-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz icecave #21299 üzenetére
Inkább csak szimplán időrabló lenne ennyi rendelgetés/visszapostázás (+pstkltsg).
A K518 az fülre ülő; pont az a méret, ami nekem pl. nyomja a porcomat. A K450 viszont kisebb és puhább párnával rendelkezik, teljesen megszoktam, hogy a fejemen van, ha nem lennék amúgy füles-párti utazásnál, akkor ezt venném magamnak. De én nem Te vagyok. (kényelem szempontjából viszont adnék egy próbát a "négyszázas" AKG-knek is)Amúgy mi lenne az a tuti fejes, amit szíved szerint megvennél?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
nagyúr
Köszi, volt is k430 a Mammutban, de nem is próbáltam fel, mert fülre illeszkedő, nem fül körül felfekvő volt (vagy hogy mondják ).
Összeszedtem akkor az "olcsó" kategóriát, ezeket ajánlottátok a 10k alatti szegmensben, ennyiért tudom megvenni őket, ilyen feltételekkel:
- Invotone HD2000 ~7k, új, garos (sokak szerint kevés a basszus, többre számított a leírások alapján)
- Superlux HD-681 ~7k, új, garos (sokak szerint kevés a basszus, többre számított a leírások alapján)
- AKG K511 ~8k, új, garos
- Sennheiser HD 419 ~9k, 1 hét garancia, újszerű,de nem tudni, mennyi idős
- Sennheiser HD 205 ~7k, 1 hét garancia, újszerű,de nem tudni, mennyi idősEzután jön a 11-14k-s kategória:
- AKG K430 ~13k, új, garos
- AKG K518 ~14k új, garos
- Sennheiser HD 429 ~12k, 1 hét garancia, újszerű,de nem tudni, mennyi idős
- Sennheiser HD 439 ~12k, 1 hét garancia, újszerű,de nem tudni, mennyi idős
- Sennheiser HD 449 ~13k, 1 hét garancia, újszerű,de nem tudni, mennyi idős
- Beyerdynamic DT235 ~12k, új, garos, de sok vélemény szerint basszus az nincs.Ennyi. Egyelőre nem gondolkodok efölött, mert ott már tudom mit vennék,ha annyit rászánnék. Ezek közül előnyben, ami fület körülölel és nem rajta fekszik, valamint mind zárt, szóval azt nem kell külön kikötni.
Nem tudom, kihagytam-e valamit valahonnan, de még mindig MÉLYORIENTÁLT-at keresek, mert közben sokan ajánlottak olyat is, ami mint kiderült, egyáltalán nem volt az, mikor utánanéztem.Tudom, már az agyatokra megyek, legalábbis már a sajátomra is mindenképp, de sajnos nem élünk olyan időket, hogy az ember megvegye mindet majd azt tartsa meg, ami bejön. Lehetne mondjuk mindet megrendelni neten, majd 8 napos elállásra hivatkozva visszaküldeni egy kivételével... bár jogom van hozzá, ez azért szerintem görénység, vagy csak szimplán nincs pofám hozzá
-
.DLL
veterán
válasz icecave #21295 üzenetére
AKG K430? Kedvencem ebből a piciből a K450, de az kicsit drágább, viszont szerintem jó ideig nem kellene lecserélned. Pont úgy találták el a méretét, hogy a puha párnája miatt jól is szigetel, és már nem is nyomja a fülem szélét, a mély pedig elég durva benne, szerintem nem csalódnál. A K511-nél 1000szer jobban szigetel. Ez igaz a K430-ra is de annak a hangja véleményes, azért mondjuk adnék 12-13k-t de ennél drágább. A 450 viszont 20k-ért nem rossz vétel, próbáld fel őket.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
pucz
senior tag
válasz icecave #21295 üzenetére
Én is belekavarodtam, de végül meg lett (volna) a kiszemeltem. Csak most kitaláltam mást, és inkább úgy vagyok vele, hogy később, de akkor egy komolyabb. Addig kuporgatok, és addig untig elég az előbb említett Canyon. Szerintem olyasmi lehet, mint a Maxell Wild Audio (ha nem jobb..).
-
nagyúr
Épp ezért nem tudom, mit csináljak, nem akarok rászaladni a nagy f*szra, vagy hogy is mondjam... Ott a HD 449, amit be tudok szerezni 13-ért tökéletes állapotút,de gari nélkülit, és nem tudni mennyi idős, vagy marad látatlanba, amiket írtam. ajánlották a HD2000-et is, de vásárlói vélemények szerint pont nem basszusorientált. K511-el írtam,hogy én mit tapasztaltam, MM-ban tudtam csak kipróbálni. Nem tudom már, egyre jobban bekavarodok. Hova is kellene még elmennem hallgatózni, nem tudom. Egy szerencsém,hogy a melómmal kész vagyok ,csak renderelgetnem kell, amit megcsináltam, így tudok mászkálni hallgatózni itt Pesten.
A legnagyobb baj az, hogy ugyanarra a fülesre is vannak ellentmondó tapasztalat leírások, pl. egyik ember szerint szétveti a fejét a basszus, a másik meg azt mondja, hogy kevés. Az ok, hogy mással hajtja mindenki, de csak lehetne hallani azért egy alap szinten,hogy "hova húz" egy füles nem?
[ Szerkesztve ]
-
pucz
senior tag
válasz icecave #21293 üzenetére
Nem akarok belepofázni, és nem is vágom úgy ezt a témát. Nem is akarlak rábeszélni hülyeségre, csak láttam AKG-t is néztél.
Nekem 512MKII volt. Mit ne mondjak, borzalmas mélyben. Kopogós, erőtlen. De lehet csak a meghajtó eszközeim voltak a nem hozzá valóak. De akkor is, ennyire szarul nem szólhat valami. Magas, közép nekem tetszett.
Amit jóelőbb linkeltem Canyon fejes, kenterbe veri (szerintem). Bár magasban, középben nem. De nem szól rosszul, sőt, annyi pénzért meg....
Remélem nem baj, hogy leírtam a személyes tapasztalatom. Bár nem hallgattam 511-et, de szerintem nem lehet mély tartományban sokkal másabb, mint a nagyobbik tesója. De ha marhaságot írtam, tessék figyelembe venni, hogy: szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dorien #21291 üzenetére
Megnéztem, de több értékelésben azt írják, kevés a basszus. Nekem meg basszus orientált kell mindenképpen. Voltam egy másik MM-ban,de nem lettem okosabb. K511 volt, de azt elég erőtlennek érzem, persze, LG G2 mobilomra raktam mindegyiket, amiben bár baromi jó a hangchip, azért erősítő nincs benne, nem is fejhallgatóhoz lett méretezve. Sennheiser HD205 bár jó basszusos, tök tompa elnyom mindent, azt tudtam volna jó áron, de most már nem kell HD449 meglepően szépen szól, és bár elég drága, 14k-ért tudnék szerezni, makulátlan állapotút,de garancia nélkül, úgy meg nem tudom, belevágjak-e. 14 körül más zárt nemigen van, max. a Creative live, ami még versenyben van. Egyre jobban azt hiszem, hogy vagy választok egy 15k körüli előbb említettek közül (vagy ha van még ötlet mélyorientáltra, akkor beveszem a körbe), vagy lesz egy k511 8k-ért amíg nem találok egy normálisat 30-40-ért... Minél többet hallgatok meg, annál jobban elbizonytalanodom.... ellenben kipróbáltam egy K514-et, és elég kellemes a hangja, pedig ugye az nem mély kiemelt alapból.
Szívem szerint megvenném a 449-et, de nemtudni mikori, aztán nehogy az legyen, mint a 215-ömmel,hogy szépen tompult el a hangja, ahogy egyre idősebb lett.
-
pucz
senior tag
Hát, a búbomnak biztos nem lenne kényelmes ha az a műanyag rátámszkodna. Kár, hogy semmi párnázása nincs. Amúgy sajna meghallgatni nem bírom. Falun lakok, itt talán csak kínai fülhallgató van, az a 300 ft-os. Van egy infó bolt, ami szintén dísz (még egeret sem kapni).
Szolnoki MM, meg hááááát....
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Ez szerintem jobb választás, bár lehet hogy ez is túl nagy lesz a fejedre, ezért el kell menni felpróbálni: JVC HA-RX300
(P.H.)
-
pucz
senior tag
Szép jó napot!
Idáig halogattam a fejes témát (tegnap volt fizu), úgy gondolom ideje valamit beszerezni. Mivel elhozok mostanság egy Stunt MZ-t, így nem mindegy az ár. Hallgattam ma egy Canyon fejest.
Mit is mondjak? Ennyi pénzért (3000 HUF) must have! Tetszett, ahogy szólt. 2 dolog nem tetszett benne, illetve 3:
- Kábel elég gyengusz, vékonyka.
- Vagy én voltam béna, vagy tényleg az volt a legkisebb méret beállítás, de egy picit nagy volt, és nem szorította kellően a fülem.
- Párnáját szívesen lecserélném valami nagyobb, pihe-puhább cuccra (kérdés: lehet-e?)De azt hiszem ennyi pénzért meg is rendelem, egyenlőre kielégítő volt számomra a hangzás, de inkább az ára!
Esetleg valakinek valami tapasztalata vele?
-
nagyúr
Hát, úgy néz ki jelen állás szerint,hogy 10k alatt a következőket tudom megszerezni:
- AKG K511
- AKG K518
- Sennheiser HD 205
- Sennheiser HD 419Ezek közül kell döntenem, ha gyorsan le akarom tudni ezt a vásárlást. Szívem szerint a 419-est venném, de a vékony kábele visszatart, a 202-esem is viszonylag hamar megszakadt. 511-et hallottam, 518-ról meg írják,hogy nyomja a fejet egy idő után, pár óra elteltével kényelmetlen. 205 meg olyasmi lehet, mint a 215-öm, csak nem cserélhető kábellel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #71562240 #21279 üzenetére
persze, ez igy van. ha meg kiegeszitonek akarja az ember hasznalni akkor a meret/lathatosag nem feltetlenul hatrany (elvileg a beats modellek jelentik a konkurenciat).
.DLL: jo, en is ismerek olyat, aki AKG K242vel szokott utcan jarkalni. illetve hang speces game designereken szoktam neha otthoni HIFI fuleseket latni meg utcan.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
Most nézem csak, hogy ha mélyorientáltat akarok, aminek a fülpárnái szövet borításúak, nem bőr/műből, akkor gyakorlatilag 25k-ig Beyerdynamic dt 235 és kész?
-
törölt tag
válasz proci985 #21278 üzenetére
"...hiaba telefonra talatak ki, arra szerintem overkill: tul nagy, tul sok helyet foglal, tul nehez..." Mihez képest. Az árkategóriájában ez a viszonylag hordozhatóbb típusok közé tartozik úgy, hogy azért a hangminőség kívánalmainak is eleget tudjon tenni. Ez egy kb. középen megkötött kompromisszum a mobilitás és a hangminőség ellentétes követelményei között.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz proci985 #21206 üzenetére
na megjott a Sony MDR-XB910
csomagolas rendesen ki van parnazva, ket lecsatolhato kabel (mikrofonnal es anelkul), 6.3mas atalakito viszont nem jar hozza. az AKG K530 atalakitojaval nem szeretik egymast, szoval gepre nem tudtam meg radugni tesztelni. a kabel eleg rovid, szoval nem hifizeshez lett kitalalva.
kulsore relative kis helyen elfer, jo az anyagminosege. picit nehez az AKGmhez kepest, viszont eszmeletlenul massziv.
ami pozitivum: a tesztekben kiemelt rendkivul boomos hangzas a gyakorlatban annyira nem veszes. kicsit basszusnehez, de nexus4re kotve mp3al a szokasos kihallhato mp3 tomoritesi hibak zavarobbak voltak.
az AKG K530nal picit teltebb a melye, de osszessegeben a Sony jobban szol. ami mondjuk egy alapbol dupla aru, par evvel fiatalabb fulestol annyira talan nem meglepo. tobbi referenciapont egy a-jays four es egy klipsch s4.
ja igen: teszteltem direkt basszusnehez darabokkal hogy szetesik-e a hangkepe (Modeselektor - Godspeed / Pretentious Friends / Black box byteone mix, Nine Inch Nails - Burn, Major Lazer + Snoop Lion - Gotta get away, Venetian Snares - Die die die Winnipeg die f*ckers die, Crystal Casltes - Plague, DK8 - Murder was the bass, loefah - goat stare). ill elokaptam Venetian Snarestol a Ketsarku mozgalom / szamar madarat, avagy a breakcore / neoklasszikus mashup altalaban nem szokott szepen szolni kiegyensulyozatlan fuleseken
namost: alapbol 200 fontos fulesem meg nem volt. a pici melynehezseg szerintem meg elfogadhato: amire nekem kell, annal nem ez lesz a legnagyobb baj. az AKGnel szerintem jobban szol, a tere elegge pontos es szeles, a picit erosebb basszuson kivul szepen szol. a Klipschhez kepest meg eg es fold a kulonbseg. az a-jaysnal szinten jobb, legnagyobb kulonbseg, hogy a jays kabele imadta felvenni a ruhahoz verodes zajat (menet kozben nagyon idegesito volt), ezt a Sony lapos kabelevel kikuszoboltek.
az AKG elsore kenyelmesebb (a Klipsch kanyarban sincs), de megiscsak azt a fulest hasznalom kb 2008 nyara ota, szoval ez nem mervado.
viszont, amit nem ertek: a kiegeszitok alapjan hiaba telefonra talatak ki, arra szerintem overkill: tul nagy, tul sok helyet foglal, tul nehez. es van annyira jo, hogy lossless kelljen neki, ami viszont telefonnal szerintem kenyelmetlen es macera.
vegeredmeny: 70 fontert szvsz remek vetel volt, elegedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
warenzor
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok valamilyen strapabíró fejhallgatót (mikrofonnal) játékra, zenehallgatásra. 5-6 év alatt a 3.-at nyűvöm el (legutóbbi baja kábeltörés), szóval pénzben is adnék rá és egy komolyabb darabot vennék kb 10-15 ezer forint körül. Mit ajánlanátok?
Otthon használnám a számítógéphez, mindenképpen vezetékest szeretnék. Hogy zárt vagy nyitott legyen azt még magam se tudom, eddig nyitott füleseim voltak, de ha zártat ajánlatok az sem gond, egy próbát mindenképpen megér!
[ Szerkesztve ]
-
Reedly
tag
válasz KERiii #21275 üzenetére
Mérföldekkel jobban szól a az alaplapi után a sound blaster, pedig most egy olcsó fejesem van. Állítólag az Audigy hangkártya még jobb hangú. Vannak még a fejhallgató előerősítők, de azokkal kapcsolatban még nem vagyok képben. Később majd ez irányba szeretnék fejleszteni én is.
-
-
nagyúr
Elugrottam az egyik MM-ba. Amit ki tudtam próbálni, arról leírom amit én hallottam. Nálam volt a telefonom, egy LG G2, amiben mint tudjuk igen jó a DAC, szóval mindegyiket ezzel hallgattam, ugyanazzal a trance zenével.
1. Maxell Retro DJ.: Ebből rengeteg volt, 5k-ba kerül. Volt fehér, fekete. Könnyű, a fejemen jól illeszkedik, de nem fogja eléggé (nem szorít semennyire). Elég jó, a basszus nem rossz, de a többit szerintem elég tompán adja vissza.
2. Maxell Audio Wild: Ez annyira szarul illeszkedett a fejemre, bárhogy állítottam, hogy inkább ki sem próbáltam
3. AKG K511 (10k volt az ára ott): Nagyon könnyű fejes, de egyáltalán nem szorítja a fejet, és bár kényelmes, látom magam előtt, hogy minden tüsszentésnél a billentyűzeten landol. szép dinamikus basszus, a többi tartomány nincs elnyomva, viszont elég hamar kifullad, még kis basszust/hangot ráadva erőlködik. A retro Dj. ebből a szempontból jobb, jobban lehet neki adagolni a hangszíneket, nem recseg be.
Volt egy Beats Solo, de az annyira retkes volt a sok próbálgatástól,hogy inkább nem tettem a fejemre. Amit még sikerült kipróbálni, az egy Sennheiser HD 419 (17k a MM-ban) volt, szivacsos fülpárnával. Jó volt a hangja, nem fulladt nagyobb hangerőn sem, elég jól szorított. Persze, biztos vagyok benne, hogy azért is tetszett, mert ehhez a hangoláshoz vagyok szokva (HD 202, és HD 215).
Okosabb nem lettem, 1-2 beyerdynamic-ot ki akarok próbálni, hogy tudjam a különbséget, viszont azt is megállapítottam, hogy a bőrborítással szemben lehet jobban járnék valami szivacsos/szövetessel, mert sokkal kényelmesebb/kevésbé izzad be.
Egy dolog amit nem tudom, hogyan állapítsak be, hogy befelé mennyire hallatszanak a hangok... Ugyanis az előbb említett 2 db fülesemnél is az a probléma, hogy eléggé behallatszanak a külső zajok, ha épp halkan nézek filmet/hallgatok zenét. Elég,ha a szomszéd hangosabban beszél/kefél/gyereke szaladgál, azt mind hallom. Nem tudom, egyáltalán van-e olyan füles, ami ezt jobban szűri...Így már nem vagyok biztos benne, hogy a 10 alatti kategóriából válaszok, de abban sem, hogy a 20 alattiból... viszont még mindig basszus orientáltat keresek, csak épp a szövetes-szivacsos fülpárnás előnyben
[ Szerkesztve ]
-
-
.DLL
veterán
=(
Nyilván ezt otthon kéne meghallgatnom, ahhoz azért kellő zaj volt, hogy mosottság vs. tisztaság tekintetében ne tudjak biztosat mondani, de karakterre, arányokra az a példány szerintem rendben volt.
(azért is meg kell hallgatnom mégegyszer, mert pont akkor jött oda a MM-os srác, hogy tudna nekem ajánlani valamit, pl. egy Sony-t mondom köszi nem, kipróbálnám ezeket. Aztán ott sertepertélt a sor körül, nem tudtam rendesen figyelni. :/ )(P.H.)
-
törölt tag
Remélem, hogy ugyanazt tapasztalod, mert eddig eléggé egyedül voltam itt az M290 propagálásában. "...nyilván nem egy basshead" Az itteniek többsége éppen azért utasítja el, mert nekik szinte a bassheadség netovábbja - igaz, tényleg nem egy pacsirta. (Ehhez képest mondjuk nem értem, az Audio Wild hogyan nyerhetett polgárjogot...)
(#21265) Meridius11 Creative Aurvana Live!.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Az M390 hangja jóval színesebb, tágasabb. Elvileg viszont kényelmetlenebb külföldi tapasztalatok alapján, bár ez nekem őszintén szólva nem tűnt fel próba közben.
Meridius11: gondolom nálad is pont ott tört el, ahol a sugárzó kapcsolódik a pánthoz. Anyám is ott törte el jobb oldalon. De örültem neki, mikor hazaértem suliból, és megláttam az asztalomon két darabban.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Fura, MM-ban hallgattam, ehhez több dolog is hozzátartozik:
-egyrészt nincs csend, morajlás volt, ennek megfelelően (szerintem) elég nagy hangerőn hallgattam
-feltettem, és meglepő volt mennyre tompítja a háttérzajt, (sok már fejessel ellentétben) ennek megfelelően nem volt zavaró a morajlás, és korrektnek tűnt a hangja, nyilván nem egy basshead, de nekem, aki az vagyok, elegendőnek tűnt a mély és felüdülés volt a sor végén meghallgatni ezt.De kiderült már számomra, hogy egy meghallgatás nem meghallgatás, ennek megfelelően újra fel fogom próbálni, és az M390-es nagytesóját is.
(#21263) Jim74:
Akkor a Superlux 681 EVO.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Meridius11
aktív tag
Máig visszasírom, tényleg hihetetlen kényelmes fejhallgató. Csak sajnos a pántja 1-1,5 év után törik (2-vel jártam így), és a hangminőségben is messze alulmúlja a mostani Creative 3d Sigma-t.
Esetleg ha 15 ezerrre feltornázom a keretet, találok az SE M290-hez hasonlóan kényelmes fejhallgatót? Cél továbbra is játék-film-kevés zene, legyen félnyitott/zárt. és legyen erőteljes, de azért nem túlzásba vitt basszusa.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Lehet, az én fülem van rosszul bekalibrálva, de volt nálam egy ideig Pioneer SE-M290, és nagyon élettelennek tűnt számomra. A terhelést enyhe mélykiemeléssel sem tolerálta közép hangerőn, pedig az pont ráfért volna, csak némelyik számnál elkezdett kissé torzítani. Magasban pedig talán tompább volt még az XB600nál is, vagy csak az X-Fi Xtreme Gamer nem volt megfelelő forrás. A kényelme érdekes módon tényleg kíváló az óriási kosarával, és velúr párnájával. Előtte, és azóta se volt még annyira kényelmes fejesem.
Az XB600 meg egy ,,rohadék", forrásra finnyás dög, mint ahogy azt nemrég nekem is bebizonyította néhány napja Meizu E3 mp3 lejátszóval, amikor kíváncsiságból meghallgattam vele pár számot. Bezzeg ha Audigyről szólaltatom KX driverrel, és Foobarban Kernel Streaming APIról, úgy meglódul, mint annak rendje.
Nem csak a szub mélyek törnek elő jobban, de még a magas is tisztul valamennyit.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz ga_-bor #21254 üzenetére
Hát a HD202 megérett a cserére, ma már olyan ellenfelei vannak akár olcsóbban is, hogy semmi keresni valója a 12 ezer Ft-os kategóriában.
20e-ért a jelenlegi legjobb ajánlat a Takstar Pro 80, bár ha napi 8-10 órát a fejeden van akkor a műbőr párna beizzadhat, megkeményedhet, szóval inkább a plüss ajánlott.-Beyerdynamic DT235 - kényelmes ha nem túl nagyok a füleid - 12k
-AKG K511 - nagy, legtöbb fejre kényelmes, de szintén műbőr párna - 10-11k
-Superlux HD681 EVO - plüss párnával nagy és kényelmes, de félnyitott, így ha üvölteted, akkor kihallatszódhat a zene. - 12k
-Pinoneer SE-M290 - 8k de szerintem áránál jóval többet ér, nagy és kényelmesIgazán olyat, ami nagyon sok basszust ad, nem tompa feljebb, circumaural és még olcsó is nem tudok. Sokan a Sony XB 600-at szeretik, hallgasd meg netán bejön, nekem nem tetszett, viszont pl. az is fülre ülő (de legalább puha a fülpárna).
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
nagyúr
Viszont nekem a 202 által nyújtott basszus elég is...
Majd leírom, mik maradtak játékban, mivel mint előtted is írta a kolléga, MM-ban korlátozottak a lehetőségek, inkább itt kérdezgetek a végletekig, hisz mindet nem tudom megvenni/kipróbálni (ha meg igen, akkor sem a saját zenéimmel).
-
nagyúr
válasz ga_-bor #21257 üzenetére
Nem kötekedésnek szántam, csak meglepődtem rajta, mert pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Sőt, a HD215 még annál is kevesebb basszust ad le, ugyanolyan beállítások mellett, mint a HD 202. Mindegy is, ezek helyett keresek most másikat, azért a nagy érdeklődés Majd elmegyek egy MM-ba és körülnézek, mi a helyzet/ mi van kirakva kipróbálásra.
-
Primary92
senior tag
válasz Dorien #21247 üzenetére
Mert ahogy nézem lehet dönteni a fülkagylókat, meg kifordítani, de a pántot nem lehet behajtani.
Az SJ11-ben ez tetszik. Öcsémnek van ilyen, azon kívül, hogy eltört a csatlakozója, és kicseréltem egy Neutrikra, más gond nem volt. Max egy picit rövid a kábel, de ez nekem magas, a füles pedig nem saját lesz. -
ga_-bor
tag
Helló mindenki. Volt (van) egy nagyon szeretett senheiser hd 202 fejhallatóm, amit nagyon szerettem, olyan másfél éve vettem. Most letettem 3 hétre a cégnél az íróasztalra, mikor visszajöttem, már nem szólt a jobb oldala. Van egy elektrotechnikus munkatársunk, megmérte, kábeltörés. Örülök. Ebből kifolyólag szeretnék egy új fejhallgatót venni. Alapjába véve meg voltam elégedve a minőséggel, bár azért több mélyet el tudtam volna viselni a fülesről.
Szóval, a paraméterek:
- irodában használnám, csöndes helyen, nincsenek hangos képek, csak billentyűleütések
- első sorban zene hallgatásra. napi 8-10 órában. Max néha beesik egy kis youtube.
- a max ősszeg legyen mondjuk bruttó 20k. Deeeee az sem baj ha ennek jóval alatta van
- fület körül ölelő fejhallgató kellene. Volt már ráülős fülesem, 8 órában kényelmetlen volt, főleg szemüveggel párosítva
- zárt vagy nyitott? Inkább zárt legyen, néha szeretem hangosan hallgatni a zenét, nem lenne jó ha mást zavarnék
- mic nem kell, véletlen sem
- nem várok el semmi 'extrát' ebben az árkategóriában, szeretem ha jól ki vannak egyenlítve a hangok, van egy logitech z2300-am, amiben nem sok magas van, szeretem, de ennek ellentéte volt a senheiser hd 202 ami inkább magas orientáltságú. Valahogy meg kéne találni a középutat amiben szép mind a két oldal, és nem riad vissza attól ha rátekerem a hangerőt. A sony nagyon durva mélyei tetszenek, bár lehet az már egy kicsit sok. Aztán lehet beleszokna az ember. A kocsimban harman kardon rendszer van aminél jobbat kívánni sem tud az ember. Minden tartományban dinamikus, nem sok, nem kevés, feltekerve is eszméletlen tiszta magas/mély. Tudom hogy 20e alatt nem találok olyan fülest ami ezt visszaadja, de remélem közelíteni tudunk hozzá. És sajnos notiról hallgatok zenét, integrált hangkártyával. Bár a minőségre sosem volt panaszom, főleg a lossless anyagokkal.Előre is köszi.
-
Ispy
veterán
válasz icecave #21251 üzenetére
Tesztként hallgattam rajta Tankcsapdát, nem érzem kevésnek a basszust, de nem is nyomja el a többi tartományt.
Szerintem használat közben ez azért kihallatszik, tehát nem szigetel le teljesen, otthonra jó, egy buszon már nem biztos.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Meg is jött a Bayer DT235. Kellemes hangja van, könnyű és kényelmes (igaz átlagnál nagyobb füllel rendelkezőknek már nem biztos). Kinézetre elég minimalista, de nekem bejön ez a stílus, szerintem megérte az árát.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
KERiii
tag
Sennheiser HD380 pro -ról van valakinek tapasztalata? Milyen a hangzása? Van benne jó kis dübörgős mély?
-
daneel92
tag
sziasztok!
tudnátok segíteni, mi baj lehet a sennheiser hd 485ös fejhallgatómmal? bármit hallgatok rajta, olyan, mintha csak félig lenne bedugva, háttérzajok hallatszódnak csak, stb. ez egyik pillanatról a másikra történt. néztem a vezetéket, a jack dugót is, de nem látok rajta semmi külsérelmi nyomot (mondjuk nem is értek hozzá,bevallom). mi lehet a gond? ha cserélni kell benne valamit, a jack dugót mondjuk, akkor helyette tudnátok ajánlani hasonló vagy jobb minőségű VEZETÉKNÉLKÜLI fejest? lehetőleg olyat, amin van külön hangerőszabályzó, mert ezen idegesített, és persze a kényelem is fontos tényező. előre is köszi a választ!Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
Cseri0058
őstag
Gondolkodok egy fejhallgató beszerzésén.
A beats eket nézegettem csak eléggé drágák. Ha valaki tud olcsón szerezni szóljon.
Nos olyan kéne ami jól szól van benne elég basszus...összecsukható legyen...kb ennyi...ha valamit tudtok ajánlani azt megköszönném.
Ár max. Olyan 25k -
.DLL
veterán
Ma egyébként vettem még egy SHP-5401-et tartaléknak, mert ilyen fejhallgató a világon nincs még egy, hasonlóval sem találkoztam, ami mindenben úgy, és azt nyújtotta volna számomra ahogy ez (hazudok: LCD-re bármikor lecserélném ), és félek, hogy elfogy, vagy pár év múlva esetleg tönkremegy, és csak helyettesíteni tudom, pótolni nem. Bagóért adják, miért ne? Ennyi.
Most pedig forrás oldalra fogok ráfeküdni, de nagyon, pénzt, utánajárást, hallgatózást nem sajnálva, meg a zenei palettámat is igényesítem, aztán majd 1-2 év múlva újra szóba kerülhet fejhallgató keresés.
Addig persze ugyan úgy nyitott maradok bármire és mindenre.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Nem nyílnak ki a K511 magasai, mert ez ilyen tónus. Egy kicsit rá is ül a felsőmélye a középsávra, ezzel együtt minden információ ott van a magassávjában, csak nem szálldos a fejed felett "éteri" magasként, mert a mélysáv stabilizálja, megköti a teret, és ez helyes. Ilyen stabilnak kell lennie egy tónusnak, egy sztereó térnek.
Az már fejhallgatóban is eggyel-kettővel magasabb árkategória, amikor úgy tudnak viszonylag erőteljes mélyeket kicsiholni, hogy közben a magasak is ki tudjanak nyílni, és szárnyalni fel az egekbe. A K540 például tipikusan olyan, még a fejhallgatók jellemző kinyíltságához képest is feltűnően kinyílik a magassávja - ennek ellenére szeretem azt is, mert nagyon kedvesen szóló fejhallgató, nem a "stúdiós AKG-k" szikárságát adja.
-
.DLL
veterán
Nem nagyon. Egyébként nem tudom hogy sikerült eltörnöd a Wild-ot, szerintem elég strapabíró, vastag; a CAL!-nak ehhez képest nagyon vékonyka szára van, Tyll ki is emelte tesztjében, hogy elég gyengének tűnik. Persze, ha vigyáz rá az ember akkor minden sokkal tovább tart, melóhelyen egy 15 év körüli Beyer DT331-et használok, ami full műanyag, mégis bírja. : O
Talán a Retro DJ acélhuzal pánja tovább fog tartani, hangilag jobb, mint a Wild, és lehet csavargatni, hajtogatni (persze nem üzemszerűen, de rugalmas, visszaáll) ismerősöm fiának vettem ilyet karácsonyra pont azért mert gyerek, és strapabírónak tűnt.
Persze ha a fülkagylóra lépnek rá vagy hasonló, akkor az is szétmehet...(#21211) kammerer:
Teljesen igazad volt, úgy látszik annó visszafelé próbáltam a K514, K512-t és a K511-ig már valószínűleg nem jutottam el.
Az 512 szerintem felejtős, akkor már inkább az 514, de a K511-ben tényleg megvan minden az alsó tartományban is ami kell (ettől függetlenül középben egy kicsit túl erősnek éreztem a magasokhoz viszonyítva, de nem tudom mennyire volt bejáratott, elég újnak tűnt a fejes, lehet hogy bejáratva a magasak is kinyílnak, mindazon által nem volt tompa vagy hiányos)Szóval erősen ajánlott kategóriába került nálam is 10e Ft-ért!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Olvastam az összefoglalót, és olyan kérdésem lenne, hogy milyen mikrofont ajánlanátok? Mert a mostani fejhallgatómon nincsen mikrofon, de viszont kellene a kommunikáció egy pc-s játékban. Köszönöm.
-
Primary92
senior tag
válasz stickermajom #21223 üzenetére
Sajnos ez az Invotone nem tűnik túl hordozhatónak. Koliba kell hordozni.
-
mmat3
tag
Egyáltalán nem fontos hogy mélyorientált legyen mivel mindenféle zenét hallgatok, csak inkább legyen egy kicsit mély. Most az Invotone HD2000 és az AKG K511 között vacilálok. A kettő közül melyik a hangosabb?
Zoli133:Kösz hogy írod, ezt el is felejtettem. Akkor leírom a tv típusát is: Samsung UE39F5000
-
mcs
veterán
A Creative pont circumaural, és nem szoktak panaszkodni az anyagminőségére.
10 ezerig olyat, ami a Wildhoz hasonlóan mélyorientált, és jobb is annál felépítésileg, aligha fogsz találni. Ha beéred kevesebb méllyel úgy, hogy a többi tartomány szebben szól, akkor a Superluxok valamelyikével, vagy az újabban sokat emlegetett Invotone HD2000-el jól fogsz járni 7 ezerért.szerk.: még az AKG K511el is elégedett lennél szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
A Ati digitális jelet küld ki a TV-nek, azt a TV alakítja át analóggá azaz a DAC (hangkártya) a TV-ben van tehát az Ati HD audio nem hangkártya (legalábbis köznyelvi hangkártyának nem mondható), csak digitális jelet szolgáltat.
Sorry, csak az ilyesmit szeretem tisztázni.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
mcs
veterán
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni, mivel az előzőnek kb. 4 hónap alatt (Maxell Audio Wild) mindkét oldala eltört. Hangzásban legalább ilyet szeretnék, csak legyen jóval strapabíróbb. A forrás a TV-m(erre van rákötve a gép HDMI-n keresztül, tehát ATI HD Audio a hangkártya(jobban szól mint az alaplapi via)) és ritkán a telefonom (Motorola Atrix). Olcsót szeretnék (max 15k de inkább 10 alatt) -
törölt tag
Nem igazán tudok sajnos ilyen kialakításút. Bár mondjuk egy fülkagylóba helyezhető (earbud) kialakítás szerintem jobb is ezekén a fejre vehetős cuccoknál, mert jobban is hallani, kisebb, könnyebb eltenni, hangminőségben semmivel nem rosszabbak. Mondjuk az Earpods az kicsit drágább a pár ezernél, de biztosan van valami egyszerűbb Sony, Philips, vagy hasonló cucc ilyen kialakítással.
-
Z_A_P
addikt
Elnezest, lejart a szerk ido.
Megneztem amiket irtal (Earpods, Creative HS730i, Brainwavz M4), ezek nem headsetek, ezek fulhallgatosak. (Earset? )
Nem tudsz esetleg egy egyszeru, primitiv, max par ezert Ft-os 4 szakasos Jack dugost, ami fejhallgatos?[ Szerkesztve ]
OK
-
Cheesy
őstag
Most nyomta a kezembe a postás a Shure 940-es párnákat
Ma este felkerülnek a 440-esre...www.vakbelmutet.hu
-
Primary92
senior tag
Milyen fejhallgatót ajánlanátok 10000 forint alatt?
Elvárás az összecsukhatóság, hordozhatóság. Lehetőleg zárt. Nem utcai viseletre. Nem árt a kényelem sem, jó hang visszaadás, masszivitás... Fontos, hogy olcsó legyen.Melyik az a fejhallgató, ami összecsukható és jó is.
Keresem a legolcsóbb használható fejhallgatót, illetve a legjobb ár-érték arányút 10000 alatt.Audio technica ATH SJ11 vagy AKG K518?
SJ 11-et használtam sokáig, az tetszett hangilag. Lehetne egy picit masszívabb, kényelmesebb, de 1-2 órát kibír benne az ember.
K518 milyen? -
Z_A_P
addikt
Koszonom szepen mindenkinek a tippeket, segitseget.
Megnezem mit ir a leirasa (lenovo thinkpad S430), hogy mifele csati is ez pontosan.@stickermajom: nem, nem neztem USB-s cuccot, nem is szandekozok egyelore.
@kammerer: utananezek!
@Ispi, koszi, es tenyleg jobb ha elobb megnezem mifele allat is ez
@sheratan: Tehat te GSM boltban vettel hozza akkor? Ez S430, de remelhetoleg ugyanolyan mint a te T410-ed.
@.DLL: megnezem.OK
-
.DLL
veterán
A laptopod kézikönyve mit ír arról a csatlakozóról, sokat segítene, ha tudnánk (Te is és azok is akiket kérdezel) hogy milyen a belső kiosztása. Lehet hogy 3 gyűrűs, és egyszerre csak mono-mono felállásban tud működni, fe lehet hogy 4 gyűrűs, mint a telefonok aljzata és akkor egy "normál" 4 pines headset használható hozzá (ezt leginkább úgy találni meg, mint sima fejhallgató, de a kábelén ott a mikrofon és play/pause/hívásfogadás gomb) Ilyenből elég sok van pár-ezer Ft-ért is.
(#21218) KERiii:
-Audiotechnika ATH-M50 a brutális mélyekért
-Beyerdynamic DT770 Pro - a szofisztikáltabb hangért.(P.H.)
-
KERiii
tag
sziasztok!
Fülest szeretnék venni a következő paraméterekkel:
- a brutál basszust szeretem, de mellete a magas és a mély is legyen szép
- circumaural kialakítás, legyen kényelmes 2-3 óra után is
- zárt fülest szeretnék
- zenéhez(elektronikus) kellene leginkább, de játék és filmezéshez is használnám
- vezetékes, mikrofon nélküli legyen
- asus gryphon alaplapi hangkártyáról használom, de később lehet veszek asus xonart
- árban 30k körül gondoltam, de ha nagyon megérné a vételt akkor max 40k -ig de nem muszáj a legdrágábbnak lennie ha nem az a legjobb ebben az árkategóriában!köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Sima, 1000-1500Ft-os telefonos headset valószínűleg gond nélkül menni fog vele. Nekem a T410-en megy, és nem hinném, hogy a Lenovo több féle megoldást használna a laptopjain. Annyira figyelj, hogy lehetőleg iphone kompatibilis kiosztású legyen, azokkal próbáltam, és működik, de például a Nokia használ(t) más fajta bekötést, amivel lehetnek gondok.
-
törölt tag
Kálváriád egyik oka lehet, hogy a laptopod integrált in-out audioaljzata nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyszerre tud inként és outként is viselkedni, tehát nem feltétlenül tud ez az aljzat headset funkciókat ellátni. Az audiobemetek világában külön dolog a vonalbemenet és a mikrofonbemenet, ezért kétcsatlakozósak a számítógépes headsetek. A mobiltelefonok jack aljzata nem a laptopodéhoz hasonló integrált (sztereó) in-out vonalbemenet, hanem headset aljzat, ahol a bemeneti rész (monó) mikrofon bemenet. A laptopod bemenete azonban alaphelyzetben vonalbemenet, és legalábbis kétesélyes, hogy egyúttal mikrofonbemenetként is tud-e működni. Erről persze lehet hogy már meggyőződtél, de feltételezem, hogy nem. Mielőtt bármiféle költekezésbe kezdesz, tisztázd (ha még nem tisztáztad), hogy a laptopod audio bemenete, amellett hogy vonalbemenet, tud-e egyúttal mikrofonbemenetként is működni.
Egyébként alkalmas adaptert elektronikai alkatrészboltokban (LOMEX, Sini, HQNedis, ElektroKontha...) könnyen találsz. -
Z_A_P
addikt
Nem biztos hogy a legjobb topic a kerdesemre, de talan kapcsolodik valamennyire?
Adott egy lenovo laptop olyan jack bemenettel, ahol az audio in/out egybe van. Vm ilyesmi.
Az itthoni headsetnek ket kulon jack-je van, in es out, tehat ezt nem lehet hasznalni vele. Elmentem MM szeru nagy boltba (bestbyte vagy mi), ott meg csak nem is igazan hallottak ilyenrol, es az osszes headset (vagy 20 darab) mind 2 csatis volt. Atalakitojuk sincs. Elneztem egy laptop boltba, itt sem volt ilyen. Denon markaszerizben vegul volt egy 20e ft-ert...dehat heti 1x skype-ra tok felesleges lenne, tehat ez nem jatszik.
Tenyleg olyan egzotikus lenne ez a csatlakozo hogy nem lehet hozza kapni headset-et?[ Szerkesztve ]
OK
-
törölt tag
Nem lepődnék meg a keveredésen, mert míg a K512 és K514 hangja egyértelműen vékonydongájú, magashangsúlyos, addig a K511 legalább a basshead határa, némelyeknek basshead. Érdemes leellenőrizni, mert mert egyébként a K511-nek elég szimpatikus, igényes hangja van a 9-10ezres árához képest.
No igen, nem néztem azt, hogy kinek lesz, lehet hogy a célszemély jobban örülne a ZX300-nak. A K511 hangminősége azonban korrektebb.
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Akkor tehát 10k alatti kategóriában:
- Maxell Audio Wild
- Maxell Retro Dj.
- AKG K51110-20k között pedig:
- Beyerdynamic DT 235 (nem hallatszik kifelé a hang a fülpárna miatt?)
- Creative Aurvana Live!
- Beyerdynamic DTX 910 (azt irják, nyitott, szóval ez kiesett)Ezek alapján az első kategóriában akkor az AKG K511 .ehet a befutó, a másodikban pedig a creative, de a dt235 is ok lehet,ha nem hallatszik ki a zene amit hallgatok (mármint zavaróan).
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #21205 üzenetére
Lehet hogy összekevertem a kettőt? A fülpárna elég egyértelműen beazonosítja a kettőt, nem kéne hogy tévedjek, de ezt az eshetőséget fenntartom, és alkalomadtán meghallgatom újra a K511-et.
(Egyébként ha az említett havercsajnak keres nőies fejhallgatót, akkor ez azért nem a legjobb tipp, szeritnem az említett Sony ZX300-zal jobban járna, kisebb, szebb, jobban hordozható)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz Reedly #21183 üzenetére
Szerintem veri a Superluxokat hangtisztaságban, szeparációban, felbontásban, térben, de kell neki a basszus erősítés / meleg színezés forrás oldalról. Anélkül elég hidegen tud szólni.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #71562240 #21201 üzenetére
Hm ja, Denon D1100, a Creative és a Beyer is kb ennyi (ahogy nézem a Creative egy D1001 átcímkézve... az extra funkciókat a régi XFI hangkarimról ismerem, de nem használtam őket).
köszi a választ, próbálok utánnajárni, hogy melyik legyen.
-
törölt tag
válasz proci985 #21200 üzenetére
Korrektebb hangúak vannak bőven, Creative Aurvana Live!, Beyer DTX910..., de ezeknek a normál áruk ennyi, tehát nem feltétlen jobbak összességében az eredetileg jóval drágábbnál. Próbáld meghallgatni őket.
(#21194) zannor Vezetékest válogass a témaösszefoglaló ajánlójából, ízlés szerint, valamint nézz körül a Takstaroknál (és névváltozatainál) is. Vezetéknélkülit itt nem ajánlunk, esetleg 100ezer felett, de inkább ott se.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM