-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz stigma #71310 üzenetére
Kérdés mi a cél, mit jelent a tárolás. Itt sokan már a NAS-t is annak számolják, pedig az áram alatt van, pörgeti, használja a vinyót, és bármikor elromolhat. Ez inkább egy ideiglenes tár, addig jó amíg el nem másolja róla az adatokat az ember biztosabb helyre. Ide bármilyen vinyó jó, sokáig úgyse kell kockáztatni vele, esetleg egy RAID1-et megér.
Tárolás az amikor figyel a vinyó a polcon, és csak akkor helyezzük áram alá ha kell is róla valami. Ez egy hosszabb távú művelet, lehet hogy évekig hozzá se lesz nyúlva, de majd egyszer az unokáknak meg kéne mutatni a nagyi esküvői fotóit. Na ilyenkor már nem mindegy hogy egyáltalán üzembe helyezhető-e még a cucc. A 10TB+-os vinyók már héliumosak, senki nem tudja mennyi ideig marad bennük a hélium, főleg a gari lejárta után, amire a gyártónak már nem is kellett gondolnia, felelősségre akkor már úgyse vonható. Ide én nem kockáztatnék 8 teránál nagyobbat (WD Red Pro / Red / Gold / Purple). WD Black esetén 6 tera a max levegős, bár tárolásra szerintem úgyse venne olyat senki.
-
tibaimp
nagyúr
válasz stigma #71314 üzenetére
Így van!
Hozz létre GPT a HDD inicializásásakor, formázd egybe, nem szükséges particionálni. Erre a célra jó a WD Purple, WD Red Plus, ezek halk HDD-k, itt van pár itteni tapasztalat: [link] [link] a Purple is kifejezetten halk!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
"Win10 Pro esetében ha jól emlékeszem 16TB-ig tudok NTFS-re formázni ugye, 1 meghajtóként? (ez lehet jó nagy hülyeség amit írok)"
"Mert ugye GPT esetében assze, 2TB a max amit tudok."Ezeket nem tudni hol olvastad, de eleve pontatlan, fals információk...
NTFS fájlrendszernél akár 8 PB (petabájt) is lehet a maximális kötetméret, ahol 16 TB-ig lehet 4 KB-os foglalási egységgel formázni, felette nagyobbal kell. Ahol a Windows 10-nél NTFS fájlrendszer esetén akár 2 MB-os foglalási egység is beállítható a formázásnál, vagyis az elméleti 8 PB-os kötetméret is megoldható.
+ Ugye arra kel figyelni, hogy 2 TB felett eleve GPT szerint kell inicializálni a lemezkezelőben HDD-t a teljes lemezterület használatához, MBR-nél van alapesetben (pl. 512e szektorméret) a 2 TB-os limit.A milyen HDD-t kérdésre lásd a téma összefoglalóban az ajánlott HDD-k listáját. Ahol igen, például a CMR adatrögzítési eljárást használó WD Purple is megfelelhet a célra, de annál ugye a 8 / 10 - 18 TB-os modellek már 7200 RPM-esek a lista alapján, bár a másik favorít WD Red Plus sorozat esetén szintén.
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Ha fontosak neki az adatok, akkor mondjuk duplikálni nem akar? 2 TB limitet MBR-rel kevered, 2 TB-nél nagyobb HDD-t UEFI/GPT-vel kell formázni. Gondolom okkal hoztad fel ezt a 2TB limitet, meg hogy MBR-rel akarod formázni (amit GPT-nek írtál), de azt lehet tudni miért kell így csinálnod?
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
tibaimp
nagyúr
válasz stigma #69259 üzenetére
Én nem vennék garancia nélkül HDD-t, mert arról nem ír a kolléga, hogy lenne. És elég sok óra van benne, az látszik, hogy nem nagyon kapcsolgatta ki-be a HDD-t, illetve amiben benne volt.
A 13e Ft viszont jó ár, rizikó van, ha megveszed és másnap meghal a winyó, akkor keksz...
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dzsekó
addikt
válasz stigma #61899 üzenetére
WD Blue-k veszettül parkolnak, ezt nem ajánlom. Barracuda Pro-nál voltak gondok, Firecuda SSHD, az erre a célra felesleges.
WD10JPLX-et vagy HGST Z5K1-et vedd. Előbbi 7200RPM-es gyors és emellett halk is, valamint 5 év gari van rá! Utóbbi csak 5400RPM-es viszont olcsó. Mivel csak néha torrentezik, ezért az 5400RPM is elmegy.
Ha op. rendszer is lesz rajta, akkor mindenképp WD10JPLX vagy Seagate Firecuda SSHD kell. -
jim bcs
nagyúr
válasz stigma #61863 üzenetére
"Maga az oprendszer Microsd-re tenném vagy pendrive-ra"
Ez már itt elég nagy hiba, mindkettő meg fog főni idő előtt, nem erre a célra valók.HDD fog kelleni a torrent miatt, az hogy 1 vagy 2 TB azt neked kell eldönteni, de erre fog kerülni az oprendszer is úgy kalkulálj, így 7200rpm-es fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
stigma
addikt
válasz stigma #58725 üzenetére
RE, Ebben esetleg valaki tudna segíteni?
Habár lehet megválaszolom magamnak, hogy mint látom ajánlott széria 4-5-6TB-ban a WD Purple és a WD RED vinyók. Ha fontos hogy halk legyen akkor inkább vegyek Purple szériát, ha nem fontos akkor vegyek Red szériát. (Habár nekem van mindkettő re egyik között sem érzek sok különbséget igaz a fejpakolást asszem ami 8mp volt régen a RED etén asszem kikapcsoltam de ez nem 100%)
Seagate Ironwolf széria mennyire ajánlott?
Árban kb WD Purple, fordulatszámban 5900, picivel jobb mint a RED (5400), viszont mennyire megbízható?Jelen esetben nem okozott gondot A WD Purple és Red HDD-nek az sem, ha néztem egy filmet egy HDD-ről, ugyanarról seedeltem + egy másik eszközzel stremaletem egy 720p-s sorozatot.
Segítséget előre is köszi.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Zlin50
senior tag
-
Źşë'
addikt
válasz stigma #32534 üzenetére
Sztem nem valami remek választás rendszernek a WD ráadásul Green, hiszen elvileg az a "leglassabb", energiatakarékos változat, van egy 2 terás Green WD20EARS hddm, és csak adatokat tárolok rajta, de már van rajta hibás szektor.. alig másfél/2 éves, cipelve sose volt!
Én egyet tudok, WD-t nem nagyon akarok venni már, mert tetü lassúak (van/volt már több is és leginkább ez miatt), hibás szektorokról meg hát nem tudom mit mondjak, nem tudom mitől keletkezhetett rajta, mert csak másoltam rá, és nem sokat!Most picit merész voltam, bevállaltam egy Seagate Barracudát, 1TB 003as verzió, remélem nem faragok be vele, igazat megvallva steam alá kellett és azt kell hogy mondjam kiváló a gyorsasága!! Előző HDD-im samsungok voltak, azokat átraktam egy másik gépbe, a rendszer meg egy 128GB os Kingston SSDről megy, és frankó gyors lett a gép!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Házimozi haladó szinten
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- További aktív témák...
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új SanDisk ultra 64GB MicroSDXC kártyák . ( Elfogyott )
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest