Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
LackoMester
addikt
Köszi srácok, de lenne még egy kérdésem.
Muszály az M2 -re telepiteni a WIN- t, vagy maradhat az SSD- n is? Nem lez baj, a bootolásnál?ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
HARDVERAPRÓD
válasz LackoMester #65194 üzenetére
Akkor szerintem jó lesz ide, pl amit írt Graphics kollega, vagy a Kingston A2000 is. Megbízhatóak és 5 év garral adják, a játék meg nem használja ki.
Erre azért figyelj oda:
SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot. -
Allihoppa
aktív tag
válasz LackoMester #65194 üzenetére
Az M.2 NVMe mindenképp megéri, de nem feltétlen kell a Samsung felé hajlani.
Tökéletes az A2000 és a WD Blue is, főleg úgy hogy nincs gyárilag hűtőborda a lapon.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz LackoMester #65189 üzenetére
HP EX900-ast javaslom inkább: [link]
5 év garancia, és nálam már kb 1 éve megy
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz LackoMester #65189 üzenetére
Szeva!
Link nem jó nálam, de valami 2280-as apacher lenne? Nem lesz jó, nem ajánlott,
Mire lenne használva? Esetleg olvasd el az összefoglalót, ott megtalálsz mindent. H anme akkor itt vagyunk. -
LackoMester
addikt
Cs Uraim,
[link] erről az SSD- ről mi a vélemény ?[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
nagyúr
válasz tpeter77 #65178 üzenetére
Szia!
Picit drágább, de jobb a másik Axagon külső ház: EEM2-U3C USB-C 3.2 Gen 1 - SATA M.2 box
A Green-t meg felejtsd el, tényleg inkább WD Blue 3D-t rakjál bele!
De egyébként teljesen megfelelő a másik Axagon ház is.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Allihoppa #65163 üzenetére
Például a jó kis 980 PRO is a sebességben van az élmezőnyben, de tartósság szempontjából sajnos elég futottak még kategória
vs
Tartósságról: Akkor lehetsz biztos benne, ha EOL a termék és már mindegyik eladott darabnak lejárt a garanciája és látod a komplett képet.
Egy napig nem néztem be ide és új szakértőnk lett! Kicsit érdekes az az egymás utáni két hsz-ed megállapítása így. Egy ennyire új SSD-nél a tartósságról véleményt mondani.....lehet, hogy neked is helyed lenne a Látóasszonyok topikjában!
Kíváncsian várom további szagértéseidet!
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Sandy Bridge chipsetről migrálnék át Comet Lake-re.
Jelenleg Kingston HyperX 3K 120 GB SATA3 SSD-t használok az oprendszer (Win 10) alatt.
Ez MLC típusú SSD. 2013-ban lett vásárolva! Most ilyen sebességeket mérek vele:Megfordult a fejemben, hogy menjek-e NVME M.2 SSD-re. A topik olvasása után némileg csalódottan olvasom, hogy op rendszer alá nem ajánljátok az NVME SSD-t, mert nemigen lesz észrevehető gyorsulás. Igaz ez?
Illetve melegszik is. És TLC chipes, ez utóbbi is hátrány lenne, MLC-hez képest?
Ha nem lesz gyorsabb, akkor nem költenék fölöslegesen. Az is kérdés, ha mondjuk maradok SATA3 verziónál, hogy az újabb modellek esetleg gyorsabbak-e?
Én úgy láttam, hogy a specifikációk ugyanazt az 550 MB/s olvasást és 510 MB/s írást említik most is, mint a régi HyperX 3K-nál.Az M.2 interfész (SATA3 esetben) jelent bármiféle időzítési előnyt a SATA3 2.5" formátummal szemben?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Szeretnék egy külső ssd tárat venni, de cserélhető belsővel.
Ezt a külső ssd házat néztem ki, és ezt a WD ssd eszközt tenném bele.
Kompatibilisek lesznek egymással?
Ha hasonló áron tudtok jobb vételt, örömmel veszem.
Válaszotok köszönöm. -
DjDanee87
addikt
Sziasztok
SSDt szeretnék venni 1 hónapon belül, de nem követtem a technológiákat már jó ideje és nem vagyok képben mi lenne a jó választás. 80-200+e Ft értékben találtam gyorsan rákeresve webáruházban a tárolókapacitás alapján m.2ra.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
max 150e Ft, de nyilván ha van olcsóbb nekem megfelelő, az jó volna
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2 Tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
asztali gép / M.2
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asrock Z370 Extreme4 lapba
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
mondjuk 5? nem annyira szempont.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Kifejezetten játékok alá lenne.Most egy 1terás 7200as HDDn vannak meg egy 64Gb-os Sata2 SSDn, de már ezeken sem férnek el és szóval a 2Tb kellene mindenképpen. Láttam egy videót arról, hogy NVMe SSD mennyivel gyorsabb, mint a nem NVMe SSD, de nem egyértelmű számomra hogy a lapom tudná-e kezelni, meg egyáltalán szükséges-e játékokhoz? Vagy már minden m.2 NVMe amúgy is? Ezekről fogalmam sincs. Azt tudom, hogy letilt majd 2 Sata portot a lap, ha bekerül az m.2 slotba az SSD.
-
Frawly
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz obliviondes #65173 üzenetére
Kérlek a flash ssd topikban tedd ezt fel.
-
kromatika
veterán
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Dell G3 3779 Notiba szeretnék venni a mostani Samsung 970 evo plus 500GB m2 Nvme SSD helyett egy 1 TB SSD-t.Lassan kezd kevés lenni az 500 GB. ADATA XPG GAMMIX S5 ről mi az általános vélemény?Ajánlott SSD? Neten olvastam olyanokat hogy egy idő után be lassul.Igaz ez?Tulajdon képen normál használatra van a noti,semmi különös adat mozgatás,de azért nem szeretném ha jelentős lassulás lenne,és fontos még hogy ne legyen forróbb a 970 evo plus tól.Meg felelne e ezeknek a kritériumoknak az S5?
-
genlog
aktív tag
Köszi mindenkinek!
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Raymond #65160 üzenetére
A gyártó által ígért TBW adatok nagyjából előrejeleznek valamit és azt biztosan láthatjuk, hogy nem merték az előző PRO SSD-k tartósságát megígérni.(Tudom, van ami 2x-3x annyi TBW-t elmegy, mint az ígért, de akkor is egy fontos adat) Illetve kiegészíteném még a 980 PRO-t azzal, hogy az 1TB-nál kisebb modellek azért szépen lemaradnak teljesítményben.
Tartósságról: Akkor lehetsz biztos benne, ha EOL a termék és már mindegyik eladott darabnak lejárt a garanciája és látod a komplett képet. Viszonylag sokat kell várni az ilyesmire, vagy valaminek nagyon hulladéknak kell hogy legyen. pl. V300/A400 / ADATA SU650
[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Pyttawrx #65159 üzenetére
Őszintén szólva a QVO-nak lehet létjogosultsága a 2-8TB szegmensben, de alatta szerintem teljesen felejtős történet..
a 980PRO valószínűleg nem lesz borzalmas, de a 970EVO-nál jobb pozíciót nem fog kiérdemelni úgy sem, szóval mehet a tesztelésre váró listára.
Az a baj vele egyébként, hogy méretenként túl sok a teljesítménybeli különbség, ami megtéveszti a halandó felhasználót! 1TB a sweetspot belőle, amit előre lehet bocsájtani ajánlott kategóriába, az 500GB határeset, de 250GB-os változatot nem lenne képem eladni senkinek.
-
HARDVERAPRÓD
Kedves aktív topiklakók! Mit gondoltok arról, hogy a samsung qvo-t betenném a nem ajánlott ssd-k közé? A 980-at meg a tesztelésre váró listába? Ugye az valoszinuleg jo lesz!
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
.
Samsung 870 QVO 1TB SATA3 helyett van ajánlottabb SSD ugyanezért a pénzért?
. -
Primary92
senior tag
Gyorskérdés: Intel 665P vagy Kingston A2000?
-
a88a88
csendes tag
Sziasztok!
WD1003FZEX HDD-m csütörtököt mondott, úgyhogy most veszek helyette egy SSD-t. Játékok, filmek voltak rajta, a rendszer eddig is SSD-ről futott.
1 TB-os M.2 foglalatost gondoltam, min 3 év garival, de 5-nek jobban örülnék. 60-80 ezer forint körül.
Az alaplap X570 AORUS ELITE [link] .
Amit kinéztem, az a Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 1TB, aztán feltűnt, hogy a procimmal menne akár PCIe4.0 is.
Kérdés az, hogy érdemes-e esetleg többet befektetni egy 4.0-ásba, vagy nagy különbség nincs? Ha nem, akkor 3.0-ásból tudtok jobbat ajánlani? -
gyapo11
őstag
Hasonlót lehet látni rossz minőségű usb3 kábellel is, ha nem érintkezik valamelyik usb3-as kontakt, akkor visszalép usb2-re (usb2-es 4 ér, usb3-as 9 ér). A kérdés az, hogy sata2 és sata3-ra van-e külön kábel, vagy pont ugyanaz. A keresési találatokban csak valami rögzítő clipet említenek mint különbséget, az átviteli sebesség azonos, szóval így nem értem én se mitől lassult le a 2-esben használt kábellel.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
atees
őstag
Sziasztok!
melyik ssdt ajánlanátok rendszer és tárolásra 1tb méretben. Laptopba menne, csak 2,5 sata férne be (dell e6320). Samsung evo 850 váltanék le. Igazából az alacsony ár lenne az elsődleges.Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
KisApám
addikt
válasz Frawly #65134 üzenetére
Jaja, jó régi öreg alaplapom csak azt tudja. Nagyjából sorrendbe rakva első helyen ha veszek a Samsung 860 EVO, majd a Crucial MX500.
Köszönöm(WD Blue 3D 2,5” 1tb 5 év garival, hirtelen 6 boltra ránéztem, 3 év volt a max.
Közben meglett, ALZA-nál láttam 5 év garit)[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Frawly
veterán
válasz Pyttawrx #65133 üzenetére
Ja, vagy ez, vagy 50k-ba akármi belefér 1 TB-os méretben az ajánlottak közül, Samsung 860 EVO, Crucial MX500. Szinte bármi belefér, annyiból még NVMe is kijönne, de gondolom a kolléga azért nem akarja azt, mert a Z87-es lap nem támogatja, vagyis bővítőkártyával támogatná, de bootolni nem biztos, hogy tudna róla.
-
KisApám
addikt
1. Ár: max. 50 ezer
2. Tárolókapacitás: 1 TB
3. Hova: asztali gép, SATA (sima SSD)
4. Alaplap: ASUS GRYPHON Z87
5. Garancia: min. 2 év
6. Felhasználás: OP rendszer + játékok.̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
_ocsisajt
őstag
-
Frawly
veterán
válasz Raymond #65125 üzenetére
Nem, a SATA3 verzió nem melegszik annyira. Jó, kicsivel jobban mint egy 860 EVO vagy egy WD Blue 3D, de nem vészes.
Melegedni a BX500 melegszik, meg az MX500-ból az M.2-es verzió, ez utóbbinál kicsi a chipek hőleadó felülete, és nincs körülöttük a külső ház, ami hűtőbordaként hűtené őket.
Ehhez képest viszont egy 970 EVO az viszont tényleg nem egy hűvös valami (az MX500 konkrétan jégcsap hozzá képest), főleg nem ebben a vékony laptopban (IdeaPad 5 15). Egyébként csábított az is, mert az árdiffi nem volt nagy, lehet meg is lépem, ha nem viszik el mára. Igazából ha lesz még ilyen vétel, még akár meg is vehetem, mert van a gépben M.2 csati, igaz van benne már egy OEM Hynix BC511 256 gigás x4 NVMe, de az úgyse nagy szám (x2-es sebességeket megy csak), igaz baj sincs vele, sebességre nekem elé lenne, csak a 256 giga nekem kicsi, 500 alatt semmit nem tudok kezdeni egy SSD-vel, a hajamra tudom kenni. Pedig nincs nagy tárhelyigényem sem, de a 256 kicsi, már ma is, még 3-5 év múlva meg aztán tényleg csak dísznek lesz jó a polcra, vagy ha csak egy szem OS lesz rajta, más semmi, vagy pendrive-nak lesz használva, esetleg régi retró gépbe retrózni. Helypocsékolás a gépházban, laptopban 256 gigás SSD-t tartani.
-
hamikike
tag
válasz Graphics #65123 üzenetére
Kösssz a videot, megnéztem, bár már láttam erre vonatkozóan más videot is, ott nem volt hdd tálca, bár a te videodban sem látszik csatlakozási lehetőség az alaplapra, csak úgy ott van.
Viszont találtam egy pdf filét, de nem tudom linkelni, mert a nagy nézegetésben nem jegyeztem meg, honnan töltöttem le.
Ebben van benne, hogy alaplapon 4GB ram plusz egy slot, de a max ram csak 12 GB lehet, tehát csak 8-al lehet 12-re bővíteni.
Ha megtalálom a forrást, belinkelem a köznek.
Mi történik ha 16 GB kerül bele, nem működik, vga nem látja csak egy részét?
Bár ezért nem érdemes pénzt kiadni, hogy ezt megtujam.
Viszont az ssd maxra nincs infó benne.Köszönöm a segítséget
-
Frawly
veterán
Na, beruháztam az új laptopba egy MX500 1 TB-osra. 87 fontért Amazonról. Először 1 terás 860 EVO-t akartam, mert az 95 volt, tegnap éjszaka, de mára már elvitték az összeset, nem szabad ilyenre várogatni. Mindegy, így legalább kipróbálom az MX500-at, 860 EVO-m már van a másik gépben, meg van MX300, meg volt Adata SU650, és van egy Samsung PM800, így legalább +1 SSD-vel lesz tapasztalatom.
Sajnos itt a UK-ben most megint teljes COVID lezárás van, minden bolt zárva, kivétel élelmiszer, patika, mindenhonnan rekordsebességgel apadnak a készletek.
A laptop fogad M.2 NVMe-t is, 2242-es 2280-as méretben is, és volt 138 fontért 1 terás 970 EVO, azzal teljesítményben még jobban jártam volna, de az is lefogyott és nem akarok melegedést, meg mindenképp SATA3-ra hajtottam, mert azzal megy a hagyományos BIOS alapú ATA titkosítás.
NVMe-nél ez irgalmatlan szopás, mindenféle BIOS extension kell hozzá, nagyon nehéz beállítani, hdparm sem állítja be linux alatt, mert az csak SATA meghajtókhoz van. Így maradtam SATA3-nál, teljesítményre az is elég, Linux fut róla meg némi játék, semmi lemezintenzív cucc. Inkább a biztonság, és hűvösebb működés, mint a teljesítmény.
-
Pityu Mester
csendes tag
Üdv!
Új gép építését tervezem, ebben kérnék segítséget.
1. Max 60-65 ezret szánok az SSD-re.
2. Tárolókapacitás 1 TB.
3. Asztali gép, M.2-es csatlakozó.
4. MSI MAG B550 Tomahawk lesz az alaplap [link].
5. 5 év garancia kellene.
6. Általános felhasználásra lenne, az OP rendszer és játékok lennének rajta.
Válaszokat előre is köszönöm. -
hamikike
tag
válasz Graphics #65120 üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy a 8 GB -ből 4 forrasztott 4 pedig cserélhető módon?
Ez biztos, hogy így van, van ilyen géped, vagy csak tudod.
Mert a nejemnek is ilyen gépe van csak 4 GB rammal, tehát neki üres a kártyahely?Tehát ha én veszek 16 GB-t 20 gigám lesz, van-e itt felső határ?
(ocs elírtam GB az)Az ssd-ről nem tudsz semmit, a bővíthetöség határáról?
-
hamikike
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Lenovo Ideapad 3 15IIL05 81WE008LHV laptopom, 256 GB SSD és 8 GB ram van benne.
Bővíteni szeretném az eredeti ssd-t, amin az oprendszer van, és a ramot, de sehol, még a Lenovo supporton, de még a kapott leírásában sem találtam infót arra, hogy lehet-e, és milyen határig bőteni ezeket. Nincs infó arra pl., hogy a ram fixen van-e az alaplapon.
Elméletileg lenne benne olyan üres rész (nem az enyémről, de láttam ilyen tipusú gép belsőről képet), ahová beférne egy sata ssd de semmi leírás nincs arról, a képen sem látható, hogy van -e rögzítési lehetőség és csatlakozó.Az ssd-ről annyi van, hogy M2 PCIe 500 GB NVMe -re bővíteném
a memória DDR4, 2666 Mhz 16 MB-ra bővítenémEgyelőre nem mernék feleslegesen venni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Graphics #65107 üzenetére
&(#65108) Pyttawrx
Ne szórakozzatok már, eszembe se jutott, hogy bárki is tévedhetetlen közülünk, ahogy az sem, hogy kétségbe vonjátok, amit írok, igaz nem is én/mi írjuk ezeket. Olyan kicsit szurkásan irkáljuk ezeket egymásnak, ami már beállt egy normális szintre és az a haszna esetenként, hogy engem például sarkall arra, hogy nézzek utána jobban. Szóval a topiknak előnyére válnak az ilyen vélemény ütköztetések. Ha ti nem lennétek, fele ennyit sem foglalkoztam volna SSD-k paramétereivel. Nekem bejön így ez a koreográfia.
szóval béka
-
-
nagyúr
válasz Graphics #65103 üzenetére
Ezt a BiCS3 fejlesztést a Toshiba és a WD/Sandisc közösen csinálta, így hol ezt írják, hol azt, tök ugyanaz. Itt is meg itt is Toshiba-t írnak, máshol Sandisc-et. De ha Te meglepődsz egy ilyen evidencián, azt is megértem.
(#65104) Pyttawrx
Lassabb persze, de a sebessége volt a kérdés egyébként? A 85 celsius-t meg a WD írta a hivatalon adatlapon, most ha erre azt mondod, nem hiszed.....én meg elhiszem. Kamuzna pont egy WD szintű gyártó szerinted? Majd a tesztoldalak meg irkálják, hogy a WD átveri a vásárlókat. De az is lehet, mivel lassabb, közelébe sem fog menni a 70 foknak se, de ennyire nem idióták a WD mérnökei sem, hogy ilyen értéket csak úgy beírnak. De nem tudjuk jelenleg ezt.
Mindettől függetlenül sokkal jobban bízom ebben a gyártó/fejlesztő hármasban, mint a Kingston-ban.
Dagaddt kolléga nem járt rosszul ezzel az SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #65101 üzenetére
Nem annyira rossz választás ám ez az SSD! SN520 NVMe
Kb 100-ből 99-szer inkább ilyet vennék, mint Kingston-t! Anno írtam, hogy az NVME -90 fokig terhelhető gond nélkül gyárilag, itt mondtátok, hogy csak max 70 fok lehet. No ez a SN520 85 fokig terhelhető gyárilag! A NAND az ismert 3D-NAND TLC, Toshiba/WD, 64 Layer (BiCS3) , a controller Sandisk/WD, 4 channels , sok info nincs, de csak gyorsba kerestem rá. Szóval eszik ez reggelire 3 Kingston-t! (tippre)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest