Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Miben rosszabb egy Nv2 Ssd,mint egy Nv1 -es? M2 nvme -
HARDVERAPRÓD
válasz spleenszuru #74498 üzenetére
Szia. Igen vehető bátran a WD SN570!
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Vennék az alaplapom másik slotjába egy M.2-t, legalább 1 TB méretben. NVMe.
Kérdésem az lenne, a WD megbízható márka? Játék lenne csak rajta, akárcsak a jelenlegi 980 PRO-n. Nem lenne baj, ha olcsóbban úsznám meg, mint a Samut, de legyen megbízható márka.
A foglalat pcie3.0 x4-et tud, mivel a 4.0 foglalt. Ebből kiindulva, mivel már az SSD-s topikban elmagyarázták, játékban igazából töltési időben jelent ez különbséget, elég lehet nekem egy WD? Abból is, ha igen, blue vagy black lenne jobb nekem?
Amennyiben mégiscsak 980 pro-t mondanátok többen, akkor maradok annál, igazából nem sürgős.
Látom, a WD Blue általános felhasználásra van az összefoglalóban.Malaka!
-
pilu85
őstag
válasz viperabácsi #74496 üzenetére
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz viperabácsi #74493 üzenetére
Szánalmasal ezzel a konzolok...ugyan mi bajuk lenne egy sata3-as ssd-től. Nehogy jól járjon a user.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
scream24
senior tag
válasz viperabácsi #74493 üzenetére
Igen tudom, köszönöm. Természetesen a gyári megoldást néztem első körben, de kihagyom. Többe kerül, mint a komplett gép. Ha vennék még egy gépet is jobban járnék, mint a gyári bővítőkártyával. 😁 Tehát maradnék a fent említett lehetőségnél.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
viperabácsi
addikt
válasz scream24 #74492 üzenetére
Nekem is van egy series X-em. Azt tudod hogy a rá optimalizált játékok nem futtathatók , csak a saját ( seegate ) verzióval !
A síma 2.5 colos házban lévő ssd-n csak az előző konzol generációi futtathatóak , a series s/x verziók csak tárolhatóak rajta.
Szerintem hosszú távon jobban jársz a " gyári " megoldással.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
scream24
senior tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Nem ismerem az árakat, nyilván ár-érték arányban a legjobbat szeretném elcsípni.
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1 tb elég lenne
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Xbox series s-hez lesz
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? Xbox series s
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 1-2 év nem árthat
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Nyilván az új lenne az igazi, persze a jó használttól sem zárkótom elSziasztok. Lenne egy Xbox series s, amit külső ssd-vel szeretnék bővíteni. Melyik lenne az az ssd,( a csatlakozás mindegy, hiszen akkor úgy választok hozzá külső házat) ami a boxon lévő USB 3.1 Gen 1 sebességét a legjobban ki tudja használni? Nyilván nem szeretnék felesleges pénzt kidobni, hogy jóval gyorsabb eszközt veszek, mint amit ki tudok használni, ezért is kérném a segítségeteket. Előre is nagyon szépen köszönöm.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Gyöször
senior tag
válasz Pyttawrx #74488 üzenetére
Ha már így mondod kitöltöttem a kis adatlapot és senki nem írt rá semmit. De nem estem kétségbe, read onlyba raktam magam 2 hétig itt és ezt az sn570et ajánlottátok sokmindenkinek így ezt vettem, mert a találatokat a webshopban listáztam ár szerint és ez volt az első ami ajánlott itt.
Azt értem, hogy míg dolgozok vele át kellene másolni ssdre, hogy onnan olvassa. Lehet majd egyszer veszek egy másik ssdt, ha ezt kipróbálom és úgy tűnik, hogy szükségem van erre az oda vissza másolós hadműveletre.
Legközelebb veszem a fáradtságot és olvasok inkább teszteket, ez a tanulság.[ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
pilu85
őstag
Csak mellékesen. Én a 860qvo-t torrentezni használom napi 1-2 órát,de 40-50 torrent seedben is van. Kb 200 napot ment, 17tb írással még 96 százalékos, és köszöni jól van.
5 év garit adtak rá anno(sztem elnézték, hogy evo). De sose lesz meg a 360tbw. Még ennél a sar qlc-nél is meg merem kockáztatni, hogy a vezérlő hamarabb tojik be a nand-nál.
Ha 42gb-nál nagyobb fájlt mozgatok, azt úgyis a háttérbe rajom, s csinálom a dolgom, egyáltalán nem korlátoz."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz Gyöször #74482 üzenetére
A qlc-nél rémlik nekem valami, hogy pl a 860qvo 42 gigás fájl esetén beesik 500ról 80-100 mb-ra. De már én sem tudom miért. Szerintem ezzel kevered.
-
pluto1969
aktív tag
válasz Gyöször #74482 üzenetére
A Dram-os ssd mindig jobb, és az élettartamára a nandoknak is jó hatással van. Mindenképpen jó választás. Inkább a sok kis file elérési idejében van nagy javulás, mert a térképet a leggyorsabb Dram tárolja. Persze a HMB sem rossz választás, de a Dram a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Pyttawrx #74480 üzenetére
Nem, ti azt mondtátok, hogy a nagy filekhez kell a dram. Ezt napi rendszerességgel olvastam a fórumon. kicsit nem értettem, de ha azt mondjátok akkor úgyvan . Én a video fileokat nem ssdn fogom tárolni annyi pénzem nincs, azok winyón lesznek.
Észrevennék bármi különbséget ha vennék egy dramosat? És ha igen milyet, mennyiért? Miliszekundumok nem érdekelnek. Jó lesz az az sn570, igaz?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #74474 üzenetére
Dehogy!
-
Raymond
félisten
válasz isti732712 #74474 üzenetére
Nem rendelted feleslegesen, jo az ahogy van.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz Graphics #74471 üzenetére
Akkor tenyleg evekig hulyseget terjesztettetek.
A nagy fajlok irasanal a mostani TLC/SLC SSD-knel csak az a lenyeg hogy az SLC cache-bol ne fogyjanak ki. A DRAM csak a magas random IOPs-nal segit foleg mert a mapping tablak ott vannak benne. De ha nincs rajta DRAM cache es a HMB-et hasznalja akkor se veszett sok, lasd peldaul a DRAM-os 970 EVO es a DRAM mentes HMB-s 980 teljesitmenyet.
Nagy fajloknal nincs a kicsi es gyors cache hasznalva mert semminel mert ertelmetlen. Mit segitene rajtad hogy van 512MB cache amikor egy 9GB vagy epp egy 23GB fajlt akarsz kiirni?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Raymond #74470 üzenetére
Most akkor olvassuk el közösen újra mit írt.
Oprendszeren futtatásakor lényegtelen a dram megléte.
Nagyobb fájlok irasanal van jelentősége.A DRAM cache-nek bizony a nagy fájlok írásánál van jelentősége.
Én eddig így tudtam. Ezért nem fogy ki a szuflából, amin van DRAM. ( meg persze az SLC cache is lényeges, de az vezérlőből fakad)De akkor eddig évekig hülyeséget terjesztettem/tünk.
Mi változott?
Elképzelhető, hogy valamit én nem tudtam jól, és a DRAM-ot máshogy értelmeztem akkor gyorsítótárnak. A tévedés jogát fenntartom , de akkor borzasztó nagyot tévedtem.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Graphics #74464 üzenetére
Az írás értékek nem szerepelnek a specifikációknál. De most látom, ha kattingatok a kapacitás feliratokra akkor változik az írási sebesség értéke felül. A pdf-ben sokkal szebben fel vannak sorolva a dolgok.
De mindegy. Már csak azt nem tudni, hogy a 3500 csak kamu, vagy valami új HW revízió.
Más:
Nem volt ilyen eszembe és úgy látom az összefoglaló sem említi. De egy hsz most eszembe juttatta: a DRAM cache az mennyire hasznos egy SSD-n? Ezen ha minden igaz nincs. Én úgy gondolom hogy a rendszer cachel ha akar a rendszermemóriába. -
MaxxDamage
félisten
válasz PROTRON #74461 üzenetére
Samsungot nem szeretem, nagyon melegszik mind!
WD Blue (2TB) és SP A80 (2TB) nagyon jó és bevált!
Plextor amit most kinéztem magamnak, akkor lehet benevezek egyre legalább, úgy nézem 5 év gyártói garos, de bolt csak 3-t ad rá...sebaj! /Plextornál intézném afelett, ha gond lenne/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Graphics
Jómunkásember
Én találtam.
Minden infó rajta, termékkódok is.
LNM620X001T-RNNNG Global
LNM620X001T-RNNNU North AmerciaDe az értékek itt is 3300-ban vannak plafon.
De amúgy minek PDF, amikor a weboldalon ugyanez le van írva.Csupa "rejtély", ami nem is az.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz MaxxDamage #74458 üzenetére
Laikusként amennyire tudom visszafele kompatibilisek, tehát a gen 4.0, 5.0 SSD-k mindig is elfognak ketyegni egy 3.0-as slotban, csak ugye a 3.0 slot maximális elméleti sebességét nem tudják átlépni, de ez jelenleg még mindig nem érdekes.
Tehát pusztán kompatibilitási, vagy sebesség okból elvileg felesleges betáraznod.Anyagi ok más tészta, most olcsó az SSD, sose tudni merre változik a piac, a korábbi olcsó állapothoz képest van ami mostanra még olcsóbb lett.
Alaplapok árai pl emelkedtek, a mini-itx kategóriában meg ki is lőttek ha egyáltalán kapni valamit a csiphiány miatt...szal csak ezért gondolkodom.Az egyetlen valós indok az lehet hogy most van 1-2 nagyon jól bevált típus, amikért tűzbe lehet tenni a kezed, míg sok esetben a saját mérnökeik az utódnak szánt darabokat elrontják és a későbbi modell nem mindig hozza ugyanazt a megbízhatóságot.
Lásd: asszem 870 EVO. (szerk.: egy ideje nem jártam errefele, csak beugrott hogy valamivel kapcsolatban írtál bakit )De pl tárhelyben lesz még előre lépés, mert a sok STEAMes játék miatt a vérpistikéknek kevés lesz a 2TB.
AZ 1TB már most is kevés...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
Minél kisebb egy SSD, az írás annál kevesebb lesz/lehet a kevesebb NAND miatt.
Nem ferdítés, ez technikai információ.
2021 márciusi teszt.
LNM620X001T-RNNNUKérdés melyik doboz volt először, de a te általad beágyazott linken 2021-09 van szóval feltehetőleg azóta változott a speckó, és szerencsére nőhetett a tempó is
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Pyttawrx #74454 üzenetére
Szerintem megvan mit néztem el. Rossz találatot ki a kereső, nekem meg nem tűnt fel.
620-as as SSD.Bár még így is van ferdítés, mert a weboldal nem 3300 MB/s olvasást a doboz meg 3500-at ír.
Az írás meg igen érdekes. Felül "up to 3300MB/s read, 3000MB/s write"
A specifikációknál meg: " write up to 1300MB/s" bár csak a 256-os van feltüntetve. Adatlapot meg nem találok ehhez az SSD-hez.A doboz gyakorlatilag ugyanez:
https://meazlux.com/wp-content/uploads/2021/09/NM620_1TB_2.png(#74456) Graphics
De...[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #74455 üzenetére
1TB 970 EVO Plus helyére menne.
Gondolkodtam azon, hogy veszek 4 db M.2 SSD-t Gen3/ (PCIe 3) mert lassan csak a 4.0 meg ki tudja hányas lesz csak kapható.... (betáraznék) vagy felesleges?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
lorcsi
veterán
válasz lorcsi #74089 üzenetére
Korabban itt kerdeztem meg, h a lapomhoz milyen m.2 ssd-t javasoltok
es a lexar nm620 1tb javasoltatok ( azota tok jol lentebb ment az ara
vartam meg egy kicsit, mert nem surgos plusz idom sem volt ezzel foglalkozni
a topikot viszont figyeltem es kiderült h ennek nincs D ramja
Masik 1tb versenyzo, akit ajanlani szoktatok az apacer, ebben viszont mar van D ram is… es ez is olcsobb lettszerintetek ilyen arakon melyik a javasolt hosszabb tavra ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Ez a Lexar SSD (2TB méretben) mennyire ajánlott darab? [link]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pilu85
őstag
válasz Predator2 #74447 üzenetére
Mlc a 850 pro meg 860pro, nvme samsung 970 pro. De hamarabb döglik be a vezérlő, mire elhasznalnád a nandokat.
A corsairnaknis van egy régebbi mlc-s ssdje. A fiókba van. Xd[ Szerkesztve ]
-
-
Predator2
addikt
válasz Top cat #74446 üzenetére
Nem kötekedni akarok de ezt a gyártó honlapján találtam :
MemóriaSamsung V-NAND 3-bit MLC
Lehet, hogy elátkoztok majd. De számomra fontos a tartósság/megbízhatóság.
Emiatt az MLC-t többrre tartom.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
addikt
Az árukeresőt azt ne vedd komolyan
A 3500MB/s, az a PCIE x elméleti maximum sebessége szvsz
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
mzso
veterán
Az hogy van, hogy az SSD dobozán az van, hogy up to 3500MB/s a gyártó weboldalán up to 2100 MB/s. (Az árukeresőn meg 3000/3000).
Mindenki azt hazudik amit akar?
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
Új gépet rakok össze, és az a gondolatom támadt, hogy kukázom a HDD-t. Egy darab 1T HDD-t váltanék ki SSD-vel. Nagyon keveset van használva a háttértár, minden adat nason van. Szerintetek jó gondolat?
Lap: MSI PRO Z790-P WIFI
Rendszer SSD: Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe PCIe (SKC3000S/1024G)Amit gondoltam a HDD helyett: Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe (SNV2S/1000G)
[ Szerkesztve ]
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi Samsung 970 EVO 500GB SSD-t tervezem nagyobbra cserélni. Ezen van a rendszer és a játékok is.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
50-70 ezer forint
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2 TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
B350 Mortar Arctic
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos (Internet, némi játék)
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
ÚjKöszönettel!
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Predator2
addikt
Helló
Játékok "alá" szeretnék tárhelyet vásárolni. Azt tanácsolták, hogy futtatáshoz ssd tároláshoz hdd.
Mind ez idáig Samsung SSD-im voltak. Ezt néztem ki: [link]
Rendszernek egy 850pro 256gb teljesít szolgálatot.Mi a véleményetek a fent linkelt példányról?
Mennyire megbízható? Jó ár/érték arányú? Ha nem akkor mit ajánlotok helyette?
A tartósság/megbízhatóság fontos.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
addikt
Hétvégi programom:
- RAID OFF
- tartalék HDD ON
- win install
- Samsung magician install
- FW upgrade
- tartalék HDD OFF
- RAID ONKöszi, köszi Samsung, köszi, köszi szépen
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
KompÓth
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy nvme ssd-t a rendszeremhez, ami egy 12. generációs i5 és 32GB DDR5 ram.
Igazából legfőképp abban nem tudok dönteni, hogy technológiailag melyik a legmegfelelőbb.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30-50 között.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali PC, M.2 csatlakozás (5.0)
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 vagy 5.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Általános felhasználás (netezés, filmezés, irodai dolgok) + játék + használnék virtuális gépeket is. Utóbbi esetén semmi komolyra nem kell gondolni, csak tanuláshoz kell néha indítanom 1-1 linux disztrót.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Újat szeretnék.
Néztem kettőt, de nem tudom ledönteni, hogy az olcsóbb elég-e vagy inkább fektessek a drágábba?
Samsung 980 PRO 1TB (MZ-V8P1T0BW)
Western Digital Blue SN570 1TBElőre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
WD SN570 nevét itt sokat látom. 1TB jó lesz rendszernek? Meg menne még rá néhány progi 1-2 játék.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy DELL Optiplex 3060 Micro PC-m: i5-8500T, 256 GB M2.SSD 2280 sata3 + 500 GB 2.5" Kingston SSD-vel. Szeretnék (csak) egy NVMe SSD-t tenni bele, viszont a gyári specifikáció szerint PCIe 2.0 x4 a vezérlője. Az Intel szerint pedig 3.0. Most akkor melyik az igaz?
Ár/érték arányban ezt találtam a legjobbnak, így nem lőnek se fölé se alá sebességben...jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
adamgreen
senior tag
válasz Victorio #74408 üzenetére
Nekem az emlitett SSD-m van a gépben az 1TB-os változtat a 980 PRO.Megcsináltam gyorsan a firmware update-t.Pik pak simán lement nem volt gond. 2TB-nál okoz főleg gondott a cikk szerint de mint tudjuk az ördög nem alszik.Aki teheti lépje megy gyorsan az update-t.
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Gyors kérdés, Töredezettségmentesítés ssd-t tönkreteheti?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Victorio
aktív tag
A 990 Pro után kiderült, problémás a Samsung 980 Pro is.
A 3B2QGXA7 firmware-t érinti a gond.
A SMART kiolvasásnál ha a 0E (media and integrity error) vagy a 03 mező (available spare) rendellenes értéket mutat akkor várható, hogy az SSD read only módba lockolódik.Az 5B2QGXA7 firmware javítja a hibát, szokásos módon a Magician szoftverrel lehet frissíteni.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Nazo
tag
válasz Angie™ #74405 üzenetére
@ Mushu™Köszi a választ. Elvileg megfelelő a légmozgás (Videókártya mellett lesz, az szívja le róla a levegőt, meg van több venti is a házban), de majd figyelem a hőmérsékletet az elején.
Az összefoglaló mennyire aktuális még?
Látom, hogy több mint fél éve nem lett frissítve, valamint nem említi a Samsung 980 Pro/ 970 EVO Plus-nál a "0E" problémát, meg hogy firmware-t kell rajta frissíteni miatta.
Ezután kicsit elbizonytalanodtam, hogy ha az ajánlott felsőbb kategóriás SSD-kkel is vannak problémák, akkor lehet elég lenne valami belépő szintű? -
addikt
Ha van rendes levegőmozgás a házadban, akkor nem kell hozzá hűtőborda.
Amennyiben, nem megfelelő a levegő keringése, útvonala, akkor sajnos a javasolt lehet a hűtőborda. Arra érdemes figyelni, hogy a gyárilag javasolt 70C hőmérsékletet, ne lépje át, tartósan!
-
Top cat
addikt
válasz ekdavid #74397 üzenetére
Jóval nagyobb és bordázott az alaplapi, úgyhogy biztos az a jobb.
Az már más kérdés, hogy arról az SSD-ről, garancia vesztés nélkül le lehet e szedni a hűtőfelületet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 EVO 500GB
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest