- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hepathos
újonc
lenne egy kapcsolódó kérdésem: milyen programokat ajánlotok amivel meg tudom mérni a jelenlegi meghajtóim élettartalmát? Hogy lássam melyikeket érdemesebb lecserélni vagy jobban karbantartani? Főleg hogy az egyik már néha kattog egy kicsit, jó lenne szerintem kivenni, csak nem tudom megállapítani melyik pontosan az.
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Egy MicroServerbe kellene rendszer lemez, mivel 4db hely van benne ezért nem tudok ssd rakni OS-ek, így kellene egy gyors 500GB vagy 1TB os rendszer lemez.
Ki mit tud javasolni?Jelenlegi vinyó sebessége:
BY ooszi
-
deny330
aktív tag
válasz jim bcs #55394 üzenetére
HD Sentinellel megoldottam már, de köszi, legközelebb gondolok rá!
UI: Köszönöm a múltkori WD Black és Purple ajánlást. Rettentően gyorsan töltődik be a Blacken a BF4, a Purple pedig tényleg baromi halk és eddig nem volt vele probléma. Sata 2-es csati miatt lehet sebesség "veszteség" egyébként? A régi winchesteremhez képest nem venni észre, ezek vagy 5x gyorsabbak, de érdekelne.
-
jim bcs
nagyúr
(#55376) Yeffy DJ
Itt vagyok már, csak sok a meló Lapos alapnak mehetne Wd Scorpio 1TB, de neked 2TB kell amivel annyi a bibi, hogy csak 5400rpm-es lesz. Írj már rám egy privátot inkább, valamit kitalálunk, hogy jó legyen.(#55379) mobal
Jó az(#55389) deny330
pl. Win. Lemezkezelő[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
deny330
aktív tag
Üdv!
Talán nem ide tartozik, de megszeretném kérdezni: Ha adott 2db 1TB-os winchester (WD Purple, Black), hogyan állapítsam meg, hogy melyik melyik particíót képezi? A Blackre nagyrészt játékok mennének, de nem tudom, hogy melyik a black..
-
titán
válasz whited #55382 üzenetére
2.5/3.5, tarhely meret?
Egyebkent ha nem vagy hardcore jatekos ahol minden masodperc szamit, erdemes lenne megnezegetned a purple/red wd vinyokat is. Ar/ertek aranyban nagyon jok, joval olcsobbak mint a black. Igaz 3ev garral es 5400-es fordulattal, viszont ezek is gyorsak.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Asztali pc-vel rendelkezem amihez van egy Samsung 850EVO-m(256gb).
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék részben adattárolás, részben játékok futtatására HDD-t venni.
Megéri azt a sebességbeli különbséget egy Raptor azért az árért, mint amiért egy lassabb, de nagyobb tárhellyel rendelkező HDD-t kapok ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
MODERÁTOR
Egy HGST7K500 mérés (remélem jónak számít):
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Dzsekó
addikt
válasz GoldhandRent #55377 üzenetére
Inkább 5400RPM-es vagy esetleg 2,5"-os vinyót ajánlanék az SSD mellé. Kár szenvedni ezzel a 7200RPM-esel hang tekintetében.
-
GoldhandRent
őstag
válasz jim bcs #55375 üzenetére
Kettő darab is került a környezetembe, a másik is haonslóan "muzsikál".
Egyébként, ha sokáig nem volt használva, nem kéne idle állapotban a pörgetést is megállítania ? Mert ha megkéne, akkor ez nekem nem működik.
Ha ez szoftveresen nem lehet megoldani, tudtok dobni valami jó ötletet, miből csináljak neki dobozt/házat, hogy ne halljam a hangját ? Habszivaccsal próbáltam, de nem jártam sikerrel.
Köszi!-
-
-
GoldhandRent
őstag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy:
Adott a Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemezem. Másodlagos, tárolásra használt meghajtóként üzemel egy SSD mellett. Energiagazdálkodásban be van állítva, hogy 1 perc után álljon le a merevlemez szundizni, viszont ezt nem teszi meg. A gépemnek a merevlemez hangján kívűl semmi hangja nincsen (ha böngészek, vagy tanulok rajta), játék alatt meg úgyis van más hang ami elnyomja.
Nem tudja innen valaki, hogy mi a fene baja lehet ? Nagyon hangosan pörgeti a lemezt, szúrja a fülem...
//Az internet elég mély bugyraiban kutatva, az ottani megoldások nálam nem váltak be//Köszi a segítséget előre is !
-
-
sirszevenap
addikt
-
Yeffy
veterán
sziasztok!
laptop HDD-t keresnék, jót, tartósat, gyorsat
visszaolvasgattam pár oldalt, tájékozódtam erről a parkolós marhaságról, mindenképp ettől mentes (vagy hosszú időre kitolt) vinyót szeretnék.
2 TB-osat keresek, jól látom, hogy 7200RPM-esben nincs ekkora méret? sehol nem találok, max ilyen üzleti Seagate-et egy vagyonért. (most is egy régebbi laposon nyomulok, ilyen 5400-as vinyó van benne, egy halál, milyen tetűlassú ) vagy 1 TB-os WD Black-et. azt komáznám, nagyobban. elsősorban WD-vel vannak tapasztalataim, jók, ha lehet, maradnék annál. illetve Hitachijaim voltak régebben, picit zajosabbak voltak, de szerettem őket, azok is jók voltak. bár ezek mind PC-kben voltak.
mit ajánlanátok?köszönöm a segítséget
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
alfiboy
aktív tag
válasz King Unique #55361 üzenetére
Csak 2 db 2,5" méretű és ~1,5 hónapja vannak használatban. Viszont a többi 3,5" közt van olyan is ami ~3 éve megy 24/7-ben. Az eddigi jó tapasztalatok miatt inkább maradok a jól bevált Red családnál, mentesíteném magam a "apróságok"-tól.
Szerencsére van a TV-en megfelelő áramellátású port. Mivel "nem feltétlen ajánlott erőltetni a 7200-as típusokat", ezért inkább most kihagynám.
Köszönök minden segítséget a megfelelő döntéshez!
...
-
-
tomixpe
újonc
válasz King Unique #55363 üzenetére
és Dzsekó:
köszönöm az infókat. -
ALFA
senior tag
válasz daniel2121 #55358 üzenetére
Igen, tudtam, hogy egyszer meg fogom bánni, hogy sectorhiba miatt eltűnt az a kép, amin szerepelt, hogy az egyik 3 TB-os HDD-t a win 3000,5 GB-nak látta.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Segítsetek választani
Olyan merevlemezt szeretnék, ami gyors, megbízható, és hosszú életű (min. 25-30 évet bírjon ki, mint a régi Quantumok).
A kinézettek:
WD Blue SSHD 4TB: 36.000.-Ft kéz alól (sebességre nem túl lassú?)
WD Black 2TB: 39.400.-Ft (érdekes bolt, elvileg van rá 60 hónap gari, de kétesélyes, hogy lehet-e érvényesíteni)
WD Black 2TB: 43.900.-Ft (biztosan érvényesíthető garanciával)
Seagate Firecuda 2TB SSHD: 37.900.-Ft (5 év gari)
Toshiba 3TB: 24.999.-Ft (2év gari).
Melyiket válasszam (egy HDD lesz csak a gépembe, és erre megy a rendszer+minden adat!)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
King Unique
titán
válasz tomixpe #55359 üzenetére
A lényeg, hogy a Win7/8.1/10 már eleve jól csinálják meg az eltolást, illetve normálisan particionálják a lemezt. Egy mostani AF-es HDD-nél az 512e miatt a logikai / fizikai szektorok mérete pedig eleve 512 byte / 4096 byte lesz.
A Windows telepítőt lehet ilyen célra használni és a termékkulcs megadása odébb van, mint a particionálás. De előbbit lehet akár szkippelni is. Valamint a nagyszerű particionáló program, a MiniTool rendelkezik bootolható változattal is. Ezt egy optikai lemezről / pendrive-ról elindítva szintén meg lehet oldani az említett műveletet. Továbbá ebben aprólékosan be lehet állítani bizonyos paramétereket is, ha valakinek arra van igénye.
[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Ez Western Digital Scorpio Black WD7500BPKX 750GB 7200RPM 16MB 3.0Gb/s notebook (2,5") HDD 11k-ért milyen vásár? 105 napot futott.
Bankkártyával? Hát persze!
-
King Unique
titán
válasz alfiboy #55360 üzenetére
Ha mind az 5 db 2,5" Red, akkor azokkal már van tapasztalatod. Illetve, ha eddig beváltak, akkor ezután is jó választás lehet. De mint mondtam, akár a fentebb említett másik kettő is szóba jöhet, ha fontosabbak bizonyos paraméterek, mint pl. az ár. Viszont azoknál vannak ugye bizonyos "apróságok" is.
Az új Black Mobile sorozatot itt a topikban is dicsérték, illetve említve volt, hogy halk és hűvös. Tehát, ha van rá keret és elég 1 TB, akkor akár az is opció lehet. A full alu külső házban vsz nem fog megfőni, illetve USB 3.0-n a tápellátással sem lesz gond.
Viszont egy TV-n használva már problémás lehet a tápellátás. De, ha van rajta például 1 A-es port, akkor talán ok lehet. Bár az ilyen készülékeknél nem feltétlen ajánlott erőltetni a 7200-as típusokat.
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
válasz King Unique #55357 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Van itthon 5 db WD Red, ebből 2 db ~1,5 hónapja vásárolt, és az említett UA0115-ben teljesítenek szolgálatot. Azóta azt tapasztalom, hogy ~3000 forintot emelkedett az áruk. Ezért gondoltam spórolok kicsit...
Válaszaid figyelembe véve, átgondolva, már nem is olyan jó gondolat a spórolás. Így inkább maradok a minőségibb, már bevált WD Red mellett.
UI: Ránézve a WD10JPLX-re 1500-2000 forinttal drágább mint a WD10JFCX. Elgondolkodtató.
De, mivel TV-en is használva lenne, kicsit tartok a nagyobb felpörgési áramfelvételtől. Erről mintha beszéltünk volna a megfelelő topicban.[ Szerkesztve ]
...
-
tomixpe
újonc
T. Dzsekó!
a.
"Balról jobbra sata adat, sata táp, jumper, molex táp helye. De mint írtam, win7-es megoldás a biztos."
Nálam: sata táp, sata adat, jumber blokk. WD5000AURX-63UY4Y0:b.
A "C" és az "L" billentyűk!
A WD által feltett screenshot-on a C-billentyű lenyomására, az én telepítőmben az L-billentyű lenyomására
fogja létrehozni a particiót.
Hacsak nincs egy "C"-s funkció is.c.
Igyekszem megemészteni, de a particionálásnál csak a méretet adhatom meg. (Igazából ebben sincs választási lehetőségem, mert WD azt javasolja, hogy szingli legyen.)
Azt, hogy ez mekkora méretű kis egységekből álljon, azt nem.
Ennyi a lehetőségem a rendelkezésre álló teljes formázatlan terület kiválasztása után:
"A partició formázása NTFS fájlrendszer használatával (Gyors)"
"A partició formázása NTFS fájlrendszer használatával"
Ebből választhatok, aztán Enter-rel folytathatom.
Sehol sem kérdi, hogy 4K (vagy kevesebb vagy több) legyen a szektor-csoport mérete.A Win7/8/10-hez még kérdés.
Az XP telepítésnél, ha nincs ez az AF-mizéria, akkor a particionálás, formázás a licenckulcs megadása előtt van. A Win7-nél is?
Ha igen, akkor megoldhatom ezt egy kulcs nélküli Win7 CD-vel?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz alfiboy #55356 üzenetére
Üdv!
A fejparkolás mindkettőnél megvan, bár a WD-nél lehet állítgatni, illetve van is külön topikja ennek a témának. Viszont a "kicsi kék" a motort is szereti sűrűn leállítani / felpörgetni és már egész rövid alatt meglehetősen komoly értékeket tud produkálni. Az M9T meg sípol, amit pl. én is tapasztaltam. Ugyanúgy csinálja a 1,5 TB-os és a 2 TB-os változat is. Továbbá abban a full alumínium külső házban vsz egyik sem nagyon fog melegedni, tehát ezzel vsz nem lesz gond. Sőt, abban még egy 7200 RPM-es sem főne meg.
Az említett felhasználásra mindkettő megfelelhet, de finoman fogalmazva nyilván egyik sem egy enterprise kategóriás cucc. Illetve azt sem lehetne mondani, hogy egyik annyival minőségibb és jobb lenne, mint a másik. Tehát azt kellene eldönteni, hogy melyik paraméter (ár, márkanév, tárkapacitás, egyéb) a fontosabb. Illetve, ha a minőség & megbízhatóság, akkor ilyen téren (elvileg) jobb a WD10JFCX.
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Külső merevlemez házba (LogiLink UA0115) keresek HDD-t. Elsősorban multimédiás tartalmak tárolása, lejátszása céljára.
Kettő kiszemeltem lenne:WD10JPVX
ST1500LM006Melyik lenne a megbizhatóbb, tartósabb, halkabb / hűvösebb, kevésbé fejparkolós?
Előre is köszi!
...
-
Dzsekó
addikt
válasz tomixpe #55350 üzenetére
Pedig a legegyszerűbb és legtisztább módja az eltolt partíció létrehozásának Win7/8/10-re rákötni és lemezkezelővel létrehozni a partíciót. 2048-as szektortól kezdődik majd a partíció, ami fedésben lesz a fizikai 4K-s szektor kezdésekkel. Helyedben én elvinném egy olyan géphez, amin van legalább win7 azzal megcsinálnám a partíciót és kész.
a. Elvileg működhet a jumperes megoldás, de sose próbáltam, mivel fenti megoldás egyszerűbb.
7-8-as lábakat kell összekötni. A kép régi, logikailag a sata táphoz legközelebb/mellett levő két lábat kéne összekötni, de ez nem 100%, mivel a kép még molex csatis. A régi sata1-es vinyókön még volt molex csati is, ami ott helyezkedett el, ahol a mai sata vinyókon egy lyuk van. Azaz ha a vinyó vége felől nézed, akkor a mostani vinyóknál a jobb szélén van a lyuk, itt volt a molex, mint a képen, bal oldalon a sata adat és táp, középen a jumper szekció.
Balról jobbra sata adat, sata táp, jumper, molex táp helye. De mint írtam, win7-es megoldás a biztos.b. a betűkiosztás minden op. rendszernél helyileg dől el. Ha csak 1 partíció van, akkor az C lesz telepítéskor. Ha rádugod egy win7-es gépre, ahol már van pár vinyó, akkor ugyanaz a C kaphat akár egy K-t is, de ez csak abban a környezetben lesz K, amint hazaviszed és rátelepíted XP-t, C lesz a betűje.
c. Itt kevered a fogalmakat.
1. fizikai szektor: vinyó hardveres szektor (gyártó hozza létre így a lemez struktúrát), ezekből épül fel fizikailag egy HDD. Mai vinyók mind 4kB szektorosak és szoftveresen kifelé emulálják az 512Bájtot, hogy régebbi op. rendszerek is felismerjék. Idővel ezt az emulációt elhagyják majd, és akkor win7-nél régebbi op. rendszerek látni sem fogják a vinyót. Fizikai szektor adott, változtatni nem lehet.
2. logikai szektor: HDD az op. rendszer felé ezt mutatja. Fentebb írtam, hogy jelenleg 512Bájtot emulál op. rendszer felé minden HDD. Ez sem változtatható.
3. szektorcsoport (foglalási egység): az op. rendszer a szektorokat csoportokba rendezi, ezt adhatod meg partícionálásnál. Alapértelmezetten ez minden op. rendszernél 4kB. Lefelé nincs értelme változtatni, felfelé csak akkor, ha nagy fájlokat tárolsz a vinyón. Elvileg kisebb lesz a fájlok helyfoglalása, de én nem tudtam kimérni ezt. Sok kis fájlnál, azaz op. rendszernél erősen ajánlott a 4kB, ez alá menni értelmetlen a fizikai 4kB szektorok miatt.[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz klepto #55351 üzenetére
Illetve még egy kérdés (és bocsi a duplázásért ):
Ha a sebesség/megbízhatóság is egyaránt fontos, akkor melyiket válasszam:
A fent említett WD 4TB SSHD-t (36-ért), vagy 10%-al drágábban egy 2TB WD Black-et(40-ért)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
ALFA
senior tag
Ismerős vett korábban egy 3 TB-os backup HDD-t. Csodálkozott rajta, hogy miért lényegesen olcsóbb, amikor az olvasás/írás paraméterei ugyan azok voltak, mint a drágább hdd-ké. Amikor megkapta, csinált egy próbamásolást és valóban azt mérte, ami le volt írva, örült, hogy jó vételt csinált.
Azután nekiállt lementeni az első terás hdd-t és döbbenve látta, hogy a másoláshoz szükséges idő legalább a kétszeresére nőtt. Az olvasás ment, mint a karikacsapás egy ideig, majd jött egy hosszú szünet, majd ment az írás, mint rendesen.
A tapasztalata: igen, mind az olvasás, mind az írás sebessége illetve ideje a megadott értékeknek megfelel, csak éppen közben mindig van egy bizonyos idejű szünet, ami időnként hosszabb, mint az olvasás és írás együttes ideje.Ezek szerint a backup azt jelenti, hogy a hdd egy ideig elgondolkodik valamin?
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #55348 üzenetére
Nagyon gyors, viszont szerintem hangosabb, mint a blue.
Egyelőre marad.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
klepto
addikt
Sziasztok!
A WD 4TB SSHD-je (WD40E31X) milyen sebességű?
Sajnos a WD honlapja is hallgat róla, a neten pedig többségben vannak az 5400RPM jelölések, de akad 7200-as fordulatszámot szerepeltető termékleírás is...
Megbízhatóságra mennyivel jobb, mint a Seagate SSHD?[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
tomixpe
újonc
T. Dzsekó!
Félig ide tartozik, a többihez úgyis értetek ...PCI kártya; Delock, 4x sata, 70154; Silicon Image SiI 3114 SoftRaid 5 Controller
Rajta egyetlen lemez, címkén:
WD5000AURX-63UY4Y0
WD AV
optimális működéshez: www.wdc.com/advformat
Jumper settings at: www.wdc.com/support
19 OCT 2016
500GB
GreenPowerA lemezen nincs ábra a juper-ezéshez.
A tüskék nincsenek megszámozva.
Mindkét cím "not found"-osXp-t telepítenék, a lemezen egyetlen partíció lesz. Ezt javasolták.
A korábbi (nem AF-es lemez) telepítéshez képest mi a teendőm?
Csak annyi dereng, hogy eltolás kell (vagy jumper) és 4K-s szektorok.A "jumper hová, mikor" kérdésre ezt találtam a Wd oldalán:
http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=981
Advanced Format Special Jumper Setting: (for select 3.5" ADF drives only)DE:
a. az ábrán molex tápos van, az ábra bal fele hiányzik; az enyém pedig satá-s és nincs számozás.
b. a partició létrehozására "C"-t mond, a telepítőmben "L" van.
c. mitől lesz 4K-s a szektor (az 512B helyett), nem emlékszem, hogy a telepítő méretet kérne.PS. nincs win7-em, ...
-
titán
válasz Speeedfire #55346 üzenetére
Nem, mert atcimkezett green [link] es nem valami jok. Blue csak 7200-es fordulatban ajanlott.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Amúgy a blue nem lenne jobb választás? [link]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tikakukac
titán
válasz Speeedfire #55343 üzenetére
A dollár úgy megy el, mint a bolond, ne akciót várj, hanem drágulást. Mint kiskerben mozgós mondom.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek, akkor a fent nevezett 3TB WD purple lesz.
Várok még vele egy kicsit, hátha lesz valahol akció így karácsony előtt 1 héttel.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
choco01
addikt
válasz Speeedfire #55339 üzenetére
Nekem ilyen van ugyan erre a célra, ugyan ebben a méretben, király!
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
dannyl
addikt
Szerintem ennyiért, jobbat nem találsz. WD-n kívül amúgy se nagyon van élet manapság merevlemezek terén, bár nem vagyok szakértő. Amint fölöttem írták, nem parkol, halk, gyors.
-
titán
Nalam halk, gyors, nem parkol es nem melegszik.
-
dannyl
addikt
válasz Speeedfire #55337 üzenetére
3TB WD purple 30k
-
Speeedfire
félisten
Az 1TB-os WD blue mellé keresnék valami nagyobbat filmeknek/képeknek/zenéknek.
Ahogy látom már green széria nincs. Mi az ami ár/értékben most jó max 30k-ig?Szerk.: Látom a toshiba és a seagete nem ajánlott itt, pedig igen jó árban vannak.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Tin
veterán
válasz Sterilzona #55332 üzenetére
csinálsz egy dosos boot lemezt, és rámásolod a wdidle3-at, rábootolsz úgy, hogy csak az az 1 vinyó van rádugva az alaplapra, és wdidle3 /r-el lekérdezed, és asszem /s300-al lehet 300 mp-re állítani. ha 1x átállítod, az permanensen megmarad.
hogy melyiket, azt nem tudom, én most vettem 2 db 3 terás redet. ezt ismerem, a purple-t nem, de ha itt azt mondják a hozzáértők, hogy jó, akkor jó.
-
Bal0924
aktív tag
Tudna valaki ajánlani egy 3 vagy 4 TB HDD-t.
Főként torrentre és tv tuner segítségével felvett tv műsorok, szerkesztésére, tárolására
max 30-35ezeréert. -
-
-
Tin
veterán
válasz choco01 #55327 üzenetére
nyugodtan veheted a purple-t is, ha itt azt ajánlják. nekem nincs tapasztalatom vele, csak a redekkel, azok jó. de tényleg drágábbak valamivel. de mivel én frankón adattárolásra használom, és van vinyóm, amiről hetekig egyetlen byte-ot sem olvasok vagy írok, nekem jó ez a parkolós móka.
-
Tin
veterán
válasz choco01 #55325 üzenetére
sehogy, mert a purple egyáltalán nem parkol. van idle módja, de az kb 0.1W-al fogyaszt kevesebbet, mint az aktív módja, a red-é meg majdnem a fele. a purple-t nem erre találták ki, hanem hogy 7/24-ben írja a felügyeleti rendszerekben a kamerák felvételeit. szerintem itt azért ajánlják, mert olcsóbb.
-
-
Tin
veterán
válasz choco01 #55321 üzenetére
van előnye a parkolásnak, mert akkor a fej nem lesz a tányér felett, és rázkódáskor kisebb az esélye a problémáknak. plusz, a tétlen (parkolt) vinyóknál az elektronika egy része nincs üzemben, így kisebb a fogyasztása is.
a wd pár évvel ezelőtti parkolásának nem volt értelme, amikor 8 mp tétlenség után leparkolta a fejet, és attól mentek tönkre a vinyók, hogy feleslegesen mozgatta a fejet. erről itt olvashatsz egy cikket, alatta egy többezer hsz-es topikkal.
nekem van több green vinyóm, és redek is, az első lépés a wdilde3 lefuttatása, és a parkolás átállítása. a mostani red-eknél viszont alapból a maximumon van (300 mp, 5 perc), ez a maximum (kikapcsolás nem tesz jót neki), így gyárilag is jók ezek a vinyók. ha használod, akkor nem parkol, ha 5 percig nincs aktivitás, akkor viszont leparkol és kevesebbet is fogyaszt. saját tapasztalataim alapján ez teljesen ideális adattárolásra, mert nem nő jelentősen a parkolások száma, cserébe viszont nem fogyaszt többet egyfolytában a vinyó, amikor nem is használod.
-
Tin
veterán
válasz Sterilzona #55318 üzenetére
az egyiket sok írásra találták ki, a másikat pedig általánosabb adattárolási célokra. a red drágább valamivel.
-
titán
válasz Sterilzona #55318 üzenetére
Ez egy WD RED lemez 3 ev garival nas-ba. A PURX pedig WD Purple merevlemez 3 ev garival megfigyelorendszerekbe. RED parkol, PURPLE nem parkol, gyakorlatilag mindegy melyiket veszed, amelyik olcsobb.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz turbokappa #55312 üzenetére
(#55312) turbokappa
Mindnek van némi hangja, egyik se hangtalan.
2TB WD Black (WD2003FZEX)
2TB WD RE (WD2004FBYZ)
2TB WD RE (WD2000FYYZ)
2TB WD Red Pro (WD2001FFSX)
2TB HGST Ultrastar 7K4000
2TB HGST Ultrastar 7K6000(#55313) Sterilzona
1TB WD Purple (WD10PURX)(#55314) ngyjns
Nézz át ide, a kolléga segíteni fog -> Külső 3,5'' mobil rack-ek topikjaBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ngyjns
tag
válasz jim bcs #55311 üzenetére
Köszi. Esetleg HDD rack-ot ismer valaki, amiben, ha benne vannak a merevlemezek, kihúzás nélkül lehet áramtalanítani egyesével a merevlemezeket? THERMALTAKE Max 3503 ismerem, de csak ki lehet húzni a slotból, nekem olyan kellene, ami slotonként/wincsiként áramtalanítható.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Mar van egy ssd es egy wd redem. De nem ferek el
Milyen egy teras vinyokat ajanlanatok? Csak adatra lenne. Nagy kockazattal egy a legolcsobb megvetele? -
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Egy 480 ssd mellé szeretnék venni egy 2T hdd-t,kizárólag pc játékok lennének rajt,és többnyire menne a fel-le töltögetés.Milyen hdd-t ajánlanátok? Jó lenne,ha nem lenne túl hangos.
Köszi.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
ngyjns
tag
Üdv! Magyarországon kapható a Lian Li BZ-H06 SATA Power Switch-hez hasonló - ergó olcsóbb - előlapi panel merevlemez kikapcsolására?
-
ALFA
senior tag
válasz jim bcs #55306 üzenetére
Azt passzolom, az igért adatbázis helyett angol weboldalakra visz, rengeteget kell kattintgatni és mindig csak egy gyártó akármennyi termékének adaiból mutat valamit, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.
Ilyen alapon minden határidő napló egy adatbázis, csak éppen találd meg, hogy mit melyik napra írtál be - semmi más dolgod nincs, mint végiglapozni az egészet és fejben tartani, mit keresel. Memóriajátéknak jó, adatbázisnak nevezni necces.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
Nézegetve adatokat azt láttam, egy 3 TB-os hdd többnyire kb. 2779 GB, míg van, ahol 3000 GB.
Gyártófüggő, vagy egyedi esetet találtam?Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Konfigos #55301 üzenetére
A Purple nem parkol, ezért is választják mostanában a Red-el szemben. Függetlenül attól hová is tervezték, szerintem most jelen pillanatban jobb választás mint a Red és mások szerint is.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
choco01
addikt
válasz Boss81 #55299 üzenetére
Nekem ma jött 3TB kivitelben, eddig olyan 300 gigát írtam rá, egy LC Power Sirius rackben van, 40 fok fölé nem ment a 300 giga alatt egyszer sem, csöndes, gyors..
[Nagy kép linkesítve.]
[ Módosította: jim bcs ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Konfigos
őstag
válasz jim bcs #55300 üzenetére
30EFRX esetleg?Vagy az már "túl régi" széria?5400rpm teljesen elég lenne nekem,rendszer az ssdn lesz,tárolásra pedig a 3.5"-es .Olvastam róla itt hideget meleget,összességébe nem tűnik rossz boltnak.Purple amivel szemezek még,örülnék neki ha nem lenne nagyon seek hangos,legzavaróbb dolog egyike számomra amikor darál,főleg mert a htpc passzív lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD