-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz Kenpao #43799 üzenetére
Az M50X-ben több a basszus, de nem jobb. A kettő közül én biztosan a DT770-et venném, plusz ezen alapból plüss párna van. Ezekhez valami dedikált erősítő sem árt, különben kontrollálatlan lesz az egész hangtartomány. No meg ezek zárt fejesek - a nyitottak természetesebben szólnak, jobb térérzetet adnak és tovább viselhetőek diszkomfort érzés nélkül - viszont ki/be járnak a hangok.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Kenpao
csendes tag
Sziasztok!
Épp új felhallgató után kutatgatok, sok véleményt elolvastam már, de összehasonlítani nem tudom a kijelölt fejhallgatókat.
Először is, a legfőbb szempont az lenne, hogy elsődlegesen filmnézéshez, másodlagosan játékhoz/zenéhez használjam.
Amit kinéztem, az az AT M50X és a BD 770 Pro.
Aki használta már ezeket a füleseket, tudna nekem segíteni, hogy e kettő közül melyik jobb ebben a kategóriában?
Amiket olvastam, hogy az AT basszusban jobb, a BD pedig hangzásban. Filmnézésnél nem tudom, melyik szempontot kellene nézni, a legjobb élmény érdekében.
A keret: 50eFt (ezt nem lépem túl)
Ha ezeknél van jobb ebben az árkategóriában, azt is szívesen megnézném.Nagyban segítenétek egy hangban nem igazán jártas újoncot ^^
Előre is nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
-
chosa91
aktív tag
Az említettekkel kapcsolatosan tud-e bárki bármit, hogy Miskolcon esetleg környékén (vagy ha már BP, akkor ott pontosan hol is [jöhet több hely]) lehetne meghallgatni?
~4 hete olvasgatom nap mint nap a topicot, a muziker.hu-val találkoztam a legtöbbször a linkekben és említett commentekben."Find something boring, and make it funny!"
-
Tim82
félisten
válasz raziel01 #43795 üzenetére
Jól. Ez gyakorlatilag egy USB-s külső hangkártya; illetve annyiban kevesebb egy hangkártyánál, hogy bemenet, amit mikrofonhoz vagy hangfelvételhez használhatnál, nincsen rajta, csak 2 db kimenet - egy fejhallgatónak, egy pedig egy line-out pl. aktív hangfalakhoz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dorien
veterán
-
=HG=
addikt
Ahogy olvasom ez a superlux tényleg nekem való darab..Esetleg nem tudsz valahol egy helyet Bp-en, hogy meg tudjam hallgatni?
Más: valakinek erről valami tapasztalat? -
=HG=
addikt
Sziasztok!
Sajna elszakadt a fülesem vezetéke és annyira vékony a szál benne, hogy nem is kísérlem meg a javítását ( Panasonic RP-DJ120 ) Kb 3 éves volt, nyugodjon békében...
Nem vagyok nagy szakértő (hangmérnök tipus), de azért szeretem a jó hangzásvilágot... Tudom, ez kicsit relatív, de ami nekem számít: torzításmentes mélyek (nagyobb hangerőn is) és a magasak is tisztán szóljanak (ne sziszegjen, inkább csilingeljen)
Főleg PC-hez fogom használni,(ezért a kényelem is fontos,hogy ne nyomja agyon a kis füleimet) néha egy kis zene, film, de 70%-ban játékhoz. Tudom, fáradjak át a gamer fülesek topikjába...., de én szeretném hallani a Ti véleményeteket is....
Mivel eddig is megvoltam a stereo hangzással, nem gondolom, hogy feltétlen kellene 5.1.....
Viszont kb 15.000 körül gondoltam a max árat a projectre.
Nézelődtem egy kicsit neten tesztek terén, de annyi féle füles van, hogy úgy a 10. körül már abszolute tanácstalan voltam..
Pár hónappal ezelőtt próbálgattam MM-be a fellelhető választékot, de nem ájultam el.. Egy-két drágább tetszett, de a többség szörnyű... Az olcsóbb sennheiserek katasztrófálisak..AKG valamivel jobb.
Volt nálam pár napig egy sennheiser momentum, hát nekem nem tetszett.. Igaz, hogy tisztán szólt, de valahogy "kevés" volt.. Szóval egy kicsit macerás vagyok...[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
-
jippa
aktív tag
válasz Tomacko #43780 üzenetére
kárpitosoknál lehet venni vékony, 3mm-es fehér opencell kárpitos szivacsot, ha a gyári korongot nem akarod hozzá megvenni, abból lehet vágni bele egy karikát, akár be is lehet festeni, bár nekem direkt tetszik fehéren
a kábelcsere hangképjavító hatásában en bloc nem hiszek, ott nem tudok segíteni, nálam mind az öt 430 a gyári acélkábellel dolgozik
-
Bodz
nagyúr
Somic MH463. Pliz valaki vegyen egyet. Valoszinuleg Superlux, Takstar szintu meglepetes lesz.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Sennheiser HD430.
Volt korábban egy kérdésem. Szakibá erre nagyrészben válaszolt is. Teljesen meg is felelne számomra a gyári fülpárna, amihez szintén kaptam tőle linket is. Nem is szeretném mindenféle kókány dologgal javítgani. Jelen állapota a következő. Látható, hogy az egyik szivacs hiányzik a driver elől. Ezt milyen egyébbel tudom pótolni ? Valamint fennáll a másik kérdésem is még, hogy mennyit dobna a hangon egy minőségi kábel csere, érdemes lenne-e cseréni azt is ? A hangján is max. csak annyit változtatnék, hogy kicsit lejjebb venném a magasakat. Nem hajt más csak a kíváncsiság..... az pedig eléggé tud uralkodni De a driverre tényleg kéne valami szivacs.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
gOldie
tag
válasz sting2 #43769 üzenetére
Tegnap hármat sikerült kirpóbálnom kb 2 óra alatt, gyorsan elrepült az idő, a végén már azért hagytam abba, mert kezdtett eltompulni az agyam/fülem. De így a saját cuccaimmal hajtom meg, el sem tudnám képzelni egy zajos üzletben telefonról próbálgatni előre felvett mintákat, főleg ugye, hogy zongorához keresem. Olyan részletek jöttek elő pl a DT880al játék közben, amit előtte a shr840nél nem hallottam, szóval hogyan is tudtam volna előre rögzíteni, amit nem hallok?
1300 euros rendelésre kattintásnál azért nekem is megremegett az ujjamBoldi
-
Zarbi
tag
Üdv!
Olyan városban járkálós zenehallgatós, tehát valami kevésbé robusztus fejhallgató kellene.
Nem lenne baj, ha mikrofon is lenne a kábelen, hogy egy-két telefont le tudjak bonyolítani. (ez beáldozható)
Szeretem a telt mély hangokat, de közel sem vagyok vájt fülű. Zenei stílus megkötés nincs.
Ár: 10 ezer alatt.
Egyéb megkötés nincs. (Valami kommersz ár/érték bajnok kell nekem )
Milyen alternatívák léteznek fenti szempontok alapján? -
.DLL
veterán
Kipróbálásra ajánlottak kb. ársorrendben: Beyerdynamic DTX-710, Takstar Hi-2050, AudioTechnica ATH-M30X, M40X, TAD500, Beyerdynamic DT770 Pro 80 Ohm.
Szabad telefonhoz, , a magasabb impedancia nem baj, maximum halkabb lesz, de ez leginkább az érzékenységtől függ. Takstar TS-671 pl. 120 Ohm-os, mégis a világ leghatékonyabb fejhallgatói közé tartozik, egy gombelemmel működő zsebrádió is meghajtja úgy, hogy szól kifelé rendesen.
A fent említettek közül a DT770 a leg forrásigényesebb, illetve a DTX710-ről és az ATH TAD-500-ról sem tudom hogy bírja el őket egy telefon, talán más hallgatta őket mobilról, de persze a legjobb ha magad meghallgatod, akkor kiderül melyik hangja tetszik legjobban.
(#43767) Illesvik: Kb. 1 hét.
(#43768) gOldie: Nem semmi, ez így tényleg király!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz Illesvik #43767 üzenetére
A HD2000 már "out of the box" is egész jól szól. Nekem ennél a fejesnél nem tűnt fel szignifikáns különbség a bejáratódástól.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
didros
senior tag
Sziasztok! Irodába alkalmankénti telefonos beszélgetésekhez (nem call-center) milyen zárt, lehetőleg bluetooth-os, mikrofonos fejhallgatót ajánlanátok, ami nem túl drága? (max. 8-10.000 ft.) Valami kényelmes kis könnyű darabra gondolok... Köszi!
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Segítséget kérek fejhallgató vásárlásban. Elovastam az összefogalaót de nem jutottam dűlőre.
A szempontok:
- hajtható legyen telefonról (kapcsolódó kérdés, hogy 32ohm-nál nagyobb impedanciájú fülest szabad-e telefonhoz)
- elsősorban otthoni felhasználásra kell tehát nem baj ha nyitott de azért ha a zártak is tudnak manapság szép teret csinálni akkor inkább azt
- 40k-nál (max 50 de csak ha annyi a világ legjobb fülese ) többet nem szeretnék költeni rá.
- elsősorban elektronikus zenét hallgatok de nagyon hangulat függő hogy épp milyen stílust "eszem" úgyhogy inkább valami semleges hangzást keresek és max hozzá állítom az épp hallgatott zenéhez ha nagyon muszály.
- jelenlegi két fülesem egy AKG K26P és egy K450. Ezeknél nagyobb teret kicsit és kevesebb basszust szeretnék.előre is köszi a segítséget.
-
sting2
addikt
válasz gOldie #43768 üzenetére
Ezt így is kell.
Van összehasonlítási alapod, lehet ábézgetni kifulladásig.
Aztán a győztes marad.
Nincs további kattogás.
Ezt csináltam tavaly én is, főleg akkor mikor 5.1 fejest kerestem.
Nettó 450 E. forintot hagytam ott egy nap alatt a boltokban.
1 hétig ki sem jöttem a lakásból.
Érdekes volt.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
gOldie
tag
Thomann.de valóban
Előtte írtam nekik, hogy ez így rendben van-e, hogy rendelek egy rakás fejhallgatót, és ami nem kell visszaküldöm, azt írták igen. A B-stockos dolgot nem ők javasolták, de amiből volt nekik (80%ban van), abból azt kértem. Ugyanis ha felbontasz valamit és visszaküldöd a 30 napos pénzfisszafizetési garancia időn belül, akkor utána B-stock ként értékesítik, általában 10 euróval olcsóbban. De pl az srh940 visszaküldöttből 250 helyett 180 euró, mondjuk azon látni, hogy nem csak kipróbálták, de használták is.
Azt hozzá kell tennem, hogy ezt Németországban rendeltem, itt a boltoknál tényleg működik a visszaküldés, vagy ha hibás terméket kapsz akkor alapvetően neked hisznek és nem feltételezik, hogy valami trükköt akarsz megjátszani.
[ Szerkesztve ]
Boldi
-
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Eldőlt, kezdésnek most egy HD2000-es jön hétfőn, egyenlőre ez fér bele árban.
Mennyi idő egy ilyet bejáratni?
Ezúton is köszönöm a kérdéseimre adott válaszokat. Hasonló jó társaságnak tartom az ittenit mint a Kávé topikot, bár az egy másik hobby.
Üdv Viktor.
-
-
szakibá...
senior tag
Nekem tetszik az új Sony, gondolom, az MDR 1A betétjével. Kár, hogy az ára is "szép".
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Bodz
nagyúr
válasz Ear001 #43709 üzenetére
Na igen, de nekem kell ez a párna. Pechemre csak a Hifiman árulja.
A tegnapi másik mail címre írás megtette a hatását. Végre...Dear Bodz,
OK. In that case, we will ship another pair of Focuspad A to you. Email you the tracking number later.
Enjoy a lovely day!
Best Regards,
Amy
HIFIMAN Customer ServiceÉs nem sokkal később:
Dear Customer,
We are glad to tell you that we have shipped your package via RHxxxxxxxxxCN. You could track it on the following website http://intmail.183.com.cn/.
Enjoy a lovely day!
If you have any questions, feel free to contact us.
Best Regards,
HIFIMAN Customer Service
Reméljük sikerült két egyformát találni...
[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
válasz biokox #43755 üzenetére
Köszönjük a beszámolót, csak két paraméter nem derült ki:
- milyen fejhallgató, és
- milyen erősítő,
amiről szó van.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
vodkaboy22
addikt
Úgy gondolom, hogy megérett egy ilyen topik nyitása:
Minden ami elektroncsőves HIFI és studio téma!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
biokox
tag
Üdvözlet mindenkinek 4napig kodorogtam a városban hogy találjak a fejesemhez való erősítőt ma megtaláltam és az a ritkán elöfordulo kell nekem bármi áron érzés töltött el a lényeg az hogy fejest én még közel sem hallottam így szólni kb. 2 órán át hallgattam mindenféle zenével még mp3 al is brutál volt
-
Illesvik
csendes tag
Üdv!
A Denon a 310 hol van egy hd2000-hez képest?
Üdv V.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
10 000Ft körül milyen circumaural, mélyorientált fejhallgatót ajánlanátok, amely minél jobb izolációval rendelkezik (de azért kényelmes is)? Kollégiumban lenne használva és ott van bőven külső zavaró tényező, amit nem szeretnék hallani... Egy ESP vagy egy JLH erősítőről lenne hajtva, esetleg később egy DAC -kal kiegészítve.Köszönöm
-
PuMbA
titán
Megint kérdés, hogy mihez képest Én minden számomat simán meg tudtam hallgatni SRH440-nel, pedig azok sem voltak a minőségi hangzás képviselői. Ezek szerint te minőségre még rosszabbakat hallgatsz mint én, de legalább nem kell objektíven jobb rendszert venned A mostani rendszerem hibásabbá - csak néhány esetben zavaróbbá - tett több mindent
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Mármint 24-25-ért? Vagy van valamilyen akció, amiről nem tudok?
A Pro80 13-14k-ból kijönne most, ami több, mint baráti ár érte. (meg is rendelem most rögtön, legfeljebb továbbadom hwaprón.)
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Mankó
veterán
válasz Dorien #43729 üzenetére
Számítógépen talán van Jriver, de házimozi erősítőn aligha, szóval nem tudom hogy eq-zni, max egy sztereó dac-al később.
Ear001: Én csak a wireless Sennheiseremhez tudom hasonlítani, ami nyitott, de ahhoz képest a mély jobban kiemelt, közép nagyon háttérbe húzódik, magas is kiemelt, de a Seni-ben részletezőbbnek hallom, mind erősítőre kötve, mind xboxra. Kicsit, őszintén szólva, többet vártam.
Most egy HI-2050 beszerzésén fondorkodom AliExpressről, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Jó ötlet habár egy komolyabb forrás nélkül én még nem írnék bejegyzést róla. A karaktereket össze tudod persze hasonlítani, de hogy melyik fejes emelkedik ki esetleg, melyik tud igazi részleteket, stb. azt csak olyan forrással tudod kipróbálni ami magabiztosan föléjük emelkedik, kellő erőtartalékkal, részletességgel megküldve a fejeseket. DAC-nak pl. egy Impact Twin alkalmas ilyen tesztelgetésre, de nem a beépített fejes aljzatával.
(P.H.)
-
.DLL
veterán
Egyáltalán nem vészes a Pro-80 középtartománya, DT770-nél, DT990-nél is megvan, tiszta, részletes, csak a többi részlet jobban előtérben van. Nyilván nem egy AKG K500 (vagy 501? már nem is tudom melyiknek imádják a középtartományát) de nem hiányos, csak nem az van arcba tolva. Pro-80-nél meg eleve nincs semmi arcba tolva, szellősen szól az a fejes, meglepődnétek.
Mondjuk Hi-2050-ből több példányt is hallgattam, lehet a fülem, lehet az elmeállapotom, de az is lehet hogy szórás miatt mindegyik egy kicsit máshogy szólt, és csak egyszer tapasztaltam szúrós magasakat, a többi esetben az is egész lágy volt a maga nemében. No ezt csak azért mondom, mert lehet hogy XY vesz egy pro-80-at és egyáltalán nem találja szellősnek, mert előtte mást hallgatott, a forrása nem az előtte, vagy egy olyan darabot fogott ki.
Egyáltalán gyártják még? Arról szólt a fáma, hogy leállították, vajon ezek még eredetiek? :S
(P.H.)
-
Zanik
addikt
Egyébként épp most agyalok azon, hogy csinálok egy kisebb házi összehasonlító tesztet a mostani fejhallgatóimmal: 668B, SRH440, Cloud II, AD500X.
Sajnos forrás és DAC/AMP tekintetében limitáltak a lehetőségeim, de a különbségek remélhetőleg így is előjönnek majd.
Viszont először is össze kell raknom egy jó tracklist-et, lehet hogy ebben majd kérnék némi segítséget az itteni szakiktól.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Akkor inkább úgy mondom, hogy az SRH440 nagyon meg tudja mutatni egy felvétel hibáit. Így hosszabb ideig hallgatva - főleg pop zenénél - zavaróvá tud válni a hangja.
szerk: rájöttem, hogy rosszul fogalmaztam, nem részletezőt, inkább "elemző"-t kellett volna írnom. Nem vagyok olyan jó a szakzsargonban, nem mindig tudom jól megfogalamzni amit hallok.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
A_ScHuLcZ
addikt
A Shure nálam is emiatt esett ki, napközben több órát szeretném munkahelyen hallgatni. A Pro80 gyenge középtartománya engem is aggaszt egy kicsit, az általam kedvelt részei vesznek így el a zenéknek, de ilyen áron egyszerűen nem látok más alternatívát. Egy normális forrás talán javít majd az összképen.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Semmit sem lehet elég korán kezdeni:
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Zanik
addikt
válasz Bandib0y #43728 üzenetére
Zártak közül nekem a Shure SRH440 középtartománya tetszett.
Kár, hogy sokáig hallgatva egy idő után kellemetlen lesz a hangja (már-már túl semleges, és valahogy túlságosan részletező). Ráadásul hosszan viselve kényelmetlenné is válik.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Dorien
veterán
válasz contaxg #43725 üzenetére
Lehet, de egyrészt a Fiio E10-re más fejest kötve nem volt ilyen probléma, másrészt nem hiszem, hogy aki 20k körül keres magának fejest, az 100k-s Heed Canamp-pal fogja hallgatni. De mondom, ez qrva jól szól így, eszem ágában sincs lecserélni, csak használni kell a parametric EQ-t a JRiver-ben. Nem egy nagy macera - AD500X-nél pipa ki, HI2050-nél pipa be.
[ Szerkesztve ]
-
Bandib0y
csendes tag
válasz Dorien #43722 üzenetére
Ez nem jó hír, már én is a Pro80-assal szemeztem, de a középhiány miatt kicsit elgondolkodtam, nagyon szeretem az elektromos gitárok hangját, illetve a szép női vokált, ez a fejes ezek szerint ebben nem túl erős.
Mi a következő fejes a Pro80 (~15k) után árban, aminél kiegyenlítettebb a közép és magas is, de még nem szenved hiányt mélyben? (zárt megoldást keresek, így a 2050 nem játszik sajnos)
-
sg22
senior tag
Hi,
itt senki nem ert a vezetek nelkuli bluetooth-os fejhallgatokhoz ugye ?
Nincs ajanlott lista ha jol tudom ?Kosz
what should I do about this?!
-
contaxg
veterán
válasz Dorien #43722 üzenetére
...a DAC-od hangkaraktere ebben a véleményben vastagon benne van. Egy nyugodtabb karakterű forrással nincs ilyen probléma.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
BT86
tag
Köszönöm a válaszokat!
Időközben én is próbáltam átnézni teszteket, illetve a korábban a fórumon ajánlott füleseket, hogy ne teljesen vakon kérdezősködjek
De azért maradt még pár homályos dolog.
Nyitott fejhallgatóknál mekkora kihallatszódó hangra lehet számítani?
Ha jól értem Takstar Pro 80=Kingston HyperX Cloud=Gemini HSR-1000=LD Systems HP 800 Pro, kis különbségekkel. Viszont az áruk 24-40000 között mozog, ami kisebb eltérésért elég durva. Ráadásul a Cloud mélyéről több helyen is olvastam negatív kritikát. Pedig annyit lett dícsérve a topicban a Pro 80, hogy már kezdtem megbékélni vele, hogy 25000-be fog kerülni. De így nem tudom mennyire merném megrendelni.
Viszont a Creative Aurvana Live!-ot és a Superlux HD681 EVO ahogy láttam mindenhol nagyon dícsérték. A maguk 32 Ohm-jával lehet jobb választás is lenne ezek közül valamelyik az alaplapi hangkártyámmal használva, vagy a kis 2.1-es hangfalszetten keresztül. Illetve még a HD2000-ről is jókat olvastam.
Ez utóbbi 3 közül ti melyiket választanátok, vagy szerintetek mi alapján lehetne eldönteni melyik legyen közülük? -
törölt tag
Elvileg inkább komfortban nyújt többet, amit néztem róla méréseket, ott a görbéi nem tértek el nagyon a Q701-től. Az innerfidelity-s frekvenciagörbén talán kicsit előbb lekonyul a mély (vagyis nincs úgy emelve), és nem annyira izgága a magas.
Eddig a 712-t csak valami Marantz dekkről és Nordic Star erősítőről hallottam, ott nem volt annyira iszonyatosan meggyőző, de majd még visszalátogatok a boltba. A Q701 pédául nagyon jól szólt az Auralic Vega és valami csöves párosról, meg szintén elég jól egy Yulong DA8-ról. -
Dorien
veterán
Hát én nem hiányolom ebben egyáltalán, pedig van egy AD500X-em is, ami leginkább középtartományban erős. A HI2050-nek nagyon realisztikus és ugyanakkor dögös hangzása van, pl. elektromos gitárt én még ilyen intenzíven megszólalni nem hallottam, csak élőben. [link] Mondom, egyedüli hibája a szúrós magastartomány, ami bizonyos felvételeknél zavaró lehet, ha nincs valami módon megzabolázva.
-
Mankó
veterán
válasz Dorien #43717 üzenetére
Csak egy házimozi erősítőm van (most nem igazán akarnék 50 ezres DAC-okat venni, talán majd egyszer), s egyáltalán nem tudom sajnos, hogy a füles bemenetén lehet e EQ-t állítani.
Azt már tudom, hogy a Hi-2050 mélye rendben van, magasa sokszor erős, de milyen a közepe? Mert a Cloud-ban azt eléggé hiányoltam. Jó lenne azért valami biztosabbat tudni, - hogy mindenfajta EQ-s beállítás nélkül -, arányaiban milyen a hang, s hogy van e közepe? Aztán kis szerencsével abból még sokkal jobb is kihozható...
Ettől függetlenül szerintem berendelek egyet az AliExpressről, max ha nem tetszik, akkor ugyanannyiba úgyis elviszik aprón.
-
contaxg
veterán
-
Zanik
addikt
Megnéztem az oldalt ahonnan rendelted azt a Thomson-t. Hát az ott kapható fejesek közül a 10-20ezres sávból bottal se piszkálnám meg egyiket se. Küldd vissza a fejhallgatót, a Dorien által ajánlott típusoknak meg olvass utánna!
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Dorien
veterán
Superlux HD660, HD661, Creative Aurvana Live!
20k felett: Takstar Pro 80, Kingston HyperX Cloud (ua. mikrofonnal)"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
A HI-2050-nél szerintem a mélyekkel nem lesz problémád (erőteljes, kontrollált) sokkal inkább a néha túl éles magasokkal... Viszont parametric EQ-val / hozzá passzoló erősítővel szenzációs fejes lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
BT86
tag
Segítsetek please, mert rövidesen vissza kellene küldenem a fejhallgatót, ha tudtok nekem jobbat ajánlani
-
// Chaka //
tag
Hosszas töprengés és guglizás után megrendeltem egy Creative X-Fi XtremeGamer hangkártyát és egy Beyerdynamic DT235 fülest. Összedugom majd őket, és lesz jóság, vagy jobbat is ki lehet belőlük hozni fejhallgató erősítővel? Készségesen összeépítek egyet, de kiábrándító lenne, ha tökfelesleges
[ Szerkesztve ]
Több ezer telefonszámot tudok fejből, csak azt nem tudom, hogy melyik kié.
-
Gzula[HUN]
addikt
Nekem lájtosabb fülpárna problémám van. A Pio A1000-en nekem sincs különb fejem a többieknél, ezért az én fülem is hozzá ért az oldalához, kőrbe pedig szökött a hang.. Egyelőre perforált vattával tömtem ki, és ha csodát nem is tett, de így sokkal kényelmesebb. Eléggé jól izolál, legalábbis a feleségem "Miért kell mindent háromszor elmondani!" kijelentéséből erre következtettem .
Egyelőre úgy látom, hogy a TAD500-nak a mélyei és a magasai is szebbek, ha nem is sokkal.
Bár még nem hoztam haza a tolómérőm, de vonalzóval úgy mértem, hogy ez pont passzolna (középen egy kicsit lehet szűk volna, de azon lehet később segíteni, van varrónő ismerősöm): [link]
[ Szerkesztve ]
-
ricinus13
senior tag
Fura dolog ez a kifelé szólás. Szerintem zártat akkor vegyen az ember ha a külvilágot nem akarja hallani. "Asszony" simán aludt mellettem miközben zenét hallgattam a German Maestro-ról. Egy billzet 2-szer olyan hangos, sőt szerintem a gépem is hangosabb pedig figyeltem rá hogy ne hajtómű legyen.
-
Bodz
nagyúr
Újdonságok a Hifiman párnám ügyében. Fotozás közben tűnt fel, hogy még a belső átmérő is különböző.
Összegezve az eddigieket, eltérő vastagság, szövet a párna tetején, belső átmérő. Íme a reakció a képek elküldése után:"I have contacted our shipping manager about this and show these pictures to her. According to her, it is the right shipment. The focuspad A is designed differently for the left and right ears based on the actual requirement of ears.
Enjoy a lovely day!
Best Regards
Amy"
Kicsit kezdem úgy érezni, hogy hülyének néznek...
Minden e-mail láblécében van egy mail cím, hogy oda írjak, ha nem vagyok elégedett az ügyfélszolival. Hát írtam. Ha nem lesz előrelépés, akkor jöhet a Paypal dispute, ha ott sem jutunk dűlőre, akkor claim. Utóbbihoz nem ragaszkodnék, mert tuti, hogy a Paypal visszaküldetné velem a defektes párnákat.[ Szerkesztve ]
-
BT86
tag
Semmi gond. Bocsi, volt ahol elírtam. Természetesen végig fejhallgatóra gondoltam.
Azt gondoltam, hogy minőség szempontjából biztosabb a vezetékes. Viszont azt reméltem ennél kicsit komolyabbat kapok.
Igazából főként azért akartam vezeték nélkülit (az alapvető kényelmi szempontokon túl), mert főleg 3 helyről lenne hallgatva. Gépnél ülve, a géptől kb 3-3.5 méterre (a mostaninak épp elér oda a kábele, de jó lenne ha kicsit hosszabb lenne a vezeték), illetve az erkélyen. Ez utóbbi végülis nem annyira fontos, vezetékessel nem lehet megoldani. De mivel jó lett volna, ezért ez is egy érv volt a vezeték nélküli mellett.
Mindenesetre a Thompson után már inkább nem ragaszkodok a vezeték nélkülihez, ha ebben az árkategóriában csak vezetékes fejhallgató elérhető korrekt teljesítménnyel.
15000 körüli árért mennyivel lehet komolyabb teljesítményre számítani vezetékes fejhallgatóknál? Sajnos nem volt még alkalmam ilyet kipróbálni.
Ti melyiket ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
BT86
tag
Üdv mindenki!
Segítségeteket kérném, kicsit tanácstalan vagyok
Venni akartam egy vezeték nélküli fülhallgatót. Főleg zenehallgatásra, nem túl nagy elvárásokkal. Kb 15000-et szántam rá, viszont erről az árkategóriáról kevés fórumon találtam információkat, ajánlásokat. Leginkább csak az Árukereső stb oldalak véleményeiből tudtam kiindulni. Végül megrendeltem egy THOMSON WHP3311B típusú fülest. De sajnos kicsit csalódást okozott. Talán 1 fokkal szól jobban, mint az 5 éves, 4000 ft-os JVC-m, de azért ezért az árkülönbségért többet vártam tőle. Persze az alapból megdrágítja, hogy vezeték nélküli, de a vélemények alapján, és mert nem a legolcsóbb kategória, ezért reméltem, hogy a régi fülesemnél többre lesz képes. A legnagyobb bajom vele, hogy nagyon kevés a mély. Sajnos a tapasztalatom fülhallgatók terén kimerül az említett JVC, illetve egy Media Marktban kipróbált 160000-es fülhallgató hangzásában (az hihetetlenül jó volt, nem akartam elhinni, hogy egy fülhallgatónak lehet ilyen hangzása ). Így nem igazán tudom, hogy mit várhatnék el tőle reálisan, viszont ennél komolyabbat szeretnék venni.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az árkategóriában lehet-e találni olyan fülhallgatót, ami már némi basszust is képes produkálni? Vagy jobban járnék, ha maradnék a vezetékesnél, és azért a 15000-ért inkább vennék egy kicsit komolyabbat? Ezesetben melyiket ajánlanátok?Ár: 15-20e
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg zene
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretném, hogy érezhető basszussal lehessen zenét hallgatni rajta. Társasház miatt más lehetőségem nincs nagyobb hangerőn zenét hallgatni.
8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan, bár a DigitalKO-tól rendeltem, egyszerűbb lenne kicserélni a szimpla visszaküldés helyett.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Főleg PC, néha talán telefonElőre is köszi a válaszokat!
-
Bodz
nagyúr
válasz #16820480 #43671 üzenetére
A K712 engem is érdekel, sajnos még nem hallottam.
(#43674) contaxg: Jöhet, köszi! Ebben a formában még bőven belefér ez a hsz.
(#43682) gOldie: A K612 egy jobb fejhallgató, ugyanakkor sokkal nehezebb hajtani, és a forrásra is sokkal kényesebb.
(#43689) Illesvik: A Rolandon lévő hártyás, vacak párnaborítást én kerülném. Izzasztó, nem is túl tartós.
(#43690) K1LLMy53Lf: Akkor inkább az M30X, de nem hallottam még VSD3S-t, csak olvastam róla. Az AT hangja valószínűleg azért nem lesz olyan ideges. A HD661 magasai is kíméletesebbnek tűnnek.
(#43698) K1LLMy53Lf: A Takstar oldalán van anti-fake check, szóval valószínűleg hamisítják.
-
raziel01
veterán
Én hallgatok mindenféle zenét, pop, rock, disco stb....
Én úgy állítottam be az EQ-t, hogy a mélyeket kicsit csökkentettem. A magasakon meg picit emeltem.
Így nekem jó.Alapból nekem túlzóan sok a mély.
Félig nyitott fejhallgató, sokan kérdezték hogy a külvilág felé mennyire hallatszik.
Vele egy szobában azért hallani. Másik szobában tudnak aludni, nem hallatszik át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...