind szvsz nyilvan
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #55894 üzenetére
Azt hallottam, hogy a köztisztviselők is erzsébet-utalványt fognak kapni karácsonyra, és személyesen a lézerjános fogja nekik átadni, mert telik rá a munkaidejéből.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fokukac
nagyúr
válasz concret_hp #55890 üzenetére
Pontosan illeszkedik a képbe. Pont úgy, mint a terv, hogy a 200 ezer közalkalmazott személyesen viszi ki a Bözsi-utalványokat a 3 millió nyugdíjasnak...
Vonatkozó napirajz:
[link]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
veterán
válasz concret_hp #55890 üzenetére
Kaptam valamelyik héten a navtól egy levelet, hogy szerintük nem volt adat beírva az adóbevallásomban a megfelelő mezőkbe, így konkrétan az egész keresetemet hiányolják belőle.
Azt hiszem azt már elektronikus úton küldtem be, de azért jó a reakcióidejük, meg szerintem rendesen kitöltöttem mindegyik évben, elvégre pár számot kell beírni és error levelet küld, ha valamit kihagy az ember..Everybody lies.
-
félisten
-
concret_hp
addikt
2016 elektronikus ügyintézés, töltsd ki a nyomtatványt, fotózd le, küldd el ímélben, aztán 1 hét múlva válaszolunk rá, hogy oké, felvittük a rendszerbe
vagy fullba vagy sehogy :D
-
félisten
Budapesten 10-12 fore par napos meetinget szeretnek szervezni. Tud valaki erre nem tul draga hotelt + konferenciaszobat?
while (!sleep) sheep++;
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #55884 üzenetére
Nyilvan nem kell, csak lustasag fel egeszseg, ki kene valogatni, hogy mi kell, van egy csomo ilyen volt gep vinyo mentes. Mar ugy ertem, hogy van egy raid1 fontos dolgokkal, mint pl. csaladi fotok, meg egy filmes, ezeket nyilvan nem kevernem, de a tobbin jo sok szemet lehet.
-
concret_hp
addikt
válasz EQMontoya #55885 üzenetére
melyik része?
nekem abban a korban amikor 30mbit a legkisebb net amire elő tudsz fizetni (már ha van normális szolgálató persze meg stb) még nem telt be sosem 85%-nál jobban az 1.5 terás vinyó, pedig néha-néha szoktam letölteni linux isokat ipari mennyiségben
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #55884 üzenetére
Jájj, de magyar ez a hozzáállás, édes jó Istenem...
Same rules apply!
-
fokukac
nagyúr
Az a mondás, hogy feleslegesen terheli, hogy túl gyorsan leparkoltatja a fejet.
A gyári beállítás 8 mp, ezt szokás átállítani 1 vagy 5 percre.
Mondjuk nekem még nem volt belőle bajom, de az egyik vinyómban kb. 100.000 parkolás volt, mire észrevettem.Egy kis wdidle3 nevű progival lehet átállítani.
itt vannak a linkek:
[link][ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #55868 üzenetére
Tegnap neztem a listat a legjobb 100 legitarsasagrol es picit meg is lepodtem. BA talan 26. volt, Air Canada 35. Air France 13?
Egy 11-12 oras uton (1 atszallas) azert nem art, ha normalis kajat adnak. Nekem nagy kedvencem volt a KLM ( ami Air France) bar Jo ideje nem repultem nemzetkozi jarattal.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Winner_hun #55865 üzenetére
Tedd vissza a Win7-et, az már egy örök darab.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
olloczky
senior tag
válasz Pttypang #55057 üzenetére
Randomra beleolvastam a topicba és ezt pont megláttam. Miskolci vagyok, rendszergazda végzettséggel, jelenleg ált.iskolában vagyok rendszergazda. Szeptemberben jelentkeztem egy kazincbarcikai céghez, ahova hálózati szakembert kerestek. Ciscoból már van papírom meg ez a téma érdekel leginkább, jelentkeztem. 160at írtam nettóban.
Az intrejún kb teljesen hülyének állítottak be, mert olyanokat kérdeztem amiket pont nem tudtam és, amikről tudtam, hogy kb 2 hét beletanulni. Érteni kellett szervizeléshez (hp vagy dell hivatalos szerviz volt ez a cég, amiről az álláshirdetésben szó sem volt), szerverhez teljes körűen, aztán a hálózat része tervezéstől kivitelezésen át a karbantartásig. Asszem napi 8-9 óra munka, de ha úgy van meló akkor tovább bent kell maradni, vagy hétvégén bemenni. 110et adtak volna. Az egyik ott dolgozó fiatal srác is bent volt az interjún, és mikor megtudta, hogy 160at kértem, kinevetett, hogy még ő sem kap ennyit.
És itt kapcsolódik a mondandóm a kommenthez amire reagáltam. Aki hülye.. Meg szintén ez a srác mondta, hogy amikor éppen vmi laptopot szedtem szét, hogy ennek készségszinten menni kell (ez volt a kulcsszavuk..) mert ő nem fog felettem állni és magyarázni hogy mit hogy kell. Na mondom akkor jólvan köszönöm. Ilyen munkahelyi környezetbe menjen az akinek két anyja van és egy utcában laknak
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
tildy
nagyúr
Tegnap amúgy voltam egy allasinterjun, cto-val 2 óra 44 perc beszélgetés. A volt munkahelyem kerek perec megmondta, szerintük a tudasomnak megfeloően keresek ( csak akkor nem értem hogy lehetett 5 éve több ezerrel több a p60-amon, mint majd ebben az évben is lesz).
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #55866 üzenetére
A multkor BAval jottem haza Londonbol. A gep mondjuk, hogy oke volt (oreg 747), de a kaja az valami borzalmas. Oke, hogy repulos kaja, de annak is szar volt (akarcsak AA). Persze nem a kaja miatt repulsz, de azert ha lehet valasztani
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Air Canada -val utazott mar valaki kozuletek?
Vagy maradjak a British Airways-nel. -
Winner_hun
titán
Szereztem újabb processzort. Alaplapnak kell egy bios frissítés hozzá hogy felismerje. Feltettem, gépet újraindítom, win nem indul.
Bios reset, bios főképernyőnél megáll a tudomány. 3 óra alatt sikerült megcsinálni, billentyűzet (WTF) nem tetszett neki, aztán a windows se akart elindulni. Se javítás, se helyreállítás nem sikerült (utóbbi 31% után bedobta a kulcsot). Találtam egy csökkentett módú indítást, az elindult, utána újraindítás és megy a gép. Szörnyű ez a win10, 2 hónap alatt harmadjára nem akart elindulni (első esetnél lemez be, indítási javítás helyrerakta, 2. esetnél pendrive-ot hagytam a billentyűzetben és az nem tetszett neki).► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #55862 üzenetére
szerelő mondta, hogy picit jobban rozsdásodik, mint ahogy elsőre kinézett úgyhogy eladtam. (ma járt volna le a műszakija pont)
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #55853 üzenetére
Egy órája jöttem be a -1 fokból, én nem fáztam, pedig majd' két órát kint voltam. Na jó, az első 2 km hűvös tud lenni, de a 3. és a 16. között végig fincsi meleg volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #55861 üzenetére
Miért, mi történt vele?
(Bocs, ritkán olvasom alaposan a topicot.)
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #55860 üzenetére
még 1 hónapja se tudtam, hogy eladó lesz a verdám és kell 1 másik
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #55859 üzenetére
2 hónappal előbb szólsz, lett volna egy Aurisunk.
Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
amúgy ha tud valamelyikőtök megbízható tulajtól származó (gyk: nincs leamortizálva az áru ) 4-10 éves 5 ajtós benzines eladó verdát, az dobhat egy privátot, úgy nézem bp-n csak nepperekkel lehet üzletelni kis túlzással egyéb preferenciák nem nagyon vannak A-B közti helyváltoztatásra kell.
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz parandroid #55850 üzenetére
A különbség, hogy reggel még ezt látod:
és aztán 3,5 óra múlva ezt, és persze 8-10 fokkal hidegebb is van.
És akkor a vonatkozó Hofi-bölcsesség:
"Kérdeztem a múltkor Árpád apánktól - itt fekszik a szomszéd kórteremben - hogy miért pont ide, a gödör legaljára telepített le minket.
Aszondta azért, mert szélvédett hely.
Hát, szélvédettnek szélvédett, de megmarad a büdös is!"és tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz parandroid #55850 üzenetére
Nem tudom, mennyire van meg az az élmény, hogy öltönyben kint mászkált a mínusz iksz fokban, és kb. 1,5 perc után szétfagysz...
Na mindegy, túl sok jó helyen voltam idén, biztos az a baj[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
fokukac
nagyúr
Hazajöttem, még mindig k. hideg van ebben az országban...
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Sétarepülés! Ti mát voltatok? Ha igen kivel? Feleségemet szeretném elvinni, szülinapi ajándék lenne.
-
bobsys
veterán
válasz concret_hp #55844 üzenetére
$35 adok azert a gift cardert
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz Tothgera30 #55842 üzenetére
Remekul letudom beszelni sajat magamat mindenfele vasarlasrol egyedul is
-
bobsys
veterán
válasz Tothgera30 #55839 üzenetére
USBt semennyire nem fogom hasznalni, csak azert irtam, mert kb ennyi a kulonbseg a ketto kozott.
A toobieknek, meg mar el is ment miattatok a kedvem a monitor vasarlastolEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Tothgera30
Ármester
válasz EQMontoya #55825 üzenetére
A forgalomban is úgy tűnt hogy többen nyári gumit használhatnak. De ugye az értelmes, vész esetén teljesen beletapos a fékbe, semmi kikerülés, inkább egy kormányrántással korrigálna. Pedig a szituáció csak annyi volt hogy megkülönböztető jelzést használó OMSZ esetkocsit kellett volna elengedni egy kettő sávos úton.
#55827 bobsys: Korrekt kis monitor az, bár én ősszel mikor bontatom az asztali gépem, eladtam a 22"-esemet, azóta a 32"-es Led TV már szinte megváltás. Bár ezt az USB 2.0 és 3.0 mizériát nem értem. Mennyit is fogod használni? USB hubbal mindent meg lehet oldani.
#55837 fokukac: Nem zárnám ki, hogy hasonló bekövetkezik erre is.
-
fokukac
nagyúr
válasz Tothgera30 #55824 üzenetére
csak neked, videó egy kanadai téli reggelről
-
fokukac
nagyúr
válasz bobsys #55834 üzenetére
a 23-24 colos éri el azt a magasságot, amit anno egy 19 colos sztenderd monitor.
Csak mondom. Nekem pont az a bajom a szélesvásznú csodákkal, hogy nem lehet átlátni, mert fentről lefele dolgozunk.Tudnád, milyenjól néz ki egy 23 colos, elforgatva, állítva, pivot módban
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #55832 üzenetére
Magassag allitas kell azt meg a P szeria tudja.
(#55833) EQMontoya kozel van karnyujtason belul a monitor, a mostani 24"-re a remote desktopokat szoktam kirakni, de az eleve oldalt van az asztal szelen (felso sarok) ha behuzom kozepre, hogy szembe legyen velem akkor az also felet latom anelkul, hogy felfele kellene neznem.
-
bobsys
veterán
válasz concret_hp #55828 üzenetére
En is igy gondolom vagy baja lesz szinte a dobozbol kiszedve vagy nem es elmegy akarmeddig.
Kb 22%-al olcsobb, illetve van meg a P2214H ami kb 28% olcsobb es ami kulonseget latok az, hogy ezen meg USB 2.0 van mig a 2217H USB 3.0. Ujonan meg mind a ketto ugyanannyi[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Monitor vasarlasan gondolkodom. Dell P2217H neztem ki es van belole manufacturer refurbished 90 napos garanciaval, eleg az a 90 nap garancia? Eddig meg nem volt bajom semmilyen monitorral akarhany ev utan sem.
-
bobsys
veterán
.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz Tothgera30 #55824 üzenetére
Mit vársz?
Emlékeztetlek rá, hogy az első tisztességes hóban a bkv nyári gumival szerelt buszai akadnak el először.Same rules apply!
-
Tothgera30
Ármester
Ma a keleti régióban leesett az első hó, máris káosz alakult ki a közlekedésben.
-
veterán
válasz concret_hp #55820 üzenetére
En hajnyiroval lehuzom mili kornyeki borostara aztan jonapot. Eljen az egyetem es a lehetoseg, hogy nem kell gyakran rendesen borotvalkozva megjelenni
Egyebkent sima eletkepes borotvat mennyitol erdemes nezni? Gondolom az olcso szemettel sokra nem mennek.. (?)
Everybody lies.
-
félisten
Mas kerdes: ajanljatok elektromos borotvat. Kb. masfel-ket hetente borotvalkozom, akkor olyan 6-7 mm-es a borostam. A problema az, hogy a szokasos elektromos borotvak azt mar nem vagjak le, a pajeszvagojuk altalaban nem eleg jo, szoval most azt csinalom, hogy eloszor egy nullas hajvagoval borotvalkozom, aztan meg egy korkeses Philipssel. Ez kicsit maceras.
Van olyan, ami egyben megfelelne a celnak, tehat hosszabb borostaval is mukodik?
while (!sleep) sheep++;
-
-
EQMontoya
veterán
Milyen OS, hogy van beállítva a dolog? Win pl. ugye lakapcsolgatja a nem használt vinyókat, és azt pont reálisnak tűnik, hogy amikor épp szednek tőled valamit, akkor visszakapcsolja.
De ha jól sejtem, NASon nem Win fut.Viszont az furának tűnik, hogy a táp így nyírta ki a vinyókat, azt várnám, hogy inkább az elektronikát öli, mint konkrét szektorokat.
Same rules apply!
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #55811 üzenetére
Nem tudom, van mogottuk hutoventi, mert ez a gep az also szinten van, hogy ne zavarjon, tehat nem zavar, jelenleg is 23 es 32 fok kozott van a homersekletuk.
Amugy az az erdekes, hogy mindegyik ugy halt meg (illetve nem is halt meg teljesen, majd mindjart kiderul), hogy elkezdtek belassulni, nem reagaltak tul gyorsan semmire, aztan mikor gondoltam, hogy na akkor le kene menteni akkor szep lassan meg le lehetett menteni, csak a normal sebesseg helyett bizonyos helyeken akar egy percet is vartak egy szektor masolasaval. Az elso ezutan mar annyira megszomorodott, hogy amilyen alaplapra radugtam az nem tudott elindulni, a disk detektalasnal megallt. De ha boot utan dugtam ra a satara, akkor felfedezte, es elkezdtem egy low level formatot, de miutan 2 nap alatt 1%-ig jutott utana feladtam.
A masodik is hasonlot csinalt, de low level format utan most normalisnak nez ki, de azota nyilvan nem hasznalom. HDSenitel jelezte roluk, hogy valami van. A harmadiknal azt vettem eszre, hogy hdsentinel 60000 weak sectort jelez, 52% health, es elkezdett hasonlo belassulast mutatni. Az az erdekes, hogy megintcsak lementettem, ez is akadozott mentes kozben, de utana ugye az ujra kicsereltem, adtam neki masik drive lettert, es hopp, most a hdsentinel 100% health-t mutat, es weak sectort sem talal. Na ez hogy?Felul ugye 100% health, alul meg mutatja, hogy 52%???
Mondjuk az fura meg, hogy a tobbi vinyonal 80-100 a start-stop count es 500-1000 napig mentek mar, ennel meg 130 nap es 1700...
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Na egy kerdes. Mar a harmadik vinyom doglik meg az itthoni fileszerveremben. Az az erdekes, hogy van benne egyszerre hat vinyo, 5 sose doglott meg, egyet meg mar ketszer potoltam, es a harmadik is megdoglott. Egy kulonbozteti meg a 6 vinyot, hogy amelyik megdoglik oda torrentezek. Nem valami nagy intenzitassal, mert tul sokat nem is szoktam letolteni se, meg seedelni se. Meg annyi van, hogy nas-kent van hasznalnva, szoval maga a torrent az masik gepen fut. Van valami szabaly, ami elkerulte a figyelmemet, hogy ennek igy meg kell dogleni?
-
fokukac
nagyúr
Bleki, hol vagy..?
Üdv Porec-ből. Mondjam az időjárás-jelentést..?
10 fok van árnyékban. Mondjuk már sajnos elég árnyékos, de a pesti reggeli mínusz 6-hoz képest elég jól esik...
És azért is nagy dolog ez, mert életemben először alszom céges pénzen tengerparti hotelban, sőt, mindjárt enni is fogok...
Csak tudnám, miért mindig decemberben jönnek az ilyen túrák...[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz concret_hp #55806 üzenetére
Ja, valamiért feltételeztem, hogy digitális javakat akarsz a tengerentúlról vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz concret_hp #55804 üzenetére
Miért nem regisztrálsz egy USA-s címet?
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #55794 üzenetére
szóval valamelyik usában ténykedő kollegát érdekelné valami biznisz egy 50$-s amazonos giftcarddal kapcsolatban?
-
fokukac
nagyúr
válasz Pttypang #55802 üzenetére
A Cib excelbe is tud exportálni, viszont online csak fél évre visszamenőleg...
Bankfiókban általában minden banknál lehet kérni igazolást, számlatörténetet, pénzért. Ez általában 1-2 e Ft, persze jelen esetben jó kérdés, hogy ez összesen, vagy havi számlakivonatonként értendő...Olyanom volt már, hogy egy konkrét tranzakciót kerestem, és azt megmondta az ügyfélszolgálat ingyen is..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz parandroid #55801 üzenetére
Pdf letoltest dobott csak fel, ugyhogy lehuztam mindegyik szamlakivonatot es kibogarasztam, az eredmeny meglett igy is, csak jobb lett volna egyszeruen rakeresni a szamlaszamra a tranzakciok kozott. Ertheto ,hogy nem igazan van hozzaferes ilyen idotavra, de valami kesobb teljesitett igenyt leadhatnek azert, hogy majd ertesitenek ,ha megvan a lekerdezes eredmenye.
Kivancsi lennek a bankfiokban kikerheto-e a keresesi eredmeny es felszamitanak-e dijat erte.
Everybody lies.
-