-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
okezsoke
tag
válasz Exodius #21998 üzenetére
Ugye hogy ezt csinálják?
Tökre megörültem, hogy árgépen 25 a 34 ezres JBL J88. Elszántam magam, mert tényleg annyira jó volt hallgatni (oké, eddig sosem volt rendes fejhallgatóm), erre most aszondja valaki, hogy 7 ezerért jobbat kapok Superlux márkanéven. Elég felháborító. -
Exodius
őstag
Nem tudom, hogy csináljátok de lassan kezd bevonzani ez a Superlux-őrület. Ez a HD-660 nem a Beyer 770-es koppintása? Mit tudtok róla? Annyit levettem a beszélgetésekből, hogy ár-érték arányban valami kur*a jók.
-
GML
őstag
Benéztem. Az extrémbe megyek be pénteken/szombaton. Hétfőn fel kell adnom az AT füles rendelését, ha azt akarom, hogy megjöjjön időben. És jó lenne addig összevetni a listán lévő többivel is. De az is lehet, hoyg legfeljebb megrendelem és ha nem tetszik, feldobom az apróra 40-45ért.
-
da.Vi
csendes tag
válasz okezsoke #21994 üzenetére
Felhívtam őket egy fülessel kapcsolatban. ( ExtremeAudio )
Se árat, se biztos beszerzési időt nem tudtak mondani.
... holott a honlapjukon ár is van, és várható beszerzési idő is.Helyette arra kértek, írjak email-ben egy hivatalos "kérőlevelet" ... ohhh
Ennek már több mint 2 hete !
... se válasz, se ár, se semmi. azóta sem.Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
AGE-T
őstag
Rossz reklám is reklám?...wth
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
da.Vi
csendes tag
Vettem én is az Árkádia Zeneboltban egy 668b - t, és egy 669 - est.
Nagyon korrektek voltak, a délutáni rendelés eljött futárral másnapra.
Az más kérdés, hogy ( a hangjukról semmi rosszat ) de másmilyen hangot kerestem.Aztán amit hiányoltam belőlük, azt megkaptam a Pioneer SE A1000 - ben.
Tér, textúra, finomságok, részletek, ...Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
.DLL
veterán
Mármint hova mész be? Úgy látom nincs is Mo-on üzletük (de a tévedés jogát fenntartom)(illetve azt is hogy ott laksz ahol van üzletük)
Hú, várjál mindjárt visszakeresem.
Itt: http://www.arkadiahangszer.hu
Nekem közel is volt melóból hazafelé menet, ilyen kis eltéréseknél ez is szempont. :Đ(P.H.)
-
GML
őstag
Szombaton bemegyek hozzájuk. Ott legalább van egy pár olyan fejes, ami tetszik és ki lehet próbálni. Ha beszólnak legfeljebb nem veszek tőlük semmit (meg amúgy sem ). Az meg a másik, ha valaki paraszt, annak általában a tudomására hozom, hogy az.
(#21989) .DLL: Melyik bolt volt az?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Én egy kis körúti hangszerboltban vettem, kemény 200 Ft-tal volt drágább mint a hírös, olcsó Muzikerben, akik ráadásul szlovák ÁFÁ-val nyomják. Akkor már inkább itt pörgetem a GDP-t, nameg egy ilyen kis (nem is volt olyan kicsi) boltban a hangulat is sokkal közvetlenebb.
(P.H.)
-
AGE-T
őstag
válasz gelbelex #21983 üzenetére
Ha ezek lennének a föld utolsó hi-fi boltja, akkor sem mennék ide többé. Olyan szinten lekezelő, arrogáns hangnemben beszélt velem az egyik eladó, hogy nagyon vissza kellett fogjam magam, el ne küldjem melegebb égtájakra...
Soha többé semmit tőlükFor SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #21984 üzenetére
A S. 681 sokkal V-sebb, azon kívül, hogy alapból is erős a magasa, szerintem még levéve is tisztább részletesebb, de tartósan hallgatva tényleg fárasztó, eddig ilyet még nem éreztem. A P. 5401 sem hiányos, csak a leginkább háttérben vannak a magasak.
Középben sokkal jobb, részletesebb, mint a 681, de ez még csak 2 napos, majd kiderül mennyit és hogyan változik pl. egy hét múlva.
Mélyben mindkettő jó, az 5401 a közép miatt testesebb, a szub tartomány közel egyforma, de a 681 is elég jól textúrázott, remélem ez később sem lazul fel számottevően. Max tuning során majd fogok rajta egy kicsit, ha nagyon elszaladna vele a ló.
A tere az 5401-nek teljesen unikum, ha filmet nézek pl, benne vagyok a jelenetben, pont. Ilyet még a DT990E-vel sem éreztem, minden eddigi fejes valahogy távol állt a valóságtól.
De azért a 681 tere is teljesen korrekt, nem unalmas, játszik a füleddel.Ezt a modot tervezem hozzá megcsinálni én is: http://rockgrotto.proboards.com/post/57949
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz okezsoke #21980 üzenetére
A JBL 88, 55 szerintem elég gyengus hangban és egy kolléga szerint gyorsan el is törik a pántjuk a mindennapi használattól is. Nekem az egész Media Markt-os mezőny után felüdülés volt Superlux 681 EVO-t hallgatni, annyival tisztább, természetesebb hangzású volt.
Tin:
Én is a 662B-t javaslom, főleg elektronikus zenéhez.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
.DLL
veterán
Szerintem amelyek ilyen 80-200 Hz körül emelnek, azok testesebbek, keményebbek (nem mondhatom azt, hogy kopogósabbak, mert ez sok mástól is függ) de 1-1 ütés vagy lábdob határozottabb, jobban előtérben van, mértékétől függően akár tolakodó is lehet vagy rámászhat a középre is.
Ami meg szubban emel (és ez nem azt jelenti, hogy felette semmi) az nem feltétlenül mélytúlsúlyosabb, de puhább, és ha felette tényleg egyenes a frekimenet, akkor nem lehet rá panasz Ha pontos, nem kóvályog és nem keni el a dolgokat, akkor az a szub érzés, amikor előjön (amikor a hang is tartalmazza) akkor mosolyra késztethet.
Nekem ez a tapasztalatom.(P.H.)
-
okezsoke
tag
Ezek a Superluxok tényleg elég olcsó darabok. De én nem fogom tudni modolni. És még 7 ezer Ft-ot sem dobnék ki, hogy aztán azt gondoljam de jó lenne a JBL, vagy a vele egy árban lévő a1000. Még ha ár /érték arányban verhetetlennek is tűnik.
Persze ha nincs bolt ahol ki lehet próbálni, akkor elgondolkozom a kockázaton. -
Tin
veterán
végül átnyálaztam a dolgokat, és maradt a superlux 662 (sima) és a 662B. valószínű inkább a 662B lesz a választás, mert 100Hz körül jobban kiemelt, míg a sima 662 meg alul jobban kiemel, de 100Hz körül meg nem.
egyedül az a félelmem, hogy a 662B-ben alul nem lesz elég a basszus, csak a felsőbb részen.
muzikertől amúgy merhetek rendelni?
-
GML
őstag
válasz Kékes525 #21976 üzenetére
Szia,
Az utcai használatot is jó lenne definiálni. Mert pl nem mindegy, hogy általánosságban a Hungária krt 2X3 sávos részén használnád csúcsforgalmi időszakban, vagy Bivalybasznád-külsőn. Zenére szeretnéd használni, vagy csak beszélgetésre?
Ha zenére, akkor az utcai használat miatt inkább fülhallgatót ajánlanék, egy komolyabban szigetelő IEM-et. Ehhez már csak egy BT-s kütyü kell. A Sonynak van egy pár ilyenje, vagy apróról is beszerezhető kicsit kevesebbért. -
Takashi
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a B&O H6 fejhallgatóval kapcsolatban. Nagyon tetszik kinézetre, és jókat is írnak vele kapcsolatban. Ha volna itt valakinek tapasztalata vele kapcsolatban, megköszönném, ha megosztaná velem. Előre is köszönöm!七転八起
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Egy jó minőségű mikrofonos bluetooth fejhallgatót (esetleg fülhallgatót) szeretnék a Samsung Galaxy S2 telefonomhoz, utcai használatra, zene hallgatáshoz.
Tudnátok javasolni valamilyent?
Elnézést, ha off topic.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
da.Vi
csendes tag
Ebben igazad lehet !
Lehetne szélesebb a párnája ! ... de engem így sem zavar.
Nem szoros a fejre / fülre az biztos.
Ez valakiknek tetszik, másoknak nem.
Nekem bejön az biztos.Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
da.Vi
csendes tag
válasz vodkaboy22 #21970 üzenetére
Gondolkodtam AKG 240 Studio-ban is, de szerintem nem bántam meg.
Tudom, az egy nagyszerű fejes, de ennek a tere lenyűgözött.Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
da.Vi
csendes tag
válasz vodkaboy22 #21963 üzenetére
Szerinted hol tart mondjuk a sennheiser 500 as széria tekintetében ?
Gyanítom lépést tart velük !Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
bozso073
tag
válasz DEJVID #21959 üzenetére
Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy takarékra teszi magát? Az adóra, vagy a vevőre, azaz a fülesre? Mint írtam, direkt figyeltem, a ledet, ami az adó és a vevő közötti élő kapcsolatot hivatott mutatni, de ott nincs szakadás, amikor mégis eltűnt a hang pár másodpercre. A tv jack kimenete feltehetően folyamatosan ad ki jelet. Vagy maga a vevő, a füles teszi takarékra magát? Ez önmagában nem lenne gond, ha nem ilyen hamar tenné (gondolom praktikus okokból nem baj, ha egy idő után jel hiányában kikapcsol - pl. elalszol és elfelejtek kikapcsolni a fülest).
Ja, és a korábbi vezeték nélküli füleseim - mint azt írtam is - nem csináltak ilyet, tehát nem kell elfelejteni a vezeték nélküli technológiát. tévézéshez pont elég. Zenéhez persze már madzagos a tuti.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dorien #21925 üzenetére
meghallgatni nem tudom, muzikernél van, így review és görbe alapján fogok rendelni
mindenképp zárt kell, még akkor is, ha a nyitottat jobban szeretem, mert melóba kell, és zaj van, viszont ha csend van, nem akarom hogy szóljon belőle kifelé a zene. superlux 662-esen gondolkozom, kényelmesnek írják, idővel nem szorít, és jól szigetelt.
itt van egy jó összehasonlítás (5. oldal, bal alul)
szóval görbe alapján a 662B a legerősebb középmélyben, felül a 662F-hez hasonló. a sima 662 meg legalul erős, felül meg nem. így görbe alapján a 662B tűnik a leginkább mélyteltnek, ami még felül sem rossz, a 662F meg a leglaposabb. de ahhoz hogy egy ábra alapján döntsek, kellene azért némi összehasonlítási alap
szóval, mit javasolsz/javasoltok főleg elektronikus zenéhez?
-
bozso073
tag
Nos, a márka nem nagy szám (Medion), mivel elsősorban nem zenehallgatásra, hanem - mint írtam is - tv, filmnézéshez használom, amikor nincs lehetőségem az erősítőn keresztül hallgatni ugyanazt 5.1-ben hangfalakkal (egyébként viszont meglepően szépen szól és a 2,4 GHz-es digitális jelátvitelnek köszönhetően mindenféle zajtól mentesen). De tekintettel kell lennem a családra, mivel főleg akkor jutok a tv elé, amikor ők már alszanak. A vezetékes praktikussági szempontokból nem jött szóba, úgyhogy maradt ez. Ami érdekes, hogy ezelőtt volt már SONY, Senheiser, Philips, és utoljára egy AKG vezeték nélkülim (ezek nem 2,4 GHz-sek voltak még). Ugyanazzal a tv készülékkel használva azoknál nem jelentkezett ilyen probléma soha. Sőt, pl. az AKG-nál elegendő volt a 0-100-ig skálázott tv hangerőt, mint a 3,5-es jackre kiadott jelforrást 50-ig feltekernem és ez bőven elég volt az adónak. Ennél a 2,4 GHz-es Medionnál viszont fel kell nyomnom max. 100-ra a hangot, hogy kellő jelet kapjon az adó. Viszont ha nem direktben a tv jack kimenetére dugom az adó madzagját, hanem az erősítő (Yamaha) fejhallgató kimenetére és hangerőnek -8 dB állítok be, nem jelentkezik a probléma. Mondhatnátok, hogy akkor miért nem használom így. Azért, mert a házimozi a nappaliban van, este viszont a hálószobai ágyból kényelmes a tévézés és ott viszont hely és anyagi okokból nincs a falra szerelt tv-hez külön erősítő.
A másik megközelítés, hogy ennél a Medion fejhallgatónál nincs gond, hanem a tv-k jack kimenőjele a kevés, hiszen az erősítővel használva nincs gond.
Igazából az lenne a jó megoldás, ha lenne az adón (de sajnos nincs - létezik ilyen egyébként vezeték nélküliben?) egy optikai csati, amit összeköthetnék egy optikai kábellel a tv szintén optikai kimenetével. Feltehetően azon a kimeneten másabb jelerősséggel kapná az adó a jelet.
Szóval nem tudom, mi legyen. Vagy igen, pl. ne nézzek teniszt - legalábbis ne fejhallgatóval. -
da.Vi
csendes tag
Audiofil vagyok, hozzászoktam a jóhoz.
Az SE A1000 közel áll a Micromega trio, Musical Fidelity A120, Triange Norma kombinációhoz.
Semleges hang, csodálatos közép és magas, ragyogó tér.
... és van basszusa is, csak pontos basszus, és nem agyrázó.
... mert sokan ezt hiányolják. Szerintem feleslegesen !Van nálam egy 668b, de az ehhez képest nagyon tolakodó.
Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
da.Vi
csendes tag
Pioneer SE A1000.
Szerintem nagyon érdemes meghallgatni !
Főleg annak, aki szereti a Jazz-t, Komolyat, akusztikus hangszeres zenét, ... , ... !Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
GML
őstag
válasz vodkaboy22 #21957 üzenetére
És az is lemaradt, hogy IEM.
Az E10-et hallottam. Nekem nagyon kevés volt sajnos. Sok mély, kevés közép éppen elég magas. A részleteket pedig úgy ábrázolja, mint Dali a képein...[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bozso073 #21951 üzenetére
Talán nem lényegtelen a márka és a pontos típus, mert egy hozzáértő fórumozó ha talál hozzá szervíz manuált akkor legalább azt meg tudja mondani, hogy lehet-e vele bármit kezdeni, vagy felejtős. Így látatlanban felejtős, mert az adó oldalon kell lennie egy minimális hangnak, tehát kellene egy másik elektronika ami mondjuk figyelné a TV jelét, és amikor csend van akkor kiad magából valamilyen hangot, hogy "éberen" tartsa az adót, de ez nyilván nem járható út, mert az a hang nemkívánatos. Ha nincs nagyon sávkorlátozva az adó akkor e célból mehetne rá (akár állandóan) egy 30-40kHz-es jel amit úgysem hallasz de talán életben tartja az adót, csak hát ez elég hentes megoldás szerintem. Az a baj, hogy túl okosak akarnak lenni a vez.nélk. fejest gyártók, és kitalálnak bele ilyen "feature"-öket.
(#21955) Exodius: Na, melyikre gondolsz?
(#21957) vodkaboy22:
Hát igen, azért a DT770 LE és a SM. E30 nem egy kategória hordozhatóság szempontjából. Az E30-at észre sem veszik rajtad, a 770-nel meg helikoterpilóta leszel.(#21960) GML: "A részleteket meg valami Dali képről másolta."
L0L!
Tudom nem füles topik, de azért az E30 jobb, nem?[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #21956 üzenetére
"de ezzel a sony-val + a DT770-el és az E10-el hordozhatóságban"
Sorry itt nem E10 hanem E30 (elírtam) ráadásul az meg lemaradt, hogy SOUNDMAGICJavítási idő lejárt sorry.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Most már 5 fejesem van, ha gondolod cserélhetünk egy hétre fejest
Válogathatsz:
AKG K240 Sextett 600Ohm
Beyer DT770 & DT990 600Ohm
Superlux HD330 (Beyerpárnával)
PIONEER SE-A1000 (de ez jelenleg Bakonyban van )Hmm Sony hangja:
Kicsit azt mondanám, hogy egész a hangtartomány egészében színezett de nagyon kicsit észrevehetően csak ez szerintem a wolfi8740 miatt van, míg rendkívül dinamikus gyors és pontos is ez viszont az erős TPA6120 miatt van. De egy dologra már rájöttem és ezt még headfin is leírták és igaz, jobban szereti a nagyobb impedanciás fejeseket, míg high gain mellett poti 95% állás fölött hirtelen elkezd nagyon torzítani (szerintem nem csak clipping).
Részletgazdag is és nem érzek oda nem illő részleteket vagy hibákat.
Persze hozzá kell tennem hogy ezt a véleményt ÚGY ÍROM, hogy itt van nálam a MYTEK96 DAC is ami azért egy lépéssel legalább nagyobb felbontással bír! Nem is akarom hozzá hasonlítani...
IPOD-al mint digit forrással viszont olyan hordozható kis király cuccost alkotnak hogy elképesztő! Sose voltam nagy hordozható csoda fun fülesre se tudnék 20-30k-nál többet kiadni mert nem látom utcán értelmét, de ezzel a sony-val + a DT770-el és az E10-el hordozhatóságban új világ nyílt meg előttem! Pl mostanság a környékünkön már megszokott látvány vagyok hogy DT770-el a fejemen megyek le boltba is...[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Exodius
őstag
Nem hittem volna, hogy a Sony képes normális fejhallgatót összerakni!
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #21949 üzenetére
Szeretném egyszer odaadni, hogy teszteld 1-2 hétig, bejönne.
Nem tudom, végülis benne volt minden, max. egy kicsit részletesebben a hangjáról, összehasonlítva eszközökkel amiket ismersz külön DAC és erősítő vonalon.
(#21952) okezsoke:
A Superluxok olyan árban vannak, hogy az ilyen jól hangzó nevű márkákhoz (mint pl. a JBL) képest különösebb kockázat nélkül megvehetők kipróbálni, és a melléfogás esélye sem nagy. Nem véletlenül ajánlott fejesek.
Én pl. most vettem egy HD681-et, mert ennyi pénzt megér, hogy egy több hetes próbának vessem alá, de már most tetszik, és akkor még nem is moddoltam rajta semmit. (a magasaiból le fogok szűrni RC taggal, ez már tuti) de ennyiért nagyon tiszta hangja van.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
okezsoke
tag
Sziasztok!
Az történt, hogy betévedtem a MM-ba. Elkezdtem fejhallgatót próbálni a Nexus 4-gyel just for fun.
És megdöbbentő élmény volt számomra a J88 a jelenlegi agyba dugós fülesemhez képest. Aztán úgy találtam, hogy a többi ott kapható fejesnél is jobb.
Örömmel olvastam, hogy van aki egyetért. Kérdésem az, hogy a konkurenciát (Pl. Supralux) , amit a J88 ellenes topik lakó kolléga ajánl, hol lehet a J88-cal összehasonlítani?
Illetve mi szükséges egy ilyen alapvetően hordozható eszköz PC-s használatához? DAC? Vagy egy jobb hangkártya? -
bozso073
tag
Sziasztok! Vezeték nélküli fejhallgató kérdés jöhet ide? Találtam ugyan egy másikat itt a prohardveren, de eléggé döglött.
Szóval van egy 2,4GHz-es, digitális, zárt fejhallgatóm, márkája egyenlőre nem érdekes. Általában este, tv, illetve filmnézésre használom a hálóban. Az adóegység direktben a tv fülhallgató bemenetére van dugva; a tv hangerő feltekerve. Az a probléma vele, hogy olyan műsoroknál, adásoknál, ahol éppen csend van a sugárzott, játszott műsorban, egy nagyon halk pattanás után a forrásjel "eltűnik", de ha újra elkezdenek beszélni az adott műsorban, akkor visszajön a hang, de csak egy pár másodperces késéssel.Így azonban lemaradok az adott párbeszéd elejéről. Pl. néztem az Ausztrál Open-t (tenisz), ahol az adogatás pillanatában elcsendesedik a nézőtér, a riporter is csendben van, szóval síri a csend. Ilyenkor jön a pici pattanó hang, ahogy a forrásjel "eltűnik", de mihelyt beszélni kezd a riporter, újra visszatér a hang, de 1-2 másodperces késéssel. Néztem az adóegységet (van rajta egy világító led, ami jelzi az adó és a vevő közötti élő kapcsolatot), de a led ilyenkor nem alszik ki, azaz az adó elvileg sugároz. Viszont más csatornákon, ahol folyamatos a sugárzott adás zaja (beszéd, zene, háttérhangok), ott nincs ilyen probléma. Kipróbáltam másik RCA-jack vezetékkel is, hátha ott a bibi, de ugyanaz a probléma.
Várom a segítő szándékú válaszokat, esetleg, ha itt nem tud segíteni senki, ötletet, hogy hol kaphatnék választ.[ Szerkesztve ]
-
stewe2
aktív tag
Jó, igyekszem kipróbálni a K 511-t. Talán valami áruházban van kitéve. Apropó, Pécsett szokott fejhallgatós találkozó lenni? Van itt audiofil húzóember?
Azért a Slux a fővonal, HD 681 EVO vs. HD 330? (pár szóban)Thx stewe
Nem találok Slux topicot
[ Szerkesztve ]
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet, nicket kellene váltanom: stewe71...
-
.DLL
veterán
A nyitott fejeseknek amúgy is nehezebb dolga van a mély tartományban így ez alma - körte összehasonlítás, de tény, ha keveselted, akkor ki kell próbálni más irányt.
(#21939) vodkaboy22:
Jó cikk, bár én mindig olvasnék még-még többet, olyan rövidnek éreztem a bemutatókat, próbáltam szűz szemmel nézni, mintha nem ismerném a fejeseket, de pl. a Sony tényleg új volt számomra, és még olvastam volna róla, bár hiányosnak nem érzem, csak tömörnek.
És yee, a cikk végén lévő fotón ott az SHP 5401-em! Namegy egy LCD3, úgyhogy az előbbi kitérdekel :b (pedig nagyon komoly fejes a kicsike).
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Lacy6
senior tag
-
vodkaboy22
addikt
Gyors halláskárosodásra játszóknak hajrá!
De azt érdemes figyelembe venni, hogy fejes nem fog testet is remegtető mélyeket adni tehát kár a gőzért, hogy igazi mély érzés legyen, másrészről meg a valódi hallásunkat figyelembe véve egy kiemelt mély sokkal nagyobb hangnyomást takar mint egy hangosabb közép. És nem mindegy hogy 100dB hangos mély mellett 80dB hangos közepet hallgatunk (így lesz kb egyhangos...) mert a 100dB mély 1 óra alatt maradandó halláskárosodást okoz
-
.DLL
veterán
Nem feltétlenül mélytúlsúlyosabb a sima, mint a B, csak máshol emel, a B 100-120Hz körül, a sima meg felhozza a szub tartományt, ahol amúgy kevésbé intenzíven halljuk a hangokat, utána pedig egyenesebb a ferkimenet. Egy jól megfogott driver esetén az csak akkor jön elő, ha a hang is tartalmaz szub tartomány, olyankor viszont elég komoly hatást tud elérni, közben meg nem mászik rá másra. Most nem mondom, hogy a sima 662 ilyen, mert ezt csak kipróbáltam, de a 681 (inkább a nyitottabbakat szoktam hallgatni) szóval ez sokkal jobban tetszett a B-s változata felett, de végülis egyikkel sem lehet nagyon mellényúlni.
(#21943) vodkaboy22:
Van aki 38cm-es Magnat mélynyomót vár egy fejestől (én is örülnék neki ;D ) annak lehet hogy meg sem közelíti az M50 és hasonló basshead fejesek az elvárt szintet.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Lacy6
senior tag
Többen írták az ATH-M50-ről, hogy mélyorientált. Erről csak annyit írnák, hogy nálam Asus Xonar DSX hangkarival keveseltem a mélyet ezért equalizer-en tekertem rajta, hogy egy nagyon picit több mélyet kapjak és most így jó. Nem tudom kinek mi számít mélyorientált-nak, de számomra nem az.
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Bodz
nagyúr
(#21938) GML: Az AD500 nagyon szép, pontos mélyekre képes, igen élvezetesen, pörgősen tud megszólalni. Na most ez nem igazán sikerül neki, ha nem megfelelő cuccokkal próbálom.
Sandisk Sansa Clip Zip, Fuze+, Colorfly C3, Fiio X3: Ezekkel felejtős. Az X3-mal különösen rusnya hangja van.
AIM SC8000, SMSL sApII erősítővel kiegészítve: Tulajdonképpen ez már egy elfogadható szint, míg nem hallasz jobbat. Mondjuk az AIM pöttyet mélyre húz, de belefér...
Audiolab M-DAC + Violectric V100:
-
vodkaboy22
addikt
-
GML
őstag
válasz Falconer #21933 üzenetére
Hangkártyának egy SB Audigy 2 Platinum Ex vagy 4 Pro jönne. Ha külső, akkor meg X-fi. A külső jobb lenne, mert azt át lehet dugni a laptopba is és nem túr ki a gép elől az asszony, illetve ő is és én is tudnánk vinni melóba.
(#21934) Dorien. Emellé még lehet hogy jön egy Aurvana in-ear 3 is (2BA-s ICM). Egy picit alacsonyabb áron (60$).
Legalább is ez a mai állás az amazonon.[ Szerkesztve ]
-
Falconer
aktív tag
válasz Dorien #21931 üzenetére
Te ajanlottad, hogy olcsobb fejes plusz jobb forras. Milyen jobb forrasra gondoltal egy olcsobb fejeshez? Galaxy S-et azert emlittem mert telefon, es A500x-hez boven jo, a dapokat meg viszonyitas keppen.
Alaplapi hangkartyabol vannak ritka sz.rok, pl scrollozasnal beszurodik vmi zaj, meg ilyenek. Par ezerert viszont vannak hasznaltan hangkartyak amik kenterbe verik a galaxy S1et hangminoseg teren.
Meg valami:
S1 termeszetesen voodoo soundos kernellel ertendo, a nelkul eleg gyenge. Xperia go-t probaltam meg telobol, az S1 voodoohoz kepest baromi rossz.[ Szerkesztve ]
-
GML
őstag
válasz Dorien #21928 üzenetére
Az ad550x-et és a K240Studio-t 80$-ért találtam. Új. Szóval inkább kiadok érte most 80-at és pihen a polcon még egy-két hónapig amíg összejön egy komolyabb lejátszóra/hangkártyára.
Mobilról meg ha jól emlékszek, akkor a Galaxy S-ben lévő Wolfson eléggé szépen muzsikál. (Nem túl sokkal rosszabb az Xperia SP vagy az Xperia Arc S sem). Ezek vannak otthon.[ Szerkesztve ]
-
-
gelbelex
őstag
Az én véleményem, hogy bármilyen vélemény a fejesekről szubjektív, a kommerszekről még inkább.
Nyilván az én fülem tehet róla, de sok ajánlott füles nem jön be nekem.
Az ajánlottak ajánlásáról pedig az ajánlók füle tehet.Szóval, ha teheted, hallgasd meg valahol, a füleden múlik, bejön-e ill. elég jó-e a hangja.
Most jövök a Bp-i Árkád MM-ból, ott most ki van rakva a Retro DJ.Az áráért valóban jó, bőven vannak drágábban rosszabbak.
De az én fülemnek kissé sok a mélye. Az AKG K511 nekem jobb vétel lenne, a K512 MkII még inkább, árarányosan is. Viszont az AKG-k jóval nagyobbak, utcára már túl nagyok, szemben a DJ-vel.( Említett 512-es többeknek túl mélyhiányos; nekem meg pont jók az arányai, sőt, jobban tetszik a hangja (mobilról), mint pl. a hatszoros árú Sennheiser Momentumnak. A fülemmel van a baj. )
-
Falconer
aktív tag
válasz Dorien #21928 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy clip+nal (v Galaxy s1) jobb forras kene hozza, vagy jobb forrassal jelentosen javulna. Megiscsak egy 100dollaros darab.
Szerk: fejes talin az A700x-et hallgattam a fent emlitett forrasokrol, es eleg szepen szolt. Viszont az AK120-bol meg nem profitalt annyival tobbet...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
A hangerő a kérdés vagy a hangminőség?
A hangminőség alaplapiról általában sokkal gyengébb lesz, mint egy normális karesszal. A telefonok között viszont néha vannak egész jó hangúak is.Inkább vegyél egy olcsóbb fejest + hozzá normális forrást, sokkal jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
GML
őstag
Szerintetek meg lehet értelmesen hajtani egy AD500x-et vagy egy K240Studio-t telefonról/alaplapi hangkártyáról?
Tudom. Sokkal jobb forrást érdemelnek már ezek. -
-
Dorien
veterán
Vagy meghallgatod valahol vagy véleményekre alapozol. Ekkora összegnél nagyon nem tudsz mellényúlni.
-
Dorien
veterán
-
Tin
veterán
aha, a belsőt én nem találtam, de akkor a 7 centi (11-2x2) nagyjából meglehet. önbeálló fejpántos nem tudom mennyire kényelmes, állíthatóakat szoktam használni. plüss fülpárnát honnan lehetne rendelni hozzá?
Dorien: köszi, tehát ahogy látom, van a sima mélysúlyosan, a B nagyon mélysúlyosan és az F kiegyensúlyozottan. mély kéne, de nem tudom hogy sima vagy B...
Takstar-ról nem hallottam még, meg hogy milyen lehet hangzásban, kényelemben és főleg strapabíróságban.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Maxell Retro Dj-ről mi a vélemény? Szeretnék olcsón egy jobb fejhallgatót, csak zene hallgatására.
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
dorqa95
csendes tag
Sziasztok!
Gazdagodtam egy Sony MDR-ZX600 -al és gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.
Próbálok elfogulás nélkül írni róla, de nem igazán tudok róla rosszat írni. A design nagyon bejövős, a kialakítás kényelmes. Az egyetlen ami zavaró tud lenni, az az hogyha nagyon sokat van a fejeden a füles (órákról beszélek), akkor hajlamos beizzadni a füled, de mondjuk ez melyiknél nem fordul elő.
Én egyik zenei műfajhoz sem vagyok elkötelezve, így sűrűn hallgatok különböző rádiókat és jelenkori slágereket. A klasszikus zenékben nagyon ott van a cucc. Tökéletesen kivehető az összes rezdülés. Aki viszont sok basszust szeretne, azt ne ezt a fejhallgatót válassza, mert az csak minimálisan van jelen (nekem pont elég).
Összességében szerintem rendkívül jó a füles, főleg, hogy 12k-ért már megvehető... Én csak ajánlani tudom! -
.DLL
veterán
Bőven megvan, de beírtam Gogléba, hogy SL. 662 dimensions, ér ezt találtam:
Viszont idő után lehetnek gondok a lágy műanyag részekkel (fülpárna, önbeálló fejpánt) mert megkeményednek és repednek, mondjuk a fülpárna cserélhető, és vehetsz rá velúrt, amivel nagyban nő a kényelem is
[Kép] [Kép]
Persze nem drága fejesek, és mindez orvosolható; de ha már a Pioneer kiesett a tartósság miatt, nem árt tudni ezeket sem.A HD669 jobban tűnik a fejpánt szempontjából nekem kényelmes is volt az a szárnyas megoldás, de ki kell próbálni mennyire jön be.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
Szerintem nagyon jó kis zárt fejes a 662B / 662F az áráért. A magas kiemelését azért érdemes EQ-val megszelidíteni. Jó nagy fülkagylói vannak, nem szokott gond lenni ezzel. A B-nek jó erős basszusa van, de az F sem mélyszegény a zárt kialakítás miatt. 109 mm a külső átmérő a datasheet szerint.
A Takstar (Invotone) HD2000 a másik jó vétel ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
köszi!
660-ra írták, hogy nehezen hajtható, olyat nem akarok, mert mindenről használnám.
661 nem lenne rossz főleg a nagyobb fülkagyló miatt, csak nem tudom, nem nagyon "flat"-e a hangja.
662-esek ideálisak lennének (főleg árban), csak nem tudom, hogy nem túl kicsi-e a fülkagyló. -
GML
őstag
Találtam olcsón ad500x-et. Csak ki kellene próbálni, mielőtt megrendelem. Csak nem tudom, hogy telefonról, laptopról mennyire tudom meghajtani. Illetve van még egy Creative ZEN-em is..
-
Ati1979
veterán
válasz Exodius #21900 üzenetére
Esetleg srh940? Az elég világos hangzású fejes tehát klasszikus zenéhez nem lenne rossz.
Elektronikushoz viszont kevésbé ok.Az ath (ad500x) szerintem jó lehet, csak nem lehet tudni, hogy neked tetszene-e. Elég megosztó fejesek.
Van egy jellegzetes közép magas kiemelésük.Én az m50-et nem ajánlanám. Főleg ha klasszikust is akarsz róla hallgatni.
Amúgy helyedben valahogy szánnék rá időt és energiát és végighallgatnám a beyer dt szériát. Szerintem azok között biztosan találnál megadnak megfelelőt. Klasszikusra általánosságban elég jók, és az elektronikuson sem véreznének el szerintem...
-
Tin
veterán
nem a tökéletességre törekszem ez használati eszköz lesz, szóval ha nem bírja akkor nem bírja, nyilván nem mindennap egyfolytában használnám és kapkodnám le-fel, de nem is akarnám, hogy pár hónap után megadja magát. az utólagos erősítő és egyebek ezesetben nem játszanak, mobilnál nehéz is, de bizonyos gépeken kb. jogom sincs semmire, csak a jack dugóra
(Dorien is)
662-est néztem, csak nem tudom, mennyire kényelmes, és mekkora a fülgödre, meg hogy hogyan állítható. minőségben szerintem az nekem bőven elég erre a célra.
a sima, B és F között mekkora a különbség? általános használatra melyik a leginkább ajánlott?
köszi mindkettőtöknek!
-
LógaGéza
veterán
Fél nyitott fejeseknél mennyire hallatszik kifele a hallgatott zene?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Dorien
veterán
izoláció = zárt fejes + nagy szorítóerő, ezt érdemes szem előtt tartani
Superlux 662B vagy 662F - előbbiben több a mély, de az utóbbiban is épp elég"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
titán
-
törölt tag
válasz Ear001 #21855 üzenetére
Köszi ezt a tippet is, majd meg fogom nézni!
schawo: Ja, nem azért tűntem el, mert a sok lehetőségtől zavarba jöttem, hanem mert itt közben éjszaka lett
Egyébként minden segítséget nagyon szívesen veszek, mert a fejesek világába még most kezdek csak belekóstolgatni, és itt is azért annyi típus van, hogy egyedül nehéz kiszórni az említésre sem méltókat. A maradékból meg amennyit csak tudok meg fogok hallgatni, és megpróbálok olyan karakterűt és minőségűt találni, ami nekem legjobban tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Witcher topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM