- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Nagyon hosszú kihagyás után újra visszatértem a zenéhez egy SRH440-el. Egyelőre egy iPhone SE a forrás hozzá. Mi az a forrás (DAC AMP) kombó amit még érdemes egy ilyen kategóriás fejhallgatóhoz megvenni?
-
matyi012345
őstag
válasz vodkaboy22 #17746 üzenetére
Örülök, hogy feldobtam az estédet
-
matyi012345
őstag
Ha BP-i vagy akkor a HD662-t nálam ki tudod próbálni egy meghallgatás erejéig. Igazából a legjobban akkor járnál, ha kifognál egy Takstar TS671-et itt az aprón vagy valahol 10K környékén, de most perpill nincs fent. Vagy ha szóba jöhet külföldi rendelés : [link]
Meg még pár véleményt azért várj meg amíg írnak többen is.
Hát akkor az F jelű ha nincs rá szükséged, bár ezek az Sluxot általában V karakterűek.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Seninek igazából az alsó kategóriásait nem érdemes megvenni, az a gyártó a felső kategóriára van kiélvezve. HD201-et nem, de 202-t hallottam és nem valami jó. Sluxból meg most is van egy a fejemen, bár a HD662-ese és ennyi pénzért jó választás. HD681 meg valószínűleg még jobb a félnyitottsága miatt. A Slux ebben az árkategóriában egy más minőségi szintet képvisel (jobb) , mint a belépő sennik. Ezen az áron nem fogsz jobbat találni az 681-nél szerintem. De meg kell hallgatni vásárlás előtt, az a biztos.
-
matyi012345
őstag
válasz BomiBoogie #16783 üzenetére
Tegnap láttam az M50 ajánlást, aztán nem jöttem a fórumra, ma meg ez fogad éreztem hogy ennek lesz folytatása, de erre azért nem számítottam.
-
matyi012345
őstag
válasz DrDante666 #16719 üzenetére
@Bazsee
Ennyiért amúgy a Creativ aurvana liveot is ajánlani szokták, bár nekem vannak fenntartásaim a márkával kapcsolatban, de egy próbát megér..
-
matyi012345
őstag
válasz DrDante666 #16719 üzenetére
14500-ból pont kijön egy új SRH240, annyiért az sem rossz, főleg hordozhatóként. 662-ben kicsit tényleg több a mély mint kéne, a közepe pedig nem valami jó. 440 használtan amúgy tényleg jó választás. Slux HD660 hordozhatóként nem lehet valami szerencsés. HD662-nek amúgy elég nagy a szorítóereje is, legalábbis amit én használok annak nagy, hosszútávon nem szeretem emiatt. De az SRH240 szerintem meggondolandó, fi:zi'k fórumtársnál tudsz érdeklődni felőle!
Szerk : Sőt most 13500FT nála.
[ Szerkesztve ]
-
-
matyi012345
őstag
válasz moklys1 #16658 üzenetére
Ne az ellenállást nézd csak, hanem az érzékenységet is. 3 decibel plusz, kétszeres hangerő érzetet jelent, ha jól tudom. 105 db 44 ohmmal az még könnyen hajtható viszonylag. Amúgy jó a 440 de 30-50 K-ba már más is játszik. Audio Technica ATH M50-et dícsérik páran, de elég megosztó, meg kell hallgatni és könnyen hajtható. Shure SRH840 is jó és belefér az 50-be, de az már nehezebben hajtható.
Azzal viszont nem vagyok kibékülve, hogy iphone-hoz akarsz ilyen fejeseket venni, szvsz semmi értelme. KB mindegy milyen fejesed van, ha nem kínálod meg rendes hanggal akkor nem tudod belőle kihozni a maximumot. SRH840 pl otthonra király, de kell alá egy erősítő+dac, vagy legalább csak egy erősítő jó forrással. M50 még inkább elmegy utcára, de az iphone nem fogja úgy meghajtani ahogy kéne...egy erősítőt meghálálna. PL FI MINI vagy valamilyen jobb Fiio cucc.
Ezeket azért még gondold át szerintem, mielőtt bármibe beleugrasz. M50-t amúgy erősen mélytúlsúlyosnak mondják, és ezt én is aláírom mivel hallottam, és tényleg az.
Szerk : Jobban jársz egy SRH440-el plusz normális forrással szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz chrometent #16304 üzenetére
DAC-ból pl: Musiland monitor 01US, SMSL SD022, kisdac (Ennek nézz utána AVX-en), erősítőből: Presenter 1, 2, ETA200, SMSL SAPII, de van még jónéhány (pl: sok Fiio termék), ebben vannak sokkal tapasztaltabbak is a DACos topikban. Van sok ami a kettő egyben...sokan szeretik a csöveseket is, pl Bravo v2, erről itt tudsz tesztet olvasni.
Szerk : Bravo v2 linkje : [link]
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz chrometent #16295 üzenetére
Fejhallgató szerintem kényelmesebb és árában jobb a hangja is. 440-et viszont alaplapival meg telefonnal nem fogod tudni kihasználni. Akkor inkább a füles, ha DAC és/vagy AMP semmiképp sem jöhet szóba. Bár én a helyedbe inkább vennék egy olcsóbb jó minőségű fejest és hozzá egy erősítőt. Mondjuk egy Superlux HD330/HD660 + Presenter erősítő. Nyakamat rátenném, hogy jobban szólna mint a 440 alaplapiról vagy telefonról... Vagy ha mindenképp Shure akkor SRH240+AMP.
Persze Te döntöd el...ha jobban megnyugtatná a lelkedet egy 440 bármilyen forrással akkor irány a bolt De a forrás is ugyanolyan fontos lenne.
-
matyi012345
őstag
válasz chrisnagy13 #15824 üzenetére
Hát pedig az volt, ha jól emlékszem. Mondd nyugodtan amire gondolsz, nem fogok megsértődni. Vagy arra célzol, hogy az nem hajtotta meg őket rendesen?
Gondoltam, lehet hogy ebben van igazság, annak ellenére hogy többen is dícsérték azt az erősítőt. Mondjuk azt én is kétlem, hogy pl az Antelope-nál jobb lenne, de nem akartam az egész AT cuccot költöztetni meg beülni az LCD-hez.
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Hát remélem lesz lehetőségem meghallgatni majd azokat is. Nem olyan nagyok azok a lépcsőfokok, mint amire én számítottam ezek szerint. Meg hát eléggé kezdő vagyok ebbe, meg van egy olyan gyanúm, hogy nagyon nem populáris az ízlésem vagy a hallásom, vagy mindkettő...pl a Stax sem nyűgözött le, az LCD2 viszont minden forintját megéri szerintem. Most biztos sokan azt gondoljátok, hogy bot fülem van a Stax miatt, lehet hogy igazatok is van, de hallottam amit hallottam...
Chrisnagy13:
Hifipisti mondta amikor kérdeztem tőle, még nincs beárazva és elnevezve, vagy rosszul emlékszem? te tudsz valamit amit én nem?[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Bash.hu-t ismeritek?
-
matyi012345
őstag
válasz zaiczd #14980 üzenetére
Én is jószándékból szeretnék írni, nem éri meg javítani, lefogadom hogy lenne 10-15 rugó egy ilyen árú fejesnél, és annyiért kapsz egy sokkal jobb fejest újan, garival. Ajánlom hogy olvasd el az első hsz-t, lesd meg pl a Shure SRH240-t, Beyer DT235-t, Audio Technica Tad300, 400...stb, vagy gyere el a fejes talira hallgatózni, ott lesz egy csomó jó cucc.
-
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Ma megvettem az új fejest, végül az SRH240 mellett döntöttem, köszönöm a sok tanácsot és segítséget ismét. Első hallásra sokkal tisztább és részletesebb mint a Slux HD662 volt, pedig még nem járt szinte semennyit
-
matyi012345
őstag
Nekem HD662-m van (sima verzió). Kényelmes, ma egy Vivaldi CD-t végighallgattam vele és a végére már észre sem vettem, hogy a fejemen lenne. Ebben az is közrejátszhatott, hogy félúton voltam az alvás és az ébrenlét között . Hát a hangjáról annyit hogy jó, de erősen kiemeli a mélyet, nem feszes, nem részletes, inkább olyan bummbumm-os viszonylag hosszú lecsengési idővel, aki ezt szereti annak jó, aki nem annak meg nem jó. Nem ragozom tovább ezt a részét. Közép egy kissé virslire sikerült, talán a mély erőltetése miatt, közelébe sem ér a közepek részletessége mondjuk egy bármilyen Shure-nak, konkrétan a saját fülemmel hallottam az SRH440-et, az köröket vert rá oda-vissza, előre-hátra...tudom, tudom nem egy kategória, viszont valószínűleg a 240 is jobb, tehát nem egy közép-fetisisztáknak való fejes. Magasak kissé sziszegnek ha úgy van, de nem minden felvételben! Erőssége, hogy a tere a zártságához képest korrekt, legalábbis szerintem. Ének hihetetlen közeli egy jó felvételben, a hangszerek néha kissé össze-össze folydogálnak sajnos. Ennyi pénzért korrekt a tudása, jó az ár-értéke, de nem több és nem is kell többet várni. Én egyébként most akarom SRH240-re cserélni, az klasszikus zenére szerintem jobb. Ha 10K-m lenne újból ezt venném meg.
Amit leírtam szubjektív, saját tapasztalat alapján szerzett vélemény, másnak lehet hogy más a véleménye, keress rá a fórumon.
-
matyi012345
őstag
válasz jonnyjoker01 #14629 üzenetére
Ma voltam a Mammutba és ott volt RetroDJ.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
A linkelt erősítővel van valakinek tapasztalata? Tudtok ajánlani esetleg hasonló árban bevált típust? Úgy gondoltam hogy az mp4 lejátszómat kötném valahogy rá, aminek a jelét valahogy fel kéne erősíteni, de nem igazán vágom ezeket a DAC-os ilyen-olyan alakítgatós dolgokat Megoldható ezzel az erősítés?
-
matyi012345
őstag
válasz adammkaa #14291 üzenetére
Hát ez alapján el tudom képzelni, hogy tényleg nagyon jó, viszont Bodz is ajánlott egy Takstart ami szintén nagyon jó. Ezt a kettőt mindenképp meghallgatom, viszont a Shure-ra is kíváncsi vagyok, félig-meddig bejáratott SRH440-et már hallottam, viszont klasszikussal még nem. Nem tudom melyik győz majd meg, de a Shure már fölötte van a pénztárcám fájdalomküszöbének egy kicsit...
-
matyi012345
őstag
válasz Blackhole13 #14270 üzenetére
Én szemüveges vagyok, de mivel általában ágyban fekve hallgatom a zenét, le tudom venni ha kell Amúgy ennek a Gradonak egy kicsit benéztem az árát, nem ezekkel van egy szinten. ebayen egy liciteset találtam ami 11.000Ft-n van, de az is használt. Nem tudom miért emlékeztem olcsóbbra.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék új fejhallgatót venni (max december körül), addig el kéne döntenem, hogy melyik lenne a legjobb számomra. Főleg klasszikus és akusztikus zenéhez kéne, a legfontosabb a nagy tér, pontosság, tiszta, színezetlen hang. Lehet nyitott is, bár zártnak jobban örülnék, de elsődleges szempont a hang.
Amiket eddig néztem:Grado SR60
Shure SRH240
Beyer DTX910
Senn HD555 (használt)Max ár 15 EFT körül alakul. Kicsit tartok a használttól, de ha szerintetek megéri a HD555 használtan akkor benne vagyok. Circumaural előnyben, de nem feltétel, külföldi vásárlás nem akadály.
A felsoroltakon kívül is nyitott vagyok bármire, ha valaki tud "best buy-abb" fejest...
Másik: tudom, hogy ez nem a füles topik, de gondolkodom a Vsonic GR06-on is, de mivel otthon használnám, úgy gondolom, hogy a fejesből jobb hangot lehetne kihozni azonos ár mellett. Szerintetek? Aki otthon van a fülesek világában is az ne tartsa magában a véleményét!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,