-
GAMEPOD.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
tobias40 #3457 üzenetére
Arra nincs időm, hogy helyetted vpn szolgáltatók ászf-jeit olvasgassam és hívogassam az ügyfélszolgálataikat.
Nekem a legegyszerűbb az volt, hogy csináltam magamnak a munkahelyi Invitech-es és Digis internet-elérésekhez vpn kapcsolatokat, így ha megszorulok a telekom miatt, akkor azokra állok át. -
tobias40
veterán
válasz
4Grider #3456 üzenetére
Mondj már kérlek két konkrét ip-t ahova ha kapcsolódok vpn-el akkor nem e telekom hálózatát használom!(ha ez publikus)
Melyik ászf-re és Ügyfélszlgálatra gondolsz hogy hívja fel és kérdezzek rá erre,és választ is fogok kapni rá?Nem támadlak csak tanácstalan vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #3453 üzenetére
Ha csak csúcsidőszakban esik be, akkor egyértelműen sávszélesség probléma, amire neked sok ráhatásod nincs, mint ahogy a telekom routingra sincs.
Ha elmegy kutyába (100 ms fölé a külföldi hop-ok válaszideje) a 172.67.153.60 ip-re végzett tracert-nek, akkor te is érintett vagy, mert a csomagjaid fos vonalon mennek a telekom jóárasítása miatt. Ugyanez a 172.67.153.60-as ip egy normális hazai internetkapcsolaton 10 ms alatt válaszol... -
PlatiaAmos
tag
Telekomos a netem igen.
De ha speedtest-en VPN nélkül, az adott helynek megfelelő szervert választok ott normális az uploadom. Ha az én netemmel lenne gond, akkor itt is 0,01 lenne nem?
De ha ott helybe a modemre csatizva nézünk egy speedtest-et ott meg teljesen oké. -
4Grider
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #3449 üzenetére
Ha telekomos net, azon azért már jó ideje vannak problémák a nemzetközi sávszélességgel csúcsidőszakokban az anyacég (DT) peering kizárólagos használata miatt.
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok,
Van egy Raspi pi4-em amin fut egy vpn-em.
Kizárólag esténként beesik az upload speed-em ilyen 0,01-re. A download ugyanugy stabil..
Napközben mindig mindkettő stabil, csak random esténként produkálja ezt a jelenséget.
Az itthoni netem vpn nélkül tökéletes, másik gépről is próbáltam ugyanez a jelenség.
Ha pedig lokálisan a vpn földrajzi helyén nézzük a speedtestet ott is minden oké.
Valaki ötlet? Merre induljak? Teljesen tanácstalan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, adott két Asus Router:
Rt66u: ezen fut a vpn szerver (openvpn)
Rt58u: ezt szeretném egy (földrajzilag) más helyen vpn kliensként használni, hogy távolról elérjem a rajta lévő eszközeimet.
Szerver beallitasok:
helyi IP tartomány: 192.168.1.x
VPN ip tartomány: 198.168.8.xKliens beállítások:
helyi ip tartomány: 192.168.2.xProbléma: a vpn szerverhez bárhonnan tudok csatlakozni egy sima mobillal, laptoppal. Fut szépen.
Viszont az rt58u routert kliensnek nem sikerül beallitanom, (elsőre annyit), hogy legyen net. Bár csatlakozik a szerverhez, IP címet kap a 192.168.8.x tartományban ,viszont "ip/utvalasztasi ütközés" hibát ír ki. Amennyiben a szerver oldalon kikapcsolom a "Push LAN to clients" opciót, nem ír hibát, viszont net még mindig nincs.
Milyen utvalasztasi szabályokat kellene beallitanom?Előre is köszönöm a segítséget
-
Gyok2
senior tag
Üdv.
Szeretnék VPN elérést csinálni egy Synology NAS-ra, de nem akar sikerülni. Amennyire utánanéztem, a T-s internettel lehet a baj. Mindenesetre, beállítom a NAS-on a VPN szervert L2TP-re, aztán a Windowsban próbálom csatlakoztatni, de valami nem jó. A portokat, amiket kér, azokat beállítom a routerben. Én rontok el valamit, vagy tényleg a T-nél lesz a probléma?Tiszta Windows, rendes ház
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3440 üzenetére
Az a modemes router egy ont, ami elsősorban egy média konverter, a routeres képességei meg olyanok, amilyenek. Az online ügyfélszolgálati felületen át lehet állítani modem üzemmódba és a saját routerreddel kell aztán felépíteni a pppoe kapcsolatot. Ezzel kiiktatsz egy kettős címfordítást, amit a vpn nagyon nem szeret.
-
turbulencia8
őstag
válasz
4Grider #3439 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, de megpróbálok válaszolni. Van egy Digi FTTH Receiver, arra van optikai kábellel rákötve egy gagyi Huawei modemes router, ennek a wifi-je ki van kapcsolva, mert pocsék. Ehhez van UTP-vel kötve egy Asus wifi router, ami már elvileg nem kap publikus IP-t.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3438 üzenetére
Kábelmodem vagy ont? Modem módban megy (az ASUS publikus/nem natolt ip címet kap)?
-
4Grider
nagyúr
válasz
turbulencia8 #3436 üzenetére
Ha telekom route van az alap neted mögött, akkor biztosan...
-
turbulencia8
őstag
Sziasztok!
Bitdefender premium VPN másnak is egyre lassabb? Ráadásul egy csomó ország kiesett a palettáról...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
stellaz #3433 üzenetére
Azt látni fogják, hogy adott szobában x-MAC-ű készülék felcsatlakozik, meg talán hogy milyen IP-t ér al a forgalma, de ha az csak a VPN szeró akkor az nem jelent semmit, és egy modernebb OS-ben van random MAC generáló... azt lehet csak pontra, vagy csak adott kapcsoratra élőnek is beállítani. Előbbi máshol ad másikat, az utóbbi máskorra ad másikat. Ha nyilvános wifi, akkor utóbbi jobb!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
stellaz
veterán
válasz
ledgeri #3432 üzenetére
Igazából csak annyi, hogy ne lássák mit nézek, mert semmi közük hozzá. Van a szobában egy wifi acces piont, azt nem tudom, hogy, mennyire lehet lekövetni, mert általában csak hárman csatlakozunk rá vendégként.
Hogy mennyire komoly ellenőrzések lesznek azt egyébként nem tudom, mert most szerelnek fel valami komplett beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszert, amihez állítólag csomagban jön valami szoftver, ami a netezgetéssel töltött időt is figyeli majd.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
stellaz #3428 üzenetére
Ha csak az a lényeg, hogy "a nyilt wifi-n ne lássák az adatfolyamom", de mindegy, hogy hol bukkansz fel, akkor a proton is tökéletes (és itt a másikkal való idő töltéshez képesti kb 0 velefoglalkozáson van a hangsúly)!
Ha "ú bank, ú DÁP, ú akármámi" ellenőrzésgetések is lennének, arra már kell valami magyar kibukkanó.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz
st3v3np3t3r #3426 üzenetére
erre senkinek sincs ötlete?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Munkahelyemen a jövőben terveznek kicsit szigorítani a netes használaton, de legalábbis aktív monitorozásba fognak kezdeni, ha minden igaz.
Az asztali gépem az sima ügy, azt nem fogom privát célra használni, vagy csak minimálisan. A mobilom viszont a vendég hálózatra csatlakozik wifin. Az nyilván nincsen név szerint felhasználóhoz kötve, de nem is feltétlenül szeretném, ha az azon áthaladó adatfolyamot szkennelnék. Használhatok persze mobil netet is, az a legsimább, de nyilván költségesebb opció.
Erre a problémára megoldást jelentene valamilyen VPN szolgáltatás? Nem illegális vagy tiltott cuccokhoz, simán csak a magánszféra védelmére. A proton vpn-re gondoltam, az elvileg kifejezetten secure szolgáltató.
Vagy az otthoni routerem is tud olyan szolgáltatást, hogy vpn szerverként működik és biztosít biztonságos kapcsolatot akár nyílt wifi hálózaton is, csak annyira nem akartam forszírozni, hogy a routert kiengedjem a netre.Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
westcoastog
veterán
Sziasztok! Használ valaki Zerotiert?
-
estét. technika kérdésem lenne openvpn témában.
windows openvpn servernél hogyan lehet megoldani, hogy láthassam a helyi hálózatomon lévő eszközöket, ha csatlakozok a vpnre?
van egy windows alapú hálózati megosztásom, ezt szeretném elérni win openvpn-el.
addig eljutottam, hogy megcsinálom a szervert és a csatlakozási konfigurációt, de csatlakozás után semmilyen eszközt nem érek el.
próbáltam a linuxos konfigurációból átmásolni a beállításokat, de nem megy, még kikapcsolt gépi tűzfal esetén sem.
linuxos openvpn server alatt ez gond nélkül működik.
csatlakozás után látom a windowsos megosztásom, a hálózati nyomtatóm stb...Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
lenkei83
tag
válasz
4Grider #3416 üzenetére
Minden gépen azonos az ESET konfigja a hálózatok tekintetében, úgyhogy nem tudtam rájönni a konkrét hibára, de az megoldotta a problémát, hogy beraktam IP készletbe a VPN ip tartományát. Bár gépnévvel még így sem látok semmit. Megpróbálok valami normális DNS-t reszelni mögé.
-
ledgeri
nagyúr
Érzésre egyiket ilyen félére, másikat olyanfélére, böngészőszeparációra ráállás sütitörölgetéssel ublock origin/adguard/privátabb DNS használat a "ne lássa mindenki"-t jobban kiváltja, mint a "minden marad alap, minden oldalon bárki betölthet bármit nekem, csak vpn-en keresztül".
Sajnos a VPN átlag-marketing félre vitte azt amire az emberek gondolnak, hogy a VPN képes. A VPN-nel a "ne lássa mindeki"-ből csak a szolgáltatódat zárod ki.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
4Grider
nagyúr
Ha bejelentkezel valahova, akkor tök mindegy, hogy honnan (vpn mögül vagy sem) jelentkeztél be, látni fogják, hogy mit csinálsz. Ha nem jelentkezel be, akkor meg azt fogják látni, hogy egy adott ip cím felől jöttél, ami mögött rajtad kívül esetleg még van több száz másik látogató, attól függően, hogy publikus ip címet vagy natoltat használsz.
A vpn maximum a helyszínt rejti el, hogy honnan jöttél. De a helyszín vpn nélkül sem szokott pontos lenni, én pl. most a tényleges helyemtől 60 km-el látszom távolabbról. Ha meg kliens oldalon nem vigyázol az adataidra, vpn mögül is simán kiderülhet a 10 m pontosságú hely, ahonnan netezel.
Szóval a vpn a saját butaságunk ellen nem véd. -
CP111
aktív tag
válasz
4Grider #3420 üzenetére
Volt ingyenes Proton vpn. Nem volt vele gond.
Aztán előfizettem rá. 2 hét után lemondtam mert pl. mobilon a Profession app nem töltött be. Pc-n meg voltak oldalak amiket nem hozott be.Arra kell hogy nem kell mindenkinek mindent látnia miket nézek mobilon, pc-n.
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
ledgeri
nagyúr
-
CP111
aktív tag
Melyik vpn ajánlott ami gyors, megbízható, nem drága és telón és pc-n is lehet egy előfizetéssel használni?
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
4Grider
nagyúr
válasz
lenkei83 #3415 üzenetére
Az internet forgalmát akkor szoktuk bebújtatni a vpn csatornába, ha szükség van rá valamiért kliens oldalon hogy a szerver ip címével jussunk ki a netre. Egyébként nincs rá szükség és csak tök feleslegesen lassítjuk vele mind a két oldalon a netet.
Ha eléred a távoli alhálót, csak egyetlen gépet nem, akkor az adott gép hálózati beállításainál, tűzfal szabályainál kell körülnézni, ez már nem vpn probléma lesz. -
lenkei83
tag
válasz
4Grider #3414 üzenetére
Nem is lehet azonos alhálóba rakni elvileg a kettőt. Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam. Van a beállításokban csak helyi háló, vagy helyi háló és internet. Nekem a második beállítás van, ezért sem értem, hogy miért nem érem el.
És igazából most nézem, hogy csak 1 gépet nem értek, épp amin a shared drive-ok vannak. Minden mást igen. -
lenkei83
tag
Sziasztok!
Tp-link routert raktam be otthonra és belőttem rajta az OpenVPN-t, csatlakozik, működik. Ami a bajom, hogy a shared drive-okat nem látom. Nyilván más IP range-ben van a két hálózat emiatt nem működik,. viszont fogalmam sincs, hogy a tp-link routeren hogyan kell beállítani azt, hogy tudjanak beszélgetni egymással. Soserm használtam még VPN-hez korábban Tp-t.
Ha valaki tud valami hasznosat, megköszönöm.Üdv.:
P. -
ledgeri
nagyúr
válasz
PuffyDog #3407 üzenetére
Van nekik egy ToS oldaluk, ott ilyesmik le vannak írva, vagy a FAQ-ban.
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
Ha jelenleg van aktív Surfshark VPN csomagom, ami 3 nap múlva lejár. Viszont 3 nap múlva 7 napos ingyenes próbával tudnám hosszabbítani. Ilyen esetben megmaradnak a Alternative ID-ben kreált email címek?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3404 üzenetére
A wifihez mi köze az internet szolgáltatónak? Nincs saját routered?
-
válasz
4Grider #3402 üzenetére
Szerintem amúgy a szolgáltatónál lehet valami, ma délelőtt pl nem volt WIFI
00:00 felé működött a VPN
Reggel már nem, most megint működik + a WIFI is működik.Ez a cég tényleg elég komoly, tényleg elég jó az ügyfélszolgálata.
Hibákra/hiba kódokra nagyon részletesen le van írva minden, hogy mit kell csinálni. -
-
4Grider
nagyúr
válasz
mokas_gizi #3401 üzenetére
Ha a net szolgáltatónál van valami, akkor egy böngészőben megnyitott oldal sem nyílik meg. Megnyílnak az oldalak, tudsz email-t küldeni/fogadni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest