Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz helltp #18191 üzenetére
(#18204) helltp Senkinek semmi, én azonban valaki vagyok.
A J55-ök jobb MM-okban ki vannak téve. Fejhallgató Plázában is.
Az altípusok között annyi a különbség hangzásban, amennyit a pluszként rászerelt dolgok rontanak rajta a "pucér" típushoz képest.
Kifejezetten mélytónusú hang, egy kicsit tompa is, nem is teljesen színezetlen, de nagyon ügyes, mélyre menős, kellemes színű, dinamikus, erőteljes hangja van. Az általad írt itthoni árak az utóbbi napokban érkeztek, eddig jóval drágábban árulták itthon, úgyhogy most egészen jó vétel lett szerintem. Én kedvelem, de nagyon markáns irányzatú, az itteni többség túlzottan mélytónusosnak-kiemeltnek találná (na jó, én is azt mondom, hogy egy kicsit túlzottan az). Hosszan hallgathatós.
Mint javasolták, próbálj például Creative Aurvana Live!-ot is meghallgatni, annak egy kicsit korrektebb a hangja - legalábbis hallásra, mert a mérési adatok pont fordítva mutatják.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz helltp #18702 üzenetére
A Westendben van kinnt. De ahogy a kolléga is jelezte, mostanában harmincezer környékén kapható, nem a J55 árán.
(#18697) Maxtreme A Zoro-t úgy tűnik, mindenki dícséri, engem kifejezetten érdekelne a tapasztalatod, ha más kábellel is ki tudnád próbálni - különösen az érdekelne, hogy a kicsit magasorientált tónusában mekkora lehet a kábel szerepe.
(#18688) BrownB A .DLL által ajánlott Maxell mellett próbáld ki az AKG K511-t is, mert sokkal jobban szól és kényelmesebb. Nem szigetelésvilágbajnok, de szigetel annyira, amennyire várhatóan szükséged lesz.
-
Dorien
veterán
-
Bodz
nagyúr
válasz helltp #29114 üzenetére
Itt is megkérdezheted a HD660-at. Egyébként nem a kényelem csúcsa, szorít rendesen, viszont megszokható hamar, utána már fel se tűnik. A 661 kényelmesebb, bár ott meg van akit a szárnyak zavarnak baromira.
Másik témához még visszakanyarodva. Itt mindenki le lesz beszélve a rosszabbról, és remélem ez így is marad. Mentettem már meg nem egy ismerősömet a saját hülyeségétől, azóta is nagyon boldogok. 15k-s bluetooth füles helyett refurbished Clip Zip + HD2000 pl.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz helltp #29135 üzenetére
Megéri. Az U3 nem éppen a legjobb választás, szerintem nem szól túl jól se, nem is egy erőmű... Annyira nagyon borzasztó nem lesz éppen ez a párosítás, de ha kicsit többet rászánsz, akkor a kínaiak tudnak ennél jobbat adni (eBay, stb). Ha nem, akkor el lehet azért lenni a munkahelyeden a Xonarral.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz helltp #29466 üzenetére
Ha bátor vagy, akkor feszegetheted a pántokat, ha nem, akkor csak a dobozára téve tárold, az is javít rajta valamit egy idő után.
Én is szerettem a 662B hangját, leszámítva a magas hangok sziszegését, amit EQ-zni kellett, meg a zártságát és szorítóerejét. Ha fontos az izoláció, akkor jó választás.
Wherever you go - go with all your heart.
-
-Faceless-
őstag
válasz helltp #29931 üzenetére
Én is ugyan itt keresek, a k518 jobb, mint az 519, de valamivel kényelmesebb, és kicsit kevesebb méllyel ott a k430 is.
Árban pedig ott a retro dj 1, és kicsit több méllyel a 2. verzió.
Nem vagyok szaki, de nekem is ezt ajánlották, és holnap után megyek még más darabokat is kipróbálni. -
törölt tag
válasz helltp #29964 üzenetére
Nagyon ízlésfüggő. Van, akinek az "eredeti" árán is megéri, de van, akinek ingyen se kellene, mert nem szereti. De az biztos, hogy a benne levő anyag is megér ennyit. Ha vásárlás előtt nem tudod meghallgatni, és utólag nem tetszik, akkor elállsz a megvásárlásától vagy eladod. Ha boltban veszed személyesen, akkor hasonlítsd össze más hasonló árú típussal, például a felettébb ellentétes karakterű Pioneer MJ711-gyel, és akkor megtapasztalod, hogy te milyen hangot szeretsz. Aztán hosszútávon ez persze változik. Persze, elvileg bőven megér ennyit, de a gyakorlatban személyfüggő, mint mondtam.
Szerk.: Nem sokáig tart lefesteni azokat a zöld csíkokat...
[ Szerkesztve ]
-
helltp
aktív tag
válasz helltp #44958 üzenetére
Úgy látom lehetetlent kívánok.
Egyszerűsítsük a képletet, milyen fejhallgatót ajánlotok utcai használatra, 20k alatt, ami az akg k518-nál "jobban" szól. Amit eddig néztem: Sony MDR-V55, meg is hallgattam tegnap, jónak tűnt de sokra nem mentem vele, mert a fejes pulttól 2 méterre demóztak max hangerőn egy házimozirendszert... Akinek kevés az infó, előző hsz-emben talál még.
(#45015) Egyetlen<> : Mióta tönkrement az alaplapi kimenetem a laptopon azóta egy Xonar U3-at nyúzok, HD662-vel (32Ohm) és HD668B-vel (56Ohm). Érezhetően jobban kihajtja a fejeseket és már a középső állásban (32~64Ohm) is kellemetlenül hangos tud lenni. Szerintem hibás a példányod.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
Spíler
őstag
válasz helltp #57752 üzenetére
Szia!
Nagyon korrektül összefoglaltad a kérdésed,mindenkinek így kellene.
A V55-öt sokáig bírod a fejeden,általában fél óra szokott lenni amikor már szétnyomja az ember fülét.
A szokásos fejhallgató ajánlást kapod tőlem,ami remélhetően az összes leírt igényedet kielégíti.Több színben is van,keress rá.
Ha kisebb kellene akkor ezt tudnám ajánlani.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Bodz
nagyúr
válasz helltp #63664 üzenetére
Kb. csak annyit, mint a múltkor.
Hát, hát. Egy elfogadható, átlagosnak mondható szintet megüt izolációban, de nem kiemelkedően jó. -
törölt tag
válasz helltp #63664 üzenetére
Annyiban jól izolál a Major 2, hogy hermetikusan ráül a füledre, aztán ami a puha szivacson átjön, az átjön. Tehát valamivel jobban izolál, mint a V55, de nem sokkal.
Nem V karakter. Inkább középsávorientált, valamelyes felsőmélykiemeléssel. Nem úgy emel ki mint a V55, amely kissé "házimozis", hanem higgadtabban, természetesebben, azaz valódibb és tisztább a mélye, kevésbé "puffog", mindazonáltal ez se megy eléggé mélyre, a szubmélyekben ez is elfogy. Elsősorban is ízlésesebben szól a Major 2, de valamelyest magasabb hangminőségi kategóriában is mozog. A V55 populárisabb, látványosabb, rá-rácsodálkozol, hogy mit kihoz a hangfelvételből az árához képest (nagyon meg is olcsóbbodott), a Major 2-t meg "csak" hallgatod (amíg nem válik kényelmetlenné a felfekvése), inkább közvetíti a hangfelvételt, tehát higgadtabban, arányosabban, egyúttal szebben, hangszerhűbben szól - nem V karakter. Más világ a kettő, pedig a V55 se a legeslegtipikusabban Sony-s.Szerk.: Bodz ítélete kapcsán. Ugyan viszonylag sokat változott a Major 2 hangja a Major-höz képest, de még többet változott Bodz tapasztalata és lehallgatóeszköze. Akkortájt, amikor levacakozta az egyébként egyáltalán nem vacak Majort, lehet, hogy leátlagosozta volna a Major 2-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz helltp #63998 üzenetére
Igen, a Marshall eléggé mindenevő, de legjobban akusztikus zenéken mutatja meg a közvetlenségét, talán az akusztikus jazz-ek állnak legjobban neki. Tesztelésnél érdemes figyelembevenni, hogy akkor kezd el igazán a saját hangján szólni, amikor már mintegy tíz perce a fülön van, mert akkor tapad rá optimálisan a szivacs, a megfelelő távolságba (közelségbe) hozva a membránt, és a hermetikusan zárt térben jól kontrollálva a membránmozgást, egyúttal létrehozva a sajátosan tömör terét. Tehát akkor érdemes következtetéseket levonni, amikor már erősen rácuppant a fülre. Mivel láthatólag hosszútávú hallgatással is vizsgálgattad, jól ráéreztél a karakterére. Még egy kicsit járatódni fog a következő néhány hétben, és akkor egy picit mélyebbre fog menni (de még mindig nem eléggé), és a magasak informativitása még érezhetően nőni fog úgy, hogy azért továbbra is középsávorientált marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Horgász topik
- EA Sports WRC '23
- Társasjáték topic
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- MinDig TV
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest