-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
A témaösszefoglaló ajánlójában lévők nem tetszettek? Pl. a Maxell Retro DJ vagy a Sennheiser HD229?
Ami nincs közöttük, mert új, de jó, az a Takstar/Invotone HD2000, ez kényelmes, circum (bár nyáron sanszos, hogy befülled) könnyen hajtható, enyhén V karakter, árát megéri. A Retro DJ-ben több a mély, kevesebb a közép, de jó felbontása van. Kényelmetlenebb. Azt a Sennit csak egyszer hallottam és mint tudjuk egy meghallgatás nem meghallgatás, viszont ez a leghordozhatóbb, legkisebb, csak vigyázni kell rá, mert vékonyka anyagból van.
Ezen kívül Superlux 661, ha kényelmes.10 ezres kategória elég széles palettája ki van téve egyes üzletekben, menj el egyszer hallgatózni, mert volt már abból csalódás, hogy meghallgatás nélkül választottak ki fejhallgatót.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Švejk
őstag
Üdv,
Fejhallgatóra váltanék a fülesemről, 10 ezer forintig keresnék általában utcai használatra kis méretű, mobilis fejhallgatót. Írom is a részleteket:
Hol használom?
Utcán, otthon néha de leginkább utcán
Milyen célra?
Kizárólag zenehallgatás
Milyen árban?
10K környékén plusz mínusz valamennyi
Circumaural vagy supraaural?
Nem tudom, majd megmondjátok
Zárt vagy nyitott?
Zárt, lehetőleg.
Mikrofon, vagy anélkül?
Anélkül.
Hangzás?
Kicsit teltebb basszus talán. Legfőképp rockot hallgatok, azon belül is progot/alternatívat, de klasszikus is akad bőven, a mostani vSonic GR06 fejes, amit majd eladok túl középorientált nekem.
Honnan vásárolnám?
Újat szeretnék, akár még külföld is szóbajöhet, de Mo.-ról jobb lenne.
Miről hallgatnád?
Telefonról, tehát legyen elég érzékeny hogy hangereje is meglegyen az igényeimhez.
Mit néztem ki?
MM-ben hallgattam AKG K403-at, gondolom 404 is ugyanaz. Az bejött hangzásra, látványos, kicsit már túl sok is a basszus, de nagyon meggyőzött az áráért. Ilyesmi méretű, kialakítású cuccot keresek.Előre is köszi a segítséget!
Švejk -
.DLL
veterán
-
vodkaboy22
addikt
válasz Spirit #23591 üzenetére
Nem tudom ki és miért terjesztette el azt a tévhitet hogy nyitottban nem lehet elég mély...
Hallgass meg egy DT990PRO/250Ohm-ost 50k-ig nagyon kevés fejes van amiben ennyi mély lenne mint ebben... (Pl Audio Technica M50 de abban más sincs csak mély... )
Hidd el sok és megfelelő mély lehet egy nyitottban is csak mert nyitott egy fejes nem jelenti hogy biztos kevés mély van benne.
Ez másnak is szóltVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
matyi94
senior tag
Fontos tisztazni, hogy milyen forrasrol hallgatnad. Mivel nem emlitetted, igy gondolom telefonrol vagy geprol. Ez esetben csak kis impedancia johet szoba. A teljesseg igenye nelkul: Beyer: dt770 edition, dt880, dt990 (mind 32ohm) Ath: A900x, AD900x, Shure: srh840, srh940 . Ezek itthon is elterjedtebbek. Ha kulfoldrol szeretnel, akkor ajanlom figyelmedbe a Head-fi aprot es ebay-t. Itt neha felbukkan olcson egy-egy Hifiman He 400 vagy Grado is, de ezeket inkabb a perverzeknek. Nekem hirtelen ennyi jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz Spirit #23591 üzenetére
Ezert lenne fontos, hogy kiprobald mielott megveszed. Amugy en nyitottrol is szeretek filmezni es mivel ez tipikusan izles kerdese igy legfeljebb olyat tudunk neked ajanlani, ami nekunk tetszik.Ha nem surgos neked, akkor szerintem gyere el a marciusi talalkozora, ott sokmindent ki tudsz probalni es szivesen segitunk, amiben csak tudunk.
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz korpicschess #23589 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy használtan euból. Két hete volt Head-fin vagy 4 darab is 40 környékén.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
-
Spirit
őstag
60-70k körül keresnék fejest játékhoz,filmezéshez, zenéhez (stílusban Nightwish és társai)amit Xonar D1-ről hajtanék.(később esetleg komolyabb hangkártya jöhet). Mik jöhetnek számításba? DT880? A900X?
Külföldi rendelés szóba jöhet, ha nem kell félnem a hamisítványoktólTalán érdekes lehet, de nem szeretném, ha fejmozgatásra képes lenne lerepülni, mivel később Oculus rift-et is tervezek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
válasz RetepNyaraB #23580 üzenetére
Éhes disznó makkal álmodik.
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
-
contaxg
veterán
válasz saces333 #23573 üzenetére
Ez valószínűleg egy F.O.S. nemzetközi szabvány szerint készült fejhallgató.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
zsocy
őstag
válasz saces333 #23573 üzenetére
Ránézésre inkább a designt és az egyediséget fizeted meg nem feltétlenül a jó hangot. Persze lehet hogy állati jól szól, de nem hiszem hogy közülünk bárki is hallotta már.
Ha neked tetszett és igényed van arra hogy ilyen "érdekes" szinezésű fejesed legyen akkor vedd meg.Mondjuk 30 körül már vannak alternatívák amik biztosan jól is szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
saces333
csendes tag
sziasztok!
ezzel [link] a fülhallgatóval volt már valakinek tapasztalata? én most találkoztam vele (Németországban), és elcsavarta teljesen a fejemet-fülemet, de amatőr vagyok hozzá, hogy mennyire van túlárazva vajon (amazonon van 90 €-ért) -
pucz
senior tag
-
takacsbotond
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
.DLL
veterán
válasz takacsbotond #23562 üzenetére
Szerintem minden párnában szivacs van. Zselés párnát eddig csak kerékpárnyergen láttam, vízzel, olajjal tölteni kicsit kockázatos lenne, homokkal tölteni meg simán hülyeség, mert nehéz lenne mint a beton.
Van egy támaösszefoglalónk, ajánlóval, Egyébként Superlux 668B, vagy
Takstar Pro-80/ LDSystems HP800 Pro, kicsit V-s karaktere van, tiszta magasakkal és kellő méllyel. Nem egy bass-head, de nem is azért ajánlott.
Esetleg Digitech Pro Monitor, az komoly, csak nehéz hozzájutni.
Árban feljebb, ha írtad hogy használt is jó vadászhatsz egy Beyer DT-770 Pro-t, az tuti.(P.H.)
-
SsPL711
őstag
válasz takacsbotond #23562 üzenetére
Inkább nem ajánlok semmit
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Fejhallgatót keresek kb 20kért, használtan, mostani Philips fejhallgatóm már az utolsókat rúgja...
Ami fontos: tiszta, szép hang, dinamikus hangzás, erős mélyek, ne legyen dobozhangja, lehetőleg ne szivacsos párnák, zárt, vagy félnyitott, és ne az a fülhallgató méret.Eléggé mélypárti vagyok...
Mit tudnátok ajánlani?[ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
pucz
senior tag
Üdv.
Teszteléshez szerintem kíváló. Szépen szól már hangfalon is mikor beindul a zene.
Bele sem merek gondolni, mit művelne egy High-End hangfal+csöves erősítő kombináción, vagy egy High-End fejesen!Szép estét mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
válasz korpicschess #23557 üzenetére
Pontosan nem tudom, hogy műxik ez a dolog.
De van valami konvertáló adapter,csak még nem találtam meg
Meg vanzsocy:
Kiszedtem az egyik hangfalamból egy kis vatelint[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
-
SsPL711
őstag
válasz korpicschess #23552 üzenetére
Nem kezeli, hanem a 4 pólus miatt nem a megfelelő pólusok érintkeznek.
-
mikersz1
senior tag
-
.DLL
veterán
JBL vatta, nem lehet szar...
(#23543) rolikaboy199: Az első kérdésre a thèma összefoglalója felül, segít választ találni (ajánlások a végén) Ami nincs benne és ajánlott, az a Takstar/Invotone HD2000. (lehetne frissíteni, kiegészíteni az ajánlót )
(#23551) mikersz1: MM-ban, mindig van, Tusco-ban is általáben, vagy felhívod a nomono.hu-t náluk is van raktáron.
(P.H.)
-
korpicschess
veterán
válasz SsPL711 #23550 üzenetére
Igen, más kiosztású a jack csatlakozó, azért lehet probléma, csak nekem most nincs fülesem, hogy kipróbáljam. Nem gondoltam volna, hogy alapból is kezel mikrofont, ha van külön mikrofon bemenet, de eszerint igen.
mikersz1:
MediaMarkt -> Retro DJ[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
mikersz1
senior tag
Hali.
Tudnátok ajánlani normálisabb fejhallgatót maximum 5500 értékben? Maxell retro dj-re várok már hetek óta az edigitalnál, de nem akar érkezni nekik raktárra.
-
LógaGéza
veterán
válasz korpicschess #23547 üzenetére
Eszembe se jutott volna, hogy ez is működhet, de kipróbáltam, és megy, köszönöm a tippet Kicsit furcsán néz ki itt ez a 5 méteres kábel, de legalább el tudok menni a hűtőig
Igazából már megrendeltem azt az átalakítót amit linkeltem, legalább nem kell majd külön mikrofon, addig meg marad az extra kábel."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Na az AKG K551 nem a legjobb párosítás a Xonar U7 mellé... Sajnos nyomni kell rajta a "felvevőgombot" hogy normálisan szóljon...
Marad a kábelcsere, vagy egy ilyen kábel... Bár inkább az utóbbi a garancia miatt...[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
SsPL711
őstag
válasz rolikaboy199 #23543 üzenetére
Szerintem ezt a játékos headset topikban kérdezd meg
-
rolikaboy199
csendes tag
Üdv!
8-12000 között milyen fejhallgatót ajánlotok?
(Ozone Rage ST fél év után nem szólt az egyik oldalt...)Thermaltake SHK002ECBU TT eSports SHOCK - Vélemény erről a fülesről?
-
SsPL711
őstag
Vatelin-nek hívják.
Hangfal DIY project-ekben használtam.(Kabát bélésekben is használatos)
Nem tudom van e még otthon nekem, ha más nem lesz, kiszedek az egyik úgysem használt hangfalamból
Meg valami filc karika is kell a meghajtó köré, ha jól vettem ki a leírást.[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz SsPL711 #23537 üzenetére
Megnéztem a 660 modder oldalt amit linkeltél, és ott valamilyen vattát tömnek a fülesbe, "synthetic filter wool"-nak hívják, akváriummal kapcsolatos anyag lehet.
Ilyesmit hol lehet szerezni, vagy mi ennek a magyar neve? Ti mit használtok ilyesmire, már ha van valaki aki ilyennel próbálkozott?
Kipróbálnám ezt a modot ha tudnám mi ez a matéria. -
bANDYka
tag
válasz Dorien #23538 üzenetére
Ez jó hír, főleg annak tudatában, hogy végül is a SL330-as mellett döntöttem és már meg is rendeltem, holnap érkezik. Azonban sajnos előzetesen nem tudtam hol meghallgatni, viszont nem egy 50k cuccról van szó szóval. Olcsósított puha párnát próbálok én is ebayen fogni 3000-et simán megérne.
Nagyon köszönöm a javaslatokat, tapasztalatokat, hozzászólásokat!
Leírom a tapasztalatokat ha megérkezik, Kb. mennyit kell járatni mielőtt eléri a kellő üzemórát az elvárt minőséghez?
seeing is believing...
-
Dorien
veterán
válasz bANDYka #23527 üzenetére
Superluxnál a félnyitott fejeseknek kisebb a szorítóereje (3.5N), mint a zártaknak (5N). Utóbbinál kell az izoláció.
Na meg a félnyitottak jobban szellőznek is, természetesebben szólnak, nagyobb térrel..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
SsPL711
őstag
Bocs, lejárt a szerkesztési idő.
Megtaláltam a tömítés moddingot, amire gondoltam én is, hogy nem ártana, a közép színezés kiküszöbölésére.
Akiket érdekel vagy akinek hasonló problémája van a Slux HD660-al, ITT megtekintheti, miként lehet megtenni.
A linken nem csak a "tömítéssel" kapcsolatos moddingok találhatók.
(Nem próbáltam még ki, fogalmam sincs, hogy javít e valóban az általam jelzett problémán)[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz SsPL711 #23532 üzenetére
Akkor jó, 681-nek eléggé erős volt, és a hangképet is eltolta mert szembetűnő volt. Azt olvastam, hogy a 660-nak még a 330-nál is visszafogottabbak a magasai, de szerintem ez ilyen Slux filozófia, hogy sok magas és akkor részletesnek tűnik pár perc hallgatózás után, és ha megvetted, akkor már jó a gyár. Ez most egy kicsit gonosz volt. Mindenesetre kicsit leszűrve is, a magas tartalék megvan benne, a részletek ugyan úgy jönnek, csak nem üvölt, hogy RÉSZLETEK, hanem minden a helyére kerül.
(P.H.)
-
SsPL711
őstag
válasz matyi94 #23533 üzenetére
Mint írtam nekem nem bántó a magas.(Biztos már süket vagyok )
Ellenben a driver mögötti rész, nem tudom pontosan hogy kell megfogalmazni, ami elzárja a külvilágtól a hangszórót, színezi a közép tartományt, műanyag doboz hangja van.
Ezt valami hangelnyelő matériával ki kell tömni, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bANDYka #23527 üzenetére
Megéri.
Nem azt kell nézni, hogy júj, de hát majdnem annyi mint a fejes, nem 50ezres párnáról van szó. Azt kell nézni, hogy együtt is 15-18-ért van egy jó hangú, tartós, kényelmes fejhallgatód. Még megcsinálnám hozzá ezt az RLC szűrős kiegészítést is, sokat javít a bántó magasakon.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
SsPL711
őstag
Én addig biztos nem cserélem le a párnákat ameddig le nem rohad róluk az a hártyás műbőr réteg.
Nekem nem izzasztja a fülem, inkább a szorítóerő erős nekem egy kicsit, a fülem pont belefér.
1 óra használat után már kell igazgatni a fejemen mert eléggé "harap".Valamelyik hangtartomány kissé dobozhangzású, utána nézek, hogy lehet e javítani rajta valamilyen mechanikai megoldással, mondjuk kibéleléssel.
Egyébként teljesen meg vagyok elégedve vele, főleg a mély hangok reprodukciójával.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
-
zsocy
őstag
válasz bANDYka #23523 üzenetére
Az főleg attól függ neked mekkora fejed és füled van.
A 660-as zárt, szorít is eléggé, de az én fejem nem kicsi. Kollégám 681F-e könnyű hozzá képest és nem is szorít annyira. Nekem a 660 kb. 1-2 óra után kezd befülledni és kényelmetlen lenni, akkor 5 perc szünet kell. -
SsPL711
őstag
Ezzel jobban szól a K242HD is, több a mélye.
-
SsPL711
őstag
válasz bANDYka #23513 üzenetére
A specifikációk alapján azt látom a 330 és a 660 közti különbségnek, hogy a 330 az nehezebb és félig nyitott.
Kategóriájukat tekintve a 660 monitor füles, a 330 audiophile besorolást kapott.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
SsPL711
őstag
válasz bANDYka #23513 üzenetére
Igen a nyitott/félig nyitott azt jelenti, hogy kifelé szivárog a hallgatott anyag.
Tehát hallják amit hallgatsz, de a nyitottaknak nagyobb a színpad tere, általánosságban.Ha a teszt alapján nem tudsz dönteni akkor nem tudok segíteni, mivel a 660 is említve van a 330-hoz képest is.
Ha végkép nem tudsz dönteni akkor össze kéne hasonlítanod hangzás alapján, kipróbálás útján, természetesen.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
bANDYka
tag
válasz SsPL711 #23512 üzenetére
Na a baj hogy elkezdtem böngészni és előjött még egy típus a 330-as, erre azt írják félig nyitott félig zárt, Ez az első HSZ alapján azt jelenti hogy kifele jobban fog hallatszani a hang?
Valakinek van esetleg tapasztalata 330 vs 660 melyiket érdemes az igényeim alapján?
EZ a teszt jó, de nem igazán tudok dönteni ez alapján.
Bocs láma vagyok a témában.
seeing is believing...
-
SsPL711
őstag
válasz bANDYka #23510 üzenetére
Ha nincsenek túl nagy igényeid akkor igen, meghajtja az alaplapi is (mármint a HD660-at ha arra gondolsz).
De nem a legjobbat hozza ki belőle.
De vannak elég jó alaplapi hangkártyák is, az enyém is meglepően jól "muzsikál".Közben már otthonról hallgatom a HD660-at, az említett Denon-ról (PMA-300V)
Elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
Audioengine D1 a forrás, vagyis PC a forrás, de ezen a DAC+AMP-on keresztül.
Otthon meg, tegnap óta ilyen "lánc" van, PC -> D1 -> Pioneer Stereo erősítő, Pio-ba megy a füles.
(A Pio erősítőt az AKG 242HD miatt kötöttem be, mert kevésnek éreztem a D1-et az AKG-nak)De lehet, hogy ma kicserélem a Pio-t egy mégrégebbi Denon Hi-fi erőlködőre.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz SsPL711 #23506 üzenetére
Nekem is 660 Slux van, csak megerősíteni tudom a leírtakat. Masszív, minőségi, jóhangú fejes kevés pénzért.
A gyári párnák picit izzasztanak hosszabb hallgatás után, de ez orvosolható a Beyer párnákkal, és a hang is lehet jobb tőle.Nálam viszonylag erős rendszer hajtja (Egy Lupus mk3 koaxon és egy Champ erősítő), nincs is semmi panaszom rá. Ha kell odacsap, ha kell van tere (zárthoz képest persze), de tud finomabban is szólni. A Champet ha fél hangerőre tekerem megsüketülök
Talán a magasokból van picit több hosszú hallgatásnál mint amit én szeretek, de alapvetően ez egy kiválló, masszív fejes.
Én már használtan vettem itt a fórumon, naponta hallgatom úgy 4 hónapja, de szinte semmi nyoma, mintha új lenne.Akinek nincs sok pénze, zártat szeretne, annak csak ajánlani tudom. Mondjuk az erősítést és a jó forrást nagyon szereti, de ez kb mindenre igaz.
-
Dorien
veterán
válasz bANDYka #23504 üzenetére
Az hogy rendben van, az relatív. Az alaplapi hang is jó sokszor, amíg az ember nem hall egy dedikált hangkártyát vagy DAC/AMP-ot. A Xonar DG / DGX elvileg szebben szól, van köztük azért 8 év technológiai különbség. Meg ahogy nézem az Audigy 2-n nincs dedikált erősített fejhallgató kimenet. Mondjuk a HD2000-t szinte bármi meghajtja.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
SsPL711
őstag
válasz SsPL711 #23502 üzenetére
Meg kinézetben is jobb bármelyik általam birtokolt 10ezres kategóriánál.
Sokkal komolyabbnak néz ki mint az ára alapján gondolná az ember.
Az meg főleg tetszik, hogy kinézetre a Beyerdynamic DT770-re hajaz.[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
Komolyan mondom, hogy nem rossz, sokkal rosszabbat vártam.
Nem sokat tudtam itt a melóban hallgatni még, de eddig megvagyok elégedve, egyáltalán nem érzem olyan csalódásnak, mint mikor 50ezerért megvettem, meghallgatás nélkül az AKG-tÉs még a laptop is simán meghajtja.
Az MP3 lejátszó az már elvérzett rajta.Meg még bejáratós, sztem lesz még jobb is a hangja, de 10rongyért sokkal jobb mint a Sony XB400 vagy a HD202-esem, anyaghasználatban is, robosztusságban is.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok