Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Warhammer 40.000
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 1 teszt
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Asylum - tölthető a demó
- Nintendo Switch 2
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki58
aktív tag
válasz
binatone #99390 üzenetére
Kábellel mindkét oldal szól, a Hymalaya DAC-kal csak az egyik oldal, viszont vissza kértem a régebbi Devámat, és ott a DAC is rendben van. Úgy gondolom, hogy a jobb kagylóból árvezető szál szakadhatott le a baloldali részről, legalább is remélem.
Amúgy a Hifiman nem dobálásra gyártja ezeket a füleseket. 100 évig nem lett volna vele probléma, ha én nem vagyok hülye. (HELLAFLUSH-nak) -
Sinesol
veterán
-
:AMF:
senior tag
válasz
binatone #93531 üzenetére
Köszönöm.
Időközben utánaolvastam kicsit jobban és megtaláltam a magyarázatot is a Head-fi-on.
"Another interesting thing is that the 600 Ω drivers often have 12 V Zener diodes connected in parallel to them as a protection against high voltage peaks"Átalakítom cserélhető kábelesre úgy, hogy a 400i-hez készített litz kábelt is használni tudjam hozzá. Ráfér egyébként a kábelcsere, mert még a drivertől 10 centire is erősen oxidált a réz. Pedig gumiborítás van rajta.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
binatone #93425 üzenetére
Csak játszom a gondolattal egyelőre. A Loxjie D10-esemben egyébként ES9038Q2M proci van, a Fosi Audio Q5-ben meg egy jóval régebbi, 9018K2M-es. Bodz már 2016-ban is írt erről a chipről, szóval nem a legfrissebb. Monjuk az X2HR-el szerintem jól kijön a Sabre, ahhoz akár jó is lehet.
Félek viszont, ha meg be is jönne, az lenne vele, mint a Xonar DG-vel, meg a Tempotec Sonata HD-vel, hogy használnálm a D10-est. A többivel meg úgy lennék, hogy "úgy se kapnék érte sok pénzt, jó lesz majd munkahelyre/gyerek PC-jébe, vagy csak úgy", és ott porosodna a pénzem benne. -
-
aerosmith
őstag
válasz
binatone #84875 üzenetére
58xnek a mélye valamivel erősebb de így se egetrengető. Az open back miatt szellősebb hangzás, kihallottam belőle olyan hangszereket is ami az ATHn nem tűnt fel.
Az MSR7bnek meg nála is kevesebb a basszusa, viszont closed back miatt nem zavar másokat, a treble meg néha sok de nagyon szép részletes hangzása van. (kb. monitor fejes)Mondjuk 58xet eddig nem tudtam XLR kimeneten tesztelni csak sima jacken ami a P20on elég kaka. Lehet balanceden megtáltosodik, akkor meg megy MSR7b a hwapróra.
-
törölt tag
válasz
binatone #83951 üzenetére
Hááát, szerintem azért van. Lehet egy erősítő nagyon jó bizonyos iskola szerint, egy másik szerint meg csak közepes. Kammerer szokta mondani, hogy a 60-as, 70-es, 80-as években más iskola (nem alsóbb vagy felsőbb szintű, hanem más megközelítésű/filozófiájú) szerint készítették a termékeket a hifiben, mint a "modern" időkben. Egyre inkább azt gondolom, hogy igaza van, hogy ezért is vagyok szerelmes a saját erősítőmbe, láncomba, mert az az iskola (elvileg csak a DAC lóg ki nálam a sorból, bár hivox termék lévén azért erre sem esküdnék meg) sokkal közelebb áll az én ízlésemhez, míg a modern iskola bár bizonyos tekintetben jobb, de valami fontos közben kiveszett belőlük. Mérésfanatikusok ilyenkor szoktak cinikusan azzal jönni, hogy a torzítás. Pedig többről van szó.
Ugyanez amúgy még DAC-oknál is megvan szerintem, ha a korai Philips DAC-okra gondolok. -
fehér_ember
addikt
válasz
binatone #83951 üzenetére
Én most csak azt akartam mondani hogy amíg nem hallotta több jobbfélének titulált rendszeren is, addig simán benne van hogy esetleg nem tudja mit is tud a fejese.
Máskülönben meg elég "furák" a kérdései mivel ha jobbban belegondolunk rengeteg mindent csak viszonyítás alapján tudunk hová tenni. Szóval a fejeséről is csak más hasonló árkategóriás fejesek által nyújtott hangzáshoz viszonyítva lehet véleményt alkotni, nem műszaki paraméterek alapján. Persze egyéni ízlés befolyásol.
A rendszeres témát én kicsit másképp látom. Ha a komponensek külön-külön eléggé rendben vannak akkor a a végeredmény is jó. Ha valami nincs "elég" rendben, na onnantól van szívás, hogy mit hogyan és mivel "kompenzáljunk" ahhoz hogy a végeredmény is rendben legyen. Persze csak szerintem, és csak az eddigi tapasztalódásaim alapján. -
törölt tag
válasz
binatone #78485 üzenetére
Mit találsz viccesnek a csöves erősítő divatban? Vagy az erősítőket tartod viccesnek? Egyébként én nem tapasztalom hogy divatos lenne az elektroncsöves erősítő.
Sokan arról nem akarnak tudomást venni, hogy a hangzás iránt igényes emberek köréből a csöves erősítő, az LP, vagy épp a valódi multibites DAC soha nem pusztult ki teljesen, ezek a kommerszből tűntek el. Márpedig ők a döntőek afelől, hogy valami divat vagy nem (sokan mégis rájuk hivatkozva érvelnek ezek hangminősége ellen, ami egy vicc), nem pedig a szűk hifista réteg. Az LP ún. reneszánsza sem a hifistáknak köszönhető.
-
Dorien
veterán
válasz
binatone #45592 üzenetére
Köszi.
Nekem a HI2050 teljesen jó ezekkel a parametric EQ beállításokkal. Elvileg itt vannak tüskék a frekimenetben:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3
A legfontosabb a 7100Hz-es tüske kiszedése, ez az ami nagyon fülsértő alapállapotban. Ezen lehet vágni akár -12dB-t is annak, aki nagyon érzékeny a magasokra. Mondjuk az szerintem inkább ne vegyen ilyen fejest. -
.DLL
veterán
válasz
binatone #45592 üzenetére
Sőt, Superlux HD681 (red) -hez is van egy hasonló kapcsolás, sokat segített rajta. Még így is világosabb, mint az EVO, de teljesen hallgatható lett. Viszont egy DT990 szintű fejesnél nem tudom kijönnének-e a negatív hatásai, nem rontja-e el a fázismenetet, teret, stb.
-
Bodz
nagyúr
válasz
binatone #34652 üzenetére
Azért jó lenne, ha valahogy ki tudnád próbálni a DT 990 Prot. Nagyon tud fájni az a füles, ha nem tetszik a hangja. Igaz a párnák lapulásával kellemesebb lesz a hangja, de tudom, ez nem vigasztal. Amúgy ha sima Superlux HD681-ről beszélünk, tehát nem az EVO változatról, akkor szerintem nem lesz gondod ezzel sem.
-
contaxg
veterán
válasz
binatone #34652 üzenetére
Ne hari, de szép nagyokat csapongsz.
Ha jól értem van egy Pro80 abból lenne egy DT990. De nem is, inkább egy DT880, majd ezt redukálva jó az a HI2050.. Hmmm.. Olcsón szeretnél jót.
Ez eddig OK, de a Pro80 szerintem jobb mint a HI2050. Ha olcsón szeretnél jót vegyél egy vintage DT990-et. Az talán még jobban is szól mint az új. -
.DLL
veterán
válasz
binatone #32710 üzenetére
Az AD500X egészen más karakter, mint a Pro-80, mondhatni 180°-os fordulata.
Mélyben kevesebb, és ahol a Pro-80 beesik (5kHz körül) ott az AD500x kicsit kiemel. Tere nagyon levegős (ezért is Air széria), az énekhangok, illetve minden amiben sok a közép spektrum az van előtérben, a magasak emögött, és a mély pedig finoman megbújva, de azért érezhető, megszokás után (akinek bejön) élvezhető. Nekem néha kicsit harsánynak tűnt de ez lehet forrása/zenéje is válogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- PowerBank ( Magsafe is ) /// Számla + 1 Év Garancia
- PS5 Fat 825GB lemezes // hibátlan állapot // minden tartozékával
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2025.07.19. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest