Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DFB
tag
Sziasztok!
Egy új gépbe tettem rendszernek egy Samu 980-at.
Ez nem tudom jó választás volt-e.
Utána olvastam csak, hogy ebben nincs DRAM.
Azt nem tudom, hogy ez mit jelent a gyakorlatban.
Még majd lenne benne háttértár.
Tudna fogadni 1db 4.0 ssd-t is az alaplap, de nem tudom ezt ki lehet-e használni szokványos felhasználás (office, játék esetleg 3D CAD) esetén, illetve az intenzívebb melegedést nem nagyon szeretném.
Itt, amikre gondoltam: 500GB vagy 1TB
980Pro: (bár lehet jobb lenne megvárni a most bejelentett nem tudom mikor megjelenő „utódját”, ami kevésbé melegszik)
Apacher AS2280Q4: (Nem túl nagy a bizalmam a márka felé és csak 3 év gar. )
Fury Renegade
Esetleg valami más ajánlat 3.0 val, amin van DRAM ha az előnyös és nem is melegszik.
Köszönöm a segítséget. -
addikt
válasz lorcsi #74094 üzenetére
Ha nem tervezel upgrade-et akkor felesleges gyorsabb ssd-t venni attól, amit linkeltem.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
tasiadam
veterán
válasz lorcsi #74094 üzenetére
Ha jol tudom, haswell lapokon gen2 2x van, azaz 1000mb/s a max. Ha visszafele tud butulni az SSD, vehetsz jobbat is es max uj rendszerbe atpakolod, ha nem, maradsz a gen2-nel, akkor 4x eseteben hozhatod egy A2000 kingston nvme sebesseget, ami 2000mb/s kornyeke. Ennel gyorsabbat nem fogsz tudni kihasznalni ugysem, ha nem dolgozol, haswellel meg gyanitom, nem 4k videot renderelsz
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
JColee
őstag
Sziasztok!
Adott egy lenovo thinkpad l15 gen2 amd procival. 256 gigás ssd-vel jött, szeretném bővíteni, de a korábban használt 1tb-os Kingston kc2500-am nem jó bele, mert kétoldalas.
Milyen egy oldalas, 1tb-os ssd-t javasoltok, ami sebességben kb hasonlót tud?
Kingston FURY Renegade javasolt? Úgy láttam, hogy az 1tb-os modell egyoldalas.köszönöm a segítséget
-
addikt
válasz lorcsi #74089 üzenetére
A meghatározott keretből, ha újat szeretnél, gyors árukeresős listázás után én ezt találtam:
[link]
Nem egy sebességbajnok, de 3 év garancia van rá. Sőt, most nézem az alaplapod ki sem fogja tudni hajtani ennek a teljes sebességét. Azt kell kitalálni, mikor fogsz lapot upgradelni..⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
tasiadam
veterán
válasz Graphics #74088 üzenetére
Van a 2 ID17-es zotac zboxom, amibe mehet mSATA is, és oda gondoltam veszek msata-m.2 átalakítót, de a méretek miatt nem lehet 2280at rakni, csak kisebbet, ami meg hát nem sok van. viszont akkor nem veszítettem sokat ennek az elfelejtésével
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
lorcsi
veterán
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? ~20-23k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1 Tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali pc, m.2 csatlakozó
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) msi h7 gaming 3, (nekem nem teljesen egyértelmű, h milyen m.2-vel kompatibilis ..nagyon rég foglalkoztam már komolyabb upgrade-val)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3 év elég
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? általános
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? használt iseladó: vadi új soundcore motion+
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tasiadam #74087 üzenetére
Transcend 430S pl.
De rengeteg kínai SSD és van ami ekkora formátumban és készül.
Nem túl sűrű méret egy két Lenovo viszont csak ezt támogatja meg talán Dell gépek.
Illetve van egy két vékonykliens amit szintén ezzel a mérettel szereltek csak nagyon kis kapacitással 8 és 16 gigabájttal
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #74084 üzenetére
Kingston ellen szól? Az még egy klasszikus MLC chipes SSD.
Elég jó cucc.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Graphics #74080 üzenetére
Másoltam rá majd olvastam róla, kingstonnál 280mb/s a samsungnál 360mb/s.
De most rá is kerestem pontosan a specifikációkra. Nagyjából egyforma. TBW nem szempont, nem fogom elérni de a kingston ellen szól hogy 2015-ös gyártású a samsung meg 2018-as.
Gondolom az a random 4k read wite amit nézni kellene még az meg a kingstonnál 92-89 IOPS a samunál meg 98-90 IOPS vagy mi, nem sokkal de több az értéke.
[ Szerkesztve ]
-
mohow
tag
Sziasztok! Ismétlek, mert lepörgött a topic, hátha van javaslatotok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
kb. 35.000 HUF, de nem sértődöm meg, ha csak 25k lesz...
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe, de hogy SATA vagy M.2 az az ajánlástól függ, lásdd alább!!!
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI) alaplap (+R5 3600 proc.)
Ebben az egyik M.2-ben van egy : Silicon Power 512GB A80 M.2 NVMe 1.3.
A másik M.2 slot felett van a VGA, de ha lehet, és érdemesebb ide tenni a másikat, akkor ok, ha nem akkor maradhat SATA is.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 év garancia jó lehet. (Használt esetén is legyen még 3)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átalgos, majdnem kizárólag játéktelepítéseknek. A meglévőn marad a rendszer.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Lehet használt is, de legyen még rajta gari, lásd. 5-ös pont.
Előre is köszönöm!"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MasterDeeJay #74079 üzenetére
Mi a lassabb?
Ne a szekvencális értékek alapján dönts.
-
válasz MasterDeeJay #74073 üzenetére
Ráeresztettem pár tesztet és a hyperx bár hasonló papíron mégis mérhetően lassabb. Szóval marad a samsung.
-
Oldman2
veterán
válasz Graphics #74074 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást!
kb. 15-20e2. Mekkora SSD-re van szükség?
120G3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Type-C vagy USB-A, cél egy „nagyobb kapacitású Pendrive” (nem külső házas megoldás)4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
?5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
nem prioritás6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Használt is lehet -
Hali!
HyperX Savage 480gb vagy Samsung Evo 860 500gb
Melyik a jobb játékokra (nem rendszernek)?
Mindkettő itt van előttem és egyiknek mennie kellene a gépből. Nagyjából azonos pár TB írás van rajtuk és mindkettőt én használtam de nem tudok dönteni.[ Szerkesztve ]
-
d.szabo
csendes tag
Sziasztok!
Én is kérnék szépen javaslatokat a következők alapján:
50 k
1 TB
Laptop, M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Dell Precision 7520 [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5
Professzionális
Új -
IzI
senior tag
Hi
Szeretnék kérni 1-2 opciót.
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40e
1 tb
pc, m2
asus tuf b550-plus wifi [link]
5
játék
új -
Vagany
őstag
Sziasztok kis tanácsra lenne szükségem:
Adatlapom szerinti konfigban cserélném a régi HDD-ket egy SSD-re. Itt a HA-n láttam jó áron 2TB SK hynix PE 8110 szerver SSD. Háttértár lenne, a rendszer maradna 500GB-os Samsung 980-on.
A honlapon sok adat van, de nem vagyok biztos a dolgomban, pl a TBW-t nem látom, lehet szerver SSD esetén más adatot kell nézni. Mivel háttértár lenne, nem gond ha nem a leggyorsabb a piacon (úgy néz ki gen3, R/W:2700/1750), a HDD-khez képest így is szélvész lenne, de a megbízhatóság és az időtállóság fontos lenne, az alacsony ár mellett.
[link]
konkrétan ez lesz az szerintem:
A következő, hogy nem tudom a hűtésnek elegendő-e az alaplapi borda, ami csak egyik oldalát hűti (MSI B550 Tomahawk).
Aki esetleg vett itt ebből a típusból, mik a tapasztalatai, pl hőmérséklet tekintetében.
Konkrétan Bossp kollégát láttam aki ilyesmiről írt, de lehet nem pont ez a típus.
Minden tanács jól jöhet !-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
Oldman2
veterán
Pendrive kiváltására gondolkozok külső, USB3-as SSD beszerzésén.
Jó helyen járok, vagy van ezeknek saját topikjuk?
Kérdés az lenne, van-e ajánlott és kerülendő típus?
-
varmi2
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz varmi2 #74062 üzenetére
cirip cirip...és a kollega többi, lényeges kérdéseire a válasz?...cirip...cirip...
Én pl nem tudom ezek mennyire melegszenek, sem a gariztatás rendszerét...sem pedig hogy a fenti típusok közül melyik jó rendszer meghajtónak. : OElméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
varmi2
nagyúr
válasz Zsolt1 #74061 üzenetére
Mondok erre a TBW értékre egy saját példát. Egy 250Gb sata ssd-re egy év alatt kb 5-10Tb adat írás történik. A saját példánkban kb 10Tb adat írás történt egy olyan gépen, ami 0-24ben be volt kapcsolva, cpu+gpu bánya ment rajta, közben normál használat, net, youtube ilyesmi, plusz warzone(ez nem erre volt telepítve) . Tehát ha 60TBW-t igérne a gyártó az kb elég lenne 5-6 évre. 200TBW már vicc kategória, mert sosem éred el. Az 1650TBW már felfoghatatlan nagy szám. És ez igaz az otthoni felhasználók 99.9% is.Ne azért válassz egy ssd-t mert nagy TBW érték van ráírva. Úgy mondom ezt, hogy van ebből az apacher Q4 ssd-ből itthon egy 500Gb példány.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Apacer AS2280P4 1TB (27k HUF) és Apacer AS2280Q4 1TB (41k HUF) között próbálok dönteni, mivel a hozzászólások alapján úgy láttam most ezek a legjobbak ár-érték arányban. Az alaplapom típusa Asrock B450M Pro4 (+ Ryzen 1600 AF), amin csak 3. generációs PCIe M2 csatlakozó van, tehát ez alapján nem lenne előnye a drágábbikat venni, viszont:
- az olcsóbbikhoz nem adnak hűtőbordát,
- az olcsóbbikra a gyártó is csak 3 év garanciát ad, a drágábbikra pedig 5 évet.
- a drágábbiknak 1650 van megadva a TBW értéknek, az olcsóbbiknak 750.A döntéshez a következő kérdések merültek fel bennem, amiben szeretnék segítséget kérni:
1. Az olcsóbbiknál a gyártó 4 wattos fogyasztást ad meg, a drágábbiknál 6,7 wattot. Ha jól gondolom, akkor a 4 watt nem annyival kevesebb a 6,7-nél, hogy hűtőborda nélkül lehessen használni, igaz? Van esetleg valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy mennyire melegszik az olcsóbbik hűtőborda nélkül? Elég szűkös a hely (CPU hűtő alá és VGA fölé kellene beférnie, ebből a szempontból az olcsóbbik hűtőborda nélkül jobbnak tűnik).
2. Ha a bolt (Alza) csak 36 hó jótállást ad a termékre (a drágábbikra is), a gyártótól akkor is megkapom az 5 év garanciát?
3. Az 1650 TBW értéket mennyire lehet komolyan venni? A Samsung 980 esetében 600 TBW van megadva - érdekesnek/gyanúsnak találom, hogy egy olcsóbb termék esetében ennyivel jobb érték van megadva.
4. Linuxos használattal van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel az SSD-kel? Tapasztalt bármi problémát?
5. Rendszermeghajtónak használnám, bootolás kapcsán sem lehet gond abból, hogy gen 3-as foglalatból használom a gen 4-es SSD-t, igaz?Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Az Apacer AS2280Q4 2TB M.2 NVMe (AP2TBAS2280Q4-1) SSD , egy vagy kétoldalas??? Mert ultrabookba menne.
-
Graphics
Jómunkásember
Nézem egyelőre, de annyira új, hogy nincs róla infóm.
Keresek majd kicsit később.
Új széria, valószínűleg a belseje újabb, többrétegű a NAND, még a típusát kutatom.
A hivatalos ez, de ebben nem térnek ki részletesen.
Ami látszódik, hogy bizonyos méretűek maradtak a 2-es jelzéssel: [link]
[ Szerkesztve ]
-
prsq
aktív tag
válasz easy...rider #73740 üzenetére
Sziasztok!
Engem is érdekelne a WD Green-nél, hogy a G2G0A és a G3G0A között mi a különbség. Már csak azért, mert 240-esből ahol én nézem, az újabb feleannyiba kerül, mint a régebbi. (A WD weboldalán a 2 TB-osokat kivéve már G3-asok mind.)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dokee78 #74051 üzenetére
Ebbe valami olcsó fér bele.
Amit most teszteltem nemrég és tudom ajánlani az az Intenso Top 256GB, ez egy DRAM cache nélküli modell, de jó értékekkel. ( SM2259-es vezérlő és Sandisk NAND)
Ha fentebb nézzük árban, akkor jöhetnek a szokásos ajánlások.
WD Green, WD Blue
Crucial MX500Ezek sajnos drágábbak lesznek, így az olcsóbb szegmensből amit most próbáltam az az Intenso.
-
dokee78
félisten
Laptopba szeretnék SSD-t venni.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz? 12.000
2. Mekkora SSD-re van szükség? 256 MB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop Sata 3
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) MSI CX 70
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3-5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Általános
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Új csak is![ Szerkesztve ]
-
Warface
csendes tag
Sziasztok, úgy tűnik 5 év igencsak aktív haszálat után meghalt a Kingston KC2000-es 1TB-os nvme M.2-es ssdm. Ennek a helyére szeretnék egy újat, de nem tudom milyet, 6 év alatt sokat válltozik a kínálat.
- 20-45 ezer Forintom van rá
- 500GB feletti kell, jó lenne ismét egy 1TB-os
- Asztali gépbe kell, MSI H97 Gaming3 -ba
- M.2 2280 Key M(PCIe Gen2 x2/SATA) való az alapba (80-nál lehet kisebb is, de sztem a nagyobb felület jobban hül)
- Nem kell rá hűtőborda, mert azt lehet venni külön is
- Nem baj ha a teljesítménye nagyobb, mint amit a lap tud, a lapnak is kb 2-3 éve van hátra.
- 3D modellezésre is kell (Blender és FreeCAD), Játékok futnának róla, Nagyon ritkán Videó vágás (de ez a legritkább)Minden M.2-vel kapcsolatos tapasztalatot és segítséget nagyon szépen köszönök.
-
mohow
tag
Sziasztok!
kb. 35.000 HUF, de nem sértődöm meg, ha csak 25k lesz...
1 TB
Asztali gépbe, de hogy SATA vagy M.2 az az ajánlástól függ, lásdd alább!!!
Asus TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI) alaplap (+R5 3600 proc.)
Ebben az egyik M.2-ben van egy : Silicon Power 512GB A80 M.2 NVMe 1.3.
A másik M.2 slot felett van a VGA, de ha lehet, és érdemesebb ide tenni a másikat, akkor ok, ha nem akkor maradhat SATA is.
5 év garancia jó lehet. (Használt esetén is legyen még 3)
Átalgos, majdnem kizárólag játéktelepítéseknek. A meglévőn marad a rendszer.
Lehet használt is, de legyen még rajta gari, lásd. 5-ös pont.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
Graphics
Jómunkásember
Aki most vesz Silicon Power S55-öst blisteres kivitelben, ne lepődjön meg a gyártó kis kedvességén, hogy a 240GB-os felirat ellenére a csomagban egy 256GB-os SSD-t fog találni, ámbár erre sehol nem hívják fel a figyelmet.
-
carr
őstag
válasz Graphics #73873 üzenetére
Bevált. Találtam egy bontatlan példányt itt aprón. 34 volt postával. Nemtom jó vétel e de már legalább a win fenn van, aktiváltam is, és eddig remek. Tényleg 0km.es. király
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
nagyúr
válasz tasiadam #74033 üzenetére
Micron 480GB 5200 ECO Ezzel a kereséssel pár napja is előjött a forrás....
Téged érdeklő speed PM883 1,92TB-on végezve:
~$ dd if=/dev/zero of=testfile bs=100k count=1k oflag=sync
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
104857600 bájt (105 MB, 100 MiB) másolva, 0,716106 s, 146 MB/s
~$ dd if=/dev/zero of=testfile bs=4k count=1k oflag=sync
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
4194304 bájt (4,2 MB, 4,0 MiB) másolva, 0,362961 s, 11,6 MB/s[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tasiadam
veterán
Udv
Proxmox ala keresnek SSD-t/SSD-ket. Sok apro file masolasa tortenik, egyertelmuen. A jelenlegi 840 EVO samsungon megsul 1 tojas, ezt szeretnem valtani.
Jo lehet mSATA es 2.5 SATA is. Kerdesem: mely ipari/bussiness SSD johet szoba? SM/PM samsungok, intel szerver SSD-k?
Attol felek, a mezei SSD-k hamar meghalnanak a 7/24 munkaban, foleg a sok apro file miatt.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Graphics
Jómunkásember
-
7Sony7
addikt
Üdv. S775 -ös alaplapom van, milyen (csatlakozójú) ssd-t vehetek ebbe?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Tomko78
őstag
válasz Melorin #74024 üzenetére
Én most vettem egy Kingston Fury Renegade 1 TB ssd-t a Kingston A2000 500 GB ssd-től majd 7 fokkal hűvösebb , mondjuk most pont 10 fokkal és én még rendeltem egy BE QUIET MC1 PRO M.2 SSD hűtőt rá nagy hiba volt azt hittem hogy nagyon fog melegedni , pedig a Kingston Furyn van a rendszer is
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
hunaqua
addikt
....eddig a PNY volt az ajánlott az olcsó kategóriában,most már sz@r lett!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Melyek azok az M.2 NVMe 2280 SSD típusok amik a legkevésbé melegszenek? Egy passzív gépben lenne amin tűzfal OS fut, szóval nem kell sem nagy méret, sem nagy sebesség.
Régi típusok is szóba jöhetnek, ha le lehet még vadászni az apróról[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #74021 üzenetére
Ez pontosan így van. Egyébként miben csalódtál az s55-ben. Valószínűleg s11-es, bár nekem is van, de még a régebbi S10 vezérlővel, és azzal nincs gond. Remélem nem QLC lett az s55 is. Igen elszálnak a PNY, Gigabyte, és Patriot ssd is, rengeteg infó van külföldi oldalakon. mindben s11 van. Oké közben rádtaláltam a flash topicban. Na ne QLC lett a s55. Ez durva, ebből se veszek többet. Akkor ezért van a legolcsóbbak között az s55 ssd-k.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
-
IzI
senior tag
HI
Szeretnék kérni pár ajánlatot,ha megoldható. Ahol azt írják,hogy directstorage-ra optimizálva,akkor az marketing vagy későbbiekben jól jöhet még,amikor lesznek játékok erre fejlesztve? Vagy csak iops érték számít ebből a szempontból ?
Köszönöm1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
1TB/50e ,2TB/80
Kellene 1 TB és 2 TB
PC,m2
asus rog b650e-e [link]
5év van több is?
Játék
Új -
sixpak
nagyúr
válasz Czimby #74009 üzenetére
Én nem tudtam rögzíteni, mivel nincs olyan csavar (sehol) ami felérne az ssd síkjáig, ami majdnem egy centi, kicsi csavart találtam, amit a laphoz adtak, de az használhatatlan, fel sem ér az ssd-ig, úgyhogy nálam bele van dugva a slotba és a lap bordája nyomja le.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
degec
senior tag
Tiszteletem, Segítsetek már pliz. kizárólag az ipon.hu-n milyen 1TBos .. 2,5-ös sata-s ssd-t vegyek ami értelmes? Apacert mondtátok korábban nem kapható csak 1db. Olcsóbb megoldás kéne A400 Kingston kerülendő gondolom..
Esetleg ez vagy az s55 s56? SILICON POWER 1TB Ace A55 SATA 3 2.5" SP001TBSS3A55S25Köszönöm szépen !
-
hunaqua
addikt
válasz Graphics #74007 üzenetére
Igen,kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Az olcsók közül PNY -t vettem mostanában,azok eddig rendben vannak.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Czimby
addikt
válasz Czimby #74008 üzenetére
Meg egy kérdés lenne, rögzitettétek távtartóval, csavaral az SSD-t? Vagy csak beraktátok és a rugó nyomja fel az alaplapi bordának?
Én berkatam a tavtartót+csavar és úgy rá a gyári borda, viszont így minimálisan meghajlik az SSD.
Az alaplapon van gumibak az SSD alatt középen, viszont arra nem fekszik fel. Adtak még ragacsos gumilapot de az ugye egyoldalas SSD esetén használatos, odaraktam de azzal meg már túl magas...
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Köszönöm uraim!
Ment rá az alaplapi!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Megkérdezem itt is, itt elég elterjedt az adott típus.
Vettem egy apacer AS2280Q4-et amihez adtak gyári hűtőbordát.
Viszont az alaplapomon(Asus tuf b550) is van gyárilag.Melyiket érdemes használni?
Az SSD mellé kapott ugye egy rendes borda formailag, igaz felé hosszú mint az alaplapé ami csak egy vastag lemez.
Súlyra egyformák megmértem.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
s_henderson
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz s_henderson #73999 üzenetére
Apacer As2280P4/Q4
Samsung 980
Kingston KC3000 / Fury Renegade[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest