-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz Trk.Adam87 #46698 üzenetére
mielőtt feljössz, egyeztess velük, hogy mi van bent, mi nincs, nekem volt, ami éppen kölcsön volt adva, ezért mentem más helyre.
a superluxot meg Randomized kollégának ajánlottam, aki utánad írt, csak összevontam egy hsz-be, hogy ne legyen feleslegesen még egy. most lett, hogy ezt beírtam
Ba cy lus: na ja, ez is igaz, bár nem tudom, mi a csalás emlékszem még tizenévvel ezelőttre várbarlang dnb parti, na ott az egyik helyiségből, ahol valami kemény ropogós dnb ment, ki kellett jönnöm. de másik nagy élmény a sziget volt, full készen david merlini helikopteres produkciója, majd az anima rákezdett a 68-al full hangerőn, és remegett minden. ez még a tarlós féle marhaság előtt volt. egybéként pont az m50x volt az, aminél néha felhúztam a szemöldökön, tiszta olyan volt, mintha mellkasig leért volna a mélyhang.
[ Szerkesztve ]
-
endeneu82
csendes tag
Sziasztok!
az AUDIO-TECHNICA ATH-FC707BK-ról mi a véleményetek? -
Trk.Adam87
aktív tag
Köszi a tippet, majd úgyis megyek fel Pestre a közeljövőben, akkor majd benézek 1-2 helyre.
A Superluxok tudtommal nincsenek a HD555 szintjén, meg is lepődtem, hogy 10 ezer Ft-os fejhallgatót is ajánlasz úgy, hogy a rászánt összeg 50000 Ft is lehet. Tisztában vagyok vele, hogy a Superlux a legjobb vétel az alsó árkategóriában, de nem hinném, hogy jobban szólnának egy nevesebb gyártó 30000 Ft felett kapható termékénél.
-
törölt tag
na jó, de mi az előadó eredeti szándéka? Ahány rippelés meg újrakeverés, annyiféleképp szól
Na persze így is fel lehet fogni, mintha más-más kiadásokat hallgatnál, de az akkor is füllentés.
De onnan is lehet nézni, hogy a fejhallgató eleve csal basszusban, mert a testeddel nem érzékeled. Ez pótolhatatlan veszteség. Szóval aláírom, nehéz téma egy szinten túl, el lehetne rajta vitatkozni jövő karácsonyig. -
törölt tag
válasz Trk.Adam87 #46693 üzenetére
(nem mély kiemelést várok, hanem hogy pontosan úgy adja vissza a mélyeket, ahogyan valójában az a forrásanyagban.
Szerintem az ilyet legalább 3x annyiért kell nézni, mint ami összeget írtál. Vagy ha használtan találsz ennyiért egy régi Stax-ot...
-
Tin
veterán
válasz Trk.Adam87 #46693 üzenetére
Ajánlok neked pár helyet hallgatózni, ha pesti vagy: fejhallgatoplaza (shure, audio-technika van) XI. kerület, friendlyhouse vagy hitspace (náluk többminden van, m50x és dt770 is). Szerintem menj el, és hallgatózz egyet náluk. A fentebb írt két füles biztosan tetszeni fog, az m50x-ben tényleg brutál a mély, a dt770 meg (hacsak nincs hatalmas füles) nagyon kényelmes, akár egész napra is, de a Shure 840 sem rossz. A második két boltba viszen pendrive-on zenét, vagy kérsz tőlük, és máris ismered a saját ízlésed.
Viszont hosszú távon az U7 kevés lesz, itt írták már mások is. De az biztos, hogy a HD555-hez képest nagy előrelépés lesz, bármelyiket választod, mert nekem is van, és ismerem a gyengeségeit.
Arra figyelj még, ha bontani akarnak fülest, azoknak még be kell "törnie", tehát az elején sokkal vacakabbul szólnak, mint 10-100 óra után.Randomized: ha jöhet félnyitott is, akkor a Superlux HD681 EVO a nagyon ajánlott picivel 10K felett. Ez akkor hátrány, ha veled egy szobában vannak mások is. Ha mindenképp zárt, akkor más majd mond okosabbat. Nekem 662B van, kellemes basszussal, kicsit fülre rohadós, de nem vészes, viszont hangzásban azért a másik jobb.
Ba cy lus: na jó, de mi az előadó eredeti szándéka? Ahány rippelés meg újrakeverés, annyiféleképp szól
[ Szerkesztve ]
-
Randomized
csendes tag
Sziasztok, szeretnék új fejhallgatót venni, és a kiválasztásban kellene a segítségetek!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - Itthon, a számítógépem
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - Zenehallgatás, filmezés, játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - Jó lenne 10e Ft alatt, de ha nagyon muszáj, akkor kicsit feljebb tolhatjuk a határt. (15-ig max, ha indokolt)
4.) Új vagy használt? - Mindenképp újat szeretnék
5.) Circumaural vagy supraaural? - Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? - Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? - Erre nem igazán tudok válaszolni. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy mivel sokat játszok FPS játékkal, szeretnék mindent hallani. Zenehallgatásnál élvezem a mély hangzást, tehát az sem lenne hátrány, ha azt is élvezhetném.
8.) Honnan vásárolnál? - Magyarországról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? - Alaplapi integrált. {Alaplapom}[ Szerkesztve ]
-
Trk.Adam87
aktív tag
Köszönöm a kielégítő választ. A HD555-öt én is moddoltam még régebben, de ettől csak még nyitottabb fejhallgatóvá vált, ráadásul még így is hiányolom a mély hangok precíz megjelenítését (nem mély kiemelést várok, hanem hogy pontosan úgy adja vissza a mélyeket, ahogyan valójában az a forrásanyagban. A magas sem tökéletes, de azzal különösebb bajom nincsen, legalább nem bántják a fülemet.
A többiektől pedig elnézést a követelőző hangnemet illetően, lehetett volna finomabban is kérdezni, bár a hangsúly egyáltalán nem volt támadó, csak ez így írásban nem megállapítható, szóval tekintsétek úgy, mintha szép udvariasan kérdeztem volna, még egyszer nem fordul elő.
-
Tin
veterán
válasz Trk.Adam87 #46671 üzenetére
a hd555-öt megmoddolhatod ha kiszeded belőle hátulról a szivacsot, így még szebben és tisztábban fog szólni, viszont még nyitottabb lesz.
nekem is hd555 van, egy m50x után egy dt770pro-ra váltottam. mindkettő az 50e-s kategória, sőt valamivel alatta. az m50x kényelmetlenebb hosszú távon, és elég "fárasztó", mert (nagyon) sok benne a mély, a dt770 ebből a szempontból sokkal kiegyensúlyozottabb hangzású, és sokkal kényelmesebb. mindkettő zárt, szóval a hangok nem fognak zavarni kifelé vagy befelé.
dt770-ből viszont van több változat is, ha könnyen hajthatót akarsz (telefonról, mindenről menjen), akkor a 32 ohmos lehet jó, de az műbőr fülpárnás, a 80 ohmoshoz már kellhet "erősebb" forrás oldal (az u7-re valaki azt mondta gyenge vele, nem hajtja ki rendesen).
amit még ajánlani szoktak, a shure 840, azt csak futólag hallottam telefonról, nem rossz, de nekem inkább a dt770 jött be.a stílusból meg vegyél vissza, mert ha kocsmában lennénk, már pofánvertek volna érte
-
.DLL
veterán
válasz Trk.Adam87 #46688 üzenetére
Te hallod ilyenkor magad? Nem ártana... vagy ez a szint?
Egyébként nem, nincs ilyen fejhallgató, valamiből engedned kell.
(P.H.)
-
fattyu
veterán
na mi van?
már a kérdésben a soroljatok típusokat is csípte a szemem. Ez...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
pulutodurumo
addikt
Ezek szerint nem.
Bár én kicsit szerényebben érdeklődnék.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Trk.Adam87
aktív tag
Na mi van nem ajánlotok semmit a korábban leírt igényeimnek megfelelően?
-
Lucif-R
senior tag
válasz EQMontoya #46643 üzenetére
@.DLL & @EQMontoya: Köszönöm a típusokat.
Nem tom de a Beyer T51p, ATH ES700 / ES88 google képek alapján fülre támaszkodós. 1x vagy 2x volt ilyen fülesem viszonylag rövid időre mert nyomta a fülem a dolog ( valahogy nem begyere, zavaró ).
ATH-ESW9 már méretesnek tűnik... de a 60k-s ingerküszöb felett van és sajnos nem 1-2k val
ATH-ES10 - őőőő... idehaza 186k kb ebay-en 100k környéke.
AKG K545 jólnézki formára is teszik illetve párna méret is jó.... kicsit mondjuk félek ezektől a "bőr" borításoktól... álltalános tapasztalat hogy 1-2év alatt elkezd fesleni ( viszont jobban szigetel mint a sima szivacs ). Bár remélem azért AKG-ék valami rinocéros ( tudom tudom védett állat... ) bőrt használnak
AKG K550MKII-et is néztem mert árban ippeg hogy benne van és kinézetre is tetszik.
Sony 100AAP feketében nice, letisztilt semmi csicsa.
ATH M40x - tetszik néztem is, mondjuk én az M50x nagy(obb) tesót
Úgyhogy: AKG K545 / 550 vs Sony 100AAP vs ATH M40/50x
Persze a tetszik nem tetszik egy dolog ( fontos ) , de meg is kell majd hallgatni a kedves jelölteket valamikor
-
demars
addikt
Ugyan ebben a cipőben járok... Én is azt az "egyet" keresem... Nem mondom, hogy nem jó picit váltani néha... De olyan univerzális fejest keresek, ami alapvetően jó az én ízlésemnek ( egyszerűbb, fapados láncal is szépen szól) és szinte minden hallgatható vele...
Ha sikerül ilyet találnom, sztem az m40x megy... a hd330 marad tartaléknak, mobil használatra (nyaralás)!
De az is lehet, hogy mindkettőt lecserélem... Nehéz ügy ez...
Sajnos nagyon kevés időm van utazgatni, meg ez a vidék hátránya, hogy nem sok lehetőségem van hallgatózásra... de köszönöm a felajánlásokat! Ha eldöntöm, hogy melyik legyen a kiszemelt keresek Győr környékén egy boltot ahova el tudok menni...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
.DLL
veterán
válasz #56474624 #46676 üzenetére
Ez már kicsit egyéni ízlés kérdése is, hogy például a rock zenéből ki mit tart fontosabbnak. Van 840-em és van DT880-am is de utóbbin jobban szeretek rock-ot (is) hallgatni. Igaz a DT770 mévinkább V, és keményebb hangzású (mondjuk itt elsősorban a 250 Ohm-os Pro-ra gondolok, a legtöbben ezt ismerik szerintem, és ezért is bélyegzik meg), de én ha gitáros zenére vágyom, akkor abból a zúzás a fontos, bár ilyenkor nekem jöhet metál is rock is. Ritkán van olyan, amikor kifejezetten lírai és gitáros hangulatban is vagyok.
De oké az SRH 840 is jó erre, mert elég dinamikus a megszólalása, csak nekem az alja kevés egyszerűen... Ha nem ez, és nem is a DT770, akkor viszont AKG K545! Csak az a baj, hogy amíg a Beyer akár 46k-ért is elhozható, a 840 és a K545 60 lepedőbe kerül.
Hogy miért lett mégis 840-em? Nem vagyok nagy fejhallgató gyűjtő, inkább "az egy" fejhallgatót keresem, ami számomra karakterben a moddolt DT880 lett... de kellett egy zárt fejes is, sokszor a zaj miatt, és az SRH 840 pedig kiválóan szigetel és le volt akciózva (bemutató darab) és képessegre elég jónak tartom, csak az a fránya "low end"[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz BigBlackDog #46674 üzenetére
Melyik 32ohmos? Abból is van legalább 3 fajta.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
endeneu82
csendes tag
Sziasztok!
az AUDIO-TECHNICA ATH-FC707BK-ról mi a véleményetek? -
Bodz
nagyúr
-
törölt tag
válasz EQMontoya #46659 üzenetére
Önmagában persze, nem olyan rossz, de ha egy Shure 840-nel vetem össze rock/metál stíluson, akkor már lesz némi hiányérzetem.
Nyilván az ember az adott árkategóriában legjobb fejhallgatót keresi adott stílusra, én pl biztosan az említett Shure-t ajánlanám elsődlegesen erre a stílusra.(#46670) Tim82:
A régi 770 egy másik állatfaj, ha lehet így fogalmazni.
Alapvetően amúgy nincs bajom a mostani 770-nel, a közepe süllyesztett kicsit, nekem ez bizonyos zenéken okoz némi hiányérzetet, pl. Doors ilyen, igényelném, hogy néhány számnál jobban előtérben legyen Morrison hangja, de nincs, és kissé testetlen is a hangja. Komolyzenén vagy (instrumentális) jazz-en már kevésbé van hiányérzetem. Legalábbis amíg nem egy hangversenyt követően teszem fel.
[ Szerkesztve ]
-
T4RT4ROS
újonc
Sziasztok! Szeretnék uj fejhallgatót vásárolni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon számítógép előtt
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene hallgatás, Film/Sorozat nézés
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10 ezer ft
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Semmi extrát ha megoldható ne legyen doboz hangja
8.) Honnan vásárolnál?
Magyarország
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártyaIlletve tudnátok ajánlani vmilyen olcsóbb mikrofont hozzá ami normálisabb?(5 ezer forintig max)
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
A HyperX Cloud és Cloud II hangzásra ugyanaz? Van valami hátránya a II-nek?
-
demars
addikt
Kösz az infót!
Pedig a 770 ből a 32 ohmossal szemeztem... Ha véletlenül telefonról hallgatnám... De ahogyan többen írtátok sztem nem merem hallgatás nélkül behúzni...Szerk: no az előttem szólónak kíváncsi vagyok mit ajánlotok... 😀
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Trk.Adam87
aktív tag
Üdv!
Egy új fejhallgató vásárlása előtt állok, íme a válaszok:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon használnám egy Asus Xonar U7 hangkártyára kötve.Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főként zenehallgatásra (sokfélét hallgatok, úgyhogy feltétel, hogy tisztán, precízen és szeparáltan szóljanak rajta az elektronikus, metal és komolyzenei, nagyzenekari szólamok is), este csendes filmnézésre, játékra, néha zeneszerkesztésre.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
25k-50k között írjatok típusokat és pro / kontra érveket, melyik mellett/ellen mi szól, ár/érték arányra melyik a legjobb választás, ami teljesíti a megadott feltételeimet, stb...Új vagy használt?
ÚjMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Jelenleg egy Sennheiser HD555-öt használok, ha éppen minőségibb zenehallgatásra vágyom. A problémám ezen típussal a nyitottsága, ami miatt minden hang kiszűrődik belőle a külvilág felé, ezért nem lehet úgy használni, hogy más azonos szobában tartózkodó személyeket ne zavarjon.
Zárt circumaural fejhallgatót szeretnék, ami szépen szigetel, van olyan kényelmes, mint a HD555 és hangminőségben felül is múlja azt.
Kiegyensúlyozottabb hangzást várok élettel telibb morajlósabb mélyekkel (ilyet a hd555ön szinte meg sem hallottam, míg 5.1es hangrendszeren ugyanezen hanghatásnál az egész szoba morajlott. Tehát ami erőteljesen mély, azt úgy is jelenítse meg a fejhallgató), tiszta, de nem bántóan éles magasakkal radikális kiemelések nélkül.Circumaural vagy supraaural?
CircumauralZárt/Nyitott
Zárt, félig nyitott (ha van, ami jól szigetel kifelé, befelé is)Honnan vásárolnál?
MagyarországMilyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asus Xonar U7 hangkártyáról[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz demars #46669 üzenetére
Ha választhatok, hogy melyik jobb rockzenére is, akkor a (régi, még nem Pro/Edition/stb.), 600 Ohm-os DT770 szerintem jobb rá, mint a DTX910.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
hm74
aktív tag
Shure SRH940-esem a szokásos pánt repedési problémával küzd. Azért ragasztgatni még lehet, de minden bizonnyal nem fogom vele megérni a nyugdíjkorhatárt.
Amúgy a 940-est minden eddigi fejhallgatómnál jobbnak tartom, és ha tovább lépek, szeretnék hasonló karakterű (de időtállóbb anyagokból megépített!) fejest találni.
Merre felé nézegessek? Melyik típusok hordoznak olyan hangzásbeli erényeket mint a 940-es? Elsősorban a középtartomány karakterére és a jó felbontó képességre gondolok. Mindegy hogy zárt vagy nyitott, mert a 940-esnek sincs tipikusan zárt hangja.
Ja, és árban 120 körüli plafonra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz demars #46645 üzenetére
Hangra is legyen hasonló, mint az M40X, HD330?
Az AVX-es AD900X 50-ért egész jó, csak egy csöppet mélyhiányosnak fog túnni ez eddigiek után.
A HE560 egész kényelmes lehet a HE400S-ből kiindulva, de talán nem fér bele a keretedbe.(#46649) kardhalas: Superlux HD661? Nem fülellenség, csak sok a magas.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
-
Dorien
veterán
Nekem ezek vannak már egy ideje:
ATH-AD500X
Takstar HI2050 (IMG Stage Line MD-6800)Előbbi könnyebb, kényelmesebb, jobb, nagyobb térrel, utóbbi viszont rockzenékkel sokkal dögösebben szól (jobb basszus) és szintén kényelmes. A HI2050 egy Beyer DT880 Premium design koppintás ovális kagylókkal. Ha érzékeny vagy a sok magas hangra, akkor inkább az AD500X-et válaszd, az jóval neutrálisabb.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-FreaK-
veterán
válasz szakibá... #46642 üzenetére
Ah köszi. Akkor így kilőve a dolog szerintem. Arra a Kennerton párnára találtam egyedül, hogy passzol a Beyerekre, de az meg $60, annyit nem adok érte (annyi a Sense erősítő is..). Lehet hogy akkor a varrós módszert megpróbálom majd.
-
kardhalas
csendes újonc
Otthon.
Zene hallgatásra
10-15k
4.) Új vagy használt?
Új
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
Tiszta hangzást várok, ami zavar, hogy ne legyen annyira "fülellenség".
8.) Honnan vásárolnál?
Itthon
Számítógépről[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Bizony tényleg nagyon kényelmes.
Talán tőled láttam azt az ötletet miszerint egy sima gumival befogva a fejtámaszokat még jobb élmény csikarható ki! - és ezt is tanúsíthatom.
Bár most haza beszélek de ebbe az árban (35 - 40k) még belőném az SHP 9500 versenyzőt is, meglepően széles színpad (majdnem ATH AD sorozat szintű!), csillogó magassal, pontos a basszus, és nem kiemelt de remek a középsáv is.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
.DLL
veterán
AD500X-nél nem is kell messzebb menni szerintem az nagyon könnyű, kényelmes, bár a szárnyas fej-támasz megszokást igényel. A DT770 Pro hangra talán jobb rock műfajra, de nagy füllel érdemes felpróbálni, hogy nem ér-e hozzá a párna (tulajdonképpen a HD330 is DT770 méretű csak más a párna).
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz DEJVID #46637 üzenetére
A planár kifejezés általános, sok- (legalább hat) évtizedes (szak)fogalom, nem kötődik semmilyen gyártóhoz.
Szzerk.: Illetve például annyiban kötődik, hogy például a Magnepan nevű hangsugárzógyártó a termékei típusnevében is használta-használja (Magneplanar) a hetvenes évek óta.
Réges-régi közhasznú fogalom.
Az Audeze és hasonló cégek legfeljebb a planárjaik működési elvére igyekeznek hangzatos-blikkfangos kifejezéseket kitalálni, lásd például az említett orthodinamikus kifejezés, de ez is csak mafketingtovuhabohu.[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
Sziasztok!
Kérdeznék tőletek!
Két fejesem van, amiket nagyon szeretek ( ATH M40X, HD330), bár mostanában inkább a hd330-at használom ( féltem az m40x-et, meg szellősebb a hd330). Viszont több órás használat után eléggé kényelmetlennek érzem őket! Gondolkodóba estem, hogy beújjítanék még egy fejesre! Na ebben kérném a segítségeteket!
Az elsődleges szempont most a kényelem lenne...
Összeg: 30-40k, használt is szóba jöhet, jó vétel esetén a keretet ki lehet tolni!
Jelenleg Presenter2 és Dragon 01 US tesz szolgálatot laptoppal. Nyitott, félnyitott, zárt... teljesen mindegy, fület körül ölelő legyen! Többnyire metal, rock műfajt hallgatok ( Metallica, Leander Rising, Kalapács) de hangulattól függőn tulajdon képpen mindent hallgatok!
A fórumról gyűjtögettem némi infót, hogy mely fejesekről írták, hogy nagyon kényelmes darabok:
ATH AD500x, Superlux HD555, XB450, HP6000, HE560, Shure SRH440, Philips SHP5401, Beyerdinamic DT770
Kérnék egy kis iránymutatást!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
.DLL
veterán
válasz Lucif-R #46641 üzenetére
Nálam most az AKG K545 és Sony 100AAP a két favorit 50-60k között. Utóbbi BKV-ra talán kicsi vékonyabb hangú, de ha otthon is használod kellemes hangja van megfelelő méllyel. Az említett AKG ütőseb hangú.
Olcsóbb kategóriában jó választás az ATH M40X, mégolcsóbban: Magnat LRZ-580
(P.H.)
-
szakibá...
senior tag
válasz -FreaK- #46616 üzenetére
A Beyer kagylókra (770, 880, 990, stb.) csak Beyer párnát lehet normálisan feltenni. A párna rögzítése egy vékony műanyag gyűrű, vastagabb anyag nem fér el a fém villa szárának rögzítése alatt, a kagyló nem tudna billegni. Más párnával lehet próbálkozni, de csak gányolás lesz belőle. A párna szivacsa idővel megpuhul, de ez hosszú idő (évek), gondolom ez most nem vígasztal. Azt még megpróbálhatod, hogy ott, ahol a párna nyom, azt a részt lelapíthatod, ha a szükséges mértékben levarrod (varrótű, cérna). Ha ennek a 990-nek is hálós a párna fonákja, akkor ez egyszerű és bármikor visszacsinálható. Én így csináltam döntött membránt az enyémen, amit a T1-nél már konstrukciósan oldottak meg..
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Lucif-R
senior tag
Egy kis segítséget kérnék:
Főleg utcán, utazás, bkv, esetleg otthon PC-ről ( nem DAC-os, vagy esetleg Logitech Z5500 digit füles kimenet
Zenehallgatás ( bkv-n a tömeg morajlásának elnyomása )
60k ( esetleg ha mondotok egyet-egyet 30k / 45k / 60k szintekből )
4.) Új vagy használt?
Új
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt ( elég ha csak én hallgatom )
őőőő... jót? Eléggé vegyes a zenei palettám... Nightwish -től Szabó Balázsig mindent...
8.) Honnan vásárolnál?
Magyarországról, boltból esetleg webshop.
Semmilyennel éppen az is kitalálás alatt van... fiio M3 / X1 / X3 II valami hasonló iBasso vagy valamiAmi még fontos lenne, hogy ne legyen nagyon csiricsáré a füles... pl egy K550 vagy egy M50/40x letisztultsága, kialakítása tetszik. ( Volt anno nagy Technics-em amiben úgy néztem ki mint HornGyula amikor mászóka volt a fején... szal olyat ha lehet akkor nem )
Előre is köszi
-
titán
válasz DJZoliboy #46635 üzenetére
Valószínűleg a kábel vagy a jack eltörött, és belül összeér két vezeték.
(#46634) DEJVID
Az orthodinamikus magneplanár is egy típusa a planárnak és az elektrosztatikus is. Ráadásul az Audezee is orthodinamikus elrendezésű magneplanárt használ, mint a régi Yamahák.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
.DLL
veterán
Jaj! Ez most olvastam...
"De itt még nincs vége, megjelent az Audeze Sine, a világ első on-ear, vagyis fülön felfekvő planár fejhallgatója. [...]"
Ez azért több, mint vitatható sőt, igazábólvitán felül áll, hiszen rengeteg supraaural planar fejes látott már napvilágot régebben. Ez maximum az Audeze világában az első.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
demars
addikt
1,5-2 óra hallgatózás után nekem is nyomja a fülemet... A fülem mögötti részt közvetlenül... Néha már annyira zavaróan "fáj", hogy le kell vennem és picit dörzsölnöm kell! (hd330 és m40x -nél is ez a helyzet)
Részben emiatt szeretnék egy másik fejesre beruházni... Még keresem az utódot...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Volna pár kérdésem, van nekem egy audio technika m50x fejhallgatom és bárhová ha bedugom legyen az pc vagy telefon akkor mono vagy ilyen minőségtelen basszustalanul szólal meg de ha csak éppen h bedugom szinte lóg a jack. ben akkor meg tökéletesen szól, mi lehet a gond? Esetleg ajánlotok mást gamelesre filmre meg zenére kellene, és szeretem a basszust is, köszönöm!
-
.DLL
veterán
válasz akos727 #46626 üzenetére
Lomex vagy Elektrokontha szerintem egyikben biztos lesz ilyen négy gyűrűs TRRS dugó, de ha nem használod a mikrofon részét, akkor normál TRS dugó is megfelelhet ennek az ára 100-200 Ft, a minőségi Neutrik (nem biztos, hogy ezeknél lesz) olyan 5-6-száz Ft körül mozog.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
akos727
senior tag
Üdv! Fejhallgatóm egyik oldala megszűnt szólni vagyis kontakt hibás, mert egy bizonyos pozicióban működik, ha a csatlakozónál mozgatom. Nagypapámnak mindene megvan elvileg a cseréhez, csak vinnem kell neki egy jó jacket. A fejhallgató egy mikrofonos TDK ST170, és ilyen jackje. HOl érdemes ilyet venni, illetve kb milyen áron mozognak ezek? (Azért szeretném inkább megcsinálni, mert 1 hónapja járt le a garancia, és nem szeretnék megint venni egyet...)
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz EQMontoya #46621 üzenetére
+ (#46619) Bodz:
Egyrészt a szorító erő is túl nagy, ez ellen majd megpróbálok tenni, arra gondoltam, hogy élére állított könyveket rakok egymás mellé és "ráfeszítem" majd a fejest mikor lerakom, hátha "kitágul".
Másrészt viszont a fülem sem fér el rendesen a párna belsejében, hozzáér a párnához. Illetve ezt még nem is néztem meg pontosan, hogy a mélysége amúgy elég-e, csak az átmérője nem. Majd este kipróbálom.
Viszont én úgy látom, hogy talán egy ilyen ovális párna jó lehet ebből a szempontból, de nem mernék megesküdni rá.
Azt olvastam headfi-n , hogy az eredeti pár 68mm átmérőjű belül, a HM5 pedig (már volt is itt linkelve régebben) 110 magas és 70 széles.
Az átlagosnál nagyobb füleim vannak talán, de azért semmiképp nem extra nagy, viszont kicsit elálló
(#46620) bulikavagyok: ha jól értem, akkor te over ear-t szeretnél? Az Urbanite meg pont nagyobb annál gondolom, így aztán egyik se igazán.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz -FreaK- #46616 üzenetére
Az oké hogy nem kényelmes, de pontosan mi nem kényelmes? Mi, hogy, hol nyom? Vagy a füled nem fér bele?
Nem lehet hogy csak szorítóerejét vagy képtelen megszokni? Ez bármi más párnát ugyanúgy a füled köré nyomna, kivéve ha nagyon keményre van tömve, de akkor meg az lesz a baj.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz EQMontoya #46617 üzenetére
Közel sem.. sőt, szerintem max. átlagos a "lyuk" a circumok között.
Az előző HD555-öm jóval kényelmesebb volt, alig éreztem, hogy a fejemen van. Gondoltam majd megszokom, ezt, de nem. Így kéne valami megoldás, a ovális belsőjű párna lehet hogy jó lenne, mert az már 110mm magas belül.Az a baj, hogy kerek az alakja, márpedig az emberi fül körvonala nagyon nem kerek.. ezt nem tudom megérteni amúgy hogy a gyártók miért a kerek párnákat erőltetik többnyire. A Senni féle, pl. sokkal jobb, körülveszi a fület teljesen.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Van egy kis gondom a DT 990 Pro-val: így 5 hét után sem túl kényelmes nekem, valszeg az átlagosnál nagyobb füleim vannak és ezért lehet kényelmetlen, de nem bírom hosszan egyhuzamban viselni.
Azon gondolkozom, hogy rendelek hozzá más fülpárnákat, szerintetek azzal kényelmesebbé tehetem?
Ha igen, akkor tudnátok ajánlani hozzá való párnát?
A HM5 barna pleather, vagy a hybrid szövet/bőr párnákra gondoltam, de ott van még a Kennerton ECL-02 is. Illetve, még gondolom jó sokan gyártanak ilyet.
-
-
Leigazoka
tag
Elvileg a hangszóró.. membrán japán fejlesztés. A fejest meg nem halál részletekre programozták elvileg, hanem, hogy bárhol, bármikor élvezd a zenét (busz, villamos, metró, repülőgép) és emellett még öltöztessen is.
A hírek alapján a 2. fejesük már otthonra szánt komoly cucc lesz (hangfalaikhoz méltó), de arra még várni kell.
Egyes oldalak a Nighthawk-hoz hasonlítják a hangját.1:20 tól
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Ha egy ilyen nagy múltú cég ilyen relatíve olcsó fejessel jelentkezik, akkor ez nekem úgy csapódik le, hogy észrevette a mobil zenehallgatás pregnáns erősödését...
Nem lennék meglepve ha vásárolt membránnal indítanák mobil palettájukat...persze ez a cég imázsát érintené negatívan, így az sem lehetetlen hogy saját fejlesztés...
Majd meghallgatják nagy fülek és mondanak róla véleményt...én speciel kíváncsi vagyok rá egy Grand Piano után mit alkothatnak mobil fronton....
-
-
-
petata
őstag
No, végül DT 770 Pro / 80 lett, és úgy érzem megtaláltam az általam keresett hangzást. Tökéletes. Persze kell egy amp, de alaplapi hangkártyáról is tisztességesen szól.
Összehasonlítottam az iPhone-ról is könnyedén meghajtható M50x-szel, amit a múltkor kifejezetten rossznak találtam... Erről nem változott a véleményem, a Beyer mind kényelemben, mind hangzásban köröket ver rá számomra (!) - annak ellenére, hogy igen vékonykán szól telefonról hajtva az ATH-val ellentétben.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
-
.DLL
veterán
válasz ad4m1337 #46600 üzenetére
Persze, ott vannak a topik összefoglalóban, de nem gond, mert így könnyebb ajánlani.
Van egy pár:
-Takstar Pro-80 és testvérei (ajánlóban több név)
-Magnat LZR-580
-Audiotechnica M40x, M50x
-Beyerdynamic DT770 Pro szimpatikus változata
- Beyer DT990 Pro ez és a fentebbi mindenképp meghallgatást igényelnek, hogy a hangkarakterük fekszik-e neked, mindenesetre a mély tartományuk, a terük, a részletességük nagyon jó.(#46601) matomn: Beyerdynamic DTX-910, IMG Stage Line MD-6800 és társai.
(P.H.)
-
matomn
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni ?Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Főként otthon számítógéphez kötve
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főként zenehallgatás: sokféle de főként minimal, jazz, funk, rock(pl.: RHCP, Pinkfloyd, Jimi Hendrix és hasonlók)
Film/Sorozatnézés
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20k kb
Új vagy használt?
Új
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Az árkategóriából kifolyólag túlzott elvárásaim nincsenek, amennyire lehet tiszta hangzást szeretnék magas és középhangok fontosabbak, mély nem annyira de azért legyen
Zárt/Nyitott
Mindegy
Honnan vásárolnál?
Magyarország
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Főként számítógépről alaplapi integrált hangkártya: Realtek ALC889
(vagy hangfalra kötve Creative T20, ha ez jobb nemértekhozzá)Köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- További aktív témák...