-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nünüke1975
aktív tag
válasz nünüke1975 #40299 üzenetére
Pendriwe-ról ment föl a rendszer win 10
-
nünüke1975
aktív tag
-
MrDerekas
addikt
válasz MPowerPH #40289 üzenetére
Nekem táphibára hajaz a hiba. De jó lenne egy memtest86-ot futtatni mert ram is okozhat ilyet. (Még ha ritkán is.) Aida stabilitásteszt futtatása, minden opciót bepipálva, lehet hoz egy ismételhető leállást és akkor el lehet indulni valamerre. Rendszerösszeomlásra tudtommal nincs szoftver, amilyenre gondolsz, szóval marad az eseménynapló. Mozgasd meg a fali aljzatot, ahonnét kapja az áramot a gép és a tápcsatit a táp oldalról is. Hátha csak valami érintkezési nyűgje van.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40294 üzenetére
Olyasmi rémlik, hogy indokolatlanul lassú és/vagy akadozó a gép sebessége. Kellene tenned ez esetben egy próbát valamelyik live linux disztribúcióval, pendriveról, de úgy, hogy minden adattároló le legyen választva A gépedben. Ha úgy gyors, akkor el lehet kezdeni lottózni a meghajtókkal, ki lehet a hibás. Friss windows telepítés is volt? (De lehet tisztább a kép ha leírod, mi is a hiba. Nem lepődnék meg ha elkeverném már a dolgokat/eseteket/avatarokat )
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz mohalaca #40290 üzenetére
Az hogy nem ad képet driver betöltésig nem jelent semmit alapesetben. Elég sok generációs a különbség a lap és a vga között. Mindenképp ki kellene próbálnod a saját vga-t egy másik gépben.
-
syberia
veterán
Sziasztok! Ez szerintetek videokártya gond lesz?
https://howbad.info/
-
mohalaca
csendes tag
válasz mohalaca #40286 üzenetére
Még egy kis hozzáfűzni való:
A HD4850 csak akkor ad képet mikor már a Win10 betöltődik. Boot-oláskor is PSM-ben van a monitor és BIOS-ba sem tudok belépni mert ott is PSM-ben van a monitor. Csak akkor jön be a kép amikor már elindul a Win10. Ezt mi okozhatja? Akkor lehet mégsem az GTX 1080-as VGA a rossz?
Előre is köszönöm a választ!Üdv.: Laci
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! Kerdeznem, hogy milyen programot tudnek a hatterben futtatni, amivel kiszurhetem, miert indul ujra a gep folyamatosan.
Teljesen random helyzetekben csinalja, most mar minden alapbeallitason fut. Eloszor az OC settings -ekre gyanakodtam, de kiprobaltam mar tobb BIOS -t is, mindegyikkel ugyan az a problema. Van valakinek valami javaslata?
Hetvegen kezdte, akkor meg csak 1-2 alkalommal, rendszerint akkor, amikor nem ultem elotte. Most viszont mar eleg gyakori lett a dolog. Alaplap uj, tap uj...
Koszi.Don't Tread On Me
-
genom01
csendes tag
válasz MrDerekas #40282 üzenetére
Hálásan köszönöm az időtoket!
Keresek egy szervizt, hátha meg tudják gyógyítani.i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
mohalaca
csendes tag
Először is köszönöm a választ!
Most az a legújabb fejlemény, hogy előkotortam a fiók aljáról az ezer éves 512 MB-os Sapphire Radeon HD4850-esemet és belepakoltam a gépbe. Működik. Ugyan abban a slotban van amiben az 1080-as volt és ugyan azzal a DVI kábellel kötöttem a monitorra. Ezek szerint valószínű, hogy a VGA lesz a ludas?
Még azért egy másik gépben jó lenne kipróbálni. Csak az a baj, hogy olyan batár, hogy amelyik haver gépében ki tudnám próbálni annak a házába nem fér bele. De majd megpróbálok valamit intézni.Üdv.: Laci
-
palfitom
félisten
Igen, az.
Egyértelmű volt az ajánlás, "2666-3400 MHz (páros időzítésű" (+konkrét link a már tapasztaltan jól futó ramokról), ezután vett egy páratlan időzítésű, 2400-ast...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40283 üzenetére
Szinte biztos hogy én voltam
-
MrDerekas
addikt
válasz genom01 #40279 üzenetére
Tuti szoftveres a gond. (Ha kizárhatjuk a bios beállítási hibát) Hardveresen kizárnám a hibát, miután a biosban még van usb periféria. Nincs ötletem, hogy lehetne kideríteni a hiba okát. Esetleg (win10 esetén) a Számítógép alaphelyzetbe állítása jöhet még szóba vagy újratelepítés. Már ha másnak nincs ötlete erre.
(#40278) mohalaca Ez kellemetlen. Vagy a vga halt meg, vagy a pcie foglalat/vezérlő. Ez esetben a cpu is lehet hunyó.
(#40277) palfitom Ez esetben én hátra is dőlök Ez bizony öngól a kollégának.
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40280 üzenetére
Igen! Lemezindexelő, kereső windowsos folyamatai gondolom folyamatosan futnak a háttérben, így ha a hdd felületén dolgozik, az bizony megakaszthatja az egész rendszert, ha rossz az állapota a hdd-nek. (Régi, töredezett, lötyögős sata kábel, elégtelen tápellátás, fejhiba, fizikális sérülés a cilinderen...)
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
Befolyásolhatja a gép sebességét a rossz hdd úgy hogy a rendszer és a telepített programok ssd-n vannak? -
genom01
csendes tag
válasz MrDerekas #40273 üzenetére
Megcsináltam amit javasoltál, pihentetem az elemet ahogy mondtad. Sajnos nem oldódott meg a probléma. Van esetleg még valami tipped?
(Szereztem egy USB-s lámpát, és valóban világít, tehát tápot ad a port.)i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
mohalaca
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.
Reggel neteztem a géppel, épp google maps-et nézegettem amikor egyszer csak a monitor Power Saving Mode-ba váltott, a VGA hűtője max fordulatra kapcsolt. Lekapcsoltam a gépet és azóta a VGA nem ad képet. A monitor állandóan Power Saving Mode-ban van, ha DVI-al kötöm rá a gépet, ha HDMI-vel akkor is. A gép boot-ol, meg a Windows is elindul mert TeamView-errel rá tudok csatlakozni, de nem látja a VGA-t mintha nem is lenne benne. Kb. 2 hónapja vásároltam a VGA-t és eddig tökéletesen működött, nem volt húzva vagy ilyesmi.A következő kép CPU-Z-vel készült:
Ha a vezérlőpultnál a rendszerben megnézem ott sem látja a VGA-t.
Délután, ha tudom kipróbálom egy másik gépben.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi lehet a probléma.Konfig:
MB - Asrock B450 Pro4
CPU - Ryzen 2600
RAM - 4 x Team Group T-FORCE DELTA RGB 4GB DDR4 3000MHz
VGA - Zotac GeForce GTX 1080 Amp Extreme+ Edition 8GB 11Gbps GDDR5X
PSU - FSP Raider 750W 80+ SilverElőre is köszönöm a válaszokat!
-
palfitom
félisten
válasz badrian250 #40274 üzenetére
Ha ajánlunk valamit, az nem véletlen.
Jobb lett volna az ajánlás alapján vásárolni, még konkrét linket is adtam...A Ryzen némileg válogatós, de sok tapasztalat alapján vannak már ajánlott ram-KIT-ek.
"Az órajel, méret, stb minden megfelel paraméterileg" - Hogy felel meg az órajel, ha a proci natívan 2667 MHz-et támogat?
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz badrian250 #40274 üzenetére
Ez is ok lehet. Nem 100%, csak elég válogatósra sikeredett a processzor család.
Asztalon összerakva sem indul a konfig?www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Levi_det
kezdő
Megvan mi volt a baja a gépemnek........ a gpu tápkábel csatlakozója ami a videókártyámba ment konkrétan beleégett a psu-ba, amit kívülről nem lehetett észrevenni.... új táp, új vidikártya ( garanciával cseréltem, de a cseréset is beleraktam, azt is elrontotta a kábel ) 120e ft a levesbe. A táp egy Cooler Master V550 550W-os táp volt, moduláris 80+gold, a videókártya pedig egy rx590 volt. Az volt a baja, hogy olyan kábelt adtak ami 1db 8 pinesből vette fel az áramot és 2x 6+2 pinen adta le. Na erre azt mondták még amikor építettem a gépem, hogy ez megfelelő lesz az rx590 étvágyának, ami egy 6 és egy 8 pines tápcsatin megy neki.... háát nem😅 a tanulópénz már csak ilyen. Lesz értelme nyári munkázni Végtére jó tanács: ha több mint 8 pint vesz fel a videókártyád, akkor azt ne a gyári mellékeltel elégítsed ki, hanem vegyél +egy külön kábelt hozzá, vagy kinyírja a 100ezres kártyád😁 további szép napot
-
-
MrDerekas
addikt
válasz genom01 #40271 üzenetére
Nem a tápellátás szűnik meg, mert telót sem töltene. A szoftveres vezérlés szűnik meg. Tápot lenyomni/kihúzni, elem ki 10 percre, elem vissza és próba. Csak a biost át kell nézned a beállítások végett.
-
MrDerekas
addikt
válasz badrian250 #40270 üzenetére
Nincs nagyon időm utánanézni, de gondolom kompatibilis ramot vettél. Csipogás nincs egyébként? Próbálnék egy minimumot indítani. (lap, cpu, 1db ram, még bill és egér se) Esetleg amd cpus topikba is bekérdeznék.
-
genom01
csendes tag
válasz MrDerekas #40268 üzenetére
Próbáltam másik egérrel is persze. Amint föláll a rendszer, megszűnik a tap az összes USB porton. Vagyis telefon töltés működik, de a pendriveon lévő kontroll led már nem világít.
i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
-
MrDerekas
addikt
válasz badrian250 #40266 üzenetére
Van integrált gpu a procidban?
-
badrian250
tag
Sziasztok!
A múlt héten vettem a következő konfigot:
-Asrock B450M-HDV
-AMD Athlon 200GE
-G.skill DDR4 2400 8GB Value Cl15 kit (2x4 gb)
-FSP Hexa+ 400w
-WD blue 500 gb 3d nand ssdEhhez van régről a következő monitorom:
Acer AL1719Ezt a D-sub csatlakozóra kötöttem, de ha benyomom a gépet, akkor semmi kép, a monitoron semmi változás, mintha nem kapna jelet. Kipróbáltam hdmire kötve egy Samsung F6400-as tvt is, de úgy sem történik semmi.
Mi okozhatja ezt a hibát? Többször ellenőriztem minden csatit, ram és procibehelyezést, elvileg minden ok!
Előre is köszi!
-
genom01
csendes tag
válasz Cyberboy42 #40264 üzenetére
A rendszer régóta a gépemen van, és tegnap tudtommal frissítés sem volt.
Volt már ilyen probléma a géppel, akkor szervizbe vittem. A szervizes sem csinált vele semmit, csak ott a pulton összerakta, és működött minden ahogy kell. Pénzt sem kért. Hazahoztam, és tegnapig itthon is rendben volt.
Sajnos nem tudok új drivert keresni, mert nincs sem egér, sem billentyűzet. Próbáltam ps2/USB átalakítóval az egeret, se nem működik.
Ide is csak telefonról tudok írni.i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
Cyberboy42
senior tag
-
genom01
csendes tag
válasz MrDerekas #40259 üzenetére
(upsz)
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Az a problémám, hogy bootolás után egyik usb porton sincs táp (telefon töltést kipróbáltam, ahoz elegendő), így nem működik sem az egér, sem a billentyűzet. Biosba be tudok lépni, ott működnek az eszközök.
Durván egy hónappal ezelőtt már produkálta a gép ezt a hibát, akkor levittem egy szervizbe, de ott minden oké volt, hazahoztam, és a mai napig itthon is minden oké volt.
Biost átnéztem, hátha valaki az éjszaka letiltotta az usbket, de nem. A neten erre a konkrét hibára nem találtam megnyugtató megoldást. Kiszedtem a vga-t, a ramokat, lehuzogattam a kábeleket, sűrített levegővel kifújtam. Kiszedtem, majd visszaraktam az elemet az alaplapba.
Mit tanácsoltok mit tegyek?
(Asrock Z87M Pro4. i5 4570. 32GB DDR3 1600Hrz. Gainward Gtx1070. Win10 64bit.)i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!<br/>Tegnap óta nem indul a gépem. Úgy kezdődött hogy bekapcsolás után pár másodperccel lefagyott az egész gép. Az egér sem mozdult, nem reagált semmire. Aztán hirtelen leállt az egész gép, és azóta sem tudom vissza kapcsolni.<br/>Bekapcsoló gomb megnyomásakor a ventilátorok felpörögnek, a vinyó is elindul de semmi képet nem ad, hangjelzés sincs csak pörögnek a ventilátorok egészen addig amíg le nem allítom a gépet. Már kivettem a RAM-ot, a vinyót, a videokártyat is (alaplapra kötöttem a monitort) de ugyanúgy semmi. Se kép se hang, csak a ventilátorok pörögnek. Plusz info hogy az egér meg a billentyűzet sem világít mintha nem kapnának áramot. Deepcool de430 tápegység van benne, Asus H110M-A alaplap és i3 7100 proci. Tápegységre gyanakszom,de sajnos nincs lehetőségem másik táppal kipróbálni.<br/>Szerintetek mi lehet a baj?
Szerk: még egy plusz infó: az alaplapon van egy led sáv szerűség ami narancssárgán villog. Pont ilyen: [link] Nem tudom ez mit jelent vagy hogy van-e jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
-
MrDerekas
addikt
válasz genom01 #40256 üzenetére
Idéznék a lap tetjéről:
"Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!"www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
A vga biztos halott. De legalábbis haldoklik. A többire ezt nem lehet ennyi alapján kijelenteni.
Szerk: Futtass Furmark-ot. Ha elhasal a vga, kukázhatod. Ha nem, akkor memtest86 a ramokra, modulonként.[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek, segítséget szeretnék kérni: A konkrét hibajelenség: Évek óta PC-re kötve HDMI-n(FHD TV),és DVI-n(FHD monitor)Win 7 alatt,kiterjesztett asztal módban, FHD 1080p .mkv-kat nézek évek óta MPCHC médialejátszóval,és a hozzá felrakott madVR renderelővel.PC-ről a TV-n.Egyik délután néztem egy sorozatepizódot,minden gond nélkül,utánna elinditottam egy másikat, és a film közben beállt a kép,zúgó hang...villogott párat a kép darabosan,hol világosszürke az egész kép, de a TV-n,és a monitoron is ugyanezt csinálta...kurzor vagy nem is látszik ,vagy befagyva,folyamatos recsegésszerű hang,PC-n feladatkezelő nem indul,csak a gépen tudtam restartot nyomni.Amikor felállt a gép,mivel klasszikus bluescreen nem volt,csak a hibajelenségről kaptam kiirást,hogy becrashelt a RadeonSettingsHostApplication,és persze a médialejátszó(MPCHC),és a beépült madVR renderelő.A HD7770-es drivere,egy kb. 1 hónapja fenn lévő,kifogástlan verzió volt(19.4.1).Leszedtem,újraraktam a MPCHC-t ,a madVR-t,feltettem egy mégfrisebb Radeon(optional)drivert(19.4.3), azzal is bekrepált az egész, ha elinditottam egy 1080p-s .mkv-t.Másik lejátszóval is bekrepált,ami szintén hardware-es GPU gyorsítást használ(Mirillis SplashPro)...Hol full világosszürke mindkét kijelző,hang beakadva,hol zöld, hol villódzásszerő"aprókockás,rácsos" minták... A sokadik próbálkozáskor,kínomban a WindowsMediaPlayerrel indítottam el egy .mkv-t,na akkor fagyott,dobott kékhalált,és váltott az SSD-ről,bootsorrendet...("ntoskrnl" hibát írt a bluescreenwiever) Előtte a Win7 memtestjével,a gépben lévő 4x2GB DDR2 RAM-ot átnéztem...hibátlan.. VGA memory Tester:hibátlan...A Heaven Benchmark 4.0-jánál pedig elhasal,már a basic teszteken is... Legutoljára már az Opera böngészőből megnyitott(Opera is használja a harware-es gyorsítást) Youtube videónál is beakadt, kis apró színes pixelek itt-ott, az akkor már csak DVI-vel a géphez kötött FHD monitoron... Full villáágosszürke vertikális csíkozás a monitoron, újraindítás után feláll a gép, de fekete képernyő, kiáll standby-ra a monitor, alaplapi hibakód nincs, megy a gép, de a monitorig nem megy ki jel. Nem tudom, hogy CSAK a VGA halt-e meg, vagy esetleg alaplap is döglődik, vagy a gépben lévő memória...? Nem akarok már ebbe a régi konfigba sem használtan, sem újan VGA-t venni, főleg, hogy nem tudom, 100%-ig biztosan, hogy tényleg (csak) az e a baj.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
genom01
csendes tag
Üdv. Mindenkinek! Segítsetek kérlek.
Bootolás után nincs sem egér, sem billentyűzet. Egy darabig világítanak kb. a win logóig (win10), aztán semmi. Kb. egy hónapja futottam már egy kört ezzel a hibával, de a neten nem találtam megoldást, így elvittem egy közeli szervizbe. Ott hiba nélkül működött minden. Hazahoztam, itthon is működött minden. Mostanáig. Mindegy melyik portba a dugom az egeret, csak felvillan rajta a led sor. (Ja.. Ma, mielőtt bekapcsoltam volna a gépet, azt vettem észre, hogy világított az egér.) biosban van egerem, de sajnos egy kicsit sem vagyok pro. Esetleg kiveszem a lapból az elemet. Vagy megint elmegyünk sétálni.i7 8700, Asus ROG STRIX B360-G Gaming, 2x8GB Kingston HyperX DDR4 2400, Gigabyte RTX 4060 Ti, Samsung 970Evo Plus 1TB SSD, 850Evo500GB SSD, 970Evo250GB SSD, Kingston 120GB SSD, Cooler Master MWE Gold 650, Win.10 Home
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz Cyberboy42 #40254 üzenetére
Sikerült egy Kedves PH-es kollégánál kiprobálni a procit is délelőtt, hazaértem szétbombáztam majd mindent darabonként tettem be, egyenlőre megy
-
Cyberboy42
senior tag
válasz Intruder A 6 #40252 üzenetére
a procival rikán van gond. a lap az esélyes, de mondom, lehet hogy csak nem ült fel jól a pinekre vagy valami.
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Lacpac
őstag
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz Cyberboy42 #40251 üzenetére
Na vga-t meg a tápot ki tudtam probálni másik gépben, akkor vagy lap vagy proci lehet a gond!
Mi tud elromlani egy prociban nemtudom, még sosem volt procival gond, ha a lap a hibás soha többet nemveszek Asus lapot, eddig mindig behaltak gari után amik voltak, egyet sem tudtam eladni! -
Cyberboy42
senior tag
válasz Intruder A 6 #40250 üzenetére
nálam volt hasonló probléma, és a proci kivétele, majd visszarakása megoldotta... gondolom valami érintkezési hiba lehetett... amúgy meg lehet szinte bármi... ramok vagy vga...
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
KB 2hete lett alaplap,proci,ram csere
Volt kb 2naponta egy random újraindulás azon kivül minden tökéletesen ment a mai napig.
Ma egyszercsak lefagyott a képernyő semmire nem reagált a gép, na mondom Reset, azóta nem indul el, pörög minden de nem ad képet, holnap megprobálom ismerősnél a VGA-t, a Ramokat probálgattam megcserélni de semmi, nem csipog semmi, jól gondolom hogy alaplap vagy proci lesz a ludas? -
kolopele
nagyúr
válasz GuineaPigMan #40248 üzenetére
Az általad felsorolt játékokhoz az a proci sajnos nagyon gyenge. Kellene bele legalább egy 6700 hogy mást ne kelljen cserélned, 50 körül már kapsz aprón, a 6400 - at meg elpasszolni. Mondjuk ram sem ártana még azért bele, ott a legjobb lenne 2x8 GB, nem tudom most hogy van elosztva, 2x4 vagy 1x8.
[ Szerkesztve ]
-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Egy nagyon komplex, és általam érthetetlen hiba van jelen, nagyon sok játéknál.
A probléma:
Rengeteg játéknál van jelen akadozás, amelynek jelenléte, és erőssége nagyon változó. Csak, hogy egy két példát hozzak:
Watch Dogs 2 - a játék első körülbelül 10 percében (minden indétást követően) gyakori akadozás volt jelen, aztán utána soha, még csak meg sem reccent.
Black Ops 4 - a játék nagyon véletlenszerűen fut, van amikor mindent folyamatos, és sima több meccsen keresztül, de van amikor pedig játszhatatlanul akadozik. A Blackout mód pedig eddig minden esetben játszhatatlan akadozást produkált.
AC: Origins - hasonlóan a Watch Dogs-hoz, inkább az elején akadozik, de van, hogy a játék közben is, meg meg törik a kép.
Anthem - Itt a probléma pont a fordítottja volt, az első fél órában jól futott, és mindig az idő elteltével kezd el akadozniJelenleg kb. ezek azok a játékok, amelyeknél jelen vannak a hibák. Battlefield 5, Apex Legends, Overwatch, Battlefront 2, Way Out, stb. hibátlanul fut magas beállítások mellett, bár a Battlefront 2-nél is jelen volt egyszer, hogy egy résznél (hosszabb játék után) erősen elkezdett akadni, de ahogy kikapcsoltam és újratöltöttem, újra minden perfect volt.
Volt egy videokártya csere, mégpedig egy 960 2GB lett lecserélve egy RX 580 4GB-ra. Viszont MSI Afterburner használatával monitoroztam, és se a RAM, és a VRAM nincs kihasználva maximumon (BO4-nél például 3,4 GB van használatban), és a CPU és GPU se pörög általában 100%-on.
Fontos megjegyeznem, hogy a hiba teljes mértékben független a beállításoktól, low grafikán is ugyanúgy jelentkezik, mint például Ultrán, mivel az akadozások 60FPS környékéről zuhannak le, kivéve persze AC vagy WD, ahol érthetően a kártya 45-50 FPS-t tud csupán produkálni.
Valaki, aki nagyon, vagy tőlem bármennyire is jártas a szakmában, tudja, hogy mi lehet a probléma?
Rendszer:
Sapphire Pulse RX 580 4GB
i5 6400
8GB Kingston Fury 2133Mhz RAM
Toshiba 1TB HDD
Msi Night Elf b150m alaplap
600W táp (vagyis az energia forrásnak is bőven elégnek kell lennie)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23FE, MSI Modern 15, Series S, PS5, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2
-
Zolcsevita90
csendes tag
Sziasztok! HP Compaq 6300 pro gépem bekapcsolását követően felpörög a venti, majd minden leáll és egymás után 4-et bípel egyenletesen, majd kis szünet és így tovább... Ki be raktam a RAM-okat, de nem segített. A HP oldalán olvasva talán timer hiba lehet, bár ez nem tudom mit takar. A tippeket és az építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm!
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Az adataimnál lévő gép meghalt, pontosabban az alaplap.
A hiba ezzel kezdődött:
Desktop-on gép restartolt volna magától de már nem tudott indulni.Hoztam tesztre cpu-t és vga-t is.
Majd:
[link]Vettem lap+cpu kombót (Mivel árérzékeny vagyok most, FX8350 és hozzá lap)
Gépbe berak, hiba... Teljesen sötét képernyő, Bios se! Sajna nem csippan, mert a házból kihagyták a csipogót.
Akkor itt már előjött a tápegység is mint hiba forrás.
Kértem melóból tápot kölcsön.
Asztalon összeraktam a gépet (FX) - indult minden gond nélkül. Teszteket futtattam - lement minden.Kipróbáltam az Intelt is, itt jöttem rá, hogy megy a lap is meg a cpu is, csak a vga slotból a felső kettő nem, csak az alsó 4×-es. Tesztek alatt így teljesen stabil.
Akkor rápróbáltam a saját tápra is. Asztalon ment mind a két gép hibátlanul, (persze PCI-E hiba maradt) tesztek ok.
Mondom éljen. FX rendszerrel még több próba, minden szép és jó.
Akkor vissza a házba minden:
8350 + lap
Saját tápegység
meg a körítés.Power gomb megnyom, és csak fekete képernyő, bios-ig sem megy el....
Hozzáteszem, mielőtt összeraktam párszor ellenőriztem, hogy tud e valami testelni a házikóhoz.
Tipp?
Elromlott a ház :-) -
kolopele
nagyúr
válasz MrDerekas #40244 üzenetére
Ha átváltom a Firefox - nál a keresőt google.hu - ra, akkor ha kikapcsolom a hardvergyorsítást jó lesz a youtube meg a görgetés is. A kártya végig alapórajelen marad és a felbontás sem száll el (legalábbis egyelőre). Hozzátettem még egy kiegészítőt is a felbontás beállításhoz. Remélem így marad. A betűk csak picit lettek így halványabbak, nem zavaró mint a Chrome esetében.
-
MrDerekas
addikt
-
Levi_det
kezdő
Sziasztok!
Lenne egy igen óriási bajom, amit már hónapok óta próbálok megoldani.
Kártya: Sapphire Radeon Rx590 8gb Nitro+ SE
Alaplap: Asus Prime A320M-K
Tápooler Master V550 550w-os 80+gold
CPU: Ryzen 5 1600x
8gb 2666mhz Kingston HyperX RAMAlapból amikor összeraktam a gépem, 3 hétig teljesen jól működött, aztán volt egy pont, ami után ha a gpu-t terhelés érte azonnal crashelt. Ezután 2 hónapot kellett szenvednem az Emaggal, hogy kicserélje. Beraktam a kicserél vadiúj kártyát, és teljesen ugyan úgy működött, mint az előző ( sehogy ) ezért gondoltam, nem a kártya lehet a hibás.
Elvittem a gépemet egy szervízbe, és azt mondják, hogy a videókártya a probléma okozója még mindig.kipróbálták más táppal, és azt mondták, hogy ez nem lehet az alaplap.... 2 hónapon keresztül szenvedtem, hogy kicseréljék azt a nyamvadt kártyát, és egy UGYANOLYAN szart kültek vissza..... na ezzel mit tudnék kezdeni???? Az Emagról vettem a kártyát (tudom, megbántam, de azt hittem, ha valakinek 4,9 csillaga van, és ennyire reklámozza magát, és népszerű, akkor csak nem ver át ) és teljesen azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok. 100 ezer forintom van a levesben 3 hónapja, és már nem tudom, hogy mit tegyek, kérlek segítsetek, mert 100 ezer forint tanulópénznek azért már sok lenne. Bármilyen segítség, vagy tanács jól esne ebben a lehetetlen helyzetben. -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy Acer Veriton asztali gépem, ugyan indul, de folyton a következő hibaüzentet dobja, amire F1et kell üteni: "Warning! Your chassis has been opened"
Az oké értem én, hogy mit ír ki. De miért? BIOSban ugye ezt ki lehet kapcsolni?
Köszönöm a segítséget!
-
kolopele
nagyúr
válasz MrDerekas #40239 üzenetére
Nem használok ff fiókot. Töröltem az egész firefoxot és újratettem, meglátjuk mi lesz.
Nos, a kissé darabos görgetés megmaradt így is ha kiveszem a hardveres gyorsítást. Mindenesetre nagyon köszönöm hogy segítettél, a lényeg hogy a youtube normálisan megy.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz kolopele #40238 üzenetére
FF fiókot is használsz? Mert akkor mindent pipálj. (FF-ból kijelentkezel, ccleaner, minden pipa, tisztogatás után restart a gépre és újra belépsz ff fiókba, aztán szinkronizálsz.) Az hogy a sütiket nem szeretnéd... én inkább veszni hagynám, semmint hogy a rendszert húzzam újra.
-
kolopele
nagyúr
válasz MrDerekas #40237 üzenetére
Használom a Ccleanert, de a tűzrókánál mi legyen bepipálva? Nálam ezek vannak bepipálva: internet gyorsítótár, internet előzmények, letöltési előzmények, utolsó letöltési hely, de ezek a darabosságot nem oldották meg. Pipáljak be még valamit? A Cookie - kat nem nagyon akarom.
-
MrDerekas
addikt
válasz kolopele #40233 üzenetére
Előbb a Ccleaner-el pucold ki a tűzrókát. Meg ha már fut, akkor a rendszerleíró adatbázist is pucold ki vele. Ez miatt felesleges lenne újrahúzni a rendszert. (Én sem szeretem/ajánlom/használom a krómt )
-
kolopele
nagyúr
-
Debilon
addikt
válasz nünüke1975 #40226 üzenetére
azért ments le róla mindent, nekem is így kezdte egy Samu HD204UI, aztán egyszer csak se kép, se hang
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40228 üzenetére
Ja, esetleg egy enyhe surrogás, amit kb nem fülelsz ki mikor megy n+1 venti a gépben. De ha ez nem fekszik neked, akkor a hdd vezérlőelektronika elöregedett és hiányosan olvassa az adatterületet. Bootoláskor a bios minden eszközt beolvas. Ezt a folyamatot egy pendrive is képes megakasztani. Az oprendszert meg akár teljes fagyásig tarthatja vissza.
-
MrDerekas
addikt
válasz kolopele #40222 üzenetére
Kíváncsi leszek. (Meló közben csak hirtelen ötlet volt.) Jól értem, hogy magában a böngészőben esik vissza a videó felbontása? Szoftverhibára gondolok akkor. Mivel nem tömeges a jelenség, lehet nálad van valami gubanc, valahol a rendszerben, vagy egy majdani driver frissítés is megoldhatja. Driverek a legfrissebbek egyébként?
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40226 üzenetére
Feltételezem, hogy kiszáradt a csapágy (amennyiben a sata kábel hibáját kizárhatjuk) benne. Ideje nyugdíjaztatni.
-
kutga
nagyúr
válasz nünüke1975 #40224 üzenetére
Az nem baj ha nem regisztrált. 100/100-at ír rá?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
nünüke1975
aktív tag
válasz nünüke1975 #40218 üzenetére
Lehúztam úgy tünik hogy a hdd a ludas.35 ms és áll a rendszer.
-
MrDerekas
addikt
Gondolom
-
kutga
nagyúr
Ránéznék HDSentinellel esetleg, lehet nincs túl jó kondícióban.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kolopele
nagyúr
válasz MrDerekas #40216 üzenetére
Szia!
Szeretnélek megkérdezni egy kissé bosszantó dologról, azt írták ismerősök talán te tudod rá a választ. Egy ideje amikor nézem a youtube - ot és léptetem előre a képet egyszer csak leugrik a felbontás (nem a monitoron, csak a youtube videón), olyankor a youtube képminőség beállításnál vissza kell állítanom az eredetire. Nem tudom hogy ez normális jelenség vagy nálam van valami hiba? Soha egyéb esetekben (pl. játék) nincs semmi hasonló, csak youtube - nál. Már a cookie - kat is töröltem, Win is újrarakva, de hiába.Konfigom:I7 8700K, MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO, 32GB KINGSTON HYPER X FURY 3000 MHZ, RAM, GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 7 Alaplap , 2x1TB SAMSUNG 850 PRO SSD, Samsung 1TB 860 SSD, 256GB SAMSUNG EVO 850 SSD, CORSAIR RMx 650W TÁP, ASUS ROG SWIFT PG27AQ MONITOR
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40215 üzenetére
Elsőre húzd le a hdd-ét és úgy indítsd a gépet.
-
kutga
nagyúr
válasz nünüke1975 #40213 üzenetére
Több infó?
Nem ártana leírnod a konfigod.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz MrDerekas #40212 üzenetére
Több infó?
Gép bekapcs ,alaplap bejelentkező kétszer aztán sötét képernyő csak az egér látszik kb 2-3 perc,ezután jelszó beírás azután föláll a rendszer de úgy hogy az asztali ikonok szép lassan öltenek formát.Ez az egész művelet kb 5 perc.
De viszont ha bekapcsolás után nem várom meg ezt az egész procedúrát és nyomok egy reset gombot akkor pikk pakk úgy működik ahogy kell. -
MrDerekas
addikt
válasz nünüke1975 #40210 üzenetére
Kevesebb Shift, több infó pls!
-
nünüke1975
aktív tag
Sziasztok
MI LEHET A GOND?
WINDOWS 10 VAN A GÉPEMEN DE A BEKAPCSOLÁST KÖVETŐEN KELL VAGY 3 PERC MIRE BÁRMIT IS TUDOK CSINÁLNI.LASSAN BOOTOL BE.
SSD VAN BENNE.DE VISZONT HA NYOMOK EGX RESET GOMBOT AKKOR PIKK PAKK FÖLÁLL A RENDSZER.[ Szerkesztve ]
-
-
MrDerekas
addikt
válasz jozefgucci1 #40206 üzenetére
Ez esetben elsőre jól kihúznám meg bedugnám a táp csatlakozóját. Vagy legalább megmozgatni. Ha a mozgatásra is leáll vagy újraindul a rendszer, meg is van a hiba. Ha nem, akkor jó lenne egy másik táppal is megpróbálni pár napra. (De ne vegyél még tápot! Ezek az első körök )
-
jozefgucci1
addikt
válasz MrDerekas #40205 üzenetére
Visszanéztem az eseménynaplót és az utóbbi esetnél ezt dobta : " A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása " Kernel-Power hiba .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
MrDerekas
addikt
válasz gyulaitomika #40200 üzenetére
Ez sajna sok dolog lehet. Ráadásul szoftver és hardver egyaránt. Javaslat: teljes driver frissítés, lehetőleg gyártói oldalakról, biosban az energiagazdálkodás beállítása,egy reg kulcs tisztítás (ccleaner-el pl). Ha ezek megvoltak, és marad a jelenség, tovább fejelek a dolgon
(#40203) jozefgucci1 Nagyjából ugyanazt tudom javasolni, mint feljebb a kollégának. Annyival kiegészítve, hogy az eseménynaplóban nézd mit ír az újraindulásokra. Főleg ha a hőfokok is rendben vannak, nem mutogatnék semelyik komponensre se ennyiből.
(#40204) Dave567 Ezek a pinek már csak ilyenek. Ráadásul ha a cpu memvezérlő területén van a kidőlt láb, meg is van a hiba forrása. (Rutinos szervizes kiegyengette volna és próba. Pláne, hogy tudja mi lesz a válasz a bevizsgálásra. De reménykedjünk, hogy átcsúszik a szemrevételezésen.)
-
Dave567
addikt
Na egy kis fejlemény, gondoltam leírom.
Be vittem szervizbe az Asus Prime Z270-p alaplapot, át vizsgálták, csak egy ram-al működik, kettővel nem.
Észre vette a srác, hogy a processzor foglalatnál a tüske el van az egyik hajolva, erre nem kérhetek cserét, de megpróbálják, sose történt velem ilyen, pedig nem az első gépem.
Sajnos nem vettem észre, mikor át vettem, de az is lehet én okoztam, de mondom ezt még nekem is nehéz elhinnem. -
jozefgucci1
addikt
Lehet picit off ,de nekem az utóbbi időben a gépem újraindul . Nem is olyan rég raktam fel egy Win10-et és azóta csinálja ezt . Főleg akkor jön elő amikor elindítok egy játékot és pár percre rá már hibaüzenet nélkül egyszerűen újraindul . Aztán ezután megy tökéletesen és akár több óra játék sem okoz neki gondot .Teljesen random a dolog van amikor napokig nem csinálja .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Baky1987
tag
válasz asynur #40199 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, meg is néztem és persze elvileg 100%-os a HDD, semmi baja... viszont! amióta újra visszadugtam a HDD-t semmi hang nem jön ki a gépből és működik minden. Ma egész nap egy hangja nemvolt a gépnek pedig kb. semmit nem csináltam (a reggeli sata kábel vissza és a HDD sentinel futtatásán kivül).
Szóval rejtély...
Köszönöm mindenkinek a segítséget, meglássuk meddig marad így...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM