-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz adammkaa #15898 üzenetére
tessék már elolvasni HIBÁS a fejesed. Kifejezetten nem mélyszegény a 770 32sem. Valami baj van azzal a fejessel. nem a dt770 32 mint olyan szar hanem az adott darab nálad. És ezt onnan tudjuk hogy bőven meg kéne süketülnöd mire ilyen drasztikusan elkezd torzítani.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
adammkaa
senior tag
válasz fattyu #15897 üzenetére
Fülem azért had döntse már el hogy közelében sincs a 840 nek, főleg mélynek.
Ez nem DT770PRO 32ohm limited edition, hanem sima DT770 premium 32ohm.
Ebbe nem akarok belemenni mert nem is olyan zenét hallgatsz mint én , és a fülünk is más.
És még néhányan itt ugy nyilatkoztak az 5db kiemeléses 990 ről hogy húú mekkorát üt a mély, el tudom képzelni
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
-
contaxg
veterán
válasz adammkaa #15893 üzenetére
Nem lehet meghajtani, hangosabbra venni mert betorzít azonnal
Nem-e van az a hangszóró széthajtva?
Netán sikerült egy lelakott vagy egy buherált példány beszerezni?A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
adammkaa
senior tag
Üdv. Jött egy DT770 Edition 32ohm. Hát, nem tudom hogy a rakás sz*r , vagy a gagyi hangzás között van-e. Ekkorát még nem csalódtam a beyerbe, 910 nek is tetszett a hangja T70 nek is, de ez valami oltári szar. Nem lehet meghajtani, hangosabbra venni mert betorzít azonnal, a mélyét illetőleg egy fos, semmi dinamika, teltség, kiemelés, miközben az összes grafikon 0-80hz ig 10db kiemelést mutatott, közben kevesebb van benne mint a 840 be, és az nagyobbat is ütött, és minőségibb is volt. Kár hogy megvettem ezt a szart M50 et kellett volna Nem hiába nem találtam erről semmi információt neten, csak a DT770 pro ról, de az elvileg még szarabb ennél. Na mindegy, mellényúltam nagyon ezzel.
Nexus 5 Black
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Eddig egy Sennheiser fulesem volt, tipusa ismeretlen, sehol nem talalom a fulesen. (kb 4.000Ft volt, tehat vmi erosen beugros kategoria)
Semmi bajom nincs vele csak 5 ev alatt most mar teljesen lehamlott a hangszoro korulrol az a mubor szeru cucc...vagy minek nevezik
Szoval helyere keresnek valamit.
Kabeles, (lehet vezetekmentes is, ha epp cserelheto akkus akkor meg plane), legyen szep hangja...inkabb gyonyoru, foleg a melyei, lehet rajta mirkofon, neha ugyis jatszok.
Arban max 30-35k.Otletek?
...
-
vodkaboy22
addikt
válasz bmakszim #15888 üzenetére
Nem feltétlen... Ez is inkább attól függ hogy maga az anyag hogyan lett megvágva és hogyan lett rippelve.
Van több 24/96-os jó vinil rip-em ami a normál CD-minőséget leveri sajna. Ugye CD-t is el lehet baszni maszterelésnél.[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
válasz Ati1979 #15884 üzenetére
Kiegészítésképpen:
ATH W5000:
Nekem nagyon tetszett. Tiszta telt hangja volt, erős basszussal. Kicsit talán első hallásra éles volt számomra a magas közép kiemelés. De szerintem meg tudnám szokni.
Elektronikus zenével is próbáltam például és ott valamennyire zavaró volt. Más műfajokhoz viszont ideális lehet.Ezek után kíváncsi vagyok a W3000anv-re, ami állítólag minden tekintetben jobb. Ha ott eltűnnének ezek a kissé túlzottan éles hangok, akkor meglenne számomra a tökéletes fejhallgató.
Amúgy kinézetre valami eszméletlen ez a fejes. Ilyen szépet még nem láttam.
Olyan minőségérzetet sugall, hogy azt nehéz szavakba önteni.[ Szerkesztve ]
-
jzola
tag
válasz vzsryl #15879 üzenetére
Nem a találkozóval kapcsolatban, és nem is erre a fórumra gondolok, de head-fi n vannak néha olyan hozzászólások(vagy az emberek reviewi) hogy olyan fülest keresnek ami a mindenttudó vagy úgyérzem ahhoz amit akar hallgatni teljesen más kéne.. na meg a youtube linkek.. én képtelen vagyok youtubeon zenét hallgatni, ezért kár drága fülest venni valóban.
Persze mindenki azt hallgat amit akar, de mondjuk egy szélsőséges példát: technohoz valaki beszerez egy ilyen stax-ot, vagy meghallgatja és véleményt mondana róla..(nem hiszem hogy van ilyen aki ezt hallgatna róla). szóval inkább adja nekem és én elhallgatok azon vinyl rippelt classicot az idők végezetéig (pedig techno okés)[ Szerkesztve ]
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
Ati1979
veterán
válasz JackFeryll #15885 üzenetére
Itt kérdezd meg szerintem mi lenne a legjobb ehhez fejeshez.
Jobban értenek hozzá mint én...
-
Ati1979
veterán
-
Ati1979
veterán
válasz JackFeryll #15882 üzenetére
Hát ezzel sajnos nekem nincs tapasztalatom.
Amúgy a superluxodon sokat dobna egy jobb hangkártya.
-
JackFeryll
őstag
válasz Ati1979 #15881 üzenetére
Én megvagyok elégedve a kis Superluxommal. Engem kifejezetten az érdekel, hogy filmeknél ha nem szterót akarok hanem 5.1-et az ad-e valami térhatást fejhallgatóval ezekkel a csodákkal.
Természetesen a legjobb az lenne, ha Blu-Ray-en kapnánk binaural sztereót is, de ez csak álom marad még egy ideig
-
Ati1979
veterán
válasz JackFeryll #15880 üzenetére
Felejtsd el ezeket a fejeseket.
Nézz valamit inkább az ajánlott sztero fejesek közül. Mennyi pénzt szánsz rá?
Az alaplapi hangkártyát meg érdemes cserélni... -
JackFeryll
őstag
Van tapasztalatotok 5.1/7.1-es fejhallgatókkal ? Tényleg térhatásúnak hangzik vele egy 5.1-es film ?
Amúgy hang minőségre milyenek ? Nem vagyok audiofil. Egy alaplapi (p8p67 pro lap) kártyám van egy Superlux HD662B-vel.[ Szerkesztve ]
-
alto63
csendes tag
válasz vzsryl #15874 üzenetére
Nyilván nem akarunk mások stílusbeli izlésén változtatni. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy a komolyabb technikák kvalitásait nem lehet megítélni halálra dinamikakompresszált, veszteséges tömörítéssel meggyilkolt vagy egy béna hangmérnök által eleve elszúrt felvételekkel. A minőségi cuccok kegyetlenül megmutatják a rossz felvételek gyengeségeit, de ebből semmi nem következik a készülékre vonatkozóan. Eleve felesleges pénzkidobás mp3-k, vagy iTunesból letöltött aac-k lejátszásához komolyabb tudású készülékbe pénz fektetni. Tehát amin egy kicsit változtatni szeretnénk, az nem az egyéni izlés, hanem az igényesség a felvételek minőségére.
http://www.bartimexaudio.hu Vigyázat, kereskedelmi veszély!
-
contaxg
veterán
válasz gelbelex #15876 üzenetére
Elég jó kis cuccok voltak valóban. nyugodtan mondhatom, hogy világszínvonalú volt a technika. Köszönet mindenkinek aki ott volt és azoknak is akik eszközökkel segítették a talit.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
gelbelex
őstag
Nagyon köszönöm a találkozó résztvevőinek és a szervezőknek a lehetőséget, hogy teljesen kezdő fejesesként, és vitt fejes nélkül meghallgathattam olyan dolgokat (is), amiket máshol sehol.
-
vzsryl
nagyúr
-
hifipisti
csendes tag
válasz vodkaboy22 #15850 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a jelenlétet! Rendkívül jó hangulatú találkozóra sikeredett a történet. Ami meglepett és pl. Nyíregyházán nem tapasztaltam hasonlót, az emberek ízlésvilága extrém módon eltért egymástól. Ettől függetlenül a legtöbben inkább a többiek után próbálnak menni, gondolván az utat lerövidíthetjük. Ezzel komoly tanulópénzeket kénytelenek kifizetni, de ez egy ilyen történet A hallgatott felvételek minőségével is komoly gondok voltak. Ha egy agyonkomprimált és maszterezett felvétellel próbálunk igaz utat találni, biztosan vakvágányra fogunk futni. Érdemes sok élő (nem hangosított) koncertre járni, vagy zenekari próbákra elmenni egy rockzenekarhoz, hogy legyen némi elképzelésünk az élő zenekarok és hangszerek hangjáról és dinamikájáról. Ellenkező esetben egy olyan hangzásideált fogunk követni, aminek semmi köze a valósághoz. Természetesen ezzel sincs semmi probléma Akkor viszont ne próbáljunk meg másokat arról meggyőzni, hogy ez a valóság. Lényeg a lényeg, ZENÉT kellene végre hallgatni és nem kütyüket!
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #15870 üzenetére
Forgalom szempontjából biztos, haszonkulcs szempontjából már nem annyira.
De összességében jobban teljesít mint a konzumer az tuti!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ear001 #15863 üzenetére
Na itt már biztos, hogy az ízlés és a pofon más és más Nekem mutattak olyan 50W-os SE csöves brutálmányt amitől eldobtam magam és az Lundalh trafós volt. De sajna olyan orosz SE kimenőtrafóst még nem hallottam ami hasonló lett volna. Én a nightbluesra azt mondom, hogy van azér annál jobb kimenőtrafós is.
Persze saját vélemény ez olyan mint amikor azt mondom nekem a most a talin a beyer T1 jobban tetszett mint az LCD-k.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #15865 üzenetére
Az igazán az a durva, hogy a AT képviseletek szerintem drágábban kapják meg a motyót mint egy japán vásárló pl. Amazonról. Most jöhetne az a kérdés, hogy ezt miért vállalják fel? Nos azért mert ez csak a konzumer vonalra igaz, a PRO vonalon nincs ilyen gond (vagy nem ennyire durva). Viszont a teljes termékpalettát kell, hogy képviseljék.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
válasz fattyu #15866 üzenetére
Maga járt már Ikeában?
Valóban van eltérés, az MS2+ egy picikét nagyobb...De amúgy ü nem ezt írta, a szállítási ktgek is nyilvánvalóan magasabbak lesznek fajlagosan (mármint fajlagosan egységárra leosztva, térfogat szerint leosztva már nem vagyok 100% biztos, hogy nagy eltérések lennének)
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
fattyu
veterán
-
jzola
tag
válasz vzsryl #15860 üzenetére
Sejtem hogy a bútor piacon beleszámolják azt hogy tárolni kell a bútort, ami nem kis költség. továbbá nem vakon veszünk ilyesmit, tehát mindenképp be kell nekik előre szerezniük. és általában nem műszaki paraméterek alapján tetszik meg, hanem érzésre, tehát lehet rajtuk rohad jó sokáig mert senkinek nem jön be érzésre...
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
Ear001
addikt
válasz vodkaboy22 #15841 üzenetére
"50k per darabba olyan amorfvasas lundalh trafót lehet venni ami megeszi reggelire a nightblues trafóját..."
Ahogy Contaxg is írta értelmetlen egy sorozatban gyártott kereskedelmi termék árát egy darab magam számára összeraktam dologgal összevetni, de abban egye inkább biztos vagyok, hogy semmilyen Lundahl tekermény sem tudná megenni az oroszok kimenőtrafóját reggelire....
-
vzsryl
nagyúr
-
.DLL
veterán
Köszönöm én is a lehetőséget, a szervezést, és a sok kiállított finomságot.
Azt kell, hogy mondjam, én még annyira az elején vagyok, hogy jó és jó közötti különbséget ilyen rövid hallgatás után nem tudok leírni, megfogalmazni.
Az LCD-k gyönyörűen szóltak, nekem még arról a pici hordozható lejátszóról is tetszett, és az én óriási fejemen nem tűnt kényelmetlennek (persze tömegéből adódóan hosszútávon lehet hogy fárasztó).
Amit itt az alsó kategóriában szoktak ajánlani: DT235, tetszett, olyan amilyet én is szeretek, tisztább részletezőbb hangja van, mint a jelenlegimnek, de középben kevesebb, amin meglepődtem.
DT990 Pro: nagyon pontos basszus, szép tér, tiszta magasak. Most azt mondom, hogy pár év múlva ez lesz a következő fejesem.
Béna vagyok és a T90-en nem hallgattam meg normális forrásról (nem hallgattam meg. pont) , egyébként eléggé elfoglalt fejes volt a találkozón, nyilván nem véletlenül.
STAX: lehengerlő. Nagyon közvetlen, nincs pardon, ha az egész test nem is, de a koponya együtt jár az ütésekkel, viszont itt éreztem először azt, hogy különbséget lehetne tenni abban, hogy milyen filc van a lábgépen, annyira finom, részletes. (Ez lehet hogy azért más fejhallgatókra is igaz, de az élmény nagyban függött attól, hogy milyen zene szólt éppen a készülékek alatt, újként még nem nagyon válogattam, meg variáltam.)
A sajátomat viszont meghallgattam 2 azaz kettő darab normális forrásról (eddig szinte csak telefonról hallgattam) és azért tudott újat villantani, úgyhogy nem lesz itt gond, csak be kell szerezzek egy rendes hangkártyát.
Utána akár más fejeseket is ki lehet próbálni szégyenérzet nélkül.Elkezdődött egy lassú út, egy hosszú lépcső elején.
Köszönöm mégegyszer!
(P.H.)
-
alto63
csendes tag
válasz alto63 #15851 üzenetére
A Fejhallgató találkozóról röviden:
1. A legjobb hangú fejhallgatók: Audeze LCD2, LCD3, Beyer T1, Audio-Technica AD2000X, no és a Stax. Ez utóbbi impresszív volt első hallásra, egészen másképp szólt mint bármi egyéb. Amit nem tudok, hogy milyen vele mondjuk 2-3 órán keresztül zenét hallgatni, vajon megőrzi-e ezt a levegősséget, vagy fárasztóvá válik hangja? Engem kicsit frusztrál a tudat, hogy 400-500 voltos feszültség ott van a fülemen, bár nem halottam még balesetről emiatt. Alacsonyabb árkategóriában jó az AD900X, szerintem egyértelműen veri a hasonló kategóriájú Beyer T90-et. Szerintem az Audio-Technica új X-es nyitott szériája elég jól sikerült, egyértelműen jobbak mint régi modellek. Zártakól nem tudok nyilatkozni, nekem általában sem jönnek be.
2. Erősítők: Tetszett a nagy orosz csöves, hifipisti DIY erősítője és a Heed cuccai is. Az Antelope Audio Zodiac+ is persze, de azt én vittem, így nem illik dicsérni. Az új kicsi Asus (Xonar Essence One STU) ugyan semmi kiemelkedőt nem nyújt, de 100 alatti árával belépő szinten nem rossz választás. A Stax erősítője külön nehezen értékelhető, de együtt az elektrosztatikus fülessel zseniálisan szólt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz alto63 #15851 üzenetére
Ezek a hajmeresztő árkülönbségek lehetnek áruvédelmi vámok, úgy gondolom (nem feltétlenül, persze).
Lásd a német borok nagyjábol kétszer annyiba kerülnek, mint a (egyébként is finomabb) hasonló minőségűnek gondolt import termékek. Védik a hazai termelőt. És az öntudatos német veszi is a szar moseli rizlinget
Itt lehet szó hasonlóról. A japán AT kerül ott 150 euróba, itt a t70 árszintjén adják, nem véletlenül."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
alto63
csendes tag
válasz raven12 #15808 üzenetére
Az Audio-Technica AD2000X ár kérdésre reagálnék, mivel a mi boltunk linkje jelent meg a magyar árra példaként. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy véresre keresnénk magunkat az extra profiton, a helyzet sajnos nem ez. Az árakat az Audio-Technica európai központja állapítja meg, ennyi mindenhol Európában, a mi árrésünk sem tér el az ezen a piacon megszokottól. Az Audio-Technica japán árazása ettől jelentősen eltér (hogy ebben mi a ráció, azt a japánoktól kellene megkérdezni), így fordulhat elő, hogy japán importból esetenként jóval olcsóbb árak is kijöhetnek. További különbség adódik abból, hogy Amazon.com-on mindíg nettó árak szerepelnek, (mivel az USA-ban ez a szokás, az ÁFA államonként eltérő mértékű, van ahol 0%), az európai árak viszont hagyományosan bruttó árakat jelentenek. Ez ugye egyből 27% különbséget jelent Magyarországon. Hozzátenném, hogy az Audio-Technikát szorgos kinai szakmunkások ipari méretekben hamisítják, az ilyen koppintások csak kinézetre hasonlítanak az eredetire, az ismeretlen külföldi webshopból vásárlásnak van ilyen kockázata is. Azt azonban nyilván nem gondolom, hogy az Amazon ilyen trükkel élne.
-
törölt tag
válasz #71562240 #15844 üzenetére
Félreértések elkerülése végett: a K520 törékenységéről tudok, és minden egyébről is, de a hangjáról szóló független beszámolót alig-alig találtam széles e nagyvilágban, és azok se igazán mérvadóak, úgyhogy örülnék, ha minél többen tudnának értekezni róla a fórumtársak közül, legalább öt mondatban, különösen Fizikben (még ha ő nem is független) reménykedem, akinek kötelességszerűen is ismernie kell a hangját.
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #15845 üzenetére
Ismerve az amcsi árakat akkor ez baráti áron van!
(#15846) vodkaboy22
Régi lózung hogy a tudásnak ára van. Mive Te tudsz... Neked ez drága.
Mivel én nem értek ehhez, így szerintem olcsó.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #15842 üzenetére
Hát igen igaz a mostani csöves "árverseny"
átverés verseny...elég vicces...
De nem azt akartam mondani, hogy a nightblues rossz, sőt rohadt jó hangja van, és tudod tapasztalataidra építve igazat adok neked és biztos baromi jó az ár érték aránya is a mostani piachoz képest! Én sokallom és ez saját vélemény! (Nem a tudása miatt vagy az ár/érték aránya miatt csupán azért mert már diy-ben nem egy jobbat hallottam olcsóbban de ez is megint más tészta és íme ez is kicsit másképp de hifipisti példája is: korrekt emberke leült órák/napok alatt alkotott és csinált valamit amit aztán kit-ben igaz, de sokkal olcsóbban fog tudni adni mint a hasonló céges vetélytársak... azok sajnos +100k-ig elég nehezen közelítik meg... én is erre utaltam. )A szerencsém egy felkészült jegyellenőrön múlt aki gyorsan hívta a rendőröket.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
törölt tag
Nem nagyon látok itt a topikban róla beszámolót, ezért ha valaki tudna az AKG K520 hangjáról értekezni, megköszönném, ha megtenné. Köszönöm! (Feltételezem, fi:zi'k tudna.)
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Van egy AKG fejhallgatóm ami kontakthibás lett a mindennapos használat után. Sajnos a blokkot amit vásárlásnál kaptam sikerült elkevernem, így a garanciáztatást nem megoldott. A kérdésem az lenne, hogy hol lehet és érdemes ráforrasztatni (akár tartósságban sokkal jobb) jackdugót? (Én értelemszerűen nem merek nekiállni )
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #15841 üzenetére
Egy apró kiegészítés, mert az Obelisk alatt általában egy erősítőre szoktak gondolni. Szóval a Stax alatt a Heed Obelisk DA (DAC) és az Obelisk DT (CD futómű volt). Szerintem jól állt neki a komolyzene (sőt a legjobban ez állt neki) Rockon valóban több zúzás kellett volna, de erre a Stax sem igazán alkalmas.
A NightBlues a kategóráján belül piszok olcsó. Pl ha megnézed, hogy mennyiért megy most az Audeze által jelenleg preferált ALO Audio Studio Six erősítő.
Örülök, hogy egyben vagy és meg van minden holmid...
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz ntomka #15835 üzenetére
Na folytatom:
Pápa - Győr közti vasútvonalon focidrukkerek utaztak akik már nagyon szomjasak voltak és pénzt akartak mindentől aminek van én meg laptoppal filmet néztem...
De fejestali:
Szoval LCD - antelope - Egyszerűen az a szint aminél már nem kell gondolkodni, hogy jó hangzást ad-e vagy nem... Amivel viszont egyetértek én is nekem is kicsit kényelmetlen az lcd.Stax- 404 - nagy csöves táppal + heed obelisk - Nagyon nagyon korrekt de nem az én stílusom valahogy nem találtam benne azt ami nekem kell pedig egy negatívot nem tudtam felhozni, sajnálom de nem nekem való.
Q701- igaz csak saját rendszerről, de felvettem azt hamar letettem és csak ennyit mondtam kösz de ebből soha többet... Nem értem hogy azok a gyengeelméjűek az AKG-nál miért nem hajlandók K1000-et gyártani vagy hasonló jó hangút... De legalább baromi kényelmes!
Senni 540 Erős magas de van mély is talán egy kicsit azt mondanám, hogy DT990pro hangzás világ csak kisebb térrel.
Erősítők:
Hifipisti féle DIY: Kiegyenlített korrekt dinamikus sehol hiba amit említeni lehetne és komoly rendszerben se hallottam hogy visszafogott volna bármit, de én maradok a csövesnél nekem meleg hangzás kellXonar új stb vagy mittomén? Szóval kicsi essence one. Sajnos linux-al nem tudtam teljesen életre kelteni
folyamatosan bithibázott, így nem húztam jobban fel magam, visszaadtam.donpe nightblues csövese:
Nagyon korrekt hangzása volt T1-el. Meleg nagyon élvezhető sehol hiba amit említeni tudnék. Nekem ez tetszik én is ilyet hallgatok, ilyen hangzást keresek. De azon azért elhűltem hogy ez több mint 180k... Na nemá légyszi...
180k-ba ennél bármelyik jó csöves készítő emberke jobbat csinál... 50k per darabba olyan amorfvasas lundalh trafót lehet venni ami megeszi reggelire a nightblues trafóját...
De ez saját vélemény! És aki azt mondja hogy mekkora mérnöki munka van benne annak elmondom 1950-ben tudtak ilyet csinálni...1970-ben ha akartak akkor még jobbat....kis HRT microstreamer (tényleg kicsi...) igaz csak pár percig hallottam de azt kell mondjam ott van DAC-ként hangzásban ahol az MS2.
Na többet is hallgattam, de többről véleményt nem akarok írni, mert már alig emlékszem és mondom a végére elfáradt a fülem...
-
greenity
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Az irodában szeretném használni, hogy ne zavarjam a munkatársaimat munka közben.Milyen célra szeretnéd használni?
Elsődlegesen zenehallgatásra skype-olásra használnám.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
5-10000 Ft.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Teljesen megfelel a vezetékes.
Circumaural vagy supraaural?
circumaural, de a supraarual-lal sem lenne gondom
Zárt vagy nyitott?
Teljesen mindegy.
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mivel laptoppal használom, aminek a beépített mikrofonjával elégedett vagyok, ezért mikrofon nélküli.
Köszönöm szépen a segítséget.
"Egy mosolynál jobb a több"
-
S.Feri
őstag
Kicsit keresgéltem a javaslat után és ezeket találtam:
Audio-Technica ATH-PRO5 MKII professzionális DJ fejhallgató
Shure SRH440 professzionális stúdió fejhallgató
Shure SRH750DJ professzionális DJ fejhallgató
Audio-Technica ATH-M40fs preciziós stúdió monitor fejhallgatóMelyik a legjobb választás szerintetek?
Köszi a választ előre is!
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
ntomka
nagyúr
-
GâLî
tag
Szuper volt a tali, örülök hogy ott lehettem
Némely terméket hallgatván kedvem lett volna az AKG K701 + Essence ST párosomat egy hulladékgyűjtőben elhelyezni Van még hova fejlődni, de már nagyjából látom az irányt. Személyes kedvencem a Stax lett, bár csak vittem volna cd-ket... Az Antelope - Audeze pároson milyen zenék szóltak, nagyon kellemes volt amikor a vége fele leültem oda hallgatózni. Viszont furcsálltam hogy a finom puha bőr párnák ellenére zavaróan szorította a fejemet a állkapcsomnál.Coo?!
-
titán
válasz RetepNyaraB #15831 üzenetére
Ne fárassz a zenehallgatás nem mások véleményétől függ
Így vanA leírtak szigorúan szubjektív vélemények, szigorúan az enyémek, és a többség véleményével ellentétesek voltak, főleg az ATH viszonylatban. Ezt erősen ki is emeltem a mondandóm elején. Valószínűleg az én fülem anatómiája nem illik az ATH X-es füleseihez. Ez van, én sajnálom a legjobban, különben inkább hallgatnám őket.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RetepNyaraB
veterán
válasz adammkaa #15829 üzenetére
na mi van, kiszerkesztetted a mondandód?
Ne fárassz a zenehallgatás nem mások véleményétől függ , bár minden tiszteletem Schawoé
Nekem tetszik az emlegetett vacadék, főleg tekintetbe véve, hogy nem annyiért vettem, amiért árulnák...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vodkaboy22
addikt
Na röviden vonatról leszálltam majdnem kiraboltak... DE JÓ NAP VOLT
(Szerencsére csak majdnem...)
De tali nagyon nagyon jó volt kösz a szervezést contaxgnak és hifipistinek. A társaság is remek volt a hely is csúcs volt és minden! Már akkor örültem amikor reggel csakúgy egy pofás kis genelec aktív hangfalpár megszólalt. Ilyen kis dobozból ilyen mélyet... No comment.
De fejestali:Mivel délután 3 fele már nagyon fáradt a fülem és én is és akkor már sajna t90 és dt880 között se hallottam sok különbséget... Ezért csak kevés átgondolt jó véleményt tudok írni.
Fejesek:
T90 Vele kezdtem. Vélemény: Mintha fogták volna a dt990pro-t és több helyen feljavították volna hogy minden hibáját amit lehet törüljünk el. Na így egy elég korrekt kis V-s hangzású fejes volt. Korrekt mély és magas de talán kevésbé hangsúlyos közép, de tér bőven!
Azoknak jó akik zárt beyer hangzásnak előnyeit akarja egy nyitott térrel rendelkező fejesben.T1 Király... De tényleg... Nálam HD800-ast nagyon veri de LCD2-t is. Szóval na egy beyeres minden ott van hangzás remek mély korrekt közép szép magas és tér és élmény!
Dt880 kis T1-es kevesebb részlettel kisebb térrel de csövessel tényleg imádható hangzás világ (Sajnos már gondolkodom rajta hogy ezt is kosárba kéne egyszer tenni...)
AD2000X (asszem... a nyitott új izé biztis...)
Nem rossz nem rossz de nem az én ízlés világom ennyi pénzért már mást... És talán már túl későn hallgattam...LCD3 antelope-al... Csak szimplán annyit 400000forintos nyakkendős világban nincs válság... Bár csak ott lennék... tudod na majd folytatom
-
Ribi
nagyúr
AD900-hoz képest kicsit jobb, még nyíltabb/légiesebb vagy mi, kicsit több mély. Ha 150 lenne a 2000x és vételnél már lett volna, sokat töprengtem volna megéri-e. Persze egyén függő ki mennyit tud/hajlandó kiadni érte. Amikor az AD900at vettem akkor biztos nem vettem volna 150-ért fülest (HD 201 után), de most már hogy hallottam pár fülest és sok zenét hallgatok szinte minden nap, így már elgondolkondék. Ajj, kapaszkodok, hogy ne induljak el a lejtőn, mert a lejtőnek nincs vége
Minap mondtam havernak, hogy nem rossz a hangfalam, de sajnos a füleshez képest szar. És sokkal többet kellene arra áldozni, hogy csak megközelítse.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Taliról:
Köszönöm a lehetőséget a szervezőknek. Jól szórakoztunk.
Ami tetszett:
- Az LCD3. Pont. Az LCD2-től nem le a hajamat, ahogy már korábban sem. Egyszer talán az LCD3-t is hallottam már, de akkor nem éreztem olyan jónak mint most, az Antelope-pal. Nagyon egyben van, csak ne lenne ilyen rohadt kényelmetlen. A pofacsontom 5 perc után sajgott, úgy szorít, mintha a lelkem akarná kifacsarni.
- Stax 404 a saját SRM-600 csöves erősítőjéről. Korábban csak trafóról hallottam Lambda sorozatú Staxot, az nem hozott lázba, de ez az erősítő egyszerűen zseniális. Így egyben számomra magasan a legjobb volt, amit valaha hallottam fülesből. Fontos megemlíteni hogy a Heed nagy CD futóműve volt alatta.
- DT990 Edition. Eddig csak Pro-t hallottam, így az Edition kellemes meglepetés volt.
- Az Antelope Zodiac+ még mindig nagyon jó DAC, szépen lekörözi a Myteket.Eszközök, amik további meghallgatásra érdemesnek tűntek:
- A nagy Laconic csöves erősítő. Érdekes karakter, minden egyformán szólt róla. Még a Custom Pro is életre kelt vele (minden másról gyenge volt), de azért számomra részletességben már elvérzik a T70 és T1-LCD szinttől kezdve.
- Vodkaboy saját csövese. Részletességben, dinamikában elég jó volt, keménységből nekem kicsit sok, de majd még meghallgatom jobb DAC-ról is, az MS2 elég vacak az erősítő alá, valami normális DAC-ról derülne ki mit is tud igazán.Ami nem tetszett annyira, mint másnak:
Az új X sorozatú hifi AT-k. Őszintén szólva nekem a régi X nélküli AD900 és AD1000 jobban tetszett, mint az új sorozatú AD900x és az AD2000x. (Tudom, ők nem párok, de nekem az AD2000 sem jött be korábban. A talin AD1000x nem volt). Az új X-ek nagyon egyforma karaktert hoznak, mint valami eminens diák lépkednek egyre magasabb szintre. De valahogy az is gondom velük, hogy mindegyikből ugyanazt a diákot hallom kis tanulás után. De ez legyen a legkisebb gond. Viszont a középmagas kiemelés nagyon bántotta a fülemet, az én fülem anatómiájához ezek nagyon nem passzolnak. A fejem anatómiájához sem, szomorú, hogy a kagylók nem jól fekszenek fel a fejen és nem önbeállók. Az egész füles a hátsó állkapocscsontomon akart felfeküdni, én meg azt nem akartam, szóval vitatkoztunk egy darabig. Végül ő nyert, nem tudtam meggyőzni, hogy nekem ez így kényelmetlen. A nyitottakkal szemben a zárt A900x nem eminens diák, ő minden szempontból konkrétan gyenge.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
matyi012345
őstag
válasz chrisnagy13 #15824 üzenetére
Hát pedig az volt, ha jól emlékszem. Mondd nyugodtan amire gondolsz, nem fogok megsértődni. Vagy arra célzol, hogy az nem hajtotta meg őket rendesen?
Gondoltam, lehet hogy ebben van igazság, annak ellenére hogy többen is dícsérték azt az erősítőt. Mondjuk azt én is kétlem, hogy pl az Antelope-nál jobb lenne, de nem akartam az egész AT cuccot költöztetni meg beülni az LCD-hez.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz matyi012345 #15823 üzenetére
Csak furcsállom, hogy arról hallgattad. De nem mondok többet...
(#15825) matyi012345: arra célzok.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Hát remélem lesz lehetőségem meghallgatni majd azokat is. Nem olyan nagyok azok a lépcsőfokok, mint amire én számítottam ezek szerint. Meg hát eléggé kezdő vagyok ebbe, meg van egy olyan gyanúm, hogy nagyon nem populáris az ízlésem vagy a hallásom, vagy mindkettő...pl a Stax sem nyűgözött le, az LCD2 viszont minden forintját megéri szerintem. Most biztos sokan azt gondoljátok, hogy bot fülem van a Stax miatt, lehet hogy igazatok is van, de hallottam amit hallottam...
Chrisnagy13:
Hifipisti mondta amikor kérdeztem tőle, még nincs beárazva és elnevezve, vagy rosszul emlékszem? te tudsz valamit amit én nem?[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz matyi012345 #15819 üzenetére
"Arrol az erositorol aminek meg nincs neve..."
-
Dave™
nagyúr
válasz matyi012345 #15819 üzenetére
Egyrészt a növekmény nem lineáris, másrészt nehéz számszerűsíteni mi mennyivel jobb valaminél. Az AD500 kellemes darab a belépőszinten, de igazából ennyi és nem több. Az AD700 különlegesebb (szerintem), az AD900 pedig lemossa. És hol van onnan még az AD2000(X)... Igazából úgy tudnád értékelni, ha hallanád a köztes lépcsőket is, hogy miért is (kell) többet fizetned a 2000esért. De majd talán megtapasztalod
-
S.Feri
őstag
Üdv, eldöntöttem, hogy beruházok egy jó fülesre , ehhez kérem a segítségeteket.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Leginkább otthon és ritkán utcán,.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Leginkább: zenehallgatás, néha filmezés és játék.
Zenék: Rap, Hip-Hop, Hard Core, Dub.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
25.000-ig de bármilyen jó ajánlatra nyitott vagyok.
VEZETÉKES. Kizárólag VEZETÉKES.
Circumaural és Zárt
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Soundblaster Z az asztali gépemben és egy friss IPOD készülék.De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
vzsryl
nagyúr
Na, elindultam hazafelé melóból. Kérem a fejestali beszámolóit, legalább 100 sorosakat, hogy legyen mit olvasnom, ne csak az off menjen itt állandójan'.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Ati1979
veterán
-
hm74
aktív tag
válasz chrisnagy13 #15813 üzenetére
Ez bizony így igaz. High end eszköz erényei csak high end láncban jönnek ki.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz matyi012345 #15812 üzenetére
Jó fejhallgatóhoz nagyon jó lánc kell.
-
ntomka
nagyúr
ツ Headphones on - World off
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok milyen fejhallgatót vegyek játékra? Ozone Rage stt néztem elönyök mikrofon nem tudom milyen jó de a ozone attackon tudom hogy jó ezért feltételezem hogy szarabb nem lehet +szövet boritás és tetszetős dizájn jó 2.0 sztereo hangzást akarok de nem tudom hogy sztereoban van-e olyan fejes aminél hallom hogy kb honnan lőnek. Csak ezt néztem mást nem találtam a razer electra drága +no mikrofon
Szerk: És 6-8 között!!
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
Egy valamit magyarázzatok már el kérlek, mert nagyon b*ssza az agyam.
Hogy lehet, hogy az ATH-AD2000X külföldről 150k, itthonról pedig 345k?
Egyetlen fejhallgatót se láttam még, ami itthon több, mint kétszer annyiba került volna, mint külföldön, főleg ilyen árkategóriában, tudom, hogy vám meg minden, de akkor is. -
baluka26
nagyúr
Kifejezetten jó, van egy minimális hümm, ha nincs rajta jel. De amúgy kifejezetten jó.
Nagyon sokat profitál Wave-hez képest. Teljesen más dimenzió. Fedettségéből veszít sokat, és rengeteg teret nyer.
Rá vagyok kényszerülve, rossz, mert reggelente félhullán itthon szoktam hagyni így fülest, ami nagyon szomorú dolog
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
A fej és fül közötti különbséget figyelmen kívül hagyva egy fals topikban tettem fel egy kérdést:[link] Az ott leírtakhoz szeretnék segítséget kérni.
-
baluka26
nagyúr
Elvielg jövő hétre lesz Valhalla kábele Audeze-nek. Addig is rá vagyok kényszerülve, hogy itthon a rendszerről SE530-at hallgassam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM