-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
válasz FireHunter #44998 üzenetére
Összefoglalót javaslom.
Itt érdeklődj: [link] -
Dorien
veterán
válasz Gubicaj #44995 üzenetére
Mi a probléma a HI2050-nel?
Túl magas neki a csöves kimeneti impedanciája?FireHunter: Invotone HD2000 (ha még lehet kapni) vagy Maxell Retro DJ és hozzá egy csíptetős miki.
Egyetlen: Szerintem hibás lesz az az U5. Le kellene tesztelni másik fejessel is.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
FireHunter
újonc
Helló!
Szeretném tőletek kérdezni, hogy 10. 500 Ft-ig milyen fejhallgatót érdemes venni?
Lényeg, hogy jó hangzása legyen, mikrofon legyen rajta és jó legyen. Köszi! -
Asrach
tag
Sziasztok!
Barátomnak van egy HyperX cloud fejhallgatója és van hozzá egy ASUS Xonar U5 kártyálya.
Azt tapasztaltuk hogy a hangkártyával lényegesen halkabb a fejhallgató illetve ahangzás is szegényes, hiába állítottuk impedanciát nem változott túl sokat.Alaplapi hangkártyával sokkal jobban szól, vagy az usb-s megoldással ami a fejhallgatóhoz van.
Lehetséges az hogy ez a hangkártya ennyire kevés? -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #44994 üzenetére
Illetve még amik tetszetősek az AKG K77 és az AKG K99.
-
Gubicaj
csendes tag
Hello! Segítséget szeretnék kérni fejhallgató vásárlásban, focusrite scarlett solo és OTL csöves erősítő lesznek előtte,
Jelenleg egy Takstar HI-2050 el hallgatom de nincs igazán kihasználva az erősítő így.
Szóval egy nagyobb impedenciás fejhallgatót keresek, főleg pop/rock zenére, max 30k-ig használtan.
Eddig amiket találtam: AKG k240 sextett, Beyerdynamic DT990 Pro, Sennheiser HD 540.
Milyenek ezek a HI-2050hez képest? Esetleg más ami jó lehet, akár újonan? Előre is köszi. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Főleg zene hallgatásra keresnék fejhallgatót max 22K körül. Külsőre ezek tetszenek: AKG K514 MKII, Sennheiser HD439, Sennheiser HD429, Sennheiser HD449, SENNHEISER HD 419 , AUDIO-TECHNICA ATH-AVA400, AUDIO-TECHNICA ATH-T400. Átnéztem az ajánlót, onnan mondjuk a Superlux HD681 EVO vagy esetleg a BEYERDYNAMIC DTX 710 még tetszik egy kicsit.
Főleg modern metál muszika lenne rajta hallgatva, de a teljesen akusztikustól kezdve a jobb fajta elektronikusig nagyon széles a skála (vagy hogy egész nap csak vocal trance megy).
A leendő hangforrás egy Focusrite 2i2 lesz majd hozzá.Ezek fényében várom a válaszokat és köszi!
-
.DLL
veterán
Az tényleg a végső eset, mert előbb tuti, hogy a szilikon tokon vágnám nagyobbra a lyukat... az eleve párszáz Ft-os tétel e-bay-ről, a fejesnél meg ugrik a gari. :\
(#44989) GTheo: JVC HA- S400, S500, S600, S770, Beyerdynamic DTX-501p, Audiotechnica M30x
(#44991) gica40: Zártnak talán valamelyik Superlux: HD660, 661, 662 vagy Maxell HP6000
Mennyit (hány órát) lenne használva naponta ez a fejes? Mert ha 1-2 óránál nem több, akkor egy fülhallgatót javasolnék (IEM, in-ear monitor) azok, főleg a memóriahabos fülszivaccsal nagyon durván kizárják a külvilág zajait, de hosszútávú használatnál azért kényelmetlen lehet, és persze amúgy is érdemes előtte próbát végezni, hogy bírja-e a füle. Vezeték-nélküliben sajnos nincs tippem.(P.H.)
-
Tin
veterán
válasz gica40 #44991 üzenetére
az a sennheiser egy sz*r, volt hozzá szerencsém.
nekem van egy ilyen superlux 662B-m, ez (és a többi variánsa) biztosan elég zárt ahhoz, hogy semmi se zavarjon, mert ebben szoktam dolgozni. de a kollégák fognak neked ajánlani esetleg ennél jobbat is, hasonló árban.
vezeték nélküliben meg vegyél valami olcsót, azt ki tudod próbálni pl egy media marktban is, gondolom csak annyi kell, hogy meglegyen a távolság, és tudd hallani a hangokat - esetleg itt is kapsz majd egy ajánlatot valakitől, de a faterom révén tudom, hogy a vezetéknélküliek milyenek (már vagy tucat volt neki), és a normálisabbak bőven 20 felett kezdődnek, és azok is csak úgy szólnak, mint a harmadannyiba kerülő vezetékesek. ezért javasoltam az MM-et.
.DLL: nemár, vettem pár éve neutrik aranyozott dugókat, párszáz forint volt darabja, még a 90 fokos sem volt egy ezres... a gari mondjuk tényleg ugrik
[ Szerkesztve ]
-
gica40
újonc
Tisztelt Szakértők! Abszolút analfabéta vagyok, és segítséget szeretnék kérni. Vettem egy zárt Sennheiser HD-201 fejhallgatót, de bánatomra a legkisebb külső zaj is áthallatszik. Ezek után tanácstalan lettem. Otthoni használatra kellene. Lányom zongorázik, és olyan zárt fejhallgatót keresek, amin nem hallja a tesói játékát, beszédét kívülről. Nincsenek különleges elvárások, a legfontosabb, a külső zaj teljes kizárása. Valamint kellene egy vezeték nélküli is, amit én tudok használni, hogy a lakás másik felében is halljam a gyakorlását. Ennek félnyitottnak esetleg nyitottnak kellene lennie, hogy én viszont halljam, amikor a tesók ölik egymást. Olcsóbb árketegóriát keresek, mert zenehallgatásra van már egy megfelelő. Megköszönök minden segítséget.
-
GTheo
tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Utazás közben, fontos a hordozhatóság(összehajtható, ha tokkal az is jó), de otthon is
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Film, zenehallgatás utazás közben
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? ~15.000 Ft (rugalmas)
4.) Új vagy használt? Csak Új
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
8.) Honnan vásárolnál? Itthon
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Laptop, Ipad, Telefon -
-
zolka95
őstag
én erre gondoltam:
Én mind a kettőnél látok egy kis keskenyedést csak annyi a különbség, hogy az enyémnek ott is fekete műanyag van
Tehát a fekete kábel belement a telefonba. Pont a keskeny rész miatt, ami a zöldön kábelen nincs és ezért nem tudom bentebb nyomni.
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Tomacko
őstag
válasz caveman1 #44965 üzenetére
Nekem van egy zárt JVC HA-m55X fejesem és egy nyitott Sennheiser HD430. Azonos hangerővel hallgatva őket míg az előbbit csak én élvezem és alig jön be zaj kintről, a beszédet ha szólnak hozzám nem hallom 1 méterről sem, szóval ezt nem hallja az asszony sem 1 másfél méterről tévézés közben. A HD430-t ha hallgatom, na oda aztán beszűrődik minden apróság, ha zajos a lakás (gyerek játszik, rohangál, beszélgetnek az anyjával, halk tv, stb.) és ha a szoba másik felében (én se a falhoz simulva hallgatok zenét ugye, és ők sem a falon ülve játszanak, nagyjából 3 méter) épp társasoznak rám szólnak, hogy halkítsam le mert zavarja őket
Szóval, hogy melyik fejes mennyire zárt, és mennyire nyitott vagy fél nyitott, bizony elég nehéz eldönteni mikor rájuk kerülez a cimke. Jó, persze nyilván megvannak a mérések, hogy melyik melyik tartományba való, de ugye ez is elég sikamlós téma lehetne, mert biztosan van olyan, hogy bekerül pl a félnyitottak közé egy szinte nyitott darab, mert az adott számérték már kilóg a nyitottak közül
zolka95: 10 ezerig ne vegyél hangkártyát, van, hogy rosszab a hangkártya mint az alaplapi ebben az ársávban. Ha változást akarsz akkor zseeb kell nyúlni. Max. talán olyat fogsz taláni 10k körül aminek van fejeserősítője, az fejessel még valamit hozni is fog, de hangdobozzal meg gyalázatos hangja lesz, ezt tapasztalatból mondom (Xonar DS, Xonar DG).
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Dorien
veterán
válasz zolka95 #44982 üzenetére
Ha boltban veszed, akkor ki tudod próbálni. Ha webshopban (és nem kérsz róla céges számlát) akkor meg magánszemélyként van 14 napod a vásárlástól való elálláshoz. Szóval egyik esetben sem kockáztatsz semmit, csak a postaköltséget / utazási költséget.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
zolka95
őstag
kép
a zöld a gagyi hangfalé a fekete meg csak egy kábel, aminek a másik végén is jack csatlakozó van.
Látszik, hogy a fekete vége keskenyebb, az bele is megy a telefonba, csak ugye nem tudom letesztelni, hogy átviszi-e a hangot.
Úgy látom az M30X kábele is ugyanilyen keskeny.Remélem a boltban ezt ki lehet próbálni. Mert anélkül nem merem megvenni.
-
Tin
veterán
-
zolka95
őstag
Ezeknek még nem néztem utána.
Hangkártyán gondolkodtam. Max 10 ezerig. Állítólag egy olcsóbb hangkártyával sokkal jobb a hangzás, mint a gyári, integrálttal.Egyébként innen venném meg az M30X-et.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy a telefon tokja miatt bele tudom-e dugni. A régi fülhallgatóm gond nélkül belement, de egy ugyanakkora (3,5mm) jack aljzatú tesco-gagyi hangfalé nem. Írok nekik levelet, remélem ki lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Nah kérem... elmentem a közeli városba, meglesni a füleseket... hopp, a polcon egy BEYERDYNAMIC DTX 710... a netes árak ALATT (!) pár ezressel... hmm... pont ezt is néztem ki. Eladó odalép:
- megkérdezném, h segíthetek-e, de aki így veszi le a Beyer-t, annak nem kell segíteniEldumáltunk, a boltba hozatott 2 db-ot, egyet magának.
Hallgatom már, nagyon tetszik, kicsit még gondolom alakul a hangja. Mág szokatlan a Pio után, bár az sem volt kicsi. És amúgy nem szoktam hangosan hallgatni, de ez "kéri", olyan szépen szól.
Anastacia, Adele, Red hot, Metallica, Circa Paleo és pár Dubstep volt eddig, este meg játszom is vele,meglátjukmeghalljuk mit mutat. Tetszik.Köszi a segítséget!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tin
veterán
egy új, jobb fejesnek mennyi ideig változik a hangja a bejáratáskor?
azért kérdezem csak, mert ez még mindig változik, pedig kb nettó 40-50 óra már benne van.
először lapos volt. aztán megjöttek a mélyek, aztán letoltak mindent az asztalról, aztán amikor már kezdtem feladni, megérkeztek a magasak és a közepek, amik azóta is erősödnek.
ennyi idő alatt létezik hogy ennyit változik a hangja? vagy a fülem áll rá?
-
Dorien
veterán
válasz zolka95 #44971 üzenetére
Kinek mit érdemes - azért van az ajánló, hogy kb. mindenki találjon a pénztárcájának megfelelő megoldást. Olcsó zárt fejesnek ott van pl. az Invotone HD2000 7k-ért. Az M30X nem fog 3x olyan jól szólni, abban biztos lehetsz...
-
Joshi
titán
-
zolka95
őstag
Ha az M40X-et választom és elveszik vagy elromlik a kábel akkor a sarki informatika boltban vett kábellel változik a füles hangzása? vagy a kábelek között nincs minőségbeli különbség ilyen téren?
Ha csak telón használnám a fülest egyáltalán érdemes lenne venni ilyen árkategóriájút (M30X, M40X)?
-
Dorien
veterán
válasz pendre54 #44967 üzenetére
Már '73-ban is gyártott az Audio-Technica ATH-R70X-et?
/Troll OFF
tfalcon96: Nem hallgattam meg a színes változatokat, de szerintem ez tökugyanaz a Retro DJ, mint ami volt. Szerintem Slfln cikke + ez a fórum is nagyban közrejátszott a sikeréhez.
[ Szerkesztve ]
-
-
tfalcon96
aktív tag
Sziasztok, régebben csak fekete és fehér verzió létezett a Maxell Retro Dj-ből, most viszont már kék és rószaszín van, ezek tudásra megegyeznek, vagy valami butított hippi változat?
_______"I Am Consciousness. I Am Alive. I Am Chappie."_______
-
addikt
válasz caveman1 #44965 üzenetére
Azt, hogy mennyire ki lehet szűrni a külső zajokat, akkor a saját tapasztalat. Nekem jelenleg egy ATH R-70X-es teljesen nyitott fejesem van + Audio-GD NFB-15 DAC. Alapesetben a DAC hangerőszabályozója kb. 9 és 10 órán áll, ebben az állásban még meghallom az erősebb külső zajokat, pl. mobil csörgés, normál hangerejű beszéd mellettem, TV, stb. Viszont, ha kb. 12 óra állásra feltekerem a hangerőszabályozót, ezen a szinten gyakorlatilag zártá válik a fejes, minimum egy SZPG-9-es állványos gránátvetőt kellene elsütni mellettem, hogy meghalljam. Iszonyat hangja van, 1973-ban Hajmáskéren volt szerencsém éleslövészeten kipróbálni.
Szóval nincs miért aggódni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Dorien
veterán
-
caveman1
tag
válasz Dorien #44956 üzenetére
Még annyit kérdeznék, hogy egy félnyitott fejhallgatónál az akkor ok hogy a velem egy szobában lévőknek nem zavaró nagyon, de ha mondjuk asszonykám tv-zik mellettem kicsit hangosabban (ez nálunk sokszor előfordul :-)) az nekem sem lenne zavaró? Nem szűrődik be túl sok zaj egy félnyitott fülesbe?
-
törölt tag
Bluetooth-os erősítő? A BT kapcsolaton digitális jel megy át, így ha arra kötöd a fejest, akkor sem lesz semmi változás, mivel a DA konverziót a fejesben levő elektronika végzi továbbra is. A BT fejesek előnye, hogy akármilyen szar telefonra kötöd, lényegében ugyanúgy szólnak, mivel önmaguk alakítják a digitális jelet hanggá, viszont ez egyben a hátránya is: akármilyen jó forrásra kötöd (nyilván BT-vel), akkor sem javul semmit a hang, hiszen a forrás csak digitális továbbítóként van jelen a képletben.
Nyilván ha vezetékkel kötöd rá valamire, akkor a fenti problémák nincsenek, viszont még úgy is benne van a pakliban, hogy a BT-hoz kapcsolódó elektronika és akksi helyet foglalnak a fejes házán belül, ami miatt nem feltétlenül egyszerű kialakítani ugyanazt az akkusztikus kamrát, amit nélkülük megcsináltak a mérnökök (te fejesed vs. K545 például). -
Tin
veterán
-
Joshi
titán
Az AKG k845bt spec-ben ez áll:
Bluetooth transmitter modulation: GFSK, π/4 DQPSK, 8DPSKNe kérdezd hogy mit jelent, én csak azt tudom hogy telóról (Oppo R7 Plus) hibátlanul szól. Most rendeltem egy Onkyo TX-NR636 erősítőt ami Bluetooth-os, kíváncsi leszek hogy milyen lesz azon keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
flac olyan mint a zip: veszteségmentes, csak audióra optimalizált, így nagyobb tömörítés érhető el vele.
a bt-n átmenő újabb aptx már elvileg elég jó, ha támogatja a fülesed és a telefonod is. az a2dp meg egy jobb mp3-nak felel meg.
egy 320-as cbr mp3 meg teljesen jó zenehallgatásra. én is azt hittem, hogy hallható a különbség a flac-nál, de nem igazán. én is flacot hallgatok, de a telefonra már áttolom őket mp3-ba, úgysem a tömörítés lesz a gyenge láncszem. persze csodacuccon, csodakábellel, vájt füllel biztosan hallani a különbséget, de amíg ezen a teszten nem mész át, tökmindegy
helltp: itt a hd662 frekvenciaátvitele, ez alapján dt770 koppintás, azaz hangzásra az kell neked, mármint olyan hangzást keress az árkategóriádban
[ Szerkesztve ]
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Bár semmi sem indokolná igazán, de mostanában egyre inkább motoszkál a fejemben a gondolat hogy le kéne cserélni az AKG k518LE fejhallgatómat. Igazából számomra egy komoly hibája sincs (attól eltekintve hogy még így 1,5 év után is úgy szorít, csodálkozok hogy még nem száradt le a fülem... ), azért már egy ideje feltűnt hogy ugyanazok a számok a k518-on kicsit brummogósabbak, fátyolosabbak, mosottabbak mint az itthon használt Superlux HD662-n.
Tudtok esetleg utcára ajánlani valamit ami közelebb áll a kívánt hangzáshoz (kb. HD662, V karakterisztika, nem túlzottan emelt mélyek, nem túl éles magasak, legyen tisztább hangja mint a k518-nak )? Ami fontos lenne: valami kisebb laposabb, zárt és supraaural kialakítás jó izolációval (utcára lesz a bkv meg nem épp csendes), árban leginkább 15k alatt legyen és nézzen is ki valahogy. Mostanában leginkább indie rockot, indie popot valamint glitch-et halgatok (az igényesebb fajtából, pl. edIT). Egy Xiaomi Redmi Note 2 ről és egy iPod Nano v5-ről lenne hajtva. Használt cuccok, és külföldről rendelés is játszik.
Leginkább a Sony v55 -ös fejhallgatója tetszett meg (főleg hogy beesett 15k-alá) de itt rákeresve eléggé megosztó véleményeket olvastam. Ha mondanátok még mellé egy-két tippet, annak örülnék, holnap hallgatóznék egy kicsit valamelyik áruházban.
Előre is köszi a segítséget.
(#44952) zsocy: Azért tömörít a bluetooth mert kisebb a sávszélessége mint az átvinni kívánt zenének a bitsebessége. De ma már olyan Bluetooth technológiák is vannak amik a nagy bitsebességű FLAC zenéket sem tömörítik (lásd a múltkor MA-n tesztelt marhadrága samsung fantasztikum). A probléma inkább azzal van hogy a Fejhallgatókban lévő DAC + erősítő kombó még a telefonokban megszokottnál is gyengébb a hely és súlykorlátok miatt. Ráadásul ha zavarják a csatornát akkor akár veszthet is csomagokat (azaz szakadozik) ami marhaidegesítő zenehallgatás közben.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
Joshi
titán
A FLAC is egy tömörítés de mégis veszteségmentes, a Bluetooth specifikációját nem ismerem, de az is lehet hogy ha tömörítésről is beszélünk nem befolyásolja számottevően a minőséget. Ettől függetlenül sokkal többet számít a forrásanyag minősége, mint a BT v vezetékes átvitel közötti hangminőség különbség. Most nyilván az AKG k845-ről beszélek, nem egy 5-10k-ás kínai cuccról.
Szerintem inkább a bizonytalan adatátvitel az oka a vezeték nélküli adatátvitel negatív megítélésének, túl sok a befolyásoló tényező ha éppen úgy adódik. Ettől függetlenül ha jól működik akkor ugyan olyan szépen és tisztán szól, mint vezetéken. Telóról hallgatva én nem vettem észre semmi különbséget flac forrásanyagot hallgatva. -
Dorien
veterán
válasz caveman1 #44954 üzenetére
Nem vészes, csak ha bömbölteted. Szerintem a jobb tér, természetesebb hangzás, hosszabb ideig tartó komfort bőven megéri azt, hogy nincs hangszigetelés.
-
caveman1
tag
-
Dorien
veterán
válasz -FreaK- #44947 üzenetére
Takstar HI2050 + Fiio E10 pároshoz az alábbi parametric EQ kell:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3JRiver Media Center, de a Foobar-nak is van ilyen pluginja.
Utána qrvajó hangja lesz.caveman1: Jó fejes a HD660, de ha félnyitott is szóba jöhet, akkor otthon egy HD681 EVO-val jobban jársz. Plüss párna, kisebb szorítóerő, finomabb magastartomány, jobb tér.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Azért nincs szeretve a bluetooth mert tömörít. Lehet hogy a mai cuccokkal már alig hallani vagy van aki nem is hallja egyáltalán, de akkor is veszteséges tömörítés ami negatívan befolyásolja a hangminőséget.
Szerintem örülj neki hogy neked bejött, végül is ez a lényeg, nem az amit mások mondanak.
-
Joshi
titán
Megjött az AKG k845bt fejhallgatóm, nagyon szépen szól és nem értem miért van leszólva a Bluetooth technológia mert ezzel a fejessel hibátlan. PC-vel néha akadozik, de szerintem ott az öt forintot érő usb vevő a hunyó.
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Otthoni használatra, főként számítógéphez (SB Audigy LS hangártyával), zenehallgatáshoz, filmnézéshez szeretnék fejhallgatót venni. Elsősorban zárt, fület körbevevő kivitelű érdekelne. Főként rock zenéhez kellene, de a mai pop zenéktől a klasszikusig elég széles körben hallgatok zenét ezért egy olyat keresnék ami minden műfajhoz megfelelő lenne, minden hangmagasságot általánosságban szépen meg tud szólaltatni.
A topic összefoglalóban szereplő ajánlott fejesek közül a Superlux HD-660-at találtam így elsőre érdekesnek. Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti célra szerintetek ez megfelelő lenne? Működne megfelelően hangártyáról? Külön erősítőre nemigazán szeretnék költeni. Vagy esetleg tudtok ajánlani valami mást ami erre a célra megfelelő lenne? Max. olyan 12-13 ezer Ft-t szántam rá.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
Egy relatíve keveset használ (inkább csak pár éve a dobozában heverésző) AKG K 242 HD fülest milyen áron lenne reális meghirdetnem?
Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
Ha esetleg tilos itt ilyen kérdést feltenni (topic indítóban nem találtam erre vonatkozó kitételt), akkor elnézést.
Üdv,
-Balázs -
-FreaK-
veterán
Szia!
Takstar 2050-et nem hallottál már véletlen? Érdekelne, hogy hogyan viszonyul a hangja az 555-hez képest.
Igazság szerint korábban valami komolyabb fülest (50-60e Ft-ig) terveztem venni , de gép vásárlás miatt határozatlan időre eltolva a dolog. Asszonykám viszont "meglepne" karácsonyra valami nem túl drága fejessel és a 2050-et mondtam neki, persze tudom a Fiio E10-hez nem teljesen passzol, de kíváncsi vagyok. 770 pro 80-as verziót szeretném leginkább, de az most tuti nem fér bele a keretbe.
-
zolka95
őstag
Az Audio Technika M30X-et néztem ki, csak túl hosszú a 3m kábel.
M40X-nél legalább a fejhallgatóból is ki lehet húzni így nem kell gariztatni vagy kidobni ha megtörik a kábel. Szóval ilyen kéne nekem.
Tudtok olyan fülest ajánlani, mint az M30X csak cserélhető kábellel?Az változtat valamit a hangminőségen, hogy én milyen kábelt használok?
Ha pl veszek egy jack csatlakozós kábelt és azt használnám gyári helyett.Amit először írtam nem teljesen igaz. Otthon lenne használva a legtöbbet, de ott is telefonról.
Ez befolyásolja-e a hang minőségét, ha nem gépen hallgatom?[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Azurooandrew #44943 üzenetére
sima fél centi vastag csavart kötéllel körbetömtem a fülpárna alatti részt, bent a peremnél, ettől az elemelkedett a hangszórótól, és több tér lett odabent: pattogósabb mélyek, nagyobb tér, kicsit kiemelte a magasakat is.
nem drámai, és csak kipróbáltam, de észrevehetően más lesz a hangzás tőle, nyilván az irány egyéni preferencia kérdése.
-
h1mpi
félisten
válasz fucsaj #44941 üzenetére
A Magnat az mély súlyos. Ha nem szereted annyira, akkor olyat válassz, ami kevésbé mély súlyos. Mivel egy cég forgalmazza Mo.-n, persze, hogy nem befutott. Nekem tetszik továbbra is.
A másik meg, hogy sokan nem vesznek próba nélkül fejest...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
fucsaj
csendes tag
Ma volt lehetőségem kipróbálni az Audio-Technica ATH-M40X -et.
Ez volt az első komolyabb fejhallgató ami rajtam volt. Rockosabb zenénél egész nagynak éreztem a teret, illetve rap-ben pedig -habár az ajánlóban nem írtátok ehhez a modellhez- egész kellemes mennyiségű mély volt. Talán picit a 20-30 Hz körüli tartományt éreztem gyengébbnek egy hangyányit.
Na akkor kérdés, -most hogy már van viszonyítási alapom- ehhez képest a Magnat lzr 580 hogy viszonyul? Picit most megijedtem, hogy akkor esetleg abban már fejfájdítósan sok lesz a mély? Vagy esetleg a sub-bass tartományban lenne erősebb picit? Más stílusban (pl progresszív rock) esetleg gyengébben szuperálna mint az m40x?
Kicsit félek attól a magnat-tól mert ahogy látom nem egy befutott termék, nincs nagyon se értékelés se semmi . Nem mintha nem bíznék a véleményetekben -
Tin
veterán
válasz sebgutkopf #44939 üzenetére
köszi a visszajelzést, a 32Ω-ost mindenképp elvettem, a 250Ω-ost meg nem tudom meghajtani, így az egyetlen potenciális a 80Ω-os.
közben csináltam az m50x-en egy 0 ft-os modot, és teljesen máshogy szól. most már csak azt nem értem, gyárilag miért nem ilyen. ebben a fülesben sokkal több van, mint amit a gyári fülpárna tud.
-
sebgutkopf
őstag
A héten vettem az 80 ohm-osat, a boltban meghallgattam a 250-es verziót (a 32-est nem). Otthon értelem szerűen másra van rádugva a fejes és még bejáratás alatt van. Van benne magas elég és jól is részletezi. Az elején kimondottan kemények voltak a magasak, ami járatás során már kellemessé finomodott. Ízlésem szerint mély van benne, de nem tartom tolakodónak, vagy soknak. Valahol azt írják, hogy a 250-esben több a mély mint a 80-asban, de nekem gyanús, hogy ez is inkább erősítű függő, hogy melyiket hogyan tudja meghajtani.
Szerintem a 80 és 250-s között érdemes válogatni. -
gOldie
tag
Végre minden ideért (több mint 1 hónapot kellet várni, de megérte)!
Köszönöm mindenkinek a segítséget a kiválasztásban!Boldi
-
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék venni vezeték nélküli fejhallgatót apukámnak, aki főleg filmeket nézne vele. TUdnátok segíteni, hogy 20-30e Ft-ig milyen lehetőségek vannak?
Illetve ezekről mi a véleményetek:
[Sony MDR-RF811RK]
[Philips SHB5500]Előre is köszi!
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Létszíves ajánljatok egy megbízható fülest.
Vonaton használnám 90%-ban sorozatok nézéséhez mobilról, szóval fontos h jól szigeteljen ne szűrődjön be külső zaj. Illetve lényeges h kis helyet foglaljon a hátitáskámban, ne kelljen paráznom h megtörik stb.
Jó lenne 10k alatt megúszni.
Eddig ezeket ajánlották: JVC HA-M750 (ennek sajna időközben megszűnt a forgalmazása ahogy látom)
JVC HA-S770.Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv: Gábor
-
Dorien
veterán
Néha igen, néha meg nem.
Van két AD500X aprón szerintem piszok jó áron. Azokat miért nem veszi meg senki?
Bezzeg az akciós zárt K550 / K551-re mindenki repült, mint légy a sz@rra...[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz gtamate2 #44920 üzenetére
Futáshoz inkább valami in-ear megoldást javasolnék.
Pl. SoundMAGIC E10 / E30[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
alábbi 4 közül melyiket válasszam? (ezekre van zsozsó+kedvezmény)
JBL T300A
TDK ST170
Philips SHL3065
Nokia Purity HD"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
h1mpi
félisten
Ismét bebizonyosodott, hogy mindent el lehet adni gyorsan, ha ár alatt adja az ember
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
.DLL
veterán
Próbáld csak ki a 80-Ohm-os netről rendelve. De szerintem utna nem akarod majd visszaküldeni, a 250Ohm-os lehet hogy cicergős lenne, a 80Ohm talán kevésbé V, illetve kicsit sötétebb hangú, de bőven több közepe és magasa lenne, mint az M50x-nek, így meglenne a szub is és nem tüntetné el a magasakat is, mert azt a Beyer nem hagyná jóvá.
De van mégegy tuti tipp: AKG K545, még a 80 Ohm-os DT770-nél is színesebb, vidámabb, bár kicsit világosabb hangja van, de nem éles magasakkal (szerintem, de lehet forrás függő is, pl. a kis Fiio nem tudom mit hozna ki belőle), és a mélye is zubog rendesen. A tere sajnos kisebb, mint a Beyernek, bár nem sokkal, átlagos zárt kategória.(P.H.)
-
Land
veterán
Lehet én is hülyeségre készülök... Már egy hete 7k-ig keresek gamer headsetet. Jelenleg egy Superlux HD668B fejesem van és egy külön mikrofon, mely törött. Kényelmetlen. Egy hosszú kábel balról, egy hosszú kábel jobbról. Székkel állandóan rájuk megyek. Kellene egy jó mikrofon és ha hátulról vezetnem fel a kábeleket, akkor nem kellene headset... Mely valszeg gyengébb lenne, mint a jelenlegi fejesem. Hogy hívják a jack hosszabbító kábelt? Vennék 2-t. Egyet a fejesnek, egyet a mikinek. A fejesenel cserélném a hangfalamra néha a kábelt vagy jack megosztóval mindkettő rá lenne dugva. Lehet vezeték nélküli mikrofon lenne ideális ha az nem drága... Szerintetek?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Tin
veterán
válasz schawo #44916 üzenetére
sajnos vannak olyan elektronikus zenék, pl. a klasszikus 90-es évekbeli goa is, aminél a túl sok mély tönkrevágja a magasat. ennél az m50x-nél ahogy figyeltem, az énekhang a helyén van, még a magasak is, de a nagyon magas tartomány alulreprezentált a mélyhez képest, ezért a "széles" zenéknél egyszerűen ráül a mély a többire. erre írtam, hogy bizonyos zenékre nem az igazi.
amúgy valószínűleg én vagyok a hülye, és hiszem azt, hogy mindenre van megoldás. valószínűleg egy félnyitott 100e feletti rendes fejhallgató lenne az, amit nem fikázok, mert ahogy magamat ismerem, a dt770pro meg túlságosan cicergős lenne bizonyos zenéknél.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ja értem...
Ha van egy M50x-ed, akkor mi a gond? Az egyik legjobb elektronikus zenére. Keresni sem érdemes tovább
Az ajánló listámra még felírom a sokszor kifelejtett Sony MDR-7506-ot, én szeretem, van belőle pár darab. Elektronikusra szintén tök jó.
Rendben értem, tényleg nem izomagyú alul a Shure sem.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Tin
veterán
válasz schawo #44914 üzenetére
te meghallgatnál egy dobozból frissen kivett fülest és aztán megvennéd az alapján?
ennek az m50x-nek elsőre olyan fos hangja volt, hogy 1 szám után elküldtem 1 órára azokkal a bejáratós hangokkal, utána már hallgatható volt. kb 10 órányi járatás után, estére kezdett már jól szólni. közben először megjöttek a mélyek, aztán végre a magasak is.
persze hogy nem egy liga, most is hallom a különbséget a hd555, az m50x és a 662b között (ez a három fülesem van). a 662b egy szar azokhoz képest. de a hangképe sem jó, 2 éve hallgatom nap mint nap, arra jó, hogy a melós gép ócska alaplapi hangkártyájával minden zene aljára odavarázsoljon "valami" mélyet, hogy mégse legyen olyan, mint egy párezer forintos füles. de ennyi, és nem több.
én hallgatok dnb-t, goát, trip hopot, break beat-et, és azoknál elég vicces, amikor a mélyeknek a fele hiányzik. még akkor is, ha egyébként tisztán szól.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Most akkor sok basszus kell? Vedd nyugodtan a 80 ohmost, nem rossz az, nem kell aggódni, hogy olyan húha de sok lesz. De ez is függ a lejátszótól. Ha nagyon alacsony (<1 ohm) a kimenő impedanciája, akkor annál sem dúsul fel a mély a 250-eshez képest. Vagy menj vissza és mégis hallgasd meg azt is előtte.
És azért a 662B nem azonos a 840-nel, én hallgattam mindkettőt. Hogy úgy mondjam nem egy liga, természetesen. Persze sok alja nincs, de kevés sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz schawo #44912 üzenetére
azt biztos nem. superlux 662B a melóbajárós fülesem, az 840 koppintás (alsó ábra).
az nem jó. vagyis átlagos zenehallgatásra jó, de baromi zavaró, hogy legalul nincs semmi. elektronikus zenénél erősen hátrány, ha a basszusnak csak a felét kapod.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
köszi a választ, szóval a 80Ω-os még mélysúlyosabb...
vettem fekete pénteken egy m50x-et, de ez is elég mélysúlyos. mondjuk alaplapi hangkártyáról, telefonról nem, de ezzel az alap fiio erősítővel már kijön belőle ami benne van.
DLL ajánlotta a beyer-t, de akkor már megrendeltem ezt, és azért mentem el ma hallgatni, mert nem tudom eldönteni, hogy visszaküldjem-e az m50x-et. az a bajom, hogy elképesztően jó füles, de bizonyos zenét csak eq finomítással tudok tartósan hallgatni, mert kicsit tényleg sok a mély.
a 250Ω-os beyert nem bírnám kihajtani, a 32Ω-os szar (sajnos tényleg, schawo-nak biztos igaza van, de kétlem, hogy ennyire elszarná a forrás), a 80Ω-os meg ha tényleg mély-túlsúlyos, akkor az már azon is sok.
szóval kedd óta öklendezem itt magamban, hogy mit csináljak
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ezek alapján valami borzalmas stúdiós erősítő lehetett. Az összes az, amit eddig hallottam, ártól és márkától függetlenül. Kilóra mennek: kijön belőle a hang, vagy sem? (Az énekes úgyse hallja, hogy szól, mikor épp penetra hangon üvölt, a dobos meg már tegnap is süket volt.) A brutál kimenő impedancia megöl minden kisimpedanciás fülest.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz papeti01 #44903 üzenetére
én is letöltöttem. a leírás szerint az első 30 perces track a bejáratásra való, a második nagyobb hangfalakhoz és méynyomókhoz, a harmadik pedig bármihez egy 5 perces felfrissítés. meg azt írja még, hogy ha elindítod, játszd is végig a tracket.
én 2x futtattam az első track-et egyszerre. aztán rányomtam zenét. asszem összesen három alkalommal futtattam le 2x az elsőt, de inkább zenét hallgattam.
tudományosan biztos jó amúgy. a hangfalam és az előző fülesem sima zenével járattam be, működik az úgy is.
-
Tin
veterán
a 250Ω-osnak frankó mélyei voltak, a velúr ellenére semmi gond nem volt velük, és direkt vittem mindenféle zenét, amit ismerek: úgy szólt, ahogy kell neki, hangosan is. a 32Ω-os viszont valami batár szarul...
.DLL: nem hiszem, hogy frissen bontott volt, mert látszott már rajta a használat, a fejhallgatóállványról vettük le.
a plüss párna érdekes lehet. nem tudtok valami helyet, ahol ultraolcsón lehet venni?
ez a "nincs tere" dolog is... persze, ha 2x annyi levegő van a fülem mellett a fülkagylóban, akkor mindjárt van tere. én a 250Ω-os beyert szívesen ajánlom, de azt nem tudom meghajtani. a 80Ω-osról nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo