- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz kromatika #54198 üzenetére
Akárhogy nézem a képeket én nem hallom a hangját, így meg nem tudom megítélni, hogy egészséges-e az a hang vagy sem. A S.M.A.R.T.-ot tedd át decimálisra mert ezzel sem lehet így mit kezdeni.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy WD 500GB 7200RPM vinyo.Fiatal 15 napos 100/100.problémát jelent e hogy fóleg induláskor és utána kb 2 percig ciripelő hangot had.Nyugalmi helyzetben nem.De ha progit telepítek akkor igen.Még az asztalba le rakva puha felületen is.csatolok hd sentinel,smart,őn tesztés cristal sebesség tesztet.,és olvasási képet.A ciripeklés miatt valószínű hogy hibás lesz?vagy maradhat használatban?ha nem akkor milyen 500gb-t vegyek helyette?Köszi előre is a válaszokat.
-
jim bcs
nagyúr
válasz vrob71 #54192 üzenetére
(#54192) vrob71
Én csak 1 helyen találtam már, kifutó széria, ki is szedem az összefoglalóból. Helyette ->
2TB Seagate Mobile ST2000LM007 128MB (új széria)
2TB Seagate-Samsung M9T ST2000LM003 32MB (régi széria)(#54195) Zoli54213
3TB WD Red (WD30EFRX)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Zoli54213
aktív tag
Hi!
Tegnapi napon meghalt a 2TB-os vinyóm. Szeretnék egy újat vásárolni, de egyes szériákról sok rosszat olvastam, van aki azt mondja ne vegyek pl. WD-t van aki meg csak azt vegyem. Az lenne a kérdésem, hogy legalább 3TB-os HDD-k közül melyiket válasszam? Tudom, hogy bármelyik elromolhat, csak szeretném ha ez minél kisebb valószínűséggel történne meg. Köszönöm előre is a segítséget!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
SenorDave
tag
válasz kromatika #54193 üzenetére
Szia.
Model
Brand Name Hitachi
Manufacturer Part #
HDS5C1010DLE630
Product Line Deskstar
Product Series 5K1000.B
Performance
Product Type Internal Hard Drive
Form Factor 3.5-inch
Capacity 1 TB
Cache 32 MB
Spindle Speed 5400 RPM
Average Seek Time 8.9 ms
Drive Interface Type SATA 6.0 Gbps-PS3/4 gépek tisztítását, pasztázását vállalom. 3 kerület .Írj bátran!
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Lenne itt egy 3.5 ös ,1TB Hitachi HDS5C1010DLE630 hdd.minden rendben van vele,160 nap működés ,és 100 per 100-as.A gond az hogy neten nem találok róla infót hogy ez 7200RPM e?sentinel sem irja ki ezt az infót.Tudnátok segíteni,hogy ez7200rpm e,ill milyen progival lehetne ezt még megnézni.?és mennyire ajánlott hdd ez?Köszi előre is.
-
vrob71
tag
Eddig halasztgattam, de szeretnék venni egy Seagate (Samsung) Spinpoint M9T 1.5TB 2.5" merevlemezt a PS4-hez. Sajnos nem találok sehol sem. Ez most készlethiány vagy már nem is lesz.
-
z123456z
őstag
Ha csak a rendszer meg a maradék akkor OK, csak sosem volt közöm játékos gépekhez, az enyémen nem volt soha, nem tudtam mennyire számít, vagy kuszálja a dolgokat. De így egyszerű, c kap 50-et a többi marad egyben. Köszönöm nektek.
-
titán
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Talán nem a legmegfelelőbb topikban kérdezem, de nem találtam relevánsabbat. Új pc 500 Gb-os lemezét hogy érdemes particionálni? Win 10 telepítésénél, vagy utána? Milyen méretű és hány partíció létrehozása észszerű/célszerű? A gyerek fogja kizárólag használni, főként játékra, gondolom. Külön a rendszernek, külön a játék telepítéseknek és esetleg egy vegyes/töltögetős? Vagy mehetnek a játékok a rendszerhez? Köszönöm.
-
Hunork
veterán
válasz King Unique #54179 üzenetére
Közben ráleltem.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
nullpoint
őstag
válasz jim bcs #54170 üzenetére
Ez a pontos száma: st2000dm001-1ch164. Hdat2 azt írja disabled amikor megcsinálom, de újraíndításkor visszaáll. Továbbá nálam nincs "Security Mode Feature" menüpont Hdat-ben. Lehet hogy nem minden dm00 szériánál lehet megoldani a parkolást? Azért zavar mert 0-24 megy a gép torrenttel (igen, linux iso-k), és így is egy év alatt összeszedett 14400 parkolást.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Hunork
veterán
Üdv!
Külső HDD kérdés lenne. Az alábbiak közül melyiket, és miért? Élettartam a lényeg.
Maxtor 1TB HX-M101TCBM
Maxtor 1TB M3 Portable
Toshiba Canvio 1TB
WD Elements 1TB
ADATA ahd710-1tu3-cbl 1TB
ADATA ahd710-1tu3-cbk 1TB
ADATA HD650 1TB2TB esetében ár szempontjából a Maxtor a nyerő, ezt látom. Esetleg a WD Elements U3.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
maglew
aktív tag
válasz nimfas #54169 üzenetére
Szia!
Ez van a gépembe, lényegében a Winyón 9%-nyi hely van, de lassú is.
Pár éve újrahúztam lehet pár dolgot nem sikerült visszatelepíteni, bár a listába nem látom de 1 Gigás Ram van benne.Szóval egy megbízható 2 Terrás vinyó mindenképpen kellene, otthoni használat, szövegszerkesztés, zenehallgatás, filmnézésre használom nem játszom vele, és nincs hálózatba se kötve.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Nagyon minimális a különbség. Ha a gari a főbb szempont akkor (WD10JPLX), ha a csend akkor a (WD10SPCX) mert egyébként tényleg halkabb.
WD10JPLX: 32MB, 9,5mm, 5év gari, AF
WD10SPCX: 16MB, 7mm, 2év gari, AF[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz inferno88 #54171 üzenetére
(#54171) inferno88
A samuk régiek, mind kifutott, de mehetnek és csak használtan. A WD Green nem ajánlott! A WD RE-re szavazok, újonnan WD Red.(#54172) w580
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX)
1TB WD Red (WD10JFCX)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Teljesen néma gép építésében vagyok. Következő gondban vagyok most leghangosabb pontja WD 3,5" bule 1Tb winyo. Szeretném lecserélni valami halkabb laptop merevlemezre. Adattárolásra kell ssd mellé.
Tudnátok nekem valami extra halk hdd-t ajánlani ? 1 tb méretű kellene.Köszönöm előre is!!
-
őstag
Sziasztok!
Erdemes meg hasznaltan vagy ujonnan venni a Samsung hd154ui vagy wd15earx szeriakbol?
Lattam meg jo aron 2TB-s WD RE-ket. Filmek es sorozatok tarolasara keresek disket. Erre menne a torrentezes is. OS SSD-n van. A mellette levo 640-es Samut lassan kinottem.
Lehetoleg ne legyen zakatolas a gephazban, de nem vagyok finnyas.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz enginev3.0 #54162 üzenetére
(#54162) enginev3.0
Picit rossz helyen vagy, Összefoglaló -> Mi is az a RAID?(#54168) nullpoint
DM sorozat (ST1000DM003, ST2000DM001, ST3000DM001, ST4000DM000)
SV35 sorozatBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
nullpoint
őstag
Seagate merevlemez fejparkolás kikapcsolására tudtok működő megoldást? A kiemeltben linkelt leírás nem működik.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kb. 6 éves számítógépem, aminek megtelt az 1 terrás vinyója, így szeretnék egy újabb belső vinyót venni.
Milyen márkát javasoltok, legalább 2 vagy 4 terrás kellene, de azt hallottam hogy az 1 terrásnál nagyobb vinyók kockázatosak, nagyobb a meghibásodásuk.
Nekem Toshibát és WD-t javasoltak, jelenleg egy WD van a gépemben.
Tudtok pesten olyan üzletet ahol megbízható, hosszú garanciális idővel megvehetném illetve ahol be is tudnák rakni a gépembe (nem értek a berakáshoz valahogy össze kell őket hangolni hogy lássák egymást, meg valami pöcköt kell átállítani ott a kábelnél, de tök hülye vagyok hozzá)
Szintén ebbe a gépbe kellene memória is mert picit akadozik néha és szeretném gyorsítani. Abból milyet javasoltok?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Miért nem tudok windows alatt két hdd-ből átnyúló kötetet csinálni, hogy egybe vonja a tárhelyet?
"objektum nem támogatja a műveletet"A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Abban szereték segítséget kérni, sajnos a Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB-os HDD-m sajnos megadta magát, és ehelyett kellene valami használt/új HDD.
Amiket néztem erre a célra az WD Red,Blue,Purple, viszont emghalltagtok más alternatívát is.Mire kell ponttonsa?
- Asztali gépemben adatok, dokumentumok tárolása
- 1 particíót elkülönítek ~ 100GB melyre a 30-40 GB-os GTA V vagy épp bármi olyan játékot tennék, amin a 128GB-os SSD-re nem megy fel. (télleg csak 1-2 játék lenne rajta)
- Asrock Z170 Extreme 4-es Skylake lapom van.
- ár olyan 12k környéke (ez kb lehet használt árat jelent itt hardverapro-n)
- részemről 7200-as fordulatszámút preferálom, mint a 5400-at.Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lood55
tag
Kemény egy napos használat során észrevettem, hogy ez a vinyó (WD10EZEX) parkol, vagy csak a HDS ír ki valamit rosszul. 4 induláshoz 11 parkolás tartozik, vagyis 7x valami olyat csinált, amit én nagyon nem preferálok. Be is állítottam HSD-ben, hogy ne engedje leállni. Ez testvérem laptop vinyójánál is bevált. Érdekes, hogy kb. fél éve édesapám gépébe üzemel egy ugyanilyen Blue, ott nincs parkolás HSD szerint.
-
lood55
tag
-
King Unique
titán
válasz lood55 #54155 üzenetére
Az MBR | GPT partícióstílusok, amikre inicializálni lehet, nem formázni. Egyébként vannak a GPT-nek előnyei, de egy másodlagos, adattárolásra használt lemeznél nem létszükséglet, főleg nem 1 TB-os tárkapacitásnál. 2 TB felett szükséges és egyben kötelező a GPT, illetve egy rendszerlemeznél akkor, ha UEFI boot van.
Szóval maradhat MBR is nyugodtan, de ha átrakod GPT-re, az is ok. Viszont utóbbira inicializálni csak akkor tudod, ha még nincs partícionálva a lemez. Ha igen, akkor törölni kell a partíciókat, vagy ezen hsz 3. pontja szerint eljárni és a GPT-t választani. Illetve külső programok át tudják a partícionált lemezt adatvesztés nélkül is konvertálni.
A diskpart clean műveletnél figyelni kell, hogy a megfelelő lemezt (disk 0/1/2 stb.) válasszuk ki és azt töröljük!!!
[ Szerkesztve ]
-
lood55
tag
válasz jim bcs #54154 üzenetére
Bocsi, az összefoglalót néztem át elég tüzetesen, mivel korábban csak win7 lemezzel formáztam partíciót. Olyankor alapból GPT-be formázza? Formázzam újra GPT-ben mert megüthetem a bokám? Laikus vagyok az összefoglaló alapján nem tiszta, hogy a "biztonságosabb" milyen gyakorlati előnyét élveztem eddig, ami miatt később gáz lehet.
-
lood55
tag
válasz lood55 #54150 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani, megtaláltam hol lehet formázni: Számítógép-kezelés > Lemezkezelés, itt kiválasztottam, formáztam MBR-ként, lett egy 931 GB-os meghajtóm. Formázásnál kivettem a pipát a gyorsformázástól, így több mint 1,5 órába telt neki a művelet. Annyi még, hogy két külön kötetre bontottam, mert az egyiken csak a végleges adatokat tárolom a másikon meg ilyen letöltések stb. Az adatokat átmentettem rá, az 500-asról. Formázás közben a vinyó hőmérséklete szépen felmászott 36 fokra, ami azért nyitott ház esetén (venti nincs előtte) nem kevés, a másolás alatt 35 foknál nem ment feljebb. A végleges adatokat mentem néhány havonta az 500-asra, ami le lesz húzva a gépről, így minden adat redundánsan tárolódik.
Mit gondoltok jól jártam el? Rendben lesz ez így? -
Orgi
addikt
válasz fasterware #54149 üzenetére
Én kb 1 hónapja vettem egy ilyen WD Blue ezexet és csak jókat tudok róla mondani... szerintem teljesen megéri az árát, dobd rá azt a keveset véleményem szerint!
[ Szerkesztve ]
-
lood55
tag
Sziasztok!
Megjött a WD10EZEX Blue, beraktam gépbe, most együtt megy az 500-as Samsung vinyómmal. HDS látja, nem jelez hibát, szerinte teljesen új, 0 órás működési idő, 1 bekapcsolás. Az 500-ashoz képest melegebb, így 10 perc üresjárat után kétoldalt nyitott gépházzal 30 fokos. Viszont az intéző nem látja. Mi lehet a probléma? Gondolom meg kéne formáznom, de ha nem látom úgy nehéz lesz. Remélem nem win7 telepítőlemezzel kell, mert 3 sata kábelem volt és a DVD író jelenleg emiatt üzemen kívül van.
Amúgy Sata és Sata kábel között vannak különbségek. Több helyen láttam ilyen malacfarokszerűen összegöngyölhetőt, amit szebben el lehet rendezni a házban.
Érdekelt, hogy mitől melegebb vajon ez a vinyó mint a régi. Kiderült, hogy amit én használtam eddig az 5400-as volt HDS szerint (Samsung HD503HI) Nem csoda, hogy 3 éve az SSD akkorát dobott a konfig sebességén -
jim bcs
nagyúr
válasz fasterware #54147 üzenetére
Ha nem lesz rajta fontos adat akkor vehető.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Toshiba DT01ACA100 1 TB merevlemezről mik a vélemények, megbízható e, stb?
-
Davcy
tag
válasz jim bcs #54145 üzenetére
Szia!
Wow, biztos nekem válaszoltad a WD Gold-ot? Nekem egy 1TB-s HDD kellene, amire kb. 1/2 évente mentenék fontosabb fájlokat, hogy duplán meglegyenek. Az eredeti kérdés az volt, hogy az 5 év garis és 10e HUF-al drágább 7200-es WD megéri-e meghibásodás szempontjából, vagy elég az olcsóbb, 5400-es, de 3 év garis WD...
Igen, látom, hogy rosszat írtam... A WD1005FBYZ helyett a WD1003FBYZ-re gondoltam...
Előre is köszi,
[ Szerkesztve ]
Davcy
-
jim bcs
nagyúr
válasz semetka #54142 üzenetére
(#54142) semetka
Hát nagyon jó lenne ha minden driver-t feltenél, a Rapid Storage-t is.(#54143) nagypasztor
új széria, még most jött be nem rég az országba, itt most inkább az árukeresőnek higgy. Én erre vártam egy 1 éve, akkor még csak infó volt, hogy készül, egyébként azóta nekem is van egy belőle(#54144) Davcy
Az 1-2TB-os Gold-ra még várni kell, ezért is van off-ban az összefoglalóban, ha elérhető lesz akkor átjavítom feketére. Egyenlőre marad a Red ha sürgős, ami még ajánlható az árban bőven felette van.[ Szerkesztve ]
-
Davcy
tag
válasz -FLY-> #54134 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! A NAS egy (egyfiókos) Zyxel 310-es. Van benne egy 2T-s vinyó, ami teljesen jól működik és rajta is hagynám a dolgokat, csak szeretném kb. 1/2 évente elmenteni egy külső HDD-re az új képeket/doksikat, hogyha bármi történne vele... . Szóval igazából az a kérdés, hogy melyik - kb. 1T-s - HDD-t vegyem erre a célra (WD1005FBYZ, WD10EFRX, vagy bármi más...).
Előre is köszi,
Davcy
-
nagypasztor
tag
Az egyik debreceni boltban érdeklődtem a WD10JPLX HDD után, és azt mondta a boltos, hogy megszűnt a gyártása.
Ez létezik? Az árukereső is azt mutatja, hogy itthon májusban kezdték el árusítani. -
semetka
őstag
válasz jim bcs #54141 üzenetére
Én arra gondolom hogy a Win10 új nagy frissítése cseszhette el. Rakjam fel az alaplap chipset driver csomagját vagy hogy tudom meg hogy a driverrer van a gondd?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
jim bcs
nagyúr
válasz semetka #54139 üzenetére
(#54139) semetka
Driver gond előfordulhat és az lesz szerintem, másra nem tudok már gondolni.(#54140) monci
1TB jobban megéri, de írok egy olcsóbb 500Gb-ost is, az nem gond, hogy 7200-es.
1TB WD Red (WD10JFCX)
750GB WD Red (WD7500BFCX)
500GB WD Scorpio Black (WD5000LPLX)[ Szerkesztve ]
-
monci
csendes tag
Sziasztok!
Adatmentésre szeretnék merevlemezt, 2,5"-es. Legfőképpen képek, videók mennének rá, meg néhány dokumentum. Viszont nem biztos, hogy 1TB-ot kihasználnám. WD Red (WD10JFCX)-et ajánlottátok adattárolásra, nem tudom van-e kisebb méretű, ami ugyanilyen jó? (500 GB, 750 GB) Vagy még így is inkább a Red-et ajánljátok, még akkor is ha nem használom ki teljesen?
-
semetka
őstag
Kellene egy kis segítség. Van egy Sharkoon HDD dokkolóm. Nemrég vettem egy új gépet, a géppel együtt a dokkolót. Tökéletesen működött a dokkoló, de tegnap kb 2 hónap állás után mikor akartam másolni a winyóra nem másolt. Elkezdi másolni majd megáll, egy idő múlva kiírja hogy írásvédett. Ma több időm volt és kipróbáltam több géppel is, és mindenhol műkködik usb 2/3 -on is. Sőt mint kiderült nálam is megy usb 2-n, csak a 3 on csinálja ezt. Mi lehet a gondd szerintetek?
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
-FLY->
őstag
Lementés mit jelent nálad? Az minden esetrenagyon rossz ötlet, ha ilyen pótolhatatlan dolgokat csak egy HDD-n akarsz tárolni, kettő a minimum, pénzkidobás de ez a biztonságos. NAS-ról nem írtál bővebbet, de két fiókos esetén, két vinyóval meg lehetne tükrözni.
[ Szerkesztve ]
-
Davcy
tag
Sziasztok!
Szeretném periodikusan a NAS-ról lementeni és archiválni a családi képeket, fontosabb dolgokat. A NAS LAN kábellel van a routerhez kötve, a routerhez meg LAN kábellel van kötve egy asztali gép, amin van külső SATA csatlakozó. Arra gondoltam, hogy veszek egy külső vinyót és erre menteném el néha az adatokat. Az összefoglalóból láttam, hogy a két ajánlott vinyó a WD1005FBYZ és a WD10EFRX. A két modell között 10e különbség van - értem miért - de nekem ahogy látom az 5400-es tökéletesen megfelelne erre a célra. A 3 és 5 év garancia az, ami egy kicsit elbizonytalanított. Lehet, hogy a 7200-esnek a meghibásodási aránya is annyival jobb? Igazából az évek nem számítanak, ha egyszer elromlik, akkor a legkevesebb gondom a 30e HUF bucska lenne.. Szóval a kérdés az, hogy inkább vegyem meg a 7200, mert esetleg kisebb százalékban hal meg, vagy teljesen értelmetlen erre + 10e HUFot kidobni. Esetleg kifejezetten erre a célra van más vinyó is?
Előre is köszi,
Davcy
-
jim bcs
nagyúr
válasz Powerpityu #54131 üzenetére
-
Powerpityu
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy mi a különbség a két vinyó között?
[link]
[link]
Meg annyi hogy van ahol 8mb a puffer és van ahol 16 vagy 32mb.
A gyártónak az oldalán nem találtam a pontos paramétereket.
Ha van valakinek véleménye a fentebb említett termékről azt szívesen, sima tárolós/hordozgatós vinyó lenne főleg filmeknek. -
King Unique
titán
válasz nagypasztor #54128 üzenetére
Azt hirtelen én sem tudom, hogy mennyi rá a pontos garanciaidő, de a legtöbb bolt itthon 2 évet ad, én is annyival vettem. Amúgy Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban (is) érdemes érdeklődni. Viszont bonyolult dolog ez a garancia
—►
[link]. A lényeg, hogy lehetőség szerint olyan helyen célszerű megvenni, ahol minél többet adnak rá, illetve érdemes előtte tisztázni a bolti vs. gyártói garancia kérdését is.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz nagypasztor #54128 üzenetére
2év
-
nagypasztor
tag
Azt meg tudjátok mondani nekem, hogy az miért van, hogy ugyanazon HGST 7k1000 HDD-re egyik bolt 2, míg a másik 3 év gyártói garanciát ír? Mi az igazság? Sajnos a gyártó honlapján nem látok erre vonatkozó infót, vagy nagyon bamba vagyok.
-
jim bcs
nagyúr
válasz enginev3.0 #54126 üzenetére
2.-3. hét között nekem még mindig megjött minden, de te tudod, veheted.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jim bcs #54125 üzenetére
Nem akarok ebayrol, az sok idő, én ezt néztem
https://ipon.hu/webshop/product/raidsonic_ib_123cl_u3_2bay_docking__and_clone_station_for_2.5_und_3.5_sata_hdds_ssds_with_jbod_function_and_usb_3.0_uasp__sata_iii_support/1409732
Bocsi telefonrol vagyok, raidsonic gondolom nem okozna csalódást, de várok más tippet is
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
jim bcs
nagyúr
válasz enginev3.0 #54124 üzenetére
Ez megfelel-e az igényeidnek? Maga a márka noname-nak tűnik de jó, nekem 1-es dokkolóm van belőle.
-
Sziasztok
Talán itt tudtok segíteni
Akarok USB 3.0 dockolót, ami két lemezes, vagy több, és képes raid (nem klonozas, sebesség növelés) vagy jbodra két lemez között
20ezer forintig
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-FLY->
őstag
válasz nagypasztor #54120 üzenetére
Bal felső sarok. Szerintem a minőségbeli különbségekről ennyit kb.
-
King Unique
titán
válasz nagypasztor #54120 üzenetére
A hosszabb garanciaidő nagyobb megbízhatóságot és tartósságot feltételez, de 100%-os garancia igazából egyiknél sincs az x éves hibamentes működésre. A megfelelő használaton is sok múlik, illetve akár ki lehet fogni gyengébben sikerült darabot is.
Amúgy az 1 TB-os modellek előnye még a nagyobb adatsűrűségű lemeztányérok (2 x 500 GB)
—►
gyorsabbak. Míg a 750 GB-os verziókban 2 x 375 GB a leosztás—►
lassabbak. Illetve utóbbinál a WD esetén 16 MB cache van, ellenben előbbieknél 32 MB. OS alatt azért ez is számít, de akármelyiket is veszed, egy szokványos 5400 RPM | 8 MB cache notebook merevlemeznél nyilván gyorsabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
nagypasztor
tag
Még egy dolgot kérdeznék. A keretösszeg közben változott, így maradnánk vagy a HGST 7k1000-nél, vagy az 5 év garancia miatt nagyon vonzó még a Western WD7500BPKX. Mindkettőt elég régen gyártják, de nem tudom, hogy melyik lenne a jobb választás. Gondolom a HGST-vel sem lehet minőségbeli gond, mert nem nagyon olvasok róla panaszokat. Mennyi ezeknek az átlag élettartama? Ha anyagbeli gondja van bármelyiknek, az úgyis kijön rajta elég korán, nem?
Ha azt mondjátok, hogy nagyobb százalékban előfordulhat hiba a Hitachival, akkor nekem megéri a kevesebb tárhely, ha jobb a WD minősége. Köszönöm a válaszokat! -
jim bcs
nagyúr
válasz nagypasztor #54117 üzenetére
Mivel még új széria így hamar elkapkodják azt az 1-2 darabot ami éppen bejön, én is vártam az enyémre 4 napot mert éppen nem volt már raktáron.
-
King Unique
titán
válasz nagypasztor #54117 üzenetére
Hát, hogy ki hol veszi meg, melyik bolt a leginkább megfelelő számára, az már mindenkinek a maga dolga. Amúgy van A jó boltok topicja is.
Illetve az, hogy most éppen nincs raktáron az adott helyen, az csak egy dolog. Attól még rendelni tudnak belőle és megérkezik x napon belül. Külföldről is lehet akár, de akkor annál a belföldi garanciális ügyintézés alapból nem játszik és csak az RMA marad. Illetve egy hosszabb szállításnál nem árt, ha megfelelő csomagolásban van a HDD, hogy a rázkódástól és egyebektől ne sérüljön. Ha OEM kiszerelésű, akkor csak egy ilyen ESD zacskóba teszik bele, meg max. bebugyolálják buborékfóliába. Én többet kaptam már ilyen kiszerelésben, de amúgy nem volt vele gond. Igaz, volt olyan is, amelyiknél légpárnák voltak a dobozban, ami azért nagyobb védelmet nyújt.A WD előnye az 5 év gari és talán a halkabb működés. De amúgy teljesítményre kb. ugyanazt tudja mindkettő. Ilyen kategóriában más 5 év garis modell nem tudom, hogy van-e egyáltalán...? A konzumer darabok között vsz nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
nagypasztor
tag
válasz King Unique #54116 üzenetére
Tudnátok nekem egy olyan üzletet mutatni, ami megbízható, és raktáron található benne wd10jplx?
Sajnos amiket megnéztem a találatok közül, ott nem volt raktáron. Vagy merjem megrendelni amazonról? [link] Nem tudom, hogy mennyire megbízható. Ebayen rendeltem már sok mindent, de ott legalább van paypal. Itt viszont a kártyám adatait kell megadnom, ha jól tudom.
Ha esetleg nem ajánljátok, akkor tudnátok más alternatívát hasonló kategóriában, 5 év garanciával? Vagy maradjon a hgst 7k1000 helyette? Köszi szépen -
King Unique
titán
válasz jim bcs #54107 üzenetére
Mondjuk ezt is meg tudom érteni. SSD-vel ugyan gyorsabb a boot / leállítás, programok szinte azonnal indulnak. Viszont, ha már felállt a rendszer, adott programnál volt 1-2 indítás, akkor azért egy 2,5" HDD-vel is mondhatni elfogadható a sebesség. Amúgy laptopokban időnként cserélgetem a háttértárakat, de épp nemrég én is visszaraktam az 1 TB-os HDD-t, mert egyszerűen kevés volt a 120 GB... Igaz, én több OS-t akartam futtatni + még adatpartíció.
Itt a fórumon is szállingóznak egymás után a cikkek az X TB-os csodákról, de a legtöbb usernek egyelőre csak a 120 - 250 GB-os modellekre futja...
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz jim bcs #54111 üzenetére
Értem én azt hogy jó, csak ez kb 5-6 fokkal melegebb mint a többi amivel össze van "préselve", nem mellesleg ő a leghangosabb része a gépemnek. A kordában tartható gond az, hogy kifutok a terrából, ha nem figyelek. Ezek az okok amik miatt elkezdtem nézelődni más után.
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Multiplayer játékokra, tárolásra, melyik WD 1TB-ben érdemes gondolkodni, mi megbizható, halk, hűvős?
Köszi.
...
-
-FLY->
őstag
Hali!
Lejátszásra, torrentezésre, forgó adatokra jó lehet valamelyik bluera átnevezett green? Nem ajánlott az tudom, de kellene valami halk, hűs, takarékos megoldás. Feleslegesen pörög a 7200rpm-es Blue, inkább betenném a fiókba, ha beüt valami legyen mihez nyúlni azonnal, akár rendszernek is ha behal az ssd pl. Persze van még egy RED is a gépben, de az csak a megtartós dolgoknak. -
nagypasztor
tag
válasz King Unique #54106 üzenetére
Rendben. Elgondolkodtattatok, de mivel nem tudom, hogy meddig megy a gép, inkább maradok a wd mellett (azért csak 5 év garos), aztán majd meglátjuk. Ha majd veszek egy másik gépet, abban már lehet, hogy ssd lesz, és akkor jöhet bele egy optibay.
Arról amúgy van infótok, hogy a caddy esetében működik-e pl. a lenovo-s merevlemez védelem? Vagy ha érzékeli a gép a mozgást, egy másodlagos meghajtót nem állít le szoftveresen, csak a fő meghajtót? -
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #54106 üzenetére
Persze, hogy használható. Én eladtam az ssd-t és költöztem WD Black-re mert már kevés volt a 120GB, az 500-as ssd-ért meg én annyit nem fizetek. Tehát kinek, hogy.
-
King Unique
titán
válasz nagypasztor #54103 üzenetére
Amúgy meg nyilván nem muszáj bonyolítani a dolgot, még ha lennének is előnyei a javasolt megoldásnak. Azért használható a Windows 2,5" HDD alatt is, illetve ha nem akarsz plusz alkatrészekkel bajlódni, egyéb költségekbe merülni, akkor az eredeti elképzelés is ok lehet. Aztán az már rajtad áll, hogy melyiket választod.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz jim bcs #54102 üzenetére
Hát ja...én próbáltam laptopban Windows alatt az említett HGST-t, ami azért dobott a sebességen valamennyit egy 5400-as típushoz képest. Viszont egy SSD teljesítményétől, az az nyújtotta sebességérzettől azért finoman szólva elmaradt.
(#54103) nagypasztor: 30k azért kicsit szűkös keret mindenre. Újan ennyiből max. a két háttértár jönne ki olcsóbb összetevőkből: SSD + HDD.
Az RMA ügyintézéshez úgy tudom főleg a termék sorozatszáma kell, az alapján pl. a garanciaidőt is lehet ellenőrizni a WD oldalán. De a pontos részletek felől legjobb, ha a fórumtársnál érdeklődsz, nem véletlenül linkeltem őt. -
Orgi
addikt
válasz nagypasztor #54103 üzenetére
Én pár hete RMA-ztam le egy külföldön vásárolt külső WD vinyót, aminek ráadásul a számláját sem találták...
A WD Support oldalán regisztráltam magam, ott hozzá lehet adni a termékeket, kell hozzá a szériaszám (rajta van a vinyón), illetve talán a vásárlás dátuma. Ezek után ő kiírja, meddig garanciális.
A rossz vinyó ugye külföldön lett véve, szóval indítottam egy RMA ticketet, visszajött a cím, hogy hova kell küldeni, hogyan becsomagolva és milyen vámos papírt kell hozzá tenni aláírással. A csomag feladása 2500 Ft volt, emlékeim szerint Németországba kellett küldeni vi reptéri WD logisztikai központba. Kb 1 hét múlva jött, hogy beérkezett a vinyó, tényleg rossz és küldték az újat. Azt meg DHL hozta ki házhoz...
Ahhoz képest, hogy a tulaja ki akarta dobni a talán 2 éves rossz vinyót, 3 hét és 2500 Ft-ból lett neki egy vadi új, ráadásul az megint x év garis... -
nagypasztor
tag
válasz King Unique #54101 üzenetére
Köszönöm szépen. Én is gondoltam már ultraabayre, de ki tudja, hogy meddig bírja még a t61em. Már legalább 6 éves. A másik viszont, hogy az előző HDD-m meghalt egy leejtést követően, és most nincs "kedvem" 40-50 rugót kiadni ssd+hdd kombóra. Vagy létezne megoldása max 30ból? Egy ultrabay talán 5 rugó környékén van.
Az RMA- garancát egyébként hogy tudom bizonyítani? A számla beszkenelését is kérik, vagy ők tudják a serial alapján, hogy mikori gyártású? Netalán az üzlet regisztrálja az eladást? Melyik webshopból érdemes venni szerintetek?Köszi
-
jim bcs
nagyúr
válasz nagypasztor #54100 üzenetére
Erősen egyetértek egyébként King Unique kollégával és ezt is szoktam javasolni ami most kimaradt, rendszernek SSD, caddy-be meg egy adat hdd ami lehet az említett black is.
-
King Unique
titán
válasz nagypasztor #54098 üzenetére
Rendszer alá legjobb lenne egy SSD / SSHD. A laptopban az ODD helyére meg betenni egy + HDD-t ilyen megoldással.
A WD mellett a hosszabb garanciaidő és az állítólagos halk működés szól. A HGST-nek azért van némi hangja. A garancia idehaza sajnos kényes dolog, mert jellemzően a legtöbb helyen nem adják meg a gyárival megegyező idejűt... De amúgy az RMA ügyintézés sem vészes: [link], [link]. Igaz, utóbbi külső merevlemezes példa, de egy belsőnél is kb. így megy.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .