Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz Graphics #73398 üzenetére
Konkrétan Samsung 970 EVO Plus 500 az alany.
Eddig nem volt vga a konfigban és 50 alatt volt, most viszont 15 perc játék után 55-nél én lelőttem a játékot - pedig csak egy rx 6600-as ment, 55 fokon - mert nem biztos hogy 60 alatt megállt volna. Meddig tolerálható a max. hőmérséklet?
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
Bocs mindenkitől ha kicsit off, de nagy a gondom!
Olyan szituban vagyok hogy nem tudom a megoldását a problémámnak...
Adva van egy nagyon melegedő Samsung SSD. Először az Asus ROG H470-i gaming alaplapi hűtését tettem rá, de az kevés volt, most egy Bequiet MC1 Pro van rajta, de még így is simán 50 fölé melegszik, amitől finoman szólva nem vagyok nyugodt...
Sajnos kicsi a hely a vga és a procihűtő között - és ez egy nagyon nem szellőző rész! -, mert legalább megoldanám egy ventivel, de sajnos nem megy. Mai eszemmel nem egy tower coolerre mennék, hanem egy top flow-ra, de ez már késő bánat...
Kérdés: létezik-e riser kábel az M2 ssd-hez? Mert akkor beraknám egy széljárta ágba...[ Szerkesztve ]
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Asztali SATA SSD-ben mi a véleményetek a Silicon Power A55 szériáról? Meglepően jó árban vannak 1-2 TB tárolókapacitásban.
Illetve melyek az ajánlott típusok (ár-érték arányban)? Crucial MX500; Samsung 870 EVO; WD Blue?
---
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
A lélektani határ 50.000 HUF, de ha ár-érték arányban tudtok valami jót, ez változhat.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1 - 2 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali gép, SATA
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Még nem tudom melyik gépben lesz, ezt nem tudom megmondani.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
1 év.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos: adattárolás, esetleg OS
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
új, de nem ragaszkodom a számlához. Pl.: Hardverapró - csak kibontott, stb.
----
Látom az előttem lévő hozzászoló is az SP A55-tel szemezget.[ Szerkesztve ]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
sagesz93
addikt
Sziasztok
Egy ritkán használt gépbe vennék SSD-t, amin másodsorban adatokat is tárolnék(máshol is tárolva vannak ezek az adatok, csak szeretném, hogy több helyen legyen). Kérdésem: hogy érdemesebb, venni egy kisebb ssd-t rendszernek, és külön egy külső ssd-t vagy egy ssd-t+házat?
Vagy mehet egy nagyobb SSD és rendszer+adatok?(később ha a gép felszámolódna akkor nyilván ezt is be tudom tenni külső ssd házba) Sebesség nem nagyon lényeg, egy alap SSD sebessége bőven megfelelő. Inkább az adatok megtartása lenne fontos. (HDD-t már nem akarok)
Olcsóbb vonalon nézelődve Silicon Power A55 1TB jó lehet? [link] vagy netán 2TB is megérheti 49900-ért? Érdemes ilyen "olcsó" ssd-ből ekkorát venni? -
rvn_10
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán vétel csak kérdés lenne.
Jelenleg van 2 db samsung Evo 580 120 Gb - egyiken rendszer másikon játék.
Beruháztam egy KINGSTON SSD M.2 NVME NV2 500 GB meghajtóra.
Az lenne a kérdésem, hogy ezek után Ti hogyan osztanátok fel a fizikai lemezeket?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Adat tárolás céljából szeretnék egy ssd-t, csak a sok nézelődés ellenére is döntésképtelen vagyok.
30k
1TB
Laptop SATA3
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Hp Probook 450g2
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3-5
Adat tárolás
Új
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kasza blanka #73388 üzenetére
Azért ki lehet fogni más SSD-ket is.
Az SK Hynix azon SSD-je szervercucc, tehát hűtés nagyon fog neki kelleni.
Adapter jó kérdés, aliexpress lehet ilyenkor nagy segítség.
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv!
Speciális kérdésem lenne, ami összefügg azzal, hogy milyen SSD-t vegyek
2TB méretű SSD-re lenne szükségem, és ahogy nézem, legolcsóbban egy 110 hosszú szerver SSD-vel járnék a legjobban, de az alaplapba (z370 killer/sli) csak 2280-as megy (és pont a foglalat előtt van az elem).Van olyan adapter, hosszabbító, ami az M.2 foglalatba megy, és így a 110 hosszú SSD-t is tudnám használni?
Olyat láttam, hogy x1-es PCIe riser, ami tud 22110-est fogadni, de akkor a sebessége jócskán vissza lenne fogva. Ha viszont x4-est vennék, és a 2 x16-os foglalatból az egyiket erre használnám, akkor a GPU csak x8-at használhat (2060 2070-nél vajon mennyit számíthat ez, ha eleve csak PCIe 3.0).
Köszönöm.
-
RazoR
veterán
Sziasztok! SSD vásárlásában kérnék segítséget!
30-35k
1TB
Asztali SATA3
z590i Aorus Ultra
3-5-10
Játékokat erre telepíteném
ÚjKöszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz beholder00 #73384 üzenetére
Nem lesz hirtelen vége, a kondíciója az SSD-nek mindig is csökkeni fog, ez természetes jelenség.
Az említett SSD jó.
-
beholder00
tag
Sziasztok! Ssd vásárlásban kérném a segítségeteket!
20-30K
512GB
[HP ProBook 650 G4 i5-8250U] - M.2 NVMe
3 pont.
5 év jó lenne, de ha 3, akkor annyi
Op. Redszer
Új
Esetleg egy [APACER AS2280Q4]?
(céges noti volt, 3,5 év alatt 63%-ra esett vissza a jelenlegi barátnőm kezei között, inkább cserélem mint hirtelen legyen a vége) -
-mugen-
tag
válasz -mugen- #73341 üzenetére
Annyit hozzá tennék,hogy komplett külső Ssd is szóba jöhet vagy csak maga az ssd 2.5-hez házam is van.
Üdv!
Gondolkodom,hogy a döglődő 500-as hDD helyet nem az eddig tervezett 1TB-os HDD-t hanem ssd-t veszek .
Nem tudom,hogy m2 vagy 2.5 érdemes-e néznem...
15-25k(függően a mérettől)
480GB(de inkább 500gb)-tól felfelé.
Macbook Air M1-hez/TV-hez külső ssd
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
0-3
Letöltött tartalmat másolnék rá(vagy közvetlen rá letöltenék)esetenként konvertálva lenne a tartalom illetve feliratozva.Ezek után pedig TV-n megnézem(vagy gépen).
Új."nankurunaisa"
-
toto76
tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, de nem lettem okosabb Az ott ajánlott eszközök nagy része már nem kapható.
max 20 körül (inkább alatta)
250GB tökélestesen elég
Asztali gépbe menne, M.2 csatlakozóval
Egy kissé öregecske MSI H97 Gaming 3[link]
3 év
Átlagos felhasználásra lenne, op rsz futna rajta
Ebben maradi vagyok maradnék az újnál.Előre is köszönöm a segítséget
toto
-
Graphics
Jómunkásember
válasz nesh_019 #73377 üzenetére
Ismerni ismerjük.
Csak hardverlottó, így jó szívvel nem tudom ajánlani. Ettől függetlenül megveheted, nem valószínű, hogy baklövés, ha mondjuk QLC-s lenne véletlen benne, akkor kicsit igen.
Márpedig az lesz benne, mert az NV1-gyel kezdték bevezetni, hogy vegyesen volt, de ennél már tisztán QLC.
[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
válasz Graphics #73372 üzenetére
"viszont az NV2 helyett töltsd ki a témaösszefoglalót és akkor ajánlunk." ezt nem értem pontosan.
A Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe (SNV2S/1000G) nem ajánlott vagy nem ismeritek?
Nekem pár játék[WZ 2.0. Cyberpunk] lesz rajta és pár program.
Engem az interneten leírtak alapján meggyőzött a írási/olvasási sebessége és nem is drága mert 28ból megvan, többet nem akarok rá költeni.Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #73373 üzenetére
"magyarul itt nemszólnak az embernek az ismert szarokról, hagyják h. előbb megvegye, hogy utána cinikusan a másik topikba irányítsák, ahol megintcsak cinikusan mondják h. "jah hát mé' azt vetted, az 1 szar, mindenki tudhassa"?
Khm. Szerintem itt azért Te kezdtél bekóstolni pár embert...
Nagyjából hazugnak nevezted azokat, akik nap mint nap itt segítséget nyújtanak...
Egyelőre Te nem kértél szerintem eddig, most az utolsóban esetleg... A követelőzés, meg a bicskanyitogatás persze más.
Ha neked itt szerinted cinikusan megy minden, akkor a lófüttyös kisrigónak vagy itt? Na nekem ezzel volt bajom, és ez még mindenféle személyeskedés nélkül..
Nem, egyszerűen nem abban a formában és stílusban kezdted ezt a szálat, ezzel ez a baj...
[ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok. Van egy régebbi z170-HD3P alaplapom, venni akarok bele egy M.2 SSD-t, az lenne a kérdés hogy Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe (SNV2S/1000G)-t támogatja az alaplapom, mert a support listbe nem találom.
[ Szerkesztve ]
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
nagyúr
válasz ricsip #73367 üzenetére
Nem kéne hozzászólnom, mivel fel is lettem kérve erre nemrég, de majd felkérnek megint, hogy ne írjak ide többet. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem egy ilyen topikban egy év türelmi idő bőven optimális, mielőtt kijelentik, hogy egy eszköz ajánlott vagy nem ajánlott! Mégis mi alapján lehetne kiírni, hogy nem ajánlott? Mindenki elfelejti, hogy a 860 EVO után a 870 EVO-t is igen nagy darabszámban vették az emberek, így még ha sok hiba felmerül is, azt is az eladott darabszám függvényében kéne értékelni. Nemrég kiadtak hozzá fw-t, az tény, de iszonyatos mennyiségű 870 EVO meg hibamentesen fut, így aztán milyen alapon írnák le itt, hogy kötelezően fel kell rakni az új fw-t? Ritka marhaság lenne és lássuk be, hogy senki nem tud százalékosan hibás mennyiségi mutatóról, bár tény, hogy a 850 EVO és 860 EVO közel sem produkált ennyi hibát.
Egyébként konkrét terminal kimenetek vagy más konkrét smart adatok vannak, láthatóak nagy számban ezekről a hibákról vagy megint csak az van, hogy van jó pár hibás termék és mivel egy nagyon várt SSD volt, ez a relatív kis mennyiségű hiba nagyon fel lett fújva....mert szerintem aki emlegeti, hogy húdebajvana870evo-val, azok 98 %-a is csak olvasott róla?
Az meg általános, hogy a topikok Összefoglalóját nem olvassák a népek, de tök mindegy, egy ajánlott/nem ajánlott megállapítás csak igen nagy számú bizonyított eset után kerüljön be ide! Nekem épp így van bizalmam ebben az Összefoglalóban is, hogy nem csak úgy ukkmukkfukk kerül bele, hogy XY SSD ajánlott vagy éppen nem az! Az se kizért, hogy időben csúszik egy Osszefoglaló aktualítása, de mivel a Tg a saját szabadidejében dolgozik rajta, így nehogy már számon kérje bárki, hogy miért nem totál naprakész egy ÖF!
kb ennyi a meglátásom 870 EVO nyekergéssel kapcsolatban és sorry, hogy a direkt felszólítás(ok) ellenére is beleszóltam a hozzáértők dolgába! Mivel ez is érintheti a Linuxos közösséget, emiatt bátorkodtam írni.
Az adatvesztés téma meg nem tudom, hogyan kerül bele bármilyen formában is az SSD ajánlások közé?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HARDVERAPRÓD
Le van írva a fórumban ez is. Ha unatkozol azt ne itt tedd köszi. Ezért van a fórum, hogy kérdezzenek.
szerk:
Jah és igen, ha a kérdéssor kitöltése az első, akkor főleg azonnal kap választ, és ajánlást is, amiben nem lesz benne a 870 evo. Erről ennyit. Ne kötekedj feleslegesen.Ja és azaAdatvesztés? Szinte mindentől függetlenül szajkózzuk, ha jól emlékszem te is, hogy a fontos adatokról kell rendszeres mentés……
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ez amit írsz, egy nagyjából megtörtént már itt Crucial, meg WD SSD-kkel is.
Van róla elég ismeretanyag. Viszont Te hordozhatod tovább véreskardként a 870 Evo-t, én nem ajánlottam eddig se, Te emlegeted most is.
20 éves az accountom, szóval nem most kezdtem.
Az meg , hogy ki mikor kezdte nem releváns a téma kapcsán. Ezzel érvelni felesleges, nincs előnyöd ebből, és nem jár semmi királyi rang sem ettől.. Nem, ezzel felesleges jönni.Aki vásárolni akar, kérdezni fog, kérdezett eddig is. Most Te csapod a hullámokat... Mondjuk nem értem miért, vagy, hogy mit akarsz ezzel...
Ez a Te teóriád. És nem védem a Samsungot, de ebből fél évente témát csinálni felesleges. Tessék elfoglalni magad valami mással.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Pyttawrx #73366 üzenetére
Az adatvesztés az már akkor smafu? Amikor kezdődnek a hibás szektorok, az azokon tárolt adat nagyon sokaknál visszahozhatatlanul elment. Arról sincs egy szó sem az összefoglalóban, hogy első használat előtt kötelező a firmware update, mert régebbi beragadt készletesek még a hibás szoftverrel futnak. Mivel nincs róla changelog h. miképpen javította a samsung a hibát, a konteo elindult h. berakták egy vendor specific új attrib mögé az aktuália hibajelenséget, a standard unrecoverable error számlálókat meg szimplán nem updateli tovább az új firmware-rel. Konteo? Igen. De az ilyeneknek mindig van alapja. Ha meg van más konteo-mentes típus amikből lehet válogatni, a konteosok igenis legyenek megjelölve. Mert ez a nincs elég adat 2022 decemberben megintcsak azt az üzenetet kötvetíti, hogy annyira új a 870 evo széria, hogy senki nem tud róla semmit.
Különben megint van egy lista, ami nem jó semmire, mert nem mutatja a valódi aktuális állapotokat, félrevezető, és úgyis meg kell kérdezni mindig a fórumban hogy valóban igaz-e amit oda írtak? Utána meg csodalkoznak a topikgazdák, hogy senki le se tojja az összefoglalókat és inkább megkérdezi még 10 ezerszer évente ugyanazokat, mert az összefoglalóba leírtakban nincs bizalom. Lassan nekem sincs, köszönhetően az itt is tapasztaltaknak. 20 éves az accountom, szóval nem most kezdtem.[ Szerkesztve ]
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz ricsip #73365 üzenetére
Szia. Mert nem hallnak meg, mint az A400. Plusz sok fw update után nincs baj vele. És sokszor lett itt mondva, hogy inkább wd blue 3d vagy crucial mx500 a javasolt. Ezért van a várólistán. Ha ez nem megy át vkinek, akkor vásárlás előtt kérdezzen. Vagy használni kell pl a keresőt.
-
ricsip
addikt
válasz Graphics #73364 üzenetére
Összefoglaló szószerint ezt adja:
Várólistások (azok a típusok, amik a specifikációjuk és tesztek alapján valószínűleg ajánlottak lesznek)
Samsung 870 EVO***2,5" (5év) Áttekintés Vélhetően ugyanolyan megbízható lesz, mint az elődje. Kevés, (de eddig pozitív) tapasztalat miatt egyenéőre ide kerül, de vélhetően átkerül a megfelelő helyre.
Egy betű nincs róla, hogy leginkább kerülendő. Mintha 2022 december 3-n nem lenne róla elég minta, hogy valami nem stimmel az elmúlt egy évben gyártott sorozatokkal. A samsung-tól az életben nem fog jönni hivatalos beismerés, hogy szart gyártott le, és sokan megvették. Szóval marad, hogy rengeteg samole alapján a community-nek gondja van vele.
Ha a kingston a400-t lehet kerek-perec kimondani, hogy kerüldd mint a leprást, vagy a QVO széria is lehet feketebárány, akkor a 870 evo-nál miért nem lehet kiírni kerek-perec, hogy inkább kerüldd mert a samsung sunnyog vele valamit?[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #73360 üzenetére
Van amúgy ötleted, mit tegyünk a 870 EVO-val, hogy Te is békére lelj, és ne ess neki a fórumnak?
Nagyon szívesen meghallgatjuk az ötleteidet akkor innentől kezdve.
- Szóltunk róla,
- Írtunk róla
- Nem ajánljuk
- Flash SSD topicban is ott van a tapasztalat
- Vásárlás előtt is szóltam/unk róla
- Kereső is adott ebben a topicbanMég valamit? Szóval, ha szerinted mi nem szólunk róla... Akkor Te valamit rosszul olvastál ki a topicból.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ricsip #73362 üzenetére
Mi lenne, ha vádaskodás helyett előbb akkor visszakeresnél, hogy mit is írunk a 870-ről?
Vagy töröltesd az efféle cinikus megjegyzésedet! Mert erre itt nincs szükség.
Köszi.
De segítek, én ezt írom róla, amint felmerült, hogy nem annyira javasolt, meg is jegyeztem szinte mindig. És a többiek is.. És még Te is.
Erről ennyit. Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy most Te kötekedni jöttél ide, vagy mit akarsz?
Nem nagy a csend, eddig se volt az. Én hónapok óta senkinek nem ajánlottam a 870 EVO-t...
Mi az, hogy nem szólunk a szarokról? A400 ?
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Manson
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Laptop-ba kerülne egy 2TB-os SSD (M.2 PCI-E Gen4).
Amiket eddig kinéztem:
Kingston Fury 2TB Renegade M.2 PCIe M.2 2280 SFYRD/2000G
KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000D/2048G
SAMSUNG 2TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P2T0BWAmitől kicsit tartok az a melegedés, bár a laptop remek felépítéssel rendelkezik.Egyelőre a Kingston Fury Renegade a kiszemelt a meggyőző adatok alapján. Nagyon kíváncsi lennék a javaslatokra, véleményekre. Köszönöm a segítséget!
Max100k huf.
2TB
Laptop, M.2 PCI-E Gen4
https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/legion-laptops/legion-5-series/Legion-5i-Pro-Gen-7-16-inch-Intel/p/LEN101G0015
legalább 3 év
átlagos és professzionális, munkára, 3D grafika, modellezés, unreal engine. Nagy ritán játékra maximum kipróbálásra.
lehetőleg újThis world rejects me - this world threw me away -this world never gave me a chance - this world gonna have to pay!!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Horsee #73351 üzenetére
Az NGFF leginkább az M.2 SATA SSD-ket takarja, de amúgy a manual is leírja szépen, ha elolvasod:
1x Ultra M.2 Socket, supports M.2 SATA3 6.0 Gb/s module
and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s)És még az alaplapra is rá van írva a slotnál.
[ Szerkesztve ]
-
Horsee
csendes tag
Egy Asrock Z170 Pro4S alaplapom van, amin van ngff m.2-es slot. Másodkézből vettem egyik ismerősömtől. Noob kérdés, de tudok nvme ssd-t használni vele (mivel ngff már nem kapható)? Ha nem, akkor létezik alaplapra ngff-nvme átalakító, ami nem vesz el PCIe slotot?
Alaplap manual:
https://download.asrock.com/Manual/Z170%20Pro4S.pdfElőre is köszi!
-
ricsip
addikt
Samsung Magician & SSD Tools & Software Update | Samsung Semiconductor Global
The 870 EVO model will be manufactured with a revised V6 process starting November 2022
Na, csak nem kiderült h. a V5 process miatt voltak a badsectorosodó tömeges hibák?
-
-
Lalesz
csendes tag
Javítom!
Max 40k huf.
min 500, de jobb lenne az 1tb
asztali gép, M.2
https://www.msi.com/Motherboard/Z490-A-PRO/Specification
legalább 3
átlagos, többnyire munkára, 3D grafika, modellezés, unreal engine.
lehetőleg újKöszi!
-
Lalesz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 1tb-os SSD-t 30-35k körül? Lap MSI z490-A pro, proci 10700.
Előre is köszi. -
törölt tag
Sziasztok!
A Samsung 870 EVO széria a várólistából átkerült az ajánlottak közé vagy nem váltotta be a reményeket? -
-mugen-
tag
Üdv!
Gondolkodom,hogy a döglődő 500-as hDD helyet nem az eddig tervezett 1TB-os HDD-t hanem ssd-t veszek .
Nem tudom,hogy m2 vagy 2.5 érdemes-e néznem...1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15-25k(függően a mérettől)
480GB(de inkább 500gb)-tól felfelé.
Macbook Air M1-hez/TV-hez külső ssd
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
0-3
Letöltött tartalmat másolnék rá(vagy közvetlen rá letöltenék)esetenként konvertálva lenne a tartalom illetve feliratozva.Ezek után pedig TV-n megnézem(vagy gépen).
Új."nankurunaisa"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Lizard0828 #73338 üzenetére
Teljesen jó lehet.
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Egy b550 Tomahawk ès egy 5700x mellè rendszernek illetve játèkoknak egy 1tb Samsung 980 megfelelő lenne vagy van ennèl jobb alternatíva? 40-45 ezret szánnèk rá ès ne legyen túl forró fejű![ Szerkesztve ]
"All The Best And Fuck The Rest"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sidorovich #73336 üzenetére
Szinte bármi jó, WD Blue 3D, vagy SA510
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Otthoni kis háziszerver beüzemelését terveztem egy ASUS PN41 barebone géppel. Milyen SSD-t (típus, márka, széria) ajánlanátok ami megbízhatóan bírja a 24/7 üzemelést?
Teljesítmény másodlagos, inkább a megbízhatóság és a mérsékelt melegedés számít, mert kicsi passzív hűtésű háza van a gépnek.2.5-es SATA 6G formátummal tervezek, 120-250GB tárhely bőven elég.
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz #31600896 #73332 üzenetére
Manual szerint 2 M2 foglalat van az alaplapodon:
- 2260/2280: SSDnek
- 2230: WiFi+Btnek9. oldalon ábrán 9-cel jelölt hely az SSDé.
De nézd meg az alaplapodon, hogy tényleg ott van-e, mert az ábrán szaggatott vonallal jelölik. (opcionális?)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
törölt tag
Üdv!
Új SSD-t tervezek az ITX gépembe. Kipróbálnám az M.2-es szabványt, de túl hosszúnak látom, lehet nem fér az alaplapra.
Az alaplapom: Asus Prime H310I-PLUS R2.0
A kinézett SSD: Kingston NV1 500GB M.2 PCIeMűködhetnek együtt?
-
hibavissza
veterán
Nah, megrendeltem a 980-at . Rákeresve a WD Sn570-re bedobta a Tom's hardware tesztjét. [link] Azt átnyálazva a 980 jobb energia hatékonysága volt jelentős különbség. Mivel nincs a laposban dedikált hűtés erre a slotra, így marad a 980. Érdekes, hogy a 980-ra keresve nekem a gugli nem dobta ki ezt a tesztoldalt....még egyszer köszi! Biztos, hogy nem vettünk volna észre különbséget, de legalább papíron tisztább-szárazabb érzés.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Pyttawrx #73328 üzenetére
Köszi! Öt ezerel olcsóbb és ugyan azt tudja. Érdekes, hogy a könyvtárat ez is a RAM-ba tölti. Egy hibaforrással kevesebb. Remélhetőleg valami univerzális, globális szabvány szerint és nem az lesz, hogy 3 év múlva a Windows nem támogatja a buffert és leesik a sebesség sata 3-ra. Erről van valami info? Nem mintha a sata 3 nem lenne elég mindenre is. A gond, hogy a gémer 14 éves fiam gépébe lesz...
Videót vágok FinalCuttal az asztali M1 Mac-en. Nem érzem a különbséget a beépített pci4 vs. Thuderbolt vs. USB 3 közt. Leteszteltem.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz hibavissza #73326 üzenetére
Szia. Pl WD Sn570 vehető, azt ha jól tudom nem melegedős, de most nem monodm 100%-ra
-
hibavissza
veterán
Üdv! Egy Acer Nitro 5 gémer laposba bővítenék SSD-t. Ryzen 5 + 3060. Szerencsére van egy plusz m2 80 mm slot bővíteni, így a rendszer nem kerül rá csak játékok. Sajnos a gépben nincs hűtés installálva ehhez a slothoz. 1 TB-os kiszerelésben melyik típus ajánlható ide?
Sebesség nem igazán számít, de cserébe legyen hűvösebb, olcsóbb és viszonylag megbízható. Samsung 980-at néztem, de van árszintben alatta élet. Viszont az ottani Team Group, Apacher 710, WD Blue, Kingston, stb szériák nem tudom mennyire vehetők. -
titán
Hello!
Általános felhasználás esetén (netezés, kis torrent, ilyesmik, (videóvágás, játék nincs)), vennék észre különbséget egy Samsung 850pro és egy nvme ssd között? Lett egy újabb gépem (dell 7060sff), amiben már található nvme ssd foglalat. Jelenleg egy sata 850pro ssd-re telepítettem a rendszert. Gondolkodom rajt, hogy kipróbálok egy nvme ssd-t, viszont ha csak kidobott pénz, akkor sok értelmét nem látom.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
szmolkal
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy hp 15s-eq2008nh laptopom.Nemrég vásároltam, de szeretném a memóriát és a háttértárat bővíteni.Ki is néztem magamnak mindkettőt, de főleg az SSD kompatibilitásában nem vagyok biztos - PCIe 4.0, vagy 3.0 a jó választás? A két komponens:
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=SNV2S/1000G&utm_source=arukereso.hu&utm_campaign=arukereso.hu_komponens&utm_medium=cpc&utm_term=SNV2S/1000G
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=KCP432SS6%2F8
Árban nem szeretnék nagyon elrugaszkodni.
A memóriánál próbáltam figyelni a késleltetésre is (NEm tudom mennyire fontos).
Csatolok 4 képet a CPUZ programból.
Köszönöm a segítséget! -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz varsam #73314 üzenetére
Mindkettő jó, vagy nézz ra hardveraprora , neha kerul fel jó árban.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
sziasztok,
egy régebbi Sony Vaio T13 notiba lenne szükségem SSD-re, mSata csatlakozóval. 128/256GB kapacitással. Sok választás nem nagyon van ahogy nézem, a kettő közül melyiket ajánlanátok?
Kingston KC600 256GB mSATA (SKC600MS/256G)
Transcend 230S 256GB mSATA (TS256GMSA230S)
Vagy bármi más esetleg?
köszi -
Digitalis
senior tag
válasz Digitalis #73301 üzenetére
Gyorsan megérkezett, mintha valamivel gyorsabb is lenne mint a gyári SK hynix volt. Probléma nélkül indult, megy a vivobook-ban. [kép]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
[link] A Samsung 980 Pro nvme SSD-ben van valami érdemi különbség a hűtőbordás és anélküli változat között? B550-es alaplapra szeretném rátenni. Mivel a sima hűtőborda nélküli változat elfogyott, ezért kénytelen voltam a hűtőbordás változatot rendelni, csodálkoztam is, hogy az miért nem fogy, a leírásban csak a wattage résznél láttam különbséget meg hogy a hűtőbordás az PS5 kompatibilis, de remélem, teljesen ugyanaz a két modell és menni fog ugyanúgy az asztali gépbe... -
lujo10
aktív tag
válasz tasiadam #73305 üzenetére
Nem, nincs ilyen szándékom csupán kíváncsi vagyok a TBW értékkel kapcsolatban.
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
lujo10
aktív tag
válasz Graphics #73294 üzenetére
Köszi, a TBW értékére próbáltam rákeresni, de erről semmi kézzelfoghatót nem találtam.
Lehet rossz helyeket néztemEgy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
- milyen SSD-t ajánlanátok a következő géphez? - HP Omen 16-B0385ng (legalább 1 TB érdekelne)
- a bővítés házilag is megoldható garancia vesztés nélkül?Előre is köszi!
B -
Digitalis
senior tag
válasz Graphics #73300 üzenetére
Itt különösebb problémáról nem írnak, ebben az ársávban viszonylag jónak mondják.
Megrendeltem, meglátjuk.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest