-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz jengab #49697 üzenetére
Pár tipp:
Takstar TS-671
Audio-Technica ATH-AD500X (külföldről vagy használtan)[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
jengab
tag
Sziasztok!
Eddig egy Sennheiser HD407-es fejhallgatót használtam a Denon PMA-480R erősítőmmel együtt. Hallgattam vele CD-t, gépről lejátszott zenét, stb. Viszont miután kipróbáltam egy Grado SR125-öst (tudom, ég és föld a két füles) föltűnt, hogy a Sennheiser mintha túl erősítené a basszust. És nem is olyan levegős, mint a Grado, inkább doboz hangja van. Ugyanezt a túl sok basszust észrevettem akkor is, mikor egy kis AKG K323XS-t próbáltam. Abban is sokkal kevesebb a basszus, és mintha élethűbb hangja lenne.
Kérdésem az lenne, hogy milyen fejesre lenne érdemes váltani a Sennheiser helyett? Nagyjából max. 30 ezer ft-ig gondolkozok. Úgy láttam ilyen kategóriában az Audio Technica elég jó, ebből a T500-ast néztem. Viszont találtam egy HD555-ös Sennheisert is. E közül a kettő közül melyiket érdemes megvenni (nagyjából ugyanaz lenne az áruk).
Kizárólag itthon, szobában, és erősítőről hallgatnám (nem fejhallgató erősítő). Ezen kívül legyen legalább 2,5 m kábele, és valami jobb fajta 6,3-as Jack dugója. Zenében elsősorban komolyzenét hallgatok vele, esetleg nem túl durva rockot. Zongorát pl. szeretem, ha szépen szól, úgyhogy előny, ha valami ilyenben jó Kialakítást tekintve pedig jó a nyílt is, zárt is. Viszont szempont, hogy ne legyen akkora impedanciája, hogy az erősítőm egymagában már nem képes megszólaltatni. Valaki tud még ezek alapján a fenti árkategóriában ajánlani valamit? Esetleg AKG-k? A kis fülesnek sikerült meggyőznie, hogy jó márka az AKG, szóval az is érdekelne, de minden másra is kiváncsi vagyok.
-
biega
aktív tag
Kérhetek egy kis segítséget?
Fejhallgatót szeretnék vásárolni.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Utcán és a lakásban is.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenét hallgatok telefonról, illetve filmet néznék a laptopon.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30.000 Ft, de örülnék, ha kevesebből kijönne.4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Mindegy, jelenleg egy HD681 van, de szorítja a fejem, illetve jó lenne, ha kisebb méretű lenne a párnája.6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy.7.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Nexus 5 + laptop. -
Dorien
veterán
válasz drzozo #49691 üzenetére
Az hát. Nem hiába van az ajánlóban. Én 3500-ért vettem a sajátomat Tescóban. A Superluxokat (főleg a 668B + 681 szériát) meg a Takstar HD2000-t én azért többre tartom nála.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
drzozo
senior tag
Az új gép mellé beruháztam egy fehér maxell retro dj-re (Budaörsi MM-ban 4.990,- forint, az árukeresős ár helyett), hogy amíg nem lesz elég keret, addig tudjak valamivel kínlódni.
Ha le kellene írnom néhány szóval milyen, az így nézne ki: ENNYIÉRT KVA JÓ!
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Sajnos megtört a Superlux HD681EVO fülesem kábelének a védő burkolata (már újkorában éreztem hogy ott baj lesz) [link] persze ettől még hibátlanul szól de félek hogy a rendes kábel lesz a következő ami megtörik.
Milyen lehetőségeim vannak a javításra? Már nem garanciás.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
DemonDani
addikt
Aliexpessen napi akcióban 20,4 dollár a Superlux HD681B.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Dorien
veterán
válasz syler123 #49687 üzenetére
Szívesen.
Egy kis éji zene:
akusztikus gitár
elektromos gitár
SW"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz syler123 #49685 üzenetére
Pl.: [link]
Aztán, hogy ez elég puha-e neked, azt nem tudom. Ebben az árkategóriában szerintem sokkal jobbat nem kapsz. Nekem a Takstar HI 2050-hez teljesen megfelel.Drágábban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Superlux hd 681 Evo-hoz milyen kábelt érdemes venni? 2m kellene, de olyan, ami a gyárinál puhább, nem is értem miért ilyen kemény kábellel adják. Esetleg ha szövetborítású az még jobb, de túl drága se legyen.
És persze köszönöm az ajánlást, nagyon elégedett vagyok a fejessel, pláne azért a pénzért amiért vettem...
-
Tin
veterán
válasz schawo #49677 üzenetére
a visszhangot hallani, a hang volt túl tiszta nekem. de nem kételkedem benne, hogy ennyire jól énekel a srác, csak nekem egy kicsit túl "steril" lett tőle ez az amúgy rockzenére átdolgozás.
Tomacko: azért írtam, hogy nem kritikának szántam, mert sok a sértődős manapság, és semmi kedvem nem volt egy szócsatához, de örülök h te nem ilyen vagy
-
titán
Autotune (vagy valamilyen másik pitch correction) dolgozik rajta, amit nem sikerült jól beállítani a technikusnak. Továbbá van rajta kevés plate és sok hall reverb, delay, és egy kis kórus. Meg persze EQ, de az amúgy is értelmezhetetlen, minden jelútba eső eszköz belepiszkál a frekimenetbe. Trafós, csöves előfokot használtak, amit alaposan meghajtottak. Lehet, hogy kapott egy kis torzítót is a hangja, de az is lehet, hogy a meghajott cső önmagában elég volt.
Az autotune-nal a techie bánhatott volna kicsit óvatosábban, de amúgy egy nagyon jó felvétel és előadás.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tulku
veterán
válasz Vasinger! #49661 üzenetére
Igen...délutánra már tompább a hallásom, a mélyek is kevésbé érvényesülnek...és persze hangosabbra kell állítanom a digit hangerő szabályzót, mert azzal a hangerősséggel már nem igazán hallom...lehet ehhez hozzájárul a kor (49) is....vagy az hogy sokat hallgatok zenét fülessel és rongálja a hallásom...
-
Tomacko
őstag
Nem is gondoltam ilyet, hogy kritikának szántad volna. Csak jeleztem, hogy az előadók eléggé maximalisták és tanulták is a szakmát amellett, hogy borzasztó tehtségesek is.... legalábbis szerintem
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
lcee79
addikt
ebben a válogatásban van "24bit hd audio" is írva, de nem találok olyan infót, ahol kiírná hogy milyen hang szól ténylegesen...
a statisztikában hang nincs...[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Dorien
veterán
3 órán keresztül vették fel a vokált a stúdió verzióhoz, itt beszél róla: [link]
petata: Van megint beárazós topik: [link]
30k körül reális szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Tomacko #49666 üzenetére
az hallatszik, az élő felvételen egyértelműen. de mondom, már másodszor hallom így ismeretlenül (a s&g eredetit persze ismertem), és másodszor ugrik be ez az effektes dolog a stúdió verziónál. persze lehet, hogy csak a hajlítások miatt, bár inkább a magasaknál a túl tiszta hang nekem. aztán lehet, hogy csak jó napja volt a felvétel előtt mindegy, felejtsük el, nem kritizálni akartam.
-
petata
őstag
Hali!
Nem hirdetni szeretnem, de mennyi lehet most egy 80 Ohmos DT 770 Pro piaci ara? Imadom de valszeg nem igazan lesz alkalmam hasznalni a jovoben.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Tomacko
őstag
-
Dorien
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Volt már itt olyan valakivel, hogy ha fáradt akkor semelyik zene nem szól jól még a világ legjobb fejesén sem? Minden tompán szól, unalmas,
Néha észreveszem magamon, hogy nagyon befolyásolja a hallásomat a közérzetem is, vagy hogy ittam e kávét / alkoholt és persze hogy mennyire vagyok fáradt. Más is észrevett ilyet?
-
lcee79
addikt
válasz Dorien #49658 üzenetére
Ha minden jól megy, szombaton meghallgatom az összeset, pécsen (amik ki vannak állítva)
Ott lesz az az MSR7 is amit néztem a dj börzén , ettől jobban nem is tudtam volna összehozni direkt semÉs a végén veszek egy fejhallgatót, addig nem jövök haza
De most a dj ismerősöm, szerint csakis a Sennheiser HD25 1 II vegyem, az a legjobb szerinte dj-knek
De elvileg a boltban az is lesz kiállítva
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
+1
Ha bírod a bőr / műbőr párnát, akkor én a helyedben bevállalnám az MSR7-et, jó áron van, max. továbbadod.
Ha plüss párna kellene, akkor inkább Beyer DT770 80 ohm - ennek egyenes kábele van."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Golota
aktív tag
válasz #90933760 #49651 üzenetére
Amit keresel az a Peace APO. A Peace benne a user interface, ami vezérli az APO equalizert és nem kell fájlból paranéterezned. Kifogástalanul működik win 7 alatt, minden eszközt vezérel, beleértve az USB-s külső DAC-ot is. Előtte ne felejtsd el az apo configuratorral (felrakja a progik közé) beállítani az eszközöket.
Ha akarod, saját magad is adfhatsz frekiket hozzá, nem kell a meglévő palettához alkalmazkodni. Stabil, ingyenes. Mire vársz még...?
-
törölt tag
Hali.
Tudtok ajánlani valami kis egyszerű progit, amiben van EQ, loudness meg az alap dolgok? Kicsit módosítani szeretnék a hangon, de úgy hogy lehetőleg minden kimenő hang változzon, film, zene mindenhonnan, játék etc., ne csak egy programé. Szóval a zenelejátszóba épített dolog nem jó.
Az alaplapom hangprogija nem valami acélos, mondhatni semmitérő, a Win tud mélyhangkiemelést ami egész jó is butasága ellenére, de magashang kiemelés opció már nincs itt se.
[ Szerkesztve ]
-
-
lcee79
addikt
válasz schawo #49647 üzenetére
Akkor ezek szerint ez a momentum nem jó?
pedig valami mellett meg kéne állapodnom végre
Amúgy többféle ajánlatot is tett
nem csak ezt az egyet, erre a momentumra mondta, hogy jól viszik
de ajánlott yamaha-t, meg JBL-t is...[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz lcee79 #49645 üzenetére
Már régóta áll a készlet, el kell szórni pár baleknak
Nem mondom, hogy hol történt, de a múltkor egy zenész és producer kollégám/haverom vett volna egy M50X-et. Az eladó kihozta, kinyitotta a dobozt. Kipróbálta, és borzalmas, hibás darab volt. A süket is hallotta, hogy döglött, de az eladó erőlködött, hogy ez az új "X" ilyen. Olyan varázsszavakat használt, hogy lineáris, meg természetes, meg transzparens egy hót torz, teljesen tropa hangú fülesre, bármi áron ránk akarta sózni azt a szart (a kollégának volt már egy M50-e, csak kellett egy másik is). Nem volt hajlandó kibontani új dobozt, hogy legalább neki megmutassuk. Ha rutintalan balf..zok lettünk volna, ránk is sózta volna, az tuti. Kifelé menet véletlenül pont belebotlottunk egy kiállított darabba, amit levettünk, természetesen rendben volt. Ráadtuk az eladóra, behúzta fülét-farkát, hozott is egy jó darabot. A haverom ennek a cégnek dolgozik különböző marketingesemények során, és cserébe elég komoly százalékos kedvezmény jár neki a fejhalgatókból is. Erre az eladó átvágta a kedvezményszámítással is, úgy kellett másnap visszaszólni, hogy nem úgy van az, 10ezerrel többet fizettettek vele, mint ami járt volna. Szóval a boltokkal és az eladókkal légy nagyon óvatos. Te vagy az utolsó, akivel törődnek, még akkor is, ha egyébként egy kupac pénzt hozol nekik.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
digibestnek írtam egy kérdést egyik fejhallgatóról, erre ők a Sennheiser momentum air-t ajánlották
Az még nem volt mahttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
titán
válasz gaborka8x8 #49640 üzenetére
From $3999
Na azért ennyire nem tudnak fejhallgatót csinálni.
-
félisten
válasz Plazmacucci #49635 üzenetére
Hát, nem vagyok lenyűgözve. KZ ED10 agybadugós fülest (4e huf) használtam, igaz más világ, de ehhez képes majdhogy nem csak visszalépés az új DTX501p fejes. Mivel túl sok fejhallgatót nem halottam, ezért messzemenő következtetéseket nem akarok vonni, amit írok csupán az általam hallgatott cuccokhoz való viszonyítása.
Ami zavar, hogy az agybadugóshoz képest egyértelműen vödör hangúbb, illetve a mélyek is elvesznek az éterben. Bizonyos zenéknél hallani hogy pattog, recseg a membrán. Ezekhez nem vagyok hozzászokva. A többi fülesemhez, meg az otthon összerakott hifi rendszerhez képest teljesen mást hallok ezen, mintha színezné az egészet, mélyközepeket megemelve. Lehet csak az én zenéimhez nem való fejes. Olyan érzés, mintha egy V hangszínre kevert lemezben kiegyenesítené a hangképet.
Ami pozitívum, hogy a magasak szépen csilingelnek, nem bántják a fület és nagyon kényelmes. Szóval most nem tudom, hogy mi tévő legyek, próbáljam e szokni, vagy ha már most érzem, hogy valami nem stimmel mindig szúrni fogja e a szeme (fülem).Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
malphitee
senior tag
válasz lcee79 #49639 üzenetére
Minel tobbet kerdezel, annal bizonytalanabb leszel sajnos ez a hallas ilyen maceras. Nem egy ferrarii amit mindenki lat, es elajul tole. (Mar akinek van izlese😂).
Adnek ket opciot:. Megveszed msr7 es megbeszeled vele 3 nal probagaranciat kersz, ha nem tetszik visszakuldheted neki.
Megveszed m50x neves boltban es ha nem tetszik visszakuldod.
Ha huzza a zsebed a sok apro, akkor mindkettot berendeled boltban, es egymas mellett hallgatod, az az igazi. Listara tedd fel a sennheiser hd25 1ii fejest. Ott tuti kapsz kiegyenlitettseget es komoly sub basszust. Azaz nem maszik ra a kozepre hanem alul ut nagyot 50hz kornyeken.
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
lcee79
addikt
Tegnap miután megnéztem a képeket, és láttam, hogy gyakorlatilag újszerű állapotban van,
gondoltam sokat nem veszthetek (a számla is rajta volt az eladó nevére volt kiállítva 199 font volt eredetileg)
Legközelebb pécsen van ilyen bolt, oda max hétvégén el tudok menni, de akkor nem is biztos hogy nyitva vannak a kis hifi boltok... (nem is néztem meg)
Szóval nem egyszerű ez innen
Ha lenne kereslet inkább nyitnék kaposváron egy hifi boltot, de azért nincs mert itt nincs igény rá, csak kínai ruha boltokra, a sz@r fizetések miatt...Még kitalálom, mi legyen
Mindig elhatározom, aztán elbizonytalanodok
-
.DLL
veterán
válasz lcee79 #49634 üzenetére
De az MSR 7, 40k-ért sokkal jobb fejes szerintem.
Szerk.:
Az sajnos teljesen igaz, hogy rá kéne szánni egy utat. Kivéve talán a használt fejest, mert azt kb. ugyanannyiért tovább is tudod adni. Plusz előny még hogy az elvileg be van járatva. Egy dobozból kivett nyers fejesnek úgysem a valós, beállt hangját hallani, olyankor még elég nyersen szólnak.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Tulku
veterán
válasz lcee79 #49634 üzenetére
Pedig hallgatózni elég fontos lenne, főleg ha "munkaeszközként" szerepelne...
..na de ha 40-ért megveszed a fejest használtan gondolom max 5 ezer bukóval el tudod adni...ha nem tetszik...bár most nem fejes szezon van inkább füles...head-fi-n is tolonganak a jobbnál jobb fejesek...
-
-
félisten
-
malphitee
senior tag
válasz lcee79 #49630 üzenetére
Gurulj el a legközelebbi boltba és buy m50x ne varialj Vilaghiressegek kevernek vele ne idegesíts hogy neked nem lesz jó .
Kettő : mondhat itt neked bárki bármit kb semmit nem tudsz levonni belőle. Lehet valaki azt mondja sok a melye , valaki ezzel hallgat jazzt még klasszikust. Minden fül másképp hall és más az ízlés. Az is lehet akinek sok a mély, neked az is kevés lenne. Meg kell hallgatni és veszed , ennyi.
-
törölt tag
válasz magyargyerek #49627 üzenetére
Nekem az ilyen kemény pántos fejeskből igazából eddig csak a Beyerek voltak kényelmesek. A szalagpántos megoldás általában nekem jobban bejön, kényelmesebb, egyáltalán nem nyom (nem is tud hogyan). De gondolom ez amúgy fejformától is függhet.
A CX300-ban kb semmi magas nincs, csak ömlengő lusta mélyek[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz magyargyerek #49627 üzenetére
MSR7 mellett:
-40.000-ért ami majdnem félár mint a boltban (Kaptam ma képeket róla, olyan mintha új lenne...)
-Többihez (m50x, dt770) drágábban lehet hozzájutni.
-Sonymhoz képest biztosan jobb a hangja, anyagminősége is jobb.
-Sony MDR-V700 az rendesen szorított (nem szoktam megnézni, de biztosan piros volt a fülem pár óra után, de lehet hogy hamarabb is ) és recsegett ropogott, több helyen is javítottam, hogy használható maradjon
az anyagával voltam legkevésbé megelégedve.Ellene:
-esetleg, de nem biztosan nem leszek megelégedve a mélyekkel...
bár ez a frequency respose-okból amit a neten találtam nem derült ki...
-nem új, csak alig használt.Van még valami indok ellene? (ha tud valaki ilyet most mondja vagy tartsa magában mindörökké )
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
magyargyerek
tag
válasz #16820480 #49611 üzenetére
ATH-MSR7-hez szólnék hozzá. Igen a pánt most így két naposan úgy érzem jó szorosan fogja a fejemet.De mondjuk csak mikor felveszem akkor szoros aztán mintha hozzásimulna a fejem alakjához. De picit tényleg szoros, de ha lötyögne akkor meg az volna a baj. Nem igaz hogy kevés a mély. Szerintem pont elég de azt hiszem ez inkább ember függő. Ki mit szeret. Én azért (is) tértem át a fülesekről fejesre, mert bár van vagy 6 féle fülesem, de mind cincog (nekem legalább). Még egy senn.c300 1-est is alig hordtam mert a magasai ok, de mélyei sehol pedig anno vagy 5 éve lapul alig használtan egy fiókban az akkori 11K ára ellenére.[C300]
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Az lehet szerintetek, hogy nem bírja a fejem a Koss szivacsát? Mindkét fülem felett nagyjából ott ahova a comfort zone szivacs esik.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
titán
válasz lcee79 #49612 üzenetére
Nyugodtan ráírhatták volna a 10kOhmot is, mert azt is elvinné, hiszen a nagy impedancia alacsonyabb terhelést jelent, nem nagyobbat. Ha egy füles kellően érzékeny (haha), akkor akár 10kOhmos is lehetne. Magyarról magyarra fordítva ez csak azt jelenti, hogy őket ku..ára nem érdekli, hogy milyen fülest kötsz rá.
-
lcee79
addikt
válasz gaborka8x8 #49622 üzenetére
Amúgy nálam pont így van, ha valami elromlik én szétszedem és megcsinálom, vagy jó lesz a végére, vagy nem, ez pont nem lett
Igazából jó volt, de a recsegős ropogós műanyagját nehéz volt megszokni.
Hangja sem volt tökéletes, de már megszoktam, és gondoltam ha megcsinálom akkor jó, ha nem az is
sőt most néztem frequency response-t nem valami szép képe van(#49623) Tulku: a tudatalattim is meg a tudatom is elhatározta, hogy nehogy már ezzel szenvedjek mikor 2 tank benzin árán lehet sokkal jobbat venni
Csak azért mégis...[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz gaborka8x8 #49622 üzenetére
Vagy a tudatalatti már korábban eltökélte, hogy kell az a több basszus
-
.DLL
veterán
válasz lcee79 #49619 üzenetére
Megcsinálhatod úgy is, hogy egy új kábelt kívül elvezetsz, mint pl. a Beyereknél is van, vagy a Shure 840-nél (ez nem a gyári állapot, de teljesen jó, sőt) és akkor nem kell betömködni a forgó zsanérok alá/közé.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
lcee79
addikt
Szétbontottam, addig nem nyugodtam amíg meg nem lett
mert ha megkopogtattam a jobb oldalát, kicsit erősebben akkor visszajött a hang.
A hova be volt türködve a forgó alkatrészeknél ott volt a hiba, leginkább úgy tűnt hogy elöregedett az anyag
a fekete borítás több helyen nem is volt rajta, de addig babráltam amíg már nem tudtam visszarakni mert volt hely ahol nem csavaros volt már hanem ragasztott. Szóval mst már nem jó ténylegA csatlakozó körül már régebben szakadt meg , az meg lett csinálva jól, csavaros fém csatlakozóval, de ott hiába mozgattam, attól nem változott semmi.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
addikt
válasz #16820480 #49616 üzenetére
A linken az előbbi hozzászólásnál ott a teljes specifikáció, azért is raktam be, bár a fejhallgatóra vonatkozót, azt teljesen kimásoltam
A sony specikációira ezt találtam
ha a teljesítmény az amit keresünk, akkor az 3W[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A HRM7 tud 2000mW-ot is fogadni Gondolom akkor ezért, mert amúgy meg is lepődtem, hogy ez általában a planárok sjaátja, hogy ennyire bírják a kakaót.
lcee79: Azt akartam inkább mondani, hogy az nem igazán értelmezhető önmagában, hogy ráírják, hogy 600 Ohmig, mert az egyrészt nem ilyen éles határ, másrészt meg sok más dologtól is függ.
-
.DLL
veterán
válasz lcee79 #49614 üzenetére
Inkább a fejesek maximális teljesítményére kell odafigyelni ez esetben. Némelyik DJ pult akár Wattokat is képes a fejesre leadni némelyik csak pillanatnyilag, de az lehet hogy elég is a fejesnek és kész.
A tied elvileg max. 10dBu-t tud, ami majdnem 2,5V RMS, ez 32 Ohm-os fejes esetén nem éri el a 200mW-ot, ha jól számoltam. De ha a fejes csak 100mW-os max terhelhetőséggel rendelkezik, akkor ki lehet nyírni vele, bár a DJ fejesek pont ezért bírni szoktak akár 1000mW-ot is, de ez szerintem csak Club-ban fontos.
A másik tényező az érzékenység: milyen hangosan tud szólni 1mW teljesítményen (100 dB/mW és efölött már teljesen jó érzékenységről beszélhetünk, ez azt jelenti, hogy már 1mW hatására is 100dB hangerőt nyom).(P.H.)
-
lcee79
addikt
válasz #16820480 #49613 üzenetére
"Nem fog elfüstölni egy atomvillanásban"
köszi, ezt gondoltamCsak azért kérdeztem, mert ennél fel volt tüntetve...
A hangkártyánál mindenféle ki van írva, csak ez nem...És a fordítottja sem okoz problémát?
hogy a 24 ohm-os fejhallgatóm, esetleg azért mehetett tönkre pont most, miután megvettem a keverőt, mert nem tetszett neki? (csak azért jutott eszmebe, mert pont azután ment tönkre miután 2-3x használtam a kontrollerrel a sony fejhallgatóm)
ebben a kérdésben nem vagyok jártas még. Lehet hogy hülyeség, csakhttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
törölt tag
-
lcee79
addikt
válasz #16820480 #49611 üzenetére
Köszi a választ!
A kérdésnél odalinkeltem az oldalt is, ott van 1 kép is
(csak a dj börzén le kell kapcsolni az adblockert, mert nem is mutatja, hogy egyáltalán van kép, ha be van kapcsolva)Én nem hordozom nagyon, meg nem is fogom egész nap hordani, csak este/éjszaka
Főleg az lenne a vágyam, hogy minél jobb fejhallgatót vegyek, minél kjobb áron, amivel meg is leszek elégedve, anélkül is akár, hogy meghallgatom...Ja azt még meg akartam kérdezni, hogy a
traktor kontrol s5 technikai specifikációnál ez van:Headphone Output
Load Impedance: 32 - 600 Ohm
Maximum Output Level (33 Ohm load): +10 dBu
DNR (a-weighted): 107 dB
THD+N: <0.08 %
Frequency Response: 20 Hz - 20 kHz, + 0.0 /- 0.4 dB
Phase deviation: <0.15 degez azt jelenti, hogy akár 600 ohm-os fejhallgató is mehet rá?
ja a sony-m ami tönkrement az csak 24-es volt...
És asztali számítógépbe, ha dugnám a leendő fejhallgatóm, (egy realtek hangkártya) ott mi a maximum, itt a leírásban nem látom? Gondolom nem érdemes 250 ohm-os, stb fejhallgatót venni, de mindkettőhöz passzolnia kell[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lcee79 #49606 üzenetére
Az MSR7 nem rossz, de szerintem ott a kényelemmel lehetnek gondok esetleg. Egyik kollégám vett (az ajánlásomra), és imádja a hangját (főleg egy iHifi 770c-ről hajtja, meg aztán vett hozzá egy Onkyo hordozható erősítőt), de a kényelmére folyamatosan panaszkodott, főleg hogy a felső pánt nyomja a feje tetejét. Aztán végülis pár hét után fogta, és elkezdte hajlítgatni, és miután kicsit ráigazította a feje formájára, hogy ne csak egy ponton támaszkodjon, utána azt mondta, hogy jó lett.
Bár ha nincs valami hűtött (légkondis) helyed, ahol hazsnáld, akkor szerintem a műbőr elég gyorsan ráízzadhet a fejedre.40-ért jó vétel, ha szép állapotban van. Még igazából 70 sem olyan nagyon sok érte.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #49605 üzenetére
Tökéletesen egyetértek a jellemzés minden szavával...én is a 770-re szavaznék...én 1 percig sem tudtam elviselni az M50x-et...mintha ráborulna egy vödör öblös mély mindenre...abban mi a jó?
770 is V persze, de sokkal kulturáltabb....technóhoz szerintem teljesen ideális.... -
contaxg
veterán
Az ütős mélytől elég messze van. Csak meleg hangú forráshoz ajánlanám.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
Az MSR 7 nagyona dja a részleteket, kérni sem kell, van egy magas kieemelése, kicsit máshol, mint a DT770-nek, és a mélye picit talán kevesebb, de tényleg feszes, pontos, ezzel nem lesz bajod, szerintem. A kényelme valóban egyénfüggő, nem nagyok a párnái, és szorítóereje is van, de jó puha, szerintem ez is memóriahab. Persze az anyaga ennek is izzasztó lesz nyáron, de hát 30C fok felett tök mindegy.
Szerk.:
Szóval nem azt mondom, hogy ez a legrészletesebb fejes széles e vidéken, csak a karaktere olyan, hogy nagyon tiszta, transzparens, friss érzetet kelt, emellett persze kellően gyors is, hogy ne csak illúzió legyen, hanem van azért ott bőven részlet is.
Hasonló a jelenlegi fülhallgatóm is, Soundmagic E50, nem lehet 100e feletti részletességet elvárni tőle, de az egész annyira tisztának, átláthatónak, kristályzserűnek tűnik, hogy hiába tudom, hogy csak egy ólomüveg, elhiteti, hogy valami drága kristály, és jól csinálja.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
lcee79
addikt
válasz #16820480 #49605 üzenetére
És mi a helyzet az MSR7-el (mindenkitől kérdezem, aki tud róla )
Arról azt írták, a legtöbb helyen hogy a legrészletezőbb hangja van.
Csak a mélyeit keveslik több helyen, viszont itt nemsokkal ezelőtt egy fórumtárs azt írta, hogy nagyon ütős a mély...
Az még azért lenne érdekes, mert ahhoz a 70.000 körüli árához képest 40.000-ért hozzá lehetne jutni.
és az cserélhető kábel is, kényelmességet nem tudom, bár annak van írva, de erről írtak ilyet is olyat is[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lcee79 #49602 üzenetére
A 770 zárt, a 990 pedig nyitott. A hangjuk is ennek megfelelően viszonyul egymáshoz: a 990 szellősebb, tágasabb terű, viszont nem használható bárhoz a ki- és beszűrődő hangok miatt.
Egyébként én is inkább a Beyer felé hajlanék, bár nem vagyok nagy támogatója a márkának (annak ellenére, hogy kényelemben a legjobbak közt vannak a termékeik), de az M50 egy szörnyű fejes, lusta mélyekkel, aminek az egyik hatalmas baja, hogy lassú a lecsengése, ettől soknak tűnik, viszont el is mossa a részleteket.
-
Sziasztok. 6 év után kis sennheiserem nem szólalt már meg , tudtok ajánlani 35E kategóriában újat?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Tin
veterán
válasz lcee79 #49602 üzenetére
akkor berendeled mindkettőt netről, és amelyik nem tetszik, azt visszaküldöd: ez is egy járható út. de az biztos, hogy olyat vegyél, ami kényelmes, mert megöli az egészet egy kényelmetlen fejes.
dt770: a 32 ohmosnak 1.5 méteres egyenes, a 80-asnak 3 méteres egyenes, a 250-esnek meg 3 méteres csavart kábele van.
-
lcee79
addikt
Ja hát ezzel van a legfőbb problémám, itt kaposváron
Nem nagyon vannak hifi boltok, 1ről sem tudokKözben felpróbáltam a Sony MDR-CD780-m (már nagyjából megszáradt mosás után
Hát ebbe nem sok basszus van
Inkább a magasak és a közepek dolgoznak, de részletesebb mint a v700-as dj fejhallgató...
és amúgy érdekes, először kevés a mély, de ha nem figyelek akkor már nem is tűnik fel, de azért nem ütős
Szóval ettől több basszust el tudok képzelni
De viszont alig érzem hogy a fejemen van És a párnák nagyok is, puhák is, ebbe már akkor ilyen memory foam-os szivacsot raktak 12 éve Ilyen szempontból nagyon kellemesA DT770nek mekkora kábele van? Bolt oldalán nem látom feltüntetve
És a DT770 és a 990 közt mi a különbség? Egy áron vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz lcee79 #49600 üzenetére
menj el, és hallgasd meg mindkettőt. friendlyhouse-ban és a hitspace-ben van mindkettőből kiállított darab, csak telefonálj oda előtte, hogy van-e mindkettőből. ott 5 perc után tudni fogod, melyik kell.
nézd, én a melóhoz egész nap elektronikus zenét hallgatok, mert ez zavar be a legkevésbé a gondolkodásba, és ez vonja el a legkevésbé a figyelmet. szóval ha neked erre kell, hát inkább a dt770.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC