-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Samtya #48998 üzenetére
És nem és nem, ezzel még amúgy sem lesz jó!
Nem a PIN kiosztással van a gond, mert akkor nem is szólna rendesen.
Itt vezérléssel van gond, linkeltem Téma összefoglalót, amiben képpel is van magyarázat.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Samtya
senior tag
válasz motown5l #48997 üzenetére
Aliexpresszen találtam CTIA-OMTP adaptert.
Vagy van android-app is.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz motown5l #48994 üzenetére
Biztosan jó topikot néztél? Szerintem elég friss az a kb. 20 perces utolsó hozzászólás, nem 2004-es.
Szerk.: lassú vagyok.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
motown5l
senior tag
válasz pulutodurumo #48991 üzenetére
Igen igazad lehet.De 2004 ota nem irt oda senki.Es ezert fordultam ide.Ez nagy meretu fejes.Nem fulbe dugos
-
-
Golota
aktív tag
válasz lugosi #48975 üzenetére
Szerintem Grado E- sorozat lesz az, "i" már csak beragadva lehet készleten. A 80-as egyértelműen jobb, mint a 60-as, főleg középtartományban, bár mindkettőnek az erőssége. Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy masszívan nyomja mindkét Grado kifelé is a zenét. Hallgasd meg őket, érdemes.
-
motown5l
senior tag
Sziasztok.Minap vasaroltam egy Yamaha M82 fulest,es olyan problemam lenne,hogy a hangero novelo ,csokkento gombok,nem reagalnak Az android telefonnal.Eszre vettem hogy a dobozara Iphone tamogatas van rairva.Esetleg tudnatok valami megoldast,esetleg valami android appal valo megoldast erre a problemara? Nagyon sajnalom mert van benne mikrofon is.A valaszokat elore is koszonom
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz dozsabalint #48985 üzenetére
(#48986) koxx: Nincs különösebb oka. Mikor melyik drágább, olcsóbb, ha nem éppen ugyanannyiba kerülnek. Mindre volt már példa.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ahoj
AKG K550 vs 551 között miért van 15-20 ezres árdifi? (551-et egy helyen találtam 40-ért) Akárhogy nézem nem találok különbséget. Kicsit olcsóbban Sennheiser HD518-at néztem, de az AKG lenne az igazi.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
allein
addikt
Sziasztok. Van gamer fejhallgató topik is?
Szerk: Megtaláltam
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz dozsabalint #48982 üzenetére
Nem ér 35-40000 forintot a hangja.
(#48981) Samtya: Nem nehéz. eBay, Ali. Többféle kábel is kapható olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz dozsabalint #48979 üzenetére
Két lecsatlakoztatható kábelt adnak hozzá, ami nem lenne gond, csakhogy az egyik 3 méteres a másik meg felcsavart és úgy szerintem nehéz utcai használatra. További problem, hogy a csatlakozó úgy látom, hogy nem a normál 3,5-ös hanem a 2,5-ös, ráadásul locking mechanizmussal ellátott. Ilyen paraméterekkel már nehéz találni aftermarket kábelt, de majd a többiek megmondják, hogy jól látom-e?
-
Bodz
nagyúr
válasz sittes79 #48976 üzenetére
Mosógép. A full szövet párnákat én mosni szoktam a többi ruhával, kímélő programon, mosózsákban.
(#48979) dozsabalint: 2 kábel jár hozzá. 3 méteresek, egyik egyenes, a másik spirál (ez nyilván teljesen kihúzva ennyi). De lehet kapni külön sokféle rövidebbet is.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz dozsabalint #48977 üzenetére
Szia!
Audio-Technica ATH-M40X lehetne, csak a kábelei nem optimálisak a számodra.
Sony MDR-100AAP, több színben szép és jó fejhallgató, csak újonnan még kicsit húzós az ára.
Sennheiser Urbanite XL iOS, ez is van több színben az edigitálban 35-ért.
További itteni "fórumkedvencek": Magnat LZR580, Kingston HyperX Cloud 1 (mikrofonja levehető). -
dozsabalint
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam vásárlás előtt rákérdezek, hogy szerintetek milyen fejhallgatót érdemes venni:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - Elsősorban utcán, tömegközlekedésen, néha otthon.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - csak zenehallgatás
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - 30-35ezer
Új vagy használt? - új
Circumaural vagy supraaural? - lehetőleg Circumaural
Zárt vagy nyitott? - inkább a zárt felé hajlok
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? - Jelenleg elsősorban egy iPhone-nal használnám, esetleg néha pc-re kötve.Elsősorban rock és metal zenéket hallgatok, néha egy kis klasszikus zene is képbe kerül.
Mit ajánlatok?
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van nekem egy AKG Q701 fefesem és érdeklődnék, hogy létezik e valami módszer a párna ápolására, mi erről a szakvélemény, kell? ha igen akkor hogyan?
Köszi
-
MODERÁTOR
válasz lugosi #48970 üzenetére
Máshol a Grado SR60i-t, SR80i-t ajánlották még (ár kérdése). Mivel ahogy elnézem a 60-as majdnem ugyanannyi mint az AKG Y50, és máshol azt mondták hogy egyértelműen jobb annál, főleg a középtartományban, úgy gondolom, hogy akkor már +10-12 ezer belefér, ha azt mondjátok hogy a 80 jobban megéri, mert jobb.
Szóval, ha ezeket is belevesszük az összehasonlításba, melyiket választanátok a korábban említett Beyerdinamic-ot, vagy ezek közül valamelyiket? -
PuMbA
titán
-
gaborka8x8
aktív tag
Az Isk Hd-9999 fejhallgatót hallotta, esetleg birtokolja valaki?
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gaborka8x8
aktív tag
-
rappit4
őstag
Én inkább az "élettelen" színezetlen, nyers hangot szeretem, ami a lineáris átvitelre utal. Lehet akkor tetszeni fog. A cserélhető kábel elég fontos lenne a helyszini hangrögzítéshez és a kényelem is. A k550 ha másban nem kényelemben nagyon jó volt és ez most nekem nagyon lényeges szempont. Lehet, hogy most beleugrok a K271-be látatlaban és ha nagyon nem tetszik (amit kétlek) megpróbálom eladni. De ez ahogy mondtam inkább forgatási eszköz lesz mintsem zenehallgatási (arra marad a Takstar PRO 80).
(#48964) sheratan
Azt mondták vigyek magammal lejátszót, így vitten.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz gaborka8x8 #48962 üzenetére
Ennyi, semmi több?
Túl magasra teszi a mércét a DT770Pro ezek szerint...Köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz rappit4 #48963 üzenetére
Amire te gondolsz az a K271, csak a félreértések elkerülése végett.
A Fiio X1 magasba húzó hangja amúgy nem jó tesztelésre, ráadásul kissé karcosak is a magasai, bár tény, hogy amelyik fejes ezzel elviselhetően szól, azt mással is kellemes lesz hallgatni.
A K271-et rég hallgattam, és nem tetszett, teljesen élettelen vérszegény hangra emlékszem, de hallgasd meg hátha. Csak fontos, hogy mindenből bejáratott példányt hallgass, különben nem sokat ér a dolog.
Amúgy itt látszik mennyire nem vagyunk egyformák, nekem is SRH 840 van és nem találom bőségesnek a mélyét, sőt 80Hz alatt rohamosan fogy az ereje. Felette azért van, és megtestesíti a közepeket is kellő mértékben, így az megbocsátható, egyébként dinamikailag nagyon jó, ezért szeretem. Ha ez tetszett meg (jogosan) akkor érdemes használtan keresni hirdetésben, utána a fejpántját szívfájdalom nélkül módosíthatod úgy, hogy kényelmes legyen, én is ezt tettem, most alig van súlya, és pont elég méretű. [Link][ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
rappit4
őstag
Ma eljutottam a fejhallgató plázába, ahol sajnos nem tudtam meghallgatni a K217-et csak a K550-et és nagyon elbizonytalanodtam. A K550-nek nagyon nem tetszett a hangja, mintha egy bell eq lett volna a középtartományban. A brácsák és a magasabb hangon szóló csellók borzasztóak voltak, mintha dobozból szóltak volna pl. Smetana: Ma Vlast egyik amúgy nagyon szép felvételén próbáltam, illetve még Jan Garbarek I Took Up The Runes albumán is megfigyeltem, hogy dobon a pergőket szörnyen letompítja és elmossa a K550. A mély egy picit talán sok volt, a magast rendben találtam viszont azért Kendrick Lamar To Pimp A Butterfly albumán a magas tartomány néhol nagyon sok volt, sziszegő vokál és fülsértő pergő. Igazán a Decca kiadású Shostakovich lemezeken jött ki a közép hiánya, ezek rendkívül jó felvételek és sajnos itt is ugyan úgy éreztem, hogy nincs meg a közepe. A K217 szerintetek hogyan viszonyul a K550-hez? Meglepő módon a Shure SRH840-nek elég kiegyenlített volt a hangzása, legalább is a K550-hez képest biztos. A mély tartomány kicsit bőséges volt viszont a közép és a magas itt nagyon tetszett, sajnos borzasztó kényelmetlennek találtam és a kábele sem cserélhető. Ugyan csak csalódás volt az ATH-M50x, a mélyei nagyon túlzóak voltak és a magas tartomány sem tetszett illetve ez is szörnyen kényelmetlen volt. (egy fiio x1-ről hallgattam a fejhallgatókat, ami nem a legideálisabb forrás, de ismerem a hangját) Szerintetek érdemes bepróbálni látatlanban a K217-et bízva abban, hogy nem sok köze van a K550 hangkarakterisztikájához?
-
Tomdriver
őstag
Szeretnék vásárolni egy nyitott vagy félig nyitott fejhalgatót a jelenlegi zárt mellé. Ami elvárás lenne vele kapcsolatban:
- nagy tér,
- ütős mélyek, tiszta magasak (de a közép se legyen üres)
- a jelenlegi DAC-om elbírjon vele (SMSL M6)
- DT770 PRO (80) "ellenfele" lenne, tehát utána ne legyen nagy csalódás. Főleg a nagyobb térre lennék kíváncsi.
- kb 70-80k összegig.
Mit ajánlotok, merre induljak hallgatódzás terén? -
MODERÁTOR
És dgyuri:
Köszi a segítséget, ez alapján átgondoltam a dolgot és az olvasottak alapján nagyon hajlok a Beyerdynamic DTX 501P-re. A kettő közül ez tetszik jobban mert kifejezetten összehajtható változatot kerestem.
A leírások alapján hátránynak írták hogy nincs mikrofon rajta, ez engem egyáltalán nem érdekel. Azt olvastam még róla, hogy nem elég nagy a szorítóerő a fejen, ez nekem inkább pozitívum mert nagy fejem van és nem szeretem ha a fejhallgató hosszú távon szorít, kényelmetlen.
Egy dolgot nem láttam csak a tesztekben, hogy cserélhető-e a kábele, valószínűleg nem mert sehol sem írták, de valószínű hogy ezért az árért megveszem próba nélkül amennyiért most adják. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz lugosi #48958 üzenetére
"gondolom hogy árkategóriájában helyén kell kezelni ezeket."
Az "árkategória" az egy fura dolog. Mikor MM-ban "tesztelgettem" füleseket ( kb. 2 órán át ) a legolcsóbbtól, a legdrágábbig, meghallgattam vagy 30 fejest és elmondhatom, sokszor nem igaz ez az állítás. Volt olyan, amit 10mp után téptem le a fejemről, olyan pocsékul szólt, pedig nem "belépő kategória" volt.
"csak a zene van"
-
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #48956 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó. Máshol is írták, hogy az Y50 jobb. Persze gondolom hogy árkategóriájában helyén kell kezelni ezeket.
.DLL: szerintem nem. De árban majdnem a fele mindkettő az Y50-nek, és nagyon jókat írnak róla. Amennyibe kerül, lehet hogy árban vakon is bevállalom, ha _nagyon_ ajánljátok. Valójában nem ragaszkodnék hozzá ugyanis, hogy ebben a méretkategóriában 30e-ért vegyek fülest, ennyi a max amit rászánnék.
Az általad írt kettő közül melyiket javasolnád inkább? Azzal, hogy prioritás lenne a jó középtartomány. Érdekes de ha blues és rock esetén nem olyan erős a mély azzal nincs bajom (sőt), de ha komolyzenénél vagy jazznél nem tetszik valami a középtartományban akkor az bosszant.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Online keresést erre a kettőre szűkítettem le méret, ár, súly, minőség és általam történő elérhetőség alapján.
A tesztek alapján jónak éreztem, az egyik egy évig, a másik két egymást követő évben volt a product of the year a whathifi.com-on, azt hogy tompa lenne sehol sem említették, sőt kifejezetten kiemelték a tesztek a szép magasakat.Személyesen csak az Y50-et tudtam meghallgatni, de komolyzene pont nem volt nálam. A többivel tetszett a hangja. A leírások és képek alapján a K541 mintha valamivel nyitottabb felépítésű lenne, de ki kellene próbálni. Ezért kérdeztem, hátha vannak tapasztalatok. Te hallottad a K451-et?
-
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #48951 üzenetére
Köszi, igazából nem egy 'milyet' típusú kérdésem lenne hanem egy 'vagy-vagy'. Használtat se vennék igazából.
Alapvetően az érdekelne, ha valakinek van tapasztalata valamelyikkel, ideális esetben mind a kettővel.
-
MODERÁTOR
Szerintetek: AKG K451 vagy AKG Y50?
Amolyan kis mindenes hordozható cucc kellene, hallgatók zenét iPhone-ról, ipodról, hordozható és asztali minidiscről, asztali cd-ről, számítógépről (van rajta egy SB x-fi hd, d szerintem a fenti kettőnek mindegy).
Hallgatók jazzt, klasszikust, bluest, rockot, country-t.Valójában van egy Sennheiser Px100-ii-m, meg egy Sennheiser HD 485-öm, hogy kettő közé kéne méretben valami jó minőségben.
-
Dorien
veterán
-
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a fejhallgató kiválasztásához.
1, Otthon (szobában), albérlet.
2, csak zenehallgatásra szeretném használni.
3, maximálisan: 40.000ft
4, lehet használt is!
5, Circumaura
6, zárt
7, zavar a túlzott magas, de a túlzott mély kiemelés is. Szeretem, ha dinamikusan és harmonikusan szól (semelyik hangtartomány nem nyomja el a másikat). Amit fontosnak tartok: a magas ne vágjon, tisztán szépen hangozzon. a Mély illeszkedjen, és ne legyen agresszív.
8, Legjobb, ha Magyarországon belül lenne.
9, ihifi 770c, telefon (nexus 4), laptp (macbook air)Előre is köszi a válaszokat!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Rat4Face #48943 üzenetére
Szia!
Cloud: analóg fejes, 3,5-3,5-es y kábelvéggel, a Cloud Ii ennek a kiterjeszése egy beépített USB-s megoldással.
Takstar pro80: ő az ősmodell. Masszívabb szerkezet, de mikrofon portja nincsen. Kábel szempontból ez jobb, mert könnyen lehet cserélni, ellenben a Kingston megoldásával, ahol ha eltéped, csináltatni kell, mert gyakorlatilag nem lehet készen kapni. (Nyilván nem az USB-s verzióról van szó). -
Rat4Face
csendes tag
Sziasztok, fejhallgatót szeretnék vásásrolni és a segítségeteket szeretném kérni mert nem igazán vagyok otthon a témában. A mindennapi pc-s használat mellet (játék, film, stb...) videóvágáshoz is használva lenne. Fontos lenne hogy se a környezetet ne zavarjam vele használatkor , se a környezet engem.
Olvasgattam visszafele és gyakran ajánlottátok a HyperX Cloud és HyperX Cloud II-t, illetve a Takstar Pro 80-ast habár ez utóbbit nem tudom lehet-e még vásárolni. A kérdésem az lenne hogy a cloud és cloud II között van-e érdemben különbség? Továbbá, hogy ezeknek az ára alá érdemes-e menni, vagy ez már az alsó határ?
Valamint ha van olyan fejhallgató amit érdemes lenne megpróbálni akkor örömmel várom a tanácsokat. A válaszokat előre köszönöm![ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Beleásva magam a témába még mindig a k217 tetszik a legjobban. Tud valaki egy üzletet ahol esetleg meg lehetne hallgatni?
-
Samtya
senior tag
válasz guftabi96 #48929 üzenetére
Nem csak te szenvedsz, bár a tiéd még durvábban néz ki.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Kinek milyen praktikája van arra, hogy a fejhallgató kábele ne csavarodjon magától fel?
Mert már ott tartok, hogy az eredetileg 2m hosszú kábel már lassan csak 50cm hosszú...
Hiába húzom szét, és hagyom úgy egy napig, kb fél nap, és újra feltekeredik..#KeepFightingMichael
-
rappit4
őstag
válasz Keeperv85 #48920 üzenetére
Akkot lehet az én modellemmel van baj. Minden forrásból hiányzik a közepe és a magas nagyon sok nekem illetve még 1-2 ember alátámasztotta akik hallgatták. Hallgattam Fiio X1 lejátszóró, egy saját építésű szekeres féle fejes erősítőről meghajtva egy bkercso féle kisDAC-ról foobar 2000-el illetve volt még cd lejátszó dac-járól is meghajtva, sima alaplapi dacrol és ugyan ezt tapasztaltam a sound devices 788 rögzítőből visszahallgatva a felvett hangokon is.
(#48921) Bukk900:
Ez a k271-hez képest milyen szinten van?[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz rappit4 #48919 üzenetére
Amit írsz, az több mint fura a Pro80-ra, ugyanis a frekvenciamenete inkább mélyorientált. 4k-5k között van benne egy jó nagy lyuk, onnan végig a középtartomány szintjén mozog.
Nekem csak a párja van, a Kingston HyperX, de az én kezdetleges házi tesztem is hasonló eredményt adott. Nem lehet, hogy a jelforrás körmére kéne nétni inkább?
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Helyszíni filmhang felvételhez, illetve keveréshez keresnék egy minél lineárisabb freki átvitelű fejhallgatót. Most egy Takstar pro-80-am van, de sajnos rettentő hi-fis hangzása van főleg a magasabb tartományokban. A keret az valahol 50k körül van. Most a Beyer DT-770 pro-t illetve az AKG K 271MKII-t néztem. Ti melyiket ajánlanátok? Előre is köszi! -
sexymusprime
tag
válasz floratm #48913 üzenetére
gizchina szerint nem valami nagy durranás :/
.. és ne csak a pontszámot nézd alul, 8/10-et adni azután amit leírt azért elég wtf
[ Szerkesztve ]
-
floratm
senior tag
Meizu HD50- et látott hallot már valaki közelröl?
Voltvan ilyentipusu mp3 lejátszóm és nagyon elégedett voltam vele. Tulajdonképpen mainapig mükik.
Méretben épp ilyet tudok elképzelni ami még hordozható[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Adott két fejhallgató:
philips shl3160
sony mdr zx310Melyik szól tisztábban minden tartományban?
-
mzso
veterán
válasz Dorien #45904 üzenetére
Vannak olyan jelek amik szerint a HD662 Evo tényleg meg is jelent: http://www.head-fi.org/t/807204/superlux-hd662-evo
Ilyen sok év fejlesztés után már igen remeknek kell lennie.
-
.DLL
veterán
válasz gaborka8x8 #48878 üzenetére
Ebben a bejegyzésben fejtettem ki válaszom.
(érdekes lett a hivatkozás címe, "unnameable" (o_O)
(P.H.)
-
DrojDtroll
veterán
jbl e30-ról hangzás tekintetében mi a vélemények?
-
Keeperv85
nagyúr
A Pro80 olyan ehhez képest, mintha a szénszálas bringád Izs Planétára cserélnéd. Robosztus, nehezebb valamivel, a műanyag részek hűvösebbek. Emez pedig szépen sárgul és törik a fejpánt, a kábelt pedig lehetetlen nem lerongyolni, ha rendszerint ki kell húzni, mert a fröccsöntött dugók és a harisnya nem szeret egyben megmaradni. A hangja viszont nekem elég, összesgégében nem vagyok elégedetlen vele, csak az említett hiányosságai és a nem létező csere alkatrészek szegik kedvem.
-
titán
válasz gaborka8x8 #48903 üzenetére
Az innerfidelity mérései precízebbek, jobban kivitelezettek. [link]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
gaborka8x8
aktív tag
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Bodz
nagyúr
válasz killerjohn #48896 üzenetére
Még mindig így van, de nagy ritkán akadnak kivételek. Pl az említett Cloud, Bitfenix Flo (ami Superlux HD661), Beyer MMX2, MMX300.
Elég neked a sima Cloud is, az csak picit van 20k felett.(#48897) Keeperv85: Fekete Cloud volt már a kezemben, nem tűnt fel, hogy gyengébb anyagokból lenne, mint a Pro80. Mondjuk egyszerre lenne az igazi egy ilyen összehasonlítás.
(#48901) Dorien: Cserélhető kábel, más párna, szerintem a mély is jobb, lineárisabb a K702-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Aprón van egy K701 40k-ért.
A K702 miben jobb / más annál?Killerjohn:
Ez csak 20500Ft: [link]Ne dobj ki 9k-t azért a vacak hangkeltőért, amit adnak a Cloud II-höz.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen TV-t vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Drón topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...