-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Átraktam az én gépembe az SSD-t, elsőre ott is elég betegesen fértem hozzá, de végül simán lementettem mindent. A cristalmark szerint 100%-os. Tanácstalan lettem.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
batman.
senior tag
válasz YerbaMateo #40395 üzenetére
Szia!
Táp/tápellátás gyanús.
Az Ez debug ledek nem segítenek? A speaker nem sípol valamit?(#40393) El Gringo kevés az infó ebből bármi lehet.
(#40397) vaakuum SSD. Másik gépben próbálnák menteni, miután áttettem slave-nek
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
vaakuum
addikt
egyik napról a másikra a gép mocskosul belassult. Jelenleg vagy 15 perc, mire a win10 bebootol, és 5 perc, mire a norton commandert kinyitja. valahogy le kellene mentenem a fiam anyagait, mielőtt végleg megdeglik.
Nem tudom eldönteni, hogy valami hardverhiba lehet-e:
SSD?
valamelyik memóriamodul?
alaplap döglődik?
Esetleg valami windows frissítés nyírhatta ki?
Vagy egyéb szoftveres gond?A ctrl-alt-del is 5 perc, mire felkínálja a menüket a három billentyű megnyomása után.
ti merre kezdenétek a vizsgálódást?szerk: ki sem irja a dokumentumok neveit az asztalon, erdekes lesz igy menteni...
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
ricsi99
addikt
válasz YerbaMateo #40395 üzenetére
Kösd le összes hdd/odd.
vedd ki vga és összes kártya
Vedd ki ram
Kizárólag alaplap /cpu /hűtő//táp
Próbáld bekapcsolni
Ha se kép se hang akkor probálj egy cmos-resetet.
Ha sipol ,kikapcs majd elöször 1 ram modul ... ha megint sipol kikapcs és vga vissza
Ha van kép kikapcs és 1 -esével visszapakolni mindent[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
YerbaMateo
csendes tag
Sziasztok! Három hónapja építettem egy asztali gépet, ami eddig tökéletesen, a legkisebb hiba nélkül működött.
Azonban amikor tegnap este be akartam kapcsolni a gépet, nem indult el. A bekapcsológomb megnyomásakor kb. egy másodpercre felvillantak a fények és forogni kezdtek a ventilátorok, majd se kép, se hang, leállt és elsötétült minden. Többször is próbálkoztam az indítással, de mindig ugyanez történt.
Este már nem próbálkoztam semmiféle hibaelhárítással, majd ma reggel újra megpróbáltam bekapcsolni a gépet és legnagyobb meglepetésemre gond nélkül bebootolt, Windows betöltött, de kb. 20-30 másodperc múlva magától kikapcsolt, mintha kihúztam volna a konnektorból (a bekapcsolást követően nem csináltam semmit a géppel, nem indítottam el semmilyen programot, még az egeret sem mozgattam, Windows desktop és "alapjáraton" ketyegő hardver mellet állt le.) Újra bekapcsoltam, de újra pontosan ugyanaz történt (gép gond nélkül elindul, majd 20-30 mp. után kikapcs.)
Ezek után megpróbálkoztam a legnyilvánvalóbb dolgokkal: másik konnektor, másik (garantáltan jó) tápkábel, minden külső és belső csatlakozás ellenőrzése, nem létfontosságú hardverelemek és perifériák lekötése, CMOS reset, most viszont visszajutottam a tegnap esti állapothoz: be sem lehet kapcsolni a gépet, egy pillanatra felvillannak a fények, elindulnak a ventilátorok, majd rögtön lehal minden.
A kérdésem az lenne, hogyan és merre érdemes elindulni a hibakereséssel? (Tartalék alkatrészeim sajnos nincsenek a tesztelgetéshez és ilyeneket valószínűleg kölcsönkérni sem tudok.)
* minden alkatrészt újonnan vásároltam kb. 3 hónapja
* a gépben semmi NINCS tuningolva, húzva stb., minden alkatrész alapbeállításokkal van használva
* kizárólag legális, rendesen megvásárolt szoftvereket használok
* a hiba jelentkezése előtt semmilyen (szoftveres vagy hardveres) változtatást nem végeztem a gépen, amióta összeraktam semmihez sem nyúltam hozzá
* a gép tiszta helyen, asztalon van elhelyezve, kívül-belül teljesen tiszta, portalan, a szellőzőnyílásokat nem takarja semmi, a porszűrőbetétek tiszták
* a gépet általában napi 2-3 órán át használom, főleg általános célokra (böngészés, multimédia, MS Office, 2d fotószerkesztés/RAW konvertálás; alkalmanként egy-két rövid videó megvágása, néha egy kis light gaming), szerintem egyáltalán nincs "túlhajtva".Konfig:
MSI B450 GAMING PRO CARBON AC
AMD Ryzen 5 2600
G.Skill Flare X 16GB KIT DDR4 3200MHz CL14 for AMD
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580
Samsung 970 EVO 500GB M.2 PCIe (+ 1 SATA SSD és 1 SATA HDD ezek jelenleg lekötve)
Seasonic Focus Plus 650 Gold
Fractal Design Meshify C TGWindows 10 Home 64bit HUN (a May 2019 frissítés még nincs fent)
-
El Gringo
senior tag
sziasztok!
Kitakarítottam a gépet, szétszedtem, összeraktam, de nem indult, így ment egy BIOS reset is. Most ott tartok, hogy működik minden, de a hanglejátszás néha megakad, megtörik, belagol, ha böngészgetek lejátszás közben. sima lejátszó, böngésző, tök mindegy, miben játszom le.
hőmérsékletek rendben (40 fok alatt minden, terhelve is 50 alatt), táp 500-as FSP Hexa, e5420 alap órajelekkel + gt640 + xonar DG
VGA és hangkártya drivere újra feltelepítve, közben jött Win update, az is fent van.
beállításokban a kizárólag mód kikapcsolása nem segít, a BIOS-ban kikapcsoltam a HPET-et, az se segített.tipp?
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Lmh
őstag
válasz ricsi99 #40385 üzenetére
Srácok köszi szépen!
Holnap reggel elutazom a hosszú hétvégére, addig már nem szívok vele, de jövő héten letesztelem.
Jó ez ahogy Ricsi írta - külön hálás vagyok a gyors válaszért - éreztem én, hogy a rendes memtest programra gondol, de megörültem, hogy találtam egy könnyebb utat :-) Sejtettem, hogy a windowsos nem tuti, azért kérdeztem vissza rá, mert ha minden veszélyt komolyan vennék amit a windows kiír, akkor 0-24 csak a gépemet helyezném biztonságba valami új veszély miatt
Jó ötlet a külön tesztelgetés is, azt a kört is lefutom a rufuszos-memtest86-os kiírás előtt.
Ha nem megy a kiírás, batmant fogom cseszegetni segítségért
De egyébként ha nagyon megerőltetem magam, akkor menni, fog, ennyire talán nem vagyok béna.Még egyszer köszi mindenkinek és jó sörözést!
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
batman.
senior tag
válasz Lanash #40389 üzenetére
Nagy valószínűséggel kuka. Ha adatot akarsz róla menteni, azt ne te kezd el, mert nem fogod tudni mikor történik valami ami nem visszafordítható. Érdemes másik gépben is próbálni, esetleg külső usb-s házban...
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Pete1
tag
válasz batman. #40387 üzenetére
Szia,
A régi alaplapban több mint két évig hibátlanul működött, a CPU alját, érintkezőket a hétvégén fogom ellenőrizni, az új alaplapba óvatosan helyeztem el a processzort (ezt mindig nagy körültekintéssel szoktam).
Tudomásom szerint, a processzorok nagyon ritkán hibásodnak meg, így nagyon kíváncsi vagyok az új CPU behelyezését illetően, de ha ezek után sem gyógyul meg, akkor nem tudom mi lesz. Mindenképpen beszámolok róla, hogy mi lett a megoldás...
Üdv -
batman.
senior tag
Szia!
Intel cpu-knál nem jellemző ez a hibajelenség, ha bajuk van akkor általában el sem indulnak. Ezzel ellenőrizheted: Intel® Processor Diagnostic Tool a 64 bitest töltsd le. A cpu foglalt mindkét alaplapban sértetlen ugye? A proci alját nézted, ahogy MrDerekas javasolta? Memtest volt?(#40385) ricsi99 Tudod, hogy nem veled van a baj, csak belegondol az ember, mikor a user megnyitja a linket, és nem érti mire gondoltál… Kereslek majd PÜben.
-
Pete1
tag
válasz batman. #40384 üzenetére
Szia,
Jó minőségű az mATX ház (már nem emlékszem pontosan, de talán BitFenix), a kábeleket újrarendeztem, amikor az alaplapot kicseréltem. A memóriákat egy másik számítógépben leellenőriztem, tökéletesen működnek. Most már csak a CPU van hátra, azt szombat délelőtt cserélem ki, akkor jön el az igazság pillanata. Az eredményt meg fogom írni. -
ricsi99
addikt
válasz batman. #40384 üzenetére
B@sszus... ha munka közben 10 percre sunyiban kilépek cigizni ,s gyorsban gépelek valamit az nem tökéletes.
Amúgy működött az elképzelés.
UIem kötözködésből írom , de el is magyarázhatnád ,hogyan kell rufus-al kiirni
UI2: Vasárnap-Hétfön "otthon leszek" ,ha pár sör mellett meg akarod ezeket a kérdéseket vitatniEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
batman.
senior tag
válasz ricsi99 #40383 üzenetére
Ricsi vazzeg!
Haver vagy, nem kötözködésből írom. Egy laikusnak linkelj rendesen, honnan tudja, a keresőszavakból kiindulva, hogy az első találat letöltési oldalát keresse? Mert nem tudja, helyette szenved a win beépített sz@rjával. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a leírásod azzal is működhet, csak abban nem vagyok biztos, hogy ha több modul van, egy kevésbé hibás még benne marad. Peace(#40382) Lmh erre van szükséged, írd ki pendrive-ra pld rufus-al. Bootolj arról a modulok cserélgetése az pont úgy ahogy Ricsi javasolta.
(#40378) Pete1 Érintkezési hibának tűnik, de MrDerekas javaslata is esélyes. Kikapcsolt állapotban kábeleket „megmozgatnám”. Véletlenül nem egy papírvékony könnyű házban van a konfig?
(#40376) Lanash A linkelt képek a probléma feltárására nem alkalmasak. De annyi információ átjött, hogy a gép kikapcsol vagy újraindul magától. Az ssd-k körül kezdeném a keresést. Elsőre csak a rendszer maradjon, minden mást húzz le, hdd-t, odd-t is. Akkor is lassú? HDSentinel mit mond?
-
ricsi99
addikt
Usb-s az igazi... ami win alatt van teszt azt hagyjuk
ha nem vagy profi akkor az alábbit ajánlom
Nem tudom hány db memóriamodul van a gépedbe.
A cpu-hoz a legközelebbit hagyd benne a gépedbe és futtasd le ezt a tesztet.
Ha hibátlan akkor vedd ki és tegyél be a helyére másikat.
Darabonként ha igy leteszteled akkor kiderül melyik modul a hibás
Ez a teszt annyira nem megbizható de ha 1 modulnál hibázik és a többi jó, akkor a többit visszarakhatod a gépedbe és pár napig használod úgy... ha stabil lessz akkor 100% ez a hiba[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Lmh
őstag
válasz ricsi99 #40381 üzenetére
Köszönöm , lefuttattam ezt a windowsosat, az elég?
Talált hibát, uh lehet hogy elég :-)
Akkor tuti ez okozza?
Általános leírás: The Windows Memory Diagnostic tested the computer's memory and detected hardware errors. To identify and repair these problems, contact the computer manufacturer.
A számítógép gyártója én volnék. Úgyhogy magamba fordultam!
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Aláírásomban lévő config tökéletesen működik, egy kivétellel:
Néhány naponta, mostanában inkább naponta kapok egy random fagyást, majd pár mp, max fél perc múlva újraindul a gép.
Egyszerűen úgy érzem, hogy tényleg teljesen random. Van hogy játék közben, de nem komoly terhelés alatt, vagy hogy csak böngészők vannak nyitva, van hogy olyankor amikor kattingatok az ablakok között kicsit serényebben, rövid időn belül sok alttab+klikk a különböző ablakokon, de van, hogy viszonylag nyugodt állapotban...szóval tényleg elég random.
Sajnos nagyon analfabéta vagyok ilyen diagnosztikai programokban, megoldásokban, tesztekben. Illetve a különböző alkatrészek cseréje más gépében is elég esélytelen, mert nincs haver elérhető közelségben akinél ki tudnám próbálni vagy kölcsön tudnék kérni alkatrészt.
Szívesen pótolnám a rossz alkatrészt, ha tudnám mi az .
Hard disk sentinelt néztem, az nem ír problémát. Procim nem pörög maxon sosem, ramom 60% körül elfoglalt.Ki tudnánk zárni legalább valamit?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Nincs véletlenül szennyeződés a proci érintkező felületén? A ramokat egyesével le kellene tesztelni egy másik gépben memtest86-al.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Pete1
tag
Sziasztok,
Az alábbiakban kérem a hozzáértők tanácsát:
Egyik reggel nem indult a lányom számítógépe (Intel B250M, i5-6400, 2x4GB RAM), bekötöttem a saját számítógépem monitorára, de nálam sem indult. (ventilátorok forognak, ledek világítanak, DVD-lejátszó felpörög-tálcát kiadja, de a képernyő sötét marad, nem pittyeg) Kivettem a memória modulokat, akkor hosszan sípol. Bekapcsolva hagytam, majd 5-10 perc elteltével a géphez visszatérve szembesültem azzal, hogy fut a Windows. Frissítettem a Win 1903-ra, közben többször újraindult probléma nélkül. Úgy kapcsoltam ki, hogy minden rendben. Visszaszereltem a lányom iróaszalához, megint nem indul. Újra ki, de akkor már nálam sem lehetett elindítani. Amit eddig csinálta:
elem ki jumper, új tápegységet raktam bele, új alaplapot vettem, a hiba megmaradt. Jól gondolom, hogy cpu vagy ram hiba maradt?
A válaszokat előre is köszönöm. -
ricsi99
addikt
válasz MrDerekas #40372 üzenetére
Én 3 évig dolgoztam szervízben
Balin85 -- Téged nem bántottunk. Én is a tápra gyanakodtam volna első körben, de mint a kolléga leírta ,elég nagy arc keljen ,hogy egy ilyen indokot kitaláljanak... ha azt mondják ,elromlott a tápod ,vegyél újat /nagyobbat akkor az oké... de ez az indok ...[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Mostanában rakoncátlankodik a gépem.
GA-H87M-D3H
i5-4570
2x8Gb Corsair Vengance LP
Gigabyte Gaming R9 380x
Samsung 256Gb SSD
WD 4TbNem tudom, hogy jó helyen nézem-e hibák leírását, de az alábbiakat látom:
Mi lehet a gond?
Illetve most nézem, hogy eltűnt az egyik adat SSD -m, meg a rendszer is nagyon lassan indul. Az külön SSD-n van[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Tanulmányozd a lapud manual-ját picit. M.2 használata esetén két sata port kiesik. Lehet pont ezekre csatlakoznak a hdd/ssd-id.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
NimrO
csendes tag
Helló mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni tőtelek mert már tehetetlen vagyok.
Most frissitettem a gépem egy m.2-es SSD vel, ami rendesen működik, semmi probléma nincs vele, de amióta bent van a SATA-s SSD-t és HDD-t nem ismeri fel a gépem.
Ujra lett telepítve a windows, és particionáláskor se látta már az ssd/hdd-t.
Disk manager-be se észleli, biosba se, egyszerüen sehol.
Ha kiveszem az m.2-est mind a 2. hibátlanul müködik.
Ha valakinek esetleg volt ilyen kérem segítsen mert fogalmam sincs mit tegyek.Köszönöm a válaszokat előre is
-
MrDerekas
addikt
válasz Balin85 #40371 üzenetére
Lehet félreértettél. A szakit kritizáltam. Sajnálatos, hogy hülyeséggel leplezik a tudásbeli hiányosságot. A végén még vga-t is cseréltetnek veled... Remélem, hogy tényleg átnézik rendesen és nem nálad buknak ki a dolgok "javítás" után, hogy mit vitt magával még a táp.
(#40370) ricsi99 Nos, igen. Ha jól rémlik ilyen szervizes tapasztalatok miatt kezdődött az önképzésem Születnek történetek. Egyik kedvencem, mikor a pendrive tönkretette a számítógépet.
-
Balin85
csendes tag
válasz MrDerekas #40369 üzenetére
Figyelj nekem ezt mondták. De még részletesen átnézik.
Ez egy elég nagy gyárilag OC-s gtx 770 ami a gyári specifikációk alapján megeszi akár 230 W-ot és két 8 pines csatlakozója van. Ami az én 5 éves 500W-os tápomnak sok volt 3 hónap után és remélhetőleg táp cserével megúszom. -
ricsi99
addikt
válasz MrDerekas #40369 üzenetére
Egy tápcserével megoldották a gondot... egy baromsággal meg a választ is főképp ha garis volt... nekem 1 450 es Corsair táp lazán elvitt egy szénnéhúzott i5 ös /gtx770 -es szintén szénné húzva kombót
[ Szerkesztve ]
-
-
ricsi99
addikt
válasz zozokaa #40363 üzenetére
A videiokártya driverében az enrgiagazdálkodásnál tedd "teljesitmény" módba.
3 órajelen dolgozik a vga:2D, low 3d, 3d.
Valószinű neked a low3d módban nem jó valami... ha max teljesitményre rakod a vga-t akkor nem kapcsolgat 3d módban megy... ezt onnét látod ,hogy nem veszi vissza az órajelet.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Balin85 #40362 üzenetére
Szia.
Első körben ,vedd ki a videokártyát ,ramot / huzd le az alaplapból/áramból az ssd/hdd-t.
Úgy sem reagál? Ha kihúzod a 220 at ,megvárod , hogy elalszik a led... azutén visszadugod..akkor 1 pillanatra megmozdul a tápegységben lévő ventillátor?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Vakegérke
félisten
válasz Balin85 #40362 üzenetére
Szia!
Amondó lennék, hogy a bekapcsológomb csatlakozóját húzd le az alaplapról és a két tüskét hidald át valami fémmel, mondjuk egy csavarhúzóval egy pillanatra. Ha indul a gép, akkor a bekapcsológomb a ludas, ha nem, akkor nem tudom, hogy hol a bibi. Ha a kapcsológomb a hibás, akkor a reset gomb csatlakozóját rádughatod a PWR tüskékre, így tudsz vele indítani, csak resetelni nem.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
zozokaa
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy amikor a gépen tálcán vagyok, videót nézek(youtube,twitch,vlc) akkor a kép néha így szétesik körülbelül olyan 0,2 másodpercre ahogy a képeken is látszik: ITT
Játék közben azonban sose csinált még ilyet. A táp, proci, memória, alaplap, ssd cserélve lett a gépben szóval videókártyára gyanakszom.Amit eddig megpróbáltam: újra tenni a driver DDU-val, Windows többször is újra lett telepítve, kikapcsoltam a hardveres gyorsítást chromeban.
-
Balin85
csendes tag
Sziasztok.
A gépem nem indul. Benyomom a gombot és semmit sem csinál. Először azt hittem hogy nem kap áramot ezért át dugtam más csatlakozóba de semmi változás, leszedtem az oldalát és a LED világít az alaplapon. A csatlakozókat amennyire tudtam meg igazították. Egyèbkent meg egy FX 6300 proci egy Asus M5 A97 R2.0 alaplap egy GTX 770 és 500W os Chieftec táp van benne.
A segítséget előre is köszönöm. -
MrDerekas
addikt
válasz GreddY11 #40359 üzenetére
Tehát feleslegesen írtam a hsz-t
Igen, ssd is okés. Sajna tényleg az ilyen hiba a legmegfoghatatlanabb. Amíg nem tudod szimulálni, vagy ismételhetővé tenni. Esetleg periféria nélkül ha nyúznád, lehetőleg másik egérrel és billentyűzettel. Pár napig. Aztán egy csere táp ha van a fiókban, ismerősnek, az is megérhet egy misét. (Ezt a biosos képeltűnés miatt javasolnám, mert biosban ugye maxon dolgozik kb minden és hátha abból szalad ki a szufla) A wines kékhalálos leállás szoftveres is lehetne, de ugye ott van mikor a biosban hasal el, ezért szúrkálom a ködöt hw irányba.
Szerk: Esetleg egy cpu stressz tesztet megereszthetsz. Nem szeretem az ilyen szintetikus teszteket, de hátha mutat valamit.[ Szerkesztve ]
-
GreddY11
újonc
válasz MrDerekas #40358 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet közben dolgoztam az ügyön és pont ezeket csináltam meg amit írtál.
A procit is kivettem megnéztem a foglalatot, hogy sérült e koszos e nem volt az.
Ram slotokat is megnéztem biztonságképp kifújtam levegővel, a ram nyákok rendben vannak.
Összerakás után gyors volt a bootolás ahogy lennie kell viszont nem minden alkalommal az hol lassabb hol meg jó.
Az összerakás után megint csináltam memtesztet másfél órán át és nem volt hiba.
Ez ilyen érdekes bujkálós eset
Az SSD teszt ezt hozta úgy gondolom ez is jó.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz GreddY11 #40357 üzenetére
Szia!
Ha tippelni lehet, akkor a proci rosszul illeszkedésére tenném a voksom... Az sem kizáró ok ilyen esetben, hogy akár hónapokig stabilan futott a gép. De ettől még tipp marad. Amit előbb még megtehetnél - nagyobb szerelgetés nélkül, mert épített víznél azt nem szeretünk ugye - hogy egy biztosan 100%os ram modullal, minden slotot letesztelsz. Mondjuk a beakadás vagy drop miatt HDSentinel-el is nézz rá az ssd-ékre, mit is ír rájuk.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
GreddY11
újonc
Sziasztok!
Kérlek titeket segítsetek van egy érdekes problémám amire nincs biztos válaszom.
Az alkatrészek:
Op rendszer Win 10 Pro 64bit
- Msi MEG Z390 Godlike
- i9 9900K
- Msi Rtx 2080 Sea Hawk EK x
- Corsair Vengeance Led 4x8Gb 3000Mhz CL15
- Samsung M.2 950 Pro 500GB (ezen van a redszer)
- Samsung M.2 970 Pro 1T
- OZC Vertex 480GB
- Corsair AX1200i
- EK egyedi vízhűtés 2 külön pumpával
- 10db 14cm-es venti és 4db 12cm-es
A napokban egy újraindítási kísérletnél lefagyott "kékhalállal" a gép.
A kód DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
Hibajelenség : NETIO.SYSÚjraindítottam és ment minden tovább majd mikor kikapcsolásra mentem megint kékhalál és akkor már ramra utaló hibakód jelent meg amiről nem csináltam képet így nem tudom beírni ide.
Ram tesztet indítottam mostani kiadásúval, és elég sok hiba kódot adott.Gondoltam kiderítem melyik modul lehet a rossz, ezért egyesével leteszteltem mindet.
Az első ram ami az 1-es slotban volt azzal kezdtem, nem adott ki hibát viszont egy olyan 18 perc elteltével teszt közben elment a kép a monitoron mint amikor pihen a képernyő és semmilyen nyokodásra se egérre nem jött vissza nem értettem ezt.
Utána megint az első rammal a 2-es és 3 as slotban szintén teszteltem a modult ott nem történt ilyen.
A többi 3 modulnál sem történ ilyen. Végül még egyszer az első modult az 1- es slotban teszteltem és akkor sem produkálta.
Visszatettem a 4 modult most más sorrendben és újabb tesztet indítottam. Másfél órán át semmi hiba kód.
Viszont mikor kiléptem a memtesztből és a biosban épp állítgattam vissza a pumpa fordulatokat és a ventilátorokét amikor megint elsötétült a monitor (Displayport nincs jel) csak villog a led a monitorton.
Billentyüzet nem fagyott le mert tudtam ki be kapcsolni a numlockot egér mozgása re lett kép.
újraindítottam és ment. Ez a monitor elsötétülés függetlenül attól hogy a ramnál be van e kapcsolva az xmp profil vagy nincs és a cpu húzva van vagy nincs ez megtörténik (Windows futása alatt nem történt még).
Viszont játék futtatása alatt már volt Fps dropp pl:120fps megakad egy piilanatra leesik 80ra és vissza megy 120 ra és az így pár másodperc elteltével ismétli egymást (Gép újraindítás után nem mutatkozik)
Amióta ez fenn áll a Windows betöltés is hosszabb lett.Kérlek segítsetek ebben
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz Viperator #40354 üzenetére
Nem azt mondtam ,hogy 100% hw gond.
Lehet win10 hülyeség... lehet driver gond...
Lépésről lépésre könnyebb kizárni az ilyesmit ...mint komplett gép teszt ,hogy miért akad meg az indulás...[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz ricsi99 #40353 üzenetére
Win7 alatt nem volt gond, akkor még nem volt benne pluszban a két bővítő kártya (SATA, USB). Win10 telepítés előtt kihúztam az összes HDD-t, a két bővítőkártya sem volt ott., telepítés után visszatettem az összes HDD-t, neg hozzátettem a két bővítőkártyát.
Lehet, hogy a két bővítőkártyát kiveszem és megvizsgálom.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
ricsi99
addikt
válasz Viperator #40352 üzenetére
Darabonként probáltad tesztelni?
Úgy értem amit lehet kiszedsz a gépből ,hogy elsö körben alaplap/vga/ram 1 ssd legyen ,csak ami szükséges ,hogy felálljon a win....
ha itt megy akkor egyesével visszapakolni a cuccokat..1 kártya ,aztén még1 stb stb..
és mind1 egyes hardware elem utén több restart hogy stabil e... én igy szűrném ki....Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Adottak: Asus Z97-Pro, i7 4790K, 6 db HDD (ennyi SATA csati van), 1 db DVD író (PCIe bővítőkártyával), 1 db NVME SSD (PCIe bővítőkártyával), Asus GTX960 OC 4GB, 4 db USB3.0 (PCIe bővítőkártya). (6 venti, ebből 5 nagy és egy kicsi) Tápegység: XFX XTR 550W.
(a múlt héten telepítettem a friss Win10-et /áttértem Win7-ről/ és két bővítőkártyát tettem hozzá pluszban, DVD író és USB miatt)
Probléma: bekapcsoláskor néha szokott teljesen lefagyni (még Win10 betöltődéskor és "PIN kód" beütése előtt). A gomb hosszidejű lenyomásával lehet kikapcsolni és utána újrakapcsolni. Sikeres betöltődés után egyébként rendesen működik.
Táp fórumban azt írta az egyik tag, hogy nem biztos, hogy a táp a hibás...
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
burny
aktív tag
Üdv!
Remélem jó a topic:
Hangoskodó ventilátor, valószínüleg a proci hűtő (silverstone AR06), bootolás után a win bejelentkezésnél/közben/utána hangosan pörög, kb 5-15 mp-ig, akár azonnal belépek, akár nem. Utána sosem, akármit csinálok, akárhogy terhelem. Biosban nem a 'normal' sebesség fokozattal, hanem a csendesebb 'quiet' fokozaton nincsen ilyen, probléma.
(A ház egy silverstone ml08, egy gigabyte gtx960 vga - ujjal lassitott ventivel nem csinálja ezt a furcsa hangot, és egy táp van az alaplap mellett: SilverStone SST-SX500-LG, több venti nincs a házban)
Egyszerűen cseréljem a ventit egy hasonló (4pin-es, ugyanolyan méretűre) és kész? Kicsit poros a lakás, de mindig porszívózom, és a filter is teszi a dolgát a gép oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz MrDerekas #40343 üzenetére
Mint írtam, már ott is próbáltam
Igen, így belegondolva lehet az átalakító a ludas. De gondolom erre meg akkor nagyon nincs orvosság, mert anélkül meg nem tudom hova dugni a monitort
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MrDerekas
addikt
válasz ricsi99 #40347 üzenetére
Hds az újabb ssdéknél késve írja ki a trim-et. Akár 10 perc is eltelhet az indítástól. Kondíció dettó. +1 a többi javaslatra.
-
ricsi99
addikt
válasz kantorcsaba #40346 üzenetére
Lehet hogy egy sima win ujra telepitésel..
Az alsó képen van olyan szöveg a hdd sentinel szerint ,hogy a "trim nem aktiv"... ez olyan mint a régi hdd-ken nem menne a töredezetségmentesítő ha mond valamit... ezen felül az még azt is csinálja ,hogy a terhelést egyenletesen ossza szét az ssd chipjein... mind1 ez már szakmai szöveg
Van a ph-n ssd topic ott körbekérdezhetnél a te tipusodra ,hogy van e valami tipus hibálya...
Azt a trim problémát ki kellen köszörülni... elsönek az alaplapod topicjában akinek hasononló/ugyanilyen van az segithetne hogy az alaplapod "Sata vezérlője" megfelelően van e beállitva ,azután lehet egy kis Chipsetdriver frissités lehet megoldja a problémát.
Sentinel szerint "Nincs hiba" fizikailag az SSD-n ...amig ki nem zárod a software problémát addig ne vidd szervizbe, mert a garancia arra nem terjed ki.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
kantorcsaba
csendes tag
válasz MrDerekas #40344 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ! Igazából nem értek a témához szóval ha ez a probléma még SSD csere esetén is bevinném valahova Már az is megnyugtató hogy ketten is SSD-re gyanakodtatok és nem kell feleslegesen bővítésre vagy cserére költeni. (Még garanciás is elvileg)
Csináltam képeket, nem tudom konkrétan melyik szöveges rész adna választ de remélem segítenek. Második tesztelésre már 100% volt a teljesítmény nem 80 (?) Házon nem tudom hol kellene keresnek a visszajelzést (Zalman Z3 Plus) Csere esetén melyik SSD-t ajánlanátok (500GB)?[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz kantorcsaba #40341 üzenetére
Az SSD-t megnézném/letesztelném...
Hdd esetén azt mondanám Bad Sector van rajta és nem tudja elsőnek olvasni.
Vess egy pillantást a gépre hogy nem világit e folyamatosan rajta ilyen esetben a hdd led a gépházon.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
MrDerekas
addikt
válasz kantorcsaba #40341 üzenetére
Első körben megpróbálnám live linux disztróról is a gépet, hogy van-e akadás. De előbb HDSentinellel nézd meg mit ír az ssd-re (nem csak a kondíció érdekel, hanem a szöveges rész inkább). Sata kábelt cseréld ki és az ssd-t másik táp ágról tápláld meg. A halódó ssd vezérlő elektronika szokta a leírt hibát produkálni.
-
MrDerekas
addikt
válasz racskobalazs #40340 üzenetére
Próbáld meg a vidkari szoftverében letiltani a hdmi kimeneti hangot. Bár a winben ha az analóg kimenetet (a hangkártyát) választod alapértelmezett eszköznek, akkor azt kellene indítani a rendszerinduláskor. A hdmi konverter kavar be nálad.
-
MrDerekas
addikt
válasz Nabukin #40339 üzenetére
Lehet alaplap hiba vagy legalábbis a sata kábelek, csatlakozók hibája. Áramból húzd ki, elem ki egy negyed órára és úgy próbáld visszarakva majd indítani. De az a villámcsapás lehet nem állt meg a lan portnál...
-
kantorcsaba
csendes tag
Sziasztok!
Meglévő géppel kapcsolatban lenne egy kérdésem, aki tud segíteni illetve ismeri a CAD programokat kérem adjon tanácsot:
Építész tervezésre, modellezésre használom a gépet.
CAD rajz (Archicad 19-22), modell, render, photshop. Játékra egyáltalán nem.Problémám: Rajzolás vagy modellezés közben a gép többször megáll 5-10 mp-ekre "gondolkodni" mintha lefagyna ilyenkor nem reagál semmire és utána egyszer csak megint minden rendben és beéri magát. Eléggé idegesítő és megszakítja a munkát és ilyenkor csak várok és tartom az egeret művelet közben.
A gép 1,5 éves de ez néha újonnan is előfordult. Úgy vettem észre ez nincs összefüggésben azzal hogy mennyire "nagy" illetve részletes a terv.Tudnátok segíteni mi lehet a baj? Javítja a dolgot memóriabővítés vagy esetleg cserélni kellene a videókártyát …illetve mivel tudnám kizárni ezt a problémát ?
( Igen tudom vannak 300-400ezres Quadro kártyák direkt CAD-re de az nekem sok … illetve bízom benne az majd a következő része leszWin10 Pro x64
Asus Prime Z370-P alaplap
Intel Core i7-8700K BX80684I78700K processzor
Asus RX580 4GB GDDR5 DUAL-RX580-O4G videokártya
G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB memória
Samsung 250GB 850 EVO MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
Be quiet! Pure Rock BK009
Corsair 650W CS650M CP-9020077Esetleg tudtok egy 200-300K körüli laptopot erre a célra? ASUS X560UD-BQ201T?
Köszönöm ha tudtok segíteni !!! Üdv CSaba
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nálam két furcsaság van:
Az egyik, hogy egy 10+ éves LG monitort úgy érzékel, mintha hangkimenet is lenne rajta, holott egyáltalán nincs. (HDMI-be dugott konvertált VGA)
A másik ebből adódik, hogy minden egyes újraindulás után, a hangkimenetet valamiért automatikusan a monitor nem létező hangjára teszi, minden alkalommal kézzel kell a helyes kimenetet kiválasztani.
A furcsa az, hogy hiába lőttem le eszközkezelőből, Nvidia control panelből, vezérlőpultból, akármi, a következő indításnál mintha misem történt volna, megint a monitorra rakja a hangot. Bárkinek bármilyen ötlete? Hiába dugtam a hangfalat jack-be, optikaiba, stb semmi nem változtatott a helyzeten.
Nem vészes, csak nagyon idegesítő.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Nabukin
tag
Sziasztok!
Én is egy régebbi géppel küzdök. 10 éves a cucc, pár fejlesztéssel. Egy Gigabyte GA-P55 UD3 (rev.1) alaplap, core i5-750 proci, SAPPHIRE Dual X AMD Radeon HD 7850 1 GB vid kari, HyperX Predator 2x4GB DDR3 2400mhz memóriával, Samsung Evo 840 240 Gb-s ssd és 1 Tb valami samsung SATA 2-es vinyó és egy GIGABYTE Superb 550W-os táp lapul a házban.
A probléma az, hogy nem akar bootolni a gép. Elkezdett felbukkanni a „disk read error occured” üzenetecske bootolásnál. Volt, hogy elindult rendben a gép, volt hogy 2-3-4 próbálkozás után sikerült neki. Játszadoztam a vinyó, dvd író kabeleivel stb. Túl sok javulás nem volt. Ekkor lett beletéve az ssd (kb 1 éve), ami után egy jó darabig ment rendesen a gép. Pár hónapja megint elkezdett felbukkangatni az üzenet. Majd úgy egy hónapja jött egy vihar és egy villám kivitte a T-s routert, meg az alaplap lan csatija is elszállt. Vettem bele egy Dell G218C hálókártyát, amit bele is raktam, ment is a net megint. Viszont a disk read error nemsokára gyakorlatilag állandóvá vált.
Amit próbáltam, elemcsere, clear cmos, ssd kivétel, állapot ellenőrzés, kábelek igazítása, bios frissítés (F3-as verzión volt, F9-re frissítettem).
Ami ezek után változott, már nem írja a „disk read error occured”, helyette a „disk boot failure, insert system disk and press enter” üzenetet kapom… Live usb-vel sem tudtam bootolni, hiába állítottam boot sorrendet. A végén már a biosba se tudtam belépni, csak tovább ment a bootolásra és jön a disk boot failure. Ezután jött a manual clear cmos, de nem változott semmi, a biosba nem tudok belépni.
Kérdezném, hogy mi a diagnózis? Menthető a beteg, vagy itt hardveres gond van már (alaplap? 10 éves szegény, gyak. non stop ment…)?
-
MrDerekas
addikt
Simán vége lehet a vga-nak is. Viszont bios reset volt már? Érdemes lenne megpróbálni, illetve vga nélkül indítani, hogy újraindul-e úgyis vagy betölt a rendszer a háttérben? (aktivitás led, oprendszer hangja, régi hdd esetén maga a vinyó hangja árulkodik a rendszertöltésről, még ha nem is látod.)
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Viszonylag régi GA-770T D3L-re épülő gép Corsair táppal kevés Rammal, HD4650 Vga-val.
Egyik nap a vga ventillátora elkezdett kerregni. Lecseréltük, valószínűleg a csapágy tönkre ment benne. Mielőtt kicseréltük már egy alkalommal volt hogy újraindult a gép kezdőképernyő betöltése előtt, de arra gondoltunkj nem hűt rendesen a régi venti és azért...csere után továbbra is újraindul és újra indulás után leáll, de pár másodperc után magától megint elindul...
Mi lehet ez? Mire gondolhatunk?
Tápvezetékek rendeben azt cserélgettük, Ram-ot áttettük másik fogalalatba, vga-t kipróbáltuk venti nélkül.
A hiba oka a vga ventijének kerregése óta/után jelentkezett.
Vga-t sajna nem tudunk cserélni. Egyébként lehet, hogy vga tönkre ment? Alaplapi csatira nem tudjuk kötni a monitort.F.K.T.
-
MrDerekas
addikt
válasz thebigK #40333 üzenetére
Na most a vga-t és a tápot miért is zárod ki? Épp a táp a fő gyanúsított. Ram hibától lekapcsol, kékhalálozik. Másik táppal kellene kipróbálni vagy a meglévőt kitakarítani legalább. Eseménynapló mit ír az újraindulásokra?
-
thebigK
addikt
Adatlapomon levo konfig felorankent kikapcsol, majd 2 perc mulva visszakapcsolja magat. Eddig ilyet nem tapasztaltam. Terheles alatt es siman terheles nelkul is. Mire gyanakodjak? Tap?
'I hope you win the war you tell no one about'
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Asrock B85M alaplap i3-as proci benne, 2x2GB ram, hdd, odd, stb.
Bekapcsoláskor, 2x3 bip jön, majd kikapcsol, és ismétlődik, míg egyszer vagy elindul, vagy megunom.
Cseréltem már a tápon és alaplapon kívül mindent, semmi sem segített.
Létezik, hogy az alaplap adta meg magát?http://totesz.myminicity.com/
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy Asus R512C laptop, Pentium 2117-es procival, 4GB memóriával.
Egyik pillanatról a másikra leállt a gép, azóta rendszer kakukk, csak BIOS-ba tölt be.
Szétkaptam, portalanítás, SSD-t tettem bele próbából, Win8.1-et nekiengedtem, 50%-ig jut, ott hibával megáll, és visszavonja a telepítést.
Meghajtó biztosan nem hibás, van tipp mi lehet a baj?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
frelife
aktív tag
válasz cross56 #40323 üzenetére
Hát igen! Jo lenne ha jogtiszta cuccokkal variálnál, sok dologtol megszabadulsz. A játék cravkkek is néhol majd gebaszt okozhatnak.
A gondodra itt egy megoldás, a virtuális memoria bővitése ha nagy a játék.
Amugy meg ez ez kombinált hiba, van rá dll fix, ha a googleba beirod a hiányzo dll. nevét kidobja csak keresni kell. Ajánlott igazábol a hdd, ssd gyalulása és tiszta telepit~s amu után frissitesz majd csak utána a windowst aktiválni vagy belőni megfelelő cuccal.
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok...
Tegnap érkezett meg az új számítógépem összeszerelve, telepítve (nem jogtiszta).
Gondoltam kipróbálom pár szintén nem jogtiszta játékkal mit is tud a gép, de egyszerűen már a legtöbbnél telepítés közben bizonyos isdone.dll-t hiányol. Ha pedig netán sikerül a telepítés akkor a menü betöltése előtt hibaüzenet nélkül kidob a játékból. Más programokkal nincs gond, csak játékokkal.
Minden driver fent van, legfrissebb. Összes visual cc+, keretrendszerek..
A chrome böngésző is gyakran összeomlik, ezért futtattam egy memtestet, de nem volt gond.
Tudom sokan azt fogjátok írni, hogy mivel nem jogtiszta szoftverek így ne is várjam el, hogy működjenek. Jogosan.
De esetleg van tippetek, hogy mivel lehetne megoldani a problémát? -
MrDerekas
addikt
válasz Paligyerek #40319 üzenetére
Meg halódó ssd vezérlő elektronika és elöregedett hdd is ilyet okoz. Meg amikor kevés a táp ugyanezeknek vagy a lapnak és a sata kábel hibája is. Lehet kísérletezni Ez ilyen HDSentinel, memtest86, aida rendszerstabilitás teszt progik futtatása javallott, meg sata kábel csere/átmozgatás.
-
-
Paligyerek
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régi gép:
P5KC alaplap
Q6600 2.4ghz
2x4gb Hynix 1600mhz Ram(előtte 2x2gb Kingston a probléma ugyanígy jelen volt)
Gtx 650Ti OC 2gb
Probléma: alap böngészés vagy alap szintű géphasználat során is akár(tehat nem OC hatasara) beakad a kép, az egeret nem tudom mozgatni, sem semmire nem reagál a gép, táplekapcs segít csak. Úgy gondoltam memóriákkal van a baj, de az "új" ramokkal is ezt produkálja. Esetleg valami ötlet? -
Sleed
aktív tag
Sziasztok,
Ismerosom gepe nem indul es engem kert meg hogy nezzek ra.
A bekapcsolo gombra nem reagal a gep, ugyhogy kulon beinditottam a tapot.
Az normalis, hogy az 5V-os vezeteken 6V-ot, a 12V-oson pedig 14-et merek? Gondolom terheles alatt ezek csokkennek, de az gondolnam hogy ennyivel nem kene tobbnek lennie.Koszi,
Tamas -
MrDerekas
addikt
válasz xymano #40315 üzenetére
Ha nagy hűtővel ilyen cpu hőmérsékleted van, az gáz. A vga szintén. Nincs szellőzés a számítógépházon? memtest86 futtatása javasolt ram modulonként. Ha az szerint jók a ramok, akkor (és egyébként is) csinálj valami normális szellőzést a házra. HDSentinel-el nézd meg a meghajtók állapotát, de a szöveges rész is érdekes lehet abban. Milyen típusú tápod van?
-
xymano
csendes tag
sziasztok
Pár hete a gépem néha lefagyott néha kékhalálozott, elvittem szervízbe ott azt mondták, hogy az Intel 4600 driver miatt volt.
Mikor megint lefagyott akkor beszéltem a szervízzel, hogy akkor most mi van, azt mondták lehet lefrissítette magát az Intel 4600, Megnéztem és töröltem mindent ami hozzá tartozik és a biosban tiltottam is de nem szűnik a fagyás. mindegy mit csinálok a gépen random előfordul a fagyás.
Ez úgy néz ki, hogy a gép lefagy 1-2 perc és magától leáll.
A szervizben a hardvereket átnézték, biost frissítettek, rendszert újra rakták, kb 1 hétig volt náluk.
Kékhalál azóta nincsen csak fagyás.konfigom
i5 4440 jó nagy hűtővel játék közben 70 fok körül mocorog
evga gtx 1060 6gb 50 foknál bekapcsol a hűtés és kb 60-80 fok között mozog
240 gb kingston ssd
1 tb külső hdd
16 gb ram
alaplap pontos típusát ha kell megnézemeseménynaplóban ezek a hibák vannak próbáltam ki google zni de nem vagyok nagy angolos, ha esetleg valaki tud segíteni akkor azt megköszönném.
a számok az eseményazonosítók a szöveg meg a forrás.
3 Kernel Event Tracing
69 AppModel Runtime
121 DeviceSetupManager
1000 Application error
1025 .Net Runtime
6008 Event Log
7000 Service Control Manager
7008 Service Control Manager
7023 Service Control Manager
10005 DistributedCom
10016 DistributedCom -
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40309 üzenetére
Ne haragudj, lehet valami felett olykor elsiklok Segítek, de ma már nem. Kivagyok kissé. Holnap összeszedem magam és összedobok valami lépésről, lépésre dolgot neked. Annyit tegyél meg - ha még nem volt eddig szó róla - hogy írd össze pontosan milyen hardverek vannak a gépedben.
(#40310) BMW001 Várjuk meg a teszt eredményét. Pont az ilyen random hibák a legmegfoghatatlanabbak.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40307 üzenetére
Akkor összeáll lassan a dolog. Vagy elfogadod, hogy a boot annyi, amennyi (már ha nem percekről van szó) vagy elmélyedsz kicsit a lapod biosában. Apropó! A sata vezérlő AHCI beállításon van a biosban?
-
MrDerekas
addikt
válasz syberia #40303 üzenetére
(#40304) nünüke1975Na de a lassulás, csak a boot során tapasztalható csak és a rendszerben már gyors? A régi hdd ki is lett szerelve a gépből?
(#40305) mohalaca Nos lehet a megjelenítőd natív felbontását nem ismeri fel, vagy kezeli a vga. Meg fura dologra képes, ha nvidia driverhez egy ájemdé vidkarit pakolsz (VGA berakás után volt bios reset? Lehet érdemes lenne)
-
mohalaca
csendes tag
válasz MrDerekas #40296 üzenetére
Úgy néz ki, hogy pénteken alkalmam lesz kipróbálni másik gépben a VGA-t.
Azóta sikerült beszereznem egy GTX 460-as GeForce-ot, de ezzel is ugyan azt a jelenséget produkálja mint a HD4850-el. Boot közben nem ad képet, BIOS-ba sincs kép, csak amikor a Win betölt azonnal az asztal jelenik meg. Addig meg semmi. Furi.
Kíváncsi leszek, hogy az 1080-as menni fog-e a másik gépben.
Köszönöm a választ!Üdv.: Laci
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40301 üzenetére
Azok a hibák pontosan micsodák? Illetve még eszembe jutott, hogy bios checking közben állhat meg a dolog, azaz még biosban tököli el az időt a boot. Próbáld meg, hogy minden perifériát lehúzol a gépről -még egér és bill se legyen - aztán indítsd és figyeld változik-e a rendszerbetöltés sebessége. Vagy egy bios frissítés is szóba jöhet.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz nünüke1975 #40300 üzenetére
A teljesítménynapló tele van hibákkal.Vagy eseménynapló.Nem tudom pontosan mi a neve
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM