-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz RetepNyaraB #17692 üzenetére
pijabarát?!
Hát most mit vagytok úgy oda?! Most már ezen a szinten is szocializálódok a jó felé épp whisky jéggel... Aztán majd csendesítésnek egy pohár bor.[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ati1979
veterán
Szerintem középkiemelős cuccokkal próbáld ki. Pl. shure-okkal. Srh840-t próbálj ki pl.
Az ath a d/ x széria szerintem nem annyira passzol hozzá, mert túlontúl éles magasakat jobban kihangsúlyozza.
(saját vélemény nem felhívás a flame-re. )De ezeket inkább kipróbálnám, mert lehet hogy úgy emelik ki a magasat meg a közepet, hogy te a füledet nem zavarják.
Szóval valami sötétebb hangú fejest próbálj ki szerintem. Talán az ath m50.
-
.DLL
veterán
-
contaxg
veterán
Így már érthetőbb az ajánlásod
(#17688) kp59
30 és 40 között pont egy lyuk van az ársávban... vagy alatta vagy felette kelleme valamit nézni. Nekem bejön a Koss Porta DJ 100, de nem tudunk semmit a zenei ízlésedről és enélkül nem lehet normális ajánlatot adni.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
RetepNyaraB
veterán
edit: MEgelőzött a pijabarát...
Itt akkor inkább az árkategória dönt és nem a lejátszó (ami nem hallottam) Vodka a közepét és a szutyok alját szidta, érdekes módona többség a tetejét szokta. Így elég nehéz bármit mondani. Amúgy zűrös árkategória.
Van a szokásos Shure 440, de meg kell hallgatni valóban az Audio Technica MH50-et, esetleg a JBL JL88-at (MM-ban).Ha használt is játszhat, nyilván jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vodkaboy22
addikt
Nem igaz nem!
Én egy 10 órás munka napot toltam vele végig. Barátomtól kaptam kölcsönbe DT770PRO/250Ohm-al hallgathatatlan volt számomra. Túl sok mély, nulla közép, magas csak csak.
Ő egy számomra érthetetlen seinheiser HD555-el nyomul vele (azt mondja csak akkor hallgatja amikor nem zavar senkit vonaton meg egy kis olcsó agybadugós is elég.)
HD555-el 5-10 perc után azt mondtam nem rossz nem rossz, de nem ehhez szoktam.
Én nem vagyok audio-technica párti de valamilyen nyitott audio-technica lehet hogy illene, hozzá.
Más ami zárt ahhoz nincs ötletem.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz vzsryl #17687 üzenetére
Köszönöm.
Ugrálós szmájlik a korom miatt vannak esetleg?! Talán..Mindenesetre nekem is megvan a saját véleményem és ízlés világom ami sokszor nagyon tud különbözni az átlagtól. Mindenesetre én azt mondom mindenkinek van saját véleménye és mindent csak úgy kell elfogadni, hogy ha tisztában vagyunk azzal, hogy b embernek b féle van és c embernek c nekem meg x0874292z...
Erre schwaho írja, mondja a tuti mindenkinek a fülei közé a saját egyedi feje szorult.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
kp59
aktív tag
Srácok minek ez az egymást piszkálás. Nekem csak az lett volna a kérdésem hogy max. 30.000 és max 40.000 Ft körül milyen fejhallgatót tudnátok ajánlani az X3 lejátszóhoz. Olyan nagy kérés volt ez részemről?
-
szakibá...
senior tag
Volt a 80-as években planárom (egy ilyen, meg egy AKAI), a mai konstrukciókhoz képest nevetségesek voltak. Ha viszonylag olcsót akarsz, akkor a Fostex házatáján nézelődj, én elégedett vagyok a T50RP-vel, ebay-en jó ára van. Vagyis én is felültem a divathullámra.
Bodor: A Beyer T50p nekem nem jött be.
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Bodor
veterán
válasz contaxg #17679 üzenetére
Azért mert azok közelebb vannak az említett kerethez, és azért jobban szóltak, mint a többi meghallgatottak.
(#17680) schawo: Olyanról viszont biztosan, hogy egy füles hangja nem tetszik egy embernek, mert esetleg mások az igényei...
(#17681) vodkaboy22: Ízlések és pofonok különbözőek, örülj neki, hogy neked jobb cuccod van és ugrálj nevetve nyugodtan, szerencsére én is elégedett vagyok az enyémmel..
A blogodban említett Beyerdynamic Custom One Pro, Sennheiser Momentum meg egy nagy k@k@ szerintem , de hát látszik, hogy nem hasonlóak az elvárásaink, igényeink, de a hallásunk meg a fülünk biztosan nem.
Ez nem is baj, a Te véleményed is egy , meg az enyém is egy, vitatkozni ezen teljesen felesleges.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Hallottam és jobb cucc van most nálam. De az alap MS2-öm is jobb...
De most mondom a röhejesebbet a nexus 7-em is vetekszik vele
De mondok még valamit a kis queen size ego (blog-om) cuccos amit barátnőmnek csináltam az reggelire eszi a fiijóót..
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
És akkor miért a Beyerdinamic T50p-t és az Audio-Tecnika ATH-M50-et javaslod meghallgatásra?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bodor
veterán
válasz contaxg #17673 üzenetére
Erre csak akkor kapnád meg a választ, ha együtt végighallgatnád velem , meg az X3-al együtt azokat a fejeseket, amiket én is...
Mint már írtam a Sennheiser HD 600 és az Audio-Technica ATH-AD900X már eléggé elfogadható hangminőségű fejes volt az X3-al, ehhez lehet viszonyítani kb. -
Bodor
veterán
válasz vodkaboy22 #17674 üzenetére
Van esetleg X3-ad, hogy ennyire tisztában vagy a képességeivel, és azzal , hogy mivel milyen párost alkotnak, vagy te is csak specifikációk alapján írsz hozzászólásokat?
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Szerintem meg egy fiio X3 csodának már egy korrekt superlux is odavissza megmutatja a határait
Egy normális fejesről meg egyenesen hallgathatatlan mert elég sok bor kell ahhoz hogy ne az x3 dacamp hibáin csikorogjon a fogad.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
Két dologra tudok most gondolni. Most vagy nagyon spéciek az elvárásaid vagy ennyire sz@hr a Fiio, hogy csak két fejessel tud igazából megszólalni egy nagy csokorból.
-
Bodor
veterán
Normális hangminőségű nincsen ezen az áron szerintem, FiiO X3-hoz olyan füles illik, ami ki is hozza a képességeit, az meg 100K-s ár körül mozog. Én is mostanában hallgattam meg vagy 20 típust, többek között az is ajánlottakat is, ( persze mindent még nem sikerült) , de egy jó fülhallgatóval ( Brainwawz B2, Vsonic GR06 vagy GR07 , Rock-It R-50, Fischer Audio DBA-02 MKII. ) sokkal többre mész ennyi pénzből. Nem lebeszélni szeretnélek, de nekem ez a tapasztalatom, a többiek biztosan ajánlanak majd valamit.
Ha mégis fejesnél maradnál, akkor én a Beyerdinamic T50p-t és az Audio-Tecnika ATH-M50-et javaslom meghallgatása. Nekem ezekkel volt talán a legjobb az X3.
[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Tudja valaki mi a különbség a Japán import és a ez EU-ban kapható JVC- között?
Victor JVC HA-S400-R Red (japán) / JVC HA-S400-R-E
Illetve ugyanez érdekelne az 500-as esetében is...#proudfather
-
kp59
aktív tag
Sziasztok!
Egy FiiO X3 lejátszóhoz ( [link] )tudnátok ajánlani utcai használatra fejhallgatót?
Egy olyat ami max. 30.000-ből kijön és egy másikat ami max 40.000-ből (ennyi a keret rá).
Otthonra van egy AKG K 242 HD és azzal nagyon meg vagyok elégedve (nincsenek túl nagy igényeim).
A segítséget előre is köszönöm. -
-
vodkaboy22
addikt
Elméletben az elektrosztatikus rosszabb, mert előfeszítést igényel és az elektrosztatikus térnél kb 10^5-en szer jobb energia közvetítő a mágneses no meg a mágneses sokkal kevésbé árnyékolható, így elméletben az elektrosztatikus tér sok részletet veszíthet. De ez csak elmélet.
Fejes talin ott volt az LCD2 meg a stax sr404. Szerintem mind2 rendszerből ki lehet hozni szart és ugyanolyan jót! Csak az egyiknél nincs a fülednél 500V és olcsóbb, de nem rosszabb!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
PM-1 Planar Magnetic Headphones
Kulminálodik a planár piac...
(#17659) fattyu
87,72%, hogy a Bartimexnél fogod nem meghallgatni[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
capulet75
addikt
Ez a Shure érdekes dolog, nekem is ajánlgatták jó páran.De amikor meghallgattam, egyáltalán nem tetszett. más meg esküszik rá. Most a nagyon alap, de nekem kimaradt K242 beszerzését céloztam meg, és a Maxell Retro DJ-t. Annyian emlegetitek hogy meg kell hallgatnom.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Ati1979
veterán
válasz papeti01 #17635 üzenetére
Itt már a többiek elég alaposan kifejtették a témát, de azért én is reagálnék.
1. Ezt jól tetted. Sajnos sokan nem eképp járnak el és eleve hülyeségeket kérdeznek.
Sokszor sajnos csak beleovasnak, vagy egyszerűen nem értik amit olvastak.
2. Ha nem kapsz választ akkor általában nincs róla vélemény mert nem hallotta senki, vagy csak kevesen hallották vagy csak "átsiklik" rajta topic. Ilyenkor érdemes még egyszer megkérdezni.
3. Kérdezni lehet, de nem biztos, hogy kapsz választ. Van ilyen... Lásd előző pont.+ a kammerer írása ezzel kapcsolatosan
(#17640) papeti01
A másik dolog az, hogy amiket itt kapsz csak tippek. Mindenkinek más a füle. Ha van valamiről vélemény akkor is kockázatos próba nélkül vásárolni, ha nincs akkor meg pláne.
Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy az általad említett két fejest (sem) érdemes próba nélkül megvásárolnod.
Hiába kérdezgeted, hogy hogy szól érdemi infót arról nem tudunk adni, hogy neked tetszene-e vagy nem...Szerintem amúgy azt is be kéne írni az összefoglalóba, hogy próba nélkül lehetőleg ne vásárolj fejhallgatót.
-
titán
válasz vodkaboy22 #17648 üzenetére
Haverom utálja az SRH440-ét, és csak a HD668B-t használja.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vodkaboy22
addikt
válasz RetepNyaraB #17647 üzenetére
Mindenki véleménye érdekes lehet addig a pontig amíg tisztában van azzal a ténnyel az illető, hogy mindenkinek saját feje/füle van.
Én mindig mosolygok azon, hogy pl barátnőm shure440 fun és nem tetszik neki a HD580-asom én meg a fejemre nem venném azt a vacak shure-t annyi pénzé biztos nem Akko má egy supi HD330[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz RetepNyaraB #17644 üzenetére
Az én véleményem is pont olyan, mint a segglyuk.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz schawo #17642 üzenetére
Schawo pedig, hatalmas tudásánál fogva erősen tiszteletre méltó mindazonáltal elég egyedi véleménye van fejhallgató téren, ami a fejét borító kötéshalmazt tekintve nem meglepő. Tehát bírálatai ennek megfelelően kezelendők
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz papeti01 #17640 üzenetére
Ezek miatt nem lettél visszazavarva, ugyanis nem is kaptál reakciót rájuk, mégpedig azért nem, mert ezeket az AT-ket az itteniek közül legfeljebb kevesen hallották még, nem forognak itt "közszájon", ezért nem özönöltek a válaszok - de visszazavarva emiatt nem voltál sehova.
A K430-ra kapsz valamennyi találatot, ha rákeresel a fórumkeresővel (a K420-ra alig), az egy hallgathatós, viszonylag színezett a mélytónus felé, nem népszerűtlen itt, de nem igazán veri az említett ajánlatokat, a K518LE pedig ott van az ajánlatok között, persze erős fenntartásokkal, és arról elég sok véleményt találsz a fórumkeresővel. Az a kérdés, hogy a JVC-k milyenek, így általában nem megválaszolható, de ha mégis, akkor az mondható, hogy általában a hangjuk alapján elég jó ár-érték arányúak, ügyesen szólnak. Gondolom azért nincs egy-két típusuk az ajánlóban, mert kevesen hallgatták eddig őket az itteniek közül. Nekem elég jó tapasztalataim szoktak lenni a JVC-k hangjával, és mások is inkább dícsérni szokták, mindenképpen valós alternatívát jelentenek úgy általában, aztán persze típustól függ, hogy valójában mennyire.A mikrofonosok pedig azért nem ajánlottak, mert nem foglalkozunk velük, itt a zenehallgatásra készült fejhallgatókkal foglalkozunk (amelyek között egyébként egyre több típusnál láthatunk a vezetékükön mikrofont-távirányítót, de ez mellékes számunkra, vagy zavaró).
[ Szerkesztve ]
-
-
papeti01
senior tag
válasz #71562240 #17639 üzenetére
Köszönöm a szájbarágós válaszodat, és természetesen megértem az álláspontodat
Csak azt nem értem, hogy ha olyan fülesekkel kapcsolatban kérdeztem (Audio Technica ATH-FC707 , Audio-Technica ATH-SJ55 ,k430) amelyek valamelyest alternatívák az ajánlotakkal szemben, és nincs róluk leírás a téma összefoglalóban, akkor miért lettem "vissza zavarva" téma összefoglalót olvasni???A kérdést vegyük költőinek, nem érdemes "rágnunk a gittet"
#proudfather
-
törölt tag
válasz papeti01 #17635 üzenetére
Két "észrevételed" volt, ezekre reagálok.
Lásd 3-as pontod. Mondta-e valaki valakinek, hogy ne kérdezzen olyasmiről, ami nincs benn a témaösszefoglalóban? Senki nem mondta senkinek. Mindenki azt mondta, hogy ami ott van a témaösszefoglalóban, az ott van a témaösszefoglalóban, és az azért van ott, hogy legalább azt ne kelljen napjában hatezerszer leírni. Kvázi észrevételed tehát nem észrevétel, hanem csúsztatás.
Lásd 4-es pontod. A nyelvészkedésednek semmi köze a történtekhez, és ahhoz, amiről a kollégával beszéltünk. Nem nyelvészeti témákról beszéltünk, hanem éppen arról, amit a hármas pontban fentebb leírtam, vagyis: ami ott van a témaösszefoglalóban, az ott van a témaösszefoglalóban, az azért van ott, hogy legalább azt ne kelljen napjában hatezerszer leírni. Ebben nincs semmi "de", mégpedig azért nincs, mert a kolléga is elismerte, hogy "a mantra általában igaz", vagyishogy a kérdezők döntő többsége olyasmit kérdez, amire a válasz ott van a témaösszefoglalóban. Nem azokról volt szó, akik mást kérdeznek. Ezen kvázi észrevételed tehát megintcsak nem észrevétel, hanem csúsztatás.Egyéb "észrevételeid" nem voltak. Most te is, megint azon rágod a gittet, amin nem kéne, mégpedig hogy a témaösszefoglaló azért van, hogy ami oda le van írva, azt ne kelljen napjában hatezerszer leírni a napjában hatezerszer ugyanazt kérdezők számára. Nincs ezen mit ragozni, főleg nem azoknak, akik idejönnek más farkával verni a csalánt. A kérdések nyolcvan százaléka olyan, amire a válasz, vagy legalább a kérdéséhez való kiinduló információ ott van a témaösszefoglalóban. Aki olyat kérdez, ami nincs benne a témaösszefoglalóban, azzal sose volt gond. Én pedig sokszor leírtam már, hogy aki elolvasván a témaösszefoglalót, olyat kérdez, amire oda van írva a válasz, de mégis megkérdezi, az tegye hozzá a kérdéséhez, hogy miért nem jó neki a témaösszefoglalóban levő válasz. Ennyi lenne. Ehelyett, a más farkával csalánt verni akarók némelyike rágja a gittet azon, ha a faroktulajdonosok szólnak neki, hogy kicsit unják néha, hogy a farkuk folyton hólyagos a csalántól.
Ez itt egy szakmai fórum, nem pro bono jogsegélyszolgálat, itt szándékuk szerint a maguk kedvére beszélgetnek egymással a fórumtagok a hobbijukról, márpedig nem az a hobbijuk, hogy másoknak tanácsokat osztogassanak a szabadidejük terhére, tehát a tanács itt nem járandóság, hanem segítség! Akik tanácsot, segítséget kérni jönnek, azok értelmes határok között tegyenek valamit azért, hogy minél kevesebb felesleges munkát okozzanak azoknak, akik folyton segítenek. Ez azért fontos, mert napjában "hatezren" jönnek tanácsot kérni, és nyolcvan százalékuk ugyanazt kérdezi, ezért van a témaösszefoglaló, hogy ne kelljen folyton ugyanazt megválaszolni, napi "hatezerszer".
Elég szájbarágós voltam, hogy megértsed, hogy mi a gond, hogy miről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz chrisnagy13 #17636 üzenetére
Ilyen, vagy hasonló szöveg gyakorlatilag az összes webshop feltételi közt szerepel. Ebből nem következik, hogy egy, a gyártó által is elismert hiba esetén nem cserélték volna.
-
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #17636 üzenetére
Az egy elismert gyári hiba volt, nem? A 2 hónapos fejhallgatómmal eltanácsoltak a fizetős szervizbe a törött csatlakozó miatt. Ezzel semmi gond, mert ez más sem tette volna másképpen. De ne gondoljuk a hazai importőrt egy szentnek. Ha a gyár nekik bevállaja akkor ők is bevállaják, ha nem akkor meg cumi.
[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
válasz #71562240 #17590 üzenetére
& (#17568) fattyu
& #17585) Ati1979Mivel az olvasási felszólítás rám is vonatkozott lenne egy-két észrevételem / megjegyzésem:
1, elolvastam az összefoglalót, sőt utána is olvastam a témának
2, 3 suprát volt lehetőségem kipróbálni, illetve egy csomó circumot, de nem jöttek be, vagy nem fértek bele az árba, ezért a K518 mellé kerestem alternatívákat, amikről kérdeztem, hátha valaki ismeri
3, nincs leírva, hogy az ajánlottakon kivül mást nem ismerünk ezért ne is kérdezz,
4, "a mantra általában igaz", ezért nincs "de" ... az általában szó mellé szókapcsolatban használható a DE kötőszóüdv,
p.[ Szerkesztve ]
#proudfather
-
contaxg
veterán
válasz szakibá... #17633 üzenetére
A vonatkozó jogszabályban foglaltakon túlmenően a jótállási körbe eső termékeinknél 12 hónap helyett, magyarországon egyedülálló módon 36 hónapos jótállást vállalunk! link
Itthon senki nem ad 36 hónapot a Shure-ra csak a Muziker. A legolcsóbb áron adják és ha igaz, akkor ingyen szállítják és 30 napig élhetsz az ellálási jogoddal. Akinek van egy csöpp esze az tőlük veszi meg.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz schawo #17632 üzenetére
Vásárlói szemszögből nem látok sok különbséget egy szlovák és egy olyan magyar webshop között, aminél szintén nem tudom személyesen átvenni a cuccot. Az említett esetben legalább kényelmesen, itthon ki tudtam próbálni az SRH840-et a T50RP előtt.
-
titán
válasz szakibá... #17631 üzenetére
Én is vásároltam már a muzikertől, nekem sem volt velük gondom. De én tudtam, hogy mit csinálok, hogy az egy szlovák bolt, és hogy milyenek a feltételek. Szoktam én a Thomanntól is rendelni, az még nehézkesebb, de fel vagyok rá készülve, nem utólag eszem a kefét
-
szakibá...
senior tag
válasz schawo #17618 üzenetére
Eddig egyszer vásároltam tőlük, pozitív tapasztalattal. Amit először küldtek telefonos egyeztetés után, azt ingyen vitte vissza a futárszolgálat és később ingyen hozta el az eredetileg rendelt tételt.
[ Szerkesztve ]
-
-
capulet75
addikt
Esetleg tippek kaphatnék a bejáratással kapcsolatban? Hogyan, miként, mivel?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
titán
Ezért:
1 kg-ot meghaladó, 14 000 Ft feletti értékű, illetve 20*20 cm-nél nagyobb termék esetén a csomagot furászolgálattal küldje a következő címre:MUZIKER SKLAD
Logistický areal PointPark Bratislava, hala B/hala 2, súpisné číslo 1102
90055 Lozorno
Slovakia1 kg alatti súlyú, 14 000 Ft alatti értékű, illetve 20*20 cm-nél kisebb termék esetén a csomagot postai úton a következő címre küldje:
MUZIKER A.S.
Komárom 1 Posta - Postán maradó
2901 KomáromevDirect villanyautós töltőhálózat
-
Sanyi.il
aktív tag
keresgéltem itt a topikban, hát nem 1 személyt tereltetek a Maxell Retro DJ irányába, simán kérhettek részesedést a Maxell-től
-
Bodz
nagyúr
válasz schawo #17618 üzenetére
Mikor gariztattam náluk a Superluxom, akkor nem oda kellett küldeni. Persze ez még tavaly történt, lehet azóta változtak a dolgok. Valamelyik nagyobb városunk volt Szlovákia mellett, postán maradóként, sajnos pontosan már nem tudom, nincsenek meg a mailek.
[ Szerkesztve ]
-
Iceclon
csendes tag
Köszönöm a tanácsot, akkor marad az utánvét. update: jah, hogy ez szlovák, hmm akkor lehet még utána nézek hol lehet még kapni, mert az ügyintézés nálam extra problémával jár. Egy sima készpénz felvétel se egyszerű
(#17616) szakibá...: Shure SRH440 ajánlottak, és nekem is szimpatikus, főleg a kábelcserélhetősége miatt. A hangerő szabályzó hiánya meg nem nagy gáz, egyel kevesebb dolog mehet rajta tönkre legalább
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.il
aktív tag
Köszönöm a tippeket, tényleg nagyon dícsérik ezt a Retro DJ-s Maxell-t több helyen is, meg is rendelem
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Iceclon
csendes tag
(#17610) schawo és (#17611) kammerer:
Köszönöm, meg lestem, nagyon ígéretesnek tűnik, a muziker.hu -n találtam is jó árban és nem mellesleg ingyenes házhoz szállítás és előreutalási lehetőség
Ha jól látom ezen nincs hangerő szabályzó, de az amúgy is csak kényelmi, a kábel a lényeg, szóval valószínű, hogy hétfőn megrendelem.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget
-
törölt tag
válasz capulet75 #17606 üzenetére
Tényleg.
(#17607) Iceclon Az ajánlóban levő Shure SRH440 cserélhető vezetékű.
(#17608) Sanyi.il Az itteni topiklakók a felsoroltak közül nagyjából a K511-et ismerik és az M290-et, illetve a Maxell Wild-ot, de annak is inkább a "sima" változatát. Hangminőség ebben a sorrendben.
-
-
Sanyi.il
aktív tag
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik
a következők közül melyik az ajánlott?
WeSC Bongo, WeSC Oboe, WeSC Conga, WeSC Maraca, Maxell Wild Ice, Maxell Wild Sound Bars, Canyon Tattoo LE CNL-THP01, Canyon Tattoo LE CNL-THP02, AKG K511, Pioneer SE-M290.Végső esetben Pioneer SE-MJ721, ha a fentiek között tényleg nincs értékelhető
Csak beltéri használatra kell, tanulás illetve munka közbe, gépezés közbe. főleg zene, semmi játék, illetve a jó mélyeket értékelném benne -
Iceclon
csendes tag
Üdv mindenkinek
Szóval amihez én kérném a szakértő tanácsokat:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót -> Itthon, szobában
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni -> Az összes felsorolt tevékenység szóba jön, minden zenei stillus
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg -> 30 ezer körül
Vezetékes vagy vezeték nélküli -> vezeték nélkülit használtam idáig (sennheiser TR-130) mert a betegségeim miatt eléggé extrém helyzetben fekszem, illetve mozgom a gép előtt, ezért a vezetékes fülesek rendre tönkre mentek egy hónapon belül (a kábel ment mindig tönkre)
Circumaural vagy supraaural -> Egyértelműen circumaural
Zárt vagy nyitott -> mindegy
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli -> van asztali, nem kell
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar -> Hmm, eléggé vájt fülű vagyok, szóval a tiszta hangokat előnyben részesítem a basszusnál pl. (huh remélem nem írtam hülyeséget)
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád) -> számítógép, integrált hangkártyaA fent említett sennheiser TR-130 nagyon szép hangot adott, könnyű volt és kényelmes ahhoz, hogy napi 18 órát használjam. Ha lehetne még kapni Mo.-n nem lennék most gondban. Mindenképpen valami olyan cucc kell ami eléri ennek a típusnak a minőségét, kényelmét és van rajta hangerő szabályzó, viszont attól tartok, hogy a kábelek továbbra is pusztulásra vannak ítélve a közelemben. Esetleg ha tudtok olyan típust, aminek cserélhető a kábele, illetve nem árt neki ha törik, ráfeküdnek/könyökölnek, vagy hirtelen megrántják.
Előre is köszi a segítséget/tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Valahol mintha olvastam volna egyszer régen a fejhallgató bejáratásról. Tényleg van ilyen?
-
törölt tag
válasz #33101952 #17602 üzenetére
"Bocs de azt hittem azért van ez a topik mert ezeket a kérdéseket megbeszéljük, nem azért, hogy okoskodjunk."
Én tartalmilag válaszoltam a hozzászólásodra, tehát megbeszéltem veled az általad felvetett kérdéseket. Egyúttal jeleztem is, hogy a kérdések általad felvetett módja nem volt éppen színvonalas és praktikus. Kifejezetten hibásan közelítettél a témához, ennek kifejezésével is segítettem neked, nem pedig okoskodtam. Esetleg megfontolhatod, hátha igazam volt, és akkor eszerint alakítod a működésmódodat, legalább fejhallgató ügyben, ami hasznodra fog válni, főleg ha fejhallgatóvásárlási és -használati szándékaid vannak. Ha úgy maradsz, ahogy közelítettél a témához, az a károdra fog válni, ezért segítettem, hogy ne maradj úgy.(#17603) AMDFan "...ott a Shure SRH240 ami szerintem az egyetlen ajánlható fejhallgató 15.000 alatt." Azért azt nem hiszem, hogy ennyire szigorúan gondolod. És a DT235, DTX710, K511 stb... (vagy 16ezerért) CAL!...?
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz #33101952 #17602 üzenetére
Ha fejhallgatót vagy bármilyen audio eszközt szeretnél venni akkor MINDENKÉPPEN próbáld ki előtte. Az a bolt, ahol nem engedik, hogy meghallgasd egy nagy nulla és kerüld el. Az értelmesebb helyeken meg lehet hallgatni a fejhallgatókat. A Tesco nem számít értelmes helynek.
A kérdésedre válaszolva az AKG elég jó irány ha olcsóbban akarsz fülest venni, a Sennheiser olcsó fülesei nem a legjobbak. Mellette ott a Shure SRH240 ami szerintem az egyetlen ajánlható fejhallgató 15.000 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #17600 üzenetére
Bocs de azt hittem azért van ez a topik mert ezeket a kérdéseket megbeszéljük, nem azért, hogy okoskodjunk.
Azt hiszem, ha valaki akar venni valamit akkor előtte a neten tájékozódik, mert hát hiába a nagy kinálat amikor nem lehet mindegyiket kipróbálni és hát a mai üzletpolitika azt diktálja, hogy adjunk ki egyféléből vagy 25 darabot ami annyira nem is különbözik egymástól se minőségben se kinézetben de azért a kinálatot is megdobja meg a pénztárcádat is meghúzza.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One mobilszolgáltatások