Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
papucsiga
csendes tag
válasz Pyttawrx #66083 üzenetére
Szia.
És neked is @Graphics:
Több helyen olvasom, hogy van akinek semmi problémája nincs vele, de van akinek akad a rendszer. Bár az infók többsége innen származik. Régebbi AMD alaplappal való együttműködés (igaz most nem abba a gépbe menne), illetve újabb rendszereken Op rendszertől függetlenül. De ha jól vettem ki inkább Windowsnál áll fent a lehetőség. Talán valamilyen frissítés miatt vagy nem tudom, elvileg tudnak is róla. Vagy valamit nagyon félre értettem a kutakodás közben -
PROTRON
addikt
válasz Raymond #66095 üzenetére
Belevau, akár még igazad is lehetne, csak nem olvastál körültekintően.
Fentebb írta a kolléga hogy már van egy m.2 a gépében, a picike 250-es A2000-t nem most veszi, így a fejtegetésed megbukott.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Deer76
aktív tag
válasz Raymond #66095 üzenetére
A 250Gb A2000 az adott plusz van 3Tb hdd, P300 Toshiba. Ez utóbbi szerintem jó kis HDD. Van még egy DVD és egy 500GB hdd Samsung. Ez utóbbi is marad még.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASRock B450M Pro 4 alaplapon, 4 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), 1 M.2 (SATA3). Ebből 3 Sata foglalt, meg az Nvme egy A2000 SSD-vel. Gondoltam, veszek még egy SSD-t, mondjuk 500Mb kapacitasút. Mit ajánlotok? Jól gondolom, hogy az M.2 portba ne tegyek, mert az 2 Sata portot lefoglal?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
papucsiga
csendes tag
Kicsit elbizonytalanodtam. Ahogy olvasgatom a fórumot az jön le, hogy most a 860 Evo teljesen random módon vagy együttműködik akadás nélkül a laptoppal vagy nem ?! Illetve ha akadni fog akkor boltba vissza lehet vinni vagy ez nem tartozik garanciába?
-
Dave567
addikt
Üdv Uraim
Jelenlegi gépem i7 9700/Asus prime z390m +/16gb ram/1080 Ti 11gb.
2 db m2 ssd használok, egyik 250-es, a másik 1 tb-os.
Viszont szeretnék egy db 2-tb osat venni, ezeket néztem ki.
Samsung 2TB MZ-76Q2T0B QLC
Western Digital Blue 3D NAND 2.5 2TB SATA3 (WDS200T2B0A) TLC
Samsung 860 PRO 2.5 2TB SATA3 MZ-76P2T0B MLC
Játékra kellene csak. -
Graphics
Jómunkásember
válasz DravenMoral #66076 üzenetére
Azért, mert bejelentés nélkül változtatják a belsőket...
Meg mert általános a minőségromlás náluk....
-
baro32
aktív tag
Szevasztok aki SSD vásárlás előtt áll azoknak segítenék avval hogy megosztanám veletek ezeket az adatokat.
Tegnap beszerelésre került a laptopomba egy SanDisk ULTRA 3D 4TB-os SSD csináltam mérést is hogy meg tudjam veletek osztani:
Esetleg annyit hozzá fűznék hogy a 4TB Formázatlan kapacitása az csak 3726 GB és mikor megformáztam akkor már csak 3.63TB lett ami hasznosan használható.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Graphics
Jómunkásember
válasz DravenMoral #66071 üzenetére
Kingston, és Adata?
Oké én is ajánlottam az SX 8200 Pro-t, de itt SSD-t a Samsung, a WD, és a Crucial gyárt.
A fenti kettő nem.. És ezzel vissza is élnek erősen..
Nagyon lábujjhegyen merek most már én is bármit ajánlani itt, mert aztán arcvesztés lesz a vége .
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz gyapo11 #66072 üzenetére
Egész ügyes a Fileactivitywatch is a Nirsofttól. Itt meg lehet adni drive-ot is, vagy akár foldert is, és akkor csak azt listázza.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
DravenMoral
senior tag
válasz Piftuka #66066 üzenetére
Szia!
Erről sajnos nem tudok sokat mondani neked, magát a gyártót/terméket/ nem ismerem közvetlen közelről, csak sok vélemény alapján jónak ítélték meg az emberek.
Igazából a samsung, kingston, Western digital, Adata, Crucial ssd-k a legjobbak, és jelenleg a legmegbízhatóbbak.
Persze vannak hp, dell, acer egyedi ssd-k, hdd-k is, de azokat sem maga a cég gyártotta, hanem valamelyik más, nagyobb ssd vállalat ssd-jét nevezi át saját névre, aztán úgy adja ki.
(A hp-nál ez nem igaz, azok tényleg egyediek.) -
Selynelar
aktív tag
válasz Pyttawrx #66060 üzenetére
Nem hinném. 2órán át próbáltam figyelni az értékeket. Eset-et is néztem. Víruskeresést futtattam,s kb 3gigát írt. Windows Defender 2gb-át. Amikor betölt a gép akkor előző naphoz képest kb olyan 4gb plusz. De előttevaló este volt windows update leállításnál.
Nincs semmi más program. Ha csak a Logitech Gaming software nem ír a háttérben.
Eset csinálhat ilyet egyébként? Amikor feltettem az elején 400mb körül zabálta a memóriát.Köszönöm egyébként mindenki válaszát. Megpróbálom ezzel felkeresni az illetékes topicot is. De jó lenne rájönni mi okozza,mert ilyen írási tempóban hamar ssd csere lesz.
-
válasz GoodSpeed #66030 üzenetére
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Piftuka
veterán
válasz DravenMoral #66035 üzenetére
A "HP EX920" esetében fennáll még ez a probléma? --> HP EX920 NVMe SSD can't be properly monitored temperature in SMART.
"Aquila non captat muscas."
-
PROTRON
addikt
válasz Pyttawrx #66064 üzenetére
Reménykedtem benne hogy az Adata kevésbé lép ilyeneket, eddig ez a 2. SSD-m tőlük, az első példány egy SU 650, notiba került, nem tudtam hogy miket kell figyeljek sebesség terén.
De eddig azt hittem hogy ez a XPG SX 6000 pro csak érzésre tűnik időnként lassúnak, de ezek után jó lenne ha ezt is leellenőriznék, mert az eredeti 2018-as cikkek alapján választottam.
Örülnék neki ha kiderülne hogy eredetileg mégse voltam helikopáter és hogy menet közben degradálták a terméket árértékben.Persze tudom, félreértelmeztem anno a cikkeket kapkodásomban és eleve nem volt annyira erős, de azért ennél jobbra számitottam.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
koby11h
őstag
Kavarás az SSD-kkel - PCX.HU cikk [link]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Sajnos nem találtam külön Ssd topicot szóval felteszem ide a kérdésem,hátha valaki tud segíteni.
1 hónapja lett egy új gép összerakva. A gép egy Samsung 970 Evo Plus 1tb-os m.2 ssd-t kapott. Csak Windows 10 lett rá feltelepítve,természetesen a driverek, egy Eset Internet Security. Hdd Sentinel. Pár vga driver verzió tesztelés céljából,melyből csak kettő lett telepítve. Pár filmet töltöttem még le rá. Amelynek össz mérete legrosszabb esetben is kb 40gb. Eddigi két hét(ennyi ideje tettem fel a windowst) használat során max 200gb-nyi adat volt írva rajta. Lemezkezelőben a foglalt hely csak 80-90gb között van. Viszont néztem a Samsung Magician-t ott a Written adat 974GB-ot ír. Ez hogy lehetséges? SEMMI JÁTÉK NEM LETT FELTELEPÍTVE. Az Eset enne ennyit meg? Vagy mi lehet a gond? Hibás lenne az Ssd? Van mód rá kideríteni? Az számít,hogy a Windows még nem lett aktiválva? Az előző 3 éves ssd-men (szintén Samsung 970evo nem plus m.2 1tb) volt össze-vissza 22tb írt adat. Pedig azon volt minden. Játék,torrent,újratelepítés számtalanszor. Lapozófájlokhoz nem nagyon értek. Valaki mondta,hogy ott kell keresni a "hibát". Hdd Sentinel is kb 50gb-nyi adatot ír az ssd telepítése óta a teljesítmény menüpont alatt.
Vagy ez normális? Lehetséges,hogy már pár gb írt adattal jött ki? ( Gondolom tesztelték) S csupán eddig nem fektettem hangsúlyt az ssd monitorozására. Csak most vettem észre,mert érdekeltek a hőfokok a gépnek.
Konfigom:
Alaplap: Z490 Unify
Vga: Msi Rtx 2080 Ti GamingX Trio
Processzor: I7 10700k
Ram: Kingston HyperX Fury 3200mhz 32GB
Táp: Seasonic Focus Plus PX 850w Platinum
Ssd: Samsung 970 Evo Plus 1tb m.2
Hdd: 2tb Wd Black
Windows: Windows 10 64bit Home 20H2Előre is köszönöm a válaszokat
-
$R64
tag
sziasztok!
a percekben kapcsoltam össze az új samsung 860 evo ssd-met az msi 110 pro-vd alaplapomal. bios látja az ssdt, samsing magician program is, de a windowsban nem látom? mi lehet a baj? Köszi a segítséget -
TROG AIR
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz GypsFulvus2 #66049 üzenetére
Hardveraprón láttam most árul valaki ilyet, egész jó árban.
Ha kihasználnám vennék ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Graphics #66047 üzenetére
Erről a márkáról én még nem hallottam, de így rákeresve ez elég jó cuccnak tűnik , finoman fogalmazva.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #66042 üzenetére
Ha már annyira ilyet akarsz, inkább egy Samsung 980 PRO 500GB M.2 (MZ-V8P500BW) -t vegyél.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
TROG AIR
aktív tag
válasz GypsFulvus2 #66042 üzenetére
Csak kiváncsiságból,adatmennyiség és kondíció arányban hol tart már az ssd-d,?
430 pozitív , 0 negatív....
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Graphics #66041 üzenetére
Hát, leginkább azért, mert ha már benne van a lehetőség az alaplapban, akkor használjuk ki. Ha megnézed a mostani ősrégi konfigomat, akor a benne lévő ADATA SSD-t is megvettem már majd' 7 éve, amikor összeraktam, és azóta hozzá sem kellett nyúlni. Hasonlóan jövőálló cuccért gond nélkül fizetek most is egy kis felárat.
Meg - ezt félve írom le, mert sok a hater - , rátenném a Star Citizen-t is, ami extrém sok adatforgalommal jár, nagy méretű adattesteket pakolgat ide-oda. Ha van játék, ami profitálni tud egy gyors SSD-ből, hát ez az. Aztán benne van még a pakliban egy kis - kizárólag hobbi szintű - video szerkesztgetés is.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz GypsFulvus2 #66040 üzenetére
Valós körülmények között nem fogsz észrevenni semmit.
Ha csak "must have" miatt vennéd.
-
GypsFulvus2
őstag
Üdv, Urak!
Az iránt érdeklődnék, hogy összegyűlt-e mostanra némi tapasztalat PCIe 4.0 SSD-k ügyében? Melyik megbízható és melyik nem, melyik melegszik jobban a kelleténél, stb? Lassan összerakok egy új desktop konfigot, az alapja egy Giga X570 AORUS ELITE alaplap. Ehhez szeretnék egy jövőálló 1 TB-os M.2 foglalatos 4.0 SSD-t, min. 3 év garival, de 5-nek jobban örülnék. Az ár nem elsődleges szempont (tudom, hogy ezek még túlárazottak), a megbízhatóság igen. Ez például szimpatikus, de nem vagyok a téma szakértője, így tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadnék.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Semmit nem számít, ha nincs kihasználva a sebessége. A kingston jobb árban van és megbízható
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
Szeretném a lapotomban bővíteni a tárhelyet, próbáltam megnézni (AIDA64) hogy milyen szabad slot van benne, de nem tudok biztosat mondani ezzel kapcsolatban (Szerintem PCI-E 2.0 x4). Tudtok ezzel kapcsolatban segíteni?
Motherboard Name Clevo P65xSE-A
[link]AMi most benne van:
Manufacturer Samsung
SSD Family 850 Evo
Form Factor M.2 2280
Interface SATA-IIIKöszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Az hogy 3200/1800 vagy 2200/2000, esetleg ha sata-s, akkor 550/500 normál használat mellett lényegtelen, érzésre nem fogod érezni a különbségeket, de a fizetésnél lényegs árkülönbségek vannak. Amik nem érik meg a pénzbeli különbségeket, otthoni, normál használat mellett.
Az A2000 azért ajánlott, mert gyakorlatilag árban ott van, mint a sata ssd-k, de azért újabb fejlesztés, mert nvme alapokon nyugszik..[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Piftuka
veterán
válasz Pyttawrx #66015 üzenetére
Én a 430-ast vásároltam meg a notebook-omhoz.
Az én példányom dobozából hiányzott a pici csavar. Én hűtést nem szereltem rá, viszont levettem róla a matricát. Az segített.
(Amúgy a matrica egy tök hülye megoldás ezeken az SSD-ken, és memória modulokon. Én a gyártók helyében egy kis plasztik lapra ragasztanám, és azt mellékelném a termék dobozában.)A cimborám ugyanilyet vett, neki a laptopjában nagyon melegedett, ezért ő vett rá mini, öntapadós hűtőbordákat.
Te milyen fajta bordát szereltél rá?
-
válasz Pyttawrx #66026 üzenetére
Köszi. Amúgy ez a rosszul sikerült, ez tervezési hiba, vagy direkt csináltak ilyen belépőszintet?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz PROTRON #66028 üzenetére
2011 óta vannak SSD-im, és ez az első amelyik elromlott úgy, hogy csak az Origines játékaim voltak rajta.
SSD I.:Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG)
SSD II. ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA-III Termékkód: ASX930SS3-480GM-C
SSD III.: Corsair 60GB Force GT
SSD IV.:SAMSUNG 500GB SSD Series 850 Evo (MZ-75E500B)
SSD V.: SAMSUNG 500GB SSD Series 860 EVO MZ-76E500B/EU
SSD VI.: Kingston SSDNow V100 SV100S2/64GHDS szerint 100%-os volt.
A hibajelenség: Battlefield V közben szállt el jellemzően, mert lényegében csak azzal játszottam. Elsőnek mikor kilépett a BFV a Windows 10-nél a HDS jelezte, hogy nincs vele kapcsolat. Oké, gépházban megigazítottam a SATA kábelt, és amikor újból bekapcsoltam a gépet ott volt 100%-os kondícióval. Na most amikor már harmadjára csinálta tudtam, hogy baj van. Dec.2-án küldtem el RMA keretében.
Futárt küldtek érte, elvitték, megállapították, hogy javíthatatlan.Választhattam, hogy a pénzt kérem vissza, vagy levásárolom. 56900 Ft volt 2017 februárjában. A pénzt kértem vissza.
Aztán filóztam, hogy elég e a jelenlegi SSD kapacitás:
Arra jutottam, hogy mivel kevesebbet játszom már mert nincs is rá időm, meg közel vagyok a 40-hez is, és csak játékok tárolására szolgált, elégséges, de ha van jó áron SAMSUNG SSD akkor beleugrok egy 1 TB-osba, feltéve, hogy szépen 870-es lesz... jól mutat a számozás De mivel QVO-ról le van írva, hogy nem lenne jó, és nekem csak SATA-s kellene, hiszen van NVMe-s rendszerem (egyidős a Plextor meg az ADATA) így hát mégsem feltétlen szükséges, közben nézegettem a Crucial-t is, de arra jutottam, hogy mivel nem égetően fontos a dolog, megvárom a következő nagy akciókat, lehet egy évet is, mert imádok BF keretében vásárolni, na meg vannak olyan játékok SSD-imen amiket majd végigtolok, aztán törlöm őket, azaz még több szabad hely lesz.
Az ADATA azért csalódás nekem, mert 6 TB írás körül volt rajta, és ezt 3.5 év alatt! Illetve amiért sajnáltam, hogy MLC-s volt!
A következő SSD-m tehát megint SAMSUNG lesz, de azt , hogy mikor még nem tudom.
-
PROTRON
addikt
válasz GoodSpeed #66027 üzenetére
A "feküdt meg" storyra kíváncsi lennék, mert még én is friss vagyok SSD témában.
No meg a garanciáztatás is érdekel, tehát hogy mennyi időn belül történt el az SSD hogy a forgalmazó állta?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
válasz Pyttawrx #66026 üzenetére
Köszi mind a kettőtöknek a választ. Egy ADATA XPG SX930 feküdt meg, 57 000 Ft-ot kaptam vissza.
Most jó, hogy rákérdeztem, mert gondoltam, hogy a 850 és a 860 EVO- mellé jöhetne a 870, e abból nerm találtam EVO-t. 1 TB-os 860 PRO lesz akkor:
Bejött a márka
-
PROTRON
addikt
válasz GoodSpeed #66024 üzenetére
Gyors válasz: a megoldást az EVO és a QVO rövidítések takarják.
A QVO a gyengébb, pl nagyobb fileok másolásakor hamarabb belassul.Egyébként NE az emag oldalát használd termékek összehasonlítására, nem csak hogy az ár eltérések nem mérvadók, de a leírások sem.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Helló, van itthon SAMSUNG 850 és 860 EVO a gépemben. A kérdésem az lenne, hogy az 1 TB-os 860 EVO miért drágább mint az 1 TB-os 870 QVO?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Attila2019 #66022 üzenetére
A wd vagy a samu, bármelyik tökéletes. Sőt érdemes elgondolkodni a kingston A2000-en is. Megbízható kis ssd, és az ára is jó szokott lenni.
-
Attila2019
tag
Üdv .
A tapasztalataitok alapján melyiket ajánljátok?Crucia 1P nvme m.2 1tb 77€
Wd blue 500gb nvme m.2 54€
970 evo plus 500gb 77€Rendszer lenne rajta játékok alap programok .
Nem munkára. Csak az 500gb wd blue sata már néha kevés elfogy a hely, ezért bővíteni szeretnék.
A satás verziók csak kicsivel olcsóbbak.Alaplap b550 aorus pro
Van hűtőborda a lapon. -
gordonfreemN
addikt
válasz kriszwells #66017 üzenetére
kap egy bejegyzést, hogy a cellák felülírhatóak és ez alapján mind üresnek fog látszódni
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
PROTRON
addikt
válasz Pyttawrx #66015 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket, a Transcend-ből "találtam" szürkeimportost, meglátjuk.
Majd valahogy megoldjuk az AIO saját alu hátlapjához történő hőátadást ha tényleg nem elég alapból.
SSD csavart, meg ami alatta szokott lenni "kiemelő" csavar, van olyan pc bolt aki árul?[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz PROTRON #66014 üzenetére
Szia. Én ezt a 2 típust használtam(Transcend 240GB MTS420S M.2 2242 SATA3 SSD), hibátlan volt, viszont kell rá borda, iilleve neked elég lehet csak s thermal pad.
Vagy aliról és társairól a kingspec 2242 sata3 240gb. Nekem ezekkel vannak jó tapasztalataim.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Na egy utolsó kört teszek, hátha van itt aki találkozott ezzel a problémával.
Egy AIO-ba szeretnék SSD-t berakni rendszernek. A gép egy HP PRO ONE 440 G3, amit elvileg gyárilag lehet rendelni ssd és + hdd kombóval.
Anno 1 TB hdd-vel szállították le, de elvileg az alaplapon van M.2 SSD - 2242-es slot (youtube videok alapján: vid1 és vid2).
Ebből a fizikai méret kategóriából kapni jelenleg akármelyik ajánlottat? Látok ilyet hogy Goodram S400U 240-es.
Továbbá SSD rögzítő csavart csak fű alatt lehet szerezni ha az alaplap gyártója nem melléklet? Másik alaplap miatt is érdekel ez a kérdés.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
válasz Piftuka #66009 üzenetére
"én úgy tudom, hogy az NVMe sebességelőnyéből a gyakorlatban nem vennék észre semmit. Esetleg történt valami előrelépés az elmúlt 1 évben, amiről nem tudok?"
-Ahogy eddig is, windows hibernálásból "visszaállás" és nagyméretű file -ok mozgatása az, amelyben kidomborodik az előny. Minden másban: nüansznyi.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz quailstorm #65998 üzenetére
Köszönöm az info-t Mindnyájatoknak!
Tisztelettel... én úgy tudom, hogy az NVMe sebességelőnyéből a gyakorlatban nem vennék észre semmit. Esetleg történt valami előrelépés az elmúlt 1 évben, amiről nem tudok?
Számomra az NVMe most az egyszerűbb beüzemelés, kevesebb kábel miatt merült fel a 2.5-es ellenében.
- A "Kingston A2000" árban és garanciában nagyon szimpatikus, viszont az elmúlt években a termékeikre jellemző drasztikus minőségi romlás miatt nagyon tartok tőle. Mi alapján ajánlott mostanában ez a típus?
- A "HP EX920" & "HP EX950" meghajtók ajánlottak, jó minőségűek? Nagyon szimpatikus az árazásuk, a garanciaidő, és egészen kitűnő a TBW értékük.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #66002 üzenetére
Igen, normális hogy a Windows friss telepítése/klónozása + frissítése + a programok telepítése és frissítése után lesz egy X 10/100 GB-os írásmennyiség az elején, a napi ~ 12 GB meg átlagos és egyáltalán nem sok.
"Egyébkent 8GB RAM, lapozófájl 1,5GB max, hibernálás kilőve, indexelés kilőve, visszaállitás-mentés kilőve."
Egyik kikapcsolása, letiltása sem feltétlen szükséges az SSD, annak kímélése miatt, amiről nemrég a másik SSD topikban is volt szó.
-
nagyúr
válasz lithium86 #66003 üzenetére
A lényeget épp le is írták előbb, de ha érdekel, pár hsz-t linkelek neked és egy videót, ahol láthatod mekkora különbség van NVME, SATA SSD és HDD között játékbetöltéseknél.
itt meg pár NVME előny....
Ezek alapján már kapsz képet a különbségekről, előnyökről.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HARDVERAPRÓD
válasz quailstorm #65998 üzenetére
Szia. Igaz amit írsz, csak bőven elég az a2000, plusz a samu melegszik, kell rá borda, vagy jól szellőző ház, ha asztali gépbe megy. Plusz jóval drágább is. Ezért csak nagyon indokolt esetben jó a samu.
-
gordonfreemN
addikt
válasz King Unique #66001 üzenetére
bocsi a topikot benéztem
Köszönöm a mindig tökéletes választ és türelmedet!
Egyébként nem is az SSD miatt kerdeztem, hanem hogy ez az érték átlagos rendszerhasználatnál rendben van-e vagy valami írja feleslegesen. De válaszodból sejlik, hogy igen.
Egyébkent 8GB RAM, lapozófájl 1,5GB max, hibernálás kilőve, indexelés kilőve, visszaállitás-mentés kilőve.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
King Unique
titán
válasz gordonfreemN #66000 üzenetére
Röviden, igen, normális és nem kell vele foglalkozni, mármint napi pár-néhány 10 GB írással, ami már számtalanszor le lett írva ebben a másik SSD topikban is, ahol egyébként fel kellett volna tenni ezt a kérdést a vásárlás után.
Bővebben, az A2000 sorozat modelljeinél 150-600 TBW névleges érték van megadva tárolókapacitástól függően, ahol még a legkisebb, azaz a 250 GB-os modellnél 150 TBW esetén is pl. 3 naponta 36 GB, azaz naponta átlag 12 GB írást számolva kb. 34 év alatt éri el, ami még akkor sem feltétlen a tényleges íráslimit, meg 5 év a gyártói garancia...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest