- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68661 üzenetére
szerintem teljesen korrekt. hasonlo a hangja, mint a korabbi (kb 2011-es) asztali 2TB-os Toshimnak. van hagja, foleg load alatt, de nem talalom hangosabbnak az atlagnal.
illetve, mivel lent van a nappaliban, nem is hallom.
orulok, h ezt a modellt valasztottam, meg vagyok vele elegedve.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68488 üzenetére
igen, jol.
irtam mar igen, itt.
azota annyi valtozott, h a parkolgatas megszunt, miutan ujrahuztam a Merlint, most mar nincs varakozas (illetve ami van marginalis, az gondolom a halozaton levosegebol adodoan), azonnal el tudom erni a vinyot - ha jol latom rajta, neha kuld ki neki ures parancsot -, valamint a Download Master is seedel rendesen.faszentos kis vinyo, nagyon szeretem, eddig pozitiv a tapasztalatom vele! gondolom PC-ben meg jobb sebesseget erne el SATA III-on keresztul, az en laposom USB 3-jan sem kozeliti meg ezeket az atlag 50-65 MBps-eket nagy fajloknal.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68419 üzenetére
ja, hogy ezt csinaltak? gratulalok hozza, plane egy ekkora "kaliberu" cegnel. buszkek lehetnek magukra.
es abbol mi lett vegul? volt pereskedes, vagy hasonlo? vagy csak egy kis ejnye-bejnye, meg mondjuk refund a porul jart vasarloknak?feltételezem, bár erről nem találtam infót, a terhelhetősége is 180TB/év, ami ehhez az MTBF-hez tartozik
nem, ugy nez ki, koztes allapot van, 300 TB/yr: [link]az meg kulon epic, ha a terhelhetosegre kevesebb garit/MTBF-et vallalnak dragabban, gondolom kb a FW a kulonbseg csak koztuk, meg a cimke.
jo dontes volt az a Toshiba, egyre jobban ugy latom.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68414 üzenetére
A WD a RED csdaládot szétválasztotta pár éve a WD, lett a "sima" RED, ezt nem szabad megvenni, főleg nem keverni a NAS-ban, mert SMR-es, és lett a RED PLUS, ami a CMR-es változata (a korábbi "sima" RED), viszont cserébe jól megnyomták az árát.
ez mekkora kocsogseg amugy.meg asszem' mar van Red Pro, mint ahogy Purple Pro is, amik 7200-asok, masban nem tudom, h jobbak-e. ja, es persze meg dragabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #68398 üzenetére
vilagos. sajnos az en routeremet nem latom a listan, nekem Merlin van rajta, az kb ugyanaz, mint a gyari. igy sajna marad a RPi.
igen, a NAS az a kovetkezo szint lesz, ha kinovom ezt a 6 TB-ot, de egyelore elvagyok ezzel.koszi azert, legalabb udom, miket kell majd a Pi-re rapattintanom.
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #68396 üzenetére
igen, tudom, h nem igazan idevagoak, elnezest a felOFF-ert, de mivel amott sajnos nem valaszolnak, ezert batorkodtam itt feltenni. de legalabb vegre kaptam valaszokat.
koszi, akkor a defrag miatt nem aggodom, igazabol nem is feltetlen a gyorsulas miatt, csak h nem-e "jobb" a fajlrendszernek, ha nincs "szettoredezve". de ilyen esetben ugy latszik nem szukseges.
a parkolas/torrent ugyben meg marad az RPi beszerzese. azon ezek megoldhatok. ilyen szintu finomhangolas sajnos nincs a routerben.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
ahogy igertem, leirom az elso tapasztalataimat a vinyoval kapcsolatban.
szep, massziv darab, rendes gyartoi garival erkezett. valamiert USB 3-as kulsos hazban nem tudtam melyformattalni, csak gyorsformazni. eloszor azt hittem, h a vinyoval van valami, de a regebbi, 2 TB-os Toshimat sem engedte, mindketto X ido utan elszall I/O error-ral. vegul egy kulsos programmal sikerult rendesen megformalnom es particionalnom.
miutan osszehazasitottam a routeremmel, es elkezdtem ra masolgatni, csak pislogtam, milyen szep eredmenyeket latok. nem tudom, h az en laposom mar gyengebbnek szamit-e, de USB 3-on keresztul, vagy a belso vinyora az SSD-rol kozel sem masolgat 45-60 MBps-sel. mondjuk azt hozza kell tenni, h egybefuggo, nagy fajloknal vannak ilyen ertekek (pl filmek, sorozatok, stb), kis/apro fajloknal be tud lassulni azert ez is eleg szepen. gondolom a nagy, 256 MB-os cache is jobban szereti a nagy fajlokat, azokat tudja konnyebben pakolgatni, de ebben majd a szakertok kijavitanak.
a lemez maga gyors, van zaja, de nem erzem/hallom nagyon hangosabbnak, mint a 2 TB-ost, sz'al gondolom inkabb a 7200 rpm miatt zajos, nem azert, mert enterprise. intenziv lemezmuveletek alatt azert melegszik, de nem tuzforro, seeking noise is van, de mivel lent van a nappaliban, egyaltalan nem zavar.
egyelore meg vagyok elegedve vele, 2 dolog ami zavar:
1) sajnos ez is parkolgat - nem is ertem, h egy 24/7-re tervezett HDD mi a banatert? -, amit Win-en ugye ki tudnek kuszobolni, viszont sajnos a routeremen (Asus AX56U) csak hibernalasi opcio van, ami eddig is ki volt kapcsola, megis csinalja. par perc tetlenseg utan varni kell, ha ismet hasznalatba akarom venni a vinyot. illetve van egy Download Manager alkalmazas a routeren, ilyen mini/koca torrentezeshez, sajnos ezek is megallnak egy ido utan, hiaba nyomom a folytatas gombot, nem folytatodnak, csak ott allnak a sorban. ez igy nekem sajnos nem baba.
ha ezekre nem tudok megoldast talalni, akkor a B terv lep eletbe, be kell szereznem egy RPi-t, azon tudtommal lehet a lemez energiamenedzsmentjet allitgatni. valaki esetleg nem tud erre megoldast?2) a routeren ugyan csak nincs defrag opcio, Win-en keresztul meg ugye szinten nem tudom, mivel halozati meghajto. emiatt kell aggodjak? nem tudom, a NAS-okban van/kell defrag lehetoseg?
erdekesseg, h hiaba a routeren levo Linux-alapu FW is tamogatja a Samba-t, es az NTFS fajlrendszert, formazas utan a HDD-n elhelyezett teszt videofajlokat ugyan latta, de nem tudta lejatszani a laposom. miutan a routeren keresztul masoltam ra, megszunt ez a problema. ez normalis?
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz ricsip #68370 üzenetére
nyilvan, de ettol a cegtol mar vasaroltam korabban is, talan irtam is rola, egy Barracuda laptopvinyo szart be, vagyis elkezdett varatlanul doglodni, persze pont gari lejarta utan 2 nappal, es segitokeszek voltak.
igen, tudom a KIA-s dolgot, azert nezegetem inkabb a markatarsat, mint kovetkezo autom.
-
Yeffy
veterán
orom hallani.
persze, nyilvan nem azt varom el toluk, h bombabiztos legyen, tobb helyen valo tarolas a kulcs.viszont az 5 ev valos gyari gar is szempont, ha bevalik, kesobb veszek 2*8 TB-ot belole meg egy kis NAS-t, ezt meg bevagom szerintem a mar egy eve epulo PC-mbe, ha vegre nem lesznek ilyen elmebeteg arak.
bar, ha nagyon zajos lesz/rezonal - ami ugye eselyes, mar csak a 7200-as fordulata vegett is - akkor meg vagy valahogy kiparnazom, vagy marad ilyen backup/offlany vinyonak.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68364 üzenetére
na ez remek hir! annak a kozeleben sem lesz kihasznaltsag szempontjabol.
szerk.: kozben megerositettek az 5 ev gyari garit, ha problemam van vele, a gyartohoz kell forduljak, tehat tenyleg annyi, es tenyleg ok adjak.
akkor rendelem is, remelem, jol fog uzemelni, es sokaig velem lesz.
volt/van egy ket alap Toshi-m, azokkal is meg vagyok elegedve.koszontem az infoidat!
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #68362 üzenetére
koszi.
akkor elvileg a Gold/Ultrastar/Exos ligaban jatszik? a WD-krol tudom, h sok jo tapasztalat van, bar ezek ugye altalabnan hangosak, mivel nem a halksag szempont a tervezesnel.
lecsekkolom veluk, de ugy nez ki, h igen, megadjak, akkor meg ugy vagyok vele, h miert ne.
foleg ilyen aron, a tobbi helyen/hasonlok dragabbak.gondolom ha 24/7-ben porog routerre/Pi-re akasztva, vagy NAS-ban, minimum-medium load alatt, azt ezeknek birnia kene, nem?
-
Yeffy
veterán
Udv ismet az uraknak,
Ez a Toshiba Enterprise vinyo mennyire ismert/megbizhato/ajanlott? relative surgosen kell csaladba legalabb egy - kesobb meg egy RAID5-hoz/NAS-ba - 6/8 TB-os megbizhato vinyo, amin 5 ev gari van, 7200-as, es nem valami otvar minosegu. atlagos adattarolasra, semmi extra.
ezt talalo most hirtelen, ami mindezeknek megfelel, es mellette nincs elszallva az ara.apropo, a chia-s orulet meg mindig ranyomja az arakat a vinyokra?
koszi.
-
Yeffy
veterán
Mondjuk ez ugy van elnevezve, h Enterprise HDD, meg az egyik kepen aszondja, h Powered by Ultrastar, szoval lehet, h egy atcimkezett Ultrastar?
ha erdekel valakit, megosztom, emailezek a HGST/WD supporttal, feltettem ezt a kerdest is, es megerositettek, h a Gold vinyok azok atcimkezett Ultrastarok.
Illetve, h ha nem is toluk veszem kozvetlen, hanem 3rd partyn keresztul (pl Amazon, Scan UK, OC UK, stb), ugy is megadjak az 5 ev garit az Ultrastarra, gondolom ez ugyanugy el Gold-ra is.Remelem, tudtam en is valami ujat mondnai, vagy segiteni valakinek ezzel, nem csak faggatodzni allandoan.
Orom latni, h mindketto lenyegeben ugyanaz. Tudtam en, h az a "Powered by Ultrastar" nem veletlenul van ott!
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #64586 üzenetére
ertem, tehat ilyen menetes gumi alatet voltakeppen.
na, ez tetszik, utanajarok, hol tudok ilyet szerezni a kornyekemen, koszi mindenkinek!kozben olvasom a teszt-leirasodat, nem rossz. ki fogom probalni, amikor osszerakom a gepet. akkor meg egy pont a HGST-nek, h azt valasztottam.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
igen, erre gondoltam en is, h ha pl olyan fekete gumiszalagot szerzek, es ragasztok mindenhova, ahol a vinyo erintkezik a hazzal, ami abbol a fekete anyagbol van, biztos sokat segit/eleg.
mondjuk adekvat valaszt akkor fogok kapni, ha mar megepitem a buildet, es tudom tesztelgetni
-
Yeffy
veterán
válasz nubreed #64558 üzenetére
Egyebkent, remelem nem tul OFF, kinek mi az esetleges javaslata eme vibralas megszuntetesere, ha valakinek elojon 7200-es vinyoval?
Csak a gumira fellogatas? Regebben mintha olvastam volna, h ha gumicsikokat, vagy valami hasonlot teszel a HDD ala/ahol erintkezik a hazzal, az is jo megoldas lehet.
Ki mit gondol, tapasztalt?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz tibaimp #64533 üzenetére
Koszi neked is, tovabbra is o a favorit nalam, bar ez a Gold sem tunik rossznak.
Nekem nagyon ugy tunik, h az egy Ultrastar atmatricazva (aztan persze lehet, h tevedek).IGen, az nekem is be van mar kapcsolva HDSentinelben, tovabbra sem ertem, ilyen kategorias vinyoba minek parkoltatast engedelyezni.
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #64530 üzenetére
Koszi az ismetelt valaszt.
Hogyne volna ajánlott az Ultrastar. HGST-k még midig a legjobban vannak összerakva.
Csak ahogy nézem elmentél WD vonalon, már nem akartalak megzavarni.
Ja, nem, bocsi, akkor kisse felreertheto voltam, az egy eves hsz-amire valaszoltam, az meg mindig el, mint alap szituacio, Ultrastar vs Black, azert kerestem azt ki, es valaszoltam arra, h kicsit segitsen. Ugy latom, akkor ez nem jott ossze.Purple helyett vehetsz Seagate Skyhawk-ot is (Purple megfelelője).
Gondolom, nem emlekszel, de rossz tapasztalatom volt Seagate-tel, sz'al ha lehet, azt skippelnem. Lehet, csak en jartam ugy, h pont veletlenul gari utan par nappal kezdett el hirtelen, minden elojel nelkul doglodni, ezert is keresek 5 ev garosat, ha lehet, vagy hosszabbat.Noti HDD 5400RPM jóval lassabb, ráadásul ott a rendszer is arról fut, ha nem tévedek.
aaa, dehogy is, ki is tepnem a hajam, NVMe-m van a laposban is, mellette az 5400-as laptopvinyo. Es lassu, amikor a vinyon matatok, amit mindennap csinalok tobbszor is. Mondjuk most hirtelen azt nem tudom, h 5400 vagy 5900, bar a lenegen nem valtoztat.
Vagy 8 eve SSD-zek, a 7200-as HDD is tetulassu lenne nekem rendszernek.Az SSD legyen jó (Intel ipari és Samsung én mást nem veszek) ettől több függ, mint az 5400RPM vs. 7200RPM tároló között.
Az 860 EVO lesz, ugy nez ki, azzal nem lesz gond.Gold és Red Pro fw-ben biztos különbözik, de pontosan nem tudom mi a különbség.
Semmi gond, nem hinnem, h nagy a kulonbseg koztuk.
Mondjuk ez ugy van elnevezve, h Enterprise HDD, meg az egyik kepen aszondja, h Powered by Ultrastar, szoval lehet, h egy atcimkezett Ultrastar?Igen, a haz bugatasa egyedul, amitol tartok, de amig nem lesz meg a haz es a vinyo, es nem szerelem be/tesztelem, addig nem fogom tudni megallapitani.
Ket ilyen Gold vagy Ultrastar RAID 0-ban lenne a legjobb, csak az meg kicsit koltseges.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #64528 üzenetére
Koszi a valaszt ismet!
Akkor az Ultrastar mar nem ajanlott altalad? Azota kisse ment lejjebb az ara annak is.
2 Purple csendesebb, mint egy 7200-as? Az meg hogy? Oke, h lassabb, de ketto porog egymas mellett, nem egy.
Nem tunik amugy rossznak ez a modszer sem (habar szeretnek 5 ev garos lemez(eke)t, nem csak harmasat), de a laposomban is 5400-as van, es szoktam "erezni", mikor ra kell varni fajlmegnyitasnal, vagy amikor sok fajl van egy mappaban. Szeretem a pattogos rendszert, es ebben a lassu adatvinyo elegge visszafog, sokat matatok rajta/nyulok hozza.
Nyilvan a legjobb sebesseg/csend szempontjabol az SSD lenne, viszont ilyen meretben az meg kokainarban megy.Illetve az meg erdekelne tovabbra is, h mi a kulonbseg a Gold es a Red Pro kozott? FW? Muszakilag nekem tokre ugyanannak tunnek.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62591 üzenetére
Hello Mindenkinek,
Erdeklodnek, h a fentebb leirtak meg mindig aktualisak?
Minosegi, gyors, megbizhato, hosszu garis (legalabb 5 ev), nem parkolos, lehetoleg nem tul zajos HDD-t keresek adattarolasra.
Amire valaszolok, akkor sajnos nem jott ossze a PC-re valtas, most van alakuloban.Illetve ajanloban meg talaltam ezt a kettot:
- 4TB WD Gold WD4003FRYZ 256MB, 5év gari
- 4TB WD Red Pro WD4003FFBX 256MB, 5év gari, AFVan kulonbseg koztuk? Parkolosak? Foleg, ha hozzavesszuk a hasonlo meretu Black-ket? Utobbirol tobb helyen olvastam, hogy parkolgat, vagy furcsa zajokat hallat neha.
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62591 üzenetére
Koszi a valaszt.
En is inkabb az Ultrastar-ra hajazok.
Termeszetesen tudom, hogy lesz nemi zajuk, foleg, mivel gyorsabbak, nem azt varom, hogy nemak legyenek (most a laposom, ami nema, hogy nincs benne a vinyo, csak az SSD ), csak, ha rakeres az ember WD black zajokra, raklapnyi talalat van, mig Hita-nal kb semmi.
Ezert erdeklodtem csak.Ahh, most mar ertem. Akkor a 4k-ssag megvan bennuk, max kifele tudjak a regebbi meretet emulalni. No nem, mintha Win10-en kivul mas menne ra, nagyon max VM-ben. De meg ugy sem.
Gondolom 3-4 TB meretben, ilyen tulajdonsagokkal nincs mas nagyon, ami kaphato a piacon? Van meg tan Toshi meg Seagate, utobbit tobbet soha, Toshi meg nem rossz, van egy vinyom toluk, de inkabb hajlok a Hita fele.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
Orulok. Nem birom egyszeruen megerteni, hogy powerusereknek szant vinyoba minek ezt a f.szsagot belepakolni? Biztos azon az 1-2 Watton fognak a tulajok ragodni. Helyette csapkodja ki/be a fejet. Nagyszeru.
Green/Blue, meg hasonlo, addattarolos, lassabb vinyoknal meg megertem, de hogy amugy mi a raknak, fel nem fogom.
Na mindegy. Masnem, kiprobalom, amit a kollega javasolt nekem par hete HDS-sel.A te Ultrastar-os peldadat merre talalom?
Dzsekot is kerdezem, egyebkent ezt a ket lemezt neztem ki magamnak oszre desktopba:
Ultrastar
Black
Melyik a javasoltabb? 3 TB-osat nem talaltam, igy esett a valasztas a 4 TB-osokra. Idotallosag, tehat 5 ev gar, sebesseg a fontos, illetve lehetoseg szerint ne parkolgasson, es ne legyen zajos.
Ahogy irtam, Black-rol olvasgatom nehol, hogy zajos, van a ket vincsi kozott erdemi kulonbseg? Mert en nem nagyon latok.Illetve errol az AD-rol kerdeznek.
Ez mar kicsit melyviz nekem, sz'al javitsatok ki, ha tevedek.
Szoval, ha jol ertem, a 4k formatum a legelonyosebb, utana jon a ket 512-es. Ahogy nezem, ezek nem 4k-sak, csak 512-esek. Gondolom, attol meg mindketto ajanlott, nem olyan rossz az, h "csak" 512-es szektormeretuek, nem?Viszont, tanulva a mobilvinyos kalvariambol, mindenkepp retail verziosat fogok venni, nem OEM-et. Sz'al eselyes, h a Black ki is esik. Ha csak nem szerzem be WD-tol kozvetlen. Ami, ugy latom, kemeny £4-al dragabb csak, ha o lesz a kivalasztott.
Velemenyek?
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
Arra varok, hogy megjojjon a csere vinyom, aztan kiprobalom ezt en is.
Kivancsi vagyok, mukodik-e.De akkor jol ertem, h a Purple vinyok nem csinaljak ezt a parkolgatast? Mi a helyzet a Black-ekkel, meg a HGST Ultrastar-okkal?
Tudja valaki?Mondjuk 95+%, h HGST-m lesz, ha megint PC-t epitek, Black-ekrol sok helyen olvasok/latok videokon, h zajosak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62417 üzenetére
Ahh, mea culpa, igazad van, my bad.
Tehat annyira nem javasolt, mivel annyira nem gyorsabb? Adatvinyonak sem? A hosszabb gari mondjuk pozitiv, kerdes, mennyire nagy a hibaszazaleka?Szivem szerint SSD-t vennek, de az ugye draga, igy maradt a korabban kinezett Toshiba 2 TB vinyo, vagy ez a FireCuda.
Ha jol olvastam, mindkettoben 8 GB mindosszesen az SSD merete.
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62351 üzenetére
Szia,
Talaltam meg egy erdekeset, ami nem sokkal dragabb, mint a standard 5400-as HDD-k, igaz, ez is Seagate, de 5 ev gari van ra.
Nagyjabol ertem ezt a hibrid technologiat, o javasolt modell?
Mennyi neki az RPM-je, mert nem nagyon talalok ra informaciot. 7200-as? Vagy ezeknel az SSHD-knal mashogy megy? Amit allitanak, h nem tudom, hanyszor gyorsabb, mint a standard 7200-as vinyok, az igaz?Koszi.
Szerk.:
megtalaltam azota, ez is 5400-as...
kozben Amazon ajanl egy ujabb verziot belole. Tudni, mi koztuk a kulonbseg, melyik a megbizhatobb?[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62360 üzenetére
Ahh, ertem most mar.
Koszi az infot.Vegul ugy nez ki, maradok nala, igaz, csak 2 ev meg 5400 RPM, de ennel a szutyoknal csak jobb, aztan nyar vegen tervezem eladni a laposomat, es visszaterni asztalira.
Oda mar meg van az egy-ket kiszemelt, majd jovok erdeklodni, ha aktualis.Koszontem!
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #62351 üzenetére
Koszonom a valaszt!
Seagate-nek biztos, hogy megegyszer a kozelebe nem megyek, ha 50 ev gart is adnak ra. Na jo, talan akkor.
Ha mas nincs, akor nyar korul eladom a laposomat, es vissza valtok asztalira, bar a hazautazasok miatt most elonyos a lapitopi.Ez a Toshiba nem tunik rossznak, bar lehetne akkor mar 3 TB-os, ha mar lassabb.
Ez a /toshiba amugy az a Toshiba, mint regebben? Az adat 3.5"-es vinyommal semmi gond, hibatlanul uzemelt, mig a gepben volt jo par evig.
Erre is 2 ev gari van, nem tudod? Illetve jol latom, hogy 2 TB-os a max meretu belole?[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
Sziasztok!
Mivel a dragalatos laptopvinyom egyik pillanatrol a masikra elkezdett doglodni minden fele extrem hasznalat nelkul, es persze egy honappal a gari lejarta utan, ezert nezelodok uj 2.5" HDD utan.
Fosgate-et az eletben nem veszek tobbet, egy rakas szar, eleve odzkodtam tole, csak anno nem volt 2 TB meretben emesztheto aron vinyo, nekem meg gyorsan kellett.
Na mindegy.Szoval, amit keresnek, 2, de inkabb 3 TB, lehetoseg szerint 7200 RPM-es vincsi, minel nagyobb cache-el.
Ennek 5400-as fordulata van, elegge laggolos volt az asztali 7200-as utan, hiaba van neki 128 MB cahce-je asszem', ha az adatok kozott mozogtam.
Adattarolasra lenne ugyanugy hasznalva, a rendszer SSD-rol fut.HGST-vel volt a legtobb jo tapasztalatom, utana Toshiba, olyan a volt asztalimbol kiszedett back-up vinyom, e kozul a ket marka kozul keresnek valamit, ami legalabb 3, de inkabb 5 ev garis.
WD tudtommal regen jo volt, de manapsag arrol is sok rosszat hallani, talan a Black az, ami erdekelne, az 5 ev garis, de abbol sajnos csak 1 TB-os van.
Ja, es semmikepp nem szeretnem, ha parkoltatna a fejet ossze-vissza.Eddig semmi ertelmeset nem talatam, ami megfelelne eme kriteriumoknak, kiveve ezt, viszont ennek nagyon karcsu a cache-je, plusz lassu.
Ha lenne, vagy ha asztalim lesz, akkor ot vennem/fogom venni, kar, h nincs laptop verzioja.
Vagy 2+ TB-os SSD, de az finoman szolva is horror aru meg.
Ami kar, mert akkor elegge begyorsulna az adatok hozzaferese is, plusz nem is zajongana a vinyo.Otletek, javaslatok?
Koszonettel,
Yeffy[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
sziasztok!
laptop HDD-t keresnék, jót, tartósat, gyorsat
visszaolvasgattam pár oldalt, tájékozódtam erről a parkolós marhaságról, mindenképp ettől mentes (vagy hosszú időre kitolt) vinyót szeretnék.
2 TB-osat keresek, jól látom, hogy 7200RPM-esben nincs ekkora méret? sehol nem találok, max ilyen üzleti Seagate-et egy vagyonért. (most is egy régebbi laposon nyomulok, ilyen 5400-as vinyó van benne, egy halál, milyen tetűlassú ) vagy 1 TB-os WD Black-et. azt komáznám, nagyobban. elsősorban WD-vel vannak tapasztalataim, jók, ha lehet, maradnék annál. illetve Hitachijaim voltak régebben, picit zajosabbak voltak, de szerettem őket, azok is jók voltak. bár ezek mind PC-kben voltak.
mit ajánlanátok?köszönöm a segítséget
-
Yeffy
veterán
válasz ledgeri #34330 üzenetére
hmmm...
ebben amúgy lehet, h van valami...sőt! tudod mit? igazad van! ez lesz!
HSD-el végigszántom, utána gyorsformat, majd átkopizom a 320asomról mindent, majd azon a két partíciót egyesítem, szintén HDS gyalu, utána gyorsformat, és lehúzom az áramról a kicsit.nem is gondoltam erre
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz jim bcs #34316 üzenetére
tudom, h elég, de első használatbavétel előtt minden vinyómra full formatot szoktam nyomni. 1x belefér.
meg majd a mostani, 4+ éves 320-as Hitára is, miután lementettem róla mindent. illetve partícióegyesítés, majd lehúzom az áramról...
ok, köszi a linket, hétvégén le is szedem
jól fog jönni az SSDhez is...[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Dzsekó #34308 üzenetére
na, ma érkezik a 2 TB Toshiba/Hita vinyóm, kíváncsi vagyok rá, milyen lesz
ha van kérdés, írok, bár nem nagyon jut eszembe semmi.
talán annyi, hogy van-e valakinek tapasztalata arról, hogy az a HDS-es lemezellenőrző, amit megvétel/formázás után ajánlott futtatni, sacc per mennyi idő alatt megy le ekkora lemezen?
ill akkor itt fejparkoltatós gond nincs, ugye?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz jim bcs #34276 üzenetére
"... 7200-as hdd-ről ssd-re már kisebb wow lesz hacsak nem 500gb-os az az ssd..."
azért ilyen hülyeséget nem kéne terjeszteni, ahogy felettem is írták, bőven van WOW egy 7200-es HDDről SSDre váltásnál is, akár egy szimpla 64 GB-os esetén is...
-
Yeffy
veterán
válasz jozsi252 #34226 üzenetére
lassú formázás után javasolják többen ráengedni a Hard Disk Sentinel Részletes meghajtó teszt, v Felületi ellenőrzés v milyen nevű tesztjét, pontosan nem jut eszembe.
ez megvizsgálja, h van-e rajta hibás szektor, ha igen, jelöli. illetve általános állapotát is felméri a vinyónak, ha jól tévedek...Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34105 üzenetére
valóban, köszi neked is a tipped.
meglesem a blogodatno, egész jónak tűnik, a végén még elcsábulok
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Coolmat #34098 üzenetére
valóban, end of story.
elnézést, ha feltartottalak téged vagy a topikot, csak mivel most adódott lehetőségem egy (számomra) komolyabb gépbővítésre, így szerettem volna alaposan körbejárni.kleinguru: nem szokásom hsz-t gyűjteni, főleg, mióta egyéni fejem van. előtte sem volt jellemző...
de nincs harag.na, akkor meg tudod, milyen érzés...
-
Yeffy
veterán
válasz CoolBoy323 #34096 üzenetére
hát nem emlékszel?
lesz SSD, egyértelmű, csak valami jobb, tartós vinyót szeretnék, amin van is azért hely. 1 TB karcsú lenne szerintem, a mostani adatokat is rá akarom majd tenni.
zöldsége
játékok/másodoprendszer is lesz rajta, ezért nem vegázok...Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz jozsi252 #34091 üzenetére
közi szépen. így már világos.
nem, nem Seagate lesz. az nálam kicsukva.
akkor marad ő. csak ilyet nem akartam külön rendelni mástól, de úgy néz ki, ez lesz. mert Hitából 2TB-osa 5400-as van csak, WDből meg max Black, egy vagyonért, vagy Green/Red-ből.1 TB meg kevés...
köszi a tippet egyébként.
lövésem sincs nekem se, minek ez a hülye parkolós f_szság, korábban írtam is róla, h értelmetlennek találom...Sotho: ne is mondd, már annyiféle idióta fantázianév van, h csak lesek.. -.-"
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD