-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
(#55292) M107
"köszönöm szépen nem értesz hozzá"
Bármennyire is hihetetlen, hidd el, azért egy pindurkát értünk hozzá. Nem azért csináljuk a topikot mert gőzünk sincs az egészről. Emellett saját tapasztalattal is rendelkezünk az összefoglalóban említett hdd-k többségével. Emellett még segítségetekre van King Unique a társtopikból, aki szintén nem légből kapott információk alapján ajánl, saját tapasztalat nála is mérvadó.(#55298) Konfigos
2TB WD RE (WD2004FBYZ)
3TB WD RE (WD3000FYYZ)
4TB WD Gold (WD4002FYYZ)
2TB WD Purple (WD20PURX)
3TB WD Purple (WD30PURX)
2TB Seagate Mobile ST2000LM007(#55299) morzsola
Várjuk Ha lesz komolyabb teszt is, az megy az összefoglalóba.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Konfigos
őstag
Üdv mindenkinek
Htpct építek és abba szeretnék még egy 1tb feletti megbízható hdd-t venni,kizárólag letöltési és filmlejátszási célokra,0-24es működésre.Mit ajánlatok erre?Elég sok apróba a samu ecogreen meg wd green,de úgy látom a wd greenekből elég sok a hibás is neten.WD redre gondoltam főleg,de meghallgatok bármilyen javaslatot,sebesség nem számít,hang annál inkább és a meg bízhatóság főleg.
-
choco01
addikt
Megjött a 3 terár WD Purple-m, rackel fogom használni adatmentésre, kell rajtam valami jumpurelni?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
M107
addikt
válasz Dzsekó #55237 üzenetére
Köszönöm azért Topic gazdától és azért lettél az gondolom, mert vágod a témát *5 re többet vártam.
Olyan leszek, mint orbán a parlamentben köszönöm szépen nem értesz hozzá.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Tin
veterán
persze, tudom, semmi offense nem volt benne. akarok most venni még egy 3-as vinyót, azon hezitáltam, melyiket. nekem a red-ek beváltak, pont azért írtam be a tapasztalati adataimat, mert ez egy átlagos, de sokat futó gép ssd-vel, ahol a red szigorúan tárolásra van használva, a green volt sokkal többet írva.
ha nincs használat, kb bekapcsolod és leparkol, ha van valamennyi aktivitás, akkor 5-10x-es a szorzó, de még így is kevés, szóval ez a 300-as érték nekem jó. nem akarom, hogy folyton pörögjön, mert van, hogy napokig nincs is használva a hdd, csak fut a gép, viszont amikor van, akkor meg távolról mennek róla filmek, vagy adatok vannak elérve, tehát tipikus "nas" használat.igen, 5400-as mindegyik, de az intellipower a purple-nél visszaveszi, ha kell, gondolom ezért lassabb a felébredés is. valószínű mindkettő jó erre a célra. tudod: kinek a pap...
-
Glaz-dozfhut
őstag
Kicsit lepihentem, nem gondoltam, hogy felgyorsulnak az esmények.
Valószínű olvastam, de nem lettem meggyőzve teljesen és megcáfolni sem tudtam, de a tapasztalataim mást mutatnak. Ha nem lett volna egyértelmű a dolog fel sem hozom. A HDS magyar megfogalmazása szerint a Start/Stop Count a felpörgések számlálója és a parkolások számával többnyire együtt nő a száma (láttunk kisebb eltéréseket). Azt tudtam és tudom, hogy a gépet az új merevlemez megvásárlása óta közel 19-szer indítottam újra, amit a Drive Power Cycle számláló jegyez is. Ahhoz képest a parkolás és felpörgés számlálója a sokszorosa. Meg a másik alaplapra kötött (Purple) lemeznél is néha hallom, hogy késleltetve indul a megosztás róla. (És nem az N-es verzió) A windowsban ki van kapcsolva a merevlemezek kikapcsolása. Ha tudok csinálok videót róla. Eredetileg én is azt mondtam, hogy nem parkolnak, de meg kell cáfolnom magam.- Glaz-doz-fhut -
-
titán
Tudom, hogy nem parkol, azert irtam, hogy a peldad jol mutatja mikor parkol egy vinyo, illetve amit linkeltem kepet.
Nem tudom ki miert veszi. En a jo ar/ertek aranya, a 3 ev garancia es mert nem parkol, fokepp ezen 3 ok miatt dontottem mellette es a jo tapasztalatok miatt mar vettem meg egy 3 tb-os purplet is.
szerk Te magad linkelted a speckokat, olvasd is el oket es nezd meg mit ir. Az osszes 5400rpm.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
tudom de a purple nem parkol, a red és a green viszont igen. a nem-parkolás miatt veszitek a purple-t nem?
amúgy de, intellipower-es (alul a Models-nél)
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Glaz-dozfhut #55284 üzenetére
ezért intellipower nem? elaltatja a vinyót...
tegnap hasonlítgattam a wd red-el. a speckók alapján (wd purple, wd red) a red majdnem feleannyit fogyaszt idle-ben, mint a purple. ez utóbbit tényleg üzemre tervezték, és nem idle-re, gondolom azért pörög fel lassan alvás után, és azért is nem parkol. a red gyárilag parkol 5 perc után, vagy át is állítható (bár ez az érték bőven elég).
itt vannak a múlt heti wd red vinyóm adatai: működés: 4 nap, start/stop: 63, load/unload: 127
vagy egy másik wd red, szintén 300-al új kora óta: működés: 535 nap, start/stop: 1600, load/unload: 4528
vagy egy wd green, de ez később lett 300-ra állítva: működés: 705 nap, start/stop: 2289, load/unload: 20780300-as limittel sosem fog a parkolástól megdögleni a vinyó. oké, én "nas" üzemmódban használom őket, adattárolásra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Glaz-dozfhut #55284 üzenetére
Erre is irtam privatban, csak nem reagaltal semmit. Azert csinalja, mert a windows, vagy az eszkoz amire ra van kotve lekapcsolgatja a merevlemezt. Ezt nem a vinyo csinalja, hanem ami vezerli. Ha parkolna, akkor a start/stop nem novekedne, csak a load/unload. Itt azonban mindketto novekszik, ezert ezt valami kulso tenyezo okozza.
Itt a pelda a parkolo merevlemezre: [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Glaz-dozfhut #55282 üzenetére
Privatban mar beszeltunk rola, nem igazan ertem most sem amit irsz. Ha parkolna, akkor a start/ stop lenne mondjuk 215, a load/unload pedig 5000. Ez a vinyo nem parkol.
-
Tin
veterán
válasz jim bcs #55280 üzenetére
na, az jól hangzik... ha tudja, amit a red, megbízhatóságra is, akkor végülis jó lehet. nekem csak adattárolásra kellene, tehát klasszikus "nas" üzemmódba (de PC-be lesz).
szóval a megbízhatóságuk ugyanaz, mint a red-é? és még nem is parkol?
így viszont végképp nem értem, miért olcsóbb
-
Tin
veterán
válasz jim bcs #55278 üzenetére
köszi utánanéztem-olvastam, látom, hogy ez nem igazán adattároló vinyónak való, inkább rögzítésre, tehát folyamatos írásra van optimalizálva, és nem olvasásra, mint a red. bár az igaz, hogy 1-2 ezressel olcsóbb. ez az intellipower viszont... minden wd vinyómon az első a wdidle futtatása, a múlt héten vásárolt red-en meg is lepett, hogy alapból 300-on van az érték.
-
Tin
veterán
sziasztok,
WD RED 3TB mostani példányai még mindig megbízhatóak, jobbak mint az "alsóbb" modellek, vagy ár-értékben van nála jobb jelenleg?
-
Vigilante
őstag
válasz jim bcs #55272 üzenetére
Köszi. Hát az egy kicsit költségesebb buli lesz akkor majd.
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
ez refurb hdd lehet? [link]
WD 2.0TB SATA-II RE4-GP (WD2003FYPS) 20k-ért, 1 év garral árulják.
ha igen, akkor is megérhet ennyit?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tikakukac #55268 üzenetére
(#55268) Tikakukac
A fontos adatok 2 hdd-n legyenek meg, a többinek mindegy milyen a felállás.(#55269) smekone
Mert nem parkol. "mert Pruple-t nem találok használtan" egy jó pár évig nem is fogsz.(#55271) Vigilante
Sebességben ssd-vel lennél előrébb, tehát felesleges még 1 hdd raid-be.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Vigilante
őstag
Üdv mindnekinek. Adott 2db ST2000DM001 (Seagete 2TB) HDD RAID0-ban. Na már most 2 hónapja van új net (5/0,5 ből lett 1000/200 ), így az a helyzet állt elő, hogy le és feltöltés közben, van, hogy már RAID0-ban sem elég ez a 2 winyó. Kérdésem a következő lenne: Ha vennék még 2 ilyet és azokat is bekötném ezek mellé RAID 0-ba, (backup-om lenne mindenről, szal ez annyira nem probléma, ha 1 elhalt winyó miatt száll az összes adat.) csak azért kérdezem, hogy hozna az még 2x-es sebességet a mostani 2 HDD-s RAID 0-hoz viszonyítva? Használtan 13-14- be mennek az enyéimmel 1 idős 100/100-as egyedek.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tikakukac #55266 üzenetére
Nem tudunk róla, ajánlott, az összefoglalóban is benne van, de a fórumról szerintem még senki nem vett ilyet. Ha mégis megvennéd egy pár mondatos tapasztalatot és egy kis tesztet szívesen fogadunk.
-
Tikakukac
titán
WD40E31X-el van valami gond ami miatt nem okés? 15k-val bolti ár alatt már egész kellemesnek tűnik. 2 terából kifogytam és 1 hónap múlva 4K vágás lesz, 3-ra menni már felesleges. Köszi!
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Skynet258 #55262 üzenetére
(#55262) Skynet258
Mehet a WD Purple, nem kérdés.(#55263) andaman
Mehet.(#55264) smekone
Mivel később a játékok átkerülnek majd az ssd-re, így a Black-et én most kihagynám, helyette adatra WD Purple.[ Szerkesztve ]
-
smekone
tag
Sziasztok !
A következővel fordulok hozzátok : Szeretnék fejleszteni tárhely szempontjából mert most egy 300 Gb-os nem is tudom pontosan milyen márkájú merevlemezem van ezen van rajta minden és nagyon lassú, már idegesítően lassú.
Szeretnék majd SSD-t amire megy az OP-rendszer meg 1-2 játék illetve szeretnék mellé egy HDD-t amire mennének a filmek,zenék, programok, meg a többi játék viszont
ugye erre a célra a WD Black széria ajánlott de azok drágák illetve használtan is ritka az olyan ami ajánlatos.
Ezért gondoltam, hogy egy 3TB-os WD Red lenne helyette és van most egy a Hardveraprón fent ami ilyen IntelliPower, tehát hogy 5400 illetve 7200 RPM-en is tud forogni.
Erről nektek mi a véleményetek jó ötlet vagy nem ? Amit még megjegyeznék, hogy azért nem játszok olyan sok játékkal, tehát általában csak 1-el és mellette próbálgatok 1-et 2-őt.
-
andaman
tag
Sziasztok,
Operációs rendszer lenne rajta, megfelelő?
[link]The man is a snowflake on the river.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
szeretném lecserélni a 2TB-os Toshiba DT01ACA200 vinyómat egy 3TB kapacitásúra (vagy ha jó árban találok akkor egy 4TB-os még jobb lenne). Fő cél a tárhely növelés, de a vinyó hangját sem lenne rossz lejjebb szorítani, mert jelenleg ez a leghangosabb a gépben, és itt van a fejem mellett a ház...
A vinyón van 1TB adat és kb. 1TB-nyi játék. Számomra a játékok betöltési sebessége teljesen megfelel, így nem is gondolkozom a WD Black szériában, inkább a Purple ami mozgat (legfőképpen kedvező ára miatt). Kérdés, hogy mondjuk egy WD PURPLE 3TB 64MB SATA3 (WD30PURX) sebességben minimálisan hozná e azt amit a mostani Toshiba, illetve hangban várhatok-e javulást, avagy van-e jobb ajánlat?
Köszi előre is!
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok.
Új Winyót szeretnék venni.
3-4 TB méretben gondolkodom adattárlásra lenne használva (torrent másikról fog menni. Ezen már tényleg csak tárolva lesz az adat. A gép viszont elég sokat megy nem tudom ez mennyire számít). 5400 modelleket néztem.
Az összefoglaló alapos de mégis lenne kérdésem.
Az érdekelne, hogy ezek milyen tányér kapacitással rendelkeznek.
Milyen technológiát használnak, ha eltérő melyik a jobb?
Tapasztalatok alapján melyik hibásodik meg kevesebbszer 3/4GB, Red/Purple .
A gyártó szemszögéből Nas / Adat üzem és a Felügyeleti üzem között mi a különbség?Ahogy láttam főleg Red és Pur modelleket ajánljátok.
"Nas és adat üzemre"
3TB WD Red (WD30EFRX) 64MB, 3év gari, AF
4TB WD Red (WD40EFRX) 64MB, 3év gari, AF"Felügyeleti üzemre"
3TB WD Purple (WD30PURX) 64MB, 3év gari, AF
4TB WD Purple (WD40PURX) 64MB, 3év gari, AF
4TB WD Purple NV (WD4NPURX) 64MB, 3év gari, AFA segítséget köszönöm előre is.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a merevlemezt szeretném leváltani Seagate, mert kezdi bemondani az unalmast.
Csak a játékok vannak rajta, az is maradna továbbiakban is.
Helyére melyik lenne ideális választás?
Toshiba
WD Blue Ezex, ebből 2?25 ezer forint alatt szeretnék maradni.
Köszönöm!
Don't hate the player, hate the game ...
-
jim bcs
nagyúr
válasz Zsolty001 #55256 üzenetére
1TB WD Scorpio Black (WD10JPLX) no para, csendes, én adatra használom
1TB WD Red (WD10JFCX)
1TB WD Scorpio Blue (WD10SPCX)
1TB WD Scorpio Blue (WD10JPVX)3,5"-ben 1TB WD Purple (WD10PURX)
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty001
tag
Sziasztok!
A jelenlegi WD10EZEX 7200Rpm 1TB-os lemezem helyére keresek HDD-t.
Amire szükségem lenne:
- 1TB
- csendes/hangtalan működés (ez a legfontosabb)A jelenlegi lemezem gyors, de sajnos hangos is ezért keresek egy minimálisan zajos lemezt a leváltására. A rendszernek és játékoknak külön SSD-m van, ezért egy 5400rpm-es laptop merevlemezre gondoltam, melyik lenne a legmegfelelőbb? Ha esetleg 7200-es változatban is lenne csendes változat, akkor természetesen az is érdekel, mert azért néhány program rákerülne.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Vikitorony #55251 üzenetére
(#55251) Vikitorony
WD10JPLX: 3-5 év, a boltok 2-t vállalnak, De!!! 5 év garis amit ellenőrizhetsz a WD-nél sorozatszám alapján. Ha valami van 2 év után, akkor neked kel felvenni a kapcsolatot a WD-vel (RMA).(#55252) dragon1993
Senki nem mondta, hogy olcsó lesz. Inkább mondjuk úgy, hogy arra a feladatra a WD10EZEX is megfelel.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Vikitorony
tag
Üdv!
A következő a gondom: van 2 db HTS721010A9E630-asom, amik lassan elérik a 3 éves kort, ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem őket.
Az opciók:
HTS721010A9E630 (0J22423) - az eddig ismert színvonal, csak "0 km-es"
- Specifikáció szerint: "Service life of the drive is approximately 5 years or 20,000 power on hours, whichever comes first"
+ ismert, bevált
+ olcsó
+ gyorsan beszerezhető
- 2 év garHTE721010A9E630 (0J30573) - vélhetően az eddig ismert színvonal, 24/7-es üzemre tervezve - ami egyébként ki is lenne használva
- Specifikáció szerint: "Service life of the drive is approximately 5 years or 30,000 power on hours, whichever comes first"
+ 24/7-es üzem
0 ára határeset (egy kapott árajánlat alapján)
- sehol nem kapható, 5 hét múlva talán jön 1, esetleg 2 db
- 2 év garWD10JPLX - más márka, de vélhetően megbízható, mert ott szerepel az ajánlottak között - a specifikáció igen szűkszavú, sehol nem találtam irányadó POH adatot (HTS/HTE: 20.000/30.000 óra)
+ gyorsan beszerezhető
0 garancia? az összefoglalóban 5 év szerepel, de bármyelik webshopot nézem, csak 2 évet adnak rá
- drágaMind a 3 HDD 2,5"-os, 1 TB-os, 7200rpm-es, és ez is az elvárás. Csak valahogy jó lenne dűlőre jutni... Az 5 hét várakozási idő elég hosszúnak tűnik, de mivel tökéletesen működnek a mostaniak, ezért nem égetően sürgős, ki bírom várni azt az időt - csak kérdés, hogy közben hogyan változik a másik kettőnek az ára. És nem tudják garantálni, hogy megjön a 2 HTE, szóval végül lehet így is, úgy is mást kell vennem, csak 5 hét malmozás után.
Esetleg még opció, hogy él egy rokon Németországban, aki karácsonyra jön haza, ahonnan "még belefér" áron tudna hozni 2 db HTE-t. Ennek az lehet a hátulütője, hogy ha ne adj isten gariztatni kéne, akkor mindenképpen külföldre kell küldeni a csomagot, nem pedig belföldre - drágább, tovább tart.
-
King Unique
titán
válasz Bandinho #55249 üzenetére
Az ilyen szoftverek jellemzően eléggé hardverigényesek (főleg a legújabb verziók) és nem árt hozzájuk egy erős CPU, sok RAM stb. Illetve nyilván a háttértár sem mindegy. Például laptopban egy 5400-as HDD-vel már maga az indítás & betöltés is elég lassú, ellenben egy SSD sokat dob rajta.
Mivel azonban esetedben pontos paraméterek egyáltalán nincsenek megadva, ezért a "mekkora" kérdésre nem igazán lehet válaszolni. A téma topikjában tessék érdeklődni ez ügyben, illetve ha SSD kell, akkor annak is van külön topikja!
[ Szerkesztve ]
-
Bandinho
tag
Sziasztok!
CAD/CAM programoknal mekkora javulast hozhatna egy SSD a jelenlegi HDD helyett?
Illetve mit tudtok ajanlani?
Koszi.[ Szerkesztve ]
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
Dzsekó
addikt
válasz pokeap #55243 üzenetére
Két külföldi kereskedés visszajelzéseit szoktam nézni, plusz itteni visszajelzéseket is figyelembe véve megbízhatatlanabb a Toshiba és Seagate a WD-nél.
Két külföldi oldal, ahol elég sok visszajelzés van:
1
2Ezeken az oldalakon még azokról a vinyókról is van visszajelzés, ami Magyarországon még nem kapható az újdonsága miatt, vagy soha nem is hozzák itthon forgalomba (de ettől még valaki külföldről vásárlás előtt megnézheti ezen vinyók visszajelzéseit). Reviews-okat kell nézni, miután beírtad a vinyó típusát.
Ezt a plusz információt szerettem volna még megosztani. De vitatkozni erről tényleg felesleges.Ha Seagate párti vagy, akkor az ST3000DM008-at meg lehet próbálni (semmiképp sem az ST3000DM001-et), ez az új széria, egyelőre %-osan nem áll olyan rosszul, de még új. Illetve a Firecuda-t (ST2000DX002 - összefoglalóban bent is van) meg lehet próbálni a Barracuda helyett, annak jobb a %-os értékelése.
[ Szerkesztve ]
-
pokeap
csendes tag
-
jim bcs
nagyúr
válasz pokeap #55243 üzenetére
Mivel mint említetted, hogy olvasod a fórumot, így láttad, hogy csak az elmúlt 1 évben hányan jöttek ide azzal, hogy X-Y hdd game over.
Szépen megkérünk, hogy ezt a vitát már most az elején zárjuk is le, nincs értelme folytatni mert a vége -> Cyberbullying, Flame, Trollkodás, OFF-olás lesz.Ha te seagatet akarsz venni senki nem fog az utadba állni.
[ Szerkesztve ]
-
pokeap
csendes tag
válasz Dzsekó #55242 üzenetére
Igen tudom,hogy gyakorlatilag két merevlemezgyártó van vagy maradt nagyjából,mivel felvásárolták a konkurenciát,vagy azok eladták a gyáraikat,de még mindig nem értem,hogy a toschiba,vagy seagate termékek miért nem ajánlottak általában. Mivel igazolt,hogy egy seagate sokkal rosszabb,mint egy wdd,mert valaki azt mondta?
-
Dzsekó
addikt
válasz pokeap #55239 üzenetére
Hitachi, Samsung a legjobbak voltak, sajnos ezeket vették meg WD és Seagate, emiatt kifutottak a régi modellek és nem kaphatóak, ezért nincs benne az ajánlott listában. Néha feltűnik itt-ott egy régebbi modell, pl. 7K3000, ha valaki ilyet venne, akkor továbbra is ajánlott. Toshiba vette át Hitachi pár gyárát, és eléggé lerontották a régi jó minőséget, lásd 5 hsz-el feljebb. WD-Hitachi vonal a HGST meg nagyon is ajánlott, a legjobb vinyók aranyárban persze, benne is van a listában.
WD sem hibátlan, de sokszor jobb, mint a többiek. Természetesen WD-ből is van kerülendő széria pl. Green-Blue 5400RPM.
Seagate meg szintén nem túl megbízható kivétel egy-két 2,5"-os modelljüket.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz pokeap #55239 üzenetére
(#55239) pokeap
Ha olvasod akkor konkrét válaszok is voltak. Ami ajánlott az az összefoglalóban benne van, Toshiba C. verzió, de ha olvasod a fórumot akkor ennek a megoldásnak is ismerősnek kell lenni. Van Seagate az összefoglalóban és mindig is volt, nem értem mi a gond.(#55240) ALFA
Immáron sokadjára, a külső merevlemezeknek saját topikja van, az összefoglalóban linkelve van -> Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
Két hdd-t ajánlottak megvételre, de ellenrmondásos véleményeket olvastam róluk véletlenszerű találatokkal. (Pár száz oldalon volt találat, közel sem néztem meg mindet.)
Melyiket ismeritek, ajánljátok - vagy mit helyettük?Ez a part code-juk (lényegesen rövidebb, mint a típusuk.
HDWC240EK3J1
STEA4000402Előre is köszönöm a válaszokat.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
pokeap
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom a fórumot,szeretnék konkrét választ,hogy miért nem ajánlott a seagate termékek,vagy toschiba hitachi termékek,magánvéleményem szerint a wdd termékek semmivel nem jobbak.A seagate termékek nagyon elterjedtek a vállalati desktop gépekbe is ezek kerülnek.Nállam egy mobil és egy desktop merevlemez ami meghalt wdd termék volt.A seagate hitachi samsung termékekkel nemvolt gondom.Egy kicsit tul van hypolva ez a wdd termékvonal szerintem,de győzzetek meg,ha szerintetek nem így van.
-
lacko6
senior tag
válasz King Unique #55226 üzenetére
-
Dzsekó
addikt
Az ok egyszerű. Nem igazán megbízhatóak (reviews fül)
-
M107
addikt
A Toshiba HDD-k miért nem ajánlottak. Egy hozzáértő bő kifejtését kérem, és nem mert olcsó szar nidec motor nem pereg meg belső fej interper+++ stb.
+ UI :
Komoly hozzáértő hozzászólást várok. !
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Dzsekó
addikt
-
klepto
addikt
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Verbatim asztali merevlemeze tulajdonképpen milyen gyártmány, és mennyire megbízható?
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
kukulec
őstag
hali, 15 környékén 1 tb-os vinyók között ennél van jobb?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
tpeter77
addikt
sziasztok
Nem pont ide illik, de hátha kapok segítséget.
Kollégám a két vinyóján lévő adatot tükrözni szeretné.
Azt nem tudjuk, hogy járunk jobban: ha alaplapi RAID 1-et használjuk ki, vagy ha Windowsból szoftveresen a lemezkezelőn belül használjuk a tükrözést.A dilemma a meghibásodáson van. Ha a hdd hibásodik meg, vagy az alaplap megy tönkre, mi történik?
A stabilabb megoldást választanánk, nem a sebesség a cél.köszi.
-
klepto
addikt
válasz Dzsekó #55202 üzenetére
Kezdek lemondani a Seagate SSHD-ről
WD-ből a Purple szériáról mit kell, mit érdemes tudni; megbízhatóság, sebesség, élettartam, stb.?
A Toshiba konkrétan milyen jó, vagy rossz 3TB-os méretben?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
King Unique
titán
válasz lacko6 #55225 üzenetére
Nemrég volt erről szó
—►
[link], [link], [link], [link], [link].Tehát ezzel az új sorozattal még nincsen tapasztalat, max. az említett külföldi infók. De, ha veszel egyet, akkor mindjárt lesz. Amúgy ezek már SMR technológiára épülnek.
Egyébként, ha csak 2 TB-os kell, akkor megteszi az M9T is. Az mondhatni egy bevált típus, illetve többen használnak ilyet USB-s külső házban is. De, ha kifejezetten 7 mm magas mobil HDD kell ekkora tárkapacitással, akkor már más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
Hi.
Esetleg valakinek van tapasztalata?
Seagate BarraCuda 2TB [2.5"/128MB/5400/SATA3]
Külső mobil használatra.
Esetleg 30e körűl 2TB ami ajánlottabb.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok
Használ NAS-ba valaki WD-Purple merevlemezt ? Ha igen mik a tapasztalatok? Nyilván 0/24 be menne , illetve ha jól tudom itt nincs fejparkoltatás -
dannyl
addikt
Ütném a rendelés gombot. Szóval egy egyszerű eldöntendő kérdésem lenne:
Torrentre, film, és image tárolásra WD Purple 3TB vagy WD Red 3TB? A netem gigabites, szóval sok adat íródna és olvasódna, de messze nem 0/24. Általában napi 5-6 órát megy a gép, és akkor a torrent is.
-
dannyl
addikt
Elírtam, bocs. Purple lett volna a 3TB, amit kinéztem.
Illetve egy WD purple 3TB-nek mennyi a max írási sebessége? Nem az elméleti, hanem amit tud is.
Szerk.: Még egy kérdés: Purpe és Red közt mi a különbség? Megéri a Red 3k felárat a Purple-lel szemben? Mindkettőre 3 év gari van, mindkettő 3TB. A Purple 31k, Red 34k.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dannyl #55217 üzenetére
Wd Blue-t nem javasolt venni 7200-es fordulat alatt, mert atcimkezett green vinyok, aminek nem igazan jo a hire. Purple-t vagy red-et ajanlott ebben a meretben es erre a celra. Semmi osszefugges a meret es a meghibasodas kozott. Torrentre tokeletesen elegendo az 5400-es vinyo.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Van egy SSD-m, és egy 1TB WD BLUE EZEX a gépemben (meg egy régebbi 1TB, azt nyugdíjazom). Kérdésem az lenne, hogy milyen 2-3TB vinyót vegyek, ami nem méregdrága? Igaz az, hogy minél nagyobb egy vinyó, annál nagyobb a meghibásodási ráta?
Kinéztem egy WD Blue 3TB-t 30k-ért. Ez az az ár, ami fölé már semmiképp nem mennék.
Kérdéseim:
- Játékokat az 1TB-re tegyem, és elég az 5400 tárolásra és torrentre, vagy kelleni fog egy 7200-as vinyó a torrent miatt? Vagy torrent + játék menjen az 1 terrásra, és tárolásra meg az 5400? Hogy célszerűbb?Köszi szépen.
-
jim bcs
nagyúr
válasz dragon1993 #55213 üzenetére
(#55213) dragon1993
2TB WD Black (WD2003FZEX)
2TB WD RE (WD2004FBYZ)
2TB WD RE (WD2000FYYZ)
2TB WD Red Pro (WD2001FFSX)
2TB HGST Ultrastar 7K4000
2TB HGST Ultrastar 7K6000(#55214) Szilard7
Játékra 7200rpm lenne az ajánlott.(#55215) Lendova
Én nem piszkálnám.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Lendova
őstag
Urak! WD Black-en is célszerű kikapcsolni a parkolást?
All fiat goes to zero.
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Szert tettem egy 3Tb-os Red-re, pontosabban egy EFRX-re. SSD-n lesz a rendszer, ezen pedig minden más: adatok, és erre telepítenék játékot illetve a torrent is futna olykor. Tehát otthoni felhasználásra lesz befogva. Mennyire jó ötlet ez? Folyamatos működésre tervezték, de ha épp nem futtatok programot "róla", pihenő állásba kapcsol?
Köszi előre is!
-
dragon1993
őstag
Sziasztok !
Jelenleg egy régi Green-t használok (WD10EARS) az SSD mellett, de lassú és kezdem kinőni.
2TB HGST Ultrastar 7K3000 gondoltam helyette, szerintetek jó lesz vagy keressek mást.
Leginkább játékokhoz és Torrentezésre lenne használva. -
jim bcs
nagyúr
válasz choco01 #55209 üzenetére
(#55209) choco01
Ha olvastad az összefoglalót akkor az is megvan, hogy a 3,5"-es seagate abszolút nem ajánlott! Az általad is kinézett WD Purple az én ajánlatom is, külső ház miatt fáradj át ide -> Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja(#55210) HeadHunter98
2TB-os Blue nincs (Összefoglaló eleje)! Átnevezett Green-ek, eddig se voltak ajánlottak és ezután se lesznek, neked lehet bevált mert az a régi széria, viszont messze kerülendő! Játékra 7200rpm, adatra 5400rpm az optimális, tőled függ, hogy akarod megoldani.[ Szerkesztve ]
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok!
Van egy körülbelül 7 éves WD Caviar Green 500 GB WD5000AZRX merevlemezem. A bekapcsolások száma 2866, ami napra lebontva 7,86 évet jelent. Nem tudom a pontos korát, de legalább 7 meg van szerintem.. Eddig semmi gond nem volt vele, de valahogy a fejembe került a bővítés, és megnéztem az állapotát.
A CrystalDiskInfo szerint a "Reallocated" szektorok száma 17, a Load/Unload Ciklusok száma 48380, amiből elvileg 300 ezret bír. A pending szektorok száma 1. Ezek közül az elsőt és az utolsót jelölte meg hibaként.
Bár mostanság egy-két mappát nehezen nyit meg, és mintha a játékok se mennének olyan stabilan, bár ezt lehet, hogy csak beképzelem.
Kis utánaolvasással rájöttem, hogy egyáltalán nem vészes a helyzet, nagyon szép kort élt meg és szerintem még egy-két évig üzemelni fog.
Rendszer volt rajta, adatok és játékok, semmi különleges.Mivel az eddigi WD nagyon jól kiszolgált és sok jót olvastam a márkáról, egy 2 TB-os WD Bluera esett a választásom. Ugyanerre használnám, mint az eddigit, talán azt leszámítva, hogy a rendszert rajtahagynám a mostanin ameddig lehet.
Még nem vettem meg, jó döntés lenne, vagy szerintetek van jobb alternatíva? -
choco01
addikt
Sziasztok!
Lehet külső winyó helyett inkább ilyen rackelős/dockolós megoldást választanék..
Havonta kb. 1x ha lenne használva, mozgatva sem lenne, csak amikor nagyobb mennyiségű kép, videó, film összegyűlik és azokat kellene lementeni, szóval csak archiváló lemez lenne.(3TB)
Olvastam az öf-ban hogy a WD Purple felügyeleti üzemre jó, de viszont csábító a 3 év gari, szerintetek jó lenne erre a célra?
Esetleg a WD Blue .A keret durván 30.000 lenne amúgy, ezért néztem még a Seagate Barracudat is , esetleg a SEAGATE SV35.6 .
Ezek közül melyik lenne a legjobb erre a célra?
Esetleg 5-6 ezer forintig ilyen racket tudtok ajánlani,
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
UnSkilleD
senior tag
válasz jim bcs #55204 üzenetére
igen ezek a régi greenek átcímkézett verziói bluera, nekem van jópár green sima adattárolásra és nálam nagyon beváltak, nem igazán van még egy ilyen halk és hűvös hdd ennyiért
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
UnSkilleD
senior tag
az új wd ezrz hddk is kompatibilisek a wdidle progival?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Dzsekó
addikt
válasz klepto #55181 üzenetére
Érdekes az 1 HDD-s elképzelésed, SSD-től megtáltosodik a rendszer sebessége, nem csak az op. rendszer betöltése, programok betöltése, nincs gondolkodás, darálás, csendben van a gép, még akkor is, ha + tároló vinyó van mellette. De azt az érvet elfogadom, hogy valakinek drága.
Ha mindenképp 1 HDD-t szeretnél, akkor WD Black, mint írtam. Persze ez sem olcsó. Ha ezt is sokallod, akkor Toshiba, de semmiképpen sem Seagate. Seagate-ből is van jobban összerakott vinyó, de az megint Black árszintjén van, ugyanott vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Samsung SSD 870 EVO 500GB 2.5" SSD eladó
- 7db 14TB Seagate Exos X16 SATA3 kisker garis
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest