Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Nah, megrendeltem a 980-at . Rákeresve a WD Sn570-re bedobta a Tom's hardware tesztjét. [link] Azt átnyálazva a 980 jobb energia hatékonysága volt jelentős különbség. Mivel nincs a laposban dedikált hűtés erre a slotra, így marad a 980. Érdekes, hogy a 980-ra keresve nekem a gugli nem dobta ki ezt a tesztoldalt....még egyszer köszi! Biztos, hogy nem vettünk volna észre különbséget, de legalább papíron tisztább-szárazabb érzés.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Pyttawrx #73328 üzenetére
Köszi! Öt ezerel olcsóbb és ugyan azt tudja. Érdekes, hogy a könyvtárat ez is a RAM-ba tölti. Egy hibaforrással kevesebb. Remélhetőleg valami univerzális, globális szabvány szerint és nem az lesz, hogy 3 év múlva a Windows nem támogatja a buffert és leesik a sebesség sata 3-ra. Erről van valami info? Nem mintha a sata 3 nem lenne elég mindenre is. A gond, hogy a gémer 14 éves fiam gépébe lesz...
Videót vágok FinalCuttal az asztali M1 Mac-en. Nem érzem a különbséget a beépített pci4 vs. Thuderbolt vs. USB 3 közt. Leteszteltem.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Üdv! Egy Acer Nitro 5 gémer laposba bővítenék SSD-t. Ryzen 5 + 3060. Szerencsére van egy plusz m2 80 mm slot bővíteni, így a rendszer nem kerül rá csak játékok. Sajnos a gépben nincs hűtés installálva ehhez a slothoz. 1 TB-os kiszerelésben melyik típus ajánlható ide?
Sebesség nem igazán számít, de cserébe legyen hűvösebb, olcsóbb és viszonylag megbízható. Samsung 980-at néztem, de van árszintben alatta élet. Viszont az ottani Team Group, Apacher 710, WD Blue, Kingston, stb szériák nem tudom mennyire vehetők. -
hibavissza
veterán
válasz King Unique #71149 üzenetére
Nem kimondottan külső házat kerestem.
Látom más is keresgélt a témában előttem. Nem ártana beletenni amit összegyűjtöttem. Persze nekem tökmind1.
-
hibavissza
veterán
Naa, remélem segítettem rendbe rakni a témát. Esetleg be lehetne vésni az első hsz-be a külső ssd vásárlás/építéshez.
-
hibavissza
veterán
válasz telefonmágus #71116 üzenetére
Jogos a röhögés. Benéztem, hogy az USB 3.1 csak 10 Gbps. Az a szűk keresztmetszet. Felesleges 800-1000 MBps-os SSD-nél gyorsabb. A rack nem tudja kiköhögni.
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #71125 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az egész elgondolásban az USB 3.1 10 Gbps átvitele a bottleneck. USB 4-es rack létezik egyáltalán? Az még mindig nem szolgál ki egy 970 evot, de a 20 Gbps már majdnem elég a 3500 MBps-nak. USB 3.1-nek egy 800-1000 MBps-os SSD bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz telefonmágus #71123 üzenetére
Lehet rossz tesztet néztem. Minden lehetséges.
-
hibavissza
veterán
válasz PROTRON #71119 üzenetére
Olvastam a hírt. Jó ár-érték arányúak az Asustorok. Közel fele áron kínálták a cuccaikat. Ők ezen spóroltak. Ellenben a random jutuber által tesztelt kínai kacatokban sem hiszek már. Az első szériák után jön az olcsósítás.
Ezért rendelem boltból. Nem tetszik visszaküldöm. -
hibavissza
veterán
válasz telefonmágus #71116 üzenetére
Egészségedre öcsi Videó és képszerkesztésre ajánlani a piac leglassabb külső SSD-jét hardveraprós kapugarival.....no comment.
-
hibavissza
veterán
válasz telefonmágus #71101 üzenetére
Köszi, az ilyen hardverapró "új" nem nekem való.
-
hibavissza
veterán
Mac Mini M1-hez keresek külső SSD-t. Videó és képszerkesztés, tárolás futna rajta. Tehát lenne a videóvágás miatt swap és nagyobb fájlok mozgatása is. 2 TB elég lehet, hobby szinten űzöm.
Egyik megoldás egy ASUS Arion M2 PCIe - USB 3.2 házba egy Kingmax AX3480 SSD vagy Crucial BX500 és random SATA3 - USB 3.1 ház.
Valós felhasználást tekintve megéri a korszerűbb csatoló?
Van ezekkel gond? Ajánlottabb típus nem sokkal drágábban?[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Üdv! Nem találtam az összefoglalóban ezért rákérdezek. Sandisk SSD plus 1TB-os méretben vehető? Videó vágás cache, játék és rendszer alá megy. Szóval fog kapni rendesen. Ez viszonylag olcsóbb MLC-s típus. Vagy nézzek inkább egy TLC-t? Pl. Crucial MX 500?
-
hibavissza
veterán
Üdv! Samsung SM961 NVMe-t meg szabad venni használtan, teszt után? Van tömeges döglődés ennél a szériánál?
-
hibavissza
veterán
Üdv! M2 PCIe SSD-t vennék. Nézegettem és 1 év gari van csak rájuk. Mi ennek az oka? Mi az ajánlott márka? 500-ast néztem.
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #35740 üzenetére
Van még egyet ami elérhető, olcsó és legalább bent van (most) az ajánlottban. Intel 535.
-
hibavissza
veterán
Üdv! Pár kérdés:
Asrock B75 Pro3-M lapba 256 Adata Premiere Pro SP 600 vagy 250 GB Crucial BX100 vagy 240 GB Kingston HyperX Fury vagy 240 GB OCZ Trion 150?
Otthoni használat.Az OCZ Vector 3 miért lett nem ajánlott? Mikor vettem még vastagon az volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest