Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
Köszönöm a gyors és érthető választ. Ez alapján meg tudom oldani az átállást, ha rászánom magam. Lementettem az adott programot. Van egy gondolatom, lehet, hogy ez is használható ide. Én szoktam készíteni általában 3-4 havonta egy biztonsági mentést a Paragon nevű programmal. Évek óta alkalmazom. (lemezkép készítése). Ezt tudom lemezről is bootoltatni. Meg tudom oldani esetleg úgy, hogy pl. lekötöm a "C" HDD-t teljesen, hogy a SATA aljazat felszabaduljon és ide bedugom az SSD-t, majd elindítom lemezről a bootolást és kijelölöm az SSD-t, hogy erre tegye rá a bizt.mentett "C" meghajtót. Ekkor ide kerűl másolásra a Paragon bizt. mentés. Ha jól gondolom, akkor ennek működnie kellene és indúlni a rendszernek mindenféle külön beállítás nélkűl.
Ha ez nem működne, akkor még mindíg vissza tudom dugni az eredeti wincsit és ujra a régi rendszer működne. Ha működik az SSD-vel, akkor a régi "C" meghajtót, ami SATÁ-s gondolom át tudom USB csatolósra alakítani kábel segítségével. (bár nekem nincs ilyenem), amúgy is kell, mert van rajta egy partició is kijelölve. Viszont, ha ezt az USB-re rácsatolom, akkor ez nem okoz gondot, mivel ez is "C" jelű? Nem zavarja meg az SSD-t ugyanaz a betűjelzés?
Ugyanez a Paragon program visszaállítás futtatható Windows-on belűl is (így szoktam egyébként visszaállítni), hogy nem a "C" HDD-t jelölöm ki a visszaállításra, hanem - ahogy írod USB-SATA átalakítóval bedugom az SSD-t és a visszaállításra azt jelölöm ki - akkor oda teszi rá a mentett dolgokat, csak akkor nem tudom, hogy melyikről indúl el a rendszer, mert a Paragon progi, ha befejezte a visszaállítást elindítja automatikusan a rendszert - mivel ekkor már két "C" meghajtó létezik, ha egyáltalán nem zavarodik meg.
Sokat kérdezek, de mostmár látom lassan a megoldást a segítségeddel.
Várnám segítő válaszod. Üdv. Pibácsi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest