-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz nimfas #70273 üzenetére
nimfas: kösz az infót . Akkor Neked a EXOS hangos, legalábbis a 8TB-os változata, erről ennyit, ezért írom mindig, hogy a hangosság szubjektív (nekem a WD Black-ek sem hangosak, pedig van 3 a gépben) (éjszaka nem megy a gép, ez igaz)
A WD Purple viszont Neked is halkabb, ezt más többen állították, így most ez megerősítve is lett.Imy: ST2000DM008 - ez Seagate Barracuda 2TB-os én nem javaslom, mert SMR-es! Pár 10MB/sec-re be tud esni az írási sebesség: [link] [link]
Akkor már inkább próbálj meg máshonnan venni WD Purple, WD Red Plus HDD-t.Teal'C: a "bármilyen" nem jó, mert a gyártók előszeretettel keverik a CMR/SMR winyókat. A 256MB chache memóriával szereltek jellemzően pont SMR-es példányok. Neked is a WD Purple/WD RED Plus/Seagate Ironwolf NAS ajánlom, ezek tuti CMR, halk, 3 év gar.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Marci112233
addikt
válasz nimfas #70184 üzenetére
Marha szerencséd volt akkor. Nekem a visszaküldött HDD-t napokig nyúzták, több levélváltás mellett is hiába kértem a cseréjét, nem akarták cserélni, hanem árát visszatéríteni. Több levél váltása miatt, és azért is mert más boltban kedvezőbben jutottam hozzá egy ugyan olyan HDD-hez, belementem a visszafizetésbe. Amint ezt megtettem rá fél órára jelzés nélkül a boltban a profilom alatt megjelent hogy küldik a cseredarabot, pedig a korábbi levelekben ebbe nem mentek bele. Rögtön töröltem is hogy küldjék, ha már volt rá lehetőség, és írtam is a boltnak megint hogy már elindítottam a visszafizetési folyamatot, így nem kérem a cseredarabot.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz nimfas #70155 üzenetére
Simán lehet hogy kifogtál egy hibás darabot csak úgy mint én nemrég a kettő darab egyik X18 18TB-os példánynál jártam. Sem NAS sem asztali PC nem látta, miközben a másikat mindkettő gond nélkül. Ment is vissza boltnak, amire azt mondták hogy sérült a sarka, pedig ez valótlan volt, mert amikor becsomagoltam abba a csomagba amibe ki is küldték, még szinte ujjlenyomat sem volt rajta. A végén a hibás darabot adó bolttól visszakértem a pénzem, és vettem egy másikat más boltból ami azóta is szépen megy.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
ricsip
addikt
válasz nimfas #70106 üzenetére
"Érdemes nagyon figyelni, mert Exos-ból van SATA3 és SAS interfészes változat is, tovább bonyolítva mindkettőnél van standard, és SED (Self-Encrypting Drive - öntitkosító meghajtó) kivitel is, ezek mind mind saját modellkódot kapnak, könnyű összekeverni, főleg ha a bolt nem írja ki a teljes kódsorozatot.
Azaz külön modell kódja van a 1) sima SATA3 2) sima SAS meg a 3) SATA3+SED és 4) SAS+SED típusoknak is. Az 5) SED+FIPS certified meg már csak SAS-only. Azaz nem lehet standard és SED működési mód között szabadon váltogatni egy adott modell esetén opcionálisan. Fixen azt kapod, amit a modellkódok alapján a diszk tud, és pont, nincs szabadságod váltogatni.
"Csak" 5 eltérő modellt kaphatsz kézbe pl. egy Exos X20 20TB-ból, ha nem figyelsz oda rendesen a vásárláskor:
ST20000NM007D
ST20000NM002D
ST20000NM000D
ST20000NM003D
ST20000NM005D
-----------"-> szóval menj fel a seagate.com-ra, keresd ki az Exos familiát, azon belül a 7E8 sorozatot, és a konkrét modellkódok közül ki fogos tudni bogarászni a tied pl. tippre SAS SED FIPS típus. Ha pl. SATA3 csatlakozós hdd-t szeretnél, akkor ne a SAS típust vedd.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz nimfas #66048 üzenetére
Én is így csinálom, csak én a telepített játékot másolom ki offline, így mikor ledobta az ékszíjat a win, csak visszamásoltam, megadtam a telepítés helyét a klienseknek és ment is játék, még telepíteni sem kell (Users mappa is kimásolva a C-ről)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
csibe1
addikt
válasz nimfas #66048 üzenetére
Nem rossz dolog lementeni a telepítőket, mert újabban igen elröpültek a játékok méretei.
Mintha azon versenyeznének, hogy ki tud nagyobb méretű játékot összehozni.
Eddig a CoD viszi a pálmát utána meg a Star Wars Battlezone jön, ha jól tudom.
Azért már kezd csufondáros lenni, hogy lassan 200GB se lesz elég egy játéknak.tasiadam
Az tök jó, hogy letöltheted bármikor, ha épp van neted meg áram.
Viszont azt senki sem garantálja, hogy full sávszéllel jön lefelé a cucc, hiába van a legnagyobb sávszélességű csomagod optikán." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Dzsekó
addikt
válasz nimfas #60015 üzenetére
A PCI busz fizikai korlátja 133MB/s, így ez a max. sebesség, de ezt tudja is valószínű.
Ezért jobb a picike PCIe x1-es aljzat, mert az 200MB/s-et tud. Ha van ilyen aljzatod az alaplapon, akkor inkább ilyen PCIe-s sata3-as Delock-ot vegyél. Létezik belőle sata3-as + IDE portos[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz nimfas #60010 üzenetére
Sima PCI-osból ezt az egyet találtam. Illetve egy másikat, de az nem csak Sata portot tud. Azért ezekre is van 2 év gari.
PCIe-ből van pár féle. Nekem a Delock cuccok beváltak, eddig még nem volt gondom velük. És 3 év gari van rájuk.
Delock Sata2
Delock Sata3[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
válasz nimfas #54169 üzenetére
Szia!
Ez van a gépembe, lényegében a Winyón 9%-nyi hely van, de lassú is.
Pár éve újrahúztam lehet pár dolgot nem sikerült visszatelepíteni, bár a listába nem látom de 1 Gigás Ram van benne.Szóval egy megbízható 2 Terrás vinyó mindenképpen kellene, otthoni használat, szövegszerkesztés, zenehallgatás, filmnézésre használom nem játszom vele, és nincs hálózatba se kötve.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz nimfas #53423 üzenetére
Igen, külső partícionáló programok is át tudják konvertálni (adatvesztés nélkül) GPT-re. Viszont, ha eleve nincs rajta semmi és tesztelési céllal lesz használva, akkor jobb tisztán újrapartícionálni. Az a diskpart törlés pedig ugyanúgy használható USB | SATA interfész esetén is. Ha nálad előbbinél nem működött, akkor ott valami nem stimmel, vagy csak elírtál valamit.
Amúgy Ext3 fájlrendszerre Windows alól formáztál, milyen programmal csináltad?? Csak mert általában felejtős, mivel a legtöbb ottani program xarul formázza meg. Utána pl. a desktop Linux hibaüzenetet dob és nem tudja felcsatolni a partíciót / csak olvashatóként csatolja fel. Tehát, ha Ext2/3/4 fájlrendszerre akarsz formázni, akkor erősen ajánlott Linux alól csinálni pl. a GParted programmal. Utóbbinak van live rendszere, illetve leírások a használatára: [link], [link]. De amúgy benne a legtöbb normál live Linuxban, én a Mint alól szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz nimfas #53421 üzenetére
Ezt sokan keverik... az MBR | GPT nem fájlrendszerek, amikre formázni kell, hanem partícióstílusok. Tehát jó, hogy nem lesz a fájlkezelős / lemezkezelős formázásnál ilyen opció. Ezeket inicializálással lehet létrehozni, illetve ilyen partíciós táblát kell rá tenni.
Ha már van partíció a lemezen, akkor Windows esetén diskpart segítségével kell legyalulni. A többi pedig benne a leírásban, illetve a 3. számú megoldásban screenshotokkal is ábrázolva van. Ha pedig GPT+Ext3 partíciót akarsz rá tenni, akkor valami live Linux alól célszerű megcsinálni pl. a GParted használatával.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz nimfas #53415 üzenetére
A legtöbb ilyen eszközön jellemzően Linux alapú rendszerek futnak. Viszont nem feltétlen vannak egy szinten minden téren egy desktop Linuxszal. Nyilván a 320 GB-os HDD-t is lehet GPT-re inicializálni / olyan partíciós táblát tenni rá. Aztán azt rá lehet próbálni és akkor kiderül, hogy kezeli-e.
[ Szerkesztve ]
-
Matyee21
csendes tag
válasz nimfas #53356 üzenetére
Nagy tárhelyet szeretnék. Többre jelenleg nincs keretem, de ez is elég lesz egy ideig.
Főleg filmek, sorozatok, családi képek, egyéb fontos és kevésbé fontos adat lesz rajt tárolva. Ami fontos adat, az 2 gépre, és külső HDD-re is rendszeresen mentve van, tehát lenne róla backup.
2x2TB volt az én elképzelésem is, de egyben a 4TB valamivel olcsóbb. Inkább kiakartam kérni mások véleményét is. -
King Unique
titán
válasz nimfas #53351 üzenetére
Nyilván annyi van csak, hogy ez esetben GPT partíciós táblát kell rá tenni, illetve magát a partícionálást is célszerű Linux alól végezni. Viszont sok TV és társai eszköz nem tud GPT-t kezelni, hanem csak max. 2 TB-os partíciót MBR-rel. Tehát utóbbinak is nem ártana utánakérdezni a médialejátszó topikjában (ha van).
A topikgazda már linkelte, de ebben a másik cikkben is jól látszik, hogy Ext3 esetén 4K szektormérettel 16 TB lehet a partíció max. mérete. Tehát az biztosan nem lesz akadály. -
Dzsekó
addikt
-
jim bcs
nagyúr
válasz nimfas #53318 üzenetére
Nincs túllihegve a téma, örülj neki, hogy a tiéd még megy, majd ha egyik napról, vagy egyik percről a másikra elszáll, majd más véleményen leszel. Akiknek pótolhatatlan képei/anyagai/dokumentumai/céges számlái stb. szálltak el azok a mai napig nem örülnek. Én se örülök mikor ezeket menteni kell 24/7-be 2-3 napig folyamatos aktív hűtéssel, már ami menthető. A Popcorn A-110-be én 2,5"-es hdd-t vennék ha megelégszel 1-2TB-al.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ló úr
őstag
válasz nimfas #53303 üzenetére
Aki azt írja a Redre, h halk az vagy süket vagy eddig Ide csatis Maxtorjai voltak csak. A Red hangos, nem is kicsit. 5400 rpm ide vagy oda Legalábbis ami volt nekem 1tb-os amellett énsem tudtam aludni
Greenre visszatérve a régebbiek jobb minőségűek voltak mint amiket manapság megveszel és csak statisztika miatt nincsennek ajánlva mert sokkal több hal meg belőlük mint az ajánlottabb típusokból Szóval én biztosan nem vennék Greent mostanában sem az új bluekat.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
törölt tag
válasz nimfas #51950 üzenetére
Csak hogy te egy WD Red 2.5"-osról beszélsz, míg én a WD10EFRX-ról (ami 3.5"). A 2.5"-os sokkal hangosabb.
(#51964) bolic
uTorrent helyett Transmission vagy Deluge.(#51966) Márk
Elég nagy. De ahogy írtad, van rá pénz, vedd hát az Re-re. Lényegében a csúcs merevlemez.[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz nimfas #51952 üzenetére
És #jim bcs Nekem a SEEK hangja volt főként idegesítő. Vmi b*zi éles hangja van neki. Normál winyóknál kb. nem érdekel milyen hangja van, mikor dolgozik az a kattogás reszelés ok, de ennek sokkal magasabb frekin megy. Nem fasza na énnekem legalábbis Van amúgy más alternatíva megbízható winyóra SSD mellé? Van egy régi Samsungom mellette de kevés az 500 GB. 5400-5900 rpm elegendő. Seagate vagy HGST vmelyik modellje jólenne erre a célra?
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
jim bcs
nagyúr
válasz nimfas #51950 üzenetére
Rezgéscsillapítás on de nem az asztalon hanem a nas-on, tegyél alá egy szivacs darabot, nekem is azon van a dokkoló mert egyébként már beletapostam volna, így 0-a hangja van, de sokat segít a vízszintes elhelyezés is. Vagy rárakod 4db tejfelgumi bakra.
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
-
jim bcs
nagyúr
válasz nimfas #48226 üzenetére
Én nem ajánlom! Tiszta telepítés a legjobb megoldás, a legrosszabb meg a belakott mivel nem garantált hogy a 10-20GB szemétből nem kerül fel, a win backup-ot szerintem el kellene felejteni. Szűz win + driverek + programok is megvan 1 óra alatt.
A profik szerint fél évente újra kellene rakni a rendszert, de ezt senki nem csinálja vagyis csak nagyon kevesen, viszont évente ajánlott lenne_(ezt a tábort erősítem én is).[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
stanley00
tag
válasz nimfas #46836 üzenetére
Bárcsak hülyeséget beszélnék. Nyugi a „többiek” ki is fognak ja6vítani. Az 500 Mbps az pontosan nem 50 hanem 62.5 Mbyte/sec. Torrentnél pedig ugye random írásról beszélünk + a millió kapcsolat. A büdös életben nem fog annyival jönni mint ami a winchester adatlapján van. Sajnos tapasztalatból beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
válasz nimfas #46836 üzenetére
500-as digivel 65MB/s-el lehet tölteni(nekem picivel többel is). Oké, hogy a mai winyók 100+MB/s írnak. Csakhogy nem folyamatos írásról van szó, torrent össze-vissza tölt (kicsit elejéből, végéből, közepéből) ezért az író fej ide-oda ugrál. Így már nem is tudja tartani a 50MB/s se nagyon!
Esetleg erre valaki?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Süvi
őstag
válasz nimfas #46743 üzenetére
Most megy tönkre nekem a 2010-es Samsung winyóm, nem érdemes vele foglalkozni.
HD sentinel.(#46742) ló úr
A régi winyómat ilyenre cserélném le, sok hozzászólást olvastam, sokak szerint ez az egyik legjobb.
(Kár hogy nincs 2 Tb-osban, az vetett még vissza a vásárlástól)2 TB-os változatban milyen merevlemezt ajánlanátok, ami olyan jó (ár/érték) lenne, mint a Blue?
(Fényképek, videók tárolására , néhány program futtatására SSD kímélése miatt)Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- További aktív témák...
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia