Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Melyik halkabb ezen kettő közül?
- 3.5" WD Red 1 TB WD10EFRX.
- 2.5" Toshiba 1 TB MQ01ABD100.A WD Red WD10EFRX specifikációja:
Idle: 21 dBA average
Seek: 22 dBA average
1 db 1TB tányérA Toshiba MQ01ABD10 specifikációja:
Idle: 23 dBA max
Seek: 24 dBA max
2 db 500 GB-os tányér.Szóval az egyiknél átlagot vesz, a másiknál max értéket a zajra.
Köszönet!
-
plus44
veterán
A hozzáértő uraktól/hölgyektől kérdezném, milyen vinyót ajánlanának egy Asus K55VJ típusú notiba, a benne lévő, tönkrement helyett. Elolvastam az összefoglalót így amit el tudok mondani: 750gb-1tb közötti kellene, ebből lenne levágja 100gb a rendszernek, a maradékon lenne minden más, rengeteg zene, film, sorozat, illetve pár játék. Ebből következően sokszor cserélődne rajta adat. Nem ártana ha gyors lenne (nem kell a leggyorsabb, csak korrekten működjön), illetve ami fontos, hogy ne haljon meg fél év után. Keret rá: 15-20k inkább a kevesebb felé menjünk.
Ebből kellene kihozni a maximumot.
-
AndrewTdi
addikt
Srácok!
2,5 méretben legalább 500 gb, sata 3. Rackbe, média tárolásra mit ajánlotok? Fontos hogy 1A alatt fogyasszon (tvre akarnám kötni)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kiskornel
addikt
Sziasztok! Megvan a 4T-os WD RED. Remélhetőleg nem mostanában lesz helyproblémám
Hogy érdemes particionálni?
Gondolom GPT...
Mekkora max legyen a partició, ha azt akarom, hogy a kis fájlok miatt ne legyen bazi nagy allokációs veszteség? (az első particióra telepített progik mennének, sok kis fájllal) -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok! 2 TB halk vinyót keresek NASba. Mit ajánlotok? RED? Illetve ebből is can többféle szériaszám? Vagy csak 1 féle?
[ Szerkesztve ]
-
Szasztok!
Halk és hűvös 2 tányéros, 2 terrás HDD-t keresek. SSD mellett lenne, de játékok is ezen vannak... Ha halk, akkor a 7200-as is jöhet. Megbízható legyen, ez alap. Toshibát nem. Amiket néztem 25k alatt:
- SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001: azt írják van 2 és 3 lemezes is.
- SEAGATE 2TB Pipeline HD SATA3 5900rpm 64MB ST2000VM003
- SEAGATE 2TB SV35.5 7200rpm 64MB SATA3 ST2000VX000: erről azt írják, 2 lemezes
- WD 2TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX: 1 TB EZRX-em van, nem tudom ez jobb-eIlletve mostanában mi a "trend"? Első hsz nem tudom mennyire aktuális még
Köszönöm!
-
syler123
veterán
Majd kiokítanak, kicsit itt már lassan pörög a téma. Itt vetettem fel én is a kérdést. 2-3 éve amik voltak Green hdd-k, azok ajánlottak voltak. Kimondottan sokáig húzták, a mostaniak pedig kevésbé. Nekem ezt írták ugyanitt. Nem a wd hdd a rossz, hanem a green. A Black és Red továbbra is ajánlott. Bár hozzáteszem, ha nem 7k-mba került volna a dolog, az tuti hogy én 36k-t nem adtam volna ezért a RED hdd-ért.
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz
syler123 #38083 üzenetére
hát nekem volt egy "egytányéros green 500Gb ami rendkivül jó példány volt,
és ugy hallottam ezek a terrások sem rosszabbak semmivel..
pont a WD hullana?akor mi van a többi márkával ne már
szerintem rosszul vagy informálva, ez az egy tányéros Green 1TB ajánlott tipus
itt a forumban ,és nyugati oldalakon is "díjas"
Red -et max 5 év gari miatt fizetném meg, egyébként adattárolásra tök fölöslegesnek látom
nem menne 24/7 -
syler123
veterán
Korábban elég sokat olvasgattam a hdd témát. Nekem az jött le, hogy a green hdd-k nagyon hullanak. Nem ajánlott semmire. A Red hdd-k valók tárolásra és tartósak is. Hát meglátjuk, nekem Pénteken jön a 3tb red. Az elromlott 2tb Hitachimra kellett 7k-t ráfizetnem és így gariban Red-et kapok 3tb-osat. Remélem hosszú ideig bírni fogja.
2,5"-os hdd-vel bizony elég lassú lesz a játék betöltés. Ugyan nem használok játékra 2,5"-os hdd-t, de egy htpc-men a win8 azon fut. Rengeteget kell várni mire betölt, ez a játékoknál is így lesz, ha sok kis file-t kell betöltenie.
Még valami én egy közel 7 éves 320-as Hitachi-t használok játék futtatásra, ezekben még volt anyag, ez csak akkor menne tönkre, ha szétvernénk
Ilyen nem lesz egyik sem az újak közül.
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
értem köszönöm, hogy lecsekkoltad, akkor maradok egy green -nél
hangyányit kevesebbet is fogyaszt,,
esetleg ti megfontonátok egy 2,5" kisméretű blue-t?
+késöbbi ITX géphez is jobban passzolna,
+mégkevesebbet fogyaszt, esetleg még egy 3,5 baybe is betehetném további halkitás szempontjábolnegativum a 2,5 blue mellett:
ha rá kerül tegyük fel egy bf3, akkor őrjitően lassú lesz a betőltés ?
és hogy élettartamra azt olvastam fentebb a kis 2,5"-ös merevlemezebbek nem oly megbízhatóak
mint a normál 3,5" ezekkel hosszabbtávra tervezhetek? köszi a válaszokat, e kettő között elakadtam -
Zsivaagoo
őstag
Kimásolni, új RAID, aztán visszamásolás. Jól írtad. Közben megnéztem az alaplapot és csak 2 db RAID-es SATA port csücsül rajt. Így az egyszerre 2 db RAID kötet eleve nem menne.
(Igen arra gondoltam.)
Ha nem elég a 120 GB SSD, akkor menjen a meglévőre a rendszer (320 GB/500GB Samu, amelyik fürgébbnek bizonyul.)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
djculture #38073 üzenetére
Tudom, hogy a mechanika nem tolja ki a SATA2 szabvány maxát. De a kérdezőnek SATA2-es alaplapja van, és tapasztalatom szerint SATA2-es vezérlőn szépen működnek a SATA3-as dolgok, picit közelebb érnek a SATA2 szabványhoz adatátvitelben, mint SATA2 - SATA2 esetben.
vond: nem igazán divat.
-----------------------------------------------
Abban lehet azért megfontolandó, ha azok a RAID Edition vinyók a SATA2-vel a nagyon megbízható cuccok közé tartoznak, akkor RAID 0-ban verni fogják a SATA3-at is. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Drótszamár #38076 üzenetére
Nem mondanám olyan észvesztően drágának...
De annak is megvan ám az oka, hogy pár ezressel többe kerül, mint pl. a WD Green, vagy más adattárolásra szánt merevlemez...
Ez pedig a korrektebb felépítés és elektronika, a folyamatos üzemre szánt tervezés, az egy millió óra feletti MTBF, a halkság, a hűvösség, a fogyasztás, és nem utolsó sorban a 3 év gyári garancia (amit néhány bolt ki szokott tolni 5 évre)...
Én ennél alább már nem adnám, ha adattárolásról, NAS összerakásáról van szó...
-
Drótszamár
őstag
Szia!
Köszi. Elég drágának tűnik ez a WD RED, ha más nem, akkor ez lesz.
Egyelőre még agyalok.
Az a gond, hogy csak előröl lehet betolni a lemezt. Szét kell szedni atomjaira, ha sata hosszabbító kell hozzá, mert rossz helyre kerül a sata port.
Ha jól gondolom, akkor valami hasonló kéne nekem: [link]
-
vesir
tag
válasz
Zsivaagoo #38072 üzenetére
Nem értek hozzá kellően, de úgy alakítanám ki az új RAID kötetet, hogy kimásolnék mindent a régiekről egy külső vinyóra, majd kivenném őket és be az újakat és a rendszer újratelepítése után meg rámásolnám a külsőről az újakra. Te arra gondoltál, hogy a már meglévő összefűzés mellé még beraknám az újat is és azt hogyan bírná?
Az SSD-s megoldáson én is gondolkoztam, de félek, hogy nem lenne elég nekem a 120 GB.
Mitévő legyek? -
Zsivaagoo
őstag
Tetszetősek azok a RAID Edition vinyók, de baromi drágák. (Azon vakarom a fejemet, hogy ha azok lesznek a befutók, akkor hogyan alakítod ki az új RAID kötetet a régi mellett? Bírni fogja a RAID vezérlő porttal?)
Én az 50 rugóból vennék a rendszernek egy 120 gigás SSD-t és egy 2 TB WD REDet.
Először a 2TB Red adatmentésre és beépítésre, aztán jöhet a rendszer újrahúzásakor az SSD.
(A maradék vinyók meg mehetnek külső, alkalmi tárolónak.)---------------------------------------------------------
A RAID Edition vinyók SATA2-esek. Legyünk már divatosak és az új tárolócuccok legyenek már SATA3-asak.[ Szerkesztve ]
-
vesir
tag
Sziasztok!
Jelenleg 3 db HDD van a gépemben: 1 db 320 GB-os Samsung a rendszernek és 2 db 500 GB-os Samsung Raid0-ba kötve (elég öregek már). Az egyik 500-as hibát jelez, félek, hogy nemsokára bedöglik és akkor eltűnnek az adatok, ezért szeretnék két teljesen új HDD-t vásárolni, ugyanúgy Raid0-ba kötni, majd a rendszert is újratelepíteni. Én 2 db WD1003FBYX-re gondoltam. Szerintetek ez jó döntés? Eleve maradhatna melléjük a rendszernek a jelenlegi 320-as vagy a még ép 500-as? Vagy van bármi egyéb kizáró ok?
Konfigom:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35C-DS3R
CPU: Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16 GHz
HDD (rendszer): Samsung HD322HJ (jelenleg), Samsung HD502HJ (leendő)
RAM: 2x2 GB DDR2 @ 800 MHz
VGA: AMD Radeon HD 7790Hasznos válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
HDD-t vennék egyelőre külső házba (később NAS) a smart TV-hez 3D-filmekhez. Jól sejtem hogy WD red az ajánlott?
köszönöm
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Drótszamár #38066 üzenetére
Ha nem szerelhető be egyből a 2,5"-es meghajtó a NAS-ba, akkor veszel egy párszáz forintos 2,5"»3,5" beépítőkeretet, meg egy táp és SATA hosszabbítót (ha szükséges)...
De egyébként ha a hőmérséklettel, a zajjal, és a fogyasztással van gondod, akkor csűrj bele egy 3,5"-es WD Red-et... Az hűvös lesz, a hangját sem fogod hallani, és brutál keveset is fogyaszt (és még keret, meg plusz kábelek sem kellenek hozzá)...
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
NAS-ba 3,5-es SATA diszk helyére lehet valahogy 2,5-es mobil hdd-t betenni?
NAS: Dlink 313
Ami most van benne, az melegszik is, zajong is, és fogyaszt is.
Létezik ilyen átalakító keret? -
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Melyik a legolcsóbb jó minőségű 1TB-os merevlemez? WD caviar blacknél van olcsóbb?
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Ezek közül melyiket válasszam?
ST1000DM005 - HD103SJ
WD10EALX
WD10EARSCsak ezek vannak, nincs más választási lehetőség. Adattárolónak kellene csak.
-
Male
nagyúr
válasz
syler123 #38053 üzenetére
Nem hinném, hogy konvertálnod kéne... bekötöd, Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management... itt Disk Managenet rész... szól, hogy előbb inicializálnia kell, kiválasztod, hogy GPT legyen (nem tudom engedi-e egyáltalán kiválasztani az MBR-t 3TB-nál, még sosem néztem meg amikor kérdezte
), szöszöl vagy két másodpercet, aztán sikerül neki, és csinálhatsz rá egy partíciót (jobb katt rajta, új partíció), ennyi... vagy két percet visz el az életedből.
Annyira figyelj, hogy ne az SSD-ddel keverj, hanem a vinyóval, azon kívül nincs mit elrontani... a vinyónak meg amúgy sem lesz baja, bármit csinálsz itt.Semmiféle gond nem lesz... UEFI-s lap + Win7 esetén ez sima ügy.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
djculture #37932 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
A keret az sajnos nem túl bő, a tervezett NAS elvileg olyan 100/70-et tud olvasásban és írásban, a felhasználási terület meg igen nagy százalékban annyi lenne, hogy kisebb-nagyobb, de általában 10-20-30 gigás állományokat fel-le mozgatnának róla a felhasználók... Szóval stream-elés, és egyéb komolyabb dolgok nem lennének...
Annyi extra lenne a dologban, hogy előfordulhat olyan helyzet is, hogy egyszerre akár 3-4 user is adatmozgatásba fog különböző munkaállomásokon...
Na ezt nem tudom, hogy hogyan tolerálná mondjuk két RAID0-ba kötött 2 terás RED...
Mert ha erős belassulások lennének a vinyók miatt, akkor lehet, hogy inkább két Black-et kellene Raid-be kötnünk... Jó lenne persze az RE4-es széria is, de az meg már nagyon húzós árban (már a Black is eléggé az)...
Mondjuk még az is kérdéses, hogy bírná-e egyáltalán a NAS a 3-4 különböző adatmozgatást egyidőben...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
Kercsi17 #38035 üzenetére
hullik mindegyik notivinyó
de Hitachit én 3év garival vettem WD-t meg 2évvel adnak magyarul 3évig legalább biztosítva vagyok
és abból kiindulva hogy az Acer notimban a WD Blue 2,5év után meghalt jobb ha 3évig van garanciám...
árban ezer párszáz forinttal volt olcsóbb a WD-től a Hitachi
egyelőre szépen teszi dolgát, nagyon elégedett vagyok vele
ja és hardverkerben vettem -
vond
MODERÁTOR
válasz
bluobluo75 #38021 üzenetére
Hali!
Én majd' egy éve használom torrente (is) a WD20EFRX-et... Semmi gond nincs vele, szépen hangtalanul teszi a dolgát (még kliens indításnál sem hallani semmit, pedig ott szoktak a HDD-k darálni rendesen)...
Elég sokszor előfordul olyan helyzet is, hogy megy a kliens (olyan 350 sorral, azt hiszem), és közben melózgatok PS-ben, filmet nézünk, netezünk, ilyesmi...
Ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor van valami minimális lassulás a gép reagálásában, de ez lehet akár a vas viszonylagos gyengeségétől is (i3-2105 + 8GB RAM), szóval nem biztos, hogy a vinyó a ludas, lehet, hogy más lemezzel ugyanígy tapasztalnánk ezt a parányi lassulást...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #38052 üzenetére
Annyi kimaradt, hogy nem rendszernek lesz természetesen. SSD-n van a win7 64bit.
Ezt találtam, de nem szeretném elrontani a vadi új hdd-met. Annyi hogy nekem nem kell törölnöm particiókat, csak rögtön konvertálni GPT-re. De ez mennyi idő egy 3tb hdd-nél? Egy nap?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy Hitachi 7k3000 2tb hdd-m romlott el, garanciában más hdd-t hoztak, úgy döntöttem az nem kell, és 7k ráfizetéssel kapok holnap egy WD RED 3tb-ot. Nem tudom ez mennyire jó döntés volt árban stb. Olyan kérdésem lenne, hogy ennek a formázása win7 alatt hogyan történik? Úgy tudom ebből szoktak gondok adódni, van ehhez valami leírás? Egyébként uefi-s alaplapom van, Asus Gryphon, azzal nem lehet gond.
Vagy win8 nélkül elfelejthetem a plusz 1tb-ot?
[ Szerkesztve ]
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
wd5000azrx -ről mi a véleményetek ? 64mb cash bár most olvastam az első hozzászólást,hogy fölösleges........... meg csak 5400 -as az rpm ! vagy tudtok ajánlani 500gb-ba,kb ilyen árba viszonylag gyors winyót,rendszer is lenne rajta !
-
djculture
félisten
-
Alyx01
tag
Hello.
Kis segítség kellene.
A story a következő: Két SAMU HDD volt a gépemben, egy 160-GB-os rendszer, és egy 320Gb-os HD322HJ adatoknak.
Kezdtem kinőni az adat HDD-t, ezért vettem egy Toshiba DT01ACA100-at. (majd megmondjátok jól tettem-e)
A 320-as HDD-ből csináltam rendszer HDD-t, a 160-ast betettem külső házba.
Itt kezdődtek a bajok. Ha jól fülelek, és tapogatok mióta a 320-as SAMU a rendszer HDD, úgy zúg, hogy a ház majd szét esik. Méterekről hallani, és ez nagyon idegesít.
Lehúztam a Toshiba-ról a tápot, hogy kizárjam tényleg az csinálja, de meglepetésemre a rendszer el sem indult.DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK.... hibaüzit kaptam.
Ha visszadugtam a Toshiba HDD-re a tápot ment minden rendesen. Persze a zúgás folytatódott tovább.Kérdésem, hogy ez a SAMU HDD nem alkalmas rendszer HDD-nek, mitől zúg ennyire, és miért nem indul a rendszer ha lehúzom a Toshibát a tápról?
A gyors válaszokat nagyon megköszönném, mert ha szerintetek rossz választás volt ez a Toshiba, még egy hetem van elállni a vásárlástól.
-
Kercsi17
tag
-
djculture
félisten
válasz
Kercsi17 #38040 üzenetére
Denem mindegy hogy az az egy bad milyen státuszban van.
Mert lehet gyenge szektor akkor egy irási olvasási teszt jó esetben megoldja, vagy lehet áthelyezett akkor már eleve jó van helyette berakva így nem befolyásol működésben
Ezen kivül lehet fizikailag hibás amit kényszeriteni kell szintén egy irás olvasás teszttel hogy a logika áthelyezzen és betegyen helyette egy tartalékot.
Ezen kívül van még egy olyan státuisz amikor annyi rossz áthelyezett szektor volt már a drive-on hogy nincs több tartalék ilyenkor ott marad.[ Szerkesztve ]
-
Kercsi17
tag
válasz
djculture #38038 üzenetére
Még annyi lenne a kérdésem, hogy ami most a laptopomban van 500as vinyón van bad sector elvileg 1 db. Ezzel lehet valamit kezdeni, mármint hogy erre a területre ne tároljon vagy hasonló? Mert akkor megcsinálnám azt, hogy elég lenne egy 320as a gépbe. Ezt pedig ha meg ki tudnám kerülni, akkor jó lenne külsőnek filmeket zenéket (ami nem nagy gáz ha elveszik) tárolni.
-
-
djculture
félisten
válasz
Kercsi17 #38035 üzenetére
5400-asba nem nagyon van választás van a wd scorpio blue ami egy tűrhető merevlemez de a kifagyásokra hirtelen árammegszünésekre alergiás, úgyhogy csak normális karbantartott nem zárlatos akksis meg szétesett töltőcsatis laptopokba ajánlott. Hitachiból csak a régi széria a jó a Z5K320 széria, minden másikba papirvékony a fejszerelvény, bármilyen behatás éri vége egyböl. Van még a segate féle hibrid merevelez az nagyon jó (főleg ha rendszer is fut róla csak ezt ajánlom vagy a wd scorpio blackot de az 7200-as eleve) csak drága, van még pár átvezetett samsung ami segate újabban, ezek pont kihuzzák a garidőt általában mert gyenge minsőégű hordozóanyag van a tányéron bad sectorosodnak.
-
djculture
félisten
válasz
Kercsi17 #38033 üzenetére
Felejtős ha nem szeretnél úgy járni hogy megy hónapokig azután bekacsoláskor kattog és semmi se látja te meg fogd a fejedet hogy oda a sok fontos dolog.. Még ami kezembe volt toshiba mindegyik így járt, előjele semmi hogy bedöglik csak beüt a krakk és annyi.
wd blue scorpio is hullik amúgy de annak van legalább előjele...[ Szerkesztve ]
-
Kercsi17
tag
válasz
Victoryus94 #38032 üzenetére
Toshiba az nagyon gázos?
-
djculture
félisten
válasz
Zsivaagoo #38030 üzenetére
Szerintem nem a szekveciális teljesítményre gondol mint korlátozó ntényező hanem hogy a sok fenálló kapcsolat beterheli a vinyót és ebbe igaza is van...
Sok fenntálló kapcsolattal még egy ssd-t is belehet terhelni, ezért vannak pl az üzleti szerver kategóriás ssd-k aminek a vezérlője erre van megalkotva.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
bluobluo75 #38028 üzenetére
Miért ne lenne a WD Red alkalmas torrent placcnak?
Nem 150 megával zúdulnak a filmek. Vagy igen?
-
Kercsi17
tag
Hello!
Laptopba kellene nekem egy 5400 as 500 gb os merevlemez. Kb egy árban van samsung, hitachi, wd és toshiba is. Ugyanannyi garancia (2év) mindegyikre. Melyiket érdemes megvennem? Van olyan esetleg ami nem a 24.hónap utáni napom hal meg, miután lejárt a garancia? -
bluobluo75
őstag
-
kormi0312
senior tag
NAS-ba kell, remélem nem a 37. hónapban fogja beadni a kulcsot
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
mindenhol 3 év garanciát adnak a Western Digital Caviar Red 3TB SATA3 WD30EFRX-re.
tud esetleg valaki valahol 5 éves garanciát vagy a gyár csökkentette 3-ra?! -
Victoryus94
őstag
válasz
musli26 #38022 üzenetére
Hűű pontos gépleírás.
Ha bele fér, talán ezt ajánlanám: http://www.arukereso.hu/belso-merevlemez-c3103/western-digital/caviar-blue-1tb-sata3-wd10ezex-p102155110/termek-leiras.html
Számodra ez is megfelelhet: http://www.arukereso.hu/belso-merevlemez-c3103/seagate/500gb-16mb-7200rpm-sata3-st500dm002-p50526611/termek-leiras.html
Igazából a Seagate, és a WD a két márka, ami talán jobb.
Arra érdemes figyelni, hogy 7200 rpm-est válassz. Az alaplapod támogata a "sata3"-at, de csak 1 sata 3-as eszközt tehetsz rá.Egyébként pedig azt figyeld, hogy mennyi garanciát adnak rá. 2 év alatt ne vegyél semmit
[ Szerkesztve ]
-
musli26
tag
válasz
Victoryus94 #38020 üzenetére
A gépem:
Asrock B75M-GL R2.0
Core i3 3220 3.30Ghz
Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz
Chieftec CTG-450-80PB
SAMSUNG SH-224BB/BEBE
Én leginkább netezek,pókerezek,néha filmezek a gépen.
Egy 500Gb gondoltam.
Megbízható legyen.
Ár:15000ft max.
Van valami best buy?
Köszi -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan után érdeklődnék, hogy használ valaki torrentre WD Red-et? (WD 20 EFRX)
Köszönöm előre is! -
musli26
tag
Sziasztok!
A gépembe szeretnék egy vinyót HDD.
Ár:max 14-15000Ft.
Megbízható legyen!
Ki mit ajánl?
Köszi -
Firehand
tag
Sziasztok!
Keresnék, képek, filmek, zenék tárolására külső hdd-t. 1 vagy 2 Tb-os érdekelne.
kb. havonta/ havonta szeretném szinkronizálni az adatokat rajta. Szóval nem sűrűn lesz elő véve.Nem akarok dvd-t, meg Blue-ray-t irkálni, mert csak gyűlik és gyűlik. Most úgy szoktam csinálni, hogy a gépben van egy 200 gb-os hdd, ezen csak a programok, op rendszer van és van benne egy 1 Tb-os másik vinyó, erre szoktam menteni amik fontos és innen másolom át mindig a mobil rack-re a dolgokat.
De már unom, hogy 2 kábellel kell szaladgálni, meg adapterrel, egyszerű módszert keresek az adatok biztonságos tárolására.Ezért gondoltam, hogy egy külső usb 3.0 winchestert szereznék be és a továbbiakban azt használom adatmentésre.
-
TeeJay
félisten
válasz
kalap12 #37999 üzenetére
notiba veszel egy SSD-t meg egy HDD-t és az ODD helyére egy SSD keretet aztán abba bedobod a vinyót a vinyó helyére az SSD-t (újabb notiknál mehet az ODD keretbe az SSD mert tud róla bootolni) és kész is.
ODD-t jó ha 2havonta használok így ki is vettem a laptopból helyére ment az ODD-SSD keret amiben van most egy 1TB-os 2,5" 5400RPM Hitachi HDD, a HDD helyére meg ment a Samsung 830-as 64gigás SSD
így tökéletesen gyors a rendszer és van 1TB-om adatot tárolni
HDD-t csak adat tárolásra használom meg azon fut a torrent meg zenék meg filmek
SSD csakis oprendszer és a programok futtatására van
így is van majdnem 40GB szabad rajta a 64-ből szóval tökéletes felállás -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Még egy HDD vásárlásán gondolkozom. Szét is néztem és kettő között próbálok dönteni. A segítségeteket szeretném kérni.
SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
VS
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Szerintetek melyiket válasszam?
Előre is köszönöm!
Üdv! -
djculture
félisten
válasz
kiskornel #38008 üzenetére
floppy-t azért kicsit régebbi dolog (1972) mint az optika, optika még minden normális cuccba van.
Amúgy a wd red a te számodra a megfelelő. Az elég jó tartósságú és megfizethető is. Ami ennél masszívabb az már nem a te általad irt árkategória hanem alsó hangon ötszöröse.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz
kiskornel #38008 üzenetére
És szerinted a HDD-vel mi lesz 20 év múlva...? Meg egyáltalán velünk mi lesz akkor?
(Amúgy pedig BD és nem BR a [hivatalos]rövidítés, de ez már dupla OFF). -
kiskornel
addikt
válasz
Victoryus94 #38006 üzenetére
Köszi, de én nem backupra keresek lehetőséget, hanem nagyobb kapacítás kell a szg-mbe. Ha lehet, akkor az elérhető legnagyobb tartósságú winyót keresek, max 30K-s áron. (40K-ért inkább két átlagos minőségűt fognék tükörbe.)
Backupra meg ott vannak a régi vinyóim, amiknél 1 felcsatolással 500GB csatolódik fel a rendszerhez. Ráadásul, ha meglesz az új vinyó, kikerülnek a gépemből -> ha nem használom backupra, semmire se lesznek jók. Ha még veszek mellé BR meg mittudjamén milyen cuccokat, akkor az tisztán veszteség, és a legdrágább megoldás az összes közül. A 2 másolattal meg már elértem, hogy a biztonság meg legyen.
20 év múlva a BR úgy fog járni, mint a nemrég elhalálozott kisfloppy. Műanyagüzembe, jó régi fröccsöntő gépek vannak, és berohant múltkor az egyik kolléga, hogy nem tudnánk-e másolatot készíteni a... hát az irodába már nem volt olyan gép, amire rá lehetett volna dugni.
Ha valaki tudna ebben segíteni, azt nagyon megköszönném: [link]
-
gg72
veterán
válasz
Victoryus94 #38006 üzenetére
+ a Panasonic 50 év élettartam-garanciát vállal TÜV minősítéssel a BD-lemezeire: [link] De ha csak a fele teljesül, már az is bőven jó.
-
Victoryus94
őstag
válasz
kiskornel #38005 üzenetére
Ha beteszed a BD lemezeket egy tokba, és beteszed egy szekrénybe, az 20 év múlva is ugyanúgy használható.
Azok a lemezek mennek tönkre amik:
1. sűrűn vannak használva
2. nincsenek tokba rakva, és össze karcolódnak
3. víz, hő, fagy stb. éri.
ui..: nekem van eredeti angol, 2002-es Windows telepítőm.
Még most is működik (pedig az csak egy CD).[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
djculture #38004 üzenetére
Én is gondoltam, hogy nincs a piacon elérhető olyan megoldás, ami valóban biztonságos lenne, vagy csak nagyon drágán. Viszont a BR, DVD és egyéb dolgok tartósságáról (5-6év távlatában) én még mindig nem győződtem meg.
HDD-t szeretnék. Most van 3db 500G vinyó. Ez tisztán olyan 750G adatot jelent, a többi csak úgy van. Egy új 3T HDD-re átmásolva felszabadulna 3db 500G vinyó, amiből most ~1,1-en elférnek a képeim.
Tehát az új 3T (vagy 4T-n) és két 500G-n lenne egy-egy másolatom a képekről.
Ami még nagyon fontos, az dupla másolatban a 3. 500G vinyón elférne.Pár év múlva meg ugyanez a játék nagyobb vinyókkal (SSD-kel) fog lejátszódni, míg a képek értéküket nem vesztik (pl.: mindenki majd 16K képeket nézeget 16K-s monitoron, és a béna HD felbontású képek már sukkák lesznek).
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz
kiskornel #38003 üzenetére
Hát arra pont nem ajánlom a hdd-t főleg ezeket az újakat, veszel egy bluray irót szlovákból 300ft/db egy 25 gigás lemez és szépen kiirod akár két példányban.. Onnan nem fog elveszni, ezek a mostani hdd-k viszont bármikor bedögölhetnek és ez nem az a kategória hogy luhuzom a netről... Televan a kolléga ilyen emberekkel akiknek elveszett mindene... Most van épp olyan virus is ami minden vinyóün lévő fájlhoz hozzáirja magát, azzal szenved hogy minden egyes fájlhoz egyessével kell kiszedni a plusz kódot, de kell a tulajnak és közben ketyeg az 5000ft-os mérnőki órabér..
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
nem rendszerwinyónak, háttértárnak kellene nagy kapacítású vinyó...
legfőbb kívánalom: megbízhatóság! aztán a halk, gyors. Ilyen parkolós kattogós problémákat nem szeretnék. Méret mind1, felőlem ház méretű is lehet. SATA3 legyen, fogyasztás mind1.Most 3db 500-as van benne, egy 200-as és egy SSD... és mind tele van, belaktam. Fényképezek, és a RAW állományokat szeretem megtartani, ezért kell sok hely.
-
Male
nagyúr
válasz
kalap12 #37999 üzenetére
Már ketten leírtuk, de olvass utána inkább, aztán majd rájössz, hogy nincs igazad.
Szerk: hogy ne kelljen olyan sokat keresned... ennyire nem működik a dolog
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz
haypro #37998 üzenetére
Garancia miatt például? Feketékre 5 év garancia van ha jól tudom, ezek a gyorsabbak és megbízhatóbbak. Ellenben a legzajosabb WD merevlemezek is (raptoron kívül, de az más kategória).
Notebookban jó ideje használok egy 500-as példányt (Black), közel 600 nap működési idő után is csak teszi a dolgát, nem kérdez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital